Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lord Dragon

senior tag

Hali mindenkinek! Nem tudtam eldönteni, hogy pontosan hova nyissam, mert procihoz és alaplaphoz egyaránt kapcsolódik a téma, de mivel tuningról van szó talán inkább ide kategorizáltam.

Tehát arról lenne szó, hogy van egy EVGA 790i SLI FTW Digital PWM alaplapom.
    Ebben a lapban szeretnék eredményesen processzort húzni. A konfigon az ami a leírásomban is van E8400, ez a lap meg 4 GB RAM.

A feszültségeknél sok mindenre lehet osztani az alaplapomnál amikkel nem vagyok teljesen tisztában. (kézikönyv se szolgált sok infóval, meglepő.... :C)

Szal a "Voltage Control" -nál vannak ilyen beállítások, hogy:

- Core Voltage
    - FSB Voltage
    - Memory voltage
    - nforce SPP
    - nforce MCP

Valamint

GTLVREF lane0
    GTLVREF lane1
    GTLVREF lane2
    GTLVREF lane3

Ezekre mind lehet plusz vagy akár mínusz voltokat (\millivoltokat) osztogatni. A legjobban a GTLVREF az amit nem tudok hova tenni, bár az nForce SSP -t és az MCP-t se igazán tudom megkülönböztetni, a régi lapomon ilyen beállítási lehetőségek nem voltak. Próbáltam ráguglizni, és találtam ilyen érdekel kalkulátorokat, amikkel ki lehet számolni mennyire kéne beállítani a GTLVREF értékeit, de nem értettem őket mi alapján működnek. Az angolom nem annyira rossz, de a szakszöveget nem annyira értem azért már. :( Ráadásul 2 és 4 magos processzoroknál is valószínűleg eltérően kell beállítani, illetve minden procinál eltérően kell. Akinek 790i Chipsetes lapja van vagy hasonló lap amiben ilyen beállítások vannak és érti hogy működik főleg a GTLVREF, azt kérném tisztelettel, hogy segítsen! (De az nForce SSP és MCP-ről is jöhetnek a segítségek:B) Minden hozzászólást szívesen fogadok! Talán ha sikerült megfejteni a dolgok nyitját, akkor mások számára is hasznos lehet még a totyik!

Üdv! L.D.

Új hozzászólás Aktív témák