-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #51626 üzenetére
szvsz ilyen occo gyakorlócuccnak jobb egy itt már sokszor megénekelt cubebaby, usb-ről tölthető, van auxin/BTin, több erősítőmodell, ha nem is tigrisek benne az effektek de azért csak lehet kis diléjt rátenni, tárol 3 programot +1 live, és persze az IR loadere kicsit több lehetőséget ad mint az a 3állású kapcsoló.
A linkelt videoban azért még átmegy a hang egy csöves fejen meg egy gitárládán, a fülesben nem ezt fogod hallani, ö itt gyakorlatilag egy torzítópedálként használja.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco #51598 üzenetére
A kávét én veszem, mert úgy vagyok vele, mint Jimmie a Ponyvaregényben.
I don't need you to tell me how f***ing good my coffee is, okay? I'm the one who buys it, I know how good it is. When Bonnie goes shopping, she buys sh*t. Me, I buy the gourmet expensive stuff because when I drink it, I want to taste it. But you know what's on my mind right now? It ain't the coffee in my kitchen, it's the dead n*gger in my garage.
Ha bemennék a tíz perc bicikliútra lévő irodába, akkor ott lenne ingyen kávé, de annál többet ér a home office.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
benedekco #51585 üzenetére
Nem tudom nálatok hogy megy, de a legtöbb helyen a hideg vizet is sajnálják a másiktól. Ha elmész kávézni és netalántán közben beszélgetsz is már meg a nyunnyogás, hogy ennyire ráértek a projekten? Közbe meg látom mennyit megy ki cigizni és mennyi időt tölt ott, szóval nem szeretem az álszenteskedést, mindenki csinálja.
Tehát hogy gitározok-e abban az időben, kávézok-e vagy tornászok, legyen már rohadt mindegy nekik.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco #51577 üzenetére
Ki mivel gyakorol munkában?
Ezt a kérdést nem nagyon értem. Elég hülyén nézne ki, ha ülnék az irodámban, és elkezdenék gyakorolni, az üvegfalon keresztül a kollégák meg látnák. :-DHa meg itthonról dolgozom, simán van, hogy felkapom a gityót két meeting között, ha van mondjuk egy 15 perces laufom.
-
válasz
benedekco #51551 üzenetére
Hát igen (az első link üres, de nyilván Roilandra gondoltál)
a Die Antwoord sztori nekem új.
... nyilván nem zörög a haraszt... de azért várjuk meg a végleges konklúziót mindkét esetben (nincsenek illúzióim)és igen, kamasz fiúként az old school R&R klisék a legnagyobb királyságnak tűnnek, de évtizedekkel később, kamaszok apjaként egytől egyig rémálom
-
válasz
benedekco #51535 üzenetére
Re: szigszalag vs. legenda
Az öreg Rick (na nem a Sanchez, hanem a Beato) mondja az egyik videóban, hogy ő konkrétan dolgozott olyan béna (sloppy) zúzós bandával, hogy a szenvedés helyett tényleg inkább leragasztották a power riffekben (elvileg) nem szóló húrokat. Ezt arra hozza példának, hogy a muting (annak minden formája) mennyire alapvetően fontos a gitárjátékban.
Én elhiszem neki (a tompítás fontosságát meg a konkrét anekdotát is).Re: Guns vs. stúdió vs #régenmindenjobbvót
Nemrég belehallgattam az 2018-as AfD újrakiadásba ("Locked and Loaded"), ahol az eredeti album ('87 elején vették fel) mellett a legtöbb extra anyag egy picit korábbi ('86-os) "Sun City" session felvételei közül való. Ugyanazok a dalok, ugyanaz a lineup (más producer / mérnökök), mégis ég és föld a különbség. Nyilván a stúdiómunkábanban is elengedhetetlen a gyakorlat, és sokat is fejlődtek közben, de szerintem a végleges felvételekhez képest nemcsak (felvétel)technikai, hanem zenészi értelemben is jól hallható a különbség, pedig nyilván nem a rákövetkező hónapokban tanultak meg gitározni, dobolni stb. Nekem ez nagy tanulság volt: még ezen a szinten is _rengeteget_ számíthat pár hónapnyi profi "mentorálás". Egyúttal meg is nyugtatott a dolog, ha a Guns tudott ilyen "szarul" szólni (felvételen) pár hónappal az AfD előtt, akkor bármi lehetségesRe: drugs
Azért magas szinten nem lehet akármeddig cuccolni, előbb-utóbb a minőség rovására megy. Az előbbre példa, hogy Steven Adlert állítólag azért rúgták ki a UYI felvétele közben(!), mert a 14. kísérletre sem tudta helyesen feljátszani a "Civil War" dobjait. Az utóbbra példa a [paksiendreidezetek.com]. Szerintem aki évtizedekig magas szinten tolja, az maximum kontrolláltan tolja a drogokat (nem csúszik bele negatív spirálba, időszakokra gond nélkül leteszi). -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #51535 üzenetére
Persze, de ez szerintem bizonyos formában így volt mióta világ a világ
Különben nem lenne az összes 50/60s reissue mindenből, vagy persze ha én is úgy húroznám a gitárt mint Jimi Hendrix akkor úgy szólnék, vagy ha ilyen olyan tranzisztoros lenne a Fuzz pedál, na majd akkor, ha esetleg x mod lenne az erősítőben, vagy a lista végtelenségig fokozható -
-
FockeWulf
tag
válasz
benedekco #51530 üzenetére
Amit írsz a UYI 1-2 albumokra vonatkozhatnak maximum, ott jöttek be a háttérbe a fúvósok, vonósok, szintik, szájharmonika stb (egyébként sok minden "mű"volt, azaz a vonósok pl a lemezen szintiből szólnak, azt hiszem csak a szájharmonika rész volt igazi szájharmonikával feljátszva). Mondjuk én sem tettem volna bele ezeket, maradtam volna a klasszikus hangszereknél a bandánál. De így utólag persze jó...Az első albumjaikon csak a két gitár+bassz+dob+ének volt. Hallgasd meg a régebbi nótáikat, ne csak a November rain-t vedd alapul.
"A másik, ha csak egy sima Marshall+GibLP vel játssza fel, akkor nem lett volna sláger? Na ezt nem hiszem" Ilyent senki sem állított. Slash állítja azt, hogy ezzel a gitárral találta meg azt a hangzást amire akkor azt mondta hogy: igen, ezt kerestem! Mái napig azzal a gitárral stúdiózik legtöbbet.
Nyilván gyengébben szólna a te kezedben is pl egy Jolana galaxis, mint egy általad jónak tartott gitár, és szívesebben gitároznál főleg stúdióban fel dalt olyan gitáron aminek a lehető legjobban tetszik a hangja. -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #51530 üzenetére
Lehet sláger lett volna, de nekik ez volt az elképzelésük
Azért ez mégis művészet vagy mifene, vannak az alkotók akinek van egy elképzelése arról hogy mit szeretnének mi legyen a végeredmény, és Slashnek ez a hangzás volt az. Ha a Mona Lisa egyes részei kicsit másként lennének festve nem lenne ugyanúgy az egyik leghíresebb festmény? Valószínűleg de, de Da Vinci így akarta megfesteni, ugyanez van itt is, az alkotók úgy készítik a dalaikat ahogy ők azt szeretnék megvalósítani.
Persze van sok olyan rádió szám amit egyszerre 10 producer csinált minden porcikájában arra kihegyezve hogy mennyire lesz sikeres, de nem hinném hogy ez lenne a topikban a követendő példa -
FockeWulf
tag
válasz
benedekco #51522 üzenetére
Sok együttes készített így lemezt (bezúz stúdióba, feljátsza 1x azt csá), de sok nem. Volt olyan klasszikus lemez (pl Apetite Gunséktól) amelyiken valamelyik hangszeres többször felvette a saját sávját, mert egyszerűen nem volt megelégedve a hangszere hangzásával. Slash pl feljátszotta az első lemezük javarészét, de sehogy sem sikerült azt a hangzást megtalálni amit keresett, próbált pár gitárt, erősítőt...de csak nem volt az igazi, ekkor egy LP replikával meg egy megbuherált marshall fejjel próbálkozott és sikerült megtalálnia a neki tetsző hangzást. Újra felvette a gitársávjait és mehettek a sávok keverésre. De van hogy menet közben módosítgatnak a dalon, aztán újraveszik...szóval sok oka lehet annak hogy nem elsőszuszra van végleges formában a dal.
A steril részével egyet értek, ha már rock, legyen kicsit karcos, kicsit koszos. A fasság részével is egyet értek, ha már jól tudod tologatni a kvintjeid a gitáron, a többi húr némítása sem fog gondot okozni, nem egy bonyolult technikáról van szó. Ezek a tenisz karpántok, meg hajgumik a gitár nyakán....nekem kicsit....öö...inkább megtartom magamnak a véleményem
De aki használja hát használja, nincs rá semmi szabály, mindeki olyan pántokat tesz fel és oda ahová csak akarbiztos vannak menő gitárosok akik így tolják.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #51524 üzenetére
A stairwayben nem kell, de van olyan stílus ahol annyi torzítás van pl. ahol nem fér ez már bele, noise gate sem véletlen létezik. Egy Periphery-ben pl. simán benne van ez, egy punkrock együttesnél meg furán venné ki magát.
Illetve szerintem ez még nem egy véglet még, innen még simán lehet haladni afelé hogy akkor miután fel van játszva is legyen kivágva a felvett trackből minden zaj, úgy állítani noise gatet, stb. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco #51432 üzenetére
A gitárnál kevésbé már csak az elektronikához értek, így sajnos nem tudom pontosan elmondani, amit mondott.
De legközelebb, ha ott járok, jegyzetelni fogok, hogy mit mond róla. Megkérdezem megint.
A lényege az volt, hogy a gyári pickup tulajdonságait lehet kicsit tuningolni a bekötéssel.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #51432 üzenetére
Jó hát felőlem mindenki abban hisz amiben akar, mondjuk Peter Green esetében is simán elérhető bárkinek a bekötési diagramm, nem kell EMG dealernek lenni a titkos tudáshoz(ha erre gondoltál szimúr alatt), ami persze nem szivárgott ki a világ egyik leghíresebb gitárosa esetén a nyilvánosság elé, kemény ez a titkos bekötésű EMG Het Set szekta na
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #51423 üzenetére
Az állítás az volt, hogy mint EMG dealer ők kaptak ilyen titkos kapcsolót, szóval ennyi erővel akár piacra is dobhatnák, vagy mondok jobbat, adhatnák a pickupokhoz a dobozukban mikor megveszed ha lenne ilyen. Illetve itt most James Hetfieldről beszélünk, az egyik legnagyobb és leghíresebb együttes gitárosáról, bármit el lehetne adni bármennyiért ha azt mondod, hogy ezzel úgy fogsz szólni mint Papa Het.
Peter Green LP-je pont az egyik leghíresebb, én nagyon kétlem, hogy kevesen keresnék azt a hangotKirk Hammet ugye állítólag 2 millió dollárért vette meg.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco #51370 üzenetére
Az, hogy ki mit szeret, nem befolyásolja az én ízlésemet. Így kicsit se érezném szarul magam attól, ha a többség a bluest kedvelné.
Egyáltalán nem gond, ha valaki nem szereti a rockzenét, vagy a metált, ugyanígy fordítva sem érdem az, ha valaki meg szereti. De ez igaz minden más műfajra.
-
beteg
őstag
válasz
benedekco #51361 üzenetére
Szia!
Én végre azt hiszem, hogy megtaláltam a hangot, amit keresek, a nem ép jazzgitár Jackson JS32-ömből egy kínai humbival és egy drága Jazz BeBop BB11, 11-47-es húrkészlettel most olyan hangok jönnek ki, hogy lassan már azt hiszem, tudok néha valamit játszani. Kellemes, gazdag, meleg, simogató, pregnáns, minősegi, motiváló! Elő is vettem olyan nehezebb témákat, amihez eddig nem volt kedvem -
consono
nagyúr
válasz
Nem vagy egyedül
Én is csak nyomokban hallgatok metált már. Mondjuk eddig is sokkal több bluest, meg bluesos, southern rockot hallgattam. Meg countryt
Aztán egy bő 10 éve rájöttem, hogy a jazz is jó, bár én abban a zongorát meg a szaxofont sokkal jobban szeretem, mint a gitárt...
Persze játszani azért játszom itthon metált is, saját szórakoztatásomra (meg a család nagy szomorúságára), de sokkal sokkal több az ambient gitár...
-
-
válasz
(Bocs, dupla OFF-ba tenném, ha lehetne)
Őszinte leszek (és tartósan népszerűtlen
), nekem nem a szívem csücske a metál. 1-2 szám OK, vannak kedvenceim is, de általában _nekem_ túl nagy a hangerő, kevés a dinamika és a csönd. Kevés is elég belőle.
Technóval és elektronikussal is hasonló a gondom, de ott inkább a monotonitás szokott zavarni, pop meg simán unalmas többnyire... marad a modernek közül a jazz / blues / rock / prog / fusion vonal.Ezzel együtt pl. egyszer orbitális metál covert szeretnék csinálni a Wrecking Ball-ból, első hallásra is ez jutott eszembe. Rákerestem, de ami van, az nem győzött meg
-
bil
tag
válasz
benedekco #51137 üzenetére
Ez egy bordó Kramer Focus 1000-es, Floyd Rose tremolóval - nem tudom, hogy volt-e ebből enélküli.
Jó állapotban van elvileg, minden eredeti rajta.
Egyelőre még csak gondolkodom az eladásán, mivel nem használom, de még semmi sincs igazán eldöntve, csak szeretném tudni, hogy kb. mennyit érhet ma.
Köszi! -
doc
nagyúr
válasz
benedekco #51117 üzenetére
Persze, szívesen, pont ezért estem neki a Donnernek, tapasztalatszerzésert. A pickupokat is waxolom majd, remélhetőleg holnap. Meg szerintem ha találok valami olcsó de jó kulcsszettet, azt is kicserelem, a mostani működik ugyan, de érezni rajta az olcsóságot. Aztán ha nagyon ráérek, valamikor át is festem majd, vannak ötleteim
-
válasz
benedekco #51013 üzenetére
Erre vannak a prémium (fizetős, csúcsminőségű) IR-ek. Ilyen pl. a fent említett Ownhammer, vagy York Audio etc. Nem feltétlenül jobb minőséget kapsz a pénzért, hanem pl. időt nyersz. Nyilván sok ingyenes pakkból is ki lehet keverni az adott láda megfelelő hangzású mixét, csak ehhez rengeteg idő, és pluszban még tudás / tapasztalat is kell.
A fizetős esetében: mix01 -> play. Én az 1 USD demo után vettem pár York Audio IR-t, csak azokat használom (kipróbáltam pár ingyenest is, nem találtam olyat, ami igazán tetszett volna). -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco #50834 üzenetére
Pont tegnap agyaltam a pentaton skálákon munka közben. Még a tanárral pár hónapja valamiért egyszer a G-moll pentatonnal kezdtük, utána olvastam, megtudtam, hogy öt különböző formája van (mint az A-nak a képeden). Hármat már álmomból felébredve is lejátszom.
Viszont.
Amit nem értek. Az összes hangra épített pentaton skálának csak ez az öt alakja van? Azaz, Ez végig csúsztatható a nyakon ezek szerint, ha az A és a G ugyanaz.
Akkor az E-moll pentaton dobozok alakja mitől más? Attól, hogy az E hangot elméletben a nut mögötti nem létező bundnál fognám le? Akkor csak az E a kivétel, az összes többinek ez az 5 alakja van, mint lent a képen?
-
doc
nagyúr
válasz
benedekco #50834 üzenetére
Tényleg késő van, kevered az A és E mollt
En arra nem jöttem rá hogy miért Am-G-F-G?
A C-G-F-G-t érteném (1-5-4-5), meg az is megvan hogy a C és Am hangkeszletileg ugyanaz, ezért?
Mondjuk második fekvesben C-rol indítva végül is C dúr pentaton, akkor lehet megfejtettem -
doc
nagyúr
válasz
benedekco #50726 üzenetére
Ez megnyugtato, koszi
Nyujtani meg eleve nem szoktam (utoljara Rocksmithben ahol muszaj volt, de a Schecterrel meg nem is probaltam, majd ha megjon az 'eldobhato kebabos' gitar, az szerintem tok jo lesz arra is), akkordozni igen, azon gondolkodtam hogy azert az elso bundos B hur kell Am-hoz, C-hez, szoval ott pont hasznalom sokat, de ahogy mondtam, nem vettem eszre problemat, nem zorog, nem csuszkal. Csak azert meglepodtem rajta, ez egy majdnem 300ezres gitar, ami ujan igy nez ki
-
doc
nagyúr
válasz
benedekco #50722 üzenetére
Marmint maga a bund anyaga? Mennyit jatszottal rajta?
Mi lett vele vegul? Ujrabundozas mondjuk acellal? Gondolom az kb "orokelet", nem?Amugy ha mar bund: minap ujrahuroztam a Schectert (azt mondtak a boltban, az igert "ingyenes beallitashoz" ott kell hagyni 1-2 napra, azt meg egyelore nem akartam, szoval csereltem hurokat otthon), es meglepve lattam hogy hogyan nez ki az elso bund. Nyilvan eddig is ilyen volt, csak a hur (B) alatt nem latszott, amugy nem zorog, nem erezni egyaltalan, mennyire jelent ez problemat?
Gyanitom hogy ha garanciara hivatkozva mutogatnam a boltban akkor elhajtananak azzal hogy biztos en csinaltam vele valamit, vagy rosszul gondolom? -
doc
nagyúr
válasz
benedekco #50700 üzenetére
Irtam is hogy harmadik gitar lesz, idonkent hasznalom csak, nem hiszem hogy olyan hu de hamar elkopna. Ha megis, akkor is szinte ingyen volt.
Ha tenyleg olyan rettenetesen pokolian hulladek a bund, annak ellenere hogy minden mas resze tok jo, akkor az abszolut legrosszabb esetben ujrabundoztatom, ahogy nezem 80-100 korul mar minosegi bundokkal megcsinaljak full beallitassal egyutt, akkor kerult kb annyiba az egesz mint egy Squier ujan"a kebabos gityó" - Az ilyen lenezo beszolasokat Ctrl-Alt-Del kollegatol szoktuk meg
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco #50672 üzenetére
Azt már tanácsoltam máskor is, hogy más szájába adj már olyan dolgot (vagy mást), amit nem mondott. Soha nem mondtam ezt rá, hogy "lehasznált szar". Azt mondtam, hogy én úgy szeretnék gitárt venni, hogy azt a dobozából én vegyem ki.
Én azt gondolom, hogy a gitárboltban lógó gitárok a "próbagitárok", azt a tulaj annak tudatában teszi ki, hogy azt bizony össze fogják fogdosni, esetleg oda is verik a falhoz véletlenül, lehet, hogy 50-en játszogatnak majd rajta. Ha nem így lenne, azaz nem annak szánná, akkor az összes készleten lévő gitárból tenne ki a falra, és bizony nem tesz ki.
Amikor Győrből rendeltem az LTD-t, akkor direkt megkérdeztem, hogy mennyi van belőle készleten. Mondta, hogy három darab. Kértem, hogy akkor ne a falon lógó darabot küldjék, és mondta, hogy ez természetes, a raktárból veszi ki. És ez is ezt támasztja alá.
Amúgy meg mindenki úgy vásárol, ahogy szeretne, én sem kritizálom más szokásait. Úgyhogy ezt nyugodtan engedd el, köszi nem kérek belőle többet. ha majd a te pénzedből veszek gitárt, majd megkérdezlek róla, mi a véleményed.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #50664 üzenetére
Nyilván, de pár megyeszékhelyen kívül nincs is túl sok hangszerbolt az országban - pont hogy a nem pestieknek igazán nagy áldás a Thomann, a 30 napos visszaküldés opcióval, ráadásul olcsóbban mintha utazna x órát azért hogy talán legyen vagy ne legyen raktáron amit megnézne.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #50650 üzenetére
Semmi gond, de azért ha pl 10-15 év múlva már csak a Thomann lesz pont ezen okok miatt, akkor meg ne csodálkozz, hogy mivel nekik nem lesz konkurenciájuk, majd csak tőlük fogod tudni venni és csak azon az áron tudsz vásárolni amin ők árulják, konkurencia nélkül valószínűleg magasabb áron mint amúgy adnák.
Még ehhez annyit hozzátennék, hogy Goose-T példája pont jó, nem szünt meg a konkurencia a PC piacon sem, csak átkerült a fizikai boltokból az online térre. Ha meg is szűnne minden Bp-i hangszerbolt(nem fog amúgy, valamennyit el fog tartani az ügyfélkörük biztosan, mert mindig lesz valamennyi igény rá), akkor is maradna még alternatíva a Thomann mellett, ott van ugye a leghíresebb(bár a brexit óta kicsit körülményesebb) Andertons, németországból a Musicstore.de, vagy akár csak a szlovák/cseh muziker és kytary mint nagyobb online szereplők. -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #50650 üzenetére
Én amúgy megyónál nem tudom hogy van, de voltam hangszerboltban ahol az ajándék "beállítás" egy kb 5 perces művelet volt aminél valamit tekergetett a nyakon, és kész, össze se lehet hasonlítani azzal, amit egy rendes hangszerész csinál, egy teljes kezdőnek persze több mint a semmi.
Aki viszont évek óta gitározik, hát, szerintem nem árt ha ennyit megtanul mondjuk magától is pár youtube videó alapján legalábbIlletve szerintem tényleg elsiklunk afelett is, hogy a Thomannál egyszerűen jobb az ügyfélélmény, nekem személy szerint valahogy sose volt raktáron semmi amit kipróbáltam volna(még akkor se ha a weboldal úgy mutatta, khm), de cserébe nagyon meg tudtak sértődni ha ezután online rendeltem tőlük és 14 napon belül visszavittem, mondván hogy miért nem próbáltam ki a boltban. Aztán mikor mondtam hogy mert ők mondták hogy nincs raktáron, akkor morgott maga alá tovább(ez az Árkádia volt amúgy valami multieffektel pár éve). Thomannál 30 napod van, küldik a postához a papírt, feladod az ő költségükön, és ennyi volt.
Vagy garanciás ügyintézés, ahol rajta van a garanciapapíron hogy gitár teljes cseréjénél a garanciaidő újraindul, erre mikor ki kellett cserélni akkor felhívott a tulaj, hogy csak a maradék időre szól az új gitár garanciája, és valami mismásolt garanciapapírt küldött az újhoz, hogy úgy tűnjön máskor került hozzám mint valójban(ez a hangszerdiszkont). Thomannál ezzel szemben közölték hogy nem tudják javítani a gitárt, a pénzem szeretném vagy egy újat? Miközben ugye ingyen elpostázhattam hozzájuk garanciás problémával. -
bigrob
őstag
válasz
benedekco #50410 üzenetére
Szerintem is megéri azt a 12kt rááldozni. Mert később meg szívja a fogát hogy lehetett volna kicsit többet áldozni és nem kellene cserélgetni.
Talan fattyu(?) is elkezdett fendereket venni amikor kezdő volt nem nagyon értett hozzá és nem bánta meg hogy használtan jobbat vett, bukó nélkül meg el is tudta adni mind. Bocs ha rosszul emlékszem! -
arnyekxxx
veterán
-
m3tr0
őstag
válasz
benedekco #50356 üzenetére
Értem én.
De mit csinálok cirka 300 ezres cuccal ha mégse működik a dolog!?
A 150-et összesen gondoltam, 100 a gitár 50 a többi.
Azert írtam,hogy összeghatár mert vehetnek 500-ért is gitárt de nem akarok.
Igazabol 300 - ért se vennék gitárt meg egy erositot elsőnek.Ott van a Stagg vagy egy meg olcsóbb Grx40 kezdesnek nem elég?
Vagy 100-ig egy Squier Bullet? -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #50356 üzenetére
Jogos, még a korábbi kérdést láttam csak ahol a kérdés az volt, hogy 100ért érdemes-e gitárt venni
Mondjuk ha 150k a teljes keret, akkor is érdemes lenne abból 50et erősítőre szánni(sajnos manapság még egy használt katana se jön ki ennyiből), akkor meg megint csak 100 maradt gitárra, és abba nem fog egy CV beleférni. Vagy esetleg egy olcsóbb multi fejhallgatóval, illetve interfész géphez és ott valami modellezővel beleférhet a keretbe, és akkor maradna több gitárra. -
m3tr0
őstag
válasz
benedekco #50342 üzenetére
Mindent ami rock, nem a nagyon zúzóst. (főleg Dire Straits,Eric Clapton és társai ami minden mennyiségben jöhet zenét illetően)
A keret mondjuk valahol 150 ezer forint körül lenne de igazából nem nagyon van.
Itt inkább az a kérdés,hogy mi is az ami már megfelelhet nekem megtanulni de már minőségi is valamennyire. -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #50282 üzenetére
Nem muszáj akusztikai szivacsot berakni, de egy tojástartónak semmi tömege ami elnyelje a hangot, nem is kifejezetten úgy állnak a csúcsai hogy egymásra verődjön a hang, ráadásul papírból van, ahogy DrDoktor is említette elkezd idővel lebomlani ha úgy van. Akkor már, bár nem ingyenes de budget megoldásnak egy DIY akusztikai panel építése, van rá rengeteg útmutató a neten, és érni fog valamit ténylegesen.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco #50076 üzenetére
Az Epiben kétszer cseréltem elektronikát, a HB-ben és az Ibanezben egyszer, de az semmi változást nem hozott. A HB és az Epi rövidskálás, az Ibanez hosszú. Az elektronika teljesen standard mindegyikben, 500K-s potik, 22-es kondik. Húrokból mindegyikre ugyanaz az Orphee került.
-
FockeWulf
tag
válasz
benedekco #49936 üzenetére
Sokan így vannak ez igaz, mármint hogy maguknak megcsinálják a dolgokat...mert egyszerűen olyan pofátlan árak vannak hogy már csak azért se....nem azért mert nem tudná megfizetni, egyszerűen nem fog horrorárat kifizetni.....valahol igazuk van.
Egy angliai ismerőssel éppen valamelyik nap beszéltünk erről a "rezsicsökkentésről"....valami olyasmit mesélt hogy az eü és a posta dolgozói országos sztrájkba vannak, égetik a számlákat nyilvánosan....valami 400 fontot mondott hogy annyit ad majd állítólag az állam...fél évre elosztva...rezsitámogatásnak. Ahogy kivettem a szavából azért ott sem valami rózsás a helyzet. -
FockeWulf
tag
válasz
benedekco #49919 üzenetére
Hát fene tudja, azért nem egy 40ezres invasion gitár ha jóltudom, talán olyan nagy gondok mégse kellennének hogy legyenek vele, hisz újan vette...ha meg igen vissza kell küldeni, logikusabb lenne és gazdaságosabb is.
Még ha bundokat is kell polírozni....akkor is sok a 31 (szerintem). -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #49919 üzenetére
Szerintem csak simán ennyibe kerül. Guitarclinic Zolihoz is kb 3 éve vittem utoljára gitárt, de már akkor is 15e ft felett volt nála egy beállítás, azóta meg azért elég meredeken emelkedett minden ára. Szerintem is húzós amúgy a 31, de könnyen el tudom képzelni hogy nem lehúzásképp, hanem alapvetően ennyibe kerül nála.
Ezért is érdemes ezeket a dolgokat az embernek magának megtanulnia
Kezdőként, egy új hangszernél egyszeri díjként amúgy ha perfekt lesz utána szerintem akár bele is férhet
-
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco #49849 üzenetére
Amúgy itt van Ctrl+Alt~Del mint 0 xp-s kezdő.
1 xp-t azért húzzunk már be neki lassan egy év után.
De amúgy az analízised tökéletes. Muzikeren vettem egy ilyet, igaz, a feketét, és 10 ezerrel olcsóbb volt egy éve. Életemben nem fogtam elektromos gitárt a kezemben, csak azt hallottam-láttam, hogy szólnak YT-on vagy Spotify-on. Az egy dolog, hogy a kombónak a 220-as villájából csak egy volt
, így nem lehetett hálózatra dugni, de szó nélkül cserélték.
Botrány szarul szólt. Egyből ugye a torzítást kerestem rajta, hogy majd jön a metál, hát nem jött. Szerintem egy hét múlva már meg is hirdettem, eladtam 10 ezer forintért, egy apuka vette meg a fiának karácsonyra. Akkor vettem a Marshallt. Mert ugye az menő, gondoltam én, ikonikus márka, megláttam a Mezzoforte-ban a földön, dobozolva, nekem ilyen kell. Megnéztem teszteket róla, és megvettem. Pár hónapig húztam vele, még mindig nem jött belőle olyan hangzás, amit akartam, majd tavasszal garis problémám lett vele. Visszavittem, cserélték ugyanarra, másnap rájöttem, nekem ez nem kell, nem szól úgy, ahogy kéne. Ekkor már szemeztem a Katanával, visszavittem a Marshallt, ráfizettem, és elhoztam az 50-es Katanát, amit amúgy imádok.
A kis noname gitárnak a bundjai volt, hogy véresre karcolták a kezem, amikor olyan fogásban gyakoroltam valamit. Gondoltam, hogy ebből elég, úgy tűnik tartósan fog érdekelni a gitározás, nem csak múló hóbort volt, jöhet egy jobb gitár. Magamban a 150-es határt lőttem be árban, hogy az a kategória nekem bőven megfelel majd. Utána ött a 170-180, a kálvária a Thomann-os LTD-kel. Aztán jött a PRS, kéknyuszinak köszönhetően, amire még a nagyra becsült gitártanár is azt mondta, hogy jó kis hangszer...Gitározni ugye nem tudok, de legalább van jó hangszerem hozzá, mindig jó érzéssel veszem kézbe. Gyakorlatilag minden nap játszom rajta valamit, és tényleg bátran mondom, ha azóta még mindig a kezdő noname gitárom van csak, szerintem nem játszanék olyan kedvvel, vagy lelkesen.
...a Schecter lassan 4 hete áll a hangszerésznél, már el is felejtettem szinte, milyen érzés kézbe venni, várom haza szeretettel.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco #49849 üzenetére
129-ért ment el a tele, annyiért raktam ki. A CST-24 meg 85-ért. Végre csináltam helyet az új gitároknak, már szó szerint nem fértem itthon a gitároktól.
Kinéztem egy Sterlinget egy olasz boltban (Reverben találtam, de szerencsére van webshopjuk is, ott olcsóbb), egyelőre még alkudozom velük, hogy ugyan adjanak már egy kis black friday kedvezményt a gitár árából. Első körben visszautasították, aztán visszaírtam nekik, hogy van itt még egy-két jó ajánlat más eladóknál, és bár az ő gitárjuknak tetszik legjobban a színe, azért alszom rá egyet. Kíváncsi vagyok, válaszra méltatnak-e. Mondjuk tökmindegy, mindenképp azt fogom megvenni, hacsak nem veszi meg valaki előlem holnapig.
Ma este még megvolt.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #49843 üzenetére
Szerintem amúgy ez egy érdekes kérdés, hogy mitől szar egy gitár. Pl tremolo úgy is szar lesz(nem fogja a hangolást tartani) minden legalább 100e alatti gitáron, érdemes kitamasztani de onnantól meg jó lesz mindegyik. Hangolo kulcs szerintem megint hasonló téma nagyjából minden ilyen arkategorias cuccon, bár az nehezebb dió megoldás szempontjából. Nut úgyis műanyag mindegyiken, marad még a pickup bár nem hiszem hogy ez már az a kategória aminél ha nem a legjobb elvenné valaki kedvét a gitarozastol, viszont ilyen terén ilyen ár kategóriában már 10-20e Ft is simán nyújthat lényegi különbséget hangzás szempontjából.
Maradt viszont továbbra is a gitár jatszhatosaga, mennyire kényelmes stb, viszont ez meg lényegében ár független dolog, a legjobb dolog amit egy olcsó(vagy drága) gitárral lehet tenni az egy jó beállítás, ha valaki belovi a nyakat, beallitja rendesen a felsonyereg magasságát, húr magasság stb.
De kiváncsi vagyok ti hogy látjátok, de szerintem ami egy kezdőnek inkább számíthat az inkább egy jó beállítás mint az hogy cort vagy hb vagy ibanez gio legyen, sokkal többet számít az hogy mennyire veszi el a kedvet, hogy mennyire kell a húrokat nyomja hogy megszólaljon pl(a kínai meg dekos dolgokat a topikra gondoltam nem rólad
)
-
fattyu
veterán
válasz
benedekco #49837 üzenetére
+1
Vettem ujan fendert nem egyet, es egy dusenberget.Meg volt nehany hasznalt.
2 fendert es 2 framust tartottam meg. Mindegyik hasznalt volt. Ezek az allat hangszerek. Egyik uj fendertol se estem hanyatt. Nagyon nem.Egy hangszer eseteben nem lesz rosszabb attol hog nem te bontod ki.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #49837 üzenetére
Én nem tudom miért lenne 4ből 3 szar a HB esetében, de nekem tök mindegy ki mit vesz, viszont annál legalább saját tapasztalatot tudtam mondani
(arról nem beszélve hogy a Thomannon bárki szabadon értékelheti a vásárlását) Főleg hogy max 50k-t mondott, a felsoroltak közül pedig ennek még mindig csak a HB tudott megfelelni.
Érdekes minden esetre hogy a 2 évvel ezelőtt még minden szar ami nem kínai és (deko) Harley Benton hangulatból hova jutott a topik
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco #49800 üzenetére
Nem, egyelőre visszacseréltük a gitárokat az én kezdeményezésemre. Bejelentkezett egy pénzes vevő a Fenderre, én meg leginkább egy Sterling JP60-at szeretnék finanszírozni az eladásából.
Pont arra a napra cseréltük el a gitárokat, amikor a zenekari próbánk volt, úgyhogy azon toltam, kipróbáltam rendesen. Akkor készült a felvétel is.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco #49750 üzenetére
Egyről beszélünk szerintem, egy darabig persze elég lehet egy kapcsoló is, de ha akarsz kapcsolható delayt, boostot, torzítást, akkor már valami több kell(vagy a ga-fc, de az meg csak katana 100tól fölfelé van)
Én nem akarok senkit a kisvasútra rábeszélni, szerintem 10ből 10 esetben a multieffekt jobb ár/érték arányt képvisel, és akkor még arról nem beszéltünk hogy egy gombnyomásra lehet egész preseteket állítgatni rajta. Viszont ha csak egy pedál kell, akkor el lehet jutni könnyen oda hogy egy idő után már ott egy egész pedalboard -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco #49726 üzenetére
Miután elküldtem, gondoltam rá, hogy kitörlöm...:-D
Egy éve még azt mondtam, én soha nem fogok gitározni. Aztán azt, hogy nekem az első noname gitár évekig elég lesz. Azóta van két egész jó.
Nekem elég egy 10 W-os kombó, aztán lett egy 30-as Marshall, most meg a Katana. Meg mellé egy Spark.
Szóval igen, azt hiszem, hogy nem mondom semmire azt, hogy soha nem lesz, nem veszek.
Csak a telére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged