- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
BOOSTER
aktív tag
Nos a hétvégén renbehoztam a gép stabilitását...
A memeók szinkronban az FSB-vel 2,65V fesszel és 2,5-3-2-7 időzítéssel mennek...
A rendszer stabil négy nap alatt egyszer sem lépett ki játékokból és nem restartolt...
A memória tényleges sebessége ezen beállításokkal nem csökkent...
A cucc nem melegszik nagyon...Egyébként tévedtem mert alapban 2,6V on mentek ezt emeltem 2,65V-ra...
Köszi mindenkinek a segítséget!!!! -
BOOSTER
aktív tag
Ezt az alaplaphoz adták és oldalakat írnak róla az alaplap kézikönyvében ha gáz van pllanat alatt beavatkozik a csipen keresztül hozzáfér a hardverbeállításokhoz...
Szinte akármit átállíthat...(FSB, szorzó, feszértékek, ventifordulat) A mindennapokban azért növeli a biztonsábérzetet...Amúgy nem használok buherálóprogikat... Csak ez hardveres támogatottsággal rendelkezik... -
BOOSTER
aktív tag
Az a cucc egy külön csipet (CoreCell) buherál ami a hardvert befolyásolja (ez az alapja a hővédelemnek is) de akkor inkább a BIOST piszkáljam? Csak félő hogy ott 2,5V ra van állítva és hiába nyomom át BIOS-ban ha a progi elindul visszanyomja...Ez a cucc közvetlenül befolyásolja a hardvert ezt a dokumentből tudom...
Ez most jutott eszembe tehát tuti hogy 2,5V on megy a ram holott az újnak 2,7V kell...Hogy ez előbb nem jutott eszembe...
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Most olvasom hogy a ramok 2,5V-2,7V terjed a feszigényük...Az új 2,7-et kíván lehet hogy a régiek meg mennek 2,5V al is és gondolom a biosok nem a nagyobbhoz igazítják a kisebbet hanem fordítva... 2,5V lehet kevés (főleg erős terhelés alatt) tuti ez a tippem...Alapban nem labilis a Win és mindig rendesen betöltődött...
-
BOOSTER
aktív tag
1, sima feszemelés...
2, ramfreki le 333-ra...
3, ramfreki le plussz feszemelés
4. az előbbiek plussz időzítés kicsit lejjebb( vagyis az értékek feljebb)(Bár nem akarom a ramsebességet totál lebutítani...)
5, cserebere
6. drivercsere
7. a fentiek különféle kombinációi
8. jónagy káromkodás... -
BOOSTER
aktív tag
Ok most csak egy utolsó hogy mivel tudom pontosan megnézni a memfeszt??
AIDA csak azt írja ki hogy mennyi a hivatalos ha minden igaz...
Leghamarabb szerdán tudom megnézni és visszaírni pedig még késöbb...(koliban vagyok és otthon nincs net ráadásul az ominózus gép otthon van amivel PH-zok az egy másik gép)...
Csak azt gondoltam hátha van még valakinek tippje mi lehet a gond és amikor tudom szépen végigpróbálgatom...
De majdnem le merném fogadni hogy az a problem. amire gondolsz... -
BOOSTER
aktív tag
...ZZZZZ...
-
BOOSTER
aktív tag
Köszi...Ha az memók alapban szarok lennének akkor azért komolyabb gondok lennének a stabilitással szerintem...
Habár ez is nagyon bosszantó tud lenni...Mert mikor rákezd akkor egy pályát is csak nehezen tudok végigvinni...Max 10-20 perc után kidob...de van mikor meg órákig elmegy...Ráadásul kisebb játékoknál illetve filmnézés zenehallgatás közben nincs semmi gond sem...Csak a nagy hardverigényű játékokkal... -
BOOSTER
aktív tag
A feszt most nem tudom megemelni mert nem vagyok otthon de amint kipróbáltam megírom mi az eredményt...
Egyébként mennyit érdemes adni neki???Az alaplapom jól tele van pakolva tuningopciókkal úgyhogy a feszemelés szerintem menni fog csak mennyivel emeljek...
Szerintem ez tök jó ötlet...A lap csak 2,5V ot ad alapban...
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Szerintetek tehát memória a ludas...
-
BOOSTER
aktív tag
Mikor friss Win volt fent akkor egyáltalán nem fordult elő ilyen problem...
KB 2-3 hónap után kezdi a kilépkedést és csak ritkán fordult elő 1-2 hetente egyszer...De most ugyanazok a problémák vannak csak sokkal nagyobb gyakorisággal kivéve az UT-t mert vele eőtte nem volt semmi gond.... -
BOOSTER
aktív tag
Nem tuningolok alapfesz...
1. 256MB
2. 256MB
3. 512MB
A foglalatokban így helyezkednek el...
Az alaplap via csipszetes tehát egycsatornás memóvezérlő van...Így elvileg nem lehet gond ezzel...
A nenónak 2,6V kellene mármint az újnak és Aida szerint 2,5V ot kapnak de meglehet...hogy ez gond...A bajok csak erős leterheltség mellett jelenkeznek lehet hogy egy kis plussz feszkótól máris jobb... -
BOOSTER
aktív tag
A helyzet a következő a múlt héten a gépemben felbővítettem a memóriát 1024MB-ra...
Az eredmény: érezhető teljesítménytöbblet a nagyobb játékoknál PL:. UT2004; FARCRY...nincs beszaggatás megy mint a vízfolyás...
AZONBAN: Az UT 2004 időnként kilépked hibaüzenet kíséretében a memóbővítés előtt ez nem volt...
Farcry: korábban is néha kilépett de a múlt héten nem lépett ki...
FIFA 2004 korábban csak néha de most elég gyakran kilépked minden üzenet nélkül...
A többi programmal ez nem tapasztalható...
A Win alapvetően stabil mindig elsőre feláll nem fagy csak ha a fent említett játékok már néhányszor kiléptek akkor a rendszer hibakeresés céljából újraindul...
Kérdés hogy ezek alpján lehet-e hogy az új mem. rakoncátlankodik vagy csak a WinXP kezdi felmondani a szolgálatot...
Az új memó 512MB DDR400...
A konfigom az aláírásban látható...
Esetleg tud valaki egy jó memóriatesztelő progit amit ingyen le is tölthetek és tüzetesen átnézi a memót???
Aktív témák
Hirdetés
- Jonsbo C2
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest