- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali mindenkinek! Nem tudtam eldönteni, hogy pontosan hova nyissam, mert procihoz és alaplaphoz egyaránt kapcsolódik a téma, de mivel tuningról van szó talán inkább ide kategorizáltam.
Tehát arról lenne szó, hogy van egy EVGA 790i SLI FTW Digital PWM alaplapom.
Ebben a lapban szeretnék eredményesen processzort húzni. A konfigon az ami a leírásomban is van E8400, ez a lap meg 4 GB RAM.A feszültségeknél sok mindenre lehet osztani az alaplapomnál amikkel nem vagyok teljesen tisztában. (kézikönyv se szolgált sok infóval, meglepő....
)
Szal a "Voltage Control" -nál vannak ilyen beállítások, hogy:
- Core Voltage
- FSB Voltage
- Memory voltage
- nforce SPP
- nforce MCPValamint
GTLVREF lane0
GTLVREF lane1
GTLVREF lane2
GTLVREF lane3Ezekre mind lehet plusz vagy akár mínusz voltokat (\millivoltokat) osztogatni. A legjobban a GTLVREF az amit nem tudok hova tenni, bár az nForce SSP -t és az MCP-t se igazán tudom megkülönböztetni, a régi lapomon ilyen beállítási lehetőségek nem voltak. Próbáltam ráguglizni, és találtam ilyen érdekel kalkulátorokat, amikkel ki lehet számolni mennyire kéne beállítani a GTLVREF értékeit, de nem értettem őket mi alapján működnek. Az angolom nem annyira rossz, de a szakszöveget nem annyira értem azért már.
Ráadásul 2 és 4 magos processzoroknál is valószínűleg eltérően kell beállítani, illetve minden procinál eltérően kell. Akinek 790i Chipsetes lapja van vagy hasonló lap amiben ilyen beállítások vannak és érti hogy működik főleg a GTLVREF, azt kérném tisztelettel, hogy segítsen! (De az nForce SSP és MCP-ről is jöhetnek a segítségek
) Minden hozzászólást szívesen fogadok! Talán ha sikerült megfejteni a dolgok nyitját, akkor mások számára is hasznos lehet még a totyik!
Üdv! L.D.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest