- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
vandor01 #20110 üzenetére
Nem értem , milyen ékezethez kell kínai barát
Szerintem alap elvárás,hogy ha már magyarul írsz akkor azt ékezettel tedd.
Mindenkinek.
Mostanában kicsit akadós a posta de ez nem csak a GB-nél tapasztalható hanem szinte mindenhol. Aliról ,Banggood-ról mostanában a nagy átlagban 40-50 napot kell várni (néha beesik egy-egy két hét előtt, persze csak azért,hogy idegesítse az embert,hogy a többi csomag akkor miért nem). Ha ezt valaki elfogadja és úgy indul neki ,hogy több mint egy hónap lesz mire ideér és ha áfa határ felettit rendel azt meg is áfázzák nem érik kellemetlenségek . Ha előbb jön és/vagy átesik a vámon akkor csak jól járt.
Senki /soha nem állította,hogy az EU Express az gyors és 100% Áfa +vám mentes.
Azt ,hogy drága azt sem lehet mondani, elég megnézni a DHL szállítás árait. -
válasz
vandor01 #20110 üzenetére
Tehát akkor nem a hozzászólósom után rendelted.
Ez a lényeg!Az a baj, hogy az ilyen hozzászólások miatt, egész nap azzal kell foglalkoznom, magyaráznom, hogy már nincs gond, nyugodtan lehet rendelni.
...de a fórumon olvastam, hogy bla. bla bla.
Mindenkit kérek, hogy hanyagoljuk.
Volt pár ami nl postával ment, de most már nincs ilyen gond.
Ez az utolsó hivatalos infó.
Természeten ha valaki közben megtud bármilyen hivatalos infót, az közölje.
Köszönöm! -
Attysh83
csendes tag
válasz
vandor01 #19861 üzenetére
Ha tudom, hogy biztosan megérkezik csak sokat csúszva, vagy nem köt bele paypal sem a refundba(ha már arról van szó), akkor nyilván nem parázik az ember. De pl amit én rendeltem, sehol máshol nem lehet kapni, csak Kínában..
Megvettem volna itthon, ha árulják.
De tényleg mi van akkor, ha refund megvolt, pénz megkap, de cucc mégis jön jóval később? Akkor ingyen volt, vagy hogyan működik? -
Beni2360
félisten
válasz
vandor01 #19712 üzenetére
Te kevered a DHL (Német posta) és a DHL express futár céget.
Sima DHL postával én is sarc nélkül kaptam a csomagokat itthon Magyar honban.
Belgiumban egészen más a postai eljárás mint nálunk mint le is írtad. -
viktorhu
veterán
válasz
vandor01 #19735 üzenetére
Ez nem a mi csalásunk, a kilencvenes évek kínai piacai megtanították a hatóságoknak, hogy nem mindig kell elhinni, ha a bejövő konténernyi pulóver dokumentációjában 2 forintos darabár szerepel. Ezzel persze buktuk azt az álmot is, hogy az EU-ban majd a kínaiak nálunk fogják vámoltatni a többi országba szánt árujukat is.
-
viktorhu
veterán
válasz
vandor01 #19712 üzenetére
Nálunk bonyolult a vám, pl. itt - okkal - nem hiszik el a kínai számlát, hanem azt igazolni is kell, azt be kell kérni a címzettől, ott kell lenni a vámvizsgálatnál stb. Máshol a számla alapján automatikusan fizetik az áfa-t, és kész is az ügyintézés; ellenőrzés csak ritkán van, lásd a mostani angol esetet.
-
bul07
nagyúr
válasz
vandor01 #19730 üzenetére
Hát igen én már csak azért is rendelek hogy legyen mit várni
Volt egy idő hogy tucatjával rendeltem az ebay-ről az ilyen 3-5Ft-os tételeket
Ez a hét nekem hagyján, hétfő-kedd-szerda semmi, na de csütörtök 6csomag, ma meg megint 6 csomag, viszont dolgozok és holnap reggel lesz bontogatás
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #19629 üzenetére
nem akarok se DHL ellen se mellette korteskedni.....
magyarorszagon a dhl ker 6000ft+afa (kb 20ejro) hogy intezi a csomagod VAM/AFA helyzetet.... ezt tudomasul veve kell rendelni! Ha megeri, hogy a nagyerteku cuccod gyorsan biztosan megerkezzen erdemes hasznalni!mint lentebb irtam en belgiumba rendeltem parszor dhl-el fulopszigetekrol vagy telefon/tablet kina es kornyekerol es soha nem kertek be szamlat mindig ki tudtak szamolni a ceg altal korrekt szamlabol a fizetendo AFA-mat esetleges VAMomat (ha nem felejtettek el
) az altaluk mellekelt szamlan mindig pontossan lehetett kovetni mennyi volt az AFA es mikor rakerdeztem hogy hol van a DHL munkadija (sac/kb 20ejro vagy akarmennyi?) csak ertetlenul neztek ram!
Ez a tapasztalat maganszemelyes es max 200-300 euros rendeles eseten....
A ceges vagy ezres erteku rendelesrol nincs tapasztalatom...Viszont a belga posta (allami ceg) ertektol fuggoen szamit fel vamugyintezest
- 22-250ejros csomiert: 16,5 ejro az osszeg
ES lassu mint a tetu 1 honap minimum.... szoval inkabb DHL!Ezekutan ugynezki ez csak Magyarorszagon divat, hogy a DHL meg zsetont ker a vamugyintezesert..... mashol a csomagert fizetett szallitasi dij magaban foglalja az esetleges ugyintezesi dijakat is... Esetleg mondhatjuk azt, hogy ez egy magyar jo szokas hogy lehuzzuk meg az ugyfelet 20 ejroval.... mert ezen a piacon ez a szokas es megtehetjuk.....
no comment....
-
cidalain
veterán
válasz
vandor01 #15769 üzenetére
Tablet topicban chuwi, teclast, onda, cube sorrendben szoktunk ajanlani.
Chuwi 8-asok kihaltak sajnos. Teclast femhazas (alu haz), de van, aki szidja a wifijet (a prokat kevesbe szidjak). Cube allitolag eleg gyonge androidban, sok szar van rateve gyarilag, meg vilegeleteben hires voot a gyenge akkuteljesitmenyerol, es arrol hogy melegszik.
Mindenkeppen igaz sajna, hogy a teclast, es a cube magas hibaszazalekkal dolgozik, es sajna a vevo a minosegellenor... Eleve PP alap a fizeteskor, mert lehet hogy kapasbol gariztatni is kell.
Az osszeszerelesi minoseg, hat.... Olyan kinai lesz. Egy lenovo is atomora hozzajuk kepest.(Itthon is chuwi van, azzal nincs kulonosebb gond)
-
Krogoth
senior tag
-
Vertigo18
addikt
válasz
vandor01 #14938 üzenetére
Ezt nem nagyon értem most. Remélem a végére nem valami Rendőrség fikázás fog kijönni, sem baromságok puffogtatása...
A Rendőrségen bűncselekmény, szabálysértés, jogsértés elkövetéséről BÁRKI tehet bejelentést. Amennyiben bűncselekmény, vagy szabálysértés történt, abban az esetben a Rendőrség KÖTELES eljárni. Kivizsgálják, vagy elküldenek, hogy nem történt ilyen cselekmény, vagy megindítják a megfelelő eljárást.
Remélem nem gondoltad, hogy eljárást a Rendőrségen csakis a sértett kezdeményezhet! Igen, vannak magánindítványos jogsértő cselekmények (olyan 10 körül), amiket csak a sértett, vagy annak képviselője indíthat el. De a többi, több ezer, bárki bejelentésére megindulhat. Mondok egy példát: nem lenne túl mókás, ha Emberölés elkövetésének ügyében csak a "sértett" (elhalt személy) bejelentése alapján kezdhetne nyomozni a Rendőrség...
Remélem segítettem...
-
Lepeke
csendes újonc
válasz
vandor01 #14676 üzenetére
Már válaszoltak. Azt írták, hogy visszarendelték a tételt (nem tudom, ez mit jelent. Termékvisszahívás?), de 2-3 napon belül jön az új szállítmány, és postázzák a karkötőt. Ha nem szeretném megvárni, visszaadják az árát a paypalon keresztül, vagy pontokban, vagy választhatok helyette mást.
Írtam, hogy egyenlőre várni szeretnék. Remélem, nem csak időhúzás, hanem tényleg megérkezik. -
skyli
senior tag
válasz
vandor01 #12592 üzenetére
Mi ez az LVS?
nekem NL posttal megfogták a tabletet, de még így is olcsó, megérte
kíváncis leszek, mennyi lesz végül az áfa rá
LVS-el kevesebb az esély, hogy megfogják?2016.09.22 16:49 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.09.23 20:55 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.09.26 09:51 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016.09.28 11:42 Vámköteles küldemény NAV regisztráció
2016.09.30 10:32 Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől
2016.09.30 13:16 Megküldött dokumentumok feldolgozása
2016.10.01 09:17 Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve
2016.10.03 09:50 Küldés a kézbesítő postára / Postal forwarding resumed -
Tomi0703
addikt
-
cidalain
veterán
válasz
vandor01 #11993 üzenetére
elég nehéz válogatni most olcsó EU-s szemetet:
ha leszűröd a termékeket EU warehausra, és ár szerint sorba rendezed, akkor a kínai ár látszik alapból, így nem tudod hogy az EU-ba mi a legolcsóbb. a legolcsóbb kínai árasat (0,74) átváltod EU-s raktárra akkor lesz 3,97.
vagy ezt nem így kellene?(#11994) bazsimano
dupla pont, na majd kiderül: van még egy értékeletlen termékem, és én leszek a második értékelő. este meg is csinálom szerintem... -
Hurkafej
aktív tag
válasz
vandor01 #11883 üzenetére
Nem ez az 50 magyar tette be a kaput a GB-nél, elhiheted.
Ők találták ki a szabályokat, nekik ért többet a 0,1$ cucc értékelése, mint egy 80$-os vásárlása. Ugye az elköltött pénz után kapott pontok nagyon csekélyek voltak.
De a pontok nélkül drága bolt, ami menni fog nekik az szerintem EU raktáras telefonok piaca esetleg. -
cidalain
veterán
válasz
vandor01 #11878 üzenetére
én lepontoztam, és a refundot is beletoltam, 12.22 lett a vége
(oké a refundot egyszer már kifizettem - előtte egy Teclast H10 volt, az döglött be, és úgy voltam vele hogy olyat nem veszünk még egyszer, mert olyan már volt)tényleg nincs az a rábeszélőképesség, hogy a felhasznált pontokat is refundolják sajnos. (pedig nekem jó a magyarázókám)
viszont a 8.79-re 45 pontot adtak, tehát az 1 USD = 5 pontot úgy számolják, hogy a pénzt egészre kerekítik, és azt szorozzák 5-tel. -
Hurkafej
aktív tag
válasz
vandor01 #11213 üzenetére
Nekem az Aug 4-én rendelt cucc mögött ott van.
De a nagy kaszálásnak a postaköltség vetett véget inkábbBár nehéz megérteni az üzleti stratégiájuk, mondjuk annyira nem olcsóak, csak pontozva.
De érdekes, hogy nekik többet ér a visszajelzés, mint ha veszek valamit 80$-ért és azért kapok pontokat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest