Új hozzászólás Aktív témák
-
Plaza
tag
Sziasztok!
Akku időrőp mit gondoltok? Vettem egy Armani AXT2002 típusú konstrukciót, viszont az akksi idő nekem picit furcsa, 1 óra nyomkodás után ~50%-ra merült.
-
F.E.K..
senior tag
Szintén egy fossil 5 gen.
Ez nem a nyelv, hanem a tts!
Az órán: beállítások --> Accessibility --> Text-to-speech output --> Google Text-to-speech engine.
No itt a Language alatt ott a magyar is mint "full supported".
Ez viszont az update után jött? Ez az otthoni 802.1x EAP hálózatom (egészen pontosan az egyik 2,4Ghz-es része), eddig nem tudott felcsatlakozni az óra csak a wpa/wpa2 hálózatokra. Pozitív meglepetés mindenesetre. Persze lehet hogy csak a 3d party wifi app táltosodott meg, elsőre azzal próbálkoztam csatlakozni, de nem volt túl stabil... Leszedem, és megnézem úgy ;) )
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Viper26
nagyúr
Wear app másnál is folyamatosan crash-el, megnyitni sem lehet kb...
Van erre valami megoldás?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
bolcsodal
addikt
Szívesen! Sztem a Fossil Gen5 egy jól összerakott cucc. Az 1GB RAM miatt sokkal pörgősebb, mint az elődök és legalább acélból van.
Ha tehetném azt venném most, csak belekeveredtem egy Fossil Sport-ba még a Gen5 előtt, ami egyenlőre tudja az elvárásokat.
They drew first blood....
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #81 üzenetére
Ez egy Fossil 5 Gen.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #78 üzenetére
-
Rover623
félisten
-
trance89
őstag
válasz bolcsodal #74 üzenetére
"A mostani Black Friday akciókban láttam Gen5 Fossil órákat 170 dollárokért."
Hol? USA-ban ment 200 körül amivel egy itteni ember nagyon sokra megy
amazon.co.uk-n volt 220 fontra (250eur) leakciózva, de ezért az árért csak a fémszíjas volt, a bőr és szilikonszíjas teljes áron ment, tudom mert követtem a leárazásokat
Osztrákoknál hivatalos Fossil outlet-ben 200 euróért sózták de a gen4-et, az pedig annyit is ér a gen5 mellett, vagy még annyit se... -
bolcsodal
addikt
A fél éves Gen4 Fossil sport (Snapi 3100/512MB RAM), amit napi használatban nyúzok még nem produkált megbocsájthatalan dolgokat. Ha meg igen tolsz egy restart-ot és megyen minden mintha misem történt volna.
A nejem Snapi 2100-as órája más kérdés (b@*znám földhöz ha hagyná)...
Amúgy nem értem az igényeiteket.
Tipikus siránkozás, hogy legyen tökéletes de legyen olcsó is. Ha nem tetszik a WearOS nyugodtan lehet nézegetni az Apple termékeit. Szebbek, jobbak, nem fagynak le...jahogy 500 dollárnál nincs olcsóbb. Evvan....
A WearOS szenved, ez tény. Nincs kompromisszum-mentes hardverük és szoftveres oldalon is el vannak maradva. A megoldás amit választottak szerintem kézenfekvő. Kicsit szarabb cuccokat árulnak jóval olcsóbban. A mostani Black Friday akciókban láttam Gen5 Fossil órákat 170 dollárokért.
Annyiért pedig igenis megbocsátható kompromisszumokat kell csak kötni.
Nem, nem bírja 2-3 napig...és? Úgyis töltőn fogja tölteni az estét nem? Jelenleg sztem nincs olyan óra amiben szívesen aludnék (esetleg a régi MiBand2-3-4...de az más tészta).
Ezen felül nem véletlenül vásárolták fel a FitBit-et és irányítják a Fossil fejlesztéseket sem. Próbálnak felzárkózni.
Végül, nagyjából 5 perc internetes keresésbe tellik, hogy senki ne vegyen Snapdragon 2100-al szerelt vénségeket 2019-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Utána néztem ennek én is és tényleg a Snapdragon 2100 és 3100 eléggé idejét múlt, nagy csíkszélességen gyártott "éhes" processzor sajnos. A 3100 kicsit jobb, mert van benne egy picike segédprocesszor, mely az alap dolgokat ellátja.
Pár napja néztem még a Ticwatch Prot is. Sajnos abban csak a Snapi 2100 van. Youtuben egyik srác nagyon dicsérte főleg a dupla kijelzője miatt, viszont abban is csak 512 Mb RAM van... Tehát ha kell a jó működéshez 1 Gb, akkor neki nem tudom miért nem lassult be.
Videói: [link], [link]
Nemrég jött ki a Pro 4G verzió, melyben már 1 Gb van, viszont a processzor nem változott... RAM szempontjából már jobb lehet.
Teszt róla (nincs elájulva tőle a tesztelő, 4G+GPS egyszerre fél óra alatt 50%-ot szív le az aksiból:D ). : [link][ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
trance89
őstag
Bécsben van a legközelebbi
1 héttel ezelőttig én is nagyon sokat hezitáltam az active 2 és a gen 5 között, végül nagyon nagyon sok cikk, vélemények, összehasonlítások tanulmányozása után az active 2 mellett döntöttem
Nem az ár volt a döntő de azért az is lényeges szempont volt, nálunk (szlovákiában) jelenleg csakis az alzában lehet megvenni nem kevés 330 euróért amit azért sokallok érte, az active 2-t 263-ért vettem ugyaninnen lekuponozva
Még csak próbálgattam (mivel hivatalosan a jézuska hozza) de nagyon szépen jelzi az értesítéseket, viber/sms/gmail-t próbáltam, mindre simán válaszolni is lehet
Ha nem tart az ember igényt a sok külső app-ra akkor nagyon erősen ajánlott ez a Tizen
Vajsima a rendszer, szinte alig van gondolkodás appok megnyitásakor, ugyanerről számolnak be tömegek a wear os-al ellentétben ahol ha nincs 1 giga ram, gyakorlatilag használhatatlanul lassú laggtenger az egész
Akkuidővel kapcsolatban még nem tudok nyilatkozni de sok visszajelzés alapján átlagban 2x akkora az üzemidő mint a gen5 esetén, eléggé érthető is mivel a google egy már kb 3 éve is elavultnak számító architektúrára épülő SoC-ra épít (4xCortex-A7) a wear os készülékeiben ami meglehetősen érthetetlen, méghozzá 28nm a gyártástechnológia
Ugyanitt a samu 2xCortex-A53 10nm-en, 768 mega RAM-al vajsima működést biztosít, a fogyasztásról nem is beszélve...
Wear os-t futtató órával én még várnék egy kicsit, emlegetik a snapdragon wear 3300-at ami már nem kis előrelépést jelenthet az ósdi 3100-hoz képest, jövőre várhatók ezzel az új fossil-ok[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
"Talán nem is nagyon van Weares egyéb ajánlott óra."
Magyarországon kívül ismert tény, ezért a kinti cikkekben nem spilázzák túl, hogy a Fossil már régen nem cég, hanem cégcsoport. Az okosóra fejlesztő cége pedig egy ideje már a Google tulajdona.
Vagyis első kézből kapják az Android infókat, most már a legújabb platformot (Snapi 3100) használják.
A Fossil alá tartozó márkák óráinak mind ugyanaz a "bele", koppra. A ROM-ban ott az összes márka logója pl. 😃
De általában is igen kicsi a különbség a Fossil/Google és a "független" gyártók eszközei között. Tehát ha a Wear OS mellett teszed le a voksod, Snapi 3100 és 1GB RAM (negyed gigávall amúgy nem jött egyetlen Wear OS eszköz sem. Viszont 512-esek vannak 3100 procival, még a Fossilnál is, tehát óvatosan!), a többi már csak külsőség, ízlés dolga, vedd azt amelyik a legjobban tetszik![ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Land
veterán
Pont olyan órád van, amit nézegetek a Wearek közül. (Talán nem is nagyon van Weares egyéb ajánlott óra..)
Van összehasonlítási alapod egy Tizenes Samuhoz képest? Milyen üzemidőt tud a tied? Nyilván felhasználás függő, de ha pl. óvatosan is max 1 nap, akkor az nálam sem lenne több.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
F.E.K..
senior tag
A zárt rendszerű óráknál jobb az optimalizáció, kevesebbet tudnak de azt jól.
A WearOs több lehetőséget ad, de legalább 1Gb ram kell alá, ezt a legtöbb óra sajnos alulmúlja... Negyed vagy fél giga rammal viszont szenved.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Látom van külön topicja a Wear OS-nek. Eléggé új nekem az okosóra piac, mostanában vizsgálom a helyzetet. Szeretnék órát venni és most úgy érzem, hogy ha már óra, akár lehetne okosóra is. A tech érdeklődésem miatt lehet jobban szeretném, mint egy klasszikus órát, mely az időn kívül nem tud mást (nézek azért bluetooth-tal is vezérelhető klasszikus órákat is: Citizen, Casio).
Okosórák: számomra megdöbbentő, hogy a gyári, nyílt Wear OS-t mennyire sokan nem szeretik, mennyire rossz egyeseknek a tapasztaluk róla.
Laikusként az gondolnám, hogy a Wearnek jobbnak kellene lennie, mint egy zárt Huawei vagy zárt Tizen (Samu) alapú rendszernek. Mégis utóbbiakra írják sokan, hogy jobban testre szabható, jobban bánik az energiával, kevésbé lassul be, ritkábban fagy le stb.
Ezt megerősíti, hogy a külföldi oldalak "Melyik a legjobb okosóra 2019" témájú írásaiban a legjobb androidos telefonhoz való órák nyertesei zárt rendszerűek (pl. a Samu Active 2-je nyert egyik ilyen oldalon) és külön van legjobb Wear-t futtató okosóra nyertes is. Pedig lehetne a legjobb droidos telefonhoz való óra droidos rendszerű is...
Szeretnék egy szép, nem krumpli méretű órát venni.
Maguk a tesztek és felhasználói vélemények szerint a Samsung Galaxy Watch lenne az ideális választás (szép kijelző, jó rendszer, jó tesre szabhatóság, jó üzemidő, fizikai lünetta), viszont abból a 46 mm-esnek jó az üzemideje, mely már lehet krumpli lenne a csuklómon.
A Samu Active 2 letisztulabb, kisebb (üzemidőben is szerényebb, de lehet így is lelpiálja a Wear-t futtató órákat), viszont többet véleménye szerint az csajoknak való...
Amúgy mint szép óra nekem a Fossil 5 gen tetszik, de már magam sem tudom mennyire lenne fosch a rendszere miatt. Üzemidő is kérdéses. A Galaxy Watch akár 2-5 napot is kibír használattól függően. Vélhetően a Fossil ezt nem hozza.
Mi a véleményetek a leírtakról? Meneküljek a Wear-től? Kissé olyan, mint a kezdetek kezdetén a telefonos droid volt? Tehát butácska, optimalizálatlan, RAM zaváló, fagyogató, de EGYSZER talán jó lesz, de az nem mostanában várható?
Érdemes várni mostanában megjelenő szép Wear OS-es órára? Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Nataniel
senior tag
Köszi 😃 Kipróbálom. Bár sajna az enyémben nincs hangoskodásra alkalmas cucc.
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
F.E.K..
senior tag
Egy Fossil 5 Gen órám van: [link] (jé, bezzeg most pont Black Friday van )
Always-on screen: OFF
System Sound? OFF (elég ha rezeg, majd a telefon csipog ha kell )
Wi-Fi: OFF (A beállításoknál a "connectivity" alatt a "Wi-Fi" beállítása automatic, így töltésnél illetve ha valaminek kell magától bekapcsolja)
Phone Audio: OFF
Touch-to-wake: ON
Tilt-to-wake: ON
NFC: OFF (ha bevezetik idehaza is a Google Pay-t akkor lehet változtatok rajta)
"OK Google" Detect: OFF
Bluetooth: OFF
Alarm Sound: ON
Heart Rate: ON
Activity Tracking: ON
Button-to-wake: ON (bár gazából ezt pont nem igen használom)
Notifications: ON
Vibration: ONLegyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
F.E.K..
senior tag
Az 5 gen. esetén a memória mérete sokat segít, ilyenekbe nem futottam még bele amiket leírsz.
A WearOs "szenved" 512Mb-on... (szerintem el tudna használni 2GB-ot is ha lenne )
Az akku viszont lehetne nagyobb, nálam (custom módban) 2 nap után mindenképpen tölteni kell.
-
Nataniel
senior tag
válasz oroszlan12 #58 üzenetére
Nos. Az óra irrálisan lassú. Olyan értelmben,hogy nem reagál sokszor a "wrist" mozdulatra. Van hogy a kijelző nem reagált mozdulatra, van hogy a koronagomb (a bekapcsológomb) az is előfordul hogy a két testreszabható gomb.
A szoftver a semmin (úgy értsd,hogy lapozáson a menüben,vagy a menü behozásakor) képes gondolatébresztő coelho hosszúságú ideig gondolkodni. Vagy ha behozza a menüt, egy szolid, kresztábla mintájú kanyar formájában jelenik meg 5-6mp-ig is.
Az akkumlátor mindent kikapcsolva, repcsi mód nélkül 30%!!! Energiát eszik meg a nap egynegyedére, stb....
A formája nagyon jó, a küllem nagyon kellemes, de az,hogy egy ***** okosóra, a semmitől ennyire **** legyen, az kritikán aluli.
Az összes háttérfolyamatot kikapcsolva(ami hanyagolható), az összes animációt kikapcsolva értem el vele úgy némi sebességnövekedést hogy még mindig képes lagolni... 300€-os árcetlinél, azért nem ezt a "felhasználói élményt" vártam....
A Párom Q Venture HR. 4gen-je szög ugyanez...
És amikor már két elvileg eltérő témájú óra csinálja ugyanazt, ott nem a szerkezet a hülye. (A többi, felhasználók által irt anomáliáról nem beszélve, mint pl hogy a 3ATM biró óra hátlapját konkrétan elengedi a test egyszercsak...mert lehúzza a töltőröl, ami ugye mágneses indukciós.)[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
Nataniel
senior tag
Sziasztok
Vettem egy Fossil BTW4016 Q Explorist HR 4. generációs "okosórát"
Ez az óra, bár 300€ ', megy vissza, mert az óra az 512Mb ram, és 4 giga társaságában egy kalap ****.
Helyette keresnék fémházas, legalább/megközelitőleg 45mm-es, nfc(google pay kompatibilis!), bt, gps,stb órát, fémházzal, és cserélhető 22mm szijjal, legfeljebb szintén 300€ összegig. Németországi beszerzéssel... jelenleg a "dühböl" másikat állapotban.
Minden tippet, tényleges tapasztalatot is szivesen fogadok. (Nem, a többi fossil órát is néztem, de azok is katasztrófák az értékelések szerint a fossil.de-n)
Köszi!Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
bolcsodal
addikt
Akkor most mi a problémád? Nincsenek notifikációk, vagy mit jelent a "--> semmi"?
Engem pl nagyon zavart, hogy az órán kezdte kijelezni merre kell fordulnom, mennem. Első dolgom volt kikapcsolni az értesítéseket így az óra legalább kussban van.
Szerintem az órán a Google Maps-nek max vészhelyzetben van valami értelme...
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #53 üzenetére
Esküszöm el vagyok átkozva (és már lassan a topik jókora része erről szól, dobjon má' fel valaki valami más témát, kérem! )
Telefon -- Google maps:
Autóval tervezek útvonalat (órán fut a maps) --> semmi
Gyalog tervezek útvonalat (órán fut a maps) --> semmiÓrán tervezek gyalogos útvonalat -> telefonon megjelenik
Órán tervezek autós útvonalat -> telefonon megjelenik (ott van ahol mondtad a váltás )Ha ez után megint a telefonon tervezek, az meg is jelenik az órán... (ezt nem értettem hogy miért csak néha működik, de miután nálad megy így én is kitartóbban nyomkodni kezdtem).
Viszont csak a gyalogos, a kerékpár és az autó kerül át, a tömegközlekedés nem (az órán van cycling, de azt választva a telefonon gyalogos navigációként látszik. Mondjuk ezzel együtt tudok élni, mer' nincs biciklim )
-
-=RelakS=-
veterán
Én most terveztem egy autós navigációt a telefonon. Az óra örömmel mutatja az útvonalat.
Visszafelé meg szerintem a legutolsó módot használja. Szerintem ugyanis nincs az az isten, hogy én 3,7km-t talpaljak 9 perc alatt
Addig nyomkodtam, hogy kiderült: az órán is lehet változtatni, hogy járművel, vagy gyalog akarsz menni. Az óra alján ott van, hogy merre kell majd menni. Azt felhúzod, és a gyalogos/autó ikonra koppintasz.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #51 üzenetére
Ahogy mondtad: telefonon elindítom a google maps-t, kiválasztom a célt, indulás, majd az órán is elindítom a google maps-t: az órán ott a navigáció.
Feltéve hogy gyalogos módot tervezek...
Fordítva is működik: ha az órán tervezek (közeli pontot kiválasztva leginkább) akkor az megjelenik a telefonon is. De csak akkor ha gyalogos módban van - az óra nálam nem is kínál fel más módot.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
Jut eszembe, ha valaki másnál is gond lenne:
A navigáció működik ahogy -=RelakS=- is írta, ami nem volt nekem világos az az hogy gyalogos navigáció esetén működik. (Tömegközlekedés esetén is jó lenne, de nekem az nem működik.
Autós módnál mondjuk tényleg nem sok értelme lenne persze ;) )De a fórumtárs segítsége nélkül még azt is túlbonyolítottam ;)
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz kitsiwoaw #47 üzenetére
Az apple watch nem rossz kütyü, de elsődlegesen akkor jó (mint minden apple termék) ha a többi cuccod is apple gyártmány. Az egységes ökoszisztéma az amit egy androidos sose tud úgy reprodukálni.
Mondjuk a telefonom androidot futtat, ezért az órából is olyat választottam amin wear Os van, így remélhetőleg gördülékenyebb az együttműködés.
Persze mindegyiknek vannak hülyeségei (az apple watch-nak is ;)).
-
kitsiwoaw
csendes tag
Sziasztok!
Huawei Watch 2-t használok április óta.
Gyári romot meguntam, nem bírtam a folyamatos laggot. Custom rom, rootolva kb 2 hónapja. Google Pay működik azóta, Monese EUR bankkártyával. Előtte sideloaddal telepítettem mobilfizetésre alkalmas appot, az is működik csak mivel telefonra készült app, bal csuklómozdulatra elsötétül, kényelmetlenebb a használata egy kicsit.
Akku idő 1 nap, folyamatos BT kapcsolattal, hívásfogadással, alkalmanként hívásokkal is.
Én elégedett vagyok vele, de egy apple watchoz képest van még hova fejlődni.Kiss Norbert
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #44 üzenetére
Ó, kipróbáltam, köszönöm
Így jóval több haszna van az órán lévő google maps-nak
-
Rover623
félisten
MKT5087 lett belőle.
Fura, hogy a képernyő nem kapcsol ki ha leteszem és nyugalomban van...bizonyos idő után ki kellene kapcsolnia, úgy emlékszem...és a beállítások között sem találom!
Kicsit fura, hogy ilyen böszme nagy, legalábbis az MKT5050 után! De majd megszokom!primus inter pares
-
-=RelakS=-
veterán
Telefonon a térképen beállítom az útitervet, elindítom a nagivációt, órán megnyitom a térképet, és mutatja a navigációt. Ha a telefonon kilövöm a navigációt, az órán is csak simán térkép van.
Az értesítések közül a térképet nem árt kivenni, különben nem a térképet fogod látni, hanem a folyamatos értesítéseket, hogy merre menjél[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #42 üzenetére
Há' remélni aaazt lehet
Engem a térkép használat lepett meg kicsit. Az rendben van hogy szóban lehet csak megadni a célt (vagy rábökni a térképen, de ezt inkább közeli céloknál kényelmes), elvégre az órán gépelni igen kényelmetlen. De azt már sokkal kényelmesebb lenne ha a telefonról át tudnám küldeni az útitervet az órára. Bezzeg amikor az órán terveztem azt átküldte a telefonra...
Vagy csak én bénázok (ami nem kizárt persze ), és a telefonról lehet útitervet küldeni az órára? Gyalogos vagy tömegközlekedés használatakor kényelmesebb lenne az órára pillantani a telefont előhalászni...
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #40 üzenetére
Nem az os lesz az oka, nálam kiírja a nevet (ha van kép az is megjelenik) híváskor...
Ram hiány esetleg?
-
-=RelakS=-
veterán
Hülye wear os.
Hívnak: kiírja a telefonszámot. "Ez most ki, mi? " gondolom én...
Leteszik, mert nem veszem fel: kiírja, hogy ki hívott (tehát a névjegyet), visszahívom-e. "nyádpics", miért nem lehet hívás közben is kiírni a névjegyet?!Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
F.E.K..
senior tag
válasz oroszlan12 #36 üzenetére
Köszönöm, megvárom amíg itt is hivatalosan bevezetik (de nem rossz tipp akinek hamarabb kell).
Neked működik az alvásfigyelés? (Speciel én éjszakára leveszem, de hátha más 5gen tulaj nem és tud nyilatkozni ezügyben )
-
F.E.K..
senior tag
A wearOs egyik hátránya szerintem viszont a wifi kezelés... Az jó hogy energia takarékosságból csak akkor kapcsolja be amikor kell, de hogy csak WPA/WPA2 van a támogatott titkosítások listáján... Na az fura. (Nekem itthon is 802.1 eap van).
Külső programmal (wifi manager for Wear Os) ugyan többé-kevésbbé megoldható, de elég fapados és ciki azért ez így...
-
F.E.K..
senior tag
Az csak nekem új hogy a fejlesztői mód a WearOs-ben is elérhető? Ugyanúgy 7 tap a bulid number-en... Engem meglepett
Rover623: biztató, jövőre talán tényleg elérhető lesz itt is. Az Apple után gondolom nem lenne jó lemaradni...
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz oroszlan12 #19 üzenetére
A Pay Magyarországon (úgy általában az EU-ban) nem működik, de elvileg elkezdték már a tesztelést, ígérik hogy bevezetik itt is.
pl. cikk: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
Eszméletlen kálvária után, rengeteg levelezés, egymásra mutogatás és lepattintási kísérlet után a gyártó elismerte a worldwide garanciát...és hajlandó érvényesíteni is.
Mivel már nincs sehol a hivatalos kereskedői hálózatban ilyen óra mint az enyém volt (MKT5050), elvileg kapok egy 5. generációs Fossil belsős órát!
Szemtelen voltam, és igényeket támasztottam...nem fogadtam el a felkínált modelleket, hanem kötöm az ebet a karóhoz...ha már fehér nincs a választékban, akkor legyen titánium/szürke kivitel. Így most a magyar importőr elérhető MKT5087 vagy FTW4024P után kutat nekem!primus inter pares
-
luna40
tag
Frissítés érkezett : WearOS 2.9
OnePlus 8T + LG G6 Black + Asus Google Nexus 7 16 GB 4.4.4
-
luna40
tag
válasz -=RelakS=- #26 üzenetére
Természetesen én is kikapcsoltam.
-
Rover623
félisten
-
luna40
tag
Nos már 4 napja nyúzom az órát, így már tudok nyilatkozni a hiányosságairól és az előnyeiről.
Az akkuról: szinte egész nap nyúzom, a WiFi és a Bt bekapcsolva, a kijelző fényereje 4-es szintre van beállítva, este 8 körül 30% tájékán teszem a töltőre, ami nem rossz szerintem. Körülbelül 1 óra múlva 100% a töltöttségi szint. Éjszaka merül 5-6%-ot.Könnyű, kényelmes viselni, nem túl vastag. Erős napsütésben is tökéletesen látható a kijelző, erős a rezgőmotor. Én a gombbal való felélesztést részesítem előnyben, mert a csuklómozdulatra túl érzékeny, kicsit megmozdítom a kezem, már bekapcsol, a taperolás meg azért nem jó, mert nem csak az ujjamat érzékeli, hanem pl. zuhanyzáskor a vízcseppeket is, és össze-vissza lépdel a kijelző. A mikrofon teljesen felesleges, hiszen bármit mondunk neki, nem ismeri fel a szavakat. Gondolom szoftveresen lehet rajta csiszolni. A vízállóságot zuhanyzással teszteltem, alámerülés még nem volt. Az ütés és por elleni védelmet még nem próbáltam. A lépésszámot pontosabban méri mint az előd, a Honor Band 3, a telefonom lépésszámlálójával összehasonlítva minimális a különbség. A pulzusmérés is jónak tűnik. Alvásfigyelés nincs benne, de a Mobvoi dolgozik a szoftveren, legalábbis az van az óra leírásában.
Ami furcsa a működésben: a WiFi - re csak úgy csatlakozik, ha belépek a beállításába, pedig automatára van kapcsolva.
Ha hívnak, az óra rezeg, de a kijelző csak egy pár másodperc késéssel éled fel.
Időnként nem érzékeli az érintést a kijelző.Ami hiányzik: jó lenne egy éjszakai mód a kijelző fényerejéhez. Egy Bt lecsatlakozás figyelmeztetés, ha esetleg túl messzire téblábolok el a telefontól.
Egyenlőre ennyi jut eszembe.
-
luna40
tag
válasz -=RelakS=- #23 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy a beltartalom ugyanaz az E2-nél és az S2-nél, csak a dizájn más. Az táblázatból az S2-nél hiányzik a GPS-nél a pipa, az van benne. A Google-tól elvárnám, hogy a magszokott androidos alkalmazások benne legyenek a wear-ban is, legalábbis egy részük. Nekem hiányzik egy naptár, számológép...stb. Tudom, hogy van a play áruházban, de... Illetve nem lenne az sem rossz, ha magyar nyelvű lenne. Szerintem. És ez utóbbi vonatkozik a Mobvoi-ra is!
-
-=RelakS=-
veterán
-
luna40
tag
Sziasztok! 2 napja használok egy Mobvoi Ticwatch S2-t. Mit mondjak, jobbra számítottam! Az óra tetszetős, jó a kijelző láthatósága, viszont a rendszeren van mit csiszolni. Én személy szerint, a nagy Google - től többet vártam! Egyenlőre keresgélek a play-en a programok között.
-
oroszlan12
tag
válasz bolcsodal #20 üzenetére
Nem jól fogalmaztam!Telefonon már régóta használom és az órán is fent van a progi.Átállítottam USA-ra a Play-t így frissítést is kapok de az órán ennek ellenére sem megy,azt írja,hogy ezen a lokáción nem elérhető.Furcsa,h az óra érzékeli,h nem hivatalos,mármint nem engedélyezett lokációban vagyok.(Ausztria).
-
bolcsodal
addikt
válasz oroszlan12 #19 üzenetére
Nem hiszem, hogy ki tudod kerülni. Esetleg, ha valahonnan egy apk-formájában le tudod tölteni.
De ilyen appoknál, amik kezelik a bankkártyádat nem vállalkoznék szürke zónás megoldásra.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!Tegnap vettem egy Fossil 5. gen-t.Ami a rendszert illeti itt is vannak akadások de azért érezhető az 1 Giga Ram.
A kérdésem,h Google Pay-t szeretném használni de a lokáció miatt nem engedi pedig a telefonomon működik erre tud esetleg vki megoldást?
Amit eddig gondoltam,h a Play áruház lokációját kéne átírni esetleg olyan országra ahol engedélyezett a Pay?! -
Rover623
félisten
válasz bolcsodal #17 üzenetére
Vesződés van. Angliából vettem, ebay-en keresztül.
A szerviz elfogadta az eredetiségét, a "származását", végül ingyen javították.
A márkaképviselettel viszont megint előről indult a macera, talán az segít majd, hogy végig levelezésben voltam a kinti support-al, akik azt ígérték, ha nem lehet javítani, találnak más megoldást.primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz -=RelakS=- #14 üzenetére
Igen, az órán...elírtam!
Persze pöttyet zaklatott vagyok...a fél éves Michael Kors órán másodszor vált le a komplett hátlap!primus inter pares
-
bolcsodal
addikt
-
Rover623
félisten
Régóta nem kapcsoltam be a WiFi-t a telón, mert két pofára szürcsöli a delejt az akkuból...de ma megtettem.
Meg is jelent az áruházban, hogy update van az oprendszerhez!
Szóval 2.8 lett a verzió, a biztonsági csomag 2019.aug.01. dátumot kapott.
Fogalmam nincs, mit javítottak, mit fejlesztettek...egyszerűen nulla infó a neten!primus inter pares
-
bolcsodal
addikt
-
Rover623
félisten
válasz bolcsodal #10 üzenetére
Karcot sajnálom...én ezért (is) vettem Michael Kors-t.
Már többször sikerült odaütnöm különböző fémfelületekhez, de sem a kijelzőnek (Gorilla Glas van rajta elvileg), sem pedig a kerámia háznak nincs baja!GPST a telóban nem használom...így is merül mint állat!
Bár amióta S9 telóval van párosítva, nem pedig S6-al, mintha megnőtt volna az üzemidő...okosabb Bluetooth?[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
bolcsodal
addikt
Egy bevásárlókocsi fémhuzalhoz ütődött az órám. Eredmény: Csínos átlós karc a kijelző teljes szélességén. Nem gondoltam volna, hogy lespórolják a Gorilla Glass-t ezekről az órákról. Mindenesetre úgy néz ki a kijelzővédő fólia alapkövetelmény a Fossil Sport-nál.
GPS-t monitorozó app-ot ismertek? Legalább egy delete/update AGPS opciót szeretnék kipróbálni. Van amikor fájdalmas 15 percekig nem találja a GPS jelet az óra.
-
bolcsodal
addikt
Örülök, hogy megtaláltam a topicot. Régóta nézegettem én is az okosórákat, mire fejest ugrottunk a nejemmel a témába. Korábban mindketten MiBand-2-t nyúztunk.
Neki egy Kate Spade - Scallop 2, nekem egy Fossil Sport (Gen 4) órám van.
Neki mindenképp ékszer-szerű órát akartam szerezni, nekem leginkább sport/aktivitáskövetés volt a szempont.
Alapvetően elégedettek vagyunk az órákkal, teszik a dolgukat. Amire használjuk:
1. Értesítéskijelzés/minimális interakciós lehetőségek (delete, like stb).
2. Napi teendők listája, ezekről értesítés.
3. Hivások fogadása, elutasítása (egyikben sincs mikrofon).
4. Zenelejátszó irányítás (Google Music/Neutron player hibátlanul működik).
5. Aktivitáskövetés/GPS tracking futás közben.
6. Amire még esetleg jó lesz később...Fő észrevételek:
1. Akkuidő egy kényes kérdés, van hogy kibírnak egy napot, de ez inkább nem jellemző komoly használat mellett.
2. Szerencsére villámgyorsan tölt mindkettő óra.
3. Lehetséges, hogy az OS újdonsága, fejlesztés eddigi hiánya, vagy a komoly hátrány iOS-hez képest, de mindketten tapasztaltunk stabilitási gondokat. Fagyások, komoly lag-ok, lassú reagálás, amire csak egy restart a megoldás. Remélhetőleg ha lendültetet vesznek az órák (A Fossil Gen5 órák már elég komolyan néznek ki) ezeket a csuklásokat javítják. 2-3 naponta szoktak előfordulni.
4. Mivel van lehetőségünk összehasonlítani én nem látok komoly különbséget a Snapdragon 2100 és 3100 chipset-ek között. Energiatakarékosság, akkuidő is szinte dettó a két óra esetében. Persze ez használatfüggő is.
5. A Fossil Sport-nak van egy "sunlight boost" funkciója, amit a Kate Spade nem tud. Ilyenkor tényleg jobban látható az óra napsütésben.
6. Az 512MB RAM komolyan visszafogja a chipseteket. A Fossil Gen5 órák mind 1GB RAM-mal érkeznek ez igen látványosan befolyásolhatja a felhasználói élményt.
7. A Kate Spade rozsdamentes acél, nincs is vele gond. A Fossil alumínium megoldása egy "scratch-magnet", mint a hímestojásra úgy kell vigyázni rá. Ami valljuk be, egy sport óránál nem túl bíztató.
8. Google Play - szokjuk. Kínálat még limitált, talán egy idő után túllépnek a fejlesztők a hárommilliomodik watch-face lehetőségen.
9. Google Pay...egynelőre nincs olyan hitelkártyánk amivel működne. Később talán.Én kíváncsian várom a későbbi modelleket, főleg a Fossil-ra lesz érdemes figyelni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Én ezt a listát néztem.
Mobvoi-t ismerem, azt vettem. Casiot LG-t ismerem.
Armaniról csak öltönnyel kapcsolatban hallottam.
Mi az a Kate Spade, Fossil, The ToryTrack?
Misfit? Ez számomra a beilleszkedni képtelen embert jelenti
Diesel? Az farmer.
Michael Kors? Ez valami luxus márka, Mark Jacobsal karöltve?
Tag Hauer-r sokat láttam Forma1-es kövzetítéseken kiírva, gondolom, szponzor volt.
Tommy Hilfiger is valami luxusmárka, meg a HugoBOSS is, nem?
Guess... találd ki, hallottam-e róla
Gc? Movado?
Jó, még a Polarról is hallottamHuawei nem kezdett el valami saját OS-t használni? Sport GT-n mintha nem wear lenne. Samsungokon Tizen van. Sony még gyárt okosórát? ZTE még létezik?
A fentiekből tuti jön, hogy nem vagyok egy nagy óra fanatikus, de hazai kínálatban sem igen láttam a többségét. Pedig ha lehetett volna, akkor lehet, hogy inkább egy Huawei Watch 2-t veszek, ahoz mintha Wear futna, még ha nincs is a listán.
-
Rover623
félisten
válasz -=RelakS=- #5 üzenetére
Ha megnézed a kis táblázatot, amit ápolgatok, nem egészen helytálló a megállapításod...
Vannak komoly technológiai cégek, mint pl. az Asus, Casio, Huawei, LG, Motorola, Polar, Samsung, Sony, Verizon, ZTE.Aztán vannak a neves divat és/vagy óramárkák, akik valamelyik jól bevált gyártó "átdizájnolt" vagy csak átcímkézett eszközeit forgalmazzák (kivéve a Fossil csoportot, mert ők saját fejlesztő részleget hoztak létre erre, ami olyan sikeres lett, hogy a Google nemrég fel is vásárolta őket!), mint a Diesel, Armani, Fossil, Guess, Luis Vutton, Michael Kors, Montblanc, New Balance, Nixon, Skagen, Tag Heuer,
Valamint vannak a feltörekvő elektronikai cégek mint a Misfit, Mobvoi, Elephone.
Hol vannak itt az ismeretlen gyártók ismeretlen cuccai?
(Én pl. ezek közül a cégek közül csak a New Balance-ról nem hallottam soha...persze nem vagyok valami nagy sportmanus! )
primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz -=RelakS=- #3 üzenetére
Gyérnek elég gyér!
Úgy látszik, a Wear OS elterjedése kicsit lassú a régiónkban.
Itthon inkább vagy az olcsóbb, kommersz termékekre van kereslet (amelyek vagy lebutított Androidot vagy pedig valamilyen teljesen egyedi fejlesztésű "oprendszert" alkalmaznak), vagy pedig a csúcstermékekre, amelyek jellemzően szintén saját, zárt rendszereket használnak!
Sebaj, lesz ez még így se!primus inter pares
-
-=RelakS=-
veterán
Elég gyér a topik
Most vettem egy Ticwatch E2-t. Az óra nem lenne rossz, de ez a Goole Wear egy katsztrófa
Visszasírom a jó kis Pebble Time-ot, csak az sajna tönkrement.
-
Rover623
félisten
Indulásnak itt az én órám: [link]
A leírás érdekes módon nem stimmel, mert az óra háza nem ezüst színű fém, hanem szintén fehér kerámia.Mivel a nyitott(abb) operációs rendszereket kedvelem, egyértelmű volt, hogy Wear OS alapú órára cserélem a 35 éve hordott Seiko "buta" órámat.
Fontos volt, hogy a lehető legtöbb okosság benne legyen: GPS, NFC, pulzus mérés.
Nem vagyok "ipari" kivitel, ezért próbáltam kerülni a most divatos hatalmas krumplikat, és lehetőleg kisebb méretű szerkezetet kerestem. Nem volt egyszerű, mert a gyártók nagy része úgy gondolkozik: vékony csukló=nő=rózsaarany és/vagy kristály berakás!
Szerencsére most már kezdenek megjelenni az unisex modellek, és a méreteket is sikerül apró lépésenként visszaszorítani...igaz, általában az akkumulátor kapacitásának rovására!
Fentieken kívül nálam az óra a ruházat kiegészítője is, ezért a műanyag termékek már az első körben kihullottak!
Szóval fél év keresgélése után döntöttem a mostani eszköz mellett...
Ami ma Wear OS vonalon létezik az benne van, igényes anyagokból építkezik...de árban nincs úgy elszállva mint a top divatmárkák eszközei!Alapvetően meg vagyok elégedve vele, az üzemidő az egyetlen fájó pont. Persze számítottam rá, hiszen a piacon lévő eszközök közül az egyik legkisebb kapacitású akkuval rendelkezik, és az egész platformra jellemző jelenségről van szó!
Hivatalosan egy napot kellene bírnia, ez csak úgy jön össze, ha nem megy az Always On Display funkció, és a Bluetooth-on kívül minden (GPS,WiFi,NFC) ki van kapcsolva!
Ahogy most használom (reggel 6 körül veszem le a töltőről, Always on Display, BT-on kivül kikapcsolva minden), este 8-9 körül, mikor leteszem, 25-35% van még benne, szóval kb. éfjélig húzná ki.
Ez 18 óra üzemidőt jelent, sztem! Van még hova fejlődni!
Remélem, a Google csiszol még kicsit az oprendszeren...jó lenne elérni tényleg a 24 órás üzemet!primus inter pares
-
Rover623
félisten
Mivel az okosórák piacán egyre inkább kezd belelendülni a játékba a Google is, érdemes összegyűjteni a tapasztalatokat a kifejezetten mobil eszközökre tervezett operációs rendszerrel ellátott holmikkal kapcsolatban!
Jöhetnek a tapasztalatok az üzemidővel, a hasznos applikációkkal, a telefonokkal vagy oprendszerekkel való együttműködéssel kapcsolatban!
Kérek mindenkit, hogy az első posztjánál írja be a használt óra (ha van!) típusát, valamint azt, hogy milyen szempontok alapján került kiválasztásra az óra, mert ebből is szeretnék egy kis felmérést készíteni...kíváncsi vagyok, mennyire érvényesülnek a nemzetközi trendek nálunk!
Terveim szerint készül egy gyűjteményes táblázat, ami a forgalomba került okosórákat gyűjti össze, megkönnyítve ezzel a tájékozódást, ha valaki vásárlásra adná a fejét!
A táblázat kezdeménye itt található: [link]
Minden megjegyzést, kiegészítést, információt szívesen fogadok és várok is...szigorúan privátba!
Főleg az egyes órákkal kapcsolatos (főleg magyar nyelvű) tesztek, bemutatók linkjei jöhetnek!Tervezek továbbá majd egy kis történeti áttekintést az oprendszerrel kapcsolatban, valamint az alapfunkciók leírását, összefoglalását!
De leginkább a gyakorlati tapasztalatokat várom, legyenek azok akár jók, akár rosszak!
primus inter pares