- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
ludsimon #55340 üzenetére
Eszemben sincs meggyőzni az ellenkezőjéről, nem is tudnálak, látom elkötelezett vagy. Pusztán nem értek egyet.
A fehérjebevitel érdekes amúgy, valószínűleg ez is egy eltúlzott dolog ebben a sportban (iparágban), sokszor kibeszéltük már itt is. Ettől függetlenül nem tartom egészségesnek a vega életmódot, szerintem itt is az arany középút a legjobb. Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás, minden makro és mikrotápanyag a helyén stb. Ennek nem felel meg az, hogy csak növényeket eszik az ember, ráadásul ha sportol és a fehérjebevitelre is figyel, nagyon hamar egyoldalúvá válhat az egész. Azért vegyes táplálkozással több lehetőség van.
-
kolosanyi
veterán
válasz
ludsimon #55334 üzenetére
Medrano se a fehérjét szerzi koxszal, ha cuccol egyáltalán (el tudom képzelni). Nem tudom, hogy mit és mennyit eszik, de ha full vegán, akkor problémás a fehérjebevitel. Ott a szója meg a hüvelyesek, de akkor is hátrányban van azzal szemben, aki legalább tojást, meg tejtermékeket fogyaszt, esetleg halat. Olvasnivaló.
Szerk.: Ne érts félre, semmi bajom a saját súlyos edzéssel, sőt, én is csinálom, nagyon szeretem, szóval nem fikázni akarom, sem pedig Medranot. Bár akkor már inkább Szarka Ákos, vagy egy Berki Krisztián (a tornász!) a minta, nem a YouTube pózerek.
(#55339) Woodslave
Jaja. Dolgozik súlyokkal is, egész erős, meg durván szálkás, szóval jól nyomja. Saját bevallása szerint gyúrással kezdte, de csak dagadt lett és aztán rátalált a calisthenicsre, meg a vegán kajálásra és bumm, hirtelen tiszta szálka lett, meg superhuman meg minden. -
kolosanyi
veterán
válasz
ludsimon #55226 üzenetére
Ezt csak ő tudhatja. Miből gondolod, hogy a szupörhjúmön kháliszteniksz arcok nem koxolnak? Alapból vegaként nagyon nehezen kaparja össze az ember a szükséges fehérje mennyiséget (az egyéb egészségügyi vonzatairól nem is beszélve), de ezt félretéve is, ilyen testzsírral szerinted milyen genetikájú ember rendelkezik naturálban? Ha láttál már pár hobbisportolót, akkor azt is láttad, hogy semelyik nem néz ki így, egy-kettő van csak, aki szerencsés alkat és viszonylag jó tömeg mellett is szálkás tud maradni. Ez nem "csak idő és akarat kérdése". Valószínűsítem, hogy Adam Raw is nyom valamit, meg az összes ilyen YouTube pózer.
Shummo
Ez tök egyéni, de én vagy a HST megközelítést alkalmazom, vagy a push/pull módszert (egy ideje most az utóbbit). A push/pull-t nagyon szeretem, mert egy napon megdolgoztatod az összes agonista izmot és utána több ideje van regenerálódni az adott izomcsoportnak. Ergo teljesen szétcseszheted, lesz egy hete az izomnak. A HST meg inkább erőnövelésre jött be eddig, azzal is tehetsz egy próbát ha gondolod. -
válasz
ludsimon #55186 üzenetére
Erre nincs sok pontos egyenlet. Használhatsz valami kalkulátort támpontként a netről. Keress rá, tengernyi van...
De minden ember más, minden anyagcsere más, minden edzés és edzésmódszer más, más intenzitással... volumennel stb.Erre nincs képlet.
Indulj el valahonnan + 5-600 kcal pl edzésnapon és figyeld a tested... ha nincs változás vagy fogysz, akkor növeld kicsit... ha hirtelen sok jön fel akkor meg picit visszább. 1-2 hét alatt kiderül.
-
kolosanyi
veterán
válasz
ludsimon #55186 üzenetére
Nagyon változó. Ha végigtolsz egy 20 perces szuperszett edzést, az simán lehet ugyanannyi, mint az egy órás kevésbé pörgős. A teljes test edzés sokkal több kalóriát éget bárminél, a láb a következő, majd a hát, aztán a mell, váll, legkevesebb a kar értelemszerűen. Pulzusmérővel nagyjából pontos, fitnessz appokkal elnagyolt becslést kapsz.
(#55189) Ijk
Mondtam már, az emelkedőn sprint rendesen szétkúrja a lábat, de az egészet. Lehet futással is fejlődni. -
válasz
ludsimon #55176 üzenetére
Heti 10 óra mellett igen... mondjuk ez mi, napi szinten vagy 2 alkalom stb... attól is függ mi az eloszlása.
Reggel este tekersz fél órát az semmi, főleg ha nem is intenzív csak "sétálsz" a bicóval.A lényeg hogy a kalória legyen rendben (tehát amit elbicózol azis + a kondi), nagyon sokat kell enni és jó kajákat. Tényleg sokat!
És a fehérjebeviled is legyen legalább 2g per testsúlykg (inkább több mint kevesebb).Emelett pedig a pihenés... sokat kell pihenned, 6 órás alvásokkal nem fog menni pl.
Ha ez mind megvan akkor egy lassú fejlődés kihozható így is.
Persze nem ideális.(#55175) ludsimon
Lábgenetikáját ő is kukázhatja, minha magamat látnám... igaz nem tartok itt felső testben, nyilván nem voltam olyan konzekvens egész életemben eddig mint ő.
De vádlija neki meg nekem se lesz sose...(#55184) Ijk
Lehet hogy nem edz maximumon rá... de érted ehhez hozzáteszel 10% méretet akkor is lófasz. Nem lehet... ez tényleg genetika.
Énis énis lassan évtizede edzek, lábra vádlira is durván. Semmit nem ér... nem nő csak kurva lassan és kurva picit.
-
Ijk
nagyúr
-
meroly
veterán
válasz
ludsimon #8091 üzenetére
ludsimon és asuspc96 ugye mondtam én, brutális gyakorlat nagyon a haspadon hasprésezni.
asuspc96: a fekpad nem egyenlő a fekvenyomó paddal? Vagy én nem vagyok képben a rövidítésekkel megint? Nekem is gondom van a lábsúllyal, mert azt nehéz emelni. Egyszer megvettem egy 2x2,5kg-os szettet, aztán kalap-kabát. Vegyek még egyet? Aztán a végén már a lábujjaimra kell csatolni
-
Jim-X
őstag
-
hrvp
aktív tag
-
siti
őstag
válasz
ludsimon #7922 üzenetére
segítség nélkül nem is merek.
akik nálunk bohóckodnak guggolás címszón (mint pölö én), azok elvannak öv és segítség nélkül is. aki meg komolyan nyomja, annak vagy ott van a keret, vagy a haverja. vagy lábtoló ha más nincs. Vagy csinálj hosszabb sorozatokat, amit még biztosan tartasz. (ki mondta hogy 8-10 ismétlés kell? IT fórumon lehet menni hexában is)
-
Jim-X
őstag
válasz
ludsimon #7922 üzenetére
Szerintem piramisban a legjobb guggolni. Egy hasonló kaliberű edzőtárs persze elég fontos ha bukásig akarsz menni. Plusz, ha már nagyon nagy súlyokkal nyomod nem árt megbarátkozni a térdbandázzsal.
Alapos bemelegítés, végig kontrollált mozdulat, stabilizáló izmok nem elhanyagolása...Én például mindig lábnyújtással kezdek, bemelegít, kicsit elő is fáraszt és utána lehet guggolni
Szerk.: Mi a haverommal ha nekiállunk guggolni, rohadt jól fel tudjuk egymást spannolni... Nyomatjuk a nagy kedvenc nevét állandóan, Mr. Kevin Levrone
-
Coccolino_O
őstag
válasz
ludsimon #7882 üzenetére
"Mi a bajod? Megkérdeztem normálisan, hogy mikor kellene látszódni a hasizomnak normális esetben, mert máshol már látszódnak az alap izomcsoportok."
Nem csodálkozom azon, hogy a srácok tényleg néha kiakadnak az ehhez hasonló baromságokon. Mivel férfiak vagyunk, többségünkön a zsír nagyobbik része a hason helyezkedik el, szóval szerintem nincsen azon semmi meglepő, hogy amíg nem fogysz be egy bizonyos szint alá, addig nem is fogod látni.
-
meroly
veterán
válasz
ludsimon #7882 üzenetére
3x30 az jó, de legyen rajta 2x2,5kg lábsúly. A hasprés ha jól csinálod és mondjuk 5x50-t (jó elsőnek 5x30) akkor kegyetlen kemény. A lényeg hogy ne támaszd a lábad a padra hanem lebegtesd és legyen meg mindig a derékszög. Ha sokat csalsz, akkor felülés padon ülj fel vízszintesig és onnan csak egy 20-30 centiket préselj felfelé.
szerk: szokni kell a stílust itt, ne vedd fel
deniro2: fél év múlva megadom a postacímem ahova küldheted az 5kg-os scitec light sweetened protkót
-
meroly
veterán
-
Tipo16V
aktív tag
-
törölt tag
válasz
ludsimon #5092 üzenetére
Még mielőtt valaki beírja, hogy szar mert nem csirkerizs napi 8x. Szerintem teljesen jó ha egy bicós teljesítmény kell egy átlag izmos formával. Tényleg érdemes lenne fehérjét váltanod, főleg így. Ha csak kezdő "testépítő" lennél én is azt mondanám, hogy teljesen mindegy milyen fehérjét használsz, de ez azért árnyalja a képet.
72kg a cél? A magasságodhoz a 80-at próbálnám valahogy elérni (persze nem 2 hónap alatt)
-
törölt tag
válasz
ludsimon #5087 üzenetére
(Tiszta izolátumokat kihagyom a számításból, mert drágák!)
edzés utánra az egyik legjobb ár/érték arányban
Scitecből edzés utánra ár-értékben az Anabolic Whey a legjobb, utána a 100% Whey Prof. A többi nem igazán. Anabolic Kick Start játszhat még. A 100% Whey Complex, stb. inkább nappali fehérjék.
Biotechből a Nitro Pure Whey Gold jó edzés utáninak.
MyoFusion, Syngex szerintem erre a célra nem a legjobb.
-
spammer
veterán
-
Manitou
veterán
válasz
ludsimon #5043 üzenetére
Pl: Optimum Nutrition.
De úgysem ezen fog múlni. -
spammer
veterán
válasz
ludsimon #2846 üzenetére
De ugye nem azt mondod, hogy ez a sok kiló, ami jön fel, mind izom?
Bár a terméklapon a véleményeket elnézve, lehet, hogy mégis gogsz
"Nagyon jó termék ajánlom mindenkinek! Mintha szemest szednék, csak ez legális. Peatbull vagyok tőle
"
"Most kezdtem el a második kúrát és valami hihetetlenül durva a cucc.. Nagyon szétvág. Érezhető a teljesítmény növekedés, a szexuális vágyat nagy mértékben fokozza. Mikor elkezdtem a legelső kúrát, akkor éreztem csak igazán hogy mekkorát üt
.. ismételten szedem és megint csak olyan mint egy lórúgás
Agresszív is lettem tőle"
És még csak nem is szkájtek
Ha azt mondjátok, hogy ennyire jó, akkor jövő évben lehet, hogy lenyomok egy "kúrát"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest