Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cappa72

nagyúr

Sziasztok!

Kicsit elszaladt az idő így hétvégén, születésnap, szüreti felvonulás, stb...

@#66712 X2N
    Amit ajánlottál, az önmagában nem tűnik rossznak (HB fusion3). Csak hiányolom a letörést, ami a Superstratok jellemzője, és arra nekem szükségem van.
    Az acél bundok azok már elég strapabíróak? (mintha ezt írtátok volna korábban)
    Azt nem tudom, hogy a WV50iik mennyire jó, de olvasva róla nem rossz a megítélésre.

Naszóval...
    RG460dx – ez volt az első, amit megfogtam, ne volt annyira sportnyaka, mint a Warlock-nak.
    RG470pb (poplar burl): nekem élőben kevésbé volt tetszetős, mint a 460dx blue, erősen érezhető volt, hogy kicsit nehezebb, mint a 460dx.

RG470dx – ezt nem próbáltam ki, csak felvettem a listára. A 470pb/460dx keveréke. 470pb-s pickup kiosztás, de alapvetően 460dx felépítés. Érdekes színekben van – pl. lila test, fehét pickup-ok.

És akkor vissza kell ugrani egy kicsit az RG421-re... most újra megnéztem a sepcifikát, és annak is Wizard3 nyaka van. Amikor a gitárcentrumban kipróbáltam, nem teljesen ilyenre emlékszem, mintha annak vastagabb lett volna a nyaka. De ezt csak akkor lehetne megítélni, ha oda-vissza cserélgetném.
    Nem tudom, hogy meggyőzött-e az RG460/470, hiszen az egyik fontos kérdés a nyak. Érzésre a 460 jobban tetszett, de nem tudom megmagyarázni, miért. (A 460 drop-D-n volt, így kicsit tool-oztam rajta – lehet, hogy ezért tetszett jobban?)

Az kérdés lenne részemről, hogy ezek nem lakkozott nyakkal bírnak? Ezen már csak hazafelé gondolkodtam, próbáltam felidézni a kipróbálást. Valahogy nem siklott rajtuk úgy a kezem, mint a Warlock-on; olyan “száraz” érzés volt.
    Erre szoktak alkalmazni valami hasonlót, mint a Dunlop 65 fretboard kence?

Aztán hazamentem, ennek a Warlock-nak tényleg nagyon vékony nyaka van. És lakkozott.
    A Kramer nyaka is lakkozott, de szerintem még a fogólap is.

Egyelőre várom, hogy okt 10 legyen (fizetésnap), ha addig megint eljutok valahová, akkor próbálgatok még.
    Szerencsére nem annyira sürgős, de azért hajt egy kicsit a hifibogár.

@benvolio#66669
    Elég pici bolt a Jumbo, de jópofa, jó hozzáállású, viszont Jackson nem sok volt kitéve, pláne nem signature gitár. Szóval nem tudtam kipbálni.
    (Na meg már rámtelefonáltak, hogy hó’vagymá’... azt hittem, hogy 20 perce vagyok a boltban, kiderült, hogy háromnegyed órája... Jók ezek a kis lecsípett idők, de nem a leghatékonyabbak sajnos. De legalább volt lehetőségem rá.)

Csájníz Fuzz:
    Kici műanyagocka’, kolléga 3700Ft-értrendelte, hát a kipróbálás az elmaradt, de itt van.

@#66744Redchucky
    Nekem idén telt le a 35 év, hogy esetleg egy új gitárt vegyek. Talán meglehet a második. Több már biztosan nem lesz.

Új hozzászólás Aktív témák