Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem bármelyik gamer gépet választhatod; manapság mára kiforrott eléggé a piac; az RGB csicsát lekapcsolod, vagy üzleti fehérre állítod és akkor nem szembetűnő.
Ha vékony Macbook-szeű gépet szeretnél, akkor RAZER-nek az Advanced modelljei és MALÁK forumtársunkat keresd, ha nincsen ilyen jellegű igény akkor az ASUS-nak vannak jó gépei; a Zephyrusok kifejezetten visszafogottak.
De nagyon jók az MSI gépek, a Lenovo-k is (azoknak nagyon visszafogott a dizájnja!!) a Legion 7 nagyon ajánlott modell!
Ami a lényeg; hogy i7 vagy Ryzen7 proci legyen benne minimum és MINÉL ERŐSEBB videókártya mert minden CAD program szereti a CUDA magokat! -
gago1975
őstag
Szia.
Minek??? Milyen Desktop GPU-t szeretnél hozzá csatlakoztatni?
Ha GTX1660Ti-vel vagy RTX2060-al is vennéd, akkor is totál felesleges lenne,
ASUS TUF FA506IU 15.6" Full HD 120Hz, AMD Ryzen 7 4800H, GTX 1660Ti 6GB, 1TB SSD, 16 GB RAM, Windows 10 £1,199.99
ASUS TUF FA506IV 15.6 Full HD 144 Hz, AMD Ryzen 7 4800H, RTX 2060 6 GB, 1TB PCI-e SSD, 16 GB RAM, Windows 10 £1,299.99de ennyiért ezt 1000x Clevo P751TM-G i7 8700, 16Gb Ram, 1080GTX 8G, 1Tb nVME SDD, 144hz IPS GSYNC mint azt a Tuf sz@rt.
Ennek a kijelzője, hűtése, anyaghasználata is jobb mint az a TUF. -
-
echterion
nagyúr
Grillsütőnek jó lesz, ha szereted a tojást, akkor játék közben azt is tudsz sütni vele.
(#44652) MaxxDamage Csak a szokásos telekom kreténség, nem kell vele foglalkozni, ez sima 2070-nel jelent csak meg, a hivatalos honlapon nyoma sincs maxq verziónak: [link]
-
Medocsabi
addikt
Laptopnál is van olyan gép aminél nem kell ezzel szenvedni. Csak az nem a 100.000 forintos kategória. Az asztali pc és a notebook fejlesztés/építés nem egy kategória,így kár összehasonlítani. Előbbinél azt még a nagymamám is meg tudja oldani hogy sata kábelt bedugja oszt jónapot,utóbbinál már nem árt ha ért is hozzá az ember :)
-
Állítsd a HDD vezérlést AHCI-re a BIOS-ban (ne legyen RAID) , kapcsold ki a SECURE BOOT-ot, legyen kikapcsolva a CSM azaz bekapcsolva az UEFI BOOT,
Csak az SSD legyen a gépben! Úgy installálj egy szűz rendszert egz GPT kompatibilis pendrive-ról, próbáld ki, hogy rendesen indul. ha minden oké akkor tedd csak be a HDD-t az optibay-be.
Nem egyszerű, de legalább bonyolult! Sok sikert -
Dhampir
félisten
Hátha az alábbi fórumon tudja valaki:
AMD Raven Ridge alapú notebookok (AMD Ryzen™ Mobile Processors with Radeon™ Vega Graphics)
-
Muerte
Topikgazda
100 foknál már baromi nagy a probléma.Procinál 85-90, GPU-nál max 80 ami még az "egészséges" kategória.Semmi gond nem lenne a fentebbi 73 fokkal max venti mellett,ha nem arról a gépről lenne szó amiben egy 150W-os hűtő csücsül,vastag,szellős gépházban.
Csak hogy lásd a kontrasztot,ebben a gépben csak 100W-os hűtő van,max venti mellett eddig "hevült" fel FS teszt közben.75W-os GPU-t a 150W-os hűtőnek,álló ventik mellett is le kell(ene)
tudnia hűteni szimplán passzív hőelvezetéssel. -
Nézd, a műhelyemben a BGA-zó (chip forrasztó) gépemet egy AMD-s beágyazott rendszer vezérli, hiba nélkül (oké, néha nem boot-ol, de azért mert nem ismeri az SSD fogalmát a SATA kontrollere
, ilyenkor elég egy reset és magára talál) ha megy akkor stabil.
Úgyhogy tényleg egy rossz szót sem kellene az AMD-re mondanom, de amit driver fronton művelnek (a mai napig) az tényleg egy vicc. Emlékszem, amikor anno kijött a RAGE című játék; én már kb a felénél jártam, mikorra kijött az az ATI driver, amivel elindult a game. Mai viszonylatban, az AMD még mindig csak igérgeti a raytrace-t, talán majd Navi...
-
matyee
őstag
A maxQ azoknak jó, akik egy nagyon vékony könnyű gépet keresnek, de értelemszerűen a teljesítményt fel kell áldozni a szépség oltárán. Aki inkább erős gaming laptopot keres, ahol nem a csipelés és vékony felépítés a szempont, az szerintem nem vesz maxQ-t. 20XX inkább RTX miatt jó, meg kisebb teljesítmény miatt jobb hőmérsékletek. Egyébként 1080 után (ahol jó gépben voltak) nem igazán éri meg a váltás, ha az RTX fícsőr nem fontos.
-
Van egy régi székely mondás:
"fiam, sz@rból nem fonsz ostort,
de ha mégis sikerül, pattogtatni soha nem fogsz vele!"
Ezt a képernyőt egy "szűz" 1909-es Win10 alatt produkálta kb 45 percen keresztül, egy új AMD Ryzen-es gép:Mivel türelmes ember vagyok szépen kivártam. Majd restart után:
Viszont meg kell követnem magam, mert vitathatatlan, hogy a professzionális szinten a Threadripper valami elképesztően brutális!
Csupán ehhez csak ennyit fűznék hozzá:
Attis vótam degecről
-
matyee
őstag
Én úgy közelíteném meg, hogy egy ilyen gépet szinte bárhol többért tudsz csak megvenni, így ahhoz képest szerintem legalább 100k-val olcsóbb. Viszont kevesen ismerik sajnos, így kevesebb embert érdekel. Ezt magamnak vettem F5 utáni gépnek, de befutott a 870
így nem keresni szeretnék rajta, egyszerűen leváltotta más.
-
gago1975
őstag
Matyee nagy Clevo-s.
Nem adja olcsón, ez a "reális" ára. Igaz nincs már rá gari de ettől ne félj.Ha jó gépet akarsz akkor inkább intel mint AMD.
A Predator 17x 2,5 év garis még.
Matyee a Clevo-nál meg segít neked mindenben szerintem, ha esetleg, netán gond lenne. De nem hiszem, hogy lenne vele valami.Az AMD-s vega-kat én nem ajánlom a leírtak miatt. Évente 1x adnak ki valami update-t a GPU-k hoz, az is olyan, amilyen.
Illetve jobban melegszenek mint az Intel-es gépek. +7-10°C van egy i7 és egy ryzen között. -
gago1975
őstag
Szia.
Egyetértve (#43288) echterion válaszával, először tudni kellene, hogy mekkora a takaró ameddig nyújtózkodhatsz.
Illetve mekkora gép kell?
15"-os vagy 17"-os, Vastag, igazi "gamer" gép vagy vékony "sexy" gép, mennyire vagy helyhez kötött, szeretnéd e cipelni?Új Acer Predator PH517 17,3" FHD GAMER i7-8750H 256GB SSD 1TB 16GB NVidia GTX 1070 gépet e-bay-ről még tudsz szerezni cca 1300€ környékén ami olyan 430K.
Itthon már nem igazán kapsz ilyet.
Ennek a gépnek nagyon jó a hűtése, nagyon halk, nagyon erős kis gép.
Nem kell feleslegesen UV-zni, hogy tudja tartani a teljesítmény mellett a jó hőfokokat.
Nem tudom, hogy ez neked megéri e.Ha jó neked a használt is akkor itt a fórumozók között találsz három megbízható gépet amik talán megfelelnek neked.
Az egyik gép pont echterion gépe Acer Predator 17X, 2,5 év gari, i7 7820HK, Gtx1080, dobozos amivel egy darabig nem lesz bajod.
Ennek a gépnek nagyon jó a hűtése, nagyon halk és ebbe a GTX1080-van, ami néhol odaver az RTX2070(laptop) GPU-nak. Igaz ez "csak" 4 mag / 8 szál de brutális CPU/GPU kombó, és bőven sok a tartalék benne.
Nem kell feleslegesen UV-zni, hogy bármelyik játék mellett tudja tartani a teljesítményt illetve a hőfokokat.
Ebbe gyárilag 75Hz-es G-Sync monitor van, de ad hozzá egy 4K-s 60Hz-es G-Sync-es kijelzőt(azt hiszem).A másik gép mikulásbá "sexy" vékony, könnyű gépe Asus ROG Zephyrus M 15"-os
Ebbe már I7-8750H-s CPU 6 mag / 12 szál mellett egy normál GTX1070(laptop)-es van.
144Hz-es G-Sync monitorral, 24Gb ram és más finomságok.de ha egy igazán masszív, desktop CPU/GPU-s szeretnél, akkor pedig matyee Clevo P751TM-G - asztal i7 8700/16G/1080GTX 8G/1T SDD/144hz IPS GSYNC gépére is nézz rá.
Asztali CPU/GPU, ha esetleg "kevés" lesz idővel a I-7 8700+ GTX1080, akkor később tudod fejleszteni 9-es sorozatú CPU-ra illetve RTX-es GPU-ra.
Hűtés, brutális ennél is, hiszen asztali CPU-GPU-t kell lehűtenie.Amit kérdeztél, hogy Ryzen7 2700/Vega 56, azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, állítólag sok a Vega 56-al a frissítési gond. Sokáig én is gondolkodtam, hogy a gyereknek ezt vegyem e meg, Acer Predator Helios 500 - PH517-61-R32X, kaptam is rá egy jó ajánlatot, de a fent említettek miatt lebeszéltek róla. Egyéb tesztek szerint munkára, video vágásra nagyon jók, viszont a Vega 56-os GPU játékra picit rosszabb mint a GTX1070-es.
De keresd meg a thomasvold-ot itt, ő tud neked többet mondani róla.
-
blue_23
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged