- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én mindenképpen egy kardiológusnál kezdenék (van-e bármi probléma, ami befolyásolja a terhelhetőséget).
szobabringával nekem az a problémám, mint a simával (meg a futással stb): egy 0 edzettségű személynek elég gyorsan anaerob tartományba viszi a pulzust. persze gondolom lehet lassan is tekerni, odafigyelve a pulzustartományra stb, de én a hosszú, középintenzív sétát szoktam javasolni kezdő állóképesség építéshez. emellé gerinctorna/jóga (otthon youtube-ról akár) core izmok erősítésére. meg persze ezek is segítenek a kalóriadeficit növelésében.
az is igaz, amit m3ss ír, hogy minél több az izom, annál több energiát éget el a szervezeted, de ez extrém-minimális (1kg izom napi ~10kcal-t éget el... egy 1kg zsír amúgy ~4kcal-t). véleményem szerint sokkal többet számít a mozgásból fakadó felpörgetett metabolizmus, ami a mozgást követő 36-72órában hat (egyénfüggő, én ezért szoktam javasolni, hogy lehetőség szerint minden másnap kell edzeni/mozogni)
abban is egyetértek m3ss-el, hogy minőségi kajákat egyél (kerüld a cukrot, a ultrafeldolgozott cuccokat stb), a testsúlyod ill korod alapján ~2200-2300kcal-ra van szükséged a súlytartáshoz, szóval én 1600-1800ra lőném be a napi, deficites kalóriát (amennyiben valóban legalább heti 3x mozogsz is).
ezzel (a mozgás mennyiségétől függően) heti 0,5-1kg-ot tudsz fogyni.
makrotápanyag arány: 25/35/40% ch/zsír/fehérje (120g/70g/160g). én ezt osztanám 5 vagy 6 felé (attól függően mennyit vagy fent egy nap) 2,5-3órás időközökkel. pl:a tízórai/uzsonna/lefekvés kaják fehérjeporok vagy zöldség+hús. (én a fehérjeporokra szavazok, mert én nem tudnék pl 3 óránként nagyétkezést tolni... ill, ha megfelelő fehérjét választasz, akkor az lényegében desszert kategória
) nagyon sok zöldség és gyümölcs energiatartalma figyelmen kívül hagyható (mivel a magas rosttartalmuk miatt a szervezet nagyjából fel is használ annyi energiát a feldolgozásukra, mint amennyit bevittél az elfogyasztásukkal), persze vannak kivételek is
naponta lehetőség szerint min fél kg zöldség (saláta, savanyúság), 4,5l víz és 8 óra alvás.
ez persze a saját tapasztalatom alapján írom, nem vagyok diatetikus, trainer stb-stb... csak egy cukorbeteg életmódváltó
-
m3ss
veterán
valszeg ha sulyzozol is melle az sem hatrany. elejen relative konnyen epitesz izmot, az is segit kaloriat egetni majd. marmint nem csak maga az edzes, hanem a rajtad levo +izom miatt tobbet ehetsz. meg par kg izom utan rogton jobban nezel ki, meg ha nem is fogytal nagyon.
amugy vmi zone2 kardio, heti 200-300+ perc az jo lenne. szobabringa jo otlet. negativ kaloria egyensuly, egezseges kajak, minimalis cukor, zero udito. 120 g+ feherje ha edzel is. este egyel zoldseget, feherjet inkabb ha tudsz
extrem, radikalisan uj dietakat nem ajanljak, ha abbahagyod valszeg visszallsz majd az eredeti szokasokra. probalj egezsegesebb kajakra raszokni.#193456 Peaceliker sportanon lattad? mondjuk az eleg draga. amugy valojaban nem hatrany ez, vagy inkabb ugy mondanam meg van a jo oldala is. csak jol kell emelni, tenyleg mindig foleallni..neha lusta vagyok es padon ulve felemelem a 20 kilost ami tavolabb van a labfejemtol es lehet ezeket el kellene felejteni..
naja, ez is fajta terapia, elmenni a vegeig mentalisan.. -
thomasvold
őstag
Szerintem nem megterhelő szerelgetni, nekem legalábbis nem. Úgy szoktam csinálni, hogy gyakorlatonként csak egyszer kelljen átszerelni, 15 másodperc az egész. Egy idő után már ráérzel, megpörgeted és visszapörgeted a rögzítőt pillanatok alatt.
Vannak olyan gyakorlatok, ahol azonos súllyal dolgozom, ott át sem kell szerelni. -
scdlsc
senior tag
Ha a Decathlonost veszed, akkor vegyél hozzá ilyet és akkor nem kell a végén a rögzítőt tekergetni.
https://www.decathlon.hu/p/tarcsarogzito-28-mm-es/_/R-p-312648?mc=8574652 -
m3ss
veterán
te tudod.
veszel meg 20 kg sulyt hozza es mar elkoltottel 40-50 ezret. multkor volt vmi akcio, lehet kijon ugy 80 korul a ket allithato. ha hosszu tavon strapabiro ez az allithato, ami nem derult meg ki, akkor no brainer.
nekem van ilyen is amit linkeltel, en nagyon sokszor lusta voltam szerelgetni. inkabb vennek teremberletet, vagy edzenek ruddal, minthogy edzesenkent 40x atszereljem ezt a sz*rt. es en relative keves sorozatot csinalok, edzesenkent 7-15. -
-
thomasvold
őstag
Én is ezzel a 20 kilós szettel kezdtem, ha kezdő vagy, akkor elég. Utána bővítettem 5 és 10 kilós tárcsákkal. Arra figyelj, hogy ha ezt veszed, akkor a tárcsákat is innen vedd, mert a Decathlon-nak egyedi rúd méretezése van (28mm).
Padom szintén innen van, a Bench 900-as, olyan 60 ezer körül van, de masszív, nem a legalapabb pad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest