- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #634 üzenetére
Arra gondoltom, hogy a memset mit ír ki a sub timing-ra auto-n.
Lehet, hogy másként állítja az ASUS és a GB bios őket... -
ati2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #620 üzenetére
Milyen Sub Timeing-ok vannak hozzá?
-
ati2
őstag
válasz
CriticalHit #597 üzenetére
Jó kis lap az, csak kár hogy később dobták piacra mint a DS3-at.
Különben jobban tündökölt volna... -
ati2
őstag
Egész jó lehet szabályozni a cpu-fan-t az easy tune 5-el
-
ati2
őstag
-
ati2
őstag
-
ati2
őstag
-
ati2
őstag
A múltkor kipróbáltam kiváncsiágképpen, mit szól a 400-as FSB-hez a lap, ha az MCH és FSB alapon van.
Kb 5 percig ment az otrhos cpu teszt, majd reboot. Ez még önmagában nem lepett meg, de amikor beléptem a biosba és kb 5-10 másodpercen belül megint reboot volt az kicsit sokkolt.
Szerencsére az ''Insert'' megint segített és rögtön visszarakta az fsb-t 266-ra.
Ebből csak arra tudok következtetni, hogy a lap nem vizsgál semmi stabilitást boot-nál, esetleg annyit, hogy lefut-e a post, vagy sem...
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Az FSB-re növekvő CPU fesz az egyértelműen feature, azt le is kellett programozni tuti.
De ha 1.2 V-alá mész kézzel és felnyomja feszt maxra az tuti bug. Erről egyébként 1-2 hónapja irtak az XS-en is még a réggebbi biosoknál.
Különben eistel nem működne 1.120 V-on a proci 6-os szorzóval... -
ati2
őstag
Ahogy Sárpac mondta jó lesz, de én a helyedben először csak az éleket kapnám le.
1. kézzel sose fogsz teljessenen sík felületet csiszolni, és a hűtőd talpa se az...
2. ha nem elég, akkor még van miből csiszolni
3. az üveglap is csak megközelítőleg sík, főleg ha ablaküveg
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Az everest jól jelzi az északi híd revizióját?
''Északi híd: Intel Broadwater P965
Revízió / Stepping: 02 / C1''
Létezik hogy rev2-es az északi hidam? -
ati2
őstag
A DS4-en az volna a lényege, hogy a CPU venti a fettekkel együtt tudja hűteni az északi és a déli hidat is.
A heatpipe meg mindig oda vezeti a hőt ahol hidegebb van, igy ha olyan cpu hűtöd van ami nem fújja a fetek bordáit, akkor pont fütés lesz a hűtésből (északi / déli hídon). -
ati2
őstag
válasz
Domino90 #295 üzenetére
Heatpipe miatt nem, de ha olcsóbb lapot akarsz akkor a sima S3 is jó szerintem (a kondi csak átverés a DS3/DS4-en, a bios a lényeg).
Elég húzós a ram ára most sajnos, én sokkalottam annak idején az 52-t is az enyémért...
Esetleg nézz szét pesten lehet érdemes lenne felutaznod, vagy z0ty-tól rendelni. -
ati2
őstag
Közben rájöttem mikor romlik el nállam a PCI-E fesz:
- Ha enterrel belépek a fesz állításba, és módositok valamit (majdnem mindegy melyikbe dimm, pci-e, mch, fsb, cpu), akkor véletlenszerüen eszúrja a pci-e feszt és majdnem megsül a VGA-m.
Visszaállítani csak úgy lehet, ha újra belépek a biosba és mind a 4 feszbe belépek és kilépek módosítás nélkül.
- Ha nem lépek be az almenübe, csak a PageUp / PageDown-al állítom a feszeket, akkor minden jól működik
Ez nállam az F4 - F6 -os biosig bugos (ezeket próbóbáltam csak, de lehet a régebbiekben is megvan ez a bug).
Valószínű a GB bios fejlesztők nem használják az almenüket, ezért nem vehették észre ezt a bugot.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Vedd le 6-os szorzóra a procit, úgy ki tudod mérni a ramot külön (vaszleg kevés lesz a ramnak a fesz, ahogy Gorneck23 mondta).
Én úgy szoktam csinálni, hogy bebootolok stabil FSB-vel (nállad mondjuk most 6*370), és utánna setfsb-vel lépkedek +10 Mhz-et felfele (közben orthos ram teszt kb 1-2 perc).
Igy nagyságrendileg viszonylag gyorsan megvan hol a vége a ramnak, az adott bios beálítással (tévesztés -10 Mhz kb a stabil).
Persze utánna kell egy hosszabb teszt is hogy tényleg stabil-e...
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Bile Demon #231 üzenetére
Passz mem néztem, de minden 965-ös topicban azt irják 100-ra kell rakni fixen...
-
-
ati2
őstag
Mintha az újabb DS4/F6 bios-al alapfeszen 8*370 helyett 8*380-on is stabil volna a procim
-
ati2
őstag
Valaki ki tudná próbálni az RMClock -ot DS3 / F6 bios-on? [link]
Elvileg azon működik, de a DS4-en nemakarja a feszeket állítani (vagy én vagyok hozzá béna)
-
ati2
őstag
válasz
Bile Demon #54 üzenetére
1664 Kb kerekítve 2 Mb + 2046 Mb = 2048 Mb
Csak idáig nem ismerték az ált. iskolai matekot -
ati2
őstag
Az XS-en olvastam, hogy újratöltötték a giga oldalán a biosokat 2006-10-11.-e óta!!!!
A DS4-nek most néztem más a 11.-ei és az újabb F6-os biosa.
Gondolom a DS3 és DQ6 is újra lett töltve, csak azokból nem volt régi 11.-ei verzóm az összehasonlításhoz... -
ati2
őstag
válasz
Dare2Live #28 üzenetére
''körbeszigeteltem 5cm bitumennel''
Aszfaltbetyár
Nállam a seagate 320-as elég halk, de a házventik elég hangossak minimumon is elnyomnak szinte mindent.
Viszont a vipover direct-linkes keret überel mindent zajban, lehet ki kéne vágni a venti előtt a műanyagot, mert olyan a hangja mint a porszivónak...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged