Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kutyek

senior tag

válasz cucka #56284 üzenetére

Köszönöm a tanácsokat. Az elemet az eladó is mondta, szerencsére ezt már megszoktam, a gitárom is aktív-passzív.

A balkezem elég erős, mivel eredetileg csellóról jövök. Bár a menzúrája kb. egyezik a gitáréval, a húrok vastagabbak, és a húrmagasság / húrnyomás is jóval nagyobb. Ami azt illeti, a csellómon magasabb az action és a húrnyomás is nagyobb, mint ezen a basszusgitáron (szerintem ez a Cort elég kényelmes).
    A tágabb fekvéseket viszont tényleg szoknom kell, kb. 5. bundig nagyjából 2 ujj / bund "economy" uzemmódban vagyok, felette rendes 1 ujj / bund. Értelemszerűen többet kell mozogni a nyakon a fekvések között.
    A jobb kezet viszont folyton érzem, rendesen fárad az alkarom az erősebb pengetéstől, bár remélem, ez is gyorsan szokható.

De még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy lebeszéltetek az octaverről, már régebben meg kellett volna lépnem ezt a basszusgitár vételt. Szinte azonnal úgy szólaltak meg a bassline-ok, amiket a dalokhoz kigondoltam, ahogy elképzeltem (fejemben hallottam) őket. Iszonyat élvezem, igazából a midis önszopatás csak egy utolsó próbálkozás volt, hogy halogassam a dolgot, de itt volt az ideje. Zenélni-játszani egyszerűen jobban szeretek, mint kottázni / kódolni :B

Új hozzászólás Aktív témák