Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- iPhone topik
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
korner83
tag
válasz
dudika10
üzenetére
Sziasztok!
Na meghallgattam a 1255A-et és hát elég nagy csalódás volt!Nálam 5-ből 2.5 pont.
Tudom hogy olcsó meg minden, de sokan írták hogy csak jóval drágábban vannak nála lényegesen jobb aktív hangfalak. Nekem azért ennél minimum 1 szinttel jobban szóljon. Szóval nem kell h tökéletesen szóljon minden téren, de 5-ből 4-et minimum hozza. Nem baj ha nincs nagy hangereje, meg brutális mélye, de könyörgöm szóljon azért szép részletesen felül, középen és valamennyire alul is.
Kipróbáltam az 1800A-t is, de ott meg még a közép is mosott volt (viszont a magasak részletesek voltak) és a mély még jobban puffogott mint az 1255A, olyan doboz hangja volt a mélyeknek.
Ha egyszer nem tetszik a hangja, akkor nem fogom megvenni, inkább emelem a keretet 80.000,- -ra. Hangkártyástul együtt mit ajánlotok 80.000-ig?
Köszi!
-
dudika10
veterán
2000A-val kb egy szint az 1255A, picit talán jobb is.
Csak mondtam, hogy van mindenhol versenyző ami ajánlható.
Egy Xonar DG-vel 15k közelében megáll a mutató és az már egész tűrhető. Az emberek nagy része ennél sokkal rosszabb rendszerrel rendelkezik otthon.
Természetesen a 40k-s kategóriába már nem ezt mondanám, de oda is vannak. Csak gondoltam hagyjuk inkább ezt a topikot elsüllyedni, mert van jópár másik sokkal több hozzászólással. -
KMT
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Ha netán az én összehasonlításomra gondolsz, az egy 2000-es Genius volt. Az összehasonlítás meg csak annyit jelent, hogy kíváncsi voltam.

Ennyiért nem rossz tényleg és "elég" lehet hozzá egy olcsóbb hangkari is, tehát 20-25 körül is össze lehet hozni elviselhető hangot. De 40-50 ezres kerethez már nem ajánlanám, ott már érdemes lehet még hozzárakni.
-
dudika10
veterán
válasz
shalafi66
üzenetére
2.0/2.1-es topikan elég sokat lehet olvasni 40k-ig terjedő kategóriáról.
A genius 1255A 8k körül van és a hibáival együtt is elég jó vétel. Ha valaki nem akar rá többet szánni akkor ez már egy egész jó kiindulás. Hifi-s topikban is van összehasonlítás 80k-s rendszerrel, ugyan sehol nem előzi meg, de az, hogy 10x drágább rendszerhez hasonlítják az is jelent valamit. Szóval nem olyan reménytelen az a kategória sem.
KMT oda írta, hogy nincs otthon az aktív vackok terén, én azért igyekszem naprakész lenni azon a téren is.
-
KMT
addikt
válasz
korner83
üzenetére
Nem értem, miért kell ennyi topikban megkérdezni...
Na mindegy, itt válaszolok, mert ide talán még ráfogható, hogy beleillik a kérdésed.Ennyiből nem nagyon fog kijönni a dolog. Hangkártyából a Prodigy HD2 az, ami már jól szól, ez a keret majd' felét elvinné... Aktív hangsugárzókban nem vagyok otthon, de 20-25 körül nem hiszem, hogy találni olyat, amit hosszabb távú hallgatásra bárki szívesen ajánlana.
-
korner83
tag
Sziasztok!
12nm-es szobámba szeretnek jó minőségben zenét hallgatni. (Régi építésű tégla lakás, 4méter feletti belmagassággal, szőnyeg és sok bútor van)
A lejátszás a PC-rol menne 320as .mp3-ban illetve .flac-ban. Csak sima sztereó hangfalakat szeretnék - 2.1 és többi nem érdekel - erősítő nélkül. Milyen hangkártya és aktív hangfal kombinációt tudtok ajánlani?
Összesen 40-45.000 Ft a keret rá. Főként alternatív rockot és ambientet szoktam hallgatni. A brutális mélyeket nem igénylem

Előre is köszi a segítséget!
-
shalafi66
veterán
válasz
simon7012
üzenetére
A két jelet egy-egy kohm körüli soros ellenállással kellene közösíteni, de elvileg íg is működhet, csak ne szóljon egyszerre mindkét szub kimenet.
A mozis és a PC cucc között van némi földpotenciál különbség, ez mondjuk sokat nehezít a helyzeten, mert a jelvezeték földelésén némi áram folyik, és valószínűleg nem szereti ezt az állapotot a mozis erősítő sem.
-
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség..
Adott egy Dell 2.0-ás hangszóró(PC hangszóró) ami van egy szub kimenet amit rákötöttem egy aktív szubra (amit megosztok egy házimozi erősítövel, egy RCA elosztó segítségével).
Azt vetten észre, hogy ha nincs bekapcsolva a Dell hangszóró akkor ,ha be van kapcsolva a házimozi nem szól a szub.Ez mitöl lehet?
Fordított esetben a Dellnél müködik a szub...
És egyáltalán igy nem teszek tönkre semmit?
Meg lehet így osztani egy aktív szub ládát RCA elosztó segítségével?
És még azt vettem észre, hogy még az erősítö és a DELL-t is kikapcsolva ha megfogom a szubkimenet vezetékét(mindkettöt) akkor mintha egy picit rázna...
Ez mitöl lehet?
Elöre is köszi a segítséget... -
Ezaz0001
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. Az elülső hangszórók nem szólnak, vagy legalábbis nagyon halkan az 5.1 -ben, helyette a subwoofer adja ki a hangot. A hangszórók jók, mert átkötöm más helyre és tökéletesen szólnak. A HD audio managerbe se mennek normálisan, másnál pedig nem is szólnak. Kb 1 évig semmi problémám nem volt vele mindig ment minden, de most felfigyeltem erre és nem tudom igazából mióta is csinálja ezt. Már újra dugdostam mindent, az audio drivert is frissítettem, de semmi változás. Remélem valaki tud segíteni ebben.
Előre is köszönöm!

-
VIBO
őstag
sztetek ez milyen cucc?
SAL PA 25 ACTIVE -
chatran
őstag
Sziasztok!
Létezik valamilyen megoldás (átalakító) arra, hogy egy 2.1-es hangszóróra két jelet (PC és PS3) küldjek?
Ennek létezik fordított verziója, 1 anya oszlik 2 apára?
-
ioinme
csendes tag
Üdv!
Olyan probléma kapcsán írnék ide, hogy nemrég a napokban egyik napról a másikra elromlott, azaz megnémult a Genius SW-5.1 3000-res hangfalam. Sajnos garancia már nincs rajta, és lövésünk sincs, hogy mi a fene baja lehet. Volt hozzá egy zsinóros távirányító, csak ezzel lehetett ki-be kapcsolni és hangerőt szabályozni (plusz hátul a mélynyomó tápján volt egy lekapcsoló gomb ugye) és egyik reggel felkapcsoltam és nem világított az egyébként mindig világító kék led bekapcsolás után. Azóta sem, pedig bevan kapcsolva, még csak nem is recseg ilyenkor egyet, viszont ha hátul a mélynyomó gombját kapcsolgatom akkor hallatszik az a tipikus statikus recsegés ahogy ki-be kapcsol. Szerintetek mi lehet a gondja, és vajon drága lehet ezt megcsináltatni?
-
KennyONE
aktív tag
Sziasztok!
Egy sima mezei creative i-trigue 200 2.0-ám van,de már kezd tönkremenni és nagyon halk. Most gondolkozok egy ipigen,mert nagyon tetszik a kialakítása és úgy hallottam hogy nagyon hangos,és mivel hogy van egy ipodom ezért nekem praktikus lenne.Mi a véleményetek az ipig-ről? Más hasonló,hangos,vidám kinézetű hangfalra is nyitott vagyok!

Előre is köszi!

-
dokasz
csendes tag
ja, igen bocs, rossz topicból másoltam be ide. Logitech Z-523, amúgy. Próbáltam már mindenhogy, telefonon, MP3-ason, tv-re kötve, mindenhol ez jött, nem működik a jobb oldala. multiméterrel hol lehetne méricskéni? merthogy a sugárzókon a kábelek rögzítettek, onnan nem tudom kihúzni sajna a dugaszt. egyedül a mélynyomón tudok ügyeskedni a kábelekkel.
-
dudika10
veterán
Az sajnos nem derül ki, hogy miről van szó.

Próbáld ki másik géppel, mp3 lejátszóval, telefonnal, akármivel amihez tudod csatlakoztatni, ha azon működik akkor a hangkártya lesz a ludas.
Egy kérdés, van multimétered otthon? Mert akkor lehetne akár méricskélni is, hogy hol a hiba. -
dokasz
csendes tag
Üdv!
A következő a problémám:
Ezt a 2.1-es hangrendszert 1,5 éve használom mindenféle gond nélkül, ám most adódott egy kis probléma: teljesen elszállt a jobb oldali hangszóró. A kábelezés az alábbi:
- 3.5 jack megy az outputhoz (Behringer USB Interface / integrált noti prüntyögő)
- a 3.5 jack másik vége megy a jobb oldali hangszóróba
- innen egy vastagabb soros kábellel csatlakozik jobb oldali hangszóró a mélynyomóhoz
- a mélynyomóhoz szimpla RCA-val csatlakozik a bal oldali szóró.Tehát a probléma adott: nem ad hangot a jobb oldal.
Amit eddig próbáltam:
- a jobb oldali szórón van egy fülhallgató kimenet - teljesen betolt jackkel ugyanúgy csak a baloldali fülhallgató szólj - a jobb süket, ÁM amint kicsit kijjebb húzom, szól mindkettő - ez nem tudom releváns-e, nem értek hozzá
- a kábeleket újrakötögettem, semmi,
- a hangszórótesztet lefuttattam, semmi a jobb oldalon,
- a balance-ot állítgattam, ha áthúzom a jobb oldalra, semmi nem szól.Más öltetem nem volt. Gari még van rá, csak messze van a hely és nehéz a holmi, autó híján nem lesz egyszerű menet.
Ötlet egyéb diagnosztikai módszerre, vagy bármi tapasztalat hasonló hibáról?Köszönöm a segítséget előre is!
-
popp
aktív tag
Szeva m3ss!
Pár tipp:
Aktív hangfalat kerestek? Ugyan nem hallottam szólni, de a fórumos tapasztalatok alapján (és úgy általában a genius korábbi nagyobb 2.0-s fadobozos modelljeire alapozva) ebben az árkategóriában a Genius SP-HF 1255A lehet a legjobb ár/érték arányú termék. Viszont arra lehet számítani, hogy lesz egy halk alapjárati trafózúgása (brumm), és az sem kizárt, hogy a (lámpa)kapcsolók használatára érzékenyen reagál (pattogás).
Összeszerelésre biztos minőségibb a szintén 4" mélyközéppel szerelt Behringer MS-16.
Vagy ha fontos, hogy kevés helyet foglaljon, akkor ott a 2,5"-os mélyközepű Creative Gigaworks T20 Series II.Értelemszerűen ezek a 2.0-knál a mély frekvenciatartomány már erősen hiányos, cserében viszont kiegyensúlyozottabb hangképet produkálnak, mint az árkategória 2.1-es rendszerei.
Üdv.: poppy
-
szentkuti11
addikt
Hello!
Nekem van egy Integrált 7.1 hangkártyám, amiről RCA-JACK átalakítón keresztül csatlakozom a Technics SU-VX500 erősítőmbe, ami pedig két 40W-os hangszóróba vezet. Néha előfordul olyan, hogy bár az erősítő be van kapcsolva, és mindennek klappolnia kéne, mégse szól egy mukkot se. Aztán ha újraindítom a gépet, helyreáll a dolog. Mitől lehet ez?
-
m3ss
veterán
udv
egy ismerosom szeretne 2.0 vagy 2.1 hangfalat venni 10-15e kornyeken
mit ajanlotok?
koszi -
PH-User
addikt
Nagyon halálán van ez a topik...

-
pomk
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy alaplapot , amin van "1 x SPDIF kimenet (koax)" kimenet. Ugye jól értelmezem, hogy ezen keresztül tudok kijuttatni digitális hangot az alaplapomból.
Amennyiben igen, lenne pár kérdésem:
- Ha ezt egy erősítőre csatlakoztatom, akkor az 5.1-ben, 7.1-ben tud szólni?
- Az 5.1, 7.1 megszólaltatáshoz feltétlen szükség van erősítőre?
- Tudnátok ajánlani, már ha létezik, egy olyan hangfalat, amire ezt a digitális kimenetet rákötve 5.1-ben hallgathatom a muzsikát?
Árkategória: max. 30.000,-Ft.Köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
default.
őstag
ja, és még ez is:
-
default.
őstag
sziasztok.
otthoni pc hangszórót vennék, végülis csak játékra-filmre kéne, nem mozis hangszóró csak egy ilyen mezei mindenes.melyiket ajánljátok leginkább:
köszi!
-
KMT
addikt
Úgy látom, sokan tisztában vannak itt a "hangszóró" jelentésével.

-
AMD Power
titán
Lassan már 6 éves lesz a kis drágaságom.. Creative MegaWorks 250D 2.1. A mai napig tökéletesen szól...!! Imádom! Istenem hány órát ment már ez.

-
dvd_R+
őstag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem eme Z-5300 hangfallal kapcs hogy mit is tud ? érdemes e meg venni ? 22-3 ezer forintért jutnék hozzá makulátlan állapotu elvileg hibátlan belsö sose volt szétszedve javítva 1éves tudomásom szerint
de amiért nyitottam ezt a topicot az az hogy néztem és ez elvileg 2005 ös gyártású és van ebből egy E verzió is Z-5300E nem tudom mi a külömbség a kettő közt ha valaki tudna segíteni azt meg köszönném
másrészt azt sem tudom h mit tud mert én eddig egy X-530 logitech hangfalat akartam venni ami boltba kb ilyen árban mozog mint amennyiért ehez a z-5300 hoz jutnék érdemes meg venni vagy már elavult esetleg mást ajanlottok ?
-
PH-User
addikt
válasz
shalafi66
üzenetére
Aha, értem.
Az előlap tartó nyúlványok eltűnésével változik annyit a térfogat, hogy másképp szóljon a hangszóró? Itt a kép, hogy mire értem: [link]
Csak azért kérdezem, mert ha meg tudom csinálni ugyan ilyenekre a fa dobozokat, akkor nem hátulról átmenő nyúlványon keresztül lesz az előlap felfogatva, hanem az előlap felől fogja 4 csavar fogni. -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Egy LG műanyagdobozos hangszóróit szeretném a jövőben fa dobozokba átültetni.
A hangszórón a következő adatok szerepelnek:
6400FSMC01A
20W 4Ω
MSF-80SB20LA neten itt, ennyi infót találtam róla:
SPEAKER,FULLRANGE
Brand: LG
Parts/unit: 1Mi alapján építsek/méretezzek dobozt hozzájuk illetve tudna valaki segíteni a tervezésben?
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Nagy problémában vagyok! a dvd lejátszóm csak koaxiális kimeneten támogat 5.1 csatornát, amit sehogy se tudok rákötni a hangfalrendszeremhez.... Valaki tud erre megoldást? Előre is köszönöm!
-
creedszl
senior tag
sziasztok
van nekem egy X-540-em és kérdés hogy tudnám használni 2.1-ben?csak mert szobát váltok télre és ott nem kell az 5.1...
-
dudika10
veterán
válasz
terratech
üzenetére
Zenéhez használj másik lejátszót (pl jetaudio) ami képes mindegyik csatornát megszólaltani sztereo jelnél.
Filmnél próbálj normális, 5.1-es filmet.
Játékot meg a saját beállításainál kell belőni, hogy jó legyen. Próbáld ki más játékkal is, lehet, hogy csak a CS-nek van gyenge hangja 5.1-nél. -
terratech
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Adott egy 5.1-es hangkártya , nevezzük nevén Fortemedia 801 (FM 801) , CMI 8738 chippel.
Ő rá van kötve egy Fujitsu-Siemens 5.1-es hangfal.Hogyha elindítom az FM 801-es programját és a tesztelést választom, akkor minden szépen szól, külön első bal-jobb, külön hátsó bal-jobb, center, mély.
Azonban zenehallgatásnál (Aimp player) nagyon gagyin szól minden, hallani, hogy a mély hangokat is a sima hangfalakkal akarja a tudtomra adni, a mély meg sem szólal. Játékoknak szintén hasonló, bár lényegében csak a Counter-Strike 1.6-al játszom néha, de elég idegesítő, hogy a sima lövéseknél a mély nulla, viszont ha pl hátam mögött robban valami, akkor megszólal a mély.
Filmeknél is elég vérszegény a dolog sajnos.
A következőképpen vannak a csatlakozók a hangfal erősítőjébe dugva: van egy FRONT STEREO, van SORRUAND, és egy BASS/Center.
Nos, ezek a kábelek mennek a hangkártyába.
Kérdésem, hogy mit lehet tenni, hogy valóban 5.1-ben adja a dolgokat, persze sztereo MP3-nál nem várhatom el, asszem, de legalább mélyhang lehetne, valamint a játéknál is leírt gond..
Köszönöm.
-
Fulmi
senior tag
Sziasztok!
Van egy Genius DHT-510-es hangrendszerem, ha jol tudom, 8 ohmosak. A hetvegi bulira szeretnem a ket "kicsi" surround hangfalat kicserelni ennek a minihifinek a 6 ohmos hangfalaira. Azzal tisztaban vagyok, hogy a vegfok tonkre mehet, ill. a tulzott teljesitmeny miatt is lehetnek tulmelegedesi, egyeb gondok.
A kerdesem az lenne, hogy elkepzelheto, hogy birna 4-5 oran keresztul folyamatosan max. hangeron az erosito a 2 ket idegen hangfalat, a ket eredeti es a center hangfalakat? Azt sem teljesen ertem, hogy ebben az osszeallitasban, hogyan birta ki igy reggel 2 oran keresztul max. hangeron. Makom volt, vagy az a 6 ohm annyira nem izzasztja meg a gyarilag egesz jo erositoreszt?
Elore is koszi a segitseget: Fulmi
-
w.miki
veterán
Hordozható hangszórókat keresek.
Olyat, amiket PCre lehet kötni, csak ezt MP3 lejátszóra kötném.
5-10e Ft környékén szeretnék.
Fontos, hogy minél kisebb legyen, a hordozhatósága miatt, de közben meg minél szélesebb hangtartományú. Egészen halk, és egészen hangos is tudjon lenni, amennyire ez lehetséges. -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66
üzenetére
Látom ehhez mindenki nagyon ért itt a fórumon, hogy "hülyeség", de, hogy miért azt már ő maga sem tudja, csak jól esik valakit "lehülyézni".
Egyébként most bizonyítottad be, hogy se cáfolni nem tudsz, se érvelni, vagyis nem értesz hozzá.
Mellesleg az a 60 liter kevés lesz, ha új doboz kell neki, és döngetni akar.
Na a "viszontlátásra"! -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66
üzenetére
Jah, persze én is tudnék ajánlani neki egy jó dobozt ami kristály tisztán szólna, ki is számolnám neki a méretét meg a szükséges hangváltókat, de itt most szerint a meglévő cuccokból kellene összhozni egy jó hangfalat, és nem azt ajánlgatni, hogy dobja ki, meg csináljon új dobozt, közbe meg lehet, hogy nem is a dobozzal van a baj.
Egyébként ha jó hangzást szeretnél neki összehozni, akkor nem ajánlgatnál neki mélyközép sugárzókat.
"egy 64kbps bitrátájú mp3 sem tud annyi torzítást hozzáadni mélytartományban"
Szabad nevetni?
Én legalább adtam ötleteket a problémákra, és te? Logikus ember a hibákat így szokta keresni, ahogy leírtam, de te még azt sem fejtetted ki, hogy minek nincs értelme. Hogy miért? Mert magad sem tudod.
"ehhez szinte fölösleges segítenem....." vagy netán erre a segítőkész hsz-ra gondoltál, vagy azokra a méret adatokra amivel jóformán leírtad a már meglévő rosszul szóló hangdoboz méreteit?
Amit leírtam az mind tapasztalatok, és nem hülyeség. -
shalafi66
veterán
válasz
maestro87
üzenetére
Amit írsz, annak egy az egyben nincs semmi értelme. Ezek a dolgok nem így működnek, a doboz és a hangolás hangszórók T-S és egyéb kis/nagyjelű paraméterei + a környezet hatásai alapján határozható meg, ha valamelyik része nem stimmel könnyen előállhat olyan helyzet amit pár hozzászólással ezelőtt olvastál (korábban leírtam a teendőket a hangszóróval kapcsolatban).
A hsz átmérője önmagában semmit nem jelent, és egy 64kbps bitrátájú mp3 sem tud annyi torzítást hozzáadni mélytartományban (egyébként is inkább magastartományban IMD torzítás szempontjából veszélyes), amitől egy rosszul hangolt b-reflex dobozhoz (itt most erről volt szó) hasonló hangot hallanál. -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66
üzenetére
Mert? Minek nincs értelme?
Ennek a hangfalnak jól kellene szólnia! Torzítani nem tudom, hogy tud egy hangfal. Ennek szerintem több oka lehet: vagy az erősítő rossz minőségű, vagy a zene nem jó minőségű, vagy a doboz berezeg, vagy a hangkártya nem megfelelő, vagy pedig a kolléga beletett valami silány passzív hangváltót, ami csak tompít. Esetleg tényleg a hangszóróval van a baj (pl. hozzáér a tekercs a mágneshez és ezért torzít).
A "Semmi mélye nincs"-et nem értem, mert azért kis hangerőn rendesen ki kellene adni a mély hangokat tekintettel arra, hogy a doboz 30cm-es hangszórókra lett méretezve attól függetlenül, hogy van-e rajta reflex nyílás vagy nem. (reflex nyílás nélkül berezonálhat)
Emlékszem, hogy volt olyan amikor csak egy hátitáskába tettünk bele egy 30cm-es hangszórót, és úgy szólt mint állat.
Szóval én azt javaslom, hogy előbb próbálja ki egy minőségi erősítővel (pl. hifi), mielőtt kidobná a hangszórót. Azt meg, hogy a hangszóró torzít-e azt ki lehetne próbálni sima színusz jelekkel (nem tudom, hogy van-e rá lehetősége).
Vagy talán a hangfalban lévő szigetelés is elnyelheti a hangokat, és ezért nem szól jól. Bár ezt szerintem így nem lehet eldönteni, mert nem tudjuk, hogy ő mit hall, mi neki a rossz hangzás.
Tehát ezeket sorba végig kellene játszani, hogy kiderüljön, hol a hiba. De ha van benne hangváltó, akkor szerintem az lesz a lúdas. -
maestro87
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
De ha van kisebb teljesítményű akkor az olcsóbb szokott lenni.

- Egyébként a fejhallgatóm is az olcsó genius közé tartozik, és a hangerőszabályozója már nem rendesen szabályozza a két csatornát.
- Az egerem is az olcsó genius, és volt amikor kettőt kattant egy kattintásra.
- A webkamerám is az olcsó genius, és se a képével nem vagyok megelégedve (nincs meg a megigért 30FPS, de még 10 sem), meg sem azzal, hogy hiába nyomkodom a gombját, hogy fényképezzen, de nem teszi ezt.
Szóval ezért nem bízom már a geniusokban.
Hangminőségben még nem próbáltam hangszóró terén, de mivel a fentebb említett típusra olvastam rosszakat, akkor csak nem lehet olyan jó. -
maestro87
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
torzít?
Mit hallgatsz rajta? Remélem nem mp3-at? Mert mp3-nál a mélyeket nem nagyon lehet kiemelni. Szerintem tegyél rá inkább egy aktív hangváltót. Vagy ha van hifi-d, akkor kösd rá annak mély kimenetére, és úgy próbáld ki. Külső ránézésre ennek döngetnie kellene. Bár nem tudom, hogy manapság már mi számít mélynek.
Nekem a 60Hz-es kiemelés az már jó, alatta már néha sérti a fülemet.
Én egy nagyon régi (20éves vagy még több) papír membrános hagszórót próbáltam ki így a hifi-n és engem nagyon meglepett. Szólt úgy mint a gyári 30W-os, pedig ez kb. csak 15W-os lehetett. Hátha még dobozba is tettem volna.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Tesómnak kellene a laptopjához (és discman-jéhez) valami hangszóró, és engem kért meg a kiválasztásában.
A keret rá 10 ezer alatt lenne. És főként komoly zene hallgatásra kellene, meg néha film nézésre.
- Létezik-e ebben az árkategóriában ilyen 5.1-es hangszóró szett (jó minőségű)?
- Ti mit ajánlotok, inkább egy 2.0-ás két utasat, vagy egy 2.1-eset?Ha nekem most kellene döntenem akkor én egy Logitech S220 2.1-et javasolnék megvételre, mert nagyon jókat írnak róla. Vagy egy Kraun HIGH QUALITY SYSTEM 2.1-es. (bár ezt a márkát nem nagyon ismerem, és nincs is kritika róla az edigtal.hu honlapján).
A Genius SP-HF 500A 2.0, fadobozos szerintem kilőve, mert valaki azt írta róla, hogy inkább tompítja a mély hangokat és nem kiemeli. Meg a Genius amúgy sem valami minőségi cuccokat gyárt, de hangszórókban még lehetnek jók. Ki tudja.
Szóval valaki olyan véleményét kérném akinek van már tapasztalata a PC sugárzókkal.Előre is köszi!
-
shalafi66
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Az nem a teljesítménye, maximum a terhelhetősége. Az elektrodinamikus hangszóróknak a teljesítményét nem nagyon szoktuk számon tartani, mivel nagyon pici érték, inkább a hangnyomásszintre koncentrálunk, mivel a fülünk-hallásunk azt érzékeli.
Döngetőset mindenből lehet, még a régi pirosszélűből is (sőt az sokkal jobban döng, mint ez amit most vettél), ehhez szinte fölösleges segítenem.....
Ahogy én gondolom: a hangszóró lengőrendszere körülbelül 60 literes térfogatot tud kezelni, 40Hz-es hangolás mellett, a csőátmérő legalább 80mm.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66
üzenetére
Az a baj az MNC-vel, hogy nem tud olyan olcsó lenni, amennyire rossz.
Nem mondtam, hogy nem rossz. Félreértettél. Olcsó húsnak híg a leve. Most rá esett a választás. 30cm-es kellett, mert kint is szeretném használni nyaranta. 25cm-es is jó lett volna, de abból meg nem volt a boltban, csak egy darab, és az is kevlár kivitelű, ami nem volt szimpatikus. Volt már olyanom is.
A lényeg, lehet ebből jó kis döngetős hangfalat készíteni vagy sem? A teljesítménye nagyjából 80W körül van, nem túlzásba véve a basszust.
A másik topic-ban említett erősítő kraftját 70-80%-ban torzítás mentesen elbírja enyhe túlvezérléssel (számítógépről üzemel, ahol picit túl is volt ekvalizálva a zene). Tehát így már mondhatjuk a max kakaót. Ez nekem elég is lenne.(#219) nuendo de hogy hiszem el.

-
shalafi66
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Hát erről nekem kissé más véleményem van, pl. meglehetősen hosszú ideig buliztak ha jól emlékszem, valahol miskolcon [ezzel a mélyközéppel] készített hangsugárzópárral egy kocsmában, a hsz bármiféle sérülése nélkül.
Az a baj az MNC-vel, hogy nem tud olyan olcsó lenni, amennyire rossz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66
üzenetére
Az érzékenységről: az MNC hszekre írt paraméterek továbbra sem vehetők készpénznek, többnyire elég messze vannak a valóságtól.
A lényeg, hogy nem sokban tér el egy 70/110W-os videoton hangfalba illő 25cm-es videoton hangszóró érzékenységétől egy 25cm-es Eclipse 1. Én egy napot ezzel töltöttem el. Kivettem a dobozból az MNC, és beletettem a vidit. Aztán vissza. Nem tudtam dűlőre jutni melyiket hagyjam benne. aztán úgy döntöttem az MNC marad, mert jobban bírta a terhelést. Ennyi.
Tudom hogy az MNC a leggagyibb márka. A SAL-al lehet egy szinten. De azért picit túl van szerintem hájpolva az, hogy szar. szar, persze hogy szar. Voltak már jobb hangszóróim, meg hangfalaim is. Garry (hangfal, 300W-os, 76000HUF volt darabja), Pioneer (autóban), Sony, kis hangfalam, meg egy csomó Videoton, Orion, még Sanyo is. Az biztos, hogy a Garry, és a pioneer az csúcs volt. A Garry-nek adtam 10W-ot, és szét akart esni a kocsma, ahol buliztunk, a Pioneer, meg nah. Jók voltak. Sajnos ez már régen volt. Nincs píz, ennyiből kell gazdáélkodni. -
shalafi66
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
A kiemelés nem "szubos", sztem inkább zavaró. A jó szub együtt dolgozik a rendszerrel, és nem külön döng.
A H2000-nek kb. 1,5-szer nagyobb az elektromos terhelhetősége, nem az számít, mennyire kemény a felfüggesztés, rendeltetésszerűen nem szabadlevegőn használjuk a mélyközéphangszórókat.
Az érzékenységről: az MNC hszekre írt paraméterek továbbra sem vehetők készpénznek, többnyire elég messze vannak a valóságtól. És a mélytartomány még csak egy dolog, a zenei történések nagy része nem a 300Hz alatti részre korlátozódik.Házibulikra elmegy, ott úgysem lehet észrevenni, ha valahol probléma van.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66
üzenetére
Megnéztem most amit mondtál. Nem tudom. Próbára nagyjából egy erős 80-90W-ot bír a hangszóró, egy összetákolt dobozban.
Ami ott szóba jöhetett volna: [link]
92db érzékenység ennél is meg van. Impegrált papír, habszél az dettó. Persze tudom hogy ezen kívül még 1000 paraméter beleszól egy hangszóró minőségébe.
Egyébként favorizálom a videotont, mert volt már belőle egy jó pár. Legutóbb egy 25cm-es mély közepem. Egyszerre használtam egy 25cm-es M.N.C Eclipse 1-el 301 10-el. Az Eclips jobb volt tőle terhelhetőségben, és a hangtartomány is vonzóbb volt számomra. "sub"-osabb a mélye, ha lehet ezt így mondani.
Ezzel a mostani hangszóróval már vegyesek az érzelmeim. Nem tűnik valami strapabírónak így első ránézésre. A hozzá készítendő dobozzal kell nagyot alkotnom ezt már tudom. Az érzékenysége nekem eddig tetszik. nem kell az egekig tolni a potmétert, ahhoz elkezdjenek járni. Úgy ahogy hangot is ad ki közben (SAL hasonló kategóriájú hangszóróihoz képest).
Otthoni célra vettem, házibulikra, néha döngetésre. Szülinapok, grillezések, kerti bográcsozások kellékeinek, egy eléggé erős HIFI erősítő (2x100W) társaságában.
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv!
A múlt héten vettem két hangszórót.
A véleményeteket szeretném kikérni, vagy a tapasztalatotokat.
Azért nem hamarabb kérdeztem, mert úgy sem volt rá több pénzem. A hangszóró darabja 6100HUF volt.Róla lenne szó. [link]
-
dudika10
veterán
Mennyit szánsz rá max, mekkora szobába lesz, milyen zenére, milyen hangkártya lesz mellette, film/áték játszik-e, stb.
Minél több adatot közölsz annál könnyebb lesz ajánlani, tegyél fel egy kérdést a lehető legtöbb adattal a topikban és megkapod a választ is ami remélhetőleg a legoptimálisabb megoldást tartalmazza.
-
Dondom
tag
Gyerekek, minek van zenére jobb hangzása?
Egy 5.1-es rendszernek PC-hez vagy egy sztereó Hi-Fi-nek?
Ezt néztem Hi-Fi-nek: Sony MHC-EC79
Ezt meg 5.1.-nek: Genius SW-HF 6000
Legfontosabb a bass lenne, melyik teljesít jobban ezen a téren? (az apró teljesítménykülönbségtől eltekintve)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Autós topik
- Synology NAS
- Horgász topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- iPhone topik
- Hobby rádiós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- OLCSÓBB 10.13.! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB ZALMAN Z1 Plus EVGA 750W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Na mindegy, itt válaszolok, mert ide talán még ráfogható, hogy beleillik a kérdésed.

Ennek úgy nagyjából semmi értelme szerintem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)