Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Csaba
tag
válasz
Gorneck #5926 üzenetére
Bocs, hogynagyon értetlen vagyok
Ha autora van állítva az időzítés, akkor 800/5-5-5-18 at állít be a gép. Ha manual-ra állítom, akkor 800/4-4-4-12őt kérek tőle és hidegen nem indul. 400as FSB/2.0 SMM illetve 266/3.0 esetén sem
Nem áramtalanítottam a gépet. És nem sípol, csak elindul, leáll, elindul, leáll és aztán meg, mert mindent autora illetve defaultra visszaállít. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #5950 üzenetére
noshát.
az én lapom F5f bios alatt 415-ösfsb-nél vállt 1066-os straprol 1333ra.
a procim menne 433-as fsb-t is és a memom sem akadályozná de mégsem tudom azon hajtani mert szarabb eredméneket kapok mint 415-ös fsb-vel.sőőőt...nagyon sokáig nem hozza be a 415-ös fsbvel elért eredményeimet.
mivel a lapommal minden oké és minden tökéletesen működik azért engem egy szempont érdekel és az a strapválltás feljebb tolása akár 450-ig!de nem mindegy milyen áron mert F8f nél megoldották hogy 425-ig kitolták de ezért beáldoztak 1 egység trd.-t.szóval adtak egy pofont a szarnak.és ott még beleszaladtam abba is hogy leválltott pci-e 1x sebességre a lap.
szóval betonstabil a lap és ezen nincs is mit szégyelni.lassabb ne legyen mint a leggyorsabb memkezeléses biossal.ennyi az elvárásom.
hangsulyozom hogy nekem minden tökéletes tehát nincs milyen javitásra várnom a kezemet tördelve..
konkrétan feldobom a biost és megnézem hogy hogyan viselkedik 420-nál.ha nem indul el trd.6-al akkor már jobb nem lesz mint az F5f.persze mérek egyet nehgy tévedjek.ha beigazolodik mint ahogy most is akkor visszadobom a régebbi biost ami eddig is tökéletesen működött.
nyilván ebből a lapbol és az adott proci/memobol a leggyorsabb rendszert szeretném kihozni.és nem érdekel a bios száma.
csak ezen a nyomvonalon mozgok bios ügyben. -
P00By
nagyúr
-
d@minator
addikt
válasz
Gorneck #5892 üzenetére
A geil talán holnap lesz, azóta BIOS-t és tápot cseréltem, meg került bele egy kölcsön 7600GT. A gt után megemberelte magát. Viszont tuning után ha kikapcsolom nem marad meg a beállítás. Visszaáll 1,6 GHz-re. P00By-nak lesz igaza, hogy lelke van ami nem is baj csak, hogy fekete.
230V-os hálózati elosztó. Ha kikapcsolom a számítógépet (master) akkor a monitor, modem, hangfal (slave-ek) is kikapcsolnak automatice. Lehet, hogy nem kell kidobni, mert a master mindig táp alatt van, még automatában nem próbáltam mióta a giga lapom van. -
-
D.Csaba
tag
válasz
Gorneck #5824 üzenetére
Beállítottam, így probléma nélkül elindult, de mivel meleg a gép és "melegen" a másik 400as FSBs beállítással is elindult, leállítottam. el is kellett jönnöm otthonról, 6 körül hazaérek, és kiderül, ezzel a lebutított CPU-s beállítással indul-e rögtön... Köszi az ötletet!
-
fdisk
őstag
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Gorneck #5822 üzenetére
Szia!
Most egy nagyon "okos" kérdést teszek föl, légyszi ne kövezz meg nagyon!
Ha az embernek megy minden ahogy szeretné, akkor is érdemes BIOS-t frissíteni, vagy ez csak hardverkompatibilitási gondok esetleg + beállítások érdekében ajánlott. Csináltam már ilyet régebbi lapon, de mivel ez egy hetes, eléggé félek, hogy mi lesz ha nem sikerül!
Arra gondoltam csak akkor próbálkozom ezzel, ha majd kijönnek az új 45nm procik és tudok egyet magamnak venni! Gondolom akkor úgyis elengedhetetlen lesz.
Most amúgy F4 van rajta.
KössssssssssssZZZZ!!! -
D.Csaba
tag
válasz
Gorneck #5812 üzenetére
Hello,
Csak szarakodik a gépem...
Nem értem, miért van az, hogy a beállított értékek "meleg gépen" 2 óra Orthos után is tökéletesen mennek, viszont, ha másnap reggel hidegen indul, akkor nem megy. Megint nem akart bebootolni, mindent visszalőtt gyárira - ment a gép fél órát, megint megkapta a 400 FSB-t, 0 800/4-4-4-12őt és megint vígan megy...
-
d@minator
addikt
válasz
Gorneck #5812 üzenetére
Ha ebbe dugom a Sata2-es vinyóm vajon gyorsabb lesz valami?
"A SATA2-es szabvány többek között a Native Command Queuing-gal és a Hot Plug támogatással bővült. Előbbi az adatok elérését gyorsítja fel, míg utóbbinak köszönhetően a gép működése közben is eltávolíthatjuk illetve hozzáadhatjuk merevlemezes vagy optikai meghajtónkat a rendszerhez."
A BIOS-ban SATA Port0-3 Native Mode az ezt jelenti?
Hátha valaki ezzel képben van, mert én nagyon nem. -
D.Csaba
tag
-
E6850
csendes tag
válasz
Gorneck #5712 üzenetére
Szóvan nem lehet feljebb vinni. 499-en stabil. Le ment rajta egy cinebench R10 kicsit jobb eredményekkel, mint alapból.
Szerintem örülök, hogy idáig is eljutottam. Lehet vissza állítok mindent alapra, nehogy elszáljon valami, mert akkor nem lesz gépem (vége az anyagiaknak).Az értékeket beírom a táblázatba, hogy aki megint ilyen kopaszon kezdi mint én annak legyenek E6850-ről is értékei.
Mindenkinek további sok sikereket!!
-
D.Csaba
tag
válasz
Gorneck #5687 üzenetére
Az alaplaphoz letölthető legújabb F4es BIOS van fenn.
Ha az időzítés választás nem autora van állítva (aminél a CPU-Z szerint 5-5-5-18as értéket ad meg), hanem manuálisan 4-4-4-12-őt adok neki, akkor van, amikor elindul, de olyan is van, hogy nem bootol. Ahogy auton van a beállítás, semmi gond nincs.
Csak párban próbáltam, külön-külön nem. Azért vettem, KIT-et, hogy egyben semmi baj ne legyen... ezek szerint ezt sem életbiztosítás.....Asszem, ha hazaérek, ráeresztek mégegy memtest-et. Legfeljebb megy vissza gariba.... Mert az nem természetes, hogy még a gyári spec sincs meg...
-
D.Csaba
tag
válasz
Gorneck #5685 üzenetére
Olvastam az oldalad és sokat segített, jó néhány dolgot megértettem, bár még mindig kevés vagyok a témához.
Igazából még azzal is elégedett lennék, ha a gyári specnek megfelelően futna 4-4-4-12 es időzítésekkel 800 Mhz-en... Azért vettem a GEIL ULTRA-t mert sok jót mondtak róla....A GMCH,nak adtam +0,1-et, de így sem jó..... Adjak neki többet?
-
D.Csaba
tag
válasz
Gorneck #5672 üzenetére
Szia,
Gyárilag 2.1V alapfeszt írtak rá és ehhez tartja is magát, mert ez alatt nem indul el. Sem +0,2V-on, sem +0,1V-on. Érdekes, hogy az SMM-et 2,0ról autóra állítottam, akkor 2,4nek megfelelő értéket állított be, aminél már nem is bootolt be. 960 Mhz azért elvérható lenne egy CL4es Geiltől, nem? vagy álomvilágban élek?
-
prmcsk
addikt
válasz
Gorneck #5646 üzenetére
Mert "bízom a 12 fázisában". Nem mindegy a proccnak, hogy hány helyről
kap betápot, elméletileg. Van egy jó proccom, ami a mostani "ratyimban" is
elszaladgál négy fázison és 4 gigán, mindenféle erőlködés nélkül. Prime-ot
nem szereti egyedül, mert extra terhelés alatt,a lap feszstab része beomlik.
(tuti, hogy a lapé, ki van mérve). Na ezért...... -
Evil1
csendes tag
válasz
Gorneck #5585 üzenetére
Irányadónak az itt látott értékeket lőttem be
http://gorneck23.extra.hu/GigabyteP35.htmlminen felesleges integrált vacak letiltva, jelenleg 1.375V 3.3ghz 8*414 -en megy ;1:1; 2,2,2,14 ben 2.1V memóriák, adtam némi chipset feszt is neki pluszan, esetleg ez a automatice órajelkapcsolás nem kavarhat be? ,ezt hol kell kikapcsolni?
Mellesleg próbáltam kikapni az audigy4 es kártyát is hátha, de semmi hatása. -
D.Csaba
tag
válasz
Gorneck #5527 üzenetére
No, itt vannak az eredmények,ksözi, hogy megnézed
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8X
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------355
PCIe Frequency------------------auto
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------auto
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance------------- standard
Dram Timing Selectable-----------manual
SPD
Cas Latency Time----------------[5] 4
Dram Ras to Cas------------------[5] 4
Ras Precharge--------------------[5] 4
Precharge Delay------------------[18]12
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core----------------------------- 1.40000V
Normal CPU VCore 1.35000V (ezt nem lehet állítani)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest