- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Aktív témák
-
BOOSTER
aktív tag
Nos a hétvégén renbehoztam a gép stabilitását...
A memeók szinkronban az FSB-vel 2,65V fesszel és 2,5-3-2-7 időzítéssel mennek...
A rendszer stabil négy nap alatt egyszer sem lépett ki játékokból és nem restartolt...
A memória tényleges sebessége ezen beállításokkal nem csökkent...
A cucc nem melegszik nagyon...Egyébként tévedtem mert alapban 2,6V on mentek ezt emeltem 2,65V-ra...
Köszi mindenkinek a segítséget!!!! -
BOOSTER
aktív tag
Ezt az alaplaphoz adták és oldalakat írnak róla az alaplap kézikönyvében ha gáz van pllanat alatt beavatkozik a csipen keresztül hozzáfér a hardverbeállításokhoz...
Szinte akármit átállíthat...(FSB, szorzó, feszértékek, ventifordulat) A mindennapokban azért növeli a biztonsábérzetet...Amúgy nem használok buherálóprogikat... Csak ez hardveres támogatottsággal rendelkezik... -
BOOSTER
aktív tag
Az a cucc egy külön csipet (CoreCell) buherál ami a hardvert befolyásolja (ez az alapja a hővédelemnek is) de akkor inkább a BIOST piszkáljam? Csak félő hogy ott 2,5V ra van állítva és hiába nyomom át BIOS-ban ha a progi elindul visszanyomja...Ez a cucc közvetlenül befolyásolja a hardvert ezt a dokumentből tudom...
Ez most jutott eszembe tehát tuti hogy 2,5V on megy a ram holott az újnak 2,7V kell...Hogy ez előbb nem jutott eszembe...
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Most olvasom hogy a ramok 2,5V-2,7V terjed a feszigényük...Az új 2,7-et kíván lehet hogy a régiek meg mennek 2,5V al is és gondolom a biosok nem a nagyobbhoz igazítják a kisebbet hanem fordítva... 2,5V lehet kevés (főleg erős terhelés alatt) tuti ez a tippem...Alapban nem labilis a Win és mindig rendesen betöltődött...
-
BOOSTER
aktív tag
1, sima feszemelés...
2, ramfreki le 333-ra...
3, ramfreki le plussz feszemelés
4. az előbbiek plussz időzítés kicsit lejjebb( vagyis az értékek feljebb)(Bár nem akarom a ramsebességet totál lebutítani...)
5, cserebere
6. drivercsere
7. a fentiek különféle kombinációi
8. jónagy káromkodás... -
c41r0^
őstag
MemTest-et nézzél...elsőnek ezt kell lefuttatni...
[L]http://www.memtest86.com/[/L]
ha hibázik, az lehet az agresszív késleltetés miatt, nem megfelelő feszültség miatt, vagy fizikai sérülés miatt. Volt már olyan is, hogy MemTest hibátlanul lefutott nem egyszer, a két memória volt összeférhetetlen (vagy alaplap kezelte le rosszul), mert külön-külön mentek, együtt MemTestben sem hibáztak, de progikban már mindenhol belefagytak, szal memtest sem 100%-os...
Ram referenciaértékeken futtasd a tesztet.
Amúgy a DIMM1-be az új memót pakold, így hamarabb kijön az esetleges hiba (amúgy is jobb a nagyméretű modul első slotban).
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Ok most csak egy utolsó hogy mivel tudom pontosan megnézni a memfeszt??
AIDA csak azt írja ki hogy mennyi a hivatalos ha minden igaz...
Leghamarabb szerdán tudom megnézni és visszaírni pedig még késöbb...(koliban vagyok és otthon nincs net ráadásul az ominózus gép otthon van amivel PH-zok az egy másik gép)...
Csak azt gondoltam hátha van még valakinek tippje mi lehet a gond és amikor tudom szépen végigpróbálgatom...
De majdnem le merném fogadni hogy az a problem. amire gondolsz... -
gézu
őstag
Ha van olyan progi amivel nem lép ki, akkor nem memóhiba lesz hanem az alaplapi memóriavezérlő rakoncátlankodik.Ezen csak úgy segíthetsz,ha cserélgeted a ramokat vagy alaplapi driver frissítesz,esetleg mindkettő.
Vagy visszaveszed a késeltetéseket,mivel a via-s cuccoknál néha ez
is bejön. -
BOOSTER
aktív tag
...ZZZZZ...
-
BOOSTER
aktív tag
Köszi...Ha az memók alapban szarok lennének akkor azért komolyabb gondok lennének a stabilitással szerintem...
Habár ez is nagyon bosszantó tud lenni...Mert mikor rákezd akkor egy pályát is csak nehezen tudok végigvinni...Max 10-20 perc után kidob...de van mikor meg órákig elmegy...Ráadásul kisebb játékoknál illetve filmnézés zenehallgatás közben nincs semmi gond sem...Csak a nagy hardverigényű játékokkal... -
BOOSTER
aktív tag
A feszt most nem tudom megemelni mert nem vagyok otthon de amint kipróbáltam megírom mi az eredményt...
Egyébként mennyit érdemes adni neki???Az alaplapom jól tele van pakolva tuningopciókkal úgyhogy a feszemelés szerintem menni fog csak mennyivel emeljek...
Szerintem ez tök jó ötlet...A lap csak 2,5V ot ad alapban...
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
A játékokból való kilépkedés, windowsba visszadobálás egyértelműen erre utal elsőként. Kis plusz fesz és teszt. (amugy ut nekünk is ki szokott néha lépni hibaüzenettel még alapórajelen is)
Annyit, hogy terhelés alatt ne essen 2.6V alá a fesz. Első körben 2.7V-ra és monitorozd a feszültséget egy erősebb terhelés mellett pl prime95.
Ha itt is kilépne vagy hibázna, akkor 2.8V-ot is nyugodtan adhatsz a memoknak. 2.8V-nál többre már a magasabb alapórajelű memóriáknak van csak szüksége az esetleges stabil működéshez.
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Szerintetek tehát memória a ludas...
-
BOOSTER
aktív tag
Mikor friss Win volt fent akkor egyáltalán nem fordult elő ilyen problem...
KB 2-3 hónap után kezdi a kilépkedést és csak ritkán fordult elő 1-2 hetente egyszer...De most ugyanazok a problémák vannak csak sokkal nagyobb gyakorisággal kivéve az UT-t mert vele eőtte nem volt semmi gond.... -
BOOSTER
aktív tag
Nem tuningolok alapfesz...
1. 256MB
2. 256MB
3. 512MB
A foglalatokban így helyezkednek el...
Az alaplap via csipszetes tehát egycsatornás memóvezérlő van...Így elvileg nem lehet gond ezzel...
A nenónak 2,6V kellene mármint az újnak és Aida szerint 2,5V ot kapnak de meglehet...hogy ez gond...A bajok csak erős leterheltség mellett jelenkeznek lehet hogy egy kis plussz feszkótól máris jobb... -
Ha bármit is húzol, akkor előszőr is tegyél alapra mindent, és úgy tesztelj egy ideig. Ezen felül érdemes más memóriafoglalatba tenni a memcsiket, esetleg felcserélni őket. Én eleve arra gyanakszom, hogy a régebbi modullal lehet a gond, mivel korábban is előferdűlt a dolog. Egy jól, minőségi alkatrészekből összerakott rendszerben, nem fordulhat elő ilyen, hacsak nem hibás valamelyik hardver, vagy húzva van.
-
BOOSTER
aktív tag
A helyzet a következő a múlt héten a gépemben felbővítettem a memóriát 1024MB-ra...
Az eredmény: érezhető teljesítménytöbblet a nagyobb játékoknál PL:. UT2004; FARCRY...nincs beszaggatás megy mint a vízfolyás...
AZONBAN: Az UT 2004 időnként kilépked hibaüzenet kíséretében a memóbővítés előtt ez nem volt...
Farcry: korábban is néha kilépett de a múlt héten nem lépett ki...
FIFA 2004 korábban csak néha de most elég gyakran kilépked minden üzenet nélkül...
A többi programmal ez nem tapasztalható...
A Win alapvetően stabil mindig elsőre feláll nem fagy csak ha a fent említett játékok már néhányszor kiléptek akkor a rendszer hibakeresés céljából újraindul...
Kérdés hogy ezek alpján lehet-e hogy az új mem. rakoncátlankodik vagy csak a WinXP kezdi felmondani a szolgálatot...
Az új memó 512MB DDR400...
A konfigom az aláírásban látható...
Esetleg tud valaki egy jó memóriatesztelő progit amit ingyen le is tölthetek és tüzetesen átnézi a memót???
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest