- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Gergello #49867 üzenetére
Túlfeszültséget kap? Na, ilyet se hallottam még. Az egy dolog, hogy lehet azzal is játszani és UV-zni a gépet, de túlfeszt nem kapott még nálam egy proci sem, pedig járt már jónéhány nálam. A pasztázás sose kevés, az egy másik dolog, hogy a hűtőrendszer rendes pasztával sem bír el az adott cpu-val, de mindig a pasztázás az első, hogy hardveresen minden rendben legyen, a szoftveres mókolás utána következhet, ha még szükséges.
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #49857 üzenetére
Na, nehogymár az legyen az első egy gépnél, hogy miből mit vegyél le, min állíts a BIOS-ban stb.....
Ha veszel egy új gépet, függetlenűl milyen márka, típús, első körben azonnal paszta csere.
Ezerszer leírta KillHates, Mikulásbá, echterion és sokan mások is és én is, hogy a gyári paszta a legrosszabb dolog, sajnos spórolnak rajta (tisztelet a kivételnek) a gépeknél és azt kell elsőnek cserélni.
Te is annyiszor fent vagy és gondolom olvasod is a hsz-ket, ennyit már megtanulhatnál és így segíthetnél másokon és nem egyből a teljesítmény visszavételét javasolnád.
Ha utána is előfordul ilyen és ehhez hasonló anomália, vagy játékok alatt power limit, akkor kell UV-ni, software-sen, vagy BIOS-ban mókolni.Nem a legszerencsébb összeállítás sajnos. 6 magos cpu a relatív gyenge vga mellé
Ez most ugye nem a melegedés miatt írtad -
válasz
Gergello #49796 üzenetére
Teljesen egyetértek veled! Nagyon nagy rizikó gépet ajánlani, ha nem válik be akármi kis dolog miatt, akkor megy a picsogás. Szerintem aki éljük arra a szintre, hogy megtalálja ezt a topicot, akkor az már képes arra is, hogy egy kicsit beleolvasson, illetve, hogy felelős döntést hozzon abban, hogy milyen gépet vegyen. Hányszor volt már, hogy kinézte az A modellt, mondtuk, hogy a A+ vegye meg 30 ezerrel drágábban, mert annak sokkal jobb a hűtése. De nem, az A modell lett megvételre, mert az olcsóbb vagy több rajta az RGB, vagy azon álló enteriőr van... Aztán hozta pasztázni, de csodákra én sem vagyok képes és ilyenkor lelkiismeretfurdalásom is van, hogy egyáltalán pénzt kérjek.
Én azt javasolnám, hogy KONKRÉT modellekkel keressenek meg minket és elmodnjuk a tapasztalatainkat azzal kapcsolatban. -
frame120
tag
válasz
Gergello #49765 üzenetére
Én a zephyrus G15-re gondoltam, a TUF az A15, de itt egy összehasonlítás.
Az elérhető kijelzőket ha megnézed, akkor a G15-be és az A15-be is kerül a 144hz-es ratyi kijelző. Nagyon meg kell nézni mit vesz az ember. A G14-et szerencsére csak normális kijelzővel szerelik.
De ahogy nézem mindegyik olyan forró, mint egy sütőlap :/ -
válasz
Gergello #49677 üzenetére
Érdekes, de túl nagy. Szerencsére a hűtésemmel nincs gond. Csak apró változtatás van a hátlapomon és eközben mindig hűtőpadon használom. Tegnap alapon gpu, cpu 36-40 fok teljesen jó főleg ha hozzávesszük nincs hideg. És mind ezt MX4-el....vaspaszta nélkül. Akkor melegszik a lapos ha nem dolgozik, ha kikapcsol a vga és közben a helyén van.
Komolyan zárt hátlappal még jobban teljesít mint eddig, persze alatta hűtöm.
-
válasz
Gergello #49673 üzenetére
Nincs nagy alakítás. Elutaztam nyaralni, hazamenvén valakivel megvizsgáltatom a már múltkor megemlített cpu dolgot. Törött emelőkar, beragadt cpu. Lehet elromlott ott valami, az is lehet már jó régen, talán áprilisban amikkel akkor jöttem ha visszaemlékszem. A múltkor ennek a megemlítésére töröltek. Lehet nem kellene veled szóba állnom.
Hát van hogy felfedezünk valamit csak úgy véletlenül. Na ott van egy hardver hiba az biztos. Nagyon meg nem piszkálom, mert teljesen kuka lesz a lapos.
Az aksit most kivettem a gépből, úgy a gpu-z üres 1070 nulla, hiányzik neki a + kakaó....ezért is gondolok most valami akku meghibásodásra, nem csak teljesítménycsökkenésre. Nem adja rendesen azt amit kellene, aztán bekavar. Nem tartom pénzpazarlásnak egy új akku beszerzést, úgy is fog kelleni.
A többi már nem rajtam múlik.
Amitől a legjobban félek én is hogy hetekre be kell majd adnom a gépem, nem a lóvé, az a kisebbik baj. (Az sosem zavart, tejeltem szépen mindig mikor kellett borravalóval..................)Közben meg gyűjtök perselybe az rtx 5000-re. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #49596 üzenetére
Figyelj Gergelo.
Amiket linkeltem gépeket itt (#46528) gago1975 azoknál ha figyelmesen megnézed akkor láthatod, hogy mind a NEO15-ös kijelzője, mind a PRO 17-es kijelzője 90% sRGB (Argyll 3D) 59% AdobeRGB 1998.
Nem én említettem a 400K alatti árkategóriát, de amit (#49595) echterion linkelt 15-ös Nova, az 72%-os NTSC-s.
Igaz nálam az AMD szóba se jöhet, alacsony fogyasztás mellett, ugyanolyan hőfokokat tud mint az Intel, ha nem több (#49531) gago1975 .Viszont azzal gondolom tisztába vagy, hogy az NTSC nem ugyanaz mint az sRGB, illetve az AdobeRGB, tehát inkább az utóbbi kettő adat legyen a mérvadó.
Az analóg TV-k szabványos színterének számító NTSC-t az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Televíziós Szabványügyi Bizottsága (NTSC) dolgozta ki. Bár az NTSC megjeleníthető színtartománya hasonló az AdobeRGB szabványéhoz, az R és B értékek némileg eltérőek. Az sRGB az NTSC színtér hozzávetőleg 72%-át lefedi. Az NTSC színtér megjelenítésére alkalmas monitorok különösen gyakorinak számítanak a videoszerkesztés és a mozgókép-feldolgozás területén. Az otthoni felhasználás és a fotófeldolgozás tekintetében azonban kevésbé meghatározók. A fotófeldolgozás során alapvető fontossággal bír az LCD monitorok sRGB-kompatibilitása és az AdobeRGB színtér megjelenítésére irányuló képessége.Nem sz@roztam le, egyszerűen azt írtam, hogy gyenge a hűtésük ahhoz, hogy lehűtsék azokat a hardware-ket, komponenseket amik bennük található.
Nekem az a véleményem, hogy ezeknél az olcsobb Clevo-knál is (300-600K) erős kompromisszumot kell kötni, TGC szerintem nagyon ajánlott hozzájuk, az AMD-t ezeknél is elfelejteném a hőfokok miatt és inkább olyan intel-es modelleket vegyen meg a mezei user, aminek azért a lehetőségekhez képest "jobb" a hűtésük.
-
frame120
tag
válasz
Gergello #49571 üzenetére
Az angol nyelvű oldalon már nem merték kiírni.
A laptopmedia, illetve a notebookcheck is tesztelte azt a 120hz-es panelt, mindkettő 57, illetve 60%-ra lőtte be az srgb-t.
Viszont most nézem, hogy a g531gt-ből valóban van 60hz-es panel, de nem találok róla tesztet. Lehet hogy véletlenül jól sikerült panelt került bele, de teszt nélkül én nem kockáztatnék azok után, hogy milyen a 120-as. -
frame120
tag
válasz
Gergello #49569 üzenetére
Szerintem abból nem nagyon van 60hz-es. Illetve a 120hz-es panel, ami pl. a G531GT-ben van(mediaban kb. az jön 300-ból), az botrány rossz, 57%-os srgb lefedettséget tud. Ehhez képest az első scarban lévő 120hz-es chimei tudott közel 100%-ot.
G531-ből a 240hz-es panelek jók ahogy néztem(97% srgb), de azt meg a drágábbakba rakják.
Elég lutrik mostanában a panelek az asusnál, valamelyik 15"-os zephyrusba is rakják pl. ezt a 120hz-es f*st. A 14"-os G14-ben viszont a 120hz-es verzió is tud 91% srgb-t. -
válasz
Gergello #49398 üzenetére
De bizony az amibe belemegy a P5200! Csak beteg ára van: [link]
Mondjuk ezt az EGY hőcsövet hogy gondolták a 8850HK-ra?Lehet, hogy Miki helyében nem kacsingatnék a Hp Z-Book felé és a Schrenker munkaállomása mellett tenném le a voksom
Az rendesen bővíthető vas és van is normális hűtése és van kismillió mod hozzá az ALI-n
Persze ha a WS70 projekt zsákutcába fut teljesen!
-
válasz
Gergello #49308 üzenetére
Csak paszta csere volt. A folyékony gap padokat itteni javaslatra visszahúztam finoman középre, hogy újra szét tudjon terülni.
Ugyanakkor tervben van, hogy KH kollegánál egyeztetek időpontot és lecseréltetném Gap Padra, mert nincs kedvem minden repaste-nél pepecselni a folyékony gap pad összehuzogatással. Plusz a hűtésen is szeretnék még valamit tuningolni. -
válasz
Gergello #49306 üzenetére
Piros/fekete matrica volt. Nyilván egy csúnyább ránézésre szét szakadt.
Garinak így off, de inkább legyen jó hűtése, mind, hogy a gari miatt 2 évig a gyári pasztával kínozzam.Amúgy sem értem, hogy egy mezei repaste (nem folyékony fémmel) miért ugrasztja a garit. Neki állni úgyis csak az fog, aki ért hozzá és vagy bevállalós (userek 20%-a), aki meg nem ért hozzá vagy fél az úgysem fogja szétszedni.
-
-
-
MR007RM
addikt
válasz
Gergello #49105 üzenetére
Már régen meg kellett volna. Ráírtam az eladóra, azt mondta leellenőrzi. Bár szerintem kamuzik. Egy budapesti szerviz válaszra sem tartott igényt. Nincs ennyi véletlen. Éljen a laptop maffia.
Vagy koronavírus indokkal lefoglalták a csomagot, habár jöhetne elektronikusan is, írtam, válasz nem jött erre. 8 ezer forintos nyomkövetés nélküli postaköltségű csomag(boríték) ami eltűnt. Nem lesz esélyem tesztelni. -
MR007RM
addikt
válasz
Gergello #48937 üzenetére
Én vagyok itt a kakukktojás.....1 ventim van mindenre.
Jelenleg visszaálltam a gyári beállításokra.
Jövő héten jön a vbios chip, egy MSI Maq-Q rom-fájllal, és már csak egy eeprom írás marad hátra a nagy aktushoz. Az lesz még feladat itt tanyán. Már aludni sem tudok annyira ver a szívem.6 ezer volt és 8 ezer a postaköltség. Erre jön egy levél, vámeljárás alatt volt. Na ne röhögtessetek.
-
-
válasz
Gergello #48914 üzenetére
Azzal csináltam amit a kolléga feletted linkelt. De az igazából csak 479 kb os exe amit ha leszedsz letölti magának és utána kiírja hogy a telepítés befejezéséhez szedjem le a win store ból.
Ezért gondoltam hogy hátha van egy rendes mondjuk 100mb os up to date installer esetleg ami jó -
MR007RM
addikt
válasz
Gergello #48828 üzenetére
[link]
Fentről a 2. hozzászólás. Csak szólok nem én vagyok az.
Egyrészt kifutott, másrészt még teljesen használható. Maxx gépében is hasonló tudású cpu van és elégedett vele 1080 mellett. Még egy link.... [link]Szerinted egyedül vagyok én ezzel? Szerintem Muerte már malacperselyt nyitott mámára.
A szeme fennakadt kicsit.
-
motifator
senior tag
válasz
Gergello #48737 üzenetére
Röviden a fekete tubus egy tükrös távcső egy ekvatoriális mechanikán (fehér cucc), amivel hosszú expóziciókat is lehet készíteni a sötét éjszakában valamilyen fotómasinával (kék cucc), így előjönnek a szabad szemmel nem látható égi csodák. Ha épp tiszta az égbolt alvás helyett ez is egy módja az időtöltésnek
Ja, a laptop azért kell, mert megfelelő szoftverrel az korrigálja a vezetőkamerával (rózsaszín cucc) a mechanika követésből adódó hibáját, illetve azzal kezelem a kamerát, expókat, stb. illetve így távolról is elérem, tudom csekkolni, hogy everything allright. A kép egy "éjszakai műszak" után összepakolás előtt készült. -
válasz
Gergello #48652 üzenetére
Persze, USB-C/Thunderbolt amit USB Dokkolóra használom, 5 USB 3.0-ból 1 db van amit elektromos cigi cucc töltésre használok, 1 amit a hűtőpad foglal el, 1 meg az USB elosztó (amire az egér+bill. van kötve) tehát van még 2 szabad helyem az USB 3.0-ból.
LAN net jott mint WiFi (nekem) , HDMI, táp csati az alap hogy kell
-
gago1975
őstag
-
válasz
Gergello #48491 üzenetére
Szerintem ezek bűn rondák. Mi most adtunk el Aurora R8-ból jó párat. Ha lett volna rá jelentkező, akkor 15-20db-bal szolgáltunk volna.
A gép vízhűtéses, tehát hőmérseklet-emelkedésre alig lehet számítani, de akinek a súly nem számít, és akár +10évre akar tervezni, annak az AREA 51-et ajánlom. Sajnos már nem gyártják, de outletekben még fellelhetőek, DELL outletjén is van Threadripper R7-es modell 4000GBP környékén.
Nekem csak R2-es van, de életem legjobb vásárja volt. Annyira hűvös, hogy az 5ventiből 2-őt kihúztak, és hardcore gamingek alatt is 40° körül van.
Szerintem ez a csúcsok csúcsa, én imádom! Végre egy olyan gép, amit nem kell lecserélnem, mert valami rossz benne. -
MR007RM
addikt
válasz
Gergello #48358 üzenetére
Nincs olyan ember a környezetemben akit segítségül tudnék kérni ebben.
Hát a kártyát ott hagyhattam volna a mesternél és lehet nagy hülyeséget csináltam hogy visszakértem. Majd az élet megtanít miért vagyok ennyire kitartó, csökönyös. Ha csak 1% esély van hogy tudjam használni az sosem hagyna nyugodni hogy nem mentem utána. Nem lesz semmi? Meghirdetem és eladom, vagy mint azt KillHates mondta, utalt rá, esetleg veszek hozzá gépet. Ezen még nem gondolkozom, mert még nem tudtam lezárni ezt a történetet.
Mondhatnám azt is, annyira kíváncsi lennék erre a kártyára, ez egy kuriózum. Rákerestem a neten olyan gépre amiben ez van és jóval 1 milla fölött volt. Hát hajt a vérem is, ezért hibás vagyok az nem kétség.
-
válasz
Gergello #48203 üzenetére
Manuálban és Turbo módban is süvöltött rendesen igen. Mondjuk fejhallgatót használok, ezért nem zavar.
Hát a manual 0%-os kérdésed kapcsán én logikusan arra következtetek, hogy igen, bár én arra használom, hogyha combosabb játékokkal játszom, akkor is 80 fok alatt mardjon a CPU/GPU. Azért van minimum 70%-ra állítva.
-
-
Balázzs
senior tag
-
-
-
dbocskai
tag
válasz
Gergello #47801 üzenetére
Jó is lenne a razer, de szerintem vicc a 2k € ár, kicsit ilyen Apple magasságokban látom, hogy akkor a logót fizesd meg, de messze nem ér annyit.
Néztem a 15,6" zenbookokat is, bármennyire is vékony meg könnyű, mégis jó két centivel szélesebbek, mint a régi igazán batár m14x-em. Biztos hülyeség de nekem valahogy ez a méret jön be. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Elite: Dangerous
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest