Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Sajnos a Win kliens nem megbízható. Simán előfordul, hogy nem szinkronizál, vagy duplikál. A duplikációk gyakran nem is olvashatóak. Én most tettem át minden cuccomat onedrive-ra. Az megbízhatóbb, de éppen valami EU alternatívát keresek.
A tanácsom, hogy arra építs, ami fent van a felhőben, mert ha újraindul, abból fog dolgozni. Én ilyenkor törlöm a helyi mappákat a kliens törlése után, majd újratelepítve lehúzom a mappákat tükrözéssel.
-
snowdog
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
Más is úgy járt, mint én:
"A Chrome letiltotta az Internet Download Managert (IDM) az Ublock Originnel együtt.. akkor most mi van?
RÉG IDM felhasználó itt. Azt hiszem, a legtöbben tudtuk, hogy az Ublock Origin a chrome-ot érintő közelgő változtatások miatt el fog veszni, de nem számítottam arra, hogy az IDM is le lesz tiltva. Ez óriási veszteség számomra, mivel megszoktam, hogy az IDM a letöltéseket fájltípus alapján automatikusan külön mappákba rendezi." -
tirszin
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Sztem 2 dologgal játszik.
Amit írsz, az csak a pixelszám.
De ott van a másik, a jpg tömörítési ráta. Abból nyilván egy elég erőset alkalmaz, ezért biztos, ami biztos alapon áttömörít mindent.
Ha a pixelszám nincs meg 16Mpx, nem hinném hogy felinterpolálja. Akkor marad az eredeti felbontás, csak újra lesz tömörítve. -
nfsu17
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
a leírás alapján az történik, hogy az acc. mérete átvált az ingyenes méretre (15GB?) és minden fáljhoz hozzáférsz, ami eddig fent volt.
de semmit nem tudsz feltölteni, szinkronizálni.
kivéve pl. google diák, doc, stb, mert az nem foglal helyet.
a gmail-os levelek visszamennek a feladónak.tehát van egy olvasható, de nem írható tárhelyed, így értelmezem.
ha újra vásárolsz tárhelyet, akkor - ha lesz valamennyi üres helyed - már tudsz feltölteni is -
batagy
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
Most a Google Drive-val a Win 'Biztonsági mentés és szinkronizálás' illetve a One Drive helyett próbaképpen próbálgatom a Mountain Duck (3.1.0-ás verziót), illetve a FreeFileSync-et, mint 3rd party szinkronizáló módszert.
A Mountain Duck egy lokál drive-ként fel felmountolja a Google Drive-ot , egyelőre az ingyenes 15GB-os tárhelyet használom, kb 2.5 GB-nyi adattal. A Mountain Duck -ból pedig próba verzió fut.
A Smart szinkron opciót átkapcsoltam Online-ra benne, mert így minden művelet azonnal történik, persze lassabb, de nem cache-el el máshová.
A FreeFileSync-szel pedig a 2.5 GB-nyi mappát tükrözöm rá.
Az első rámásolás eléggé sokáig tartott, illetve elszállt vagy kétszer. A kis fájlokat nagyon lassan másolja fel, kb 3 napon hagytam úgy a gépet mire sikerült.Jelenleg az alapelv jól működik, viszont van egy probléma. A fájlok módosítási dátuma egy részen nem maradt meg a Drive-on. Az a vicc hogy 1627 db fájlból 1130 db fájlon megtartotta a fájlok módosítási időbélyegét. Ezt elvileg a FreeFileSync és a Mountain Duck is támogatja, valamit a Google is. Viszont 497 db fájlnál nem, ott az aktuális felmásolás dátuma lett.
Ez azért gond, mert a FreeFileSync az utolsó módosítás dátuma alapján szinkronizál. És ha lefut az analízis, ezeket a fájlokat különbségnek mutatja és újra fel akarná tölteni.
Úgy látom, volt ilyen bug a Mountain Duckban, de azt már javították. Lehet hogy ez egy másik bug.
-
batagy
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
Egyáltalán nem zavaros, nagyon hasznos!
Köszönöm, teljesen jól leírtad, értem.
Így is hasznos, ha crash után kézzel kell leszedni a mappákat. Csak legalább akkor tudjuk, hogy mi a procedúra rá.

UI: ezt a Mountain Duck-ot azért pusztán kíváncsiság miatt ki fogom próbálni, hogy esetleg másképpen működik-e.
-
Speeedfire
félisten
válasz
tylerddd
üzenetére
Igen, 2 mappa van beállítva nekem. A dokumentumok/képek, és egy külön drive ahol a géppel készült fotók vannak. Ezekben a raw képek is ott vannak. De feltölteni csak a jpg-ket szeretném, ezek jellemzően olyan 5mpx-esek. Ha jól tudom, akkor 16mpx-ig helyet sem foglalna.
Fura nekem, hogy ennyi helyet foglal, és mellé még lassú is. A backup&sync alatt pedig a raw fájlokat ki is szedtem, hogy azokat ne tolja fel. -
-
válasz
tylerddd
üzenetére
Természetesen fel van rakva.
Én csak azt látom itt , hogy a PC-ről melyik mappát akarja szinkronizálni felhőbe.
Telefon fotóinak PC-re történő szinkronizálását nem látom.
Illetve a fotók a google fotókon vannak, ezt szeretném total commanderbe látni.
Web alapú elérés nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest