- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peaceliker
addikt
Cukros üdítő, ilyesmi nincs. Napi zsír bevitel tud elmenni sajna. Ch még nem is. Fehérje lehet fölös mondjuk amit beviszek, azon lehetne még spórolni
De nyilván zsírból lehetne vissza venni erősen, az 120g fölött van van 1x. Főzni kéne magamra, de keci sok minden van mostanság az életemben, így már egy szaros csirke mell megsütésre sincs energiám.
Illetve vacsora szalad meg szinte mindig. Akkor is ha amúgy nem akartam egész nap éhen halni.
Hiába került be reggeli (ami korábban nem volt) vacsi túl vastag lesz. Reggelit minden gond nélkül el tudom engedni, edzésre sincs hatással.Amúgy kiborulva nem vagyok, 180/79 elmegy. Kockás hasat már elengedtem
Csak annyi hogy tudnék többször enni. És akár többször sokat sajna. Az nekem mindig feladat és picit harc magammal hogy ne egyek többet. -
K1LLMy53Lf
senior tag
zsírokkal könnyebb és egészségesebb (ha figyelsz arra, h milyen zsírsavakat tartalmaz), mert 1g zsír ~9,3kcal, szemben 1g ch-val, ami csak ~4,1kcal... és a zsírnál nincs inzulinspike, sőt... még lassítja is az amúgy gázosabb cuccok felszívódását, ezáltal a vércukorra tett hatásukat.
-
tisn
addikt
.suti recepteknel is felezem a cukor, mez
en a vajat is.inkabb sos dolgokat szeretem. azt is elkezdhetnek sutogetni, ilyen egyszeru sajt, zsir vagy vaj, liszt. osszekeverem, kisutom sajtos rudak pl finomak
az, horror meg soha nem probaltam. igaz nincs is gyurodeszka, meg az a gyurohenger sem itthon.
-
Peaceliker
addikt
-
Dorian
félisten
Hát azért inkább legyek kevésbé izmos, de egészséges. Sztem ne pont gyors cukrok tömkelegével próbálj rengeteg extra kalóriát bevinni.
Ma én sem voltam túl egészséges, 210g-os marhahússal készült hamburgert ebédeltem olajban sült krumplival. De délután eszek rá 2 nyers répát, h meglegyen hozzá a zöldség is.
-
Woodslave
félisten
-
Peaceliker
addikt
De nekem van nyúlás, sok is, fáj is. Csak annyi, hogy neked ennyitől lehet nem lenne
hihetetlen kötött vagyok.
Példa. Hanyatt fejbe, egyik kezembe fogom a másik kézfejem (lazán). Fejem fölé emelem így a két kezem és a kézfejem nem ér le a földre ha elengedem. De van még úgy 5cm a talajig. Minden irányba ennyire feszes vagyok, nekem egyszerűen kisebb a rom. Nyújtott lábbal előre hajolva nyújtott ujjaim a sípcsontom közepétől nem érnek sokall lejjebb. Ilyenkor már szét szakad a derekam meg a vádlim, azt érzemTárogatás kb így fest. Nekem ekkor mellizom már nyúlik, érzem.
Pár hónapja amikor kezdtem tárogatást, ilyenkor konkrétan fájt úgy feszített (kisebb súllyal).
[kép]Itt gyanúsan lehetne egyenesebb a karom, bár sokan így tolják videókban. Persze ettől lehet szar technika
-
Peaceliker
addikt
Most mérhetek vádkit is
Na meg is tettem. Picit több mint a felkar, vádli olyan 40. Hidegen.
Felkar ennyi éppen nincs edzés után semNyakam is 39. Sosem jutott volna eszembe hogy mérjem.
Lemegyek, feszít mint állat, de én kötött vagyok mindenhol. Lehet ahol én ketté akarok szakadni, ott neked nyúlni sem kezd, fene tudja. 3db 3cm es tárcsán állok, cipőben (anélkül nyom nagyon) sarkam nem nagyon ér le. Talppárnám a lapon van, többi megy lefelé.Most próbáltam szélesebb fogású fekvenyomást. Nehezebben megy, 76 kiló 7 rep lett. De mintha vállam nem kattogna így. Cserébe csuklóm fájt végén. De lehet veszek egy egyenes rudat, nem nagy pénz. Nyújtás tán nagyobb a mellben amit érzek
-
Peaceliker
addikt
Teljesen kivagyok rajta
1, hogy ilyne "autista" vagyok, hogy rohadt zavaró, hogy nem is annyi amennyit írnak, kettő, hogy még csak véletlen sem pől -1kg mindenhol, hanem tök random. Van ahol -1, van ahol stimmel (13, 15kg) és pár helyen -2kg vége meg -1,5.
2, csalásnak érezném, hogy 40et írok fel magamnak, amikor 38,5 (bár ez lehet mehet az 1es, autista ponthoz).
Amúgy 1 lábas vádlit csinálok. 26 kg val 22 fölé megy a rep, ezért tolom most súlyzó maxon. 2 sorozatot tolok (12-15 rep), heti 2 edzésemen. És eljutottam oda, hogy vádliban már sosincs izomláz. Kez is zavarni, hogy őszinte legyen, agyalok is, hogy jobban meg kéne küldeni.
Próbáltam 1 lábas verziót 2 súlyzóvbal, de sikerült vagy kettő rep és dőltem össze visszaÉn annyira anti nyelvtannáci vagyok, hogy amíg nem írtad, fel sem tűnt, hogy nem ír ékezeteket.
Nekem is ilyen pszichés dolog ez a 0RIR. Ha nem eddig megyek, azt érezem, hogy nem adtam bele mindent. Meg valahogy jól esik belehalni. Pulzusom nekem is az egekben miatta néha, de had szokja
30 nál terhelés kisebb, tehát kis súlyokkal. De sztem sem nagyon csinál olyat senki.
-
Dorian
félisten
"az 5-30 rep range az idealis hipertrofiara mostani tanulmanyok alapjan. ergo ha ilyen kovetkezteresre jutottak, akkor aki ennel szignifikansan tobbet vagy kevesebbet csinalt az kevesebb izomtomeg novekedest ert el."
Azért durván szűk az a kör aki ezen kívül esik. Aki 5 alatt csinál, annak eleve tiszta, hogy inkább ér el vele erőnövekedést, 30 felett meg ki a franc csinál?
Vagy ez hetente értendő? -
A 8 fölötti rep range-ben mondjuk én nem hiszek, anno régebbi infókból nekem az jött le, hogy ami 8 ismétlés fölött van, az értelmetlen, csak az időm és energiám vesztegetném vele minden haszon nélkül. Aztán persze vagy így van, vagy nem.
Azt viszont elhiszem magam is, hogy izmosodás szempontjából az 5-8 rep range nekem is jobb lehetne, mint amit most élvezettel csinálok, csak azt úgy már nem élvezném annyira.
Jó erőset/terhelhetőt nézz, ne az korlátozzon az edzésben, hogy esetleg leszakadsz vele együtt!
-
Én podcast/zene fülesről /a teremben tucc tucc megy, azt köszi de nem/, érdekes a repet nem szoktam rontani
Órás dolog meg tényleg nagyon kényelmes, jó esetben a telómat akkor fogom a kezemben edzés elején mikor elindítom a médiát meg az edzést rajta, utána a gép mellett/alatt pihen. Mikor pihenek régebben nyomkodtam a telefont, de elmúlt fél évben inkább befele figyelek olyankor, vhogy jobban bejött.
Amúgy a gépeknél ez a repszámláló kb amit írsz, valszín nincs igény rá. -
Nem kéne gyakran lemérni az 1rm-et, illetve becsülni is lehet elég jól akár a 3rm-ből. Aztán ha az már megvan, csak megnézed a táblázatot -de csinálhatsz idővel sajátot is, ami a legpontosabb lehet-, és az 1rm-ed adott százalékára állítod a súlyt. 10 ismétléshez általában az 1rm úgy 75 százaléka tartozik, 8 ismétléshez 78-80, stb. Szerintem ez egy nagyon jó módszer, és nem csak nagyon alacsony ismétlésszámok mellett működik.
És persze nem kell itt se megcsinálni az adott intenzitáshoz tartozó maximális ismétlésszámot, hanem egyet érdemes lecsípni. Én például 2 ismétléseket csinálok sorozatonként a 3rm-emhez tartozó súllyal.Évtizedes hízások és fogyások után tudom, hogy figyelni kell akkor is a súlyra, ha már normálisan nézek ki, mert ha kicsit is elengedem magam, olyan tempóban tudok visszahízni, ami egészen elképesztő. 73 kilóról fél év alatt könnyen el tudnám érni a 110 kilót, és persze nem izomban.
-
-
-
Dorian
félisten
Igen nekem úgy tűnik ez segít.
Mellen azért csinálom a tárogatást is enyhén ferde padon, hogy a felső mellizmom nekem is végre kezdjen látszódni. Csak oda kell figyelnem, hogy ne vállkinyírást csináljak a ferdepados dolgokból.Vádli nekem tipikusan olyan, hogyha 1 munkasorozatot csinálok belőle, olyan, mintha nem csináltam volna semmit. 2 kell, és viszonylag sok ismétlés, hogy érezzem. (Aztán, h jelen-e v sem vmit hogy érzem, az már más kérdés
)
-
Peaceliker
addikt
Nekem döntött törzsű evezés fordított fogással megy (de ugye francia rúddal, így nem csavarja ki annyira a karom), normál fogással nagyon fájt. Amúgy voltam dokinál, lehet nem konkrét teszi könyök, hanem alak forgató izomnál lett valami. Hasonló környéken van az is.
Bár sokszor olyan gyakorlatnál faj, mint tenisz könyök. Na mindnegy is.
Én bandázst eddig akkor használtam, amikor grip előbb fogyott el, mint gyakorlat alatt tehet izom. Pl rdl-nél vagy amikor kézi súlyzót maxon (38,5kg ugye) 1 kézben fogom. Pl vádli gyakorlat.
De most lehet megnézem még 1-2 másik gyakorlatnál is.
Pl melltámaszos felhúzásnál tuti jó lenne, mert ott annyira nyom (főleg ennek a súlyzónak ami neked is van a szögletes markolata, hogy le kell tennem pihenni pár mp re), de ott még nem tudom setup hogy állna össze gurtnival. De majd próba.Igen, azt olvasom, hogy a heti néhány sorozat kezdőnek szuper, aztán ahogy halad az ember kellhet több (de fixen nem a 30-40
). Majd mesélj neked hogy vált be.
De persze azt nem tudod majd leszűrni hogy az edzés gyakoriság sűrítése volt e a trigger. Habár /heti sorozat ugyan úgy nagyobb szám lesz -
Dorian
félisten
Én nem tudom mi az igazság, azt majd ti lebokszoljátok. Viszont bejátszik még egy tényező: az, hogy az edzési terhelés ne lépje túl azt a pontot, amit még ki tud a zember pihenni. Eddigi tapasztalataim alapján ahhoz, hogy ez ne sikerüljön, az Aelod módszernél is elég, ha az edzésen mindenből 1 helyett 2 sorozatot csinál az ember + és ugyanekkor ráadásként 1-2 alvás nem úgy sikerül mint kéne. Persze én már vén vagyok, mindjárt 46, húszéveseknek ez biztos könnyebb.
Ugyanakkor most, hogy az alvásom rendeződött (hála Neked triptofán), azért bevallom, hogy néhány (nagyon nem minden) gyakorlatból igényelném a 2 munkasorozatot és +1 gyakorlat is beleférne majdnem minden edzésnapba. (utóbbi időben titokban húzódzkodom is hátnapon
)
-
Nem, de +40 kilót csatolok magamra, ebben a gyakorlatban vagyok a legjobb. Extra súly nélkül szerintem a mellizmom nekem se érezne semmit; de így, hogy tényleg kihozom magamból szinte a maxot, minden izomnak dolgoznia kell, ami egy kicsit is segíthet. És valahol vicces, de erős izomláz van most a mellemben csak húzódzkodástól.
Szerk.: a testtartásom egyébként lehet, hogy tényleg nem példás. Tán azért terhelődik a mellizmom az átlagosnál jobban, mert nem is pont úgy csinálom a gyakszit, mint ahogy ideális lenne a kivitelezés.
Csináltam most súly nélkül 1 db széleset, és ezt is érezte kicsit a mellem, de asszem, most mindent érezne, szóval nem bizonyít semmit.
-
m3ss
veterán
Ha szettarom a karom szeles huzodzkodas mintajara nekem feszul a mellizmom vallhoz kozeli resze. Jo a testtartasod? Nekem amig sokat ultem es gyengek voltak a felso hatizmok, kicsit gornyedt voltam, vall gordult elore akkor kotottebb volt a mellizmom is. Lehet megnyulnak a szelestol es stretch mediated hypertrophy esete all fenn
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Nem a nyúlás/nyújtás mértéke, hanem a gyakorlat mozgástattományának azon része nő meg, ahol van nyújtás. És csak bizonyos gyakorlatoknál (konkrétan egynél javasolt ilyet azok közül amiket én láttam) Legalábbis így emlékszem, de lehet totál rosszul.
Nem mondtam, hogy ez jó stb, (nem is véletlenül nem foglalkoztam vele), csak az aszimmetrikus súlyozásra egy tipp. De tényleg megkeresem a videót, mert most már kíváncsi vagyok mit állít Jeremy... -
K1LLMy53Lf
senior tag
Jeremy valamelyik videójában is volt hasonló, bár ő a fix dumbbellt javasolta aszimmetrikusan fogni (ugyebár az erőkar miatt így lényegében ugyanaz a hatása, mintha aszimmetrikusan pakolnád meg), talán pont bicepsznél. Ha jól rémlik az indok, hogy így adott gyakorlatoknál növeled/kiterjeszted az izom terhelési/nyújtási tartományát. De majd megkeresem a videót, ha nem felejtem el. (Annyira nem érdekelt a dolog, így nem igazán jegyeztem meg, amiatt csak halovány emlékeim vannak... És az is lehet, hogy ez is totál téves... 😅)
-
sherlock82
senior tag
Ez egy sportcsarnok konditermbe, ahol kevesen vannak, illetve nekem az 1- 2 perc belefér hogy rátegyek 4 tárcsát vagy éppen levegyek.
Hasonlóra gondoltam amit ti is írtatok,
Tyler Durden köszönöm a választ neked, utána nézek ! -
Peaceliker
addikt
Nekem úgy komfortos, ha könyököm közelebb van a törzsemhez (jóval 45 fok alatt) . Egyenes rúddal pont az a baj hogy már marhára kifelé kell fordítani a könyököm hogy ne legyen nagyon szar (de jó akkor sem akar lenni).
Bár mellizmot jobban feszítené az fix. De most voltam reumatológián, kaptam szteroidos szurit, remélem ezzel rendbe jön az alkarom, mert marha sokat limitál. -
m3ss
veterán
en amugy pl fekvenyomast sokkal jobban csipem kezivel. nagyobb a ROM, sokkal szabadabban, neked, valladnak komfortosabban tudod megvalasztani a szogeket is, hogy pl a felkar milyen szoget zar be a testhez kepest. nekem pl vallamnak nem komfortos, ha ilyen 45 fok koruli szogben van a felkarom a testemhez kepest, relative kozel. nekem szelesebben jobban szereti a vallam is, nincs diszkomfort es a mellizom is erzesre tobbet kap, nagyobb a nyulas, terheles talan. nekem tobbszor ra kellett korrigalni utobbi honapokban arra is, hogy ne dontsem befele az alkarom a testem fele lenti pozicioban, hanem meroleges legyen a talajra az alkar, sztem siman ilyen rossz technika miatt alakulhat(ott) ki a golf konyok.
-
Peaceliker
addikt
Annyit tudok, hogy két kezem oldalra kinyújtottva (talán ujjak is nyújtva, de majd újra kell mérni, rég volt lakásfelújítás
) az 180cm. Ezzel mértem korábban pár dolgot
Nyomásoknál nekem maga a kéz tartás az ilyen egyenes és neutrális között van, ott nem fáj az alkarom. Egyenes rudat nem tudom úgy fogni, hogy ne fájjon már marha kis súllyal is.
Kézivel a fogás távolsága az valamivel szélesebb. Nem tudom amúgy mi fogy el, csak azt érzem, hogy nem megy több. 56kg 7rep volt ma 23 fokos padon. Mindegy, majd lesz jobb, ezt most kezdtemAkartam menni edzőhöz (Aelod-al beszéltünk is róla), csak annyira nyomorult rugalmatlan az életem, hogy nem tudtam összehozni
helyben meg nincs is terem. Arra már megint nincs idő sosem, hogy máshova menjek. Siralmas. Jövőre lakás felújítás így megint off, egy szintig még edzés is, attól félek.
De amúgy érzem az izmokat ahova dolgozok, fejlődök, tükörben is. Örülök neki. Biztos lehetne jobban, hatékonyabban. Részben azért is írok, kérdezek itt is. Sokat tanultam már és nyilván ennek nincs még vége
Tenisz könyök nekem fixen alkar gyakorlatoktol lett anno, fordított fogásos bicepsz curl meg ezek. Ezeket el is engedtem egy jó ideje. -
Peaceliker
addikt
Lehet szarul csinálom
Amúgy nagyon nem tudok lemenni, mert ugye én marha hajléktalan vagyokfeszít rendesen így is, de lehet ti lejjebb tudjátok engedni és akkor nagyon más. És/vagy könyököm jobban hajlítom.
Néztem sok videót hogy kéne, elvileg jó, de kívülről nem látom magam. Lehet következő körben levideozom magam, hátha kiderül valami turpisság.Amúgy nekem edzés elején van, fekvenyomás után. Az 76x9 ment ma. De elég rég ezen a súlyon vagyok.
Incline bench az 52x11 volt hétvégén, az nem annyira fajade vállban nagyon vissza estem betegség alatt, biztos az is számít. Na nem mintha bármikor valami power állat lettem volna
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én csak arra gondoltam a kérdéssel, hogy miért hülyeség ez a módszer, h emelsz a súlyon és közben csökkented a rep-et.
véleményem szerint erőt lehet ezzel növelni (pontosabban ekkora ismétlésszámmal inkább állóképességet)1.: hipertrófia szempontjából lehet, hogy nincs extra profit (nem tudom, de elfogadom/hiszek neked), de rugalmasság szempontjából van/lehet... meg persze jól is esik
persze tény, h nem engeded mélyebbre az 1kezest sem, de szélesebben enged(het)ed le, ha épp úgy esik jól és úgy többet nyújt érzésre. + a rúd, ha picit is, de megtámaszkodik a szegycsonton
2.: fejlődni több irányba is lehetséges, vagy úgy érted, hogy ez a 3 irány (erő, izomméret, állóképesség) közül egyikre sem elegendő? van valami minimum volumen, amit bizonyos paraméterekkel (súly, kor, edzettségi szint stb) ki lehet számolni és szükséges ahhoz, hogy fejlődj?nem kötekedni és főleg nem trollkodni akarok, tényleg kíváncsi vagyok, javítsatok ki, ha valamit rosszul gondolok/látok.
-
Peaceliker
addikt
Ja persze, videókon is sokat látni, hogy ember felsőteste többet mozog, mint a súlyzó
Fordított fogásban csinálom teniszkönyök miatt, így amúgy jobban csak széleshátizomra megy. Súlyzó rúd csípőmig jön mindig(max utolsó 1-2rep nem), ha nem tudom rendesen felhúzni akkor veszem vissza a súlyt. De van mindig mellkas támaszos evezés is, az ad felsőknek is rendesen.
Ami biztos, hogy egyre jobban látszik a hátamon az izom meg hogy beszarok olyan izomlázam szokott lenni egész hátamban. Ami tudom nem azt jelzi hogy jól dolgoztam-e de a kis lelkemnek mégis az
Amúgy 80 kilóval csináltam legutóbb, de most úgy raktam véletlen össze a súlyzót hogy benne maradt a 2x2,5 kilós tárcsa... Na mondom vissza nem bontom, nézzük meg. De nem lett annyira szar mint vártamAmúgy néha furcsa hogy felrakok plusz súlyt és alig lesz kevesebb az ismétlés, pedig kisebb súllyal fixen nem ment volna több ismétlés.
Na de a lényeg valójában az volt hogy van 100 féle franciarúd és akkor nekem kell egy másik mert ez 80 kiló körül már szivat
-
Peaceliker
addikt
Biztos nem az én gyakorlatvégzéseim lennének a legjobb oktató videók, ez tény
Súly növelés után 1-2 edzés tán eléggé a hogy ne csináldviszont ha ez nincs akkor ismétlés növekedés is megáll aztán ennyi. Ilyenkor rakok súlyt pár edzés nem a legszebb de utána megy szépen. De arra mindig figyelek, hogy lehető legkisebb cheat legyen.
Néha beugrik, hogy érdemes lenne lassítani inkább a végrehajtáson még úgy is, hogy a negatívok mindig lassabbak, arra nagyon figyelek.
Másik hát gyakorlat a melltámaszos evezés, ott nagyon nem is lehet csalni, cserébe jól fel lehet pakolni, mert derékra nem kell vigyázniAmúgy ugyan olyan súlyzónk van és 40re állítva csak 38,5kg
-
tisn
addikt
teljesen felesleges heti 6x jarni
most hogy nem tudok semmi mast edzeni,
ez elkerulte a figyelmedetpar napja irtam, hogy serules miatt most kenytelen leszek heti 6-7x kondizni, mivel nem tudok meg setalni sem (inhuvelygyulladas bokaban, pihentetni kell), igy semmi mas nem maradt. igy is kurvara unatkozom itthon, derekam is faj ha napi 16 orat ulok.
konkretan megbolondulok lassan
(amugy futas, foci, bico, uszas is van, ha nincs gond)
ecceruen pszichesen kell, hogy mozogjak valamit minden nap.
-
Dorian
félisten
A nagyobb visszaesések úgy néztek ki, hogy
1. fekvenyomás kézivel ferde padon 9 helyett 12
2. fekvenyomás 10 helyett 11
3. tárogatás kézivel ferde padon 10 helyett 6
Itt a technikát is elcsesztem, (utána jöttem rá) mert alsó poz-ban a könyök alig volt hajlítva és úgy bazi nehéz visszahozni a súlytMostani alkalommal meg az első 5 gyakorlatból 4-ben is volt progresszió, aztán a tricepsz letolásban 10 helyett 6 ment. Pedig azt nem lehet úgy elcseszni technikailag, mint a tárogatást. Megpróbáltam újra, h mivanmá' , akkor már csak 5ésfél ment, ezért gondoltam kifáradásra.
De mindkettő végén a tolódzkodásból ugyanúgy ment a 12 mint mindig.Na mindegy akkor nem izgulom túl, próbálom kicsit nagyobb időtávban vizsgálni.
-
Dorian
félisten
Nálunk ilyen fura teljesplatós álló vádligép (meg guggolnak is vele) van, a negatívban tudnék meg lejjebb menni, nyújtani, de ugye leér a sarkam. [kép] Azért adja ez is
Múltkor foglalt volt, kipróbáltam az ülőst, annál csak a talppárna támaszt fel, lehet lefelé nyújtani. az is adta -
Dorian
félisten
Csakhát ott van a hagyományos felhúzás sokkal nagyobb súllyal, ami meg a vádlit, combhajlítót, segget, alhátat egyszerre edzi alaposan. Mondjuk heti 1-nél többször azt nem akarnám csináni, mert brutál kimerítő.
Holnap lesz hát, fűrészelésnél emelek 30-ról 35-ös kézire, ha attól sem érzem a könyököm, lehet az alkart erősíteni.
-
Dorian
félisten
Mellizmon én is észrevettem most fejlődést a tükörben, meg valszeg a trapéz is fejlődött, mert a vállaimat már nem tartom sokszor kissé előreesve, mint korábban. Ennek a kettőnek az eredménye az lett, h 3 ingemet kukázhattam, mert felső pár gomb igen kellemetlenül feszül rajtuk
Ellenben felsőkaron nem látok fejlődést (sőt sokszor visszafejlődésre is gondolok), de legalább gyakorlatoknál a progressziót még tapasztalom.
Viszont most már jelentősen alábbhagyott a golfkönyök-jelenség, így talán már időszerű lehet az alkart is munkába fogni, márcsak megelőzésképpen is.
2 hete jól szétcsesztem a vállam, azzal a túl magas döntésű ferdepadon túl sok súllyal, azóta a vállam stagnál. Ferdepados nyomásnál azóta óvatos vagyok és inkább csak 20-30 fokos padon csinálom, a 45-ös közelébe se megyek, de cserébe a tárogatást is a ferdepadon végzem. És így is utána napon a mellizomlázzal együtt megjelenik a vállam elejében egy enyhe múló fájdalom.
Merevlábas felhúzással nem vagyok kibékülve... Valszeg nem jó a technikám és vmi "merevrománt" művelek, mert elvégezni semmi kihívás, de utána viszont érzem a derekam. Vagy meg kéne normálisan tanulnom vagy átállni combhajlítógépre. -
-
Apollyon
Korrektor
+1
Nincs eléggé kihangsúlyozva, hogy mennyire pozitívan megváltoztatja az életed, ha nem eszel cukrot meg semmi cukrosat.
Amiket én tapasztaltam már pár nap / hét után:
- nincs fél/egész napos éhségérzet, simán kibírom két kajálás között anélkül hogy hamburgerekről álmodoznék
- nem morog hangosan a gyomrom néhány óra után mintha már 1 napja nem ettem volna
- sokkal jobb az alvás, így az én koromban is simán végig tudok aludni egy 7+ órás éjszakát anélkül, hogy felébrednék, persze ez mástól is függ, de tényleg jobb mint volt
- az agyam is jobban működik, jobban tudok koncentrálni
- a rendes, főzött kaja sokkal finomabb, sokkal jobb az ízükMár többször "leszoktam" a cukorról, de ugye volt nyár, meg fagyikák és észre se veszed, hogy mit csinálsz, nem könnyű az fix.
Mindenesetre durván javítja a napi életminőséget, ha lerakod ezeket a fosokat. Nekem a kis lépések nem mennek, csak a drasztikus változás. Szóval most az UPF-eket is letettem, anélkül elég nehéz (lehetetlen) lenne a cukortól megszabadulni. Persze ott már egyébként sem csak a cukor a gáz.
-
nuke7
veterán
ugyanígy vagyok én is... pihenő napokon 5% max 10% kalóriadeficitben vagyok ha kényelmesen kajálok, edzés napokon bőven 10% fölé megy, pedig akkor direkt próbálok plusz egy étkezést beiktatni amennyire sikerül...
Tolom be én is a mogyorót, diót, kendermagot, makadám diót, EVOO-t meg hal olajat salátával minden étkezéshez és még így is csak annyit értem el, hogy majdnem keto étrenden vagyok anélkül, hogy próbálkoznék(kb. 60%-a zsír a kaloriabevitelnek)
#191763 m3ss : alapvetően magával a cukorral nem feltétlenül van baj (nyilván terheli az inzulin rendszert) de inkább az a gond, amivel együtt jön kész kajákban. Pl. sok zsír és sok ch a természetben nem található meg semmilyen kajában, ráadásul ugye nincsenek transz-zsírok se - a túrórudi meg pont ezt a csomagot "szolgáltatja"...Btw az inzulin eléggé anabolikus cucc, szóval aki tömegel annak még jól is jön
-
attiati
veterán
"amugy is olyan ez a cukor, mint a dohanyzas. ha nem csinalod nem hianyzik majd...sot"
+1Tök jól el lehet lenni csoki, sütemény és alkohol nélkül. 1 hónap után "tiszta" az ember és nem kívánja.
Megszűnnek a édesség falási rohamok.Persze gyúrósoknál ez nem tudom hogyan van, mert kalóriáért kiált az izom.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én csak példákat mondtam, h milyen cuccokkal lehet szinte "észrevétlenül" több1000 kalóriát bevinni, alátámasztva azt, h nem feltétlenül kell kilós adagokat zabálni, ezáltal kitágítva a gyomrot ahhoz, h valaki elhízzon.
egyébként - véleményem szerint - pont ezek a kis nasik/"észrevétlen" többletek, ami a legtöbb embernél az elhízáshoz vezet... (persze a cukros üdítő, 100%os gyümölcslé stb sem elhanyagolható, de jóval kisebb kalóriatöbblet, ott inkább a vércukor ugrálás és az ennek hatására fellépő inzulintermelés, majd többlet és ebből fakadó újabb éhségérzet, ami probléma... az érhálózat terhelését nem is említve)
2 zacskó (100g-s) mogyoró lehet neked sok, de nagyon sok embernél szerintem akár egy 90perces film alatt lazán elkopik úgy, hogy nem fogja azt érezni, hogy húdejóllaktam.
cukrot (már csak a betegségem miatt sem) nem tudom mikor vettünk utoljára... talán még kovid elején, h legyen 1, mert ki tudja... de sztem azt is elajándékoztuk rá 1-2 évre... de lehet csak fehér lisztből vettünk, cukrot meg nem... előtte meg nem is emlékszem.
vaj más tészta... lurpak sós vaj a gyengém... sokszor megállom, h ne vegyek, de néha kell... aztán max nem 6-8km-t sétálok, hanem köv két alkalommal 10-12-t és le van tudva
szóval én amondó vagyok, hogy persze, figyeljen az ember lehetőség szerint minőségi ételt fogyasztani, de azért mindent is megvonni magadtól, amit szeretsz/amire vágysz, csak mert az nem egészséges, véleményem szerint hosszú távon nem lehet/egészséges (pszichésen).
fogyni akarsz --> kalóriadeficitegyébként a mogyorós túró rudi valóban extraédes, de ez ízlés kérdése
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én el voltam hízva (no nem mintha most nádszál vagy akár szálkás stb lennék... messze járok még... de 118kg-nál untam meg, akkori mérés szerint bőven 30+% volt a testzsírom), de soha nem tudtam megenni még vékony tésztás 32es pizzából sem egy egészet... nem tudom, hogy most meg tudnék-e, de nem akarok kísérletezni (nem bírná a vércukrom sem), de az biztos, hogy most szumma sokkal nagyobb adag kajákat tolok, mint akkoriban, főleg mióta terembe járok (normál adag főétel mellé néha lecsúszik 800-1000g saláta (szósz nélküli tömeg), de 4-500g alsó hangon...
)
szóval nem biztos, h aki el van hízva annyira baromi sokat eszik, szimplán nem megfelelő cuccokat (finoman fogalmazva). nem annyira nehéz összeszedni 4-5k kcal-t... (kicsit vastagabban kened meg a vajas-/zsíroskenyeret, kis tepertő, 1-2zacsi mogyoró stb-stb... és már ezekkel 2k felett vagy bőven
)
-
tisn
addikt
en pl egy vekony 32-es pizzat eppenhogy meg tudok enni, de sokszor meghagyok 1-2 szeletet.
most hogy megoregedtem, mar nekem is soxor eleg egy fel. multkor egy 28-asat betoltam este, igencsak rosszul voltamde attol meg egy 10kg-ot meg le kellene adnom, es nehezen megy. vagyis inkabb sehogy.
-
tisn
addikt
meg eletemben nem tortent velem ilyen. ma kb. 2000kcalnal tartok, de szivem szerint benyomnek meg egy egesz pizzat. utana valami sutit... aztan lehet hogy egy kis chipset.
(igaz, garmin szerint 3000kcalnal jarok ma, szoval nem csoda, ha rohadt ehes vagyok)
szerencses vagy.
-
Ijk
nagyúr
-
KAMELOT
titán
A terembe azért járunk, hogy a növekedési faktrot beindítsuk. Nem maraton és nem is súlyemelő versenyre készülünk. Az edzőm is így tanította.
A lassú kontrolált gyakorlat végrahajtása, ahhoz is hozzájárul, hogy ne sérüljünk meg.
Mivel bukásig edzel, így többre nem is vagy képes. Próbáld ki lassan és meglátod kevesebb ismétlést fogsz csinálni.
A teremben lévők 99% azt sem tudja mi az edzés. Folyik róluk a víz és lihegnek meg 1,5-2 órákat edzenek.Minek?
Nekem 30p környékén van az edzés időtartama. -
Peaceliker
addikt
Ja ez jó, hasznos.
Amúgy legtöbb értekezésből (nem ebből, itt nem úgy releváns) azt hiányolom, hogy a jobb az mennyivel jobb.
És múltkor az egyikben Wolf mondta is hogy 1vs2 edzés között nagy a difi, 2 és 3 között már csak egy pici. És amikor nincs ott hogy mennyivel jobb a jobb akkor az semmit nem ér néha.
Mint ahogy eszünk is. Lehetne eredményesebben, de nem 5-10% ért nem éri meg nekem. És ezért lenne fontos többször a diferencia volumenének megjelölése is, hogy el lehessen dönteni mi kell az embernekAmúgy bss ben nálam is volt áttörés a héten. Volumenben, de végre érzem azt hogy mehet nagyobb súly, kisebb ismétlésszámmal
Viszont bicepsz az amiben szinte semmit nem fejlődök, minden másban van látható progresszió pedig -
thomasvold
őstag
Az általad írt lehet, hogy jobb, még így nem próbáltam. Én úgy szoktam, hogy az egyik lábammal feltérdelek az ülőkére, a másik lábam a földön és úgy dőlök a padnak teljes testtel. Másik vállnál pedig fordítva. Szeretem így végezni a gyakorlatot, érzem, hogy az egész vállam megfeszül és feszülésben tudom tartani akkor is, mikor leengedtem a súlyt. Sima oldal emelésnél ezt így nem érzem.
-
Peaceliker
addikt
Az a bajom nekem is hogy nem találtam olyan mellényt amit értelmesen tudnék terhelni. Homokkal tömködjem meg. Annyira nehéz sem lesz, azért 25kg homok nem kis zsák
Menjek méhbe hulladék vasat venni és vágjam méretre... No way.
Amit itthon kapni és súly benne az meg egy vagyon
Pedig marha jó lenne sok gyakorlathoz -
Lipton
őstag
egy alkalom után nem volt semmi, de nyilván próbálgatni kell...
szerdán is megy az új sorrend és majd meglátom milyen leszszerintem aránylag jól csinálom, figyelek a gyakorlatra, nem a túl nagy súly és lengetés a lényeg, stb. stb. legalábbis elnézve a teremben edző (nyilván nem pro) embereket messze a szabályos 1/4-be tartozom szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest