- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftti2
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!A következővel kínlódok,a barátom Garmin Zumo 400-ára
kb. 3 hete felraktam kártyára a bemásolós Europe NT 2011-t. Tökéletesen működött 2
hétig ,majd útvonalat akart menteni és az érintőképernyő azóta nem reagál csak a gombokra
működik,jelet fog,a mozgást mutatja.
A könyv szerinti resetelésre nem indul újra, az aksit már ki-be tettem de semmi.
Szerintetek szoftveres,vagy hardveres hiba?Köszönöm a válaszokat! -
7ER
aktív tag
Itt egyértelműen le van írva, hogy a MiniUSB csatlakozók 5 (öt) érintkezősek.
Jelölés szerinti sorrend:
1 2 3 X 4
Tehát az X és a 4 (GND) érintkezőre rá kell forrasztani egy meghatározott értékű ellenállást (Resestor) Ez az ellenállás 17.3KiloOhm, de nem kritikus az értéke. Ez azt jelenti, hogy egy megközelítő értékkel is helyettesíteni lehet.
Persze csak nagyobb értéket javasolnak.
Az általában megközelítő beszerezhető ellenállás 18K (tizennyolc kiló ohm) 22K (huszonkettő kiló ohm)Ha számolod:
1 2 3 4 5
Ekkor a 4. és az 5. láb közé kell forrasztani.(A NOKIA csatlakozóban biztosan más értékű ellenállás van, mert ez típusonként változik.)
Sok sikert. -
7ER
aktív tag
A Garmin tápkábel USB csatlakozóban 2 láb össze van kötve egy ellenállással.
Ha nincs ez az ellenállás, vagy valamilyen ok miatt megszakadt, akkor adatkábelként ismeri fel.
Ugyanis, az adatkábelben nincs a már említett ellenállás.
Esetleg itt is megnézheted illetve olvashatsz róla.
Szerintem bontsd meg a tápkábelt az USB csatlakozónál és javítsd meg.
Még mindig olcsóbb mint a vásárlás.
Én valamikor úgy javítottam, hogy "dekorkéssel" hosszirányban felvágtam majd javítás után pillanatragasztóval összeragasztottam a felvágott műanyagot. -Máig működik.
Sok sikert. -
7ER
aktív tag
Valamit nem jól olvastál.
Egyébként az előző hozzászólásodból az tűnik ki, hogy az ISO fájlt másoltad a kártyára.
Persze ha az img fájlt másoltad a kártyára az sem jó.
1: A térképet fel kell oldani.
Ennek menete le van írva. Nem akarom leírni, mert itt már engem figyelmeztettek miatta.
Google használatával elolvashatod, csak annyit kell pl. beírni, hogy: garmin térkép feloldása. Hogy ne kelljen írnod sem, itt van Tessék -
schulzz
tag
sziasztok.
tudnátok abba segíteni nekem ,hogy a garmin nüvi 200 as készülékem miért produkálja azt, hogyha rádugom szivargyujtóra akkor ugy ismeri fel mintha adatkábelt dugtam volna rá és ezáltal nem indul. Próbáltam usb kábellel is megrendes töltővel(nokia) de mindenhogy adatkábelként ismeri fel.
A segítségeteket előre is köszönöm. -
ZooLee
senior tag
Pont ez a lényege, erre utalt 7ER, ezért kell olvasni. A Garminoknak nincs olyan "publikus" oprendszere, mint a WM vagy az Android, de itt nem is kell az oprendszerrel foglalkoznod. Csak a térképekkel, azoknak a szerkezetét kell megismerni, és ez alapján tudod majd "frissíteni". Ha csak ezt a fórumtémát elolvasod, a nagyját már tudod, az alapján meg tudod csinálni a "frissítést".
Z.
-
7ER
aktív tag
Ha még sosem csináltál ilyent (térképfrissítés) akkor ne is áll egyenlőre hozzá.
Előbb olvass el 1-2 fórumot és ha már úgy érzed, hogy menni fog, akkor vágj bele. Egyébként ebben nem csak kérdezni kellene, hanem olvasni is.
Térképfrissítéssel kapcsolatban olvashatsz itt a fórumban is, meg Itt is.Meg még számtalan fórumban.
Ha "kellően jártas leszel" a dolgokban, -látogass a belinkelt oldalra- akkor a térképet tudod majd frissíteni pillanatok alatt. Ehhez viszont jócskán bele kell olvasni a fórumban található írásokba.
Ha azonban nem mélyedsz bele kellő -képpen, akkor mélyen a pénztárcádba kell nyúlnod. -
7ER
aktív tag
Látom, alapvető dolgokkal nem vagy tisztában.
Alapvető tudás nélkül ne nyúlj még csak a GPS-hez sem, mert már azzal is kárt tehetsz benne.
Megáll az eszem.
ISO fájlt felmásolni a GPS kártyájára?Azt javaslom: Olvass ezzel kapcsolatban az interneten vagy itt a fórumban.
Ha megszerezted hozzá az alapvető tudást, akkor térjünk vissza a térkép frissítésre. -Ez a GPS-nek is jobb lesz.-Elnézést amiért ilyen formában reagáltam, de teljesen kiakadtam a leírtakon.
-
hoolhul
csendes tag
Sziasztok,
nüvi 250, 5.0 program és 2.9-es gps verzió (hátha fontos).
Frissíteni szerettem volna a térképet, először ezzel próbálkoztam:
GARMIN.CITY.NAVIGATOR.HUNGARY.NT.2012.ISO
majd ezzel:
NaviGuide Magyarország v6.3
Mindkét esetben az sd kártyára raktam az iso-t, de a térképeknél csak a gyári 2008-as Európát látja.
Bárkinek ötlet, hogy miért lehet ez?
Előre is köszi. -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Egy cimborám áthozott egy Garmin nüvi 205 tip. PNA-t, azzal hogy frissítsem a térképeket rajta. (Közép Európa van rajta, elég régi 2009-es)
Ezt hogy kell megoldani, még sose csináltam ilyet? -
donguba
csendes tag
Sziasztok van egy garmin 205w tipusu gps-em es szeretnem a legujjabb terkepet rarakni.Honnan szedhetnem le es hogy kell?Koszonom elore is annak aki segit.
-
7ER
aktív tag
Minden GPS készülékhez csak a megfelelő HID FW használható.
Nüvi 250W esetében a 0835 GCD illetve RGN fájl.
Más FW használata esetén a készülék véglegesen tönkre mehet!g7towin programmal csak a HID olvasható ki, és ez fontos.
HID = HardwareIdentification
A 0835 a lényeg, mert ennek megfelelő RGN illetve GCD fájl kell.Ezt töltsd le:
1: http://data.hu/get/4807140/Nuvi250wUpdater.zip2: http://data.hu/get/4807179/GarminAlapFWUpdater.zip
Használat:
1. Kapcsold ki GPS-t2. Csomagold ki a letöltött fájlt (firmware 4.0 HID 0835) és futtasd
a könyvtárban lévő UPDATER.EXE fájlt.
Megjegyzés:
Firmware 4.0 HID 0835 ebben az esetben a 083501000400.rgn
fájlként szerepel.
Vagyis: 4.0 = Firmware Verziószám.
HID 0835 = HardwareIdentification
0835 = hardver azonosító.3. A bekapcsoló gombot balra kell elhúzni és húzva tartani a csúszkát.
4. A power gomb (csúszka) ball oldalon tartása közben USB-n keresztül csatlakoztasd a GPS-t a PC-hez.
5. Amikor a listán megjelenik a GPS (vagy menü) akkor nyomd meg az OK gombot.
6. Amikor a képernyőn megjelenik az átvitel (Nuvi loader) Akkor engedd el a power csúszkát (gombot)
7. Várj türelmesen míg dolgozik a PC és a GPS. (Eltarthat 5 percig is)
8. Ha végzett a program akkor kiírja, majd a GPS újraindul, ám ez is több percet vehet igénybe. A GPS bejelentkezéséig (PC-n láthatóságáig vagy a térkép megjelenéséig légy türelemmel!)
-
7ER
aktív tag
Ha a készüléknek (mint írtam) RGN hibája van, akkor a kártyaolvasóra és a memóriakártyára mi szükség van? Semmi.
Töltsd le az ott megadott fájlokat és a leírás szerint járj el.
Vagyis:
1. GPS-ből húzd ki az USB csatlakozót.
2. A GPS bekapcsoló gombját húzd balra és tartsd folyamatosan ott.
3. Eközben csatlakoztasd a GPS-t a PC USB portjához.
4. (Nagyon figyeld a képernyőt !) Amikor érzékeli a GPS-t, akkor engedd el a gombot:
5. Futtasd a g7towin programot.
6. A g7towin program menüjében válaszd ki a GPS GET-ID-jét.
7. A megfelelő azonosító (ID) a listában található.Természetesen a fenti műveletek előtt a PC-re installálni kell a programot, és letölteni az RGN fájlt.
Ha valamit nem tudsz letölteni (mert esetleg nem jó a megadott link, vagy végkép nem boldogulsz) akkor írj privát üzenetet és email -ben elküldöm a szükséges programokat illetve az általam már végigjárt "útmutatót". -
7ER
aktív tag
Ejnye, ejnye. Hát ne én keressek már meg mindent. Használd a google-t.
Egyébként Itt van a másik megoldás is amit említettem és ugyan itt letöltheted az (RGN) fájlt is. Ha jól emlékszem exe kiterjesztésben tölti le. Egyébként elolvashatod EZT is
Olvasd el az itt leírtakat és cselekedj annak megfelelően.
Én a most megadottak alapján állítottam helyre a GPS-emet annak idején.
Első próbálkozásra nekem sem ment, de nem adtam fel és sikerült.Kis logikával az interneten bármit megtalálsz amire szükséged lehet.
Persze ha végképp nem megy, akkor szívesen segít az ember. -
device778
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy ismerősöm navija: garmin nüvi 255
Az a probléma vele, hogy bekapcsolás után boot-ol és a loading mapnál újraindítja a magát.
A map mikro sd kártyán van, hivatalos NaviGuide kártya.
Kártyán van egy garmin mappa és benne a térképfile + az unl fil is.
Eddig ezeket próbáltam elkövetni.
1. kártya ki de nem használ
2. friss térkép letöltve mo. azzal is resetel
3. webupdater letölt de mire felismerné a készüléket resetel
4. hard reset bal alsó sarokban nyomva tartva a kijelző, de resetel
5. kijelző reset bekapcs gomb kb 20mp-ig nyomva tartva, de így is resetel
6. készülék szétszed akku lecsatlakoztat, kb. 10 perc után összerak, de resetelA készüléket nem frissítették nem nyúltak hozzá, egyik reggel így kezdet a napot és azóta is tart, folyamatosan reseteli magát.
Várom az egyéb ötleteket!!!!!
Létezik e garminhoz sd kártyáról indítható rom frissítés xy.bin például, ezt azért kérdezem mert kb. 5-6 mp alatt újraindítja magát?
email: device778@gmail.com-ra vagy ide -
7ER
aktív tag
Gondoltam.
RGN probléma van.
Ezt olvasd el. Google fordítóval linkeltem be
Itt pedig a megoldás van. Szintén google fordítóval.
Olvasd át, nincs mit vesztened. Én is jártam már hasonlóan és nekem is sikerült. Persze többször futottam neki.
Ha végképp nem bírnál vele, akkor van még megoldás.Sok sikert.
-
mulu21
csendes tag
Nem az enyém volt a gps hanem a párom apjáé! Állítolag valami új dolgot akartak rárakni és azóta nem müködik hiába visszarakták az régi térképet is, állítolag ujra akarták szoftverezni az ismerősével csak nem tudták hogy ez nem windows alapu hanem linuxos állítolag! Meg van a pc-n az eredeti garmin szoftver ami rajta volt de nem tudták visszacsinálni ezért vett másikat és azt mondta ha nekem sikerül akkor az enyém!Ezért probálkozok, meg jó ha van egy tartalék a másik mellett!
-
mulu21
csendes tag
Nos probáltam ezt a módszert is!Kb 1 órán keresztül volt csatlakoztatva a gépre de semmi, ugyanugy kikapcsol! Csak akkor látja a pc ha tartom a bekapcsoló gombot, de csak max fél percig,látja és akkor sem hozza fel nekem könyvtárakat a sajátgépben igy nem tudok csinálni semmit sem
-
7ER
aktív tag
"Loading maps.... és kikapcsol, majd kezdi előröl!"
Ez akkor szokott előfordulni ha:
Nincs rajta térkép, illetve más, hibás névvel lett rátöltve és ekkor automatikusan nem látja a térképet.
Ekkor vagy kiakad, vagy automatikus reset-et hajt végre.
Ezek szerint mégiscsak működőképes és ha fel van telepítve a garmin drv (mármint a gépedre) akkor a GPS kikapcsolt állapotban csatlakoztasd a PC-hez és pár pillanat múlva látnia kell a GPS-t és könyvtárait. Ekkor manuálisan lecserélheted a hibás térképet.
2 db térkép lehet (összefűzés nélkül) rajta.
A neve kizárólag pmapsupp.img illetve gmapprom.img lehet. -
7ER
aktív tag
Le van merülve az akkumulátor. Fel kell tölteni.
Nincs rajta használható térkép, vagy hibás.
Szerintem töltsd fel az aksit és utána kapcsold PC-re.
Egyébként meg lehet, hogy csak a rajtalévő .XML fájl hibás.
Ebben az esetben ki kell törölni és a készüléket kikapcsolni.
Esetleg segíthet a "Reset" gomb megnyomása. (Csak nehogy azt mond, hogy nincs rajta. -Mert van.)
Amikor bekapcsolod a készüléket, akkor csinál egy újabb .XML fájlt.
Ilyenkor az első bekapcsolásnál lassan találja meg a műholdat.
A Webupdater pedig csak a nyelvet frissíti (ha van) illetve a szoftvert.
Internet vagy PC hiba esetén ez is okozója lehet a helytelen működésnek.
Térképet nem frissít. -
mulu21
csendes tag
Ok
Ha rádugom a kábelt csak akkor látja a pc ha a bekapcsoló gombot nem engedem el,És amint az updater látja és elkezdené a frissitést akkor jön az üzenet hogy a frissitési fájl sérült!Ha hagyom hogy töltsön a navi akkor a loading maps megjelenik és kikapcsol!
Valamint ezeket irja ki:Charging battery.Slide the power key to turn on.
Ha a bekapcsoló gombot nyomkodom betöltés közben akkor ez jelenik meg:No detailed maps found that support routing. The nüvi cannot be used without them.
-
7ER
aktív tag
válasz
retesz147 #505 üzenetére
Mapsource programmal összetudod fűzni a térképet.
Ha nem ezzel csinálod akkor a térképek neve lehet:
gmapbmap.img - alaptérkép Csak akkor töröld ha nem jársz külföldön mert ez csak a fő utakat tartalmazza az országok áttervezéséhez.
gmapprom.img - előre töltött térkép. Mondjuk EU.
pmapsupp.img - külön feltöltött térkép. Mondjuk Magyarország.
Más egyéb névvel nem működik a térkép.
Mint írtam, a lehetőségeid korlátozottak.
Vagy összefűzöd a térképeket, vagy megelégszel 2 db térképpel.
Mondjuk az egyik térkép legyen az EU (ebbe benne van Magyarország is)
a másik meg legyen EU+SK+HUN.
Ha lenne memóriakártyád, akkor összefűzés nélkül 4 db térképed lehetne. -
mulu21
csendes tag
Hali!A következő la problémám!! Kellene nekem hogy milyen linux van a garmin nüvi 250 w-n?? És honnan tudom azt megszerezni??
Ha valaki tud segíteni az jó lenne!!
-
retesz147
addikt
Sziasztok.
Van egy Garmin nüvi 255-ösöm.Az alap térkép ami rajta volt egy régi Európa térkép Gmapprom néven és egy részletes Szlovákia térkép Gmapsupp néven és ugye a Gmapbmap. Töltöttem hozzá új Magyarország térképet és új EU térképet, csak az a baj, hogy ugye EU+SK+HUN már nem megy fel, mert foglaltak a képfájl nevek.A belső memóriában elférne az összes térkép, csak név ütközés van a magyar és a szlovák térkép között és nem tudom hogy milyen néven fogad még a Garmin el térképet. Tud valaki segíteni, hogy milyen néven tudnám rámásolni, hogy még felismerje? Sajnos szükségem van minden térképre, tudom, hogy SD kártyáról megoldható lenne, de sajnos most nincs itthon és a navi meg sürgősen kéne.
Előre is köszönöm a segítséget! -
mulu21
csendes tag
Sziasztok nekem van egy garmin nüvi 250w navigáciom de nem tudom használni mert nem tölt be semmit! Ha frissiteni akarom a szoftvert akkor azt irja hogy a frissitési fájl sérült!!
Van valami megoldás erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez, alkalmazásokkal és térképlicencekkel kapcsolatban is!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel találgatós topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest