- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel2014
addikt
válasz
Csak1valaki #126663 üzenetére
Tudod mi a borzasztó benne? Elmesélem... 2013 ban kb regeltem bigman 001 névvel [link] egy alcatel ot 995 telefonom volt aminek gb bootloadere volt aminek egy O60 verziójú volt ez az egy típúst nem lehetett frissíteni ICS re addig addig erőltettem a topicban [link] ,hogy menjen már végre fel az ICS rom. mire WWenigma [link] és Helixp [link]jelentettek moddiknak és Coolman és crey moddi kizárt véglegesen ,úgy hogy senkivel nem voltam agresszív,nem voltam sértő, inkább segítettem az embereknek...az hogy most itt lehetek kalandor és a többi házigazda engedett vissza...
Na most ehhez viszonyítsd magadat,hány embert bántasz meg szándékosan és mégsem jelentenek téged ,de tényleg mi ebben a jó neked? Bánt az élet? Vagy nem jött össze valami és itt éled ki a hajlamod többieken?
Segítsek valamiben ? szükséged van valamire? Mert ha ez a megoldás akkor szívesen teszem...
Mert egyszerűen nem értem miért csinálod ezt......
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #126661 üzenetére
Te tudod. Én nem szoktam unatkozni.
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #126651 üzenetére
Ez a: csak azért járok ide, hogy jót mulassak duma elég gyenge. Találj ki mást
Szerencse, hogy a te szakmai tudásod messze felülmúlja a topikot és vagy kegyes néha ideböfögni valami lekezelő okosságot. Rég túl vagyok azon, hogy a hozzád hasonlókon frusztráljam magam. Kóstolgass mást dokikám
-
bigmasterg
addikt
válasz
Csak1valaki #126655 üzenetére
Tudjuk-tudjuk, csak te vagy itt helikopter.
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #126651 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy kinek mennyi ész jutott, hanem az, hogy mennyit használ belőle.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Csak1valaki #126647 üzenetére
Hát persze, hogy érdekel, hiszen itt koptatod a billentyűzetet. Kint sincsenek rajongóid?
-
Zola007
veterán
válasz
A szánalomhalmaz összetett szó
Ugyanúgy, mint a Csak1valaki , szeméthegy és a senkiházi szavak. -
aelod
veterán
válasz
Megtisztelő, hogy ismét köztünk vagy doktor úr!
-
Radnix
senior tag
válasz
Csak1valaki #126639 üzenetére
Arcod amikor már 10 perce nem kötöttél bele senkibe:
-
Angel2014
addikt
válasz
Csak1valaki #126639 üzenetére
backwards??
Szívesen lemegyek a Cutlerbe "mert azt hiszem te ott edzel"...egy fekve nyomó vagy guggoló versenyre veled...na ne töketlenkedj induljunk.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Csak1valaki #126363 üzenetére
"Nutrition bá most diétázik, mert kövér."
lol
ezek az infok honnan vannak?
magadat h jellemezned, te vagy az okos -
törölt tag
válasz
Nem keresek önigazolást, teljesen elégedett vagyok a bőrömben és amúgy is barátnőm többet dicsér, mint hallani szeretném. Szóval erről ennyit.
Írni azért kezdtem ide, mert informálódni szeretnék pár dologban és remélhetőleg válaszok is lesznek, nem csak a menőzés.
Pl arra kíváncsi lennék, hogy bárki elérhet-e ilyen testalkatot vagy ehhez már kell genetika is: [link]
Talán effelé lehetne fejlődni, de nekem már az is elég ha nem esek össze mint egy rakás fos így 30 felett
-
Dani82
senior tag
válasz
Csak1valaki #126366 üzenetére
Azt nem lehetne, hogy te huzol el a faszba a forumbol es Zola marad?
Adnám... -
válasz
Hát az öreg Hussarf meg smafu? Hova tart ez a világ
mondták már amúgy, hogy szerezned kéne egy barátnőt?
-
Zola007
veterán
válasz
Ahhoz, hogy igaz legyen amit írok, nem kell izmosnak lennem. Tudod, az intelligenciát és a sporttudományt nem pajszerban mérik.
De azt hiszem újabb időponthoz érkeztünk, amikor egy bunkó paraszt miatt itt hagyom a fórumot.
Szerencsére nem fogok hiányozni, mert mindig akad itt valaki, aki olyan figyelmes és hozzáértő, mint te. -
aelod
veterán
válasz
Aelod kivétel, neki járhat a szája.
De nem jár.
Nincs mire.
A kis srác szerintem focizik. Nincs ezzel baj. A csajoknak most úgyis ez jön be, hogy csajuk van. Mármint a 16-17 éves lánykáknak. A nők férfit választanak.
A tanácsod meg jó. Egyet értek.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #126215 üzenetére
ennyire nem zavar
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #126212 üzenetére
ilyen fáradt mellékvesével meg alacsony kortizollal tuti nem
-
celf
őstag
válasz
Csak1valaki #125996 üzenetére
na ha jól emlékszem a fireblade volt a másik nagy medikál-doktor.
a grafikonokon a nyilak az edzés stimulust jelentik, a vonal felett pedig biológiailag a pozitív állapot, alatta negatív (szarul vagy - nem vagy szarul). de utóbbi rajta van az első jpg-n, előbbi pedig magától értetődő szerintem.
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #126011 üzenetére
teljesítmény ≠ izom
(#126014) aelod : Gondoltam.
No offense, csak te az a típus vagy, aki tud edzeni, mint egy gőzgép és hajlamos vagy túlbecsülni a teljesítőképességed. Ezért nem árt ha valaki, aki ismer, ránéz legalább a tervre. Külföldisták az ilyen edzéstervre mondják, hogy "insane"
Tényleg kemény vagy, hogy ezt végigcsináltad, de ha egy baráti tanácsot elfogadsz: rakd el jól ezt az edzéstervet és többet elő ne vedd
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #126008 üzenetére
nem
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #125985 üzenetére
Periódusok az egyes terhelési-pihenési szakaszok
A vízszintes tengely az eltelt idő (általában órákban megadva)
A függőleges tengely pedig a teljesítmény (általában 1RM intenzitás százalékában megadva). A vízszintes vonal a "base line", tehát a kiindulási állapot.másik kérdésedre:
Attól átlagos, hogy átlagosan ennyi.
Edzéstípustól és a korábban felsorolt tényezőktől (cél, volumen, intenzitás és regenerációs képesség kérdése)A teljes regenerációs szakasz terjedhet 6-8-órától (pl. úszás) egészen 2-3 hétig (strongman verseny)
Átlagos konditermi 5-8 sorozatos hipertrófia specifikus (1RM 60-75%) edzésből való regeneráció középhaladó sportolónál átlagosan 48-72 órát vesz igénybe.
De itt megkülönböztetjük a központi idegrendszer, az izmok, az inak, a glikogénraktárak és a mentális regenerációtHogy konyhanyelvre fordítsam, ezt a folyamatot nem úgy kell elképzelned, hogy ha Gazsi' edzett kedden este 8-ig, akkor csütörtökön 19:59 perckor még regenerálódik, de 20:01-kor már mehet edzeni.
-
válasz
Csak1valaki #125996 üzenetére
És ez nagy hókuszpókusz szerinted? Edzegetett, nem bírta, feladta. Aki feladja, nem lesz izmos. Aki meg meg tudja erőszakolni magát, az meg az lesz. Ennyi az egész.
Lehet 1 millió féle edzéstervről beszélni, meg csodamódszerekről, aki már több, mint 10 éve edz, úgyis eljut erre a végső következtetésre, ami a videóban is vanTényleg, baszki, Fireblade
Azzal mi van, vajon?
-
válasz
Csak1valaki #125993 üzenetére
Szerintem saját magad példáján is láthatod és nincs nagy hókuszpók. Aki edz rendesen, az izmos, aki nem annyira, az meg kevésbé. Izmos itt mindenki, csak szerénykednek mindig
-
Jim-X
őstag
válasz
Csak1valaki #125993 üzenetére
A keplet lehet egyszeru (annyira azert nem, de megis
)
Betartani, nem olyan egyszeru... Az emberi termeszet ilyen. Fegyelem, kitartas... Ezek hianyoznak tobbnyire.
-
Jim-X
őstag
válasz
Csak1valaki #125990 üzenetére
Talan megse edz olyan kemenyen, csak ugy gondolja... Melle pedig ugy gondolja, hogy "jol kajal"
(#125991) aelod: 99%-ban a kaja a ludas mindig, az edzes csak masodlagos. Amugy is aki mar eljutott a fejlodesi platora, az mar valamit "sejt" a testepitesrol. Altalaban nem azoknal fordul elo a "nyomom kemenyen oszt csak zsirosodok" tema, akik mar evek ota toljak
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125990 üzenetére
Ott valami hiba van. Szinte mindig, vagy a kajában vagy az edzésben vagy akár eü-i vonatkozásban. Visszautalnék HussarF régebbi észrevételére. Ha nem léped át a komfortzónádat akkor nem lesz fejlődés. Teszem azt, vetkőző sorozatok, erőltetett ismétlések, szettek, szuperszettek stb. ezek mind-mind hasznos trükkök a fejlődéshez. Persze nem lehet túltolni ezeket sem mivel naturalban olyan stressz éri a szervezetet ha nagyon megnyomjuk, hogy képtelen a fejlődésre és akkor jön egy esetleges sérülés vagy betegség (túlhajszoltságból fakadóan) és akkor vége a dolognak.
Rengeteg olyan vendéget látok a teremben aki személyi edzőhöz járnak és évek óta ugyan úgy néz ki. Semmi változás....
Persze anyaggal a fent említett határ jóval tovább tolható de az már más tészta.
-
aelod
veterán
válasz
Az idegrendszernek kell a pihenés. Saját példa.
Télen tömegnövelés alatt 9 hetes power programot csináltam. Borzasztó nagy súlyok (magamhoz képest), heti 3x edzés.
A végére nagyon elfáradtam. Kellett a pihenés minden téren. Volt deload rendesen utána. -
szuszinho
őstag
válasz
Tudtommal, nincs olyan edzésterv, amiben ne lenne deload, mivel szükséges egy nagyobb regeneráció az izmoknak és az idegrendszernek. Hosszabb távon nem elég a 48-72 óra.
-
Jim-X
őstag
válasz
Az "atlagos" szo mond valamit?
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #125960 üzenetére
Ha hetente legalább annyit edzenél, amennyit fórumozol, akkor tudnád
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #125947 üzenetére
"Ez rendben is lenne, de honnan tudod, hogy ki vagy pihenve? Honnan tudod, hogy megtörtént a "regeneráció"?"
Az edzésnaplóból
Nem attól függ, hogy ki veszi komolyan ezt a sportot, hogy mobilozik-e edzés közben. Nem is attól hogy tornacsukában edz vagy Romaleosban (no offense celf, de az a legdrágább cipő )
Ha nincs edzésnaplód, akkor nem csinálod komolyan ezt a sportot.
Ez nem zárja ki, hogy erősebb vagy izmosabb legyél mint a többség.
De fejben ezt nem lehet tervezni, visszanézni, nem lehet összevetni az 1 évvel korábbi 2 meso vagy makrociklust, ha nincs adminisztrálva
Azonban fordítva is igaz. Hiába jó az adminisztráció, ha nincs beletéve a munka. Legyen egy reális koncepció, legyen leírva és próbáld meg helyes technikával kivitelezni a teremben, amit előtte papírra vetettél.
Ennyi lenne az művészet nagy vonalakban, de a terembe járók 90%-a erre sem képes és csodálkozik, hogy nem fejlődik. -
bigmasterg
addikt
válasz
Csak1valaki #125949 üzenetére
Erre empirikus módon jöhetsz rá.
Mindenkinél más kicsit.Általában háromszor edzek egy héten, esetleg négyszer.
Kitapasztaltam, ha 4 egymást követő nap lemegyek edzeni kihagyás nélkül, az már nagyon sok és jó eséllyel sérülés a vége. 3 pihenő nélkül épp belefér, de még mindig nem az igazi.
Egy hétfő-kedd edzés, szerda pihenő, csütörtök edzés, hétvége pihenés felosztással egész jól elvagyok. (Esetleg hétvégére még 1 nap belefér).E mellett nyilván nem mindegy, hogy mikor mire edz az ember, hányszor egy héten egy izomcsoportot, milyen intenzitással stb...
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #125943 üzenetére
"És mennyi az optimális edzés gyakorisága? 1 nap? 1 hét? Mi dönti el?
cél, volumen, intenzitás és regenerációs képesség kérdése -
S e t h
nagyúr
válasz
Csak1valaki #125952 üzenetére
Az okoskodás helyet mutasd a regenerálódás képletét, aztán haladjunk.
-
Woodslave
félisten
válasz
az a mérvadó hogy tolod neki mert háború van és nem vagy buzi (vagy te nem tudom én nem)
-
válasz
Már megint olyan dologról beszélsz, ami nem egzakt orvostudomány és legrelevánsabb ezen a téren azoknak a tapasztalata, akik már régóta csinálják. Vagy te ki tudod számolni valamivel, hogy pontosan mikor történik meg a regeneráció és mikor lehet menni újra?
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125947 üzenetére
Egyszerűen érzed. Heti 4 edzéssel, napi 5 óra alvással hulla voltam este 9-10 körül. Most, hogy változott a munkarendem és csak 8-ra kell járnom, sokkal pihentebb vagyok és nem koppan le a fejem melóban és kora este sem vagyok használhatatlan.
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz
Csak1valaki #125939 üzenetére
(#125942) aelod Mostanában jobbára ez történik.
Neked akartam, de magamnak ment. Mobilról fórumozás átka.
És mennyi az optimális edzés gyakorisága? 1 nap? 1 hét? Mi dönti el?
-
aelod
veterán
válasz
(#125939) Csak1valaki
10ből 8 hájasodik csak.
(#125936) Woodslave
Innentől mondhatja ez a fazon is hogy elég lenne 2 sorozat fekvenyomás az adott ciklus egy pontján ki a fax hisz neki amikor máshol pont az ellenkezőjét hallod. De legalább ez a faxi izmos annyi előnye van és ez az egyetlen kis esélye hogy bárki hisz neki
Elég az elég az írta xy téma...csak xy nem ismeri az életviteled, anyagcseréd, edzésmúltad, célod stb. Ezzel az a baj. Szóval én nagy jelentőséget az ilyen okosságoknak nem tulajdonítok. Én már ennyi év edzésmúlttal nagyjából (ismétlem, nagyjából) tudom, hogy mi az amire jól reagálok és mi az amire nem.
-
szuszinho
őstag
válasz
Már amelyik
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125927 üzenetére
ma voltam vérvételen majd kiderül hogy ezek határértéken belül vannak-e.
-
fanti
addikt
válasz
Csak1valaki #125577 üzenetére
Teljes hormonpanel készült egyszer a harmadik hét után, egyszer meg a kúra után, vérkép meg hetente, de volt hogy hetente kétszer.
Az endokrinológus barátaim úgy szummázták, hogy ők maguk sem gondolták ennyire hatásosnak ezt a kúrát, ilyen csekély, beavatkozást nem igénylő eltérésekkel.
Még Clostilbegyt-et sem kellett szedjek utána, Spiropentet sem, HCG meg szóba sem jöttKúra alatt heti hét napot, napi három órát edzettem, erőemelő alapgyakorlatokat, bicepszet, tricepszet, hátat, hasat. Rengeteg kórházi menzakaját ettem, és hozzá napi kétszer egy negyed kiló túróból, fél liter tejből, és öt nyers tojásból álló turmixot ittam, sok vitamint és ásványi sót vittem be, külön nagy adagban Kálcium-Magnézium-Kálium triót. Ez a nyolc hét 12 kilót hozott testsúlyban, de az erőemelő fogásnemenkénti maximumaimban meg közel 20%-ot!
Nyilván utána elment ennek nagyrésze, de ez természetes is. Szigorúan rámparancsoltak az endokrinológus haverok, hogy eszembe se jusson megismételni a kúrát fél éven belül. Ehhez is nagy lelkierő kell, ezt elismerem, hogy újra önmagad légy, és szembesülj azzal, hogy igen, én natúrban ennyit tudok.
De ott a probléma, és sajnos sok ilyen ismerősöm van, aki egyszerűen nem tudott szembesülni ezzel, és éveken át megszakítás nélkül szedte és szúrta a gyógyszereket, meg váltogatta őket, de a saját hormontermelését inaktívvá tette, de van olyan ismerősöm is, aki a mai napig folyamatosan használja őket, saját bevallása szerint 15 éve nem állt le a különböző anabolikus szteroidokkal.
Ez rendkívül káros, és helyrehozhatatlan egészségkárosodást szenvedett el, csak még nem tud róla. -
God Vazzeg
veterán
válasz
Csak1valaki #125604 üzenetére
Azért kötekednek mert irigyek. Mutasd meg nekik hogy te ebben (is) több vagy. Angel is meglátta a lényeget már, és nem sértődik be! Légy te is Angel
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Maradj itt, nem lehetsz ilyen kegyetlen hogy mindenkit megfosztasz, még az olvasókat is nemes és bölcs soraidtól!!!
-
Radnix
senior tag
válasz
Kérlek ne menj!
Szeretném megköszönni, hogy próbálod tágítani a fejeket, nagyra értékelem!
Felnézek rád, és leborulok a tudásod előtt, biztosan nagyon sok munkát tettél bele, hogy ennyivel okosabb vagy, mint bárki a topicból.
Szóval nem szeretném ha elveszítenénk egy értékes tagot, halld meg a szavunkat, amivel együtt azt kiálltjuk: maradj!
-
Radnix
senior tag
válasz
Csak1valaki #125596 üzenetére
Nem kilóméter, hanem távolság.
Nem gramm, hanem tömeg.
Nem mol, hanem anyagmennyiség.Már értem.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125596 üzenetére
Amíg nem tudjuk meg tőled a tutit marad ez.
-
fanti
addikt
válasz
Csak1valaki #125559 üzenetére
Végre egy értelmes ember!
-
válasz
Csak1valaki #125567 üzenetére
Baszki, te nagyon rá vagy fixálódva Wood-ra. Mindenáron előjátékot akarsz vele?
Kb. azok a csajok viselkednek így, akiknek bejössz, de neked annyira ők nem. Kicsit húzod az agyát, de mivel leszarod, megsértődik. Aztán szólsz neki valami jó szót vagy csak beszólsz valamit neki, de legalább vele foglalkozol 5 percre és akkor egyből megint ugrik -
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125567 üzenetére
tudom már te vagy Vágó István csak unod magad nincs már kérdezős műsorod.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125563 üzenetére
pedig nagyon vártam, de akkor jön hét év tibetben hátha én is rájövök a nagy igazságra.
-
fanti
addikt
válasz
Csak1valaki #125549 üzenetére
Köszönöm, végre egy ember, aki nem támad.
Dr. Lenkeinek más a véleménye. Az ő tollából származik első sorban, amit a koleszterinszint csökkentés következményeiről írtam.
CSAK EGY ÉRDEKES ADALÉK AZ ORVOSOKBAN VAKON BÍZÓKNAK !!!
D3 VITAMIN. ISMERŐS?
ÖT ÉVVEL EZELŐTT AZ ORVOSI KAMARA :
JUJUJJ, ZSÍRBAN OLDÓDÓ A D3 VITAMIN, NEM SZABAD 300NE-NÉL TÖBBET BEVINNI, MERT KOMOLY KÁROKAT OKOZ.
HÁROM ÉVVEL EZELŐTT AZ ORVOSI KAMARA:
BIZONYÍTÁST NYERT, HOGY A D3 VITAMIN NAPI 2-3000NE -BEN TÖRTÉNŐ ADAGOLÁSA TELJESEN BIZTONSÁGOS, SŐT MEGELŐZHETŐ VELE SOK RÁKOS MEGBETEGEDÉS, IMPOTENCIA, DEPRESSZIÓ, SZÍVINFARKTUS, STB....NAHÁT! TÍZSZERES MENNYISÉGET AJÁNLANAK AZ ELŐZŐ AJÁNLATUKHOZ KÉPEST EGY ZSÍRBAN OLDÓDÓ VITAMINBÓL
NAHÁT!
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125544 üzenetére
Lehet genetika, lehet pm túlműködés. Apámnál ugyan ez van. 193 cm és alsó hangon 80 kiló. Most szülinapján néztem direkt mit evett egy nap. Hát ha nem volt 5-6e kalória amit benyomott akkor egy sem. Én meg ott méricskélem a 200g ch-mat
Lehet nyáron csináltatok majd egy vérképet meg minden szart.
(#125545) kk831228
Na de melyikünk Bruce Banner?
-
fanti
addikt
válasz
Csak1valaki #125528 üzenetére
Na, csak a miheztartás végett.
Én a Pándy Kálmán Megyei Kórházban dolgoztam 17 évet infósként. Rengeteg orvos barátom van, akikkel konzultálhattam, de a többségük nem ért semmilyen szinten az Anabolikus Szteroidokhoz. Hogy miért nem? Azért, mert már húsz éve NINCS meg ez a gyógyszercsoport a Magyar gyógyszer repertoárban, ezért nem is ismerik egyáltalán.
Viszont a legjobb barátom a megyei endokrinológus főorvos, aki a maga hatvan évével és szakmai tapasztalatával igen sok hasznos tanáccsal látott el számos beszélgetésünk alkalmával.
Félreértés ne essék, egyáltalán nem bátorít a szteroidok használatára, de reális és tárgyilagos véleményével igenis kiáll amellett, hogy ez egy rendkívül jól használható gyógyszercsoport volt, és igenis komoly helye lenne a gyógyászatban, számos vérszegénység, hormonhiányos állapot, izomsorvadás, endokrin betegségek, és roborálás céljából.Más.
Aki kicsit ért hozzá (mondjuk itt jó kevesen vannak) az tudja, hogy a testünk milyen alapanyagból állítja elő a hormonokat.
Találóskérdés!!!
De segítek, a megfejtés : koleszterin!
És mi történt az elmúlt 25 évben?
Az, hogy leszorították a koleszterin felső értékét a béka segge alá. Csak nekem négy munkatársam szedett koleszterinszint csökkentő gyógyszert, mindannyian 35év alattiak.
Mi következik ebből?
Hát csak annyi, hogy így szinte mindenkinek fel lehet írni a koleszterin csökkentő gyógyszereket, amik amellett, hogy jó drágák is, igen sok mellékhatással rendelkeznek.
De mi a fő mellékhatásuk?
Hát az, ami a betegtájékoztatón nem szerepel.
Nevezetesen, ha jól lecsökkentjük a hormontermelés alapanyagául szolgáló koleszterin szintet, akkor pár év alatt egy fiatal szervezet esetén is igen komoly hormonhiányos állapotot lehet előidézni.
HORMONHIÁNYOS ÁLLAPOTOT.
És ha ez megvan, akkor jupéjjjjjj, jöhet az impotencia, a depresszió, az elhízás, vagy épp a kóros soványság, terméketlenség, stb.....
Nem tudom, tiszta Nektek így a képlet?
És mit tudunk adni a hormonhiányos állapotra?
Semmit!
Mert tagadjuk, hogy Pisti a hormonhiánytól depis, áááááá lófaszt, járjon inkább pszichiátriára, és ott tömjük belé a sok SSRI antidepit és benzodiazepint. Pedig elég lenne ha abbahagyatnánk szerencsétlen hülyével a koleszterincsökkentőt. Vagy Józsi nemzőképtelen? Nahát! Miért? Legyen többet a friss levegőn, hordjon laza alsóneműt, meg szedje a gyógyszerét, amit az endokrinológián, vagy az andrológián felírnak, hátha....
Ja, vagy az úgy nem üzlet az egészségiparnak?
Hát nem nagyon!
Egy betegséget nem meggyógyítani kell, hanem kezelni évekig. Hiszen abban van a lóvé nem? No nem a betegnek, inkább az orvosnak, a gyógyszergyártónak, az orvoslátogató-gyógyszerügynök is a TE nyomorodból megy Hawai továbbképzésre minden télen kétszer. -
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125530 üzenetére
Nem tudom hány % a testzsírom, csak valamilyen isteni szikra jött, hogy jól be akarok tömegelni az se baj ha zsírosan de 90kg akartam lenni. Nem ment. Ezért kérdeztelek, hogy mitől lehetett.
(#125529) fanti
és mitől vagy annyira vékony, hogy átérződik rajtad a szarszag.
Ezen a beszóláson besírtam. Nem hallottam még.
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125524 üzenetére
Félre ne érts mivel ezzel teljes mértékben egyet értek. Van a teremben egy középkorú túlsúlyos fószer aki IR-es és pajzsmirigy alul működése van. De jó úton járhat mert elindult nála a fogyás.
Viszont én nagyon nehezen szedek magamra tömeget. Ez miért lehet? Télen a tömegelés alatt több mint 4e kalórát vittem be és persze volt benne bőven félrekajázás is mégsem tudtam 83 kilónál feljebb menni. Erőben fejlődés volt nyilván. Zsírosodásnak jelét viszont nem láttam magamon. Persze vizesedtem stb. de nem volt seggesedés vagy hájasodás deréktájékon.
(#125525) Jim-X
Ha szereted a hasonló témájú filmeket akkor igen érdemes megnézni. Jól játszik benne a srác.
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125517 üzenetére
Dobd el az orvosi kézikönyvet Dokikám mert nem jött át a lényeg. Te megint állítottál valamit ami nem igaz. Márpedig, hogy doppingszert használnék. Erre írtam a predátoros példát, hogy az akaratomnak és a kitartásomnak köszönhető a jelenlegi fizikumom (ami olyan amilyen) nem pedig a doppingnak. Így már érted?
Tudod hány beszámolót láttam már arról, hogy tart mindent az illető, és mégsem fogy?
Én is láttam párat. Egészséges átlag formásodni izmosodni vágyó emberek beállított étrenddel és edzéstervvel még mindig a nagy többségében a be nem tartott étrend és az elkummantott edzések miatt nem hozzák a várt eredményt. Nem azt állítottam, hogy nem lehet egészségügyi probléma a háttérben.
Elme irányít, igen. De hiába akarod vezetni a kocsit, ha nincs benne benzin. Ha valakinek összeomlik az anyagcseréje, akkor hiába "elmélkedik". Ez egy nagyon szépen elterjedt dogma, miszerint csak a kalória számít. Persze...
Ki beszélt itt a kalóriákról?
-
madle
őstag
válasz
Csak1valaki #125437 üzenetére
Ezek szerint én is használok valamit?
Nincs 50-es pajszerom, de szálas vagyok valamilyen szinten... 80kg
-
aelod
veterán
válasz
Hát te qrva vicces egy gyerek vagy, jókat mulatok rajtad
Mondjuk nem te vagy az egyetlen ember akinek a véleményét magasról nagy ívben...
De ha már tudni szeretnéd mit használok elárulom neked. Az elmém. Az visz előre. Közhely, de Kai Greene mondta, hogy amikor edz valójában az elméje dolgozik a teste csak parancsot teljesít. Ez nem szerencse kérdése.
HussarF meg jól írja. Ha valakinek előírsz egy étrendet és edzéstervet és x idő múlva nincs változás a hiba az esetek 90%-ban a félrekajázás, kummantás számlájára róható fel és nem a p.mirigy problémájára. -
Radnix
senior tag
válasz
Neked hogy néz ki az étkezésed, edzésed, és mellette milyen paraméterekkel rendelkezel?
Bocs, ha már leírtad, de tudod ki fog visszakeresni ebben a topicban -
Woodslave
félisten
válasz
nem lényeg de ők nem is házalnak csodamódszerrel
-
válasz
Csak1valaki #125431 üzenetére
Ne vedd készpénznek, amit az emberek mondanak. Amikor arról panaszkodnak, hogy nem tudnak fogyni, pedig tartják a diétát, akkor ha belekérdezel, rájössz, hogy egyáltalán nem követi, hogy mit eszik és hogy mennyi kalóriát visz be. Csak mivel nem zabál be minden nap a pacalpörköltből, ezért úgy gondolja, hogy ő már diétázik.
Tömegelés ugyanaz. "Na tömegelünk, akkor most már minden szart bezabálunk, de abból jó sokat". Jó, hogy elkezd zsírosodni, mint egy disznó.
Az általad leírt problémák túlnyomóan erre vezethetők vissza és nem arra, hogy minden ember inzulin rezisztens meg pajzsmirigyes. -
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125433 üzenetére
ok majd ha egy izmos srác leszel 7 év edzéssel a hátad mögött akkor dobj egy privit
Angel: papa valamit segíthetnél legyűrtek
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125431 üzenetére
IF most akkor az átmeneti böjtölés rövidítése? Én nem tudtam átalakulni szóval nem tudom
a kezdők meg igen. Bár tudok rengeteget akik qrávra nem fejlődnek semmit kezdőként se. De egyébként hetekig nem is történik izmosodás pont most olvastam valahol. De én arra szavazok, hogy igen. Olyan terhelés éri a szervezetet amihez nincs hozzászokva. De ezek szerint aki soha nem nyúlt súlyzóhoz annak rendben van a pajzsmirigy és az inzulin érzékenysége ami a súlyzózástól elromlik ezért nem fejlődünk.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125428 üzenetére
na mutasd
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125425 üzenetére
ott van a kérdés elég konkrét. Mi van akkor ha normálisan működik a dolog.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125425 üzenetére
én nem nevettem. De akkor ne írd le ha előtt könyörögni kell meg megbánni a bűneimet.
ez ma volt
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125422 üzenetére
akkor írd meg privátban. tényleg érdekel
-
törölt tag
válasz
Csak1valaki #125418 üzenetére
Nem fog rájönni,ezek leragadtak a sárga kapszulánál.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125418 üzenetére
ja kérdezni akartam tegnap, hogy neked akkor sikerült rendbe raknod a dolgot a pajzsmiriggyel, ir-el meg mittonén mivel mert privátban tanácsokat is adtál ha jól láttam.
mit jelent ez a mindennapi életedben. Azt már nem tudom hogy akkor tényleg egy 65 kilós fickó vagy aki nem edzett soha 1 hónapot, vagy az is kamu szóval érdekelne mire lehet számítani ha normálisan működnek a dolgok.
-
Aventador91
őstag
válasz
Csak1valaki #125309 üzenetére
szerintem mostanában nézted végig a dr. house-t, és próbálod utánozni
-
-Ben-
veterán
válasz
Csak1valaki #125317 üzenetére
Az éjjeli huggyantás nekem is megvan mindig... Van, hogy kétszer is.
(igaz most prosztata problémákkal küszködök pár hónapja, emiatt is lehet)
-
Dani82
senior tag
válasz
Csak1valaki #125239 üzenetére
nem is kokszolok
Nem volt IR-m a vizsgalat alapjan, enyhe alulmukodesem viszont igen, de sima szelén kieglszítés rendbehozta.
Fél évente járok kivizsgáltatni mindent. Mostmár se a karbamid se a kreatinin nem ter el a referenciatol, igaz jelkentosen visszavettem a feherje fogyasztast es sokkal tobb folyadekot iszom.HussarF: majdnem a felére, most 150-170g per nap.
Csak1: sajnos azt igen. Apamnak volt problemaja vesejevel, ezert probalok odafigyelni
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Csak1valaki #125311 üzenetére
Gyorsan guglizz rá
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Csak1valaki #125291 üzenetére
És mi a helyzet a progeszteronos gynoval?
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #125299 üzenetére
"People who boast about their I.Q. are losers."
- Stephen Hawking -
-Ben-
veterán
válasz
Csak1valaki #125303 üzenetére
Én kissé elkeveredtem most...
Most akkor az a probléma, hogy túl magas a kortizol vagy az, hogy túl alacsony?
Más: ha elfáradt a mellékvesém, akkor most mit is kellene tennem? Dobjam el a súlyzókat?
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125296 üzenetére
20 éves korom óta kopaszodok... Mondjuk azt nem tudom ez hogy jön a gyúrás és mellékvese fáradás témakörhöz. Apám is kopasz életében nem súlyzózott bár fizikai melós..
Azt se tudom mit kell nézni ezekhez. Egy 40 éves nemedző emberhez képest ég és föld a különbség a fizikumomat tekintve, (még ha a labor egy 90 évesé) szó sincs arról hogy tömegelek és seggem nő minden változatlan diétánál meg minden erőm elmegy.
Mi van még? Lehet 20 évesen más értékeim voltak, alapvetően a teszto szintem csillagos magas szokott (volt) többnyire lenni, szabad teszto rendben ösztradiol pont jó, DHEA-S szintén.
De ha valóban az van ami mondasz akkor a hormonharmónia könyv megvásárlásán túl mit kellene csinálni?
de ahhoz képest hogy Matt Stone-t xarnak nézted komoly orvosi hitelességű oldal linkelésével te se nagyon bajlódtál.
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #125296 üzenetére
úgy
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125289 üzenetére
Ezért használok glutamint és BCAA-t edzés alatt vagy a nap során. Többet is sikerül aludnom amióta a 'zasszony viszi ki a kutyát reggelente. Érzem is a napi +1 óra alvás eredményét.
Az okoskodás is jó valamire. Ha másra nem is de egy virtuális pofon vagy valódi begyűjtésére mindenképp. Az a kettő közt az a difi, hogy utóbbi jobban fáj.
(#125295) HussarF
Nyugi nemsokára linkelni fog valami ismerőse nyaralós képét ahol szálas karok vannak.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125291 üzenetére
ja hogy kevés a kortizol az a baj?
-
Zola007
veterán
válasz
Csak1valaki #125286 üzenetére
Lassan ideje lenne befejezned a távgyógyászatot, mert ez még egy sportélettani laborral az ember háta mögött sem megy 5 perc alatt, nem hogy egy fórumon keresztül.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125282 üzenetére
az a baj az olyan oldallal ami árul is valamit, hogy soha nem lesz objektív, mert ha el akarsz adni valamit, akkor a legjobb módja hogy kreálsz valami félelmet, problémát amit majd jól megoldasz.
Évekig böjtöltem. Labor és mindegy eredményem xarabb volt. Biztos azt is xarul csináltam máshogy kellett volna nem enni.
Tudnék mondani is példát aki qrva nagy böjt hívő volt aztán jött a kortizol, ir meg amit akarsz. Tönkrevágta a böjtölés, meg az edzés legalábbis akkor meg már erről volt meggyőződve.
-
Woodslave
félisten
válasz
zsírt
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125286 üzenetére
Ok. Teszem azt, eszem 2800 kalóriát. Lecsökkentem a ch mennyiségét szinte biztos, hogy nem fogok tudni ugyan akkora súlyokkal dolgozni mint a kiindulási kalória bevitellel. Ez nem az internet ez tapasztalat.
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125273 üzenetére
Én is tudnék úgy írni, hogy egy szavát se értsd.
(#125282) Csak1valaki
Ha valóban segíteni akarnál akkor nem ködösítenél meg rébuszoznál. Leírnád a választ woodnak az ezer oldalas orvosi könyvből amit olvastál pl.
Nem tudlak komolyan venni ne haragudj. De igazából jól szórakozom.Kávé mellé ideális.
-
Zola007
veterán
válasz
semmi
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125280 üzenetére
nem jó a link.
De tegyük fel minden igaz. Akkor mi van?
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125277 üzenetére
reggel nagyon éhes vagyok. De nem szoktam egyből enni.
nagyon hamar elalszom, mostanában fel se kelek éjszaka, bár ma 4.45-kor felébredtem. Napközben nem szoktam hirtelen nagyon éhes lenni.
1 órája ebédeltem, de éhes vagyok. Nem hirtelen és nem farkaséhes. Mondjuk csirkemell-édesburgonya-brokkoli volt 340 kcal meg ittam egy zöld teát.
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125274 üzenetére
mit nézessek? Azon az acth és nyálon kívül.
Mi a pajzsmirigy alulműködés és ennek az összefüggése?. Tényleg legyünk őszinték. Valóban úgy gondolom, látom hogy a seggem nagy. Nem mondom egyértelműen, hogy minden gramm oda jön de akkor is. Inkább az úszógumi zavar. A hasam nem nő annyira, és a karom se marad pálcika tömegelésnél de mondjuk hogy úgy van ahogy írtad.
Legyen az is igaz, hogy elmegy az erő diétánál. Ennek mi köze a fentihez?
Mi lenne ha nem lenne alulműködés? Illetve hogy ne legyen.
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125268 üzenetére
ha visszaveszel a kalóriákból, már az erő is megy el.
Ehhez nem kell agysebésznek lenni, hogy rájöjjön az ember
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125268 üzenetére
nem nézettem még soha
És akkor mi lenne? Simán hízok, simán fogyok ha akarok. Mit kéne éreznem hogy alulműködök, illetve mi a következménye?
amit írtál nem néztem. Annyira nem extrémen jellemző. De ha igen akkor mit csináljak? Lopjam az asszony l-tyroxinját?
Na de hogy ne legyél hiábavaló rámegyek most erre a vonalra. Pajzsmirigy és inzulin
-
Woodslave
félisten
válasz
Csak1valaki #125258 üzenetére
nem erről van szó hogy nem hiszem el.. Én elhiszek mindent qrvára sokat olvastam már erről is Matt Stone és a 180degreehealth oldal is erről szól zabálja cukrot, zsírt szemetet hogy jól befűtsd a reggeli kazánt. Még én próbáltam itt embereket hőmérőztetni. Mértem már alacsony. Legalábbis a digitális mérővel láttam már 35.8-at is.
Csak mondjuk nézd el, hogy idejössz a pökhendi stílussal (elhiszem hogy az életben is ilyen vagy) ismerek ilyen endokrinológust, és ha a rendelőben fölényeskedsz így a hülye parasztokkal akkor még azt mondom hogy bunkó fax vagy de legalább van pozíciód. Itt meg nincs. Mert egy sárga rajzolt fej vagy. Nyilván azt se fogod mondani hogy te vagy dr. Gipsz Jakab a Szent György kórházból endokrinológus prof, csak az lehet más lenne mint mondjuk egy unatkozó nethuszár aki a netnek azt a részét hitte el.
És továbbiakat nem is fejtegetem. Én személy szerint amúgy örülök minden információnak még akkor is ha nem vonok le mindenből olyan következtetés amit kéne /vagy olyat vonok amit nem kéne.
Ha segíteni akarsz akkor mondjuk írd le mit lehetne változtatni, mit kellene csinálni, mivel lehetne javítani. Azon kívül hogy ne edzek meg ne egyek fehérjét mert szeretek edzeni és vállalom az ezzel kapcsolatos kockázatokat.
(és ha valaki én soha nem mondtam hogy ez egészséges)
-
-Ben-
veterán
válasz
Csak1valaki #125243 üzenetére
és mégis honnan tudom meg?
Naponta nézessem a pajzsmirigyem?
-
celf
őstag
válasz
Csak1valaki #125239 üzenetére
"az emberek nem mennek el ilyen vizsgálatra, tehát a te ismerősöd sem ment el ilyen vizsgálatra"
please do it moar...
ugye azt tudod, hogy itt azért válaszolnak a posztjaidra, hogy legyen min derülni a
cuccolásprotein szürcsölgetése közben. ilyen ez.. kell a léleknek is egy kis felüdülés -
-Ben-
veterán
válasz
Csak1valaki #125236 üzenetére
Konkrétan arra gondolok, hogy szerinted hogyan néz ki egy megfelelő étrend és mi az a bizonyos határ, ami az edzés szempontjából szerinted még nem túlzás.
Azért kérdezem, mert ezt írtad: „Mindenki, aki túlzásba viszi a sportot, annak IR és PM alulműködés van kilátásban” ... Tegnap pedig a fehérje mennyisége volt vitatott...Hol a határ? Mi az ami még rendben van?
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125236 üzenetére
Mantrázd csak. De te biztos jobban tudod ki hol mikor és miért volt...
Miért ne menne el? Mert nem megy el, ha bomba alakja van, mert nincsen oka rá.
Hétfőn lábaztam 2 órás edzést volt. Tegnap kardióztam 40 percet ma is megyek edzeni. Pedig fáradt és éhes vagyok. Nem lenne rá okom elmenni, semmi nem indokolja. Ja de a célom. Erről ennyit. Kauzalitás tudod.
-
-Ben-
veterán
válasz
Csak1valaki #125233 üzenetére
Szerinted mi lenne a helyes? Edzés és táplálkozás szempontjából is érdekelne a az álláspontod.
-
aelod
veterán
válasz
Csak1valaki #125233 üzenetére
Ismét abszolútumokat közölsz amit ismét cáfolok. Már miért ne menne el? Ha tisztában akar lenni az egészségügyi állapotával abban az esetben ha érzi, hogy nincs rendben valami. Láttam a leletét. Ennyit erről.
Én az átlag emberről beszélek, aki azt sem tudja mi a kalória.
Én meg rólad.
Itt: de egyet elárulok, az inzulin rezisztens ember MINDIG kövér. nem épp ez tűnt fel. Megint általánosítasz ami megint nem vezet semmi jóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Formula-1
- E-roller topik
- További aktív témák...
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest