Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Birsinator
tag
válasz
freedh #13157 üzenetére
Egy jótanács:
Nekem HD3870-es karim van, ami belső átkötés nélkül tudja a HDMI kimeneten továbbítani a HD audio jeleket. Nem tudom, neked milyen videokarid lesz/van, de miután fent van a Win, én javaslom, hogy előbb rakjad fel a VGA drivert és utánna az audio-t mert nálam bezavart, hogy a HDA driver megtalálta az alaplapi hangkarit, majd megtalálta (feltehetőleg) a VGA kártya HDA-ját is, de ahoz még nem volt fent driver, ezért nem tudta felrakni a megfelelő drivert, így kb. 1 órám ment rá, mire azt mondtam, hogy cseszek rá, és folytatom, és mikor a VGA drivert raktam fel, akkor találta meg megint a HDA eszközt és fel is telepítette magát rendesen. Valamint érdemes tudni, hogy alapból a hátsó audio kivezetésen adja a gép a hangot, a Realtek driverében a windows-ból kell beállítani, ha előlapi csatlakozón akarsz audio jeleket. (nekem hátra van bedugva a hangdoboz)A Biossal kapcsolatban majd ha összeraktad a gépet, és bekapcsolaod akkor fogod látni, hogy milyen bios van rajta, szerintem ha minden jól megy, akkor ne frissítsd. Túl nagy a kockázat, hacsak nincs szünetmentes tápod
-
Birsinator
tag
válasz
freedh #13153 üzenetére
Ha nincs semmi bajod a géppel akkor felesleges a biost frissíteni, ha valami nem megy úgy ahogy te elgondolod akkor érdemes megpróbálni. Milyen verziójú a lapod és a biosod?
Lapból van 1.0-ás 2.0-ás és 2.1-es. Biosból a legújjabb aszem F11 (vagy F12). A lapod verzióját úgy tudod megnézni, hogy az alaplap egyik sarkában van egy olyan hogy v1.0 vagy v2.0 vagy v2.1 (nálam 1.0). A Bios verzióját a gép bekapcsolásánál a boot képernyőn írja ki az alaplap típusa után (nekem alapból F4 volt). Én frissítettem F8-ra mert javasolták (bár nem volt vele gondom), de kicsit megizzadtam vele, valamint azóta a ramnak nem tudok pontosan annyi feszt adni mint ami kellene, de mivel tuningolom ezért nem is aggódom, hogy picivel több feszt kap. -
-
mazda626
addikt
válasz
freedh #12940 üzenetére
Meg vagyok elégedve a lappal, a chipsethűtő picit meleg, de egy ráaplikált venti megoldja azt is. Thermaltake Big Typhoon VX 120 hűtőt használok, tuningot is szépen bírja, a venti alapon teker rajta, maxon elég hangos. Azt le akarom rajta cserélni egy 133CFM-es Scythra, azután nem lesz gondom sem hanggal, sem levelgőszállítási problémákkal.
-
skyboi
tag
válasz
freedh #12924 üzenetére
Szerintem qMAGICq kolléga hozzászólása sokat segít a döntésben. Ezek a Gigák nagyon jól sikerült, relatíve jó árért kaphatóak és a gyári cooler csak tényleg feszemelés nélküli tuninghoz elég. Mondjuk 2.8 gigaherzet el fogsz tudni érni. De talán még többet is, kis szerencsével
Nekem így is melegszik a rendszer, ezért eszembe se jut húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest