- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lord Dragon #15 üzenetére
Hmm úgy látom azóta jól kihalt a totyik
Pedig azért van néhány alaplap aminél ilyesmiket is lehet állítani!
-
Na asszem végleg stabilnak mondhatom a 4,4 Ghz-et!
Azért a totyik még maradhat és ha bárkinek kérdése lenne a Voltokkal kapcsolatban esetleg tudunk itt segíteni páran! Én is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Üdv! L.D.
-
válasz
TazLeacher #9 üzenetére
Nem akarom elkiabálni májsztró, de úgy nézem, hogy 4,4 Ghz-en stabil, legalábbis Orthossal nem teszteltem annyira ideig azért csak fél óráig, mert nem volt hangulatom végigvárni, de mentem Oblivionozni 3-4 órát és semmi baj nem volt, meg COD 4-eztem is olyan 3-4 órát. Ezek közül valamelyiket napi rendszerességgel mostanában és nem volt még hiba, de egyelőre még nem 100%, csak 95%
De már alakul, a 4,4 -el teljesen meg lennék elégedve!
Nincs vele gond.
-
válasz
TazLeacher #9 üzenetére
Hali! Próbálkoztam azóta (legalábbis amennyire az időm engedte...) És az a cink, hogy ugye a Prime az mindig külön indítja el a két magot. És az 1. mag az olyan sokáig bírja mindig, hogy végig se várom, hanem leállítom, a 2. mag meg 1 mp alatt kihal mindig, gyakorlatilag még el sem indítom, de már kihal a 2. mag, ha nagyobb órajelen hajtom. Ha 3,6 Ghz-en hajtom, akkor semmi baj nincs, akkor teljesen hibátlan folyamatosan mind2 mag. Ha nagyobbon hajtom, akkor meg csak az egyik hibátlan.
Üdv! L.D.
-
-
válasz
Lord Dragon #1 üzenetére
Mindenre megvan elég jól a válasz, köszi, még felfedeztem egy CPU PLL-t is. Ha vki tud erre mondani még okosságot, azt nagyon megköszönném!
Üdv! L.D.
-
válasz
TazLeacher #7 üzenetére
Értem, hát akkor az elkövetkezendő napokban, ha ráérek, akkor próbálkozok bőszen, és ha sikerül eredményt elérni, akkor mondom!
Egyelőre csak 3600 Mhz-en és 1600-as RAM sebességen atom stabil a cucc, de majd gyúrok és ha van eredmény idebiggyesztem!
-
válasz
TazLeacher #5 üzenetére
Rendkívül sokat segítettél! Köszi az infókat!
Közben találtam egy ilyen angol honlapot is, sajna ez nekem már kicsit bonyolult angolozás terén, de úgy néz ki sok mindent felfed: [link]Annyi még hogy a
GTLVREF lane0
GTLVREF lane1
GTLVREF lane2
GTLVREF lane3ezeket minden esetben mind a négyet állítani kellene?
Lehet hogy oltárian nagy hülyeséget kérdezek, de neked négy magos procid van, és neked mind a négyet kell állítani, nekem meg 2 magos procim van, így csak 2-t kellene álligatni a 4ből? Esetleg ha beállítom mind a négyet egy két magos proci esetében az nem okozhat kárt?
Másik:
Az FSB lyukat eléggé tapasztaltam. Azt hittem az everest rosszul mér.... akkor ezek szerint mégsem?
Mert amikor felhúztam a prockót nagyon akkor jóformán teljesen mind1, hogy hogy állítottam be, minden esetben szarabb volt a rendszer memória írás és olvasás terén mint kisebb órajelen. És még hülyeségeket is írt az everest. Pl.: 1950-en volt az FSB, a RAM meg 1300-ra lett visszavéve. Szal pont 3:2 lett volna az arányom, de az everest !!! legújabb verziója!!! az írta hogy 4:3 az arányom és kis értékek jöttek ki a memória írás olvasásra. Amikor ezen változtattam, és már 4:3 volt ténylegesen az arányom, akkor azt írta hogy 6:4 az arány (az meg milyen arány? egyszerűsíteni se tud a gép már?
3:2....) Szal össze vissza mindent ír. Ettől függetlenül a proci majdnem 4,4 Ghz-en ment, hogy a memória írás olvasások szarok voltak és nagyon hasított minden és nem is kék halálozott. Erre gondoltam hátha a legújabb everest még nem az igazi, felteszem az egyel régebbit. Még el sem indítom, azzal nyit, hogy "a számítógépében ismeretlen hardver található, az everest pontossága nem garantálható" <<< köszi.
Most jelen pillanatba minimális fesz emeléssel 3600 Mhz-en hajtom a procit, mert gondoltam akkor kezdek el kísérletezni újfent, ha több információ lesz a birtokomban.
Most rendesen kiír mindent. Úgy tűnik nekem hogy egyes egyedül a 2:1-es arányon ír mindent rendesen az Everest. Amúgy nem. Ha semmit se húzok, akkor 3,0 GHz 1333FSB és a RAM 1333-on megy, ekkor 2:1 az arány. 9.000-ret olvasok 7000-ret írok semmi gond. Most 3,6 Ghz-en 1600 az FSB (azaz 400 ugye) és a RAM-ot is felhúztam 1600-ra (memteszt stabil teljesen) így 11.000-ret írok és 8500-at olvasok és megintcsak helyen írja ki hogy 2:1 arány. Viszont amint eltérek akár pluszba akár mínuszba ha eltérek a 2:1 aránytól máris szarozni kezd az Everest.
Szal jelen pillanatban "pihenő állásban van a proci" 3,6 Ghz-en. Akitől vettem alig emelt feszt és 4,1 Ghz-en hajtotta. Vmi hasonló produkciót kéne bemutatni minimum. Kísérletezhetek akkor, nagyon sokat segítettél, köszi még egyszer! -
Átolvastam!
Volt benne sok hasznos infó, de nekem kicsit bonyolult volt a szöveg sajna
Ennek ellenére jobban értem mint eddig, köszi. Viszont azért még várnám mindenkinek a hozzászólásait akik próbálkoztak már ilyennel és jobban értelek hozzá\ nagyon tapasztalattal rendelkeznek a témában. Azt nem vágom én se pontosan, hogy merrefelé kéne elindulni, ha tuningolni akarok mint állat.
-
-
Hali mindenkinek! Nem tudtam eldönteni, hogy pontosan hova nyissam, mert procihoz és alaplaphoz egyaránt kapcsolódik a téma, de mivel tuningról van szó talán inkább ide kategorizáltam.
Tehát arról lenne szó, hogy van egy EVGA 790i SLI FTW Digital PWM alaplapom.
Ebben a lapban szeretnék eredményesen processzort húzni. A konfigon az ami a leírásomban is van E8400, ez a lap meg 4 GB RAM.A feszültségeknél sok mindenre lehet osztani az alaplapomnál amikkel nem vagyok teljesen tisztában. (kézikönyv se szolgált sok infóval, meglepő....
)
Szal a "Voltage Control" -nál vannak ilyen beállítások, hogy:
- Core Voltage
- FSB Voltage
- Memory voltage
- nforce SPP
- nforce MCPValamint
GTLVREF lane0
GTLVREF lane1
GTLVREF lane2
GTLVREF lane3Ezekre mind lehet plusz vagy akár mínusz voltokat (\millivoltokat) osztogatni. A legjobban a GTLVREF az amit nem tudok hova tenni, bár az nForce SSP -t és az MCP-t se igazán tudom megkülönböztetni, a régi lapomon ilyen beállítási lehetőségek nem voltak. Próbáltam ráguglizni, és találtam ilyen érdekel kalkulátorokat, amikkel ki lehet számolni mennyire kéne beállítani a GTLVREF értékeit, de nem értettem őket mi alapján működnek. Az angolom nem annyira rossz, de a szakszöveget nem annyira értem azért már.
Ráadásul 2 és 4 magos processzoroknál is valószínűleg eltérően kell beállítani, illetve minden procinál eltérően kell. Akinek 790i Chipsetes lapja van vagy hasonló lap amiben ilyen beállítások vannak és érti hogy működik főleg a GTLVREF, azt kérném tisztelettel, hogy segítsen! (De az nForce SSP és MCP-ről is jöhetnek a segítségek
) Minden hozzászólást szívesen fogadok! Talán ha sikerült megfejteni a dolgok nyitját, akkor mások számára is hasznos lehet még a totyik!
Üdv! L.D.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Canon EOS DSLR topic
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest