- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
"A google drive most beújított és már lehet merevlemezről bizonyos mappákat szinkronizálni."
Remek megoldás, nagyon örülök neki! Hihetetlen, hogy nekik is csak most jutott eszükbe ilyen formában megcsinálni, miközben ez a legésszerűbb verzió. Az összes PC-s klienssel rendelkező felhőnél (beleértve a OneDrive-ot is) ugyebár egy adott mappába kellett bemásolni/menteni a dolgaidat. Így szerintem sokkal jobb, h bárhol lehet a meghajtódon a szinkronizálandó mappa.
-
mdk01
addikt
A google drive most beújított és már lehet merevlemezről bizonyos mappákat szinkronizálni.
Annyi gondom van, hogy két Gdrive fiókom van egyenként 15Gb-tal és mindegyik szinkronizál 1-1 mappát a merevlemezről.
Na most, beállítani szinkronizálásra viszont csak egy fiókot lehet(jól gondolom?), tehát kénytelen vagyok leválasztani az egiyk fiókot, ha a másikat szinkronizálni akarom ami még nem is lenne probléma, de ilyenkor az történik, ha az egyik fiókot újra csatlakoztatom, nem ellenőrizni, hogy mi van a Gdrive-on hanem ellenőrzés nélkül elkezdi megint feltolni a fájlokat, holott, lehet csak 3db fájl a változás.
Jól gondolom, hogy ez csak így működik, vagy valami megoldás erre, hogy vagy több fiókot szinkronizáltatni, vagy ellenőrizni a gdrive-ok tartalmát?
Köszi -
Zoshi85
aktív tag
Sziasztok. Mikor szünt vagy cserélték le a google drive alkalmazást pcn? Tegnap vettem észre hogy uj program van, de telon maradt a régi.
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Google Drive-nak van olyan opciója, hogy létre tudok hozni egy közös tárhelyet, amit egy bizonyos csoport lát és tud szerkeszteni? Vagy csak saját magamnál tudok létrehozni egy mappát az iroda összes adatával és mindenkinek adok hozzáférést, a megfelelő jogokkal a megfelelő almappákhoz?
Köszi!
Üdv.,
almi -
TomiM
újonc
Egy google űrlapot szeretnék megoldani úgy, hogy az űrlap rögzítésekor bekerüljön az eredményekbe a telefon/tablet geokoordinátja, ami a rögzítés pillanatában kiolvasható.
Erre valami ötlet? -
baandii
senior tag
hellosztok,
eddig dropbox-ba szinkronizáltam a telefon által készített képeket de betelt.
most drive-ba szeretném de még nem igazán használtam, hogy kell beállítani? és van arra vmi mód hogy ne az összes képet szinkronizálja a felhőbe mert ugye a dropbox-ba megvannak a mai napig csak azokat szeretném amik ezután kerülnek bele a mappába ahova a telefon által készített képek kerülnek, erre külön app kell vagy tudja a drive? -
marilllyo
veterán
Vannak képeim a gépen. Meg tudom oldani őket, hogy ezeket feltöltsem a drive-ba de úgy, hogy ne használja a kvótát hanem "kiváló minőségben" töltse fel?! Mobilról oké, hogy lehet azt tudom.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Hogy lehet driveon, úgy megosztani egy Excel doksit, hogy oda mindenki írni meg olvasni tudjon, de törölni ne?
Köszi a segítséget.
-
fap333
aktív tag
Helló!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a velem megosztott mappát az asztali alkalmazásban is láthassam?
Előre is köszi!
Üdv:
Peti@NandorHUN:
Ha a saját meghajtódban egy mappát megosztasz, akkor az a mappa teljes tartalmára igaz lesz, de a mappán kívüli elemeket ugyanúgy nem fogják látni.
Viszont azt nem pontosan értem, hogy megosztott mappát hogy akarsz hozzáadni a Drive-hoz. Ha valaki más osztott meg veled egy mappát, akkor tőle függ, hogy Neked milyen jogosultságaid vannak. -
NandorHUN
addikt
Ha egy megosztott mappát hozzáadok a saját Drive-omhoz, akkor azok akiknek hozzáférésük van az adott mappához úgyszintén látják majd a cuccaimat a Drive-omban?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Most ismerkedem a felhővel és lenne egy kérésem.
Hogy lehet véglegesen törölni (eltüntetni) az előzőleg a felhőbe felrakott és megosztott fájlokat, mert hiába töröltem (katt a kukára) kb. 2 órával később még mindig elérhető/lejátszható a videó fájl ?Előre is köszi a válaszokat.
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Egy kis problémám akadt. Egy másik személy megosztott velem egy mappát amit hozzáadtam a saját meghajtómhoz. Hogy tudnám ezt leválasztani anélkül, hogy a tulajdonosnál is törlődne?
-
MaciG
addikt
Tárgytalan, meglett közben!
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Neten ha megnézem a tárhelyem méretét, azt írja, hogy ~12 GB van használatban a 15-ből. Megnézem a részleteket, emailek kb 4 GB, Drive pedig 8 GB.
Ha viszont gépen egy fájlkezelőben megnézem, hogy mekkora helyet foglal a Google Drive, ~2 GB-t látok.
Mitől van ez?Sőt, most mindent eltávolítottam total commanderben a "Google Drive" mappámból, és a Drive által használt rész 9 GB-ra nőtt.
Hogy van ez?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Inkább ide teszem fel a kérdést, mert a topik elég halottnak tűnik. Elkezdtem feltölteni Google Photos oldalra a képeimet "kiváló minőségben" az ingyenes korlátlan tárhelyet kihasználva. Viszont nem tölti fel az 5mb nál nagyobb képeket. Ezeket át kellene méreteznem?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet-a határozni valahol, hogy bizonyos file-okat (pl. amelyek neve így kezdődik ~$) ne másoljon automatikusan a felhőbe?Az Excel a táblázat megnyitásakor létrehoz egy ideglenes filet ~$file_név.xlsm. A Drive ezt menti a felhőbe.
Amikor bezáródik a megnyitott táblázat akkor az Excel menti a változásokat és törli az ideglenes ~$file_név.xlsm-t. A Drive szinkronizálja a felhőbe a táblázatot és törli a felhőből az ~$file_név.xlsm-t. Átrakja a felhőben a szemetesbe.
Mit ne mondjak gyűűűűlik a szemét.köszi
-
oszi666
őstag
törölhető
-
marilllyo
veterán
Szívás.
1 TB ára már sok és úgy gondolom elég lenne a 200 GB is +650 Ft-ért. -
marilllyo
veterán
Srácok !
Driveba lehet úgy venni tárhelyet, hogy 2x veszel 100 Gb-t?
-
lacuska74
tag
Sziasztok!
Tabletten böngészek torrentoldalt, letöltöm a torrentfájlt, felteszem a drive-ra, akkor az otthoni pc , amin fut a qtorrent letölti a filmet stb.
Az a bajom, hogy már nem tudom hol állítottam ezt be és új számítógép menne otthonra.
A torrent kliensben, vagy a drive-ban kell valamit beállítani, hogy elinduljon amikor új torrent fájl jelenik meg a drive-ban?Köszi
-
MaciG
addikt
Valamiért nem tudok feltölteni videót a drive-ba, mert elkezdi tölteni, majd pár perc múlva kiírja hogy offline modba kerültem...
Mondom jó. Letöltöttem a szoftvert a pc-re, nyitottam egy új mappát, hogy majd oda behúzom és szinkornizál.
Majd beállítások, szinkronizálsái beállítások, és kijelölöm neki, hogy csak az új mappát szinkronizálja (hogy ne töltse le a többi tartalmát a gépre), de hiába, mert nem jelenik meg ez a mappa, csak a régiek... -
Corpuscle
őstag
Egyéb mappákat/fileokat nem lehet ugyanúgy tárolni, mint a képeket? Feltöltéskor a saját mappába rakja a feltöltött dolgokat (ugye ami egy általam megadott könyvtár a gépen), de ha a vinyó sérül, cseszhetem amit feltöltött. Vagy valamit én értek félre, de nagyon?
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Van egy olyan gondom, hogy a fotós topikban megnézek egy képet,( Drive-ra van feltöltve ) és a saját fiókomban látom. A velem megosztva résznél, ott vannak a megnézett képek.
Ezt hol lehetne beállítani, hogy nálam ne jelenjen meg ?
Előre is köszönöm ! -
-
Corpuscle
őstag
Ez igen hasznos volt, köszönöm! Még egy megerősítést kérnék jól gondolom-e. Telepítettem a gépre a Google Drive-ot, létrehozott egy azonos nevű mappát. Ennek számomra sok értelme nincs (ha jól gondolom) mivel ez fel nem másolja, csak látom a felhőben a mappa tartalmát. A Google Fotók felajánlotta a "Photos beckup" telepítőt, amivel adott könyvtárban lévő képeket kapásból felmásol a Drive-ra. Szóval ha jól gondolom, amit ebbe bemásolok, majd feltölt, az már ott is marad, a gépről törölhetem.
-
nfsu17
veterán
válasz
Corpuscle #253 üzenetére
szóval:
a google photos-nak van két beállítási lehetősége:
-eredeti méret (ez foglalja az ingyenes 15GB-odat, szóval soktízGB-ot nem tudsz így feltenni [fizetősben persze megy a dolog]), cserébe bit-re pontosan az van felhőben, mint ami a gépeden.
-a másik a "jó minőség", ami meg konvertálja a képet (akár simán felezi, vagy harmadolja a fájl méretét, és a 16Mpixelnél nagyobb felbontást visszaveszi 16-ra, cserébe korlátlan tárhely van.
utóbbit fotósok tuti nem használják, mert feltölt valaki egy 30MP-es raw-ot és lesz belőle 4MB-os 16MP-es jpg.bár ki tudja....
szóval kezdd azzal, hogy ezt eldöntöd.
utána amit feltöltesz google photosba, azt látod a google drive "fotók" fülén is.
amit drive-ba feltöltesz képeket (mindig eredeti méretben foglalnak helyet), azokat láthatod photosban, ha úgy állítod be.
-
Corpuscle
őstag
Köszönöm válaszod. Nézegetem az almappákat a drive felületén. Van többek között „saját meghajtó” és „Google Fotók”. Számítógépről felmásolva a képeket ki tudom majd választani melyik helyre mentse? Nem szeretnék teljesen hülyének tűnni, csak nem akarok bezúdítani több 10 giga képet, majd utólag szembesülni azzal, hogy nem is úgy képzeltem el. Ha lesz feltöltve kép biztos átláthatóbb lesz a dolog számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest