- Apple Watch
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
raveinT
tag
válasz Celithrandi #68 üzenetére
Ha megy rajtuk a volte (és az többnyire megy még a kínaikon is, csak a google telóknál problémás), akkor nem.
-
K82
őstag
válasz Celithrandi #64 üzenetére
Erről beszélek, Bp. környékén és az ország keleti felében még nincs lekapcsolva a 3G és ezért lehet telefonálni. Nálam már nem tud mire visszaváltani, VoLTE nélkül gyk. elérhetetlen az ember és a hívásindítás is esetleges.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
mrThomi
addikt
Én itt luxiba azt vettem észre, hogy egyéb más 5g-s teló esetében szinte mindenhol 5g van, legalább is belváros mindehol azt mutatja, de hogy az valós 5g-s toronyból kapja e a jelet azt nem tudom. Ahol eddig 4g+ volt, pár hónapja most ott is 5g van, itthon lakásba is ahol tavaly-tavaly előtt 4g,4g+ volt. Nyilván nem baj, mert a csomagom nem is támogatja, de ahol esetleg mégsem lenne 4g, hidak alatt, tunelekben, félre esőbb helyeket, ott nem tudom mire fog átváltani. Nem tudom hogy itt hogy állnak a 3g lekapcsolásával. Mindegy, azért köszi utánna járok mert nagyon sok francia jön át ide dolgozni akiknek Google telefonjaik vannak. Hálózati problémáim, pixel 4a 5g, pixel 6, 6 pro még egyik esetben sem voltak, most tervezem a 7 pro beszerzését.
Igen emlékszem, hogy neked adtam a 8T cuccokat, megvan még a teló ? Sajnálom az üveget, de remélen a telónak legalább nem lett baja
-
K82
őstag
Bocs, elsiklottam a kérdésed felett előzőleg. Röviden ahol nincs Google nincs 5G (ahogy VoLTE sem), hivatalosan. Xda-developers fóruma is tele van ezekkel, érdemes megnézni az erről szóló posztokat.
Személyes véleményem egyébként h ne zavarjon az 5G hiánya főleg h az EU nagy részén a 4G/LTE hálózatra épül, annak kvázi kiegészítése; az USA más tészta, ott önálló a hálózat. Megint csak személyes h jelen pillanatban telefonban használva nem ad annyi pluszt az 5G mint amennyi hátránya van. Más telefon topikjában van példa hálózatdobálásra cellaváltáskor és megnövekedett fogyasztásra (több antennának kell működnie), nyílt utcán 800 Mb feletti sebesség ami épületbe érve durván lecsökken... Yettel is ezért árulja külső antennával az otthonra szánt internetét, ablakon belül van akkora árnyékolás ami már durván csökkenti a sávszélességet.
BTW, a 8T gyári üvege amit Tőled vettem kb. két hét után elrepedt, nagyon szerencsétlenül kapta el kb. 30 centiről a védőcsizmám orrát...Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
K82
őstag
Celithrandi, raveinT:
a SnapDragon procis telefonok (P5-ig) le tudják kezelni a hálózatgenerációk közötti váltást, a Tensor-osok már nem. Nálam (Veszprémben és Győrben is) a P7 VoLTE nélkül telefonálásra alkalmatlan (Vodafone, itt már lekapcsolt 3G mellett), de Bp-en még használható. Viszont asszony tud simán telefonálni ugyanitt a 4a 5G-vel, hangminőségben lehet észrevenni erőteljes visszaesést és a hívásfelépítési idő is jóval hosszabb mint eddig (és ez igaz lesz a P3-ra, P4a-ra is, ha elér odáig a 3G lekapcsolás). Legalább 6-8-10 mp mire elkezd nála kicsörögni a telefon... Régebbi Pixelnél kocsiban ha ment a navi és a 4G ikon visszaváltott H+-ra tudtam h mindjárt hívás lesz, ez már nincs meg a 4a 5G-nél sem.
Telekomnál nincs probléma, ott a Google engedélyezte a VoLTE-t és egy fórumtársat idézve: "A telekom esetén a USA global carrier volt az indok. Azaz ha valaki az USA-bol elmegy egy olyan országba ahol elérhető a saját hálózata ne legyen gondja ha nincs már 3G." [link]Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
TODI1111
veterán
Biztos nem volna egy nagy ördöngösség megoldani az 5G-t és a volte funkciót. Pixel 7 pron, Hentai rommal hibamentesen működik yettel e-simmel az 5G is és a volte funkció is. Tiszta rootolatlan rom csak a hálózati konfigurációk vannak engedélyezve.
-
raveinT
tag
válasz Celithrandi #57 üzenetére
Volte itthon AFAIK egyelőre csak telekomnál megy, hacsak nem rootolsz. És abban sem vagyok biztos hogy ott minden készülékre igaz.
K82: Remélem nem a p6-nál húznak határt... nekem p4a-m van, ami idén augusztusig hivatalosan is támogatott státuszba van - pont az ilyen frissítések jelentenék a tényleges támogatást, főleg a 3g kivezetése miatt lenne elengedhetetlen.
-
Celithrandi
addikt
de az ez előttiekkel nem is volt gond nem? Én a pixel 3 at nemrég cseréltem le és azzal minden ok volt, most egy havernál van, neki sincs vele gondja
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
K82
őstag
válasz Celithrandi #51 üzenetére
Privát chatről osztott meg képernyőfelvételt, én nem vagyok ennyire bátor.
A lényeg:
van egy Reddit-poszt ami alá kommentelt egy Google-nél dolgozó srác, tesztelte a VoLTE-beállításokat Yettel és Vodafone hálózaton, ha minden jól megy akkor a következő nagy update tartalmazni fogja ezeket. Talán március, de bármi lehet belőle.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Celithrandi
addikt
jó pár ezren használunk pixelt mindenféle buherálás nélkül. Nekem is hétfőn jön a 7es. Amúgy ha bárkit érdekel jövő héttől vihető a 6 osom. Kb 4 hónapos.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Lajmund
őstag
válasz ghiottone #47 üzenetére
Ez tudtommal csak alacsonyabb fényviszonoyk közt jön ki nem? xiaomiba erre van a dc dimming bekapcsolása? Engem nem zavart bedig ugy használtam 3 évig hogy nem volt bekapcsolva most már be van egy honapja mert gondoltam kiprobálom de semmi különbséget nem vetem észre. Igen ez szomoru hogy a samsung ezt a funkciot nem teszi elérhetövé ugy hogy az emberek 10%-át zavarja ez vagy lehet többet is aki nem tudja miért fáj a szeme egy irö után.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
ghiottone
nagyúr
Kompromisszumos kijelző? Ez lehet szubjektív is - Nelem pl. az a bajom, hogy az összes Samsung csúcsmodell 240hz alatti pwm-mel dolgozik. S8-tól minden volt nálam az Ultrákat leszámítva és mindegyiket pár napon belül visszakellett küldeni, mert annyira nem bírta a szemem. Egy telefon, ami csúcskészülék nem kellene, hogy ilyen ramaty panelt használjon.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
K82
őstag
Ezt a kompromisszumos kijelzőt kifejthetnéd, van a családban S22, A52S, Oneplus 8T és Realme GT2 is. Nagyon durva különbséget nem látok közöttük a HBM-et kivéve, de számomra inkább előny h a P7 nem tolja fel annyira durván a fényerőt.
-
Lajmund
őstag
Én biztos nem szorakoznék egy olyan telefonnal ami itthon nem támogatott ráadásul kompromisszumos is a kijelzöje amivel legjobban kontaktba van az ember... Én xiaomiról fogok váltani 23 ultrára. Sokat nyomkodtam 22 ultrát és full stabil nagyon jó sok testreszabási lehetöséggel gyönyörü képpel és aránylag elég jó fényépezö tudással hát nem tudom de akinek ez nem tetszik és inkább rootolgat a végtelenségig azt csak sajnálni tudom de komolyan Habár akkor meg tudom érteni ha ez ilyen hobby és évlezni a kutakodást keresgélést porbálgatást és ha van siker az biztos adja a flowt.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
K82
őstag
válasz Celithrandi #42 üzenetére
Úgy néz ki lesz változás híváskezelésben.
[link]Akinek szerencséje van és az ország olyan szegletében lakik nem is biztos h belefutott eddig a problémába, ezek után (ha tényleg jön a VoLTE engedélyezés) nem is fognak vele találkozni.
-
Celithrandi
addikt
vodás kártyával használunk pixel 6-ot és 6a-t. A 6 nál nekem néha szakad a vonal a 6a nál nem, de alapvetően a samu xyz telóval is szakad a vonal tehát passz.
-
d@vee
őstag
Szomorú ilyet olvasni. Pláne annak fényében, hogy a kínából rendelt, szintén itthol nem forgalmazott készülékek meg mennek normálisabban.
Én is gondolkozom a cserén, de nekem a gesztusvezérlés teszi be a kaput. Pár nap után megszoktam, de így mostmár huzamosabb használattal egyre jobban nem tetszik.Ja
-
Vrael156
újonc
Nekem pixel 6-om van és yetteles vagyok és a hívásfogadás és indítás szinte lehetetlen, főleg ha utazok autóval, vagy vonattal... Épp ezért gondolkodo, azon, hogy megválljak tőle, mert egy telefonnal, ha nem lehet telefonálni az elég nagy probléma, amúgy ezt leszámítva, csak 1-2 kisebb apróság van, ami zavaró, de lehetne vele élni...
-
laskr99
addikt
válasz szabi__memo #27 üzenetére
Nem is értem a google a pixelt miért nem adja nekünk évek óta már, sok vevő lenne.
-
laskr99
addikt
válasz #60624896 #25 üzenetére
Még az is benne van nálunk,hogy anno mikor samu telóink voltak csaladban, mindegyik különböző hibákkal meghalt. Gari után nem fogadott simet(ACE), alaplaphibás lett (S3), a kamera lencse belülről (!) Elkoszolódott, nem ment a kamera utána, mert semmit se látott (Core passzolom melyik).
-
szabi__memo
nagyúr
Ugyanezt látom én is. Van egy csomó márka és teló és ahogy telik az idő egyik szarabb mint a másik. Szomorú. Mondjuk nem egy embertől olvastam/hallottam 10+ év után, hogy pont ezért már iPhoneban gondolkodnak. Szomorú.
#25: már csak azért is furcsa, mert pont a Samsung rendszere van a legjobban akksikezelésben megbuherálva. Legjobbnak kéne lennie. Milyen lenne ha nem nyúlnak hozzá? (valószínűleg jobb)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én is Oneplus-t használtam és nekem is bugos lett rendesen.
Először a Pixel 6/6 Pro-val szemeztem, de a fenebb leírt dolgok miatt végül néhány 7 kínlódás után vettem egy S21 FE-t (8/256-os verzió) bár nagyon nem akartam mivel korábban besz*ptam a Samuval. De azt kell mondjam hogy felüdülés a 8T után. Rendszeres frissítések, akadás lagg sehol, a kamerája a Oneplus-hoz képest parádés, minden megy-teszi a dolgát beavatkozás nélkül ahogy kéne mindnek. Előtte iPhone-t is használtam, többet is, na ott volt minden így rendbevágva. Egyedül az akkuidőbe tudnék belekötni.
Az sokkal jobb volt a Oneplus-nál...[ Szerkesztve ]
-
giroud199
senior tag
válasz Celithrandi #23 üzenetére
szimplán használat közben is látszik....
nem ezen nézek filmet arra van 170centi....>>iPhone12ProMax&SamsungS21<<
-
Celithrandi
addikt
-
giroud199
senior tag
válasz Celithrandi #16 üzenetére
Hát úgy nem is fogsz.... Mint írtam egy oneplus, iphone és Samsung mellett használva láthatóan gyengébb a megjelenito (sima hdr oled panelt kapott.... Pedig a hatosnak is jobb képe van...)
>>iPhone12ProMax&SamsungS21<<
-
Shyciii
veterán
Pedig a Samu OneUI rendszere nagyon hasonló az OxygenOS-hez, csak jóval több mindent tudsz testreszabni. Én is végignyomkodtam mielőtt váltottam Oneplusról (7T Pro) Samsungra, és mérföldekkel jobb, mint a régi Samu beidegződéses TouchWiz. OxygenOS-t meg hagyjuk. Oneplus nálam kvázi örökre kiesett a 7T Pro nem-támogatása után.
-
K82
őstag
Addig amíg megvan a 3G hálózat, nincs is baj. Az érintett megyékben viszont már elég nehézkes a telefonálás mert nem tudja rendesen lekezelni a hálózatgenerációk közötti váltást, a hívásfogadás erősen közelít a nullához, az indítás meg 20-30mp után vagy elindul (ratyi hangminőséggel a 2G miatt) vagy nem (inkább az utóbbi). A VoLTE a megoldás, de az hivatalosan csak Telekom hálózaton van engedélyezve a Pixeleknél. Szóval akinél még jó a telefonálás, kérdés meddig lesz az... Netkapcsolat 5G-t leszámítva problémamentes.
-
d@vee
őstag
Tessék?
Pixel 7-em van, semmi root vagy mókolás nem történt rajta.
Simán megy a telefonálás és a mobilnet rajta. Vodás vagyok és annyi anomália van, ami volt az ezelőtti Xiaomi és azelőtti szintén Xiaomi telómmal.
Írták a gyenge kijelzőt, hát az tényleg nem nagy cucc. A Mi 10-nek, amit váltott mérföldekkel szebb kijelzője volt.[ Szerkesztve ]
Ja
-
Celithrandi
addikt
Samu is olyan mint az Asus, mindene meghal és amíg mennek addig is általában olyan fosch a firm. rajtuk hogy elviselhetetlen. Eddig az egyetlen telóm amúgy amivel teljsen meg voltam elégedve az a Pixel 3. Bevallom, kár volt lecserélni, azért vettem csak meg a 6-ot, 6a-t és most a 7-et (ami még nem jött meg), mert félek, hogy beüt egy komolyabb chip vagy eszköz hiány és évekig nem lesz mit venni, vagy lesz, csak ötszörös áron.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
mi gyenge rajta? Van Pixel 6-om és 6a-m is. Még egyiknél se tapasztaltam semmi érdekeset miközben elolvastam reggel a gazdasági híreket.
-
laskr99
addikt
válasz csorbajeno #13 üzenetére
Nem tetszik se a telefon, se a rendszer
-
giroud199
senior tag
válasz csorbajeno #13 üzenetére
S20 széria sem volt rossz az ultran kívül 13as droiddal nagyon is vállalható
>>iPhone12ProMax&SamsungS21<<
-
laskr99
addikt
Asust nem szeretnék, minden asus cuccom a routeren kívül meghalt.
Monitor 1: gomb elromlott, gariban csere, az gyárilag ragadt, megint csere, szintúgy szar, eladtam.
Monitor 2: Kijelző kijött a tetején, porosodott a háttérvilágítás, azt mondták esztétikai hiba... nagy nehezen békéltető árán pénz vissza
Egér: Fél év után tönkrement a görgő, random görgetett le fel, gari csere, fél évet bírt az is, megint csere, az megint, kövi cserét eladtam..
Router: 5 éves, még megy kop kopp. -
ghiottone
nagyúr
Volt nálam még egy Motorola Edge 30 Fusion is 1 hónapig, ami nem volt épp rossz, de amennyibe kerül már kaphatott volna ip védelmet, qi töltést, normális ultraszéles kamerát és bár a frissítések is jönnek, de android 13 még pár hónap. + A gyári kamera nem nyerte el a tetszésemet és rengeteg gcamot vágig kellett próbálni + .xml-t összerakni. Nekem a 9-es Op bevált, a frissítések is jönnek havonta, javítják a bugokat - mondjuk mellette van egy 7T és a 12-esen értem mire gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Nagyon jó. OP-ból kiábrándultam, elgányosodott a cég, még hogy never settle. 2 kib. hónapja kiadták az 1 évvel ezelőttre ígért 12-es droidot, használhatatlan állapotban van a telefon vele, most custom romozok, mert így isis elviselhetőek a bugok, hálózat offos és társai. 2 hónapja nem javítják, minden más telefonra jön a javítás és nálunk azt se írják,hogy nyugodj le paraszt rajta vagyunk.
Esküszöm nem tudom mit vegyek most már..
OP kuka
Xianyomi és társait nem szeretnék, nem szeretem azt a rendszert
Samu detto
Sony ugyan ez a telefonjaival, megbízhatatlan már-> ez lenne még ami tetszene..Úgy nézem marad ez amíg ki nem döglik.
-
ghiottone
nagyúr
Pixel 7 -ről mentem vissza OnePlus 9-re. Nem volt már kedvem rootal, magiskkel, custom romokkal mókolni, hogy minden normálisan működjön a Yettel hálózaton is. A Vodafone esetében is lehetnek anomáliák, addig, amíg hivatalosan nem árusítják nálunk is a Pixeleket, vagy nem kapcsolják le ezeken a hálózatokon a 3g-t és véletlenül a Google által kiadott frissítésben benne lesz a volte engedélyezése. Sajnos kompromisszumos a Pixel itthon.
-
mrThomi
addikt
Atyavilág az az első kép... hát azon a szivárvány színei vannak. Ilyen tintinget se minden nap látok... Attól félek csak hogy beletették a pixel 6 gyenge minőségű kijelzőjét amik közül amúgy is nagyon sok gyári hibás volt.
-
Yeffy
veterán
jol hangzik, foleg, ha tenyleg bele kerul a 90 Hz meg a Qi, kivancsian varom.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
K82
őstag
Ideje volt annak a 90 Hz-nek.
De annak még inkább itt lenne az ideje h idehaza is lehessen normálisan telefonálni egy Tensor-os Pixellel root/custom rom nélkül ha nem Telekomos az illető.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest