-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #96421 üzenetére
De, pontosan úgy gondolod.
(#96422) Alpachino
Egyébként csalóka ez, mert ez a 115 kiló nem ugyanaz, mintha 180 centihez lennék ennyi. Rengeteget számít a magasság és ez sajnos ellenem dolgozik. Én arra leszek kíváncsi, hogy mit fog ez hozzáadni a saját súlyos gyakorlataimhoz, mert továbbra is az a cél, hogy azokban, szóval relatív erőben fejlődjek. Pont ez volt mindig is a célom, hogy ügyesebben, jobban mozgassam a saját súlyom, ami nem kevés. -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #96415 üzenetére
Először csúnyát akartam írni, de nem fogok.
Mint mondtam mindig is ez volt a gyengém, emlékszem legelőször 35 kilóval nyomtam fekve 16 évesen és majd beszartam alatta.
Anno mikor rendszeresen csináltam, 115-el ment 5*5, akkor voltam 105 kiló. Érdekes, hogy húzódzkodok, tolódzkodok +50 kilóval, de ez baromira nincs egy szinten a többivel. Fej fölé nyomásban például a 42-es bellel simán nyomkodok 6-8-as sorozatokat, ami a fekvenyomásom fényében megint érdekes. Persze mivel régóta nem csináltam, nyilván fog ez finomodni, kíváncsi leszek pár hét múlva mit mutat ez.
(#96416) madle
Egyáltalán nem gyenge a 100 kilós nyomás 80 kilóhoz. -
aelod
veterán
válasz
userxy #96145 üzenetére
Egy iskolát nem a tandíj kifizetésére képes hallgatók hanem az oktatási anyag/tematika és oktatók tesznek színvonalassá. Szerintem. De te és a haverod biztos jobban tudjátok.
(#96146) kolosanyi
Aham. És ha egyszerre több kliensed van egy köredzésen? Mindjárt nem is olyan könnyű, nem igaz?
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #96105 üzenetére
Ne mondd, hogy neked nem esik jól, ha megdicsérnek.
sörreturmixra.Én 7-ig jutottam, visszafele még pont be tudtam fejezni szabályosan. Érdekes, mert amúgy 70 fekvőt lenyomok egyhuzamban, de ez jóval nehezebb a sok tartás miatt. Egyébként k*vára durrant az egész felsőtestem a végére. Csöcs, váll, trinyó, has, még a seggem meg a combom is. Nem szoktam ilyen magas ismétlésszámmal dolgozni, de ezt most kipróbáltam. Tényleg fáj.
-
kk831228
addikt
válasz
userxy #95838 üzenetére
Eleve a legolcsóbb őrlő ami nem tekerős 30-40 ft, a presso gép meg 50 fölött és akkor még tamper 5000 ft a legolcsóbb stb. Ja és akkor még ott a frissen pörkölt kávé, ami megint nem olyan olcsó... Viszont egy ilyen szettel megközelítheted jó sok gyakorlás után egy kávézói szintet... Nem egyszerű...
-
syl5
őstag
válasz
userxy #95586 üzenetére
Nem is kell úgy, persze hogy nem lehet.
A térdnek nem a bokával kell egy vonalban lennie, hanem az a lényeg, hogy a térd ne menjen előrébb a lábujjaktól, az a max mozgástér.
Továbbá nem a segget kell kitolni, hanem a csípőt.
Kicsit kifelé fordul a lábfej, és a térdek is a lábfej irányába mozognak. -
aelod
veterán
válasz
userxy #94815 üzenetére
Erőltesd meg a fantáziád akkor
Az egyik bevállalta a rövid nadrágot. A másik szinte mindig hosszúban. Um warum?
Öltözőben fény derült a dologra.Megint másik. Lesz a teremben fekvenyomó házi bajnokság. +85kg-ba készül a srác. Lövi magát. Éljen a sport
150-et akar nyomni. Cuccal. Érted. 150kg-ot. Legjobb nyomásom 75 kilósan 140 volt motyesz nélkül. De már 2 éve nem nyomok fekve, amióta szar a vállam.
-
-
aelod
veterán
válasz
userxy #94614 üzenetére
Miért a földről? Ott a helyén az álványon odatolod a padot amin nyomsz. Megfogod a súlyzót úgy, hogy nekitámasztod a combodnak, dőlsz hátra és már segíted is a comboddal a súly mozgását. Nem nehéz. Nyomtam már én is 40kg-os súlyzóval fekve nem nagy cucc. De nem használok ekkora súlyokat amióta rossz a vállam 30, 35kg-ig megyeke fel vízszintes nyomásnál.
Ma megmérettem a tzs%-om. 9,9 lett az eredmény. Az szerintetek jó?
(#94625) Peti78
Van. November második hetében lesz a köv. forduló. 60 emberből kiszórnak 40 főt. Sokkal keményebb lesz mint az első volt. Kicsit megakadtam a súly gyarapodásban. Igaz volt egy betegség is a múlt héten. 2 nap fekvés egy nap hasmenés. 39 fokos láz. Nem volt kellemes...De már helyrejöttem. Nyomatom a felkészülést.
(#94609) Shingen
Ennyi idő alatt nem olyan nehéz felszedni ekkora súlyt. Kérdés a minősége a dolognak és a srác edzettségi állapota izomtömege. Ha egyszál belű volt nem olyan nehéz többlet kalóriával + tápkieggel fejlődni. 5-8-10 éves edzésmúlttal már sokkal nehezebb +10kg-okat pakolgatni felfelé...
-
Radnix
senior tag
-
Peti78
őstag
válasz
userxy #93611 üzenetére
Még a fejméretek sem egyformák... Jól megbuherlták őket
Mindegyiket!
Vannak durva jelenségek a képeken, már majdnem para
Megszaladt a photoshop(#93616) BÁ Nutrition Ennél még az én csukjám is kidolgozottabb és formásabb.
-
-
Zola007
veterán
válasz
userxy #92691 üzenetére
55 kiló és évek óta seggcentrikus gyakorlatokat csinál.
85 vagyok, most én is rakjak övet ha 65 kilóval guggolok?
#92692) Woodslave: a kulcsszó a ngysúlyos
Meglátásom szerint 10-12 ismétléses súlyoknál nincs szükség övre. Ha ez nem megy törzsből, akkor hagyni guggolást és addig csinálni törzserősítést, amíg felhozod a megfelelő szintre és megy öv nélkül és a láb/far hamrabb fárad el mint a hát.
Persze nem arra gondolok, ha valakinek megy a 12 ismétlés 200 kilóval"It's all about (B)balance(/B)
If your core isn't strong, is no way can support a strong upper body" -
aelod
veterán
válasz
userxy #92585 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha valaki adott súllyal nem tud megcsinálni 20 ismétlést 4 szériában szabályosan (az hogy most atg vagy normál bodys guggolás az mindegy) az ne menjen rá a nagy súlyokra mert megsérül.
A mozdulat bele kell, hogy vésődjön az agyba. És ezt minél több ismétléssel lehet elérni. Sokkal nehezebb később kijavítani a rossz berögződéseket mint újat elsajátítani.Amikor én guggolni szoktam a terem edző mindig mutatja ha nem megyek elég mélyre vagy hasonló.
-
Zola007
veterán
válasz
userxy #92574 üzenetére
Én nem kísértem a sorsot
Nálunk némelyik még akkor sem vágná mi van, ha ott ordibálnék a rúd alatt.Tegnap plank-oltam és megkértem az egyik személyi edzőt, hogy tegye már a tárcsát a hátamra és 1 percnél vegye le, mert még tartanám súly nélkül ameddig bírom.
Bólogatott, látszólag megértette, végül is nem azt kértem építsen atomreaktort.
Mint utóbb kiderült a memóriája csak a mondat első feléig tartott.Feltette a súlyt, plankolok, majd úgy 50mp után körülnéztem, hogy hova lett. Ez fogta magát leült odébb.
1:20 körül odaszóltam neki, hogy ha nem haragszik, levehetné, mert majd meg döglök.
-
szőröscica
addikt
válasz
userxy #92570 üzenetére
Úgy éreztem, bele tudok nyomni még egyet, de félúton megállt a tudomány.
Valószínűleg vissza is állok egykezesre, általában azt jobban érzem, csak az elmúlt pár hétben a változatosság kedvéért dolgoztam rúddal.
Igen, Mike, de még a huszas rúddal is szanaszéjjel szaggattam a csöcseim.
-
Alpachino
veterán
válasz
userxy #91385 üzenetére
Na igen ez itt a kérdés
Szerintem ez esetben is az arany középút a nyerő, tehát viszonylag kevés izomzattal egy 15% TZS-vel is még aránylag jól lehet kinézni és még sportosan is és nem utolsó sorban egészségesen lehet élni....
Nightmare : Igen de rajtam most már hogy láttam a 82kg-os "dagadt" formádat is
biztosan hogy "több "izom van, effektíve
ennyi.
-
-
-
Zola007
veterán
válasz
userxy #91039 üzenetére
Nekem az erőltetés nem megy, max pár hétig.
Mivel ugye erőltetni 4-6 ismétlés szintjén van értelme, ott már nehéz meghúzni a bukás/nem bukás határát, illetve nekem mindig bejön olyankor valami sérülés, váll, könyök, csukló, térd.Nem csinálok belőle kardinális kérdést, én ebbe már belenyugodtam, sérülékeny vagyok.
Ezt leginkább a serdülőkori kövérség és mozgáshiány számlájára írom mintsem az edzésmódszertanéra.#91045) kolosanyi : csináltam periodizációt is (normál hét ► volumen ► intenzitás ►könnyített), nem jelentett semmit ilyen szempontból
-
válasz
userxy #91039 üzenetére
Jó neked.
Egy darabig elhiszem ez működik, de aztán jön a plafon és a visszaesés.
Úgy hívják csúcsforma, meg formaidőzítés... aztán egyszercsak káros lenne ez a módszer tovább.Az élsportolók is csak rövid ideig tudják a maxot hozni, utána kell a pihi és a regeneráció... aztán lehet újrakezdeni. Átlagemberről meg aztán ne is beszéljünk.
A megfelelő pihenés és regeneráció a fontos, bármit csinálsz. Ha az jól van belőve akkor szépen lehet fejlődni hosszútávon folyamatosan.
Anno (engem is meglepett), de már írtam hogy volt olyan hogy heti 1x mentem el edzeni és jobban fejlődtem mint előtte. Ebből annyi jött le nekem, hogy baromira nem regenerálódtam megfelelően. Szóval néha a kevesebb több.
-
aelod
veterán
válasz
userxy #91039 üzenetére
És itt jön a dilemma. Szabályos koncentrált végig kontrollált gyakorlatok vagy nagy súly, sérülés veszély szabálytalan végrehajtás. Tegnap lent volt 3 csávó a teremben. 25 körüliek lehettek, begyógyszerezve alaposan. Az egyiknek olyan vádlija volt mint az én alkarom a másik üvöltött 80kilóval a hoist mell gépen a harmadik meg úgy nézte az összes csajt mintha azonnal meghágná. Láb napból felmentést kapott mindegyik. Most kezdhették a kúrát látszódott. Nem figyeltem volna őket ha nem épp mellettem akartak volna megszülni...Szeretem a változatos vendégkört....
-
Alpachino
veterán
válasz
userxy #90868 üzenetére
Én valahogy félúton vagyok azzal amit mondtál, vagy is, azért a kettőnek nem árt ötvözni egymást....én pl. pedagógusként, valamilyen szinten példát kell, hogy mutassak, hogy hiteles legyek, és elfogadjanak. Tehát nem lenne elég a szakmai tudásom, ha pl. a hétköznapokban részegen, rossz társaságban...stb. látnának, de fordítva is igaz ez, hiába a makulátlan életvitel, nulla, vagy elégséges szakmai tudás mellett.
Én így látom.
-
Woodslave
félisten
válasz
userxy #90868 üzenetére
csak itt nem Hany Rambod-ról van szó, hanem arról hogy valaki azt mondja elég 20 gramm fehérje sajtból (bocs Nájtmér
) és közben nem Mr. O fizikum a többség nem hisz neki. Ha van egy módszered vagy elméleted akkor mögé kell rakni valamit. Mi szintünkön egy jó fizikumot, Hany Rambodnál meg egy-két Mr. O-t.
Természetesen ha van egy edző aki nem úgy néz ki de tudod hogy milyen emberek kerülnek ki a keze közül akkor szóba se kerül a fizikuma. Attól még nem biztos hogy rá hallgatok, csak akkor ha fizetek neki és azt csinálja velem is mint a többi tanítvánnyal... Mert nem biztos hogy mindent megoszt...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest