- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daweee
őstag
válasz
TonTomika #3887 üzenetére
Helo
A Stagg-tól én a helyedben távol tartanám magam, meg úgy amblokk a Les Paultól, egyrészt a keret miatt, másrészt pedig mert metálra kéne.
Az Epiket sem dicsérik az olcsóbb régiókban, ha SG, akkor G400 vagy Vintage VS6, de azok megint drágábbak.
A Cort Z42 jó választás lehet, sokan dicsérik, fórumon belül is.
Egyébként az ideális az lenne, hogyha elmennél egy boltba, és kipróbálnád a gitárokat, hogy melyik a kényelmes, melyik szól jól, stb, mert ez egyéni igény kérdése. Viszont itt jön be a balkezesség, ami mintaszerűen szabotálja az ilyen szándékokat.MOD: és vegyél mindenképpen erősítőt, ha csak egy kis 10Wos akármit is, meg majd idővel egy multieffektet. Nem érdemes natúr hangfalakkal bohóckodni. Nem fog úgy szólni, és mint mondták, a hangszórót is tönkreteheti.
-
cucka
addikt
válasz
TonTomika #3889 üzenetére
Itt az oldala.
Hozzátenném, hogy az arc drága gitárokkal foglalkozik, amerikai Jackson, ESP, felsőkategóriás LTD, ilyesmi, ebből a belépő kategóriájú hangszerekre túl sok konzekvenciát nem lehet levonni.
Olyan kérdéseket tehát nem nagyon boncolgat, hogy a Stagg vagy a Vorson foslapátokra rakják-e a jobb biliacél floyd rose másolatot. -
X2N
őstag
válasz
TonTomika #3882 üzenetére
Én az ibanez-t ajánlanám, mert azon több a lehetőség a hangzás beállítására, a nyaka kényelmes, a húrlába a sima stratocaster másolat de jól működik, ha nem használod ki is lehet feszíteni és akkor kevésbé hangolódik el a gitár tremolózáskor. Floyd Rose tremoló neked felesleges, ilyen árkategóriában nem lehet normális floydos gitárokat kapni, mert ezek csak másolatok, egy eredeti licenszes flody rose maga 50k körül van, és az acél. Erősítőt is kellene szerezned mert ezek a hifi cuccok nem jók a gitározáshoz. A hangszórók tönkremehetnek ha gitározol rajtuk.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Egy jótanács: kezdj fix hidas gitárral. A floyd rose-t meg felejtsd el, ebben az árkategóriában legalábbis mindenképp, de még dupla ennyiért is. Ebben az árban floyd rose-s gitárt venni az álmoskönyv szerint igen rossz ómen. Még egy tanács: a Vorson-t is felejtsd el. Eddig kétféle véleménnyel találkoztam a Vorsonokkal kapcsolatban: rosszal és nagyon rosszal.
Neked is a Cort KX5-öt tudom ajánlani, ami ugyan drágább, mint a Cort X2, meg a Vorson, amiket mutattál, de olcsóbb, mint az Ibanez.A #3853-ban linkelt teszteket, felhasználói véleményket ajánlom most is elolvasni
Szerk: na látom közben megelőztek, de legalább láthatod, hogy nem csak én vagyok ezen a véleményen, amit leírtam
-
cucka
addikt
válasz
Ilyen árkategóriában a tremoló tulajdonképpen csak dísznek van. A probléma ezekkel az olcsó és gagyi szerkezetekkel, hogy ha használod, akkor elhangolódik a gitár.
A floyd rose-t ajánlották, ez található a Vorson-on. Vorson-t mint céget nem találtam meg neten!!! Ez hogy lehet?
A Vorson az egy kínai márka, az általa képviselt presztízs és minőség körülbelül nulla, tehát egyértelműen nem ajánlott erre pénzt kiadni.Cort-tal, illetve Vorson-nal kapcsolatban olvastam jó pár negatív véleményt, hogy elhajlik a nyak, sokat kell rákölteni
Minden olcsó gitárnál előjöhetnek ezek a problémák. Sokat rákölteni szerintem nem érdemes, soha nem fogja visszahozni az árát. Mondjuk ebből a hármasból a Cort a leginkább ajánlott, Ibaneznél a legolcsóbb modelleket nem nagyon dícséri senki.Olvastam még olyanokat, hogy a floyd rose híddal sok baj lehet, illetve nehéz szerelni. Mennyiben más mint egy tremoló nélküli tune o matic?
A tune o matic fixen rá van szerelve a gitárra, egyszerű, minta faék. A Floyd Rose-nál a híd nincs fixen rögzítve, előre hátra mozgatható, egyik irányból a húrok feszítőereje húzza, másik irányból a gitár hátára szerelt rugók, így kerül egyensúlyba. A problémás rész, hogy miután használtad a kart, a szerkezet pontosan vissza kell álljon síkba, különben elhangolja a gitárt. További kényes pont a satu, ami megfogja a húrt, ha az nem elég jó minőség, szintén elhangolódhat a gitár. A nyújtások szintén problémásak. Ezt a mutatványt tudja az eredeti Floyd Rose (új ára 70 ezer körül mozog), a jobbfajta japán Ibanezekre szerelt tremolók (200 ezer fölötti gitárok) meg mondjuk az eredeti Kahler tremoló. Gondolom innen már világos, hogy a 30 ezer forintos hulladék Vorsonba szerelt noname 2000 forintos gyártási költségű tremoló nem fogja tudni ezt a mutatványt.Szóval a tartósság és a minőség szempont azért.
Vegyél valami fix hidas Cort-ot, Z42, KX5, ilyesmi, ezek 50-60 körül vannak újonnan. (Z42-ből talán van balos, nem tudom)Van egy Logitech Z4i hangfalcuccom, az nekem igazából bőven elég lenne rá, kérdés viszont: megéri külön venni egy effektpedált, vagy inkább egy kisebb erősítőt?
Mindenképp valamilyen gitárhoz kitalált eszközt javaslok. Ez lehet erősítő, lehet multieffekt vonal kimenettel vagy lehet olyan hangkártya, aminek van hangszerhez való bemenete. A Logitech cuccra viszont nem érdemes rákötni, jó eséllyel sehogy sem fog szólni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged