- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
-
Peaceliker
addikt
Ja nem, tisztában vagyok ezzel. Csak azt mondtam fasza lenne
de sokkal kevesebbel is beérem.
Mondjuk inkább 75 kiló körül lennék, de egyelőre marhára nem látom, hogy ezt hogy tudnám elérni, mellé annyi izom amit ki tudok sajtolni magamból heti 2 itthoni edzéssel. Az nyilván messze nem ennyi leszMost amire próbálok rájönni, hogy fehérjét hogy tudok többet bevinni, mert még fehérje porral is mocskos keveset sikerül fogyasztani
-
Qtya123
őstag
Ezt ajánlották: [link]
200 mg-ot szedtem, de szedhettem volna helyette akár kockacukrot is, az is többet ért volna.
Ezzel szemben az Ashwaganda, ahogy Dorian is írta, rögtön "hatott". De mondom, abban annyit éreztem, hogy többet álmodok és jobban emlékszem rájuk. Alvásban nem segített, de igazából nem is volt mit segítsen. Lefekszem, 10-15 perc múlva elalszom, éjjel felkelek egyszer WC-re, 2-5 perc múlva visszaalszom, reggel felkelek. Ezen olyan nagyon nincs is mit javítani szerintem.
Edzés során meg igazából nem volt szükség koncentrációt fejleszteni, ott úgy vagyok, hogyha egyedül megyek edzeni, akkor mindenféle cuccok nélkül is koncentrálni tudok. Kifejezetten szeretek a saját gondolataimban, tempómban, menetrendemben lenni. Ha ez van, minden van. Olyankor nagyon jól megy az edzés. Ha jön kolléga is, már 1-2 mondat a pihenőben, vagy már a bemelegítés alatt kizökkent kicsit, azon meg az Ashwaganda nem segít, csak az, ha nem szólnak hozzám.Ashwagandából ezt szedtem egyébként: [link]
-
Qtya123
őstag
Én próbáltam. Van aki azt mondta, hogy agresszív lett tőle, van aki arról számolt be, hogy a párkapcsolata érdekében abbahagyta, mert a legyet is meg akarta b... röptében.
Én beszedtem néhány dobozzal, semmit nem éreztem. Pedig kifejezetten azt szedtem, amelyik típusról írták, hogy megbolondultak tőle...
Nekem semmi nem volt, edzés se ment máshogy. Ashwagandát is szedtem, abból annyi hatás volt, hogy gyakrabban emlékeztem az álmaimra.
-
perempe
veterán
Nem csak olvasom Martin Gibala könyvét, de próbálom átültetni a gyakorlatba is: tegnap az ő könyve hatására harminc másodperces sprintekkel vittem haza az István, a király után a cuccokat, közel 10kg volt nálam, 1.5km a vasútállomás. Volt nálam 6 UHT tej is, azt szoktam fogyasztani por helyett.
Barátomtól megvettem első sor bal 5. helyre szóló jegyét (1500Ft), szépen beültem vele a balközép 1. sor 3. székre, az első 4 szék üres volt. Itthon jók a kórusok, szépen szólalt meg a Felkelt a napunk. Hazafele a Puskásnál nyugdíjasokkal beszéltem, hatezer valamennyi volt nekik a jegy, és még 1000Ft kényelmi díjat is kellett fizetniük.
-
aelod
veterán
Nem érdemes mivel a legtöbben azt gondolják, hogy több izmot szedtek fel mint valójában...
Az, hogy mennyire érdemes felmenni számszerűsítve megadni szerintem irreleváns, mivel ha valaki tisztában van a képességeivel és le tud a malacjelmezből jönni egy látványosan száraz formára az ok megint más meg vért izzadva sem tud egy a kettőre jutni.(Vótmá'?)
-
aelod
veterán
Egyet értek. Verseny után (kb 6 hónapja) a használt súlyok szépen nőnek. Kezdtem pl a bolgár guggolást 35kg-al (összesen 2db kézi súlyzóval) 12 is ismétlés /láb most két db 35ösnél járok 6-8 ismétlés/ lábnál.
Nyilván van ahol nincs ekkora fejlődés.
Sokan pedig a bulkot túl rövid ideig végzik 4-6 hónapig. Ez alatt szinte biztos, hogy az általad vázolt dolgok miatt zéró izom jön fel majd jön a cut és ugyan ott vannak. Naturalon 5kg izom évek munkája főleg ha haladó is a delikvens.Heti 3x is meg lehet edzeni egy izmot ami sokkal produktívabb mint hetente 1x viszont ebben az esetben rendkívül fontos a terhelés adagolás. Pl. 3x1 sorozat sokkal produktívabb mint 1x 4-5-6 mondjuk.
-
Peethy
őstag
Hű, itt is találkozunk!
Igen, pont ahhoz. Év elején elkezdtem futni, leadtam tizenpár kilót, mostanra elkezdtem erősíteni is. Guggolás kapcsán: mocskosul kötöttek az izületeim, és még nem konzultáltam edzővel. Vele lenne érdemes megnézni a technikát? Igyekeztem veszélytelenebb gyakorlatokkal kezdeni.
-
Qtya123
őstag
Nem is a hatékonyság szempontjából közelítettem meg, hanem úgy, hogy gond nélkül le tudok guggolni mélyre, a boka mobilitásom ebben nem akadályoz (viszont buttwink ilyenkor jelentős) ezért nem szoktam lemenni a pincébe, hanem párhuzamosig, de az meg, ha így nézzük nem a teljes mozgástartomány és ugye Aelod hozta szóba, hogy az nyírja a térdet, ha nem teljes mozgástartományos a gyakorlat.
Guggolni pár alkalommal eljött velem egy ismerős, aki személyi edzősködik is, ő tanított, illetve ezen kívül magam határoztam meg, hogy mit érzek komfortosnak pozíció tekintetében, legyen az akár a terpesz nagysága, akár a rúd helyzete a hátamon, stb... És mélyebbre menni a párhuzamostól nem nagyon éreztem normálisnak.
-
persil
nagyúr
De nem ertitek. Nem abbahagyom, mert nem birom. Lazan futok 7-8 kilometert a nelkul, hogy egy nagyobb levegot kellene vennem, az 5-oket meg vegigbeszelgetem futotarsammal.
Csak, amikor nezem a pulzust, soknak tunik. De nem szedulok, nem faradok, nem vagyok rosszul, nincs fekete kep, masnap nem akarok meghalni. Szimplan azt gondolom, hogy kurva sok a 190.
-
tchriss
tag
44én vagyok
#187755: köszi
Hetente 3x vádlizok hétfőn -szerdán 1-1 gyakorlat pénteken meg mindkét gyakorlat általában 4 szériák annyi ismétléssel amennyi megy. Szerintetek ez sok?
Covid alatt kb semmi esélyem nem volt rendesen bohóckodni vele , itthoni kondigép sem volt így kialakítva, gondoltam ha már elkezdtem konditerembe járni erre is kicsit jobban ráfekszem.Ennyi jött össze 9 hónap alatt: [kép]
-
-
tisn
addikt
gondolom ok nem kifejezetten hipertrofia cellal edzenek.
nyilvan nem.
szoktatjak az izmokat a tobb perces terheleshez, futamokhoz.
igen, plusz nyilvan van eronovelesi cel is.ha mi sokkal szarabb vo2 max mutatoval ugyanezt csinaljuk az lenne az eredmenye, hogy nem a celzott izom faradna el eloszor, hanem nem birnank szuflaval.
ennel az edzesnel szerintem nem megy fel a pulzus vo2maxra.
-
Igazából én jól tűröm a monotonitást a kajában is, továbbra is tudnám enni a túró/joghurt/kisméz kombót, de ha beválik ez, akkor miért is ne. Abban totál igazad van, hogy fixen több mesterséges szart tartalmaz, de hát vmiben meg kell halni
Aerob nálam a kutyaséta, teremben külön nem végzek ilyen tipusú edzést. Havi szinten olyan ~130km szokott meglenni. Ilyesmi statokkal:Dazsar: köszi a sorozatot, erre rárepülök, jónak néz ki
-
Dorian
félisten
Csak ott a brutál izmosság nem cél, hanem mellékhatás. Testépítéssel azt az izmot sokkal kevesebb edzéssel elérték volna, de nekik nem a testépítés a cél.
Nekem is legalább annyira fontos a vo2max, erőállóképesség, laza-hajlékony izület-izomzat, hosszútávú egészség, mint maga az izomtömeg -
Én 400g-t szedtem fel előző héten, nem nyívákolok, mert saját fasságom, de jó lenne célba érni júni közepére max végére. Hétvége volt megint a ludas, családi/baráti összejövetel, nahh ezeken nem kéne megcsúszni.
Más: tegnap vettem aldiban ilyen fehérjés pudingot, még nem teszteltem íz ügyileg milyen, az egyik csokis a másik epres némelyik napon jó lenne ezzel kiváltani a túró/joghurt kombót. -
Dorian
félisten
Ez így van, legtöbb embernek a külsőség a legfőbb lényeg.
De az van, h itt a fórumban ez az egyetlen olyan topik, ami súlyokkal való, rezisztencia edzés foglalkozik, így néha tágabb is lehet a spektrum, mert azért ezek a fajta edzések nagyon sok helyen képeznek közös halmazt. -
"mekkora mintaveteled van"
Jogos. Leginkább ez a topik. De nekem már összesen bőven megvan a 10 éves edzésmúlt, és volt talán 2-3 sérülésem, amiből egyet neveznék komolyabbnak, de a gerincem is már megint legalább 98%-os.
És mindig az 1RM-em 80%-a fölött edzettem 90+ százalékban bemelegítés nélkül.
aelod: Rákerestem, EZ szokott eszembe jutni tőle, és arra gondolok ilyenkor, hogy néha tán nekem is kéne csinálni egy-egy olyan edzést is, amit nem kedvelek, vagyis sok ismétlést alacsony intenzitáson.
Vagy minimum levezetésként adni még némi alacsony terhelésű munkát az intenzív edzéseim végére, hátha használ valamit. Ez pedig így már szimpatikusabb.
m3ss: 5-6 ismétlés lehet szerintem az ideális / sorozat. Sokat csináltam az 5 ismétléses sorozatokat az elmúlt évek alatt. Ezeket ajánlanám a legtöbb ember számára is. Ugyanakkor jobban élvezem a 3 ismétléseket személy szerint. Boldogsághormonosabb, vagy f@szomtudja mi, de élvezetesebb.
-
Gainka
őstag
Keres rá a neurotipizalasra es olvasd el. Hiába állsz le vitázni, aki ártalomkerülö vagy nem tud nemet mondani vagy teper a visszajelzesekert maskepp hat rá bizonyos eletkorulmeny edzes maskepp valaszol rá a szervezet pl kortizol szint stb. Nem kotelezo ebben hinni, de a tenyek vannak.
Ideje olvasgatni.
-
"az idegrendszernek ra kell allnia, hozza kell szoknia a terheleshez."
Igen, ezt érzem én is az első munkasorozatban.
A 3x3-aim úgy néznek ki, hogy az első 3 alatt besokkolom az idegrendszerem, kényszerítem a szinte azonnali hozzászokáshoz. És itt jöhet képbe az előbbiekben emlegetett neurotipizálás. Miért van az, hogy valaki 10+ évet edz sérülés nélkül, vagy olyan sérülésekkel, amiket éppen a ritka bemelegítései egyike alatt szerez, és folyamatosan az 1RM-e 80+ százalékán dolgozik, más meg az 1RM-e 80%-a alatt marad az esetek nagy részében, és mégis 3x-4x gyakrabban sérül meg? Mintha nem lenne összefüggés a bemelegítés megléte vagy hiánya és a sérülések előfordulása között; inkább tippelnék arra, hogy ember és ember között van jelentősebb eltérés, és esetleg számít az idegrendszerbeli eltérés, illetve az edzésmódszer, amivel az idegrendszerét is trenírozza.
A harmadik munkasorozatban viszont érzem a visszaesést erőben, ilyenkor fordul elő néha a bukás az utolsó ismétlésnél, vagyis hogy a 3-ból csak 2 megy.
Gainka: Régen volt itt egy Janesz nevű srác elég jó -ez nem kifejezés rá- genetikával meg eredményekkel, emlékeim szerint ő figyelt arra, hogy a lassú izomrostoknak is adjon. És persze nem biztos se az, hogy a szuper genetikája mellett ő szuperül is edzett, se az, hogy ami neki működik, az másoknak is, de eszembe jut néha, hogy azt olvastam itt tőle, hogy direkt ad a lassú és a gyors izomrostoknak is.
-
m3ss
veterán
de amugy en se viszem tulzasba a bemelegitest. guggolas felhuzasnal ott azert 3 sorozatot melegitek. de egy push napon pl. incline press elott bemelegitek 2-3 sorozatban. utana tarogatasnal 1 sorozat, 4-5 ismetlessel melegitek, minel nagyobb mozgastartomanyban, nehogy megseruljek a stretchnel, na meg kb. a bicepsz miatt.
utana fekvenyomasnal semmit. utana oldalemelesnel semmit. vallbol nyomas elott 1 sorozat 4-5 ismetles. utana tricepsz elott 1 sorozat 4-5 ismetles bemelegites szinten konyok miatt.pull napon ugyanugy 5 perc altalanos bemelegites minden elott, majd kb. 3 ismetlest huzodzkodok, kb konyokot bemelegitem utana megyek munkasulyra. pullovernel 1 sorozatot bemelegitek, mert azert ott kap mell is, tricepsz is ami hideg. utana egyik hat es bicepsz gyakorlat elott sem melegitek be.
-
Gainka
őstag
Nem tanacsot osztogattam, ezt csak te látod bele. Leirtam hogy edzek hogy segitsek neked hogy segitseg gondolkodni stb. Nem kertem kioktatast nincs ra szuksegem, akiktol olvastam es ezeket atfektettem gyakorlatba ez nekem bizonyitek teljesen hidegen hagy hogy arcralanul ki probal hulyenek beallitani egy forumon. Gondolom rad ragadt az aleod hatas buszkek lehettek rá.
Ugye most is csak azt irod hulyesegeket beszelsz de meg egy google keresot nem hasznaltal hogy na vajon mi lehetmer irja ezt stb.
Igen en nyugodt szivvel irom le hogy tiszteletlen bunko ember vagy.Hogy valaszoljak, ott futottal tevutra hogy szamodra idegen dolgot bar nem tudom mi az, hulyesegnek tekintesz es igy viselkedsz egy segitokesz emberrel.
-
Gainka
őstag
Reagalast nem erdemel ez a megnyilvanulasod, tevedtem fentebb, fogalmad nincs az egeszhez.
Aelod
Naturalban egyaltalan nem mindegy a bontás, az izomok meg lehet birnak is de meg azoknak sem tesz jot hisz kar nap mell nap hat nap de meg a labnap sincs meg kar nelkul, na de ami meg fontosabb, az idegrendszernek mindegy melyik izmot edzed, az nem mindegy heti hanyszor kap nagy megterhelest, es pont ezert nem mindegy a bontás. Persze biztos hogy van eletkorulmenyek kozott kulonbseg es aki ulve dolgozik stb konnyebben regeneralodik mint egy epitoiparos. -
aelod
veterán
A bontás teljesen mindegy. Legyen az bro split, full body vagy ppl.
A stimulus a lényeg és az, hogy ezt meddig tudod fenntartani (edzés gyakoriság) úgy, hogy a fáradtság ne legyen gátló tényező. Az izom már nőni fog egyetlen egy sorozattól is (igen egytől) aztán a kiindulási értékre esik vissza a stimulus. Az izom növekedés tehát nem mindig lineáris hanem hol nő hol csökken. Volt egy tanulmány ahol edzés utáni napon akár a teljes comb izom csökkent 1%-al! -
Gainka
őstag
A szük huzockodást (kulcscsontig huzom magam) a test kozep megfeszeluse mellet (has stb) es amit meg ebben is a hát dolgozik, a kar megedzesere hasznalom. Igazabol en azert irtam le mit csinalok, mert lattam gondolkodsz mit csinalj, tehat amiket en csinalok az nekem mind bevállt hatasos gyakorlat.
Értem én hogy vannak szuperebbnél szuperebb gyakorlatok, csak épp a natural edzes "behatárolt".
Ami uton most te haladsz azt mindenki vegig járja aki nem ragadt le az egy órás karhajlitásnyujtás és a fel oras anabolikus ablaknál. (Hobbibol barmit lehedt szeretni felreertes ne essek)Tehat a tárogatas mint mell gyakorlat lehet jó, csak a fekvenyomás es a tolockodás számomra többet ad.
-
Gainka
őstag
Én csak annyit mondok kezdesz arra terelödni ahogy én csinálom.
Tehát én nem vagyok meres ellen de tudom magamrol hogy egyszer szet izzadom magam maskor bekajálok pl hetvegen pöriböl stbstb ertelme nem volna meregetnem magam fel naponta naponta.
Visszaterve tehat magamon azt vettem eszre hogyan is minimum fel test edzest vegzek, es én ugy erzem hogy a kovetkező 2 napban kb se feszengeni se fotot kesziteni nem az igazi azert irom igy hogy ertsd, es majd kb a 3. nap után van az hogy ok, szet tudnam szakitani az inget a hatamon es akkor edzes utani rendbetetel meg volt jöhet az épitkezés. Tehát én magamon ugy vettem észre legalább 5 nap mulva kell ujbol edzenem, hozzáteszem nem irodista vagyok.Ja es pont igy szoktam, edzes után jobban eszem ha epp ugy jön ki de nem feltetlen viszont ha olyan kaja akkor eszem rendesen.
Ha segit en heti egy vagy két napot edzem, ha kettöt akkor vagy fel test/also bontva, vagy nem fekvenyomok hanem tolockodom helyette pl. Ezeket csinálom.: fekvenyomás vagy tolockodás, huzockodas szeles es szuken arc fele nezo tenyerrel (ezeket minden edzesen) állva nyomás nyak mögöl es mellről, (has) guggolás felhuzás(ezeket csak heti egyszer, nagyon idegr. regeneracio igenyes legalabbis szamomra) pipiskedes, ritkán egy biceps. Nagyon ritkan rakok be egyebb gyakorlatot mivel a heti ketto vagy egy variaval eleg jol meg tudom lepni a dolgokat.
-
Dorian
félisten
Nem is mondd. Tegnap a reggeli turmixba zabot raktam, de darálva: hülye ötlet volt, túl gyors vércukor emelkedés. Ebédre magamnak tésztát, kölyköknek tejberizst csináltam: hülye ötlet, nem ették meg mert mazsola is volt benne, tészta után én is ettem, h fogyjon: hülye ötlet volt, atom vércukor emelkedés, diszkomfort érzet. Délután mentünk gyerek-szülinapi zsúrra, ahol torta volt... Vacsorára már csak egy csupasz fehérjeturmixot mertem inni.
-
tisn
addikt
lehet az csaj is, nem csak srac.
fiamat en is egy csinos csajhoz fizettem be
de aztan egy honap utan mondta, hogy inkabb egyedul jar. (es mashova, ami kozelebb van hozzajuk)16 eves, feszekhaju, mobilt nyomkod es foglalja a gepet (regebben ugyanilyen haverokkal ment, most egyedul) mint valaki talaloan leirta korabban
(akkorat rohogtem akkor)
-
tisn
addikt
3 emberes szemelyi edzesnel (en ennel tobbet meg nem lattam) tud figyelni a srac a helyes vegrehajtasra.
de volt, hogy focicsapathoz jott eronleti edzo, ott is tudott figyelni a sracoknal a sulyosabb hibakra, pedig az 10+ ember. (igaz az csak sajat testsulyos erosites volt)
-
Louro
őstag
Az van a csomagban, hogy beszéltek kb. egy órát. Kapott egy vonalvezetőt egy hétre, ami után biztos beszélnek, de közben is kérdezhet. A gyakorlatok kivitelezéséről vannak videók, ahol el van magyarázva mire figyeljen. Szerintem ez jó.
Az, hogy van egy személyi edző, aki 3-5 emberrel (legalább) foglalkozik, az sem a legjobb, ha közben fontosabb, hogy videózza az embereket, hogy legyen mit kitenni a közösségi oldalakra.
Én amondó vagyok, hogy kezdetnek jó, mert legalább elmegy. Kap egy vonalvezetőt. Megismeri az eszközöket, mire kellene figyelni. Persze jobb, ha valaki ott van és egyből szól, hogy jobban húzd ki magad, szorítsd a lapockád. Nekem is volt, hogy segített személyi edző, mert nem engedtem eléggé előre a karom az egyik csigás gyakorlatnál. De a nők célja úgysem az, hogy rengeteg izmot szedjen magára. Elsősorban fogyni mennek oda.
-
Majd dobok be képet megint ha végére értem a diétának. Az otthoni edzés HIIT jellegű volt, meglássuk a terem mennyi változást hoz. Amúgy néztem videókat, igyexem nem elmenni ego irányba, hogy nagy súly és rángatom, figyelek a mozgástartományra illetve növelem a súlyt. Nyílván megnézne egy Aelod szintű edző, akkor találna hibát,de összességében talán nem elvesztegetett idő amit lent töltök
Igyekszem főleg gépekkel dolgozni, illetve a vállamra figyelni /bringabaleset miatt műtőtték és sose lesz 100%-os/.
-
Dorian
félisten
En a vekonyabb fajta, "hasrahízó" ember vagyok. Ket ismerősöm aki szinten ilyen vekony, de alacsonyabb testzsírral, nekik latszik a hasizmuk, onnan latom, h az ő hasbordáik laposak, nem kidudorodóak, szóval az ilyen típusnak biztos csak alacsonyabb zsírral latszik, mint a vastagabb embereknek, akinek a bordák kidudorodnak.
-
Dorian
félisten
Salatát nem erdekli ha megfagy. Kiolvad es folytatja.
Tenyleg, has:
Hasizom lathatósagara kizárólagosan a zsírtalanítás a megoldás, vagy hasedzestől az is nő vmennyit? Azt gondolom, h erős hasizmom van, küzdősportban sosem okozott problemat oda mert ütés (1x kipróbaltam 50-et, azt is bírtam, csak hematomas lett). Szóval van ilyen ertelme a hasprésnek es társainak? -
tisn
addikt
-
-
Dorian
félisten
Persze. A tested ugyanúgy adaptálódik. Ha edzel, akkor az izmaidat növeli, mert azt látja szükség van erre, ha ilyesmit csinálsz, ha pedig koplalsz, akkor a zsírtartalékot próbálja növelni ha hozzájut megint elég tápanyaghoz. Ugyanaz a kettő.
A zöldségek is elég jól telítenek. A kertben most nő a saláta dögivel, pusztítani kell mielőtt felmagzik, szóval napi 2x eszem salátát, mindig vmilyen hallal.
Igen, átáll a bélflóra és más bacik lesznek túlsúlyban. Mióta kevés édességet, de sok zöldséget eszek, szabályosan rosszul érzem magam nagy adag édességtől, ellenben a sok zöldségtől meg nem puffadok fel mint sokkal kevesebbtől korábban.
Ha a tésztát al dente készíted el, akkor (finomabb is ) kicsit rágni kell, kevesebbet eszel belőle. -
scdlsc
senior tag
Én megkérdeztem a körzeti orvost, nekem azt mondta, hogy az urológus tud adni beutalót.
2-3 hónapalatt megjártam azt a kört és így azt is nézték a laborban. De úgy rémlik, hogy itt írta valaki, hogy lehet kérni is simán, csak akkor fizetni kell érte.szerk.: a bőrgyógyászat volt 2-3 hónap, ez csak 4-6 hét
-
Gainka
őstag
-
Gainka
őstag
Ugyan ezt irtam, csak pluszba mehetne a futas is az en velemenyem tapasztalatom 10+ ev foci es 15 ev kondi es olvasas tapasztalataira támaszkodva.
Igazabol ugy is eldönti mindenki maganak mi jön be ettől meg oda kell lehet biggyeszteni.Am nem veszem magamra Aelod fura vicces parancsai meg hidegen hagynak.
Tovabba a velemenyem ami fogyast segiti az olyan gyakorlatok amik minel jobban meg mozgatják a "teljestestet." Tehat pl az ülve ülve bicepsezéstöl nem igazan fognak beindulni a dolgok, aki ezen a szinten van agyalig azzal kár is vitázni.
-
Gainka
őstag
Mire?
Erröl beszélünk itt egy ideje hogy a hosszutavfutassal kinullazod lerongyolod magad, mig meg meg állva ugyan ugy mint a konditeremben a sulyzos edzesnel tudsz regeneralodni es jobban is meg dolgoztatod magad, idöben is jobb vagy mert nem kell belőle sok, a lábak sokkal nagyobb mozgast vegeznek, igazábol az egész test jobban mozog stb stb Jozan paraszti ész.
Hogy mire? Szerintem mindenre jobb.
Fogyni akarsz nem jobb?
Meg is mi a jo mozgas fogyashoz ha nem futhatsz, fuha...
Ugyan ugy lehet futi csak esszel, mint ahogy sulyzos edzesel is esszel kell ugyan ugy futassal is. Marpedig a futas az ember számara egy alap mozgasforma, meg mozgat mindent tehat nem is ertem hogy lehet ervelni ellene. Itt annyirol van szo, hogy jobb belole a mertekleteseg es a nagyobb tempo nem mint a tul sok kicsi tempo.Igen am igy irtam neki én is, ha par fö alap összetett egyszerü otthon is elvegezhetö ki hogy hivja stb gyakorlat mellett futkarozzon de erosebben es meg meg állva, ez a jó az ő céljához hogy minél több izom meg maradjon, többi a kaján fog múlni.
Képzeld el ha pistajoskat talalja be, aki majd azt mondja neki, heti 3 konditerem, 4 gyakorlat mellre meg mindenre izolaljalis melle meg kocogjal kilometereket na ennek mindannyian tudjuk mi lenne a vége.
Tehát még mindig ott tartunk hogy egy kinditermet sem latott embernek rajtam kivül meg mindig senki nem tudott tanácsot adni, csak abban kötözködtök én mit irtam.
-
Lajmund
őstag
Sok mindent probàltam ez jött be legjobban. Az hogy én mit érzek az csak nekem mérvadó és tudom nem elég semmi bizonyításàra. De azért egy felnőtt ember érzi hogy mire hogy reagál a szervezete hosszútávon. Sőt a szervezet jelez is mikor mire van szükséged. Gyümölcsöt kívánsz vagy valami zsiros húst vagy egy gyönyörű nőt.. Ezek megfoghatatlan dolgok de èrző lények vagyunk és ha valaki minél inkább ismeri sajàt magàt a testèt nagyjából tud különbséget tenni. Ettől függetlenül tudom hogy nem ezen múlik hogy mennyire vagyok formàban és a legolcsobb cucc is bőven jó lenne arra amire nekem kell de ha van rá lehetőség szeretném a legjobbat venni àr értékbe. És nekem jelenleg így hogy az ostrovites iso csak egy hónap mulva lesz kb most ez a nyerő nálam. Arra mèg kíváncsi leszek hogy fognak e emelni az áron hogy ha így elkapkodták legutóbb is. Amúgy ezért vettem studio technikát mert nem a hokusz pokuszt fizeted meg és a dizájnt és marketinget hanem a teljesítményt és a minőséget. Hifi vonalon direkt nem indultam el tulàrazott tulmisztifikàlt és erre jó példa a kábeles sztori. Xlr balanced kàbel nem hibàzik és jóval olcsóbb.
-
Mindenkinek hinnie kell valamiben, ez ilyen pszichológiai dolog. Mi is elhittük régen, hogy ha nem isszuk meg a fehérjét az "anabolikus ablakban" akkor leesik az izom
A Norbi fanok is elhiszik, hogy attól fogynak, hogy 6 után nem esznek és a hit erőt ad nekik a kitartáshoz.
Ő meg elhiszi, hogy érzi, hogy mi a jó kaja.Végeredményben ez mindenkit hozzásegített ahhoz, hogy pszichológiailag át tudjon lendülni a nehézségeken és elhiggye, hogy megéri belefektetni az energiát... Ami végső soron tényleg eljuttatja az embert oda (vagy a közelébe) ahova el akart jutni. Akkor rossz dolog az, hogy hisz benne, még ha hülyeség is, ha végül tényleg oda jut el, ahova akart? Nem tudom, ez morális kérdés, nincs egzakt válaszom
-
Dorian
félisten
Elolvastam az apró betűt azokon a proteindús cuccokon es inkabb megveszem a Müller tejberizst ( ami pont ugyanannyira proteindús) desszertnek mert azok annyi szrral vannak tele hogy ihaj.
Tésztaból meg nagyon érdemes a gagyik helyett vmi minősegit veni, pl Rummo. Ég es föld. -
-
Dazsar
aktív tag
Ha van egy "haladó" aki "tudja" mit csinál, annak jóval kevesebb sorozat kell, mint aki full kezdő, vagy még csak most kóstol bele. Annak persze hogy kell 10/20/30 munkasorozat, hogy ugyan azt a stimulust érje el az adott izomzatba mint pl neked.
Kérdez meg egy kezdődt egy adott gyakorlatban, hogy tudja e hogy mi hova megy, és hogy érzi e? A legtöbb válasz erre az szokot lenni hogy ja, érzek valamit. Amíg lehet hogy neked 5 munkasorozat után leszakad a hátad kb/pl. -
Gainka
őstag
Kiprobáltam sokmindent, heti 3al kezdtem probáltam 4 et (nagyon reg) megjobban bontva aztán kettő aztán heti 1 ezt éreztem hogy jó, de még eztán is probálgattam dolgokat de mindig ott jukadok ki hogy kb., minel kevesebbet edzek annal jobb, persze ésszerü határokon belül, min 6-7nap max 8 de ritkán kihagyva eggy edzést eszre sem veszem. Most pont egy ilyen het volt -1 edzes, es konkretan jobban ment a huzockodás lassan bimboig huzom magam pedig vaskos also testem van, epp most jovok be 90 kilo alá végre. Én nem ajánlom igy hobbinaturalba enni zabalni hizni tomegelni 85 kilo fekett, nehez visszajönni foleg ugy hogy maradjon izom plus közben az élet más területein is minden jol mukodjon. Én azt vallom ket edzes között vissza kell gyogyulni az idő, es meg epitkezni is kellene, az is idő, es utána jöhet a következö edzés. Túledzéstöl volt már sok problémám, kevés edzéstől még soha.
-
Dorian
félisten
Rajtam meg derékban elkezdtek lógni a farmerek, a tavaly vett karban-vállban passzoló pólókat meg kinőttem.
Ma elhatároztam, h akkor már ha itt vagyok a közelében, rámegyek a haskockákra, és lazacot ettem csak salátával... Aztán nem bírtam, h ne egyek meg egy nagy tortaszeletet -
Dorian
félisten
Miért baj ez? Ha több fehérjét eszel az csak segíti az izom fejlődest, ne aggódj, nem eszel annyit, h egyszerre nem tud felszívódni.
Ezen kívül a PureGoldosnak vagy 20 %-a glicin, ami nem izomepítő aminosav, de egészségi szempontból igen hasznos, mert a kollagenkepzes alapja, és a vörös húsok fogyasztása mellett is szükséges lenne.
Szóval én kifejezetten megpúpozva eszem a PG fehérjét, így beviszem a megfelelő mennyiségű izomépítő aminosavat, és mellette elegendő glicint is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest