- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
...volt a belépő. De előtte a kötelező köröket rendesen lefutotta és (túl is) teljesítette. Jól képzett zenész volt már a SOW születésekor (impro a Montreuxi Fesztivál színpadán), sziklaszilárd alapokkal.
Elképzelem a nyakigláb nyegle kamaszt aki görnyed a kották fölött és elbújik a hangszer és a haja mögé. Akkor még szögletes, darabos, talán "élettelen" játékkal.
A játék is csak akkor jó (társas)játék, ha ismerjük az alapszabályokat. (Mondom ezt magamnak is.)
-
BluEyes
őstag
A PRS anyacégnek szerintem pontosan annyi köze van az egészhez, mint Chapmannnek.
Nem pont annyi.Én simán elhiszem neki
Azt hiszel el, amit akarsz, akár igaz is lehet. De tények nincsenek, csak amit a derék főkonstruktőr állít.Egy pickup az egy mágnes és egy tekercs, és szerintem 3 dollárba kerül legyártani. Egy zseblámpában több műszaki tartalom van, mint egy pickupban.
Ezt a gondolatot ennek a két vén idiótának [link1] [link2] akkor mindenképp írd meg, mer különben hülyén halnak meg. Meg az összes gitárossal is érdemes tudatni, kezdőtől a top playákig, tudják csak meg mekkora marhák. Szegény Vai, Satriani, Lukather...Mondjuk ha ezt a hozzászólásodat is ide veszem, akkor azért a Topic Hülyéje címért igen komolyan bejelentkeztél. Szedjed már össze magadat!
-
V.Stryker
nagyúr
Pont ezért veszem meg ezt az egyszerű Amplug ac30-at, hogy barhol tudok gyakorolni, egyszerű mint a faszög, nem leszek erősítőhöz kötve. Melóba is egyszerűen a hátamon beviszem. Nem kell még erősítőt vinni.
Amúgy akkordokat tanulok... Épp A D E... meg váltogatást. az ujjbegyeim csöppet fájnak, de jólesően.
-
-
kemotox
addikt
Ezt a felvetelt en is linkeltem nehany honapja, imadom, fantasztikus. Joe Walsh hatalmas fazon, o a zeneszvilag Jim Carrey-je
egyszer lattam egyik tanitos videojat, ott is lokte a humort rendesen. Lehet ra mondani, hogy bohoc meg idetlen meg nem veszi komolyan, de legalabb latszik rajta, hogy imadja amit csinal, es vegtelen elvezettel teszi azt.
-
törölt tag
Technikában egy csomó profit lealáz
Még ha igaz is, ettől önmagában hadd ne ragadtassam el magam. Mikor valaki játszik, én azt akarom, hogy érzelmeket is közvetítsen. Gary Moore például ezt nagyon jól csinálta. Ha improvizálni kellett, akkor sem volt elveszve. Steve Vai szintén fantasztikus. És persze, 17 éves a leányzó, de szerintem azt, amiről mi itt beszélünk, nem lehet tanulni (érzelmileg lehet érni, de a 17 az nem olyan fiatal, felhívnám a figyelmet az akkor 15 éves Lugosi Dániel Alira a Virtuózokból). A technika az, amit lehet tanulni (persze azt sem akármekkora szintig). Nem véletlen szokták mondani komolyzene tanulásnál a technikailag korrekt, de kifejezésben gyengécske embereknek, hogy inkább tanítsák a zenét, mint hangversenyteremről álmodozzanak. Oké persze, van olyan zenei stílus könnyűzenében, aminél ez nem hátrány. Bár más területen, pl. zeneszerzés megmutatkozhat.
-
törölt tag
Steve Vai valóban jó példa, bele nem is tudnék belekötni, minden hangja zseniális. Vagy ott van Gary Moore. De nekik nem is kell bizonyítani semmit. Mondom, nekem csak egy problémám van, mikor legtöbb embert egy gyors, technikailag hibátlan játék annyira elragadtat, hogy azt mondja, lealázza a profikat. Ez egyszerűen nem fair.
(#26790) adam014:
Tudom, hogy régi, de mostani nincs. Talán nem is véletlen, hogy nincs.
Rendes jazz zenészhez nem én hasonlítottam, hanem aki azt írta, hogy a profikat (ebbe a jazz zenészek gondolom beletartoznak) is lealázza. -
Moleman
addikt
Anyagminőségre és hangra amúgy nincs semmi baj a Warwickkal, de a külső sodrat szálátmérője jóval nagyobb, mint bármi másnak, amin eddig játszottam, ezért olyan, mint egy durva reszelő. Vagy csak én választottam pont rosszfélét, mert kb 4 különböző cikkszám volt egyetlen méreten belül is.
A gyári húrok fantasztikusak voltak, még a Daddariohoz képest is, de sajnos fogalmam sincs, mik lehettek (piros harisnya volt rajtuk, Cort Action-A gitár). Most 45-105 van rajta, ha jól emlékszem, anno még nem volt tolómérőm, de úgy sejtem, hogy ilyesmi lehetett a gyári is.(#26672) ayy_lmao
Tudom, a gyári szettet kétszer főztem ki, de a második főzés után már elég hamar kuka lett. -
Moleman
addikt
Van itthon sok Daddariom is, jóval 2000 ft alatt vettem mindet, de próbáltam még tovább költségcsökkenteni az alival.
Pedig így is csak évente egyszer cserélek húrt. (Néha beválnak az olcsó szarok, pl most a régi akusztikomon tök jó a 400 ft-os hamis Fender.
)
A basszusgitáros árak sajnos engem is érintenek, most Warwick van rajta, azóta nem is szívesen nyúlok hozzá, szörnyű, de sajnáltam duplaennyit kiadni a Dáridóért. Legközelebb muszáj lesz... Basszusra még kínai megoldás sincs.
(7 év alatt ez a Warwick a harmadik készlet rajta, de tényleg nagyon keveset használom.)
-
Moleman
addikt
A nyakkal ránézésre nincs semmi gond, egyenes, eddig is ilyen volt. A testcsatlakozásnál van egy kis hupli a fogólapon gyárilag, amiatt emeltem ilyen magasra a hidat, mert ott pofázott vissza.
Szabad szemmel alig látható.
A matek kiadja a húrokat, csak én kerekítettem 1.27 mm-ről 1.25-re, a digitális tolómérőm is szeret lefelé csalni, eltanultam tőle.
(Az is kínai.
) A tolómérő alján kilógó tüskével mérem, azért egyszerűbb nekem a húr tetejéhez nézni.
Amúgy leginkább a húrokra gyanakszom, ha holnapra nem embereli meg magát, lecserélem 10-es Daddariora, az biztos keményebb lesz, mint a régi 9-es Daddario. Igen, ezek most aliexpress-esek.
Ezért vártam 2 hónapot a húrcserével, hogy letesztelhessem őket, ez most jó kis tanulság.
Ja, és én is társulok az esti lányzenéléshez.
-
törölt tag
Attól mert valami gyors, még nem feltétlenül bonyolult. Szerintem te összekevered a fogalmakat - a zene tempója nem azonos a gitáron lejátszott hangok mennyiségével. Játszhatsz egy lassú dalban tizenhatodokat, a dal attól lassú marad, csak te fáradsz el jobban.
Bocs, de nekem nem úgy tűnik, hogy én kevertem itt most össze a fogalmakat.
-
törölt tag
Hidd el, el tudom dönteni, mennyi hangot játszom percenként. A dolog baromi egyszerű. 60 bpm-re beállítom: tik-tak-tak-tak-tik-tak-tak-tak-tik-tak-tak-tak, stb. tak és tak, tik és tik között is ugyanannyi idő telik el: 1 másodperc. Ha 400-ra állítom, akkor 60/400 másodperc telik el tik és tik, illetve tik és tak között is.
(#26508) Zoli133:
De ha 400 bpm-en negyedeket játszol akkor nem csak a hangsúlyosokra pengetsz, hanem minden negyedre.Na ez az, a másik dolog meg, amit nem értek, hogy lehet több pengetés úgy, ha csak egy részhalmazát (hangsúlyos hangok) nézem a hangoknak. Ez kicsit a fából vaskarika esete nekem, de lehet másról beszél.
-
Zoli133
addikt
De ha 400 bpm-en negyedeket játszol akkor nem csak a hangsúlyosokra pengetsz, hanem minden negyedre.
100bpmen, lehet 3/4, 4/4 mindegy egy negyed kotta hossza pont ugyanannyi, azaz ha valaki azon a tempóm folyamatosan negyedeket játszik akkor tökmindegy az ütem jelölés a pengetés sebessége ugyan az lesz.
Persze ha zenét ir az ember akkor nem csak negyedeket játszik es figyelni kell az ütemre, de sebességi szempontb9l most ez mindegy. -
törölt tag
Ha pl. skálázok, teljesen mindegy, hogy azt 400-as bpm mellett teszem negyedhangokat pengetve, vagy 100-as bpm mellett tizenhatodokat, vagy 50-es bpm mellett harminckettedeket (a negyedhang értéke az adott bpm). Persze szoktam variálni triolákkal, szextolákkal meg kvintolákkal is, de csak hogy izgalmasabbnak hasson a dolog, végeredményben bármelyiket ki tudom hozni ugyanolyan játszási sebességre, elég sok variációs lehetőség van.
Nekem az a lényeg, hogy nekem hány darab hangot kell kipengetnem percenként, lehetőleg nem tremolo-pengetéssel, hanem pl. egy dúr skála hangjait egymás után egyszer megszólaltatva, mert ha arról beszélnék csak, hogy a metronómot 400-as bpm-re állítom, az lehetne éppenséggel egy kényelmes középtempó is, meg szélvészgyors zakatolás is, elég sok variációs lehetőség van. Tényleg nem értem, mi ezen olyan nehezen érthető.A bpm-et kétféleképpen lehet számolni, a 400 sehogy sem jön ki.
Hogy a fenébe ne jönne ki.
-
Moleman
addikt
Igen, főként Tátrai miatt, nagyon jellegzetes hangú gitár. Nekem még jobban is tetszik a hangja, mint az új épített piros gitárjáé, meg amúgy sincs 2 millióm arra.
De ha már benne van, a midi része is izgalmas lehet, működőképeset szeretnék. A vintage japánság meg csak hab a tortán.
-
törölt tag
Nem járok autóval (még csak jogsim sincs), biciklizem (de abból legalább egy gyönyörű, 80-as évekbeli Moser outim van, mert biciklizésnél már megérdemlem a jobbat
), nekem az jobban fekszik.
Egyébként fogalmam sincs, ma milyen gitárt vennék, annyira szerteágazó a zenei ízlésem. -
törölt tag
Amúgy is hülyeség, hogy addig nem veszel jó hangszert, amig az olcsó fos hangszeren nem tanulsz meg rendesen játszani.
Biztosan az, csak én legtöbb dologban elég önkritikus vagyok. Valamikor sok éve, mikor még tényleg nagyon kezdő voltam, de nem igazán gyakoroltam módszeresen, majdnem vettem egy másik gitárt (talán Ibanez sz-320, szerintem gyönyörű darab), a dolog azon múlt, hogy adott helyen nem lehetett kártyával fizetni; míg a bankautomatához mentem, meggondoltam magam, megérdemlek-e olyan hanyag gyakorlás mellett egy 100k feletti, gyönyörű gitárt.
A gyakorlásaim utána sem lettek túl módszeresek, aztán jó 2 éve változtattam ezen, akkor abban hittem, hogy ezen múlik a legtöbb, hogy rendszeresen gyakorlok-e legalább napi 1 órát. Utána a gyakorlás hatékonyságát próbáltam növelni, elmenve mind inkább a skálázás irányába. Aztán a pengetőfogáson változtattam, utána a pengetésen, legvégül a bal kézhez nyúltam, mert bár elég hosszúak az ujjaim, ezt nem használtam ki, egy dúr-skálát lejátszva (3 hang/húr) is ugráltam a kezemmel, nem fogtam át a felső vastag húron 5 bundot (1.-től 5.-ig), pedig mire belejöttem, kiderült, hogy az 1.-től 7.-ig is átérem. Nyilván ezeket a dolgokat egyébként is meg kellett volna változtatni/tanulni, csak mostanában kezdtem el vagy rossz beállításra, vagy alapból rossz gitárra, vagy részemről fizikai alkalmatlanságra ("béndzsaságra") gyanakodni a komolyabb gitározáshoz.(#26417) FockeWulf:
Valószínűleg a nyakat is állítani kell, a húrt már próbáltam, az önmagában kevésnek ígérkezik, zörög. Ettől függetlenül próbálok majd állítani a nyakon saját magam, csak félek tőle, hogy tényleg nincs hozzá elég jó szemem.
-
eeXaa
addikt
Nekem is ez jön le vele kapcsolatban.. az egész egy nagy hankiwanki... semmi koncepció, zeneiség... ami viszont az arcára van írva "figyi én ezt is tudom" ...megértem hogy egy kezdő szédüldözik tőlle, én viszont vagyok már annyira tapasztalt róka hogy tudjam pár hét gyakorlással simán lehet ilyet rejszolni... sőt különbet is...
-
BluEyes
őstag
Leo Fender, Orville Gibson, Wayne Charvel, Nikolay Gretsch, David Schecter, Adolph Rickenbacker, Paul Reed Smith, Christian Frederick Martin, Helmut Schaller, Neil Grover
Mindegyik hangszerépítő, konstruktőr, mérnök, saját ötletekkel, kreativitással, amit kitalált, kikísérletezett, majd gyártani kezdte a saját üzemében. Ugye föl se merül, hogy Rob "greetings" Chapman ebbe a körbe tartozna? Őt inkább a Bigson mellé lehet sorolni.
-
eeXaa
addikt
Más anyagokat használnak, más tervek alapján készítik el őket... de ez meg a másik... ha ugyanabban a tucatgyárban készítik el, miért is venném, mondjuk egy schecter helyett?
...itt fel lehet hozni persze a dizájn-t, nekem viszont nem tettszik... pont csak annyira különbözik a csapman egy schectertől hogy ne lehessen beperelni őket... én így látom...
Ugyanakkor van és volt is Schecter gityóm, lehet ilyen lojális okok is vannak tudat alatt... -
eeXaa
addikt
..az első bekezdéssel teljesen egyet értek.. sajnos v. sajnos rengeteg anomália van a sikertörténetekben...
..viszont csepment meg a zenekarát, gitárjait, sosem fogom olyan szinten elismerni mint úgymond, itt el kellene... nem héterség, csak szerintem vannak dolgok amiket nem lehet azonos lapon említeni... ennyi.. ez az én szerény véleményem, nem kell velem egyetérteni, csupán egy másik szemszögből próbálom bemutatni a dolgot.. -
TpS
őstag
Ez pontosan így van.
Valójában csak azért vettem, mert már régóta érdekelt az ilyen nyakú gitár, és csak próbára nem akartam egy eredetit venni mondjuk 700 ropiért, mert mi lesz ha nem is jön be. Más kérdés, hogy persze ennyi zs-m se lenne rá, meg ha lenne se vennék.
Ezen itthon elbohóckodom, erre a célra tökéletes. Akkor is megvettem volna, ha nem lenne a fejen, a made in USA vagy a fender felirat. -
Eastman
addikt
Hát ami nagyon színes, meg gloss finish, meg hófehér Gibson logó világít rajta*, az titkokat rejthet.
(Kicsit Koppány utcai deichmannos Nike cipő érzésem van. Nyomokban széthullhat és beázhat fél év alatt, de 7k, van egy nájkim, ami az 51-es villamoson kötelező viselet. Álmokat ad el, ahogyan ezt itt korábban már kiveséztük. Jó, ha nem csalódást.)
Egyébként a szobagitáros piacot - jelentem, én is az vagyok - nem feltétlenül (hang)minőséggel kell kiszolgálni. Leginkább elérhető, "tizenötwattos", felezhető, *szelfizhető álmokkal. Nem munkaeszköz itt a gitár, mint a stadionrock pályán. Szokatlan, mégsem gondolom nagy problémának.
Emeli majd az árát a múlt századi, távol-keleti Epi LP-knek. Vagy nem.
-
FockeWulf
tag
Ki a fene beszélt itt fingerstyle-ról? Az akkord ritmuspengetésre gondoltam, csak úgy natúrba körmökkel, ujjheggyel-beggyel... És nem, nem a pengető használatát segíti, hanem a ritmust, a pengetés lüktetését tanulja így meg, szerintem könnyebben, aztán ha megy a dolog, jöhet a pengető.
-
kemotox
addikt
+1.
Az eleje szar. Meg kell tanulni az alapokat, hajtani kell, gyakorolni sokat. Szopás. Viszont utána mehet a kísérletezgetés, a próbálgatás, az "ellesés" (mint ahogyan brickm kolléga említette a koncertfelvételeket), és jön minden "magától".
Ez az übermatekos dolog kicsit túl van már tolva. Gondolom itt egyikőnk se azért vett gitárt, hogy valami zeneakadémián legyen prof. Hanem zenélni, örömködni, szórakozni.
Nyomathatnám a közhelyt, hogy Jimiék is úgy tanultak meg gitározni ahogy, aztán meg tudjuk mi lett belőle.
Persze jó azért a zeneelmélet, elég klassz mikor az ember tudja, hogy mi miért van, és mi miből következik, stb. -
törölt tag
Valami vidiben volt, hogy a Fendernél annyira totál leszarták, hogy még az évszám se passzol a serialban meg semmi.
A nyak csatlakozásánál van egy évszám (vagy a testen, vagy a nyakon) ha minden igaz, de nézz utána.Megnéztem az én gityómat is. A Cortoknál állítólag csak az évszámot lehet kideríteni belőle. (az első 2 szám) Az enyém most lett 10 éves.
-
AKs
tag
Az SG kapcsán a hazai értékre gondoltam, külföldön nyilván senkit sem érdekel.
Lazán kapcsolódik, a múltkor beszélgettem egy 19 éves tanítványommal. Mondtam megyünk Deák Bill koncertre. Kérdezte, Az meg ki? Szóval nem hiába írtam, hogy tippelni sem tudok.Lajos arany balhéjáról is vannak infóim, amit nem teregetek ki, a lényeg, hogy ő szívta meg.
-
törölt tag
Most ha bemegyek akármilyen boltba mi lesz? Ha mázlim van lesz egy belépő strat vagy LP...
A tele formával nincs gond, ezen a modellen nincs haskivágás ennyi a negatívum. Pozitívum, hogy kifejezetten tetszik. (=jobban motiválna hogy fogdossam, nem úgy mint a PRS formájú Cortomat, ami sajnos marhára nem tetszik.) Pedig nem vagyok egy fekete fan. A binding úgy feldobja mint az állat.
SG forma viszont nem volt még a kezembe, az kicsit rizikósabb, viszont annyira nagyon gáz csak nem lehet. Az meg hogy usa made, garantálja, hogy ha megakarok válni tőle egyszer, ne csak gombokat kapjak érte.A sárga/pink/zebra, Charvel, Kramer 80s cuccokra meg várhatok. Eddig se volt, ezután se lesz balosba.
-
törölt tag
Ameddig nem áll rá egy nagyobb gyártó az alternatív anyagokra, esélytelen sajnos. Karbon, alu jöhet.
Kicsit unalmas nekem ez a vintage láz. Hol a fejlődés?Egy 100%-os pontosságú midi hangszedőre várok. Sajna kissé nehéz a megvalósítása. Ez lenne a következő nagy áttörés az elektromos gitár történetében. Léteznek ilyen megoldások tudom... de játssz Malmsteen tempóban. A fele lejátszott cucc elvész.
-
nesa
veterán
Nos az van hogy nem hogy a faanyag de meg a test formája is kihatással van a hangzásra rohadtul nem mind1 milyen fából készül, az elméleted megbukott ill az ilyen semmilyen papír, műanyag akármikbe jó lehet egy aktív EMG vagy hasonló.
A sustain meg attól függ amit előttem is írtak mennyire aktív a fa, mennyi rezgést vesz fel ill tud visszaadni a huroknak, ezáltal él a hangszer.
-
impalaman
aktív tag
Nekem bejön, de hát ahány ember, annyi féle ízlés. Nem is lenne jó, ha mindenkinek ugyanaz tetszene.
Itt amúgy még rosszabbak a lehetőségek, mert balkezes gitáron játszok, kettő van itthon, mindkettő fekete, vagy alapból csak olyan volt balkezesben, vagy épp' olyan volt elérhető, sose tetszettek a fekete gitárok, de há' ez van. A két kedvencem a Fender féle Fiesta Red meg a Daphne Blue. Viszont egy Candy Apple Red Jazzmaster-t se vetnék meg, kizárólag matching headstock-kal, ahogy a képen is van.
-
Ugye viccelni jöttél ?
[gitárhangtechnika] -
Kobe
veterán
majd legkozelebb talan. Mar bevallaltam a Z Customot, rossz boltot szerintem nem csinaltam vele, 2 eves darab, 60ert, uj ara 160K, ha szerzek bele alkalomadtan egy normalisabb pickup szettet, meg akkor is 80 korul megall.
Nem mondom hogy ez a tipus a non-plus ultra nalam, de sokan dicserik, potyogesre, ujratanulasra tokeletes (foleg ennyiert), aztan ha nagyon kell az LP szand akkor cserelhetem kesobbA CR250-nel az volt a bajom, hogy nagyon tetszik, de megveszem 100ert (mert tobbnyire cask uj van), eladasnal mar csak ugyanugy 60at fog erni, es van egy alasonyabb kategorias gitarom dragabban mint a Z Custom....
persze ha nagyon rakapok az izere, es jo a Z, akkor siman lehet hogy melle kerul majd egy hasonloan jo vetel, valami klasszik LP valamikor
-
-
törölt tag
Próbálok spórolni.
Ezt a valódi fej+cab dolgot felborította az, hogy kegyetlen drágák a stúdió monitorok.
A Magnumot is dobtam am, csak kérdeztem, hátha van vkinek.Csak azt szeretném hogy legyen igazi cumó is a soundban, de közben megmaradjon a PC-s rugalmasság.
Viszont jobb inkább, ha nem szarom tele a topicot. Bocsesz mindenki!
-
Fitzgerald
veterán
De írod hogy ESP-t már csak a japán custom shopos gitárokra írnak. Ha ezeket az ESP-ket a Gibson custom shopos árakkal hasonlítod össze, a Gibson lesz jóval drágább. Szerintem az E-II-es sorozat az amelyik egy kategória a Standard Gibsonokkal, a komolyabb LTD-k meg a Tribute/Studio sorozattal.
-
brickm
őstag
Az gyártói AJÁNLÁS. Mert ők azzal a szettel állítják be a nyakat, a húrlábat a nyerget, a hangszedőket.
A garanciához semmi köze, ha te 9-es húr helyett 12-est spanolsz rajta standard E-re és elgörbül a nyakad, nem fogják megkérdezni, hogy de ugye feltétlen csak 9-es húrt használtál rajta?! És pont ezért van lehetőség bizonyos hangszereknél állítani a nyak szögén. Bizonyos hangszereknél meg nincs szükség az állításra, mert nem görbül. A gyártó sem mondhatja meg hogy hol tartsd a húrodat, van aki lányosan penget, alig rezegnek a húrok, van aki meg vadul csapja a húrokat. Én pl csattogtatom is, tehát ha nekem megmondaná a dzsibzon hogy bizony garancia is csak 1.5mm-es oktávtávolsági húrmagassággal van, mégpedig 10-es húrral, akkor visszaadnám, hogy köszi nem kell, mert 12-es húrt használok és 3.5 - 5mm-en mert így is veri a jumbo bundot ha elgurul a gyógyszerem.FockeWulf:
"egy elfogadott,úgymond szabvány húrmagasság méret...tól-ig..."Ez olyan, mint a farokméret. Állítsd be valahogy ahogy neked kényelmes, azt annyi.
-
-
Moleman
addikt
A hangkitartásban van igazán szerepe a test rezgésének, az pedig a hangszedők túloldalán is érezteti a hatását. Az csak pozitív hozadék, hogy szépen is szólnak akusztikusan.
Slappelni nem szoktam, de valahogy úgy pengetek ujjal, hogy van hangja. Ha nagyon igyekszem, nyilván tudnék halkan is játszani, de ha füles van rajtam 2/3 hangerőn, nem hallom, hogy szólok kifelé, régebben panaszkodott a volt lakótársam.
-
Moleman
addikt
Én nejlonon kezdtem, mert az volt olcsó, aztán fél évvel később beszerztem egy normális gitárt. A túl széles nyak és a nagy húrmagasság miatt nekem azon sokkal nehezebb volt játszani, nejlonhúr ide vagy oda.
Ha kihagyás után sokat játszom akusztikuson, főleg ha csak valaki a kezembe nyom egyet (általában gyári 12-esekkel, de volt már 13-as is), a mai napig rojtosra szakadnak az ujjbegyeim, de már 8-10 éve egyáltalán nem fáj, bármennyire is látványos. A basszusgitár más tészta, azt 6 év alatt még nem tudtam megszokni, ritkán játszom.
-
Womb
senior tag
Children Of Bottom tábora gondolom máskép látja.
Leginkább azért kezd népszerű lenni ez a pickup, mert a visszafogott jele, és a viszonylag jó arányú középtartomány alkalmassá teszi arra, hogy pöcsig hangolt gitárok is artikuláltan szóljanak.
Ugyanezért híresek, a maximum közepesnek mondható kimeneti jelű Lungreen hangszedők is.
Aktív EMG már (sokak szerint) nagyon droppon jellegtelen, mosott szandot produkál.
A mai fiatal srácok csak röhögnek, a régen még legendásnak számító gitárhangon. -
Atticus85
tag
Értem,nagyon úgy állok,hogy Cort KX1Q akkor,mert itt találtam egyet kicsit lentebb nagyon jó árban.
De akkor ezek az EMG hangszedők nem nagy durranások,azt mondod?Ne legyek elájulva tőle? -
Atticus85
tag
Nekem nem nagyon jött be a hangja,és most így egyre több videón elég jónak hallom ezekkel az EMG-kel.Meg lehet jobb ha a vastag Les Paul testet egy ilyennel hangszedővel kombinálom,mint a sima Cort-okat,nem?Amúgy pl: milyen Epiphone-ra vagy Cort-ra gondoltál,mutass már légyszi.
-
jolti05
őstag
Mindegyik állás jó valamire, más-más hangjuk van, minden attól függ, hogy milyen zenét szeretnél játszani a gitáron.
Sejtettem, ettől függetlenül a Bridge and Neck-et érzem leginkább közel magamhozAkusztikus jelleg: Azt a Guitar Rig-et fogom első körben kipróbálni, csak jussak el odági.
["leginkább semmivel sem csinálsz"]
Köszönöm a felvilágodítást
Az erősítést valamennyire vágom, mindennél, ami hangot ad ki vagy generál, megvan, hogy hol nem torzít még, illetve, hogy a hangok milyen hangerő mellett jönnek ki a legtisztábban. A gitár erősítő mindenesetre még viszonylag a jövő számomraSrácok. Otthon van valaki a Yamaha gitárokban?
-
jolti05
őstag
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (11)
Leállt a szerverük, gondolom, később megnézem. Utolsó pillanatokban láttam, hogy 3 oldalnyi is van, én csak az elsőt nézem, ott egy 30e-res Encore Strato (ha jól rémlik) tetszett.
Ez ma nem az én napom, figyelmetlen vagyok. Ha újra él a szerver, átböngészem, mit nem vettem észre, de én tényleg egyáltalán nem láttam elektromos szót.Szten Márs: Köszi
Amint él az oldal, megnézem
Nagy zeneszerető vagyok...hallgató...pontosabban kizárólag hallgató.Leginkább punk, punkrock, alternative, rock, hard rock, metal, heavy metal, nu metal, metalcore, emocore, drum and bass, dubstep, amik szinte minden mennyiségben jöhetnek. Szóval összességében elég rock-metál orientált a zenei ízlésem.
Arra pedig nehéz válaszolni, hogy mit szeretnék játszani.Életem egyik legszebb pillanata lenne már az is, ha csak az elején a gitárszóló viszonylag hibátlanul menne [link]
Ennek [link] az eleje ment, csak az felismerhetetlen azon, amin én próbálkoztam -
TonTomika
aktív tag
Köszi!
Cort-ból Z42-ből találtam balos kivitelt: [link]
Illetve ráakadtam még két ilyenre:
Epiphone G-130 [link]
Stagg L400LH [link] bár ez az aranyozott hardware miatt szerintem ocsmány.Tremolót nem használnám, floyd rose-t a kényelmessége miatt mondták. Esetleg ebben az árkategóriában valami más márka? Cort Z42 most a legszimpatikusabb. Mondjuk jobb lenne, ha 24 bundos lenne...
Erősítőből a Roland Micro cube-ot, illetve az X-15-öt néztem, de ezeknél már tényleg nem vagyok annyira tisztában, hogy mit kéne.
Fülesem van egy jobb darab, legtöbbet úgyis azzal lenne használva szerintem.
-
Szten Márs
nagyúr
Nem is gondoltam, hogy minőségi sorrendben vannak leírva a hangszedők, ez nyílvánvaló hülyeség lett volna
Valamiért nem jön be most az az oldal, de volt ott egy skála 1-től 10-ig, de már nem igazán emlékszem, hogy mit is takart, meg milyen eredmények is voltak, de erre akartam volna utalni. -
Szten Márs
nagyúr
"Az egyikbe olcsósított EMG-ket raknak, a másikba olcsósított Gibson hangszedőket, szóval nem hinném, hogy komoly minőségi különbségek lennének, de nyilván máshogy szólnak."
Ebben nem értek veled egyet, lsd: a linkelt Epiphone katalógus. Ha már maga az Epiphone is jóval feljebb értékeli azt a hangszedőt, ami a Cortban található az jelenthet valamit. Plusz láthatod a számadatokat is a specifikációknál.
"Ott a Cort Z44, ugyanezt tudja, csak ragasztott nyakkal és pentagram meg koporsó nélkül."
Igen, jóval szebb, de sajnos nem ugyanazok a hangszedők találhatóak rajta, a nyak anyaga is más, szóval nem teljesen ugyanaz a kettő.
Amúgy igen, a Cort eléggé átértelmezte a Les Paul-t
Az általad felsoroltakon kívül szerintem még érdemes megemlíteni a testen átmenő húrozást, ami úgy gondolom nem tehet rosszat a hangnak - de ez csak egy laikus gondolat. Mindenesetre tetszik a megoldás
-
Daweee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest