Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• G@bi90MR

aktív tag

válasz inf3rno #223 üzenetére

Szia!
    Köszönöm válaszod!
    Szerencsére a komment írása óta sokat javult a helyzet. Voltam magán idegsebésznél, elláttak tanácsokkal is. A kifakadás szerencsére csak kicsi, 1,5 mm, a doki szerint fel fog szívódni, és "olyan lesz, mint az új". Idővel, oldalirányú törzsdöntést súllyal kivéve, illetve oldalirányú nyírást okozó mozdulatokat kivéve mindent végezhetek, akár súlyzózhatok is. A húzódzkodás sokat segített. Jelenleg tünetmentes vagyok, nem azt mondom, hogy néha nem érzem bizonyos mozgás után, vagy emelésnél, akárhogy is vigyázok, de csak enyhe fájdalmam van és hamar elmúlik. Vettem ülőpárnát, ékpárnát és egy normális matracot, amint a munka engedi felkeresek egy gyógytornászt is. Aquaparkban sem volt semmi bajom, egyelőre nagyon bizakodok, de bosszant, hogy 26 évesen ilyennel küzdöm egyéb bajaim mellett. :W :D Az úszás viszont nekem nem vált be, helyette a hepehupás talajon sétálás, túrázás nagyon jó. A legtöbbet az új matrac beszerzése jelentette, jókat alszom és hátfájás nélkül ébredek.

• G@bi90MR

aktív tag

Sziasztok!

A segítségeteket, illetve tapasztalatotokat szeretném kérni. Röviden a történetem: tavaly nyáron életem első külföldi nyaralásán a tenger hullámain ugrálva jól meghúztam a hátam, becsípődött egy ideg, 1 hétig szar volt, magától elmúlt, nem foglalkoztam vele. Idén tavasszal fa pakolás közben szintén volt egy becsípődésem, ami Voltaren injekciótól el is múlt. 3 hete takarítottam az autót, reggel hátfájással keltem a rossz ágyam miatt. Amint vettem ki az első ülést, éreztem egy nyilalást, de ez már másabb volt, mint a korábbiak és veszettül fájt. Ezt már nem hagytam annyiban, jártam az orvosokat, CT, reumatológia, kórházi infúziós kezelés, a diagnózis, 4. és 5. csigolya között kifakadt porckorongsérv, 5. és 6. csigolya között kitüremkedés, boltosodás. Szeptember 5-én megyek idegsebészesztre, a remuatológus doktornő szerint nem kell műteni, de nagyon kell rá figyelnem. Jelenleg egyik orvos, aki látta, azt mondta, a koromra való tekintettel nehogy megműttesem, a másik orvos szerint azonnal gondoljam meg a műtétet. Ideggyököt, vagy szálat nem nyom CT szerint, csak a gyulladás nyomja még egyelőre. Most már tudok járni, ülni, vezetni is, de azért még nem kellemes.
    Csak úszhatok, tiltva vagyok bicajozástól, sétától, emeléstől, körülbelül minden tilos. Gondolkozom magán idegsebész felkeresésében, szeptember 5 nagyon messze van még. Az idáigi ellátásom is félig puszira történt ismerős révén, így egyelőre tudom mi a bajom, de konkrétat, hogy ezzel mit és hogyan csináljak, senki sem mondott, csak hogy nagyon vigyázzak, könnyen bénulás lehet a vége.
    Nagyon félek és tanácstalan vagyok, tényleg ennyire forrón eszik a kását? Tüneteim, lábzsibbadás, izomremegés szépen múlnak, de hosszan ülni, álni még nem tudok rendesen, illetve egy bazi nagy kérdőjel van most bennem, hogy akkor mi is van. 26 éves vagyok.
    Bocsánat, csapongok ide oda.
    Akinek hasonló esete volt/van, elmesélné hogyan kezeltette/kezeli a helyzetét?
    Budapesten ajánlanátok jó magán orvost, akihez tudnék fordulni?

Előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák