- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
megoldódott a problémám,
- sőt jobb lett nekem.
kijelenthetem azt, hogy a garanciális ügyintézés, és hozzáállás korrekt , volt, ( E- ) köszönet érte. -
g@bo
nagyúr
sz (10-e), cs, p, szo, va, h, k, sz, cs, p, szo, va, h, k, sz.
15. nap. :( -
g@bo
nagyúr
ez a hiteles adat honnan van hogy tőlünk 10* annyi mint mondjuk Németországból??
vannak olyan országok is, ahol a felhasználók olyan biost próbálnak ráaplikálni egy alaplapra, mely nem is ahoz a tipushoz készült.
ez a megjegyzés már megint mire vonatkozik??
lépjünk már túl a bios próblémán. bármilyen alaplapra integrált kiegészítő tönkremehet ( hang, lan, io vezérlők etc..) ahol a kedves vevő ugyanolyan hévvel meggyanusitható hogy számdékosan kárt okozott, mint ennél a sarkallatos bios problémánál ami kissé túl van lihegve, pl. egy foglalatba lévő bios cseréje 5 perc, bakker. a Gigabyte hüjesége is ha felületszereli.
pl. alaplapi hang --> biztos nem a szabványos pci órajelet kapta, mono jackdugót dugtál bele, rövidre zártad, csavarhúzóval piszkáltad...
el tudom képzelni hogy hazánk fiai szándékosan olyan trükkökkel vágják haza az alkatrészeket, ahol nem bizonyitható a szándékosság, és tuti a csere. mintegy utazva arra hogy az adott terméktípus már nem kapható, igy esetleg 1:1-ben vagy minimális ráfizetéssel jobbat kaphat.
de Én nagyon örülnék már a ''régi'' alaplapomnak is... :) -
g@bo
nagyúr
válasz
CharlieDrop #49 üzenetére
:DD
ha a mi...alban vennéd, ott megtapasztalnád hogy mikor érvényes a garancia, egyik ékes pontja az 1 oldalas ( mikor nem érvényesithető a gari ) dokumentációnak az, hogy ha nem az általuk kijelölt szakszerviz -- számlával--helyezi üzembe/javijjja/piszkálja az adott alkatrész, akkor.... :O -
g@bo
nagyúr
hát gigabyte lapot hivatalosan ha jól tudom csak a chs hoz be. aztán meg ki tudja...
hát a jövőhét, nem az azutáni mert 15 nap ( és nem 15 munkanap) .
8ip1000L v1.0 az alaplap típusa,
ha a pro változat lett volna akkor talán nem lett volna gond, mert az dual-bios. de ha már single-bios a bios a gigának is lehetett volna annyi esze hogy nem felületszereli hanem tokba rakja. -
g@bo
nagyúr
nos megismétlem. mivel értek valamit a számitógépegkez, és rakok is össze bőven belőlük van némi tapasztalatom ( talán a szakmám, de nem árulom el). A bios hogy megsült e vagy sem, nemtudom, bizonyitsd be milyen módón sérült meg, flashelésnél, vagy sima save&exit, vagy egyszerűen a gép bekapcsolaásakor, tehát szakszerű vagy szakszerűtlen használat mellett.
Mivel jómagam is intézek garis cseréket, ismerek jónéhány hibát, és a garanciális ügyintézést. Ha a biost Én sütöttem volna meg, és alantas egyén lennék!! akkor nem viszem vissza így ----> nem teszek tönkre egy terméket, hogy jobbat kapjak mert már kifutott széria pl., szóval nem ''égett'' bioszzal viszem vissza, hanem teljes sötétséggel. ehhez elég egy piezzo.... és 2 szál drót, vagy egyébb elvetemült megoldás.
szóval kéretik mellőzni a gyanúsítgatást
az a bios save&exit alkalmával ment tönkre. szerintem. és nem barbárkodással.
amennyiben a probléma megoldódott szerintem ne boncolgassuk tovább a témát. -
g@bo
nagyúr
:C
de jó hogy másnak nincs ilyen gondja... -
g@bo
nagyúr
aha. :) logikus.
ennyi erővel a tönkrement alaplapi hang, hálókártya stb. is problémás lehet, ugyanis meggyanúsithatnak hogy az alaplapi hang a nem szabványos pci órajel vagy a rosszul bekötött kábelek miatt, a lan szintén hasonló lamerkedés eredményeként ment tönkre. nem beszélve pl, hogy volt döglött agp buszos p4 lapom, amit azonnal cserélt a nagyker ( juventus) és nem azzal tökölt, hogy biztos 2* agps vúdú 3-al vágtam haza.
hozzááláás kérdése. -
g@bo
nagyúr
áp.
-
g@bo
nagyúr
up.
micsoda passzivitás... :( -
g@bo
nagyúr
up.
15 nap vagy 15 munkanap a garanciális ügyintézés ideje? -
g@bo
nagyúr
nos a kisker szerint a bios hiba nem garanciális probléma.
ugyanis ha a felhasználó pl. frissités ( vagy egyéb tevékenység ) alkalmával ''tönkreteszi'' a bioszt, az egyéni szociális problémakörbe tartozik és nem garanciába. az alaplap a disztribútorhoz ment vissza, most az ő döntésük jön, 15 nap múlva.
megjegyzem nem frisssités, hanem save&exit alkalmával feküdt ki a drága.
erről mi a véleményetek??
valóban nem lehet az alaplapon a bios közelébe menni?? pl. állitgatni benne, mert ha tönkremegy az a felhasználó hibája?
az újabb -- korszerűbb -- biosok tartalmaznak olyan funkciót, ami pl. hibás frissités vagy bármilyen esemény alkalmával, ami valamilyen sérülést idéz/het elő a bios-ban újrainditás után lemezről frissiti annak tartalmat. Tehát ha eme funkció nem üzemel, akkor az alaplap hibátlannak tekinthető e?
:( -
g@bo
nagyúr
upppp.
-
g@bo
nagyúr
segitsetek.
egy biosz túra után ( kikapcsoltam a HT-et, és levettem volna az órajelet ) ment bios beállitások.... nem indult többet a gép.
helyette van:
award bootblock bios v1.0 (c) 2000
felirat. gyártottam rendszerlemezt ( autoexec/flash/bios ) de nem bootol róla, a c: meghajtón is keres, de semmilyen trükkel nem olvasta és frissitette a biost.
most akkor mi van?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest