- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
adalbert1 #39239 üzenetére
na, akkor jó
fogyasztásban valamennyivel jobb, de ha nem megy 40fok fölé a procid, akkor a jelenlegi sem ehet sokat.
ddr3nak ott lesz értelme, amikor az FSB is szűk keresztmetszetté válik, a ddr2nek meg megvoltak a korlátai. 600as FSB (core2őknél, amdnél és i5/i7nél más a helyzet) fölött sajnos ddr3 kell. usb3 meg sata3 egyenlőre még nagyon nem elterjedt, szóval gyorsabb általában nem lesz, early adopternek lenni meg szívás
.
lap élettartalma meg... jó kérdés. alapvetően sokat ki kell bírniuk, viszont sok fesszel és nagyon sokat fogyasztó procival eléggé meg lehet őket terhelni, hogy pár év után eldurranjanak. de, amiket mondtam, azok eléggé extrém példák voltak, az említett dq6 vizezve és nagyon hajtva volt (2-3 év ~180Wot evő q66al), a p5kt meg nem quad tuningra tervezték (egyébként az a rendszer is vizezve volt, bár egy lényegesen gyengébb aquagate egyberendszerrel, cserébe viszont 4 memória ment benne és 24/7re lett használva). arról nem is beszélve, hogy a p5k esetén minden auton volt, tehát valszeg a lap az egekbefeszelte magát. normál használat és rendes hűtés mellett szerintem min 5-6 évet ki kell bírnia egy rendesen összerakott lapnak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
adalbert1 #39235 üzenetére
EasyTuner tud hőfok függvényében szabályozni, egész jól beállíthatóan. esetleg front panel szabályozópult is megoldás lehet, de az pénzbe kerül (hátránya viszont, h egyrészük nem automatizálható).
tuning megy rendesen mióta kikapcsoltad a legacyt?
CyberJedi: nekem az ki fog maradni
p35 emiatt tényleg jobb, de kérdés, hogy mégis mennyit akarsz húzni. p35ös lap van már olcsón, de kérdés, hogy használtként mit és főleg mennyit járattak benne (quadok nagyon tudták enni a lapokat, láttam olyan p5kt, ami másfél év alatt belehalt az elektronmigrációba, pedig a q66b3 csak 3.0án ment... folyamatos 180Woktól pár év alatt még a DQ6 is behalhat).
nézd meg, hogy mennyit kéne rádobnod egy p35ösre, aztán ha úgy érzed, hogy ennyit megér, hogy jobban menjen a procid, akkor válts, egyébként maradj. p55 alá még nincs olcsó tuninglap, p35 alá annál inkább.
(engem egyébként nem győzött meg a p55, mondjuk a q66ot se tudom teljesen kihasználni, szóval nekem felesleges lenne váltani).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
adalbert1 #39233 üzenetére
degradáció miatt lehet ilyen (ha sokáig nagy feszeket kapott/adott le a lap). MCHnak próbáltál plusszfeszt adni? elvileg attól bukhat a memcheck.
PWM vezérlés olyat nem tud, szerintem. az EasyTuner6 (win7 alatt ne megy az 5, p35-ds4el jól megvannak) tud olyan 20%ig lassítani. prochűtőt leállítani szerintem lapról nem lehet (és szerintem nem is szabad, pár alapvetően ilyen üzemre készített hűtő kivételével). milyen hűtő van rajta egyébként?
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged