- Nem nyílnak a Foldok?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
carl18 #25639 üzenetére
Alzának van magyar átvevőhelye: "A terméket tértivevénnyel küldd vissza a következő címre: Alza.hu, Budapest, 1134 Róbert Károly krt. 54-58. " (mivel van rendes üzletük is).
-
Jester01
veterán
válasz
carl18 #25635 üzenetére
mert a termék nem tudja azt amit el elvárnék tőle
Indokolni amúgy nem kell.
Ilyen elállás esetében a vissza küldés díja engem terhel?
Igen.Mennyire nehéz ez a folyamat?
A bolttól függ. Például mennyire kekeckednek olyasmivel, hogy megsérült a termék amíg nálad volt vagy hogy mennyi ideig ülnek a vételár visszautalásán. -
törölt tag
válasz
carl18 #24489 üzenetére
Szüleimnek egy Videoton kazettásmagnó van a 80-as évekből, hihetetlen, hogy az is mit ki nem bírt/bír jelenleg is. Soha nem volt szétszedve, jelenleg is hibátlanul működik.
Ez a típus:
http://users.atw.hu/patina/radios/vtrm4640/rm4640.htm -
koby11h
őstag
válasz
carl18 #24489 üzenetére
Van aki ez nagyban csinálja, pl. Tasnádi Zsolt: http://patina.atw.hu/
Eszméletlen gyűjteménye van, én voltam Nála egy órát, hát van mit nézni!!!
-
törölt tag
válasz
carl18 #24480 üzenetére
Igen, én is tudnék pár példát hozni, amikor meglepően sokáig (=2 évnél tovább) bírta egy-egy eszközöm, de úgy nagy általánosságban nem ez a jellemző. A gyártóknak nem ez az érdekük, hanem az, hogy az adott termék lehetőleg még bírja ki a garanciális időszakot, de túl sokkal azt ne élje túl. Most utoljára a nyomtatóm pusztult el 1 héttel a garanciaidő lejárta után, mindenféle előjel nélkül (1 egész patront használtam el vele egész élettartama alatt!). Nem hiszek az összeesküvéselméletekben, de már nem az első eszközöm volt (TV, videó, digitális fényképező, laptop, nyomtató, telefon, stb.), ami közvetlenül a garanciaidő lejártát követően ment rögtön tönkre...
-
Tikakukac
titán
válasz
carl18 #24480 üzenetére
Mindig könnyes szemmel nézem az ilyen optimista és pozitív hsz.-eket a témában.
A valóság sajnos teljesen más, én inkább lottóznék a helyetekben. Jelenleg ott tartunk, hogy a gariidőket már elég magas szintű eszközök sem feltétlen húzzák ki. De a legjobb amikor gariból is már kifut egy hardver és még mindig nincs rá rendes szoftver-firmware
-
Josi
senior tag
válasz
carl18 #21976 üzenetére
Ha ennyire lényeges a rendes garancia, akkor miért nem boltban vásárolsz?
Ja, mert úgy drágább és még áfa-t is kell fizetni?
Viszont az eladónak nem kellene csúsztatnia a garanciáról.
Úgy vásárolj a hardveraprón, hogy a meghirdetett garancia csak egy kis plusz esetleg, amit lehet nem is tudsz érvényesíteni.
Ha így is megéri vedd meg, ha nem, akkor irány a bolt. Magánszemély használt holmira azt vállal, amit akar. -
válasz
carl18 #21976 üzenetére
Hardveraprós tagoktól rizikós a vásárlás, ezért is adják olcsóbban a cuccot, mint a nagyobb hardveres webshopok. Te végfelhasználóként az esetek többségében nem gariztathatsz a gyártóval, csak és kizárólag a nagyker, a nagyker viszont csak kiskerekkel áll szóba. Így ha eltűnik az eladó, akkor bukta van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest