Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz tomboy0013 #192 üzenetére
Vajon a Miracast -ra mikor érkezik frissítés (ha már nincs vezetékes képkimenet)? Bár, van CC eszközöm, de azzal nyűgösebb a screen mirroring, mint közvetlenül a tévére, Miracast eszközre. Net nélkül meg teljesen bukta.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Ricardo
titán
válasz tomboy0013 #192 üzenetére
"Van értelme emiatt Magyarországon panaszkodni?"
Valóban nincs. De ebben a topikban viszont van helye hiszen.
Google Pixel 7 - nálunk nincs, de igény az volna rá
Ha lenne hivatalos forgalmazás, talán nem lennének ezek a korlátok.
Én kimondottan örülnék ha jönnének a pixelek hivatalosan. -
vadászcsiga
félisten
Köszönjük az összes trollnak aki még életében nem fogott a kezében pixelt
Maradt még bennetek valami?Somatom
Nincs. Stabil 4G viszont van, legalábbis Ausztriában, telekommal (magenta).[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Nem vagyunk támogatott ország, ennyi pont elég hogy bármi kb korlátozva legyen. De ez már le lett írva többször is, meg ugye te is írod. Gáz? Az. Van értelme emiatt Magyarországon panaszkodni? Nincs. A készüléket itthon semmiben nem korlátozza. Lépjünk tovább.
Engem a nyelv miatti korlátozások jobban zavarnak, de hát Magyarország kicsi, ebben mindig rossz lesz.Somaton: Igazad van. Ezért is gáz a dolog. De ez van, bízzunk benne hogy érkezik frissítés a közeljövőben amiben ez javítva lesz. Ahogy a VoLTE is meg lett oldva. Mert ugye márciusig még azzal is gond volt a Telekomon kívül, de már az is meg lett oldva, hála egy fórumtársunk közbenjárásának aki a Google-nél dolgozik ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz tomboy0013 #188 üzenetére
"Eddig még egy indok sem érkezett rá mire nem elég Magyarországon"
Ahogy arra sem miért van letiltva.
Nekem nem is az a bajom vele hogy nincs.
Ha egyáltalán nem lenne benne, az más. Akinek elég az megveszi.
A fő gond (nekem mindnképpen), az a hozzáállás.
A készülék tudja, de letiltjuk MERT CSAK
Neked úgysincs rá szükséged, ne használd. Persze, nincs hivatalos forgalmazás, de erre írtam azt anno, hogy " aki mégis beszerzi azt szivassuk már meg"
Ez nekem nem szimpatikus.
Részemről ennyi.Mintha egy cabrió autónál angliában letíltanák tető lenyitási funkciót, hogy
"Nálatok úgyis sokat esik az eső, nincs rá szükséged"Nagy a lefedettség? Nem.
De a készülék tudja, miért nem használhatom, ha olyan helyen élek/járok rendszeresen ahol mégis van?Mégegyszer. A telefonjaik tetszenek. A hozzáállásuk nem.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz tomboy0013 #188 üzenetére
Egy halmaz kimaradt. Azok, akik magyar SIM -mel, külföldön használnák. Nekik van 5G?
-
tomboy0013
veterán
De az idők még egyelőre nem változtak, erről volt szó. Felesleges egyelőre a magyar felhasználóknak az 5G hiány miatt panaszkodni. Eddig még egy indok sem érkezett rá mire nem elég Magyarországon a 4G, pedig többen kérdezték már.
Meg ugye azt se tudja egyik sem hogy melyik feature drop fogja tartalmazni az 5G támogatást. Ahogy nézem, más országokban is bővítik a támogatást, jó eséllyel nálunk is lesz. De ezt is írtam már. -
bedibazsa
senior tag
Akkor én egyenesen szégyellem magam, mert itt, Angliában van a csomagomban 5G, a Pixel is tudja, de letiltottam és csak 4G-n használom.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Az a szomorú inkább hogy a pixel fanok annyira elvakultan védik a telefont hogy inkább az a trollkodás mintsem pár rossz tapasztalat. És igen jók a pixelek , de sosem volt zökkenőmentes az indulás voltak gyártási hibák. Néhol a specifikáció vicces , és szoftveresen sem mindig fenékig tejfel a készülék. Szóval erősen túl van tolva pár ember részéről a pixel or nothing dolog ,holott nekem is van pár ismerős akik elég hamar le szálltak a pixel vonatról.
Mivel pont egy szakmai fórum akarna lenni ,pont hogy szubjektív és objektív tényeket is figyelembe kell(ene) venni.
Nem kell tulajnak lenni hogy az ember véleményt alkosson valamiről
Csak hosszú sorok szólnak arról a gyerekes és gyakorlatilag már lassan vér apple fan szinten hogy egyes negatív véleményt formáló emberekre mindenféle negatív jelzőt rá akasszuk.
Úgy gyerekek nem az oviban vagyunk,akinek nem inge nem veszi magára.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz tomboy0013 #176 üzenetére
Latom nagyon raalltatok arra, hogy nincs hasznalati tapasztalatom semmilyen Pixellel.
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
válasz vadászcsiga #170 üzenetére
Nem trollkodásnak szántam, csak meg akarom kímélni a népet tőle, de ha valaki együtt tud élni a szarságaival, egy nagyszerű kamerája van. ...és ha már a szarságoknál tartunk a jelenlegi Note 10+-om tervezőinek is égne a pofája attól a listától amivel szembesíteném őket, csak-csak ezek olyan problémák amik nem fundamentálisan teszik tönkre az élményt. A másik oldalon meg ott az Apple aki tarkón b*sz a bibliájukkal, ha te valamit máshogy szeretnél csinálni. A legszebb még is az az egészben, a legrosszabb telefonom volt a legkedvesebb is, az LG V30 aminek minden átkozott pillanatban be tudott égni a kijelzője és mikor egy olyan kijelzőről kellett kiolvasni valamit ami valahogy úgy nézhetett ki, mint egy nembináris, bi-sex hupikék törpike segglyuka, hát nem volt egyszerű. Szóval ennyire érdemes adni a véleményemre.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Aryon87
félisten
Én pl csak az olvasottak alaoján tudok ítélkezni, és sajnos nem ezt várnám ettől a márkától. (Ahogy a többitől sem ennyi pénzért).
Én ugye mást használok, de nincs is semmiféle hardveres vagy szoftveres gondom, azt az egy bizonyos dolgot leszámítva, de még így sincs olyan bajom, ami miatt úgy érezném, hogy 1300-ért akadályozna a használatban (főleg hogy elsők közt vettem megjelenésekor).
Amiket pedig a Pixel felől olvastam vegyesen, eléggé elbizonytalanítana, ha most épp ennek vétele előtt állnék..
Szóval nem szítok semmit, de ezeket nem túl jó olvasni.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
gretzky77
veterán
+1 abszolút igy gondolom én is!
Pixel 6 majd 6 Pro és most 7 Pro, egyikkel sem volt semmi bajom, de elhiszem, hogy van akinek nem jött be vagy valóban egy hibás darabot fogtak esetleg ki. Vissza kell vinni vagy gariztatni, ami aláírom Pixel esetén neccesebb! De!!!! Nekem is volt gondom Samu telefonnal, és mégsem mentem a topicba sírni, hogy így szar úgy szar, mert attól még lehet másnak hibátlan! Ne gondoljuk már, hogy máshol minden tökéletes és szuper! A legfájóbb pedig amikor valaki úgy osztja az észt, hogy egy percet nem használta!Janeszgol ez a újonnan hozzáköltött gyenge 4g honnan jött? Eddig fájó volt az 5g hiánya oké elfogadom, nekem a csomagomban van mégsem sírok, mert a 4g is bőven elég mindenre is! Majd ha eljön az idő, hogy nem elég akkor nyafogok az 5g miatt, de azért lássuk be az nem mostanában lesz! Kíváncsi lennék akik itt szóvá teszik az 5g hiányát valójában hány %-uknak van a csomgaban 5g!?
Egyszerűen nem értem, hogy miért kell lefikázni valamit ami nem jött be? Másnak bejön, különbözőek vagyunk pont, tovább kell lépni.
És nem nem vagyok Pixel fan, van sara a Google -nak is ezekkel a hülye régiós baromságokkal ez tény, de közel sem annyira szar telefon mint itt páran be akarják állítani! Csak nem értem a bizonygatás miértjét!iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
tomboy0013
veterán
válasz janeszgol #174 üzenetére
Nem arról van szó hogy baj ha nem tetszik neked, hanem a felesleges hangulatkeltésről. Aki ódákat zeng róla az nem lehet elégedett mert neked más igények alapján van problémád vele?
A Pixel 7 Pro se a világ legjobb telefonja, tudtam a lehetséges hibáiról és a biztos gyengeségeiről is mikor megvettem, de én a saját igényeim alapján választottam és ez alapján írom le a véleményem ahogy mások is általában (és a másik topikban le is írtam ami nem tetszik). Nincs egységes vélemény arról hogy mi jó és mi rossz. Egyéni igények vannak és eszközök amik megfelelnek vagy nem felelnek meg ezeknek az igényeknek. Felkínálhatják nekem az S23U-t vagy az iPhone 14 Pro-t is, nem cserélnék, és nem azért mert fanatikus vagyok, hanem azért mert rosszul vagyok már csak a rendszer kinézet miatt is, a Pixel meg tetszik. Lehet valami a világ legjobb dolga is ha valakinek egy kevésbé jó dolog jobban megfelel. Ezért nem érdemes feleslegesen gúnyologni meg csesztetni olyanokat akik elégedettek egy olyan eszközzel amivel te nem, pláne ha még használati tapasztalatod sincs vele, csak mások véleményét osztod tovább.Befejeztem az off-ot, ha érted érted, ha nem meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz tomboy0013 #172 üzenetére
Elmondom mi zavar. Lett a Pixel, Europaban itt-ott megvasarolhato. Nem baj par ev es mindenhol lesz. A Pixel 7-nel is itt tartunk.
A Huawei ordoguzese felszitotta a kedelyeket. Ma egyre nagyobb divat utalni mindent, ami kinai. Ez 2019 vegen volt. Gondoltuk majd feltorekszenek a gyartok, akar a Pixel is. Nem igy lett.
A Google amikor inditotta a Pixelt, akkot Apple 2.0-ra jatszott. Telo, notebook, fules a Google-tol. Birtokolja az USA-ban a Chromebook a piacot, amibe az MS sem tudott eddig beleszolni. Hol tartunk?
Minosegbeli bajok, szoftveres gondok (amik egy resze mashol nincs), es maradt a sovany elerhetoseg. Nalunk nincs 5G, gyenge 4G, plusz ket generacion rossz SoC (Samsung node).
A Vodaval majd adnak a terjesztesnek, erre nalunk megszunik a Voda.[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Janeszgol, Aryon:
Ne legyerek már gyerekek. De tényleg, mi szükség erre a hangulatkeltésre? Ki feszített keresztre kit? Meg mi ez a Pixel-ről jót vagy semmit? Kitárgyaltuk már hogy minden topik kezdete egy troll cunami, minek kell még nektek is rájátszani ezzel?
[ Szerkesztve ]
-
p2pp
őstag
válasz janeszgol #169 üzenetére
Egy ekkora cégnek ez a legnagyobb égés ebben a hülyeség korában meg főleg.
A kiharapott alma egyre nagyobb térnyerésekor meg főleg. Kiadok vmit, ami hát x.r.
Vki írjon már nekik, h ne égessék magukat!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Zsohi
őstag
Számomra ez a telefon orbitális csalódás volt, softwaresen és a hardware se jó. A görgetéssel gondok voltak már azonnal, utána hibák a hibák hátán és rohadtul kényelmetlen volt a kezelése. A külső bántóan amatőr, az az alumínium blokk törte az ujjamat és inkább egy baziliszkusz szemébe néznék minthogy lássam, hangszórója szar, az ujjlenyomatolvasó szar és lassú. Pont annyira taszító ez, mint Az emberi százlábú és pont annyira nem kívánom még egyszer. Inkább használom azt a telefont tovább amit már naponta 2x kell már töltenem, ennyire szipi-szupi volt. A referencia készüléknek kellett volna lennie!
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
p2pp
őstag
Vhol mintha hallottam volna, h a Vodánál lesz.
Ez igaz vagy csak kamu?Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
csendes tag
-
janeszgol
félisten
válasz Ccjsucnksksm #160 üzenetére
Nem hiszem. Már a Galaxy S7 idejében is 2-3 évente cseréltek az emberek telefont. Nagyon régi telefonokat látni az utcán.
-
csendes tag
válasz Alogonomus #20 üzenetére
nekem az a tapasztalatom hogy ameddig a garanica tart, vagy a garancia lejárta elöttig. De sokan évente cserélik a teleonjukat az aktuális modell egy újabb kiadására.
Tóth Attila 0630 1430 999 tpontattila@gmail.com
-
Somatom
veterán
Akinek van, meg tudná nézni, hogy újraindításonként változik-e a hotspot IP címe? Azt szeretném tudni, hogy ez a merénylet Samsung specifikus, vagy általános Android.
-
Janez0085
tag
Alapvetően egyetértek de a vacak azért az erős túlzás . Sőt , ár érték arányban talán a legjobb mobil az S21 FE mellett. ( Ha nem nézzük a tömérdek kínai óriást) A Pixel 4-nél érezhető volt , hogy iPhonet/Samsungot akarnak szorongatni. Szerintem sikerült is, az egy abszolút top készülék volt minden szempontból, akkortájt a legjobb kamerával. Az 5östől kezdve mintha inkább arra mennének , hogy tudjanak mennyiséget eladni a kedvezőbb árazással.
Eredeti gyártói Samsung, Google Pixel, Realme, Xiaomi,Motorola alkatrésze/szervizelés - Áfás számlával
-
tomboy0013
veterán
Én jópár hónap után végül eldöntöttem hogy beruházok a 7 Pro-ra, egyszerűen nem találtam olyan telót ami ettől jobban tetszett volna. Ami miatt aggódtam az a térerő és az üzemidő volt, szerencsére egyikkel sincs gond, az üzemidő is meglepően jó lett így több mint egy hét után. A kamera meg baromi jó. Összességében napról napra egyre elégedettebb vagyok vele. Vannak fura dolgai, mint pl a kopogós plexi hatású GG a kijelzőn, de nem tragédia. Azt hittem a kamerától kb forrni fog a telefon a Tensor miatt, de semmi ilyesmi nincs. A nyárra kíváncsi leszek mennyire fogja bírni a meleget, bár úgy tudom hogy nem csinál olyanokat mint pl. a Samsung hogy korlátozza a fényerőt ha melege van.
[ Szerkesztve ]
-
lujo10
aktív tag
Már vártam a tesztet, köszönöm
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
bedibazsa
senior tag
válasz maate_toth #151 üzenetére
Az ujjlenyomat-olvasó nekem is tragédia volt kezdetben, de aztán redditen láttam egy pár tippet, pl.: korom sötétben olvastasd be egy ujjadat legalább kétszer, utána sokkal jobb lesz. Így tettem, azóta sokkal megbízhatóbb.
-
maate_toth
csendes tag
Nekem Oneplus 7T Pro-t váltott, kicsit "impulzus" vásárlás volt egy külföldi utam során.
Szemeztem már vele, és a fülhallgatós akció utolsó napján rávettem magam.
Amit mindenképpen szerettem volna: Android (Samsung kivételével), jó kamera, Wifi 6, 5G (előkészítés, itthon úgysem megy), e-sim, vezeték nélküli töltés, így viszonylag le volt korlátozva a választék. Az e-sim nagyon bejött, azóta 2-3szor használtam, nagyon kényelmes, hogy elég itthonról megvenni a külföldi (nem EU) sim-et, aztán a reptéren már lehet is menni a helyi hálózatra, és nem kell SIM kártyát vadászni. (Emiatt maradt ki a Nothing.)Az 5G hiánya abszolút nem zavar (még), külföldön ment vele a 4.5G.
A legjobban az ujjlenyomat olvasó idesít, üvegfóliával tragédia rossz. (Oneplushoz képest meg főleg) Üveg nélkül szépen működött, néha frissítések után jobb, de aztán megint rossz lesz.
Egy idegesítő hibája volt még, hogy régebbi Bluetooth-ot dobált (pl. autóra kapcsolódva) 1-2 hónapig egy frissítés miatt, aztán megoldották.Ezeket leszámítva szeretem.
-
Aryon87
félisten
válasz tomboy0013 #92 üzenetére
Így van. Nekem nem jött össze a P7Pro vásárlása, míg a Mate igen, de őszintén szólva olyan érzésem van néha látva pár kommentet (meg képet), hogy lehet jobban is jártam. Aztán ki tudja. Pedig itt kint Németországban könnyebben hozzájutok, mint otthon. Az 5G engem s izgat, se P40Pro-n, se Xiaomi 12X-en nincs bekapcsolva (M50pro alapból nincs), sőt első között offoltam beüzemeléskor. Felesleges akkuszívó. Díjcsomagom se tartalmazza azt, meg lefedettségileg se olyan hú meg ha...
Na majd 2025-ben meglátom mit hoz a helyzet.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
azbest
félisten
válasz vak_bottyan #141 üzenetére
köszi neked is és a többieknek is. Meglehetősen buta korlátozás ez akkor.
Valószínűleg maga az egész profilozás is inkább csak üzleti szórakozás, hogy a cégek egymástól pénzt húzzanak le.[ Szerkesztve ]
-
mark004
csendes tag
válasz mongoose66 #10 üzenetére
Pixel 6A szintén halál Vodánál, Telekomnál tökéletesen működik!
-
Gubu0101
veterán
Pl en.Minden szolgaltatonal elerheto az 5Gé,folyamatosan azon vagyok,tableten,telefonon,elefozetesem is megvan ehez.Viszont amivel reklamozzak a szolgaltatok a nagy hipersebesseg az felenk a kanyarban sincs.Netflix,hbo max nezese kozben erezheto is,szinte a HD minoseget nem hozza 4k-rol nem is beszelve.Tehat senki nem jar rosszul egy 4G kepes telefonal az elkovetkezendo legalabb 5 evben.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
tomboy0013
veterán
válasz nagyati67 #133 üzenetére
Felesleges volt eladni, egy kis utánajárással rájöhettél volna hogy februárban már a Beta-n elérhető volt a Voda VoLTE is, de a márciusi feature drop tartalmazta Pixel 6-ra is. Ezt is lehetett már januárban is tudni. Egy hibát követtél el többször is, először utánajárás nélkül vágtál bele egy itthon hivatalosan nem elérhető készülék megvételébe, aztán ugyanígy nem jártál utána a lehetőségeknek, ez került 40 ezredbe. Pedig ezzel vannak és voltak tele a Pixeles fórumok és Facebook csoportok is.
-
spect80
senior tag
válasz tomboy0013 #119 üzenetére
Értelek és abszolút jogos amit írsz. Csak én meg pont a másik végletet tapasztaltam P6P fórumban, és azzal próbáltam teljesebbé tenni a képet.
100%-ban egyetértek bbendre #90-es hozzászólásával, ő is tapasztalati alapon írja, amit ír és én is ezekkel szembesültem. Ez is legalább annyira destruktív jelenség, mint az amit te mondasz. -
vak_bottyan
tag
válasz mongoose66 #10 üzenetére
Te akkor nagyon vidéken lehetsz. Ugyan ezzel a készülékkel és a hazai Vodafone e-sim-el nekem semmi gondom sincsen a Kecskemét környéki tanyavilágban. Sőt a szintén Vodafone de német e-sim-el még 5G is van ahol az elérhető. Igen és kettő e-sim-et használok és semmi gond se volt eddig velük!😃
-
cirx
senior tag
Akkor én is átköltözöm, ha már van direkt Pixel 7 topic.
S23 GREEN
-
MrPetya19
addikt
Köszönjük a tesztet!
Nekem tetszik, az 5G hiánya nem zavar, mert a díjcsomagom nem tudja amúgy se így 20223-ban. A VoWiFi hiánya viszont zavaróbb sokkal. Sokszor járok olyan helyen ahol van jó wifi, de térerő nincs, vagy gyenge.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
yagami01
aktív tag
Tudom, követtem a képeidet többé-kevésbé. : ) A config előttiek nem is tetszettek igazán, mert volt rajtuk egy kis zaj, amire allergiás vagyok. Az a config viszont nagyon szépen kisimítja a dolgokat és egyáltalán nem zajos a kép.
Nálam majd a 8-9 lenne aktuális, nem a mostani. Remélem jobb lesz a helyzet a következőknél e téren is. -
nagyati67
csendes tag
Kétszer örültem egy Pixel 6-nak: amikor megvettem, és amikor három hónap múlva 40eFt bukóval eladtam. Térerő problémákat említ a cikk, amit ők nem tapasztaltak. Nem is, mert amint írták, telekomos kártyát használtak. Érdemes lett volna kipróbálniuk vodással! Február közepétől Vodafone hálózaton nem lehet Pixellel telefonálni. Nem a térerővel van gond, az a többi hálózaton hibátlan. Ahogy a Voda lekapcsolta a 3G hálózatát, úgy meghalt a Pixel. Ha engem hívtak, a hívó félnél nem történt semmi, némaság, de még azt sem jelezte, hogy a hívott fél nem kapcsolható. Ha én hívtam, a kicsöngés pillanatában leesett a térerő nullára, és megszakadt a hívás. Nemzetközi fórumok tele vannak vele, hogy bizonyos 4G hálózatokra nem tud kapcsolódni a Pixel. Egyértelműen a készülék hibája, de a Google a szolgáltatókra mutogat, hiszen a többi hálózaton nincs gond. A szolgáltató, amelyiken nem fut a Pixel, pedig a Google-t hibáztatja, hiszen csak az ő készülékük nem kompatibilis a 4G hálózattal. Úgyhogy egyszerűbb volt eladni egy nem vodásnak, mint várni, hogy esetleg orvosolják a hibát. Másik rendkívül idegesítő problémája volt, hogy kb. tízszer kellett ráböknöm az időjárás widgetre, míg hajlandó volt az időjárás appot elindítani. Mindig a naptár jött be. Harmadik az akksi. Kicsit gyorsabban merül az átlagosnál, de legalább olyan tetű lassú a töltése, mint egy 5W töltős ájfoné. Kocsiban töltőre rakva, Waze-t használva sokszor stagnált az akku szint, de előfordult, hogy csökkent! A szerelhetősége tragédia! Ötvözi a szarsung, és az ájfon legaljasabb, javíthatóságot gátló húzásait. Bármit is akarsz javítani, esetleg akksit cserélni, ott kezdődik, hogy bányászd ki a nagyker áron 50eFt-os kijelzőt! Vagy sikerül, vagy nem, de inkább nem... Kamerában porig alázza a 2-3-szor drágább telókat, ezért is vettem meg, de ez kevés az üdvösséghez. Olyan hibái vannak, amikkel képtelenség együtt élni. Lecseréltem egy Oneplus 9 Pro-ra. Lehet, hogy kicsit gyengébb kamerás képességekkel bír, de Ég és Föld!
-
tomp
félisten
Nővéremnek sima 7 van. Német Telekom kártyájával megy itthon a Telekom 5G.
Magyar kártyával nincs 5G sehol mivel egy default konfigot tölt be a telefon amiben nincs 5G.
Amúgy root után telepíteni kell a Network Signal Guru appot. Ott az NR módot előhívni és megadni az "NSA/SA" üzemmódot.
Ez a konfigurációtól független üzemmód. Azaz nem nézi mi van engedve és mi nem. Modem szintű üzemmód magyarul ezzel itthon is megy az 5G a magyar kártyákkal. -
azbest
félisten
válasz Apollyon #114 üzenetére
szerk. áh ok, értem. Érdekes.
Bár esetleg még az is számíthat külföldi simmel, hogy van-e 5g-re roaming megállapodás a kinti szolgáltatóval.
#113 Postas99 szerintem félreértettél, nem a szoftveres tiltásra kérdeztem, hanem arra, hogy vajon a használt sim kártya szolgáltatója vagy a kapcsolódó rádiós hálózat alapján van tiltás listán. Ha magyar simmel sehol sem megy, akkor (roaming szerződéstől is függően persze) a magyar szolgáltatók feketelistán lehetnek. De ha külföldi simmel sem megy itthon, akkor (roaming szerződéseket is figyelembe véve) lehet maga a hálózat is tiltott.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Graphics #112 üzenetére
Az egyelőre talány hogy mi vezérli a Google mérnököket a mobilos részlegen.....
Például egy ilyen mamutcég simán meg tudná oldani a normális forgalmazást.
Valamilyen érthetetlen okból mégsem teszik.
A Pixel fórumokon már sokszor beszéltünk erről, ez egyfajta kísérlet.
Mondjuk ahhoz képest marha drága.
Én nagyjából úgy képzelem el hogy kellett még egy tétel a könyvelésbe.
Okés, akkor legyen egy hardveres vonal is, ennyi belefér.
Nálam a fapados droid előny, illetve még az utolsó két Nexusnál szerettem meg a mobilos fotózást és a gyártóra jellemző képalkotást.
Nem vagyok egy hardcore felhasználó, nekem elég amit nyújt.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Somatom
veterán
válasz Hieronymus #126 üzenetére
Valami ilyesmi. A Note 9 -et azért cseréltem, mert nem tudott 5G -t. Haladni kell a korall. Most itt van és az emlékezetemben felidézem, hogy ugyanebben a kamionparkolóban milyen volt a hétvége 5G nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tomboy0013 #119 üzenetére
Elképzeléses vélemény nyilvánítás. Elképzel valamit a hozzászóló vagy egy korábbi elképzelés alapú hozzászólásból veszi át a mondanivalót.
A másik kedvencem az emlékezet alapú hozzászólás. A készüléket már régen visszaküldte/eladta/szétverte a hozzászóló. De még vissza jár fikázni. Még akkor is, ha közben kiderült, a súlyos hozzá nem értés volt a baj forrása.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
jUUh
addikt
Köszi a tesztet!
Nagy Pixel "fan vagyok", évek óta nézegettem mire egy 3a-val Pixeles lettem először. Egy Xiaomi Mi 9T- váltott, ami ha a specifikációkat nézzük, szinte mindenben visszalépés, de a gyakorlatban gyorsabb volt, és sokkal jobb használni.
Aztán egy rövid S20FE (SD verzió) után szerencsés kifogtam egy Pixel 5-t. Baromi jó volt, soha semmi baja nem volt se szoftveresen, se sehogy.
Most elcsábultam egy Pixel 7-re, de őszintén kicsit bánom, hogy nem egy akksit cseréltem a P5-be, és ősszel egy 8-as.
Nem rossz, nem rossz, de a P5 szerelem feelingje nem igazán van meg.Amióta kijött az Android 12, az én tapasztalataim alapján full lefelé megy a Google szoftveresen. A telefon sose döccen meg, ez igaz, de tényleg én mint mezei átlag user bele-belefutok bugokba. Higgyétek el, 5 év Xiaomi után amin a 14 napos bootloader unlockra váráson kívül egy percet se töltöttem MIUI-val, romoltam, kerneleztem eleget. Tehát itt semmi ilyesni nincs. És mégis, egy egy vizuális glitch, a Pixel Buds Pro nem indítja el a zenét a gesztussal, bebuggol a letiltott YouTube Music a Spotify lejátszója helyett a kapcsolók alá, nameg éjszaka random 20%-tól búcsúzok néha. Összességében egyik sem olyan, ami miatt földhözvágnám a telefont, de nagyon gáz, ez régen a Pixeleken nem volt jellemző szvsz. A 3a totál hibátlan volt, a P5-n meg bugos volt a feloldó animáció béta szoftveren, és ennyi.
Samsung Galaxy S23+
-
Somatom
veterán
válasz dredjudge84 #123 üzenetére
Akkor már most 50% -nál tartunk, mert a Tkomnál is van. Ha pedig a Yeti is beszáll, az már 3 negyed.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz dredjudge84 #118 üzenetére
Jelenleg a három közül egy. A Yeti topikban viccelődünk rajta, de tény, hogy fut a bétateszt, tehát sztem hamarosan ott is indul a lakossági. Az pedig már kétharmad, amiről tudjuk, hogy bármit meg lehet vele csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Mert mennyire építő jellegű az amikor tapasztalat nélkül jön az általános fikázás a jól bejáratott dolgokról.
Én ezen a fórumon szívesen olvasom olyan emberek véleményét akik tapasztalat alapján írnak, biztos nem vagyok egyedül ezzel. A legtöbb ember nem azt várja, hogy ne írjanak negatív dolgokat, hanem azt hogyha azt írnak legalább legyen mögöttes tartalom. Mielőtt veszek egy telót én is sokat olvasom mások véleményét és a negatívak is érdekelnek, de sosem olyanoké érdekel akinek a kezében sem volt a kinézett telefon. -
dredjudge84
őstag
Nem megy a vowifi! Számoljuk már meg hány szolgáltató tudja összesen ezt a funkciót?
-
Somatom
veterán
Pl. a TV műsorok, streamek. Néhány app (pl. TVGO) a meglévő sávszélességhez automatikusan igazítja a stream felbontását, bitrátáját. Nem hátrány, ha mondjuk egy F1 futamnál nem csak a nagyon eltérő színű autókat tudod megkülönböztetni. Sokkal stabilabb is a stream 5G -n.
[ Szerkesztve ]
-
-
spect80
senior tag
válasz Drakmusz #109 üzenetére
érdekes ez a használati tárgy dolog. Ugyanígy gondolom, csak a "másik oldalról". Pont ezért nem értem, hogy akinek baja van vele, az miért ne adhatna hangot annak, miért érzik ezeket a megjegyzéseket többen saját személyük elleni támadásnak és fordulnak sokszor személyeskedő hangnembe?!
-
Apollyon
Korrektor
A rádiós hálózat, szóval igen, szoftveres tiltás. Nálam UK-ban amerre megyek mindenhol van 5G, amikor voltam Magyarországon, akkor viszont sehol, max 4G.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Postas99
senior tag
A másik P7-P7pro fórumban is meg van említve hogy a HentaiOS -portolt PIXEL cucc-ot feltéve van 5G van vowifi is még yettel esetén és Külföldön is minden országban Szóval a tiltás csak szoftveres és a Radio.bin-ben van letiltva.
Amúgy az Aqua-ban 208e HUF -ért is kapható a készülék.
Ha elnézem az idei árakat és a középkategória felhozatalát, akkor hasonló áron ilyen minőségű fotós képességgel nincs ilyen árban telefon. Ha hozzá veszem a szoftver support-ot is és azt hogy mit kap az ember ennyi pénzért akkor ha hivatalos lenne itthon a forgalmazás bőven az ajánlott kategória lehetne.Egy hulladék f0sh szarszung A széria kerul ennyibe. És mindenki húzza ki a fejét a homokból. Mert 1 év után S..g már laggolni fog mikor a pixel körbe röhögni.
Volt p4a-m és az A71 még nálam van. Detto ugyanaz a hardver (mem, proci ) a szarszung a második hónaptól már laggolt , mikor eladtam a P4a-t bőven pörgött rendesen, ezzel szemben ez a hulladék A71 már egy billentyűzet megjelenésnél is 4-5 másodperc mire feljön, a többi vacak dologról inkább be sem számolok.
Tehát a plecsni ennek is szól.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Drakmusz #109 üzenetére
Pedig a fórum sajnos javarészt ebből áll.... Amit az első mondatban írtál.
Sajnos. De a vélemény egyelőre még szabad.
Nekem az a véleményem, hogy roppant jó mobil lenne, ha a Google hülye szoftveres korlátokat nem állított volna fel ...En is vettem volna Pixel mobilt, de ez így kimarad.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
google discovery másnál is dadogós ?
3njoy the Lif3
-
Drakmusz
addikt
válasz Graphics #107 üzenetére
Itt szerintem máshol van a hangsúly.
Én például soha nem írnék egy olyan készülék fórumába amely számomra teljesen érdektelen.
Az ember már kívülről fújja ezeket a kötelező köröket, unalmas.
Az alma k.rva drága meg státuszszimbólum, a Huawei csak szimplán sz.r meg adathalász, az összes Pixel elromlik, stb.
Egy hete még 4 darab Pixel volt itthon, egyikkel sem volt gond.
Ezekből van egy első generációs XL, ami nagyjából egy őskori lelet.
A mai napig működik.
Aki ilyen telefont vesz, az tisztában van a cikkben is írt kompromisszumokkal.
Ez is csak egy lélektelen használati tárgy, semmi több.
Akinek nem tetszik, kismillió más készülékből választhat a palettán.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Graphics
Jómunkásember
Hmm érdekes megjegyzés a frizura sorstárstól.
De van pár dolog, ami mellett nem lehet elmenni, és nem lesz jobb a fórum, ha nekikezdesz sértegetni embereket.Hogy mi lesz a következő update-ben remek felvetés .
Ne várj így normális működésű fórumot szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Akkor varjuk azt a hibamentes 10 evet. Addig nyugodtan sertodj meg.
-
azbest
félisten
Az 5G tiltást amúgy hogy kell érteni? A sim kártya szolgáltatója nincs engedve vagy a rádiós hálózat? Másképp foglamazva: vajon német sim kártya tud e itthon 5G vel roamingot?
#102 vacs: nem jellemzően, csak legfeljebb valamelyik szolgáltatónál külön feláras az 5G, másiknál meg ha a készülék tudja, akkor van. Nameg 250 ezres telefonnál nem feltétlen szempont, hogy megengedheti -e magának, hogy mobilnetre előfizessen.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Jellemzően csak a nagyon drága előfizetéses csomagokban van 5G, ezt nem mindenki engedheti meg magának és szüksége nincs rá!
pl Nekem sincs semmi szükségem az 5G-re, nem vagyok se face, se tiktok függő, bár használom őket!
Évek múlva is elég lesz a 4G!
Alzán vettem 231-ért a simát, 2 év garival, ennyit megért!
Üdv.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Danipicur2
tag
válasz Alogonomus #20 üzenetére
Miután a meglévő lefedettséghez is 4 év kellett, ennyire nem lennék bizakodó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Farming Simulator 25
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest