- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Azt én is nézegetem egy ideje, nagyon ígéretes a pár elérhető demo.
Az Anderton-nál előrendelhető.
Az itthoni árat nehéz megtippelni.
HT20 combo - 389 font, itthon 195.900 FT
HT50 fej - 499 font, itthon 189.900 Ft
Próbálj okos lenni ez alapján.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Eastman
addikt
-
félisten
Amikor életemben először mentem haverokkal zenélni(20ezer forintos strat, 25wattos tranyós kombo szénné hajtva), azt volt nehéz megtanulni, hogy ha rontunk nem szabad leállni, hanem nyomni kell tovább. Kották után tényleg fura az első próba
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
menyko
tag
Nekem az első zenekari összeülésen - mert próbának azért még erős lett volna hívni - az volt a furcsa, hogy nem ülve játszom, hanem hevederrel a nyakamban ácsorogva.
Tök fura volt, mert előtte megszoktam, hogy végig ott van az arcom előtt a gitár nyaka, így a csuklóm sincs annyira behajlítva. Ez a tartás eléggé berögzült már a korábbi zeneiskolás, klasszikus gitáros ténykedésem során.
A másik probléma talán akkor jönne elő, ha énekelne is kellene gitározás közben. Valahogy nekem eléggé elvonja a kettő egymásról a figyelmem, bár lehet csak megszokás/gyakorlás kérdése lenne. A másik véglet az egyik ismerősöm, aki csak úgy tudja eljátszani a saját számaikat, ha közben énekli is -
félisten
-
X2N
őstag
Azt ne vegyél, legrosszabb amit lehet kapni. Hangmesterről:
A Valveking™-el sok baj van: kevés benne a táp:alacsony a fűtőfesz,emiatt szarul szól,messze nem adja le a névleges teljesítményt és eszi a végcsöveket,amelyeknek-aljas módon- sorba vannak kapcsolva a fűtései,ezen kívűl a relay-k is bizonytalanúl kapcsolnak.Trafócserével és a fűtéskőr módosításával orvosolhatók a fenti problémák.A hangzás ezután már csak izlés kérdése.Eladni pedig az alacsony presztizse miatt nem lehet(nem érdemes).
+1
én a ValveKing™ -et a kutyámnak nem adnám! 5.3 V-fűtőfesz jut a végcsövekre,de a relék meghuzásához is gyakran kevés a táp,tehát a hálózati trafó:kuka
Az erősítőben van egy fasza kis földhurok gyárilag,ami nemcsak brumm jellegű zajokat produkál.
Gyakoriak a kontaktibák is ennél a s***nál!
Az előfok hangja pedig tényleg kritikán aluli.Inkább keress egy régi Laney Sound, vagy Klipp-et.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja csőcsere, beállítás ilyenek. Érdemes ezeken munkapontbeállítást szakival elintézetni,meg átnézetni. Azt mondják nem igazán jól vannak belőve mikor kijönnek a gyárból.
Egyébként meghallgattad mielőtt lebeszélted?Szten Márs
Jártál/jársz tanárhoz?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
félisten
-
X2N
őstag
Hát kérdezd ki akkor a srácot/szerelőt mit is javítottak az erősítőn. Milyen csövek voltak benne, most milyen van. Élőben kell hallani, nem youtubon. Nekem a Bugera csövem konkrétan eldurrant bekapcsolásnál. De úgy tudom hogy idővel észrevenni a hangján is, lényeg ha észlelsz valami hibajelenséget, kapcsold ki rögtön, és vidd el szervízbe. Kihúz bedug módszer csak előfokcsöveknél működik viszont ott se mindegy hogy milyen csövet melyik fokozathoz teszel. Végfokcsöveknél mindig be kell állítani a munkapontot, ezt vagy úgy csinálják meg hogy bedugják a csőtesztert a foglalatba, és azzal mérnek egy nyugalmi áramot, és feszültséget, vagy már az erősítőban van eleve mérőpova multit bedugva lehet mérni, vagy nincs semmi és forrasztgatni kell. Ha erről a Peavey VK-ról van szó akkor írtam hogy a fűtés feszültség kevés gyárilag, és ezért zabálja a csöveket az erősítő, erre kérdezz rá mindenképp hogy volt-e cseréle a hálózati trafó normális darabra. Ha nem, szerintem ne vedd meg, nem szól olyan jól, nem éri meg vele szórakozni amikor kicsit többért ilyet is vehetsz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
Röviden: [link]
- Two button footswitch will LEDs
- Switch options are channel select or lead volume/gain boost
- Includes 15 foot cable with right angle 1/4" stereo connectorSzóval bármilyen kétkapcsolós pedál megteszi. Ha mindent ki akarsz használni,
akkor van egy Ilyen lehetőséged is.
Vehetsz egykapcsolósat is, ha csak csatornát akarsz váltani.[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
félisten
-
X2N
őstag
Tönkrevágod az erősítőt és a gépet is ha a hangfalkimenetét rádugod a gépre. Nem lesz jól illesztve az impedancia. Azonkívül a mikrofonbemenet nem arra van hogy hangfalkimenetet dugjuk rá. A te esetedben DI box-al kellett volna levenni a jelet a hangszóróról, és azt rákötni a vonal bemenetre. Vagy Mikrofonozni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest