- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz
Eastman #42628 üzenetére
Harmatgyenge...
Axl vergődése, semmit se tud kiénekelni, de nagyon próbálkozik..
Még jó, hogy a háttérénekkel életben tudják tartani a produkciót.
Slash az első 20 percben amit bohóckodik számomra értékelhetetlen, utána viszont odaver.
Ez a felvétel nekem összességben egy hatalmas csalódás. -
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #42611 üzenetére
Épp erről az albumról tanultunk meg egy számot a hétvégi próbán az új dobosunkkal, a Digging the grave-et.
Fel is vettük, nem is lett rossz ahhoz képest, hogy első alkalommal játszottuk. Hatalmas album, nekem igazából sokkal jobban tetszik, mint a hypeoltabb FNM-albumok. Talán mert kevesebb a rappelés, több a zene.
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #42605 üzenetére
Hehe, és épp földim az eladó.
Bár személyes véleményem szerint nem ér 150 ezret. A 90-es években még nem nagyon tömeggyártottak használható gitárt USA-n és Japánon kívül.
Vagy már megváltozott az általános közvélekedés?
Emlékszem, hogy a 90-es években a japán Fendereket nem tartották semmire, a mexikóiért többet adtak. A koreai gitárokat nagyjából szermétre valónak tartották. Aztán feljöttek a koreaiak a 2000-es években, ezzel meg hirtelen elkezdték az összes koreai gyártmányt isteníteni, még a 80-as években készülteket is.
Találkoztam már olyan hirdetéssel, is, hogy "ez még indonéz gyártmány".
-
válasz
Eastman #42578 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=Fmc8YcOWVFI
Van ilyen is.
Amúgy miért jutott eszedbe ez a videóanyag? Melyik része az amelyik megfogott?
Nekem fogólap tisztító citromolajam, mikroszálas kendőm és általános hangszer tisztítószerem van tőlük. Ajándékba kaptam. A munkapadom ellenben egy elnyűtt jóga(vagy fitnesz) matrac, nyak tartónak meg vágtam magamnak egy darab polystyrene-ből. Ez utóbbi elég gyenge, várom már mikor törik el a fenébe. -
wednesday
őstag
válasz
Eastman #42394 üzenetére
Gondolkoztam is azon, hogy én magam állítgassam be a dolgokat. Most a húr magasság meg az oktáv állítgatása nem tűnik ijesztőnek (jobbra tekerem v balra, le vagy fel). De egy dolog miatt nem próbálkoztam vele, az a nyak állítása. És akkor úgy voltam vele állítgassa olyan, aki látott már közelről gitárt.
Nyilván sokkal könnyebb, ha ez ember saját maga megcsinálja ezeket a dolgokat.
-
válasz
Eastman #42322 üzenetére
Plusz nyerget lehet kenni különféle cuccokkal, én pl gyertya viasszal kentem meg a fehér/csont színűeket, a feketét pedig grafittal szokták. Van aki rögtön cseréli is, bár én a cseréltet is be "olajoztam", szeretem ha sikamlós a járása neki.
Amúgy még nem is írtam. A régi trágyalé Bulletstratomat kiékeltem nemrég és rohadtul nagy lett a változás. Meglepően stabilan tartja a hangolást! Tényleg érdemes olcsó gitároknál megtenni az ékelést ha nem kell a tremolo kar. Vagyis érdemes lemondani a karról mert úgyis csak széjjel hangolja a szerkezetet. De ez az ilyen Squier, Epi, Vintage, HarleyB és egyéb olcsóbb kaliberű eszközöknél ajánlottabb művelet. Drágább, jó minőségű hangszerekkel azért nincs annyi macera.
-
espista
senior tag
-
-
válasz
Eastman #42198 üzenetére
Vicceltem, pont így gondoltam én is ahogy te. Persze a pengetési technikájával nincs gond, de az egy másik történet hehehe.
re: espista
Persze persze írtam is, csak nagyon torzult az arcom és nagyon nehezen ment a végignézése a dolognak. Szerintem is rossz kategorikusan kijelenteni ilyeneket hogy ez a helyes x(bármilyen testrész) tartás. A lényeg hogy hosszútávon ne érje a testet károsodás és elérd a célodat, kívánt hangzást. Pl van közelemben ismerős akinek az ízületei mentek rá a gitározásra, rossz és erőteljes tartás miatt.re: andor80
Mire gondolsz helyes változat alatt pontosan? -
kemotox
addikt
válasz
Eastman #42198 üzenetére
Jaj nemár, annyira gáz dolog ez a kanapépszichoanalízis. Tudsz róla bármit is azon kívül, amit a nyilvánvalóan megjátszott videókból láttál? Gondolom a Tom Hanks is retardált, mert eljátszotta a Forrest Gumpot.
Most nem keresem meg, mert mindjárt kész a lasagne, és az fontosabb, de láttam régebben egy interjút vele és full normális. -
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #42042 üzenetére
Nem pont ezt állították, de azóta már meg is magyarázták. Bocs az ünneprontásért.
-
válasz
Eastman #41817 üzenetére
Én még ennél egy picivel nagyobbat is el tudnék képzelni.
A PRS SE Standardon is van valami pinciripinciri bevágás, de nekem is bevág, mint a tanga. Lehetne mélyebb meg szélesebb.re: Carlos
Akkor most két gépet építesz?!?!
re: kemotox
Lehetne oda is, de ülve nehéz. Akkor már citerázok. 😁🙌🎟 -
-
Carlos Padre
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Eastman #41712 üzenetére
fender korea. amennyire tudom Cort gyár.
de isten bizony nem értem.
van ugyanebből átlátszóra lakkozott reverben most egy euban. az látványosan 3 darab nem szép illesztésekkel. ez meg fekete volt.
Benedecko: lehiggadtam ám.
4 gitár maradt meg. 2 fender 2 framus
-
Smiley
addikt
válasz
Eastman #41642 üzenetére
Koszi! Igen, szerintem is ki lett maxolva rendesen.
Iden meg bizotsan ezt fogom nyuzni, aztan johet valami fasza LTD gyari EMG-vel. Amugy eletem egyik legjobb otlete volt belevagni ebbe az egeszbe a kezdeti nehezsegek ellenere is, mert hatalmas kikapcsolodast nyujt szamomra... foleg igy home office kozben.
-
válasz
Eastman #41598 üzenetére
Köszi!
(#41600) qltsar
Ezzel voltam már én is így. Beszereztem a hivatalos kottát, mert abba biztos nem lehet hiba és bevágtam egy totál elcseszett témát. Aztán nem értettem hogy miért nem működik, aztán évekre rá néztem youtube-on hogy nem is úgy játszák. Na ez klassz. (RHCP)
A másik meg az, hogy hallod, hogy a stúdió albumon van egy két hiba, érződik hogy nem ez volt a cél, becsúszott egy két félre hang, de teljesen működött és a tabba is bekerült. De volt olyan is, hogy a tab volt jó, de a stúdió felvételen meghagyták a tökéletlen gitárt. -
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #41547 üzenetére
Nagyon pontos, nagyon szépen szól, nagyon jó játszani rajta. Csak nem az enyém, mondhatni bizományban van nálam. A basszusgitárosunk rám bízta a régi zenekari cucc eladását, amit még a korábbi dobosunkkal együtt vettek, azért adták cserébe ezt a gityót. A sok "mennyitengedszafelibűlbástya" kaliberű érdeklődő mellett ez egész jó ajánlatnak tűnt.
Arra is gondoltam, hogy a pickupokat kikapom belőle, talán elmegy 40 körül, a gitárba pedig veszek Aliról egy hagyományos tele pickupszettet, úgy talán könnyebben el lehet passzolni a gitárt, talán 50 körül.
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #41545 üzenetére
Itt is felbukkant egyik előző életében a nyaka, bár ennek linkeltem a hirdetését.
Szerk.: hét darab.
-
Carlos Padre
veterán
-
nap
addikt
válasz
Eastman #41446 üzenetére
Hivatalosan igen.
Nemhivatalosan csak 25,3.
Volt egy széria (p90-Humbi, 3 poti), ami csak 24,75-ös volt.Carlos Padre: Amit elmondtál, az a studiókra igaz. Paulowina test, sima humbuckerek.
Azért a rendes régi nighthawkok és blueshawkok elég jók. És még a csavarozott nyakú Epiphone-ok is. Ott mahagóni a test és a nyak, rendes juhar a top, és a hangszedők is a megfelelőek. -
Carlos Padre
veterán
válasz
Eastman #41444 üzenetére
Ezekkel a flat top Les Paulokkal én nem tudok megbarátkozni. Eleve olcsó a kinézetük, sok munka nincs velük, csavarozott nyak, telibe vannak fújva így az anyag is kvázi mindegy, az ár valahogy mégsem tükrözi ezt. Ragasztott nyaknál meg sosem értettem miért nem lehet szépen a hátlappal síkban a nyak, miért lépcsős? A lapos felület adja, hogy könnyű lenne szép furnéros felületet csinálni, de neeeeem. Vagy csak én akarok sokat?
-
nap
addikt
válasz
Eastman #41438 üzenetére
Köszi az infót! Másnál is olvastam, hogy a Warmoth-tal mennyire elégedett. Meg, hogy azért terjedt el, hogy a csavarozott Les Paulok szarok, mert leginkább az olcsó gyártók alkalmazták, ahol a költséghatékonyság volt a legfőbb szempont a minőség (és minden más) rovására.
-
arnyekxxx
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest