- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Csábító az ára a kifutó Fossil Gen5-nek.
A Michael Kors verzióra gondolok.
Szerintetek érdemes még 2021-ben egy 2 éves technikát venni?
Főleg, hogy most jön a Gen6.Szóval kérdéseim:
1. GPay megy rendben? Valaki írta, hogy minden menübe lépéskor kéri a PIN kódot, amit csak akkor kellene kérnie, ha levesszük, majd újra felvesszük, nem?
2. Google Maps megy rendesen? Bringán is használnám, hogy ne kelljen a telefont elővenni. Erre használható?
3. GPS mennyire pontos, és mennyire könnyen talál jelet? Hobbi futáshoz is lenne, ha mondjuk futok egy utcában, akkor azt jó lenne ha egyenes vonalba rajzolná a térképen, és ne cikkcakkosan. Meg persze a megtett távolságot is pontosan mutassa.
4. Értesítések kezelése megbízható ha jól olvastam, azaz látom a teljes tartalmat magyar ékezetes karakterekkel, tudok is rá válaszolni, akár előre mentett, automatikus üzenetekkel? SMS, Gmail, Viber, Messenger, Skype appok esetében is minden rendben van?
5. Google Assistant működik az órán?
6. Akkuidő: ha jól olvastam ez finoman szólva sem fényes. Napi 1 óra GPS-el, folyamatosan aktív BT és értesítések mellett az 1 napot azért hozza?
7. Mikrofon, hangszóró rendben? Telefonhívásokhoz is kellene nagyon néha.
8. Mennyi a zene tárolásra használható tárhely?
9. Bármilyen 22 mm-es szíj felrakható rá?Köszi.
-
PACSA75
őstag
Nálam nem jelez az óra (Fossil Gen 5), mikor a telefonon megszólal az ébresztő. Pedig az órán engedélyezve van az óra értesítés. Valaki segítene mi a megoldás?
-
PACSA75
őstag
válasz -=RelakS=- #697 üzenetére
Igazad van, bringán jól jöhet. Évek óta nem bicajoztam, ezért erre nem gondoltam.
-
-=RelakS=-
veterán
Pedig olyan környéken azért nem rossz, ahol "kényelmetlennek" érzed elővenni a mobilt.
Meg egyszer egy bringa defektnél a táskából diktálta a mobil, hogy merre menjek ,a karomon meg néztem ugyanazt. Jobb volt, mint előkapkodni, hogy merre az arra
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
PACSA75
őstag
válasz -=RelakS=- #695 üzenetére
Nem tervezem az órán használni a navit, sőt még a gps t is kikapcsolom, hogy spóroljak az energiával😁.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Google Maps nálatok is megszűnt használható alkalmazásnak lenni?
Egy locus maps gyorsabban betölt, és nem diavetítés, amikor scrollozok a képernyőn.
Ehhez képest a maps elsőre csak egy fehér képet ad, és mire betöltene a térkép, kikapcsol a képernyő. Néha nem is reagál az óra semmire. Sem a képernyő tapicskolására, sem a gomb nyomkodására.
TicWatch E2Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Ticwatch Pro 3-ban nincs magyar nyelvű menü, ugye?
Milyen lehetőségek vannak a magyarításra?
Magyar nyelvű billentyűzetet lehet rá tenni?
Az üzenetek megválaszolásához azért jó lenne.
Valamint magyar ékezetes karakterekkel van lehetőség előre mentett gyors üzenetekkel válaszolni? -
blueye
veterán
válasz Bestspiler7 #684 üzenetére
Köszi mindenkinek, valószínűleg túl laza az oraszijam és ezért hiszi azt hogy leveszem és lezár.
-
Bestspiler7
tag
Nekem is Gen 5 Fossi van, tegnap jött a frissités és fent is volt a Gpay az orámon. Elinditottam az appot és kérte adjak meg egy jelszot vagy rajzot, megcsináltam, regisztráltam a kártyámat és kész is volt. Beállitottam a GPay-t a felső gombra és kész. Ha leveszem az órát akkor kéri jelszót, máskor nem. (illetve az NFC legyen bekapcsolva)
Nekem ez a beállitás van:
Personalisation- >Screen Lock = Automatic -
Mr. Y
őstag
Igen.
Továbbá helyzetjelentés:
Tegnap este (mert mire hazaértem, hogy kéznél legyen a telefon, kedves órám lemerült) bevittem a rendszerbe a Curve kártyát. Érdekesség, hogy a Galaxy-n felajánlotta a rendes MacterCard lehetőségét is, de hamar elutasította a bank a kérelmet. Így maradt a Curve, amit SMS hitelesítéssel, különböző kódok megadásával sikerrel felvittem a rendszerbe.Egy kis érdekesség: Mikor a melóhelyen az óra közölte, hogy folytassam a műveletet a telefonon, akkor otthon a telefon szépen mutatta, hogy kapott kérvényt az órától és csináljam, azonban nem tudott tovább lépni. Mint kiderült, ennek oka az volt, hogy nem volt telepítve a GPay, ugyanis nem frissítés, hanem telepítés ikon fogadott a Store-ba. Csak kérdem én, akkor honnan szedte a felületet?
No, ezután aktiváljuk az órát is. Azt hittem egyszerűbb az átvitel, de nem. Ismét be kellett vinni hozzá a Curve kártya minden adatát, újra SMS hitelesítés, stb, tehát rendesen ki volt a KHM már miatta. De sikerült, irány a teszt, majd másnap.
Reggel óra levétele a töltőről, látom, jelszót kér. Megadtam, majd mentem boltba és sikeres fizetés. Jelszót nem kért. Aztán nejem bement a Pepc.. szóval kínai áruházba, és ha már öröm van, átnyújtottam neki az órámat. Ő meg a pénztártól jön vissza, hogy jelszót kér.Tehát elégedett vagyok mindennel. Amint leveszem a kezemről és leteszem, vagy felveszi más, azonnal lezár és ez így van jól. Fizetni vele kényelmes és egyszerű. Végre idáig is eljutottunk!
Peace
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
gyuresz68
csendes tag
Sziasztok. Olyan gondom van, hogy van egy Redmi 9T és egy ticwisch E2 óra. Bluetothon csatlakozva vannak a mobil látja az órát minden müködik rajta csak az értesítéseket nem látja az óra és nem jeleniti meg. A goglee wear az írja kí, hogy szinkronizálási hiba van az értesítések közben inditsa újra a telefont újrainditottam de nem történt semmi javulás. Mi lehet rá a megoldás ? Köszönöm előre is a segítséget.
-
doongoo
addikt
Akkor passzolom. Neked nincs ilyen viselés-érzékelés az órában? Arra gondolok még, hogy ha esetleg lazán van a kezeden és amiatt úgy érzékeli, hogy nincs rajtad, ezért lezárja... (Ticweatch Pro 3 LTE-n van a beállításokban egy personalization menü és abban van egy off-wrist calibration)
-
doongoo
addikt
Passzolom Kors-on. Eleve nekem csak akkor kellett megadnom bármilyen védelmet, amikor elkezdtem hqasználni a GPay-t, előtte nem volt semmi. Esetleg megpróbálhatod a védelmet teljesen kikapcsolni a telón, aztán belépni a GPay-ba és akkor kérnie kell majd újra. Hátha segít, de igazából csak egy tipp. Lehet, hogy neked valami egyéb védelem is be van még kapcsolva az órán?
-
-
cofiland
újonc
már engedélyezte a google a pay-t ungarisében is!
én segítséget kérnék , hogy tudnám a spotyfit rárakni az órára ( nem a google play ról!!!) -
PACSA75
őstag
Tegnap váltottam régiót és úgy próbálkoztam. Azt hittem ettől indult be a Gpay 😂. Aztán láttam, hogy jönnek az infók ezért visszaálltam a helyes országra és úgy is megy. Szóval többet nem kell mókolni👍. Nagy mázlim van, hiszen csak néhány napja jöttem vissza iOS ről és nagyon hiányzott az órás fizetés, de mostmár ezt sem kell nélkülöznöm lalalala.
[ Szerkesztve ]
-
doongoo
addikt
válasz thompherkins #671 üzenetére
Ticwatch Pro 3 LTE - a lehúzható menüben nálam nem jelenik meg (Esim aktív, lehet ezzel is összefügg), de most az alsó gomb dupla nyomásával megy már rendesen (eddig itt sem ment a mókoltan engedélyezett verzió, azon nem történt semmi a dupla nyomásra). Most elvileg már eltünedeznie sem lenne szabad majd az appnak az óráról.
A minta/PIN az igazából a biztonsági azonosítás a fizetéshez (ugyanaz, mint a bankkártyánál a PIN kód). Szerencsére az órán ezt csak akkor kell egyszer megtenni, amikor felveszed az órát és aztán mehet a fizetgetés vele. És ez így jó is, mert így a levetett óráddal nem tud más fizetni (csak ha a kezeddel együtt viszi ) A másik jó oldala viszont az, hogy a bolti PIN-terminálokon ezután nem kell már semmi kódot pötyögni (értékhatártól függetlenül). -
thompherkins
tag
Minta/pin szerintem mindenképpen kell, amikor "felhekkelve" használtam akkor is be kellett állítani és csak egyszer kellett amikor felvettem az órát illetve ha levettem és vissza akkor újra. Most majd tesztelem még ezt a részt, minden fizetés előtt azért nem volna jó.
Nekem is Ticwatch Pro 2020 van, az alsó gombot duplán nyomva is előjön és az szerintem kényelmesebb, mint lehúzni és kiválasztani. -
spiky03
veterán
válasz thompherkins #668 üzenetére
Szintén.
Telón feltettem mert le volt tiltva.
Majd az órán is megjelent, be is állítottam a kártyát.
Fentről lehúzva meg is jelent a Pay kis kör.
Ticwatch Pro 2020.Kipróbálni sajnos most nem tudom mert HOban vagyok.
Mondjuk a minta/pin feloldását nem tudom miért kérte mert semmi ilyet nem kér, ha aktiválom a Payt.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
F.E.K..
senior tag
válasz thompherkins #668 üzenetére
Rákerestem, nálam is megjelent, telepíthető is, mindenféle "varázslás" nélkül.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
thompherkins
tag
Akkor tehát hivatalos,
You can use Google Pay to make purchases with your Wear OS smartwatch in: HungaryTicwatch órámon meg is jelent minden babra nélkül a pay
Nem hittem, hogy megérem
-
Mr. Y
őstag
válasz antraxx25 #665 üzenetére
Esetemben annyira ragaszkodnak egymáshoz (Galaxy Note 9 Plus), hogy csak ha mindent kikapcsolok (LTE, Wi-Fi, Bluetooth) akkor hajlandó leállni a kommunikációval. Ez azért különösen idegesítő, mert a Note9 csak otthoni "TV okosító PC"-ként van használva, így állandóan olyan értesítéseket kap az óra a melóhelyemen, aminek semmi köze a fő telefonhoz...
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz antraxx25 #665 üzenetére
Nekem csak simán "szétkapcsolni" szokott, amit abból veszek észre, hogy nem tudom elindítani az alvásfigyelést.
Ilyenkor benézek a telefonon a Google Wear-ba, és 1-2 percen belül próbálhatom újra.Mondjuk az én telefonom random újraindul, aminek lehet, hogy köze van hozzá
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
antraxx25
csendes újonc
Végre! Olyan annyira hivatalos a dolog, hogy a telefonos verzió is egy teljesen új kinézetet kapott, amiben most már az órával történő vásárlások is megjelennek. (Legalábbis nálam eddig nem így volt.)
Már csak azt mondja meg valaki, hogy X időközönként miért felejti el a telefonom (Samsung Galaxy Note 10) az órát, és egy teljesen újat akar beállítatni?
Tegnap este mikor lefeküdtem még rendben volt, reggelre meg már resetelnem kellett az órát..
Arra már rájöttem, hogy az adaptív akkumulátorkezelést nem szabad bekapcsolni, mert az jó pár appot le tud nullázni.. De most ez be sem volt kapcsolva, és mégis. -
doongoo
addikt
Nálam eddig is megvolt (két eltűnés között)a telón , de most változott valami, mert megjelent a magyar google account alatt is az áruházban (eddig mindig az USA account alól frissített). Kíváncsi leszek, hogy marad-e a így ill. most is eltünedezik-e. A lehúzható menüben nálam nem jelent meg (Ticwatch Pro 3 LTE), de az alsó gomb dupla nyomására indul rendesen (eddig ez nem volt így, csak az app ikonra bökve indult)
Megnéztem, most már hivatalos nálunk is az órán a GPay lehetőség
[Wear OS supported countries list]
Ez most változott...[ Szerkesztve ]
-
Mr. Y
őstag
válasz -=RelakS=- #662 üzenetére
Nem, nem tettem fel sehonnan sosem. Egyszerűen csak ma rákerestem és frissítést jelzett. Ergo az órán volt fent eddig is.
-
Mr. Y
őstag
Megjelent nálam is. Nem a telepítési lehetőség, hanem a frissítési, tehát elvileg rajta volt eddig is.
El is kezdtem beállítani, amikoris jött egy lépés és közölte: Setup continue on your phone...
B*ssza meg, az otthon maradtSzerk: Frissítés után már a fejlécen is kint van
[ Szerkesztve ]
-
nortsen
aktív tag
Ugye az lenne a menete, hogy az adb debugot, adb wifi-t, és a wifit bekapcsolod az órán, kapsz egy ip-t.
Ezután erre az ip-re adb connect-el felcsatlakozol a pc-ről, vagy a telóról, amire az óra kap egy csatlakozási kérelmet, amit elfogadsz. Ezután tudod telepíteni az apk-t.[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
antraxx25
csendes újonc
válasz kortevilmos #655 üzenetére
Nálam se az NFC-nél nincs semmi ,se máshol. Egyedül az appok listájában van ott.
-
PACSA75
őstag
válasz antraxx25 #650 üzenetére
Wear installerrel sikerült átnyomjam a Gpayt az órára (Fossil Gen 5). Természetesen fent van, de nem elérhető. Most viszont próbálnám átküldeni a Pay Enablert, de nem jön össze sehogy sem. Az alábbi hibaüzenetet kapom. Kérnék egy kis segítséget, mi a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
kortevilmos
újonc
Kerdes: akiknel most mukodik az uj verzioval, NFC / Tap & Pay beallitasoknal megjelenik a Google Pay? (Nyilvan akkor erdemes megnezni mikor epp nem eltunt allapotban van az app)
Nekem ugy remlik, hogy a regi verzio megjelent itt amikor meg mukodott, de az uj nincs a listaban..
-
kortevilmos
újonc
Koszi az infot! Ezt felraktam az orara es el is indult gond nelkul, a meg tavasszal beallitott kartyam meg is jelent benne. Fizetes viszont mar nem mukodott, probaltam torolni es ujrahozzaadni a revolutomat de azutan sem ment sajna: a terminal annyit ir ki, hogy CLESS hiba - barmi is legyen ez..
Viszont a vicc nalam az, hogy veletek ellentetben nem tunik el a gpay (mar 1 hete fenn van az uj verzio, es napi reboot van), kar hogy semmire nem megyek vele -
antraxx25
csendes újonc
Úgy tűnik nálam is megtörtént a csoda. Ma este, egyszer csak a telefonon frissítések között megjelent a Gpay, lefrissítettem, majd nézem az órát, és láss csodát, azt is frissíteni lehet az áruházban.
Rögtön utána nyomtam is egy rebootot, mert az mindig eltünteti, hát így is lett. Viszont a pay
enabler működik, és így már nálam is visszahozza.
De teljesen értetlenül állok előtte , mivel telefonon és órán is magyar google account van.