- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
mind12
csendes tag
válasz
vakablak93 #66129 üzenetére
Egyetértek, viszont én 5800H-val választanám inkább.
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #65987 üzenetére
Szia.
Pontosítsunk picit AW téren.
Area 51M R1:
CPU: 9th gen desktop CPU, LGA1151 foglalat 10th gen-re nem upgrade-elhető.
GPU: DGFF tech., 2070-2080 tehető csak bele, RTX 20-as super, RTX30-as GPU-ra nem fejleszthető.Area 51M R2:
CPU: 10th gen desktop CPU, LGA1200 foglalat, jelenleg a 11th gen CPU-t nem támogatja, nem fejleszthető csak 10 gen-en belül
GPU: DGFF tech., 2070s-2080s van benne, RTX30-as GPU-ra nem fejleszthető jelenleg,
USA-ban per van folyamatban ezek miatt.MSI GT76 9SGS/SFS
CPU: 9th gen desktop CPU LGA1151 foglalat,
GPU: BGA-s desktop performance GPU-s, nem cserélhető.10SGS/SFS,
CPU 10th gen desktop CPU LGA1200 foglalat,
GPU: BGA-s desktop performance GPU-s, nem cserélhető, de sokáig jó marad.R1/R2 MXM GPU-foglalattal is rendelkeznek az asztli proci foglalaton kívül.
Nem MXM, hanem egy egyedi, csak Dell/AW által fejlesztett DGFF technológia. -
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #65987 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből.
Link az NK70-hez: [link]
Az NK50-hez nem találtam hirtelen nem volt nekik raktáron.Illetve az X170 SM és KM valamint az Area 51M R1/R2 MXM GPU-foglalattal is rendelkeznek az asztli proci foglalaton kívül.
A többi felsorolt típusban azomban a GPU csip már forrasztva van. -
[-HERO-]
senior tag
válasz
vakablak93 #65952 üzenetére
Passz, jelenleg nem foglalkozom vele, nekem amire vettem igy is megfelel.
Csak 2. gépnek van meg ha véletlen megyek valahova elviszem magammal, ezért tartottam meg az y720 ast, de az most megy nyugdijba
Biztos hogy lehet hozzá venni hátlapot egyébként.
Ha elromlik majd beküldöm gariba, bár már ez a 4. lenovo laposom cirka 10 év alatt de még egyik se ment tönkre, remélem nem szakad meg a tendencia -
Sumptuous
senior tag
válasz
vakablak93 #65923 üzenetére
Amikor vettem a laptopot (1 hónapja) alaposan útánaolvastam a gpu-nak, és a tesztekből az jött le, hogy egy viszonylag gyenge kis kártya, belépőszintű játékra alkalmas. Ennek tudatában vásároltam, tehát nem vártam sokat..De igazából nem panaszkodom, az eddig próbált játékokat meglepően jól futtata. Nem tudom, hogy a silicon lottery ebbe mennyire szól bele, de nekem a high/medium beállítások (metro, biomutant, doom )(erősen függ a játék optimalizálástól) simán hozza a 72 fps-t. (A kijelző 144Hz-e felezve, vsync-el. Mivel gsync sajnos nincs. Mux switch is nvidia only.) Amit nem tudott ennyivel vinni, ott egy kicsit visszavettem az árnyékokat, és egyből stabil lett a dolog.Kivéve az immortals fenyx rising. Az valamiért nagyon megterheli szegény lapost. Az asztaliban egy rx580 van, és ahoz képest, hogy mennyivel erősebb papíron, nem érződik nagy különbség.
A Lenovo Vantage performance mód pedig +200MHz-nél már hibázik, de +180Mhzet simán tolerál a kis 50W-os kártya, így ez is sokat segít. Közben 73 fok fölé nem igazán megy a gpu. Proci szalad 85ig is. De csak mx2-es paszta van rajtuk, nem volt még vasalva..De nem is látom még értelmét.
Lehet inkább várok még két évet, aztán a későbbi választék hátha kedvezőbb lesz.
-
válasz
vakablak93 #65894 üzenetére
A szivatás az, hogy a gyártók nem foglalkoznak a venti profilokkal, hanem csak a "jóvót az az Intelnél is" megoldással éltek/élnek.
Volt a közeli baráti körben egy Lenovo lapos AMD procival, aminek folyamatosan üvöltött a ventije. Semmi baja nem volt, csak a Windows remek terhelés elosztása miatt 45-55°C körülre ugrált fel a hőfok néha, böngésző alatt ugyanez, aztán pörgött a venti fel-le.A 7nm miatt nem is fogod tudni rendesen "lehűteni" amúgy. Akit zavar a sok °C és a terhelés hatására ugráló hőfokok, annak utána olvasva egy Ryzen-hez alkalmas "elfogadható hőfokok táblázatot" kell csinálni fejben, vagy kénytelen lesz leszokni a nézegetésről.
Asztali gépnél, bika vízhűtéssel sem tudtam az R5 5600X-et 51°C alá vinni (88W-ot eszik max), miközben a GPU vígan elvolt 47°C-on (ez egy 250W+ zabáló Vega 64 volt) - CP2077 volt a stressz teszt alany.
Egyszerűen a 7nm miatt belül fűti magát szét a chiplet. Delid is hasztalan lenne, mert forrasztva van a kupak - gondolom az AMD a korai teszteknél rájött, hogy tökönszúrná magát pasztával.Most áttértem újra léghűtésre, és az 5600X hiába ~60°C-os játék alatt, a hűtőbordák csak langyosak. Nem tudok ezzel mit kezdeni.
VGA téren egy RX6800-at nyúzok, szintén 7nm. Élesen leköveti hőfokban a terhelés változást, valamint 220W-os étvágya ellenére szeret a 70°C tartományba is kacsingatni. Szintén szétfűti magát, a bordák pedig csak melegek, de nem sütnek annyira mint kellene. -
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #65894 üzenetére
Amd cuccok ilyenek. Legutobbi szopasom: doom eternal. Lefrissitettem mindent, amd chipset driver stb. Elindult. Aztan jott az rt patch majd megint nem indult el g733qs en. Megint inditom auto driver update-t amdtol errel lehuzza a legujabb amd graph vezerlot amivel ujra elindult a doom.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #65889 üzenetére
Ez a beli az R3-nak.
Nem igazán indokolt, a rendszer egy Kingston KC2500-on van, a gamék, egyebek meg egy A2000-en. Egyik sem fűt igazán, de rend a lelke mindennek.
MaxxDamage: Igen, ez kimondottan az R3/R4 féle ssd bracket.
-
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #65872 üzenetére
Afterburner on screen display sem mukodik a doom alatt mar.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
vakablak93 #65751 üzenetére
Vulcan leképzéssel próbáltad?
-
válasz
vakablak93 #65676 üzenetére
Én is teljesen elégedett vagyok, hogy minden állítható könnyedén tetszés szerint
/fel-le/ és a hűtés is jól bírja a "fel" OC-t
-
válasz
vakablak93 #65671 üzenetére
Még szerencse, hogy a Clevo gépekbe nincs tiltva az OC/UV nem?
/tisztelet a kivételnek/ -
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #65640 üzenetére
Minimum 32 gb rendszer ram kell. Durva jatekok vannak mar. Flight sim es kepes majdnem telerakni pl ennyit is. 2gepemben 32 gb ram van a legion 5 ben 16.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #65624 üzenetére
Kivitelezesre ertettem, nem beltartalomra. Anyag hasznalatra a haz eseten.
Lehet felreerthetoen fogalmaztam.Ahogy mar emlitettem ez nem a legerosebb gepnek keszul (arra tenyleg kellene a vastagabb es erosebb hutes), hanem egy jol hasznalhato kompromisszum.
Jo proci, jo GPU, jo kijelzo, minosegi hazban, kelloen vedve a felhasznalo sajat hulyesegetol (nehez megfozni).
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #65606 üzenetére
Beraktak egy eros hardvert megfelelo meretu akkuval egy 13" macbook pro meretu hazba es a sulya is maradt.
Kb mernoki bravur lesz ha birja a terhelest
(Razer eleg jol levedi a beepitett cuccokat a megsules ellen - gondolom itt is lesz throttling ha tul forrofeju lenne)
Prociban mindenkeppen jobb az enyemnel (10875h kis UV-val).
Nekem a CB R20 az mindenfele UV es egyeb varazslas utan van kb 4300.
Ennel azert alapbol kozeliti az 5000 pontot a Ryzen.A teszteken vegig nezve (notebookcheck.net) valoban kb pariban van a tavalyi 2080S verzioval - vagy inkabb az enyemmel (2070S Max-q). Legalabbis a pcmark szerint.
A Jarod fele videoban meg megint csak kb azt hozza amit a nagyobb es oregebb Razerek.
Es az nem semmi, kisebb es vekonyabb geptol.Time spy alatt azert jol rajuk ver - de az inkabb proci igenyes. Legalabbis nalam a HWInfo szerint nem maxolja ki a GPU-t. Szoval ott megint a Ryzen ereje mutatkozik meg.
Nincsenek csodak - 100W TGP az erosen limital. 3070 az valoban csak a kotelezot hozza a 2080S-hez kepest (a szokasos 10-15% ami generacionkent megvan).
Ettol fuggetlenul eleg jo lett (szerintem), valoszinuleg veszik majd ha nincs valami komoly hibaja. Sajnos Thunderbolt nincs rajta, pedig az jo cucc!
-
válasz
vakablak93 #65598 üzenetére
Én is attól félek, hogy a CPU bele fog nyaldosni a 100 fokba.
Bár elvileg AMD-nél az még "normális".
-
válasz
vakablak93 #65472 üzenetére
Van a Marketplace-en egy notepal U3 ventik nélkül valami aprópénzért. Kell szerezni 3 db 8 cm-es 5V-os ventit és kész is a boldogság.
-
válasz
vakablak93 #65472 üzenetére
Veszel egy normálisat és semmi cécó....
Kár időt ölni a kreálásba....vannak jól megtervezett padok jó áron! -
válasz
vakablak93 #65469 üzenetére
Pontosan, valahogy úgy lenne!
-
válasz
vakablak93 #65459 üzenetére
A nagy Clevo-knak ajánlott nagyobb teljesítményű hűtőpadot alájuk rakni.
Terhelés esetén tényleg csupán pár fokot tudnak csak javítani a gép hőmérsékletén, mert ott a fő feladat a radiátorokra hárul és a mögöttük lévő ventilátorokra. Viszont IDLE állapotban borzasztó sokat számít; a legtöbb gép lekapcsolt turbonboost-al tartalomfogyasztás közben simán elvan a hűtőpad teljesítményével úgy, hogy közben be sem kapcsolnak a ventilátorok, mert a gépben pangó meleget kinyomja a hűtőpad: azaz nem tud annyi meleg akkumulálódni a hűtőrendszerben, hogy a ventilátorok bekapcsoljanak. A másik dolog, hogy egy hűtőpad olyan 10-12 ezer Ft max. Ha már annyi hasznot hoz, hogy pár évvel meghosszabbítja gyári több tízezres ventik élettartamát, akkor már bőven megérte megvenni -
motifator
senior tag
válasz
Az elsőt én kb. 5 éve vettem, nekem az már bőven elég, hogy hűvösebb a gép alja, nem várok tőle -10 fokos javulást, ha nem hoz semmit akkor is így használom, ráadásul meg van döntve így, tehát a gépelés és a használat is kényelmesebb nekem. A G5 is szerette, az Alien alja pedig frankón elő van rá készítve
A Clevonál spec. szerintem sokat nem ér, de az is ezen van.
-
2018
senior tag
válasz
Ha olyan az alja a gepnek mint az ementali, akkor van ertelme lasd legion 5. De egy rog strix scar 3 nal pl ertelmetlen.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #65366 üzenetére
Geizhals.eu is talal parat. Marmint Legion 5 es 5 pro modelleket.
[link] -
válasz
vakablak93 #65363 üzenetére
Linket tudnál küldeni 2300 eurós 3080 gépről vagy 1600-as 3070-esről?
Mert én csak a kártyát láttam múlt héten annyiért továbbra is....
Nem kötekedés, de ha annyiért lehetne venni nyilván jobban megérné! -
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #65363 üzenetére
Kulfoldot ne kavard be ide, mert ott macerasabb a garancia es sokan magyarbol veszik a cuccokat, ipon, aquaba csillagaszati arakert vannak a vga-k es azok nem scalper maganszemelyek hanem cegek. De a tobbi kisker is felnyomta az arakat.
Jelenleg ha jo aron szerzel be pl laptopot az is elmegy haszonnal ha ugy van. De en a jelen helyzetet mondom mert most elek , nem a multban meg a jovoben.
De a vegere azert leirom hogy en is keszre szerelve kertem pcx bol a pc-m. Csak a vgat kellett mashol megvenni es bepattintani. Annak igazat adok aki azt mondja egyre kevesebben veszodnek a szerelesevel.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #65330 üzenetére
Jelen piacon az egyetlen gép, amire jó szívvel cserélném a mostani gépem.
-
válasz
vakablak93 #65284 üzenetére
Ez alkalmazásfüggő mikor mennyit számít a cpu. De lehetne mondani azt is, hogy szintetikus teszteknél akár elhúzhat egy rtx 2070 is mellettem, viszont nálam mindenből több van vga vonalon, játék alatt az fps számom szerintem mindig többet ad. Leginkább a Cyberpunk 2077 alatt vettem észre hogy nincs kihajtva a gpu úgy hogy a cpu sincs 100% -on, viszont ennek ellenére igen sok fps-em van. De vegyük figyelembe az nem akármilyen hardvert követel, olyan games még nem nagyon van több a piacon. Hamarosan azt is letesztelem újból hogy megy. Ez a +10W szerintem 3-4 stabil fps növekedést fog adni. Az is jó, lehet pont azzal lesz 60 ki itt-ott. A 3060 -at megveri.
Aztán majd ezen felbátorodva, ha rájövök valami alkalmazás útján valójában milyen teljesítményű vram-ok vannak a kártyámon, lehet egy külső íróval lépek még egy szintet, ha bírnák az 1750Mhz -et, merthogy még power limitál fogyasztásilag, teljesítmény alatt van belőve. Kár volt az eredetileg rajta lévő bios-t levakarni, csak akkor még nem volt rendes hűtőm, és elég tapasztalat. -
válasz
vakablak93 #65171 üzenetére
Az gyárilag van hozzá (3 db / borda)
-
válasz
vakablak93 #65169 üzenetére
Akár az is egy megoldás, csak azért bírja a hőt és ne szakadjon
-
válasz
vakablak93 #65166 üzenetére
Nálam mind a 4 db M.2 SSD-n ilyen van (gyári paddel) és jobb mint gondoltam (temp)
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #64936 üzenetére
Jó kis game party. Azért a Clevo a főnök az asztalon
De a vizes pohár mellett nem tudok elmenni szó nélkül, én nem mernék egyik gép közelébe sem hagyni ilyen dolgokat, mert az ördög nem alszik.
Vannak gyártók, akik megoldották, hogy ne lehessen alulfeszelni az újabb, de visszamenőleg is néhány generációt. A 13 R3 is az 1.09-től (bios) felfelé már bukta, ugyanez a Dell G5 5590-nél 1.12 verziótól. Sajnos ott nincs más opció, vagy az XTU-ban lejjebb kell venni a PL1 limitet és ez egyfajta órajel csökkentés, vagy a friss paszta / vasalat. -
PNP
őstag
válasz
vakablak93 #64931 üzenetére
Epic
-
ssj81
aktív tag
válasz
vakablak93 #64801 üzenetére
Reggelre nekem is kicsit lemerült, ki is kapcsolt Cold War inditásnál. Tegnap este az egyik szobából átvittem a másikba, kimozdult a táp kábel és nem vettem észre...nem illeszkedik tökéletesen, 1 percig szórakoztam mire világított a töltésjelző led.
Lehetséges,hogy ez van annál is, bár az elég hihetettlen, hogy 0-án lenne az akku. -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #64667 üzenetére
Egynek mennie kell, pedig az az OLED...
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #64662 üzenetére
Köszi szépen, túl sokat kattogtam az új generációkon és el is vetettem. Ez sem új, csak nekem, m15 R3 (10750H + 2070 S), arany középút, de talán kevesebb kompromisszum, mint egy csilliárdos új, amiben ugyanúgy lesz hiányérzetem. És persze dark side, az kikötés volt. A Clevo pedig marad!
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #64626 üzenetére
Valahol egpu.io kornyeken boncolgatjak, hogy milyen csati lehet, valami oculus8i vagy hasonlo nevu csatlakozora tippelnek...
De valoszinuleg teljesen egyedi kiosztast pakolt oda az Asus. Szoval nem sok eselyt adnek egy TB4 vagy hasonlo megoldasnak.
Elobb gondolnek egy pcie 3.0 x8 csati kikabelezesere...
Mert miert rakjon bele TB aramkort, ha pcie kabelen elmegy a cucc hibatlanul? A sporolas a verukben van.
Mernok biztosan tb-t akarna, aztan kisporoljak, mert fel meteren a pcie is jarhato ut. -
válasz
vakablak93 #64626 üzenetére
Pontosan. Kókányolással nem lehet as csatit átalakítani. Minap olvastam vagy néztem egy cikket/tesztet, gondoltam bemásolom, de nem találom.
-
k-adi
nagyúr
válasz
vakablak93 #64609 üzenetére
hát de sok.
biztos jó buli azt a téglát 2táppal cipelni.... mondjuk ja, egyik szobából átvinni a másikba otthon tényleg kibírható
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #64599 üzenetére
Dehogy lerágott csont, ez egy monster minden tekintetben
-
válasz
vakablak93 #64599 üzenetére
Majdnem 5kg és az adapterek is 2kg+ na
-
válasz
vakablak93 #64549 üzenetére
Én "Gamer"-ra gondoltam (laptop) amit újonan vettem és nem is volt olcsó (akkori időben)
Nem tamagotchi amire gondoltam -
válasz
vakablak93 #64546 üzenetére
Nekem ez volt az egyik első "Gamer" laposom anno
[link]
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #64546 üzenetére
mondjuk a nitro nem volt ennyire "jó" hűtésben, nálam a nitro 7 elég szemét megoldással jött létre (egymás melletti ventik bal oldalt)...ennél a gépnél csak a fémház a prémium
de tavaly óta azért megemberelték magukat
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #64534 üzenetére
mondjuk én a VX5-öt imádtam
kicsit sajnálom is, de amúgy az egy faszán összerakott gép volt (legalábbis az enyém, 85 fok fölé pl nem ment sose i5 + 1050ti-vel)
-
válasz
vakablak93 #64538 üzenetére
Mert a kártya 110W (a vram talán nem csak 12000MHz a 14 helyett) és mert pont hogy le is tudnám hűteni + van pár hülyeség amit talán egy másik vbios orvosolni tudna. Idővel pedig nem fog ártani még annyi kakaó ami egészségesen beleférne. Csak ki akarom használni azt amim van teljes egészében. Szerintem ezt tenné itt a helyemben bárki....tuning nemzedék...nem beszélve 3080 160W alatt itt jó páran már el sem tudják képzelni az életet. Akkor miről beszélünk.
Dicső személyem többre hivatott mint hogy pici 80W gpu-t pöcörésszek naphosszat. Ezt jól jegyezzétek meg!!!
-
válasz
vakablak93 #64534 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #64487 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #64487 üzenetére
Majd kiderül mi lesz.
Az biztos, hogy a komplett laptopot nem küldöm el, mert azt nem tudom nélkülözni. (azt meg is írom nekik ha úgy lenne) -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #64391 üzenetére
Nem tudok olyan szinten megbarátkozni az új vonallal, hogy feladjam a jelenlegi ketyerét. Marad a Clevo, ez már tuti. Az új AW vonal elengedve, egyszerűen nem tudok felhozni mellette értelmes érveket, ugye csak 15,6 vonal játszik nálam, ott viszont vicc ez az X15. Valahogy azt érzem, hogy nem is a gamer vonal a célpont már, de hagyom ezt a filozofálgatást. Ki fogok próbálni egy korábbi típust, aztán meglátjuk hogy tetszik.
-
válasz
vakablak93 #64404 üzenetére
-
törölt tag
válasz
vakablak93 #64391 üzenetére
Így van.
Én úgy vagyok vele, hogy ha rászánom magam, hogy egyáltalán gamer laptopot vegyek (értem ezalatt nem a "néha pattintsuk be játékra IS" kategóriát), akkor csak egy terméket akarok venni. Mivel nincs asztali PC-m, se konzolom, így nekem a gamer laptop az egy hordozható all-in-one masina, viszont akkor az feleljen meg mindennek (esetünkben az én elvárásaimnak), ha már kiadok érte egy komoly összeget. -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #64380 üzenetére
Nem mondom, hogy nem számít a design, sőt. Elsőre az fogja meg az embert, csak mára annyi mindent beáldoznak, hogy vékony legyen a gép és ennek a hűtés / teljesítmény / hőmérséklet az ára. Tényleg el kell fogadnom, hogy ez az irány. Csak ez az egyet előre, kettőt hátra hova fog vezetni, nem tudom.
#a64381 alces: Kell a vevőmágnesMondjuk az special jól néz ki.
-
válasz
vakablak93 #64294 üzenetére
Nem kikeményedett, hanem egyszerűen elforgácsolta a rugó a sok ki-be tekergetéstől. Raktam bele olyan csavarokat amiknek még nincsen szétnyalva a menetük és szélesebb a rugó válla is. A GPU-nál kapott teflon-bakelit alátétet is.
-
válasz
vakablak93 #64273 üzenetére
Nálam még teljesen mindegy milyen csavar.....a többi laptopjaimból szedem ki ha szükséges. Ennyit a csavarokról. Ma már a vbios és hozzátársított driver módosítás is halott.....valamit csináltak csak szabvány mehessen, vga és hozzátársított gép, ne legyen más út, hát szép jövő előtt állunk.
(a vga csavarok atom biztosak, nem lehet elhasználni a gyári hűtő tekintetében) -
válasz
vakablak93 #64270 üzenetére
Igazából a laptopok élettartama alatt ezeket a csavarokat 4-8 alkalommal tekerik ki-be és annyit kibírnak. Az már más dolog, hogy van ahol ez egy hét alatt megtörténik
-
gyemipapa
senior tag
válasz
vakablak93 #64120 üzenetére
Arra értettem, hogy MOST nem vennék egyenlőre, elég az 512, csak gondoltam ha lett volna opció, betettem volna a2,5-ös 512-es SSD-met pluszban. De így majd használom külsőként.
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #64120 üzenetére
főleg, hogy m2-ből már gyakran 2-vel is lehet rakni (van, ahol 3-at is engednek), és akkor még ott a sima hdd/ssd helye.
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #64006 üzenetére
Szia. ezt neked akartam írni.
ha már a Nitro a téma, megkérdezhetem erről a típusról tudsz esetleg valamit?
Ez már az új 10300H + max-q rtx 3060 konfig.
Én azzal a "régebbi" I5-10300H-val nem venném meg, nagyon melegszik az i5-10300H.
Én vagy i7-el vagy Ryzen 7-el ajánlanám csak megvásárlásra.
A 80W-os RTX3060-as amit beletesznek, csak minimálisan jobb mint egy RTX2060-as mobil GPU, de azért valamivel jobb. -
válasz
vakablak93 #63930 üzenetére
Érdekes hogy mennyivel hatékonyabb a cukros üdítő egyébként mint némely ipari ragasztó, konkrétan 15 percig kínlódtam a hátlap lehúzásával pedig semmi csavar nem volt már a laposban
Bizony-bizony. -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63836 üzenetére
"Viszont ha megengeded...ne féld előre a krampuszt" Így lesz, meglátjuk, ha már lesz több infó róla. Résen leszek, de nem vagyok nagyon beletörődős, a minimál elvárást ha nem hozza, akkor el kell engednem.
#63838 KillHates: Én már csak benned bízom, ha odáig jutok úgy is kezelésbe kell majd venni. Ha tényleg rajta maradhatott a fólia, akkor gáz is meg nem is. Az az érdekes, hogy a Mobile tech review által tesztelt modell 5800H + 3060-al meg pont a GPU oldalon volt melegebb (86°C), itt meg pont a GPU a hűvösebb, de a CPU izzik. Van még egy kép, de ezek a teljesítmény értékek szerintem irreálisak, legalább is a GPU biztos. Elvileg nem lehet 160W (115W + 10W a max elvileg) és 58W volt a max a CPU oldalon.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63834 üzenetére
Ez még nem a 4 ventis AW, az X series néven fut majd és 17" méret lesz. Ez a legutóbbi m15 R5 , AMD + Nvidia corporation. Hozzá teszem, nem az enyém
Valamikor nyáron jön az intel verzió belőle m15 R6, de nem gondolom, hogy hűvösebb lesz. Ezek még most érkeznek meg a userekhez, mert nem régóta lehet rendelni. De ez a konfig is megkérdőjelezendő, mi a bánatnak az 5900HX, unlock cpu, ha nincs thermal headroom? Ezen mi a csudát lehet overclockolni, ha egyébként is szenved a hűtés elégtelenségtől. Lassan ott tartunk,. hogy kitolják a cpu trotty limitet 115 °C-ra, hogy had szóljon.
-
DonDragonka
őstag
válasz
vakablak93 #63734 üzenetére
+sh4d0w
Csak viccelek ám... -
válasz
vakablak93 #63666 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vakablak93 #63604 üzenetére
Aha, eléggé megtévesztő a cím.
A sokkal drágább, 130W-os RTX 3080-as Scar 15 és 17-et minden játékban veri vagy ugyanazt hozza a kikapcsolható Optimus miatt a 140W-os 3070
Azért az elég ciki, hogy a 600-660.000 Ft-os laptop ugyanazt vagy jobb teljesítményt hoz, mint az 1.000.000 Ft-os
És azok alapján amit ír, még a Lenovo-tól ez nem is a max teljesítmény ...Nekem nagyon úgy tűnik, hogy eddig a Lenovo viszi a prímet 3070-es és 3080-as gépek terén az 5 Pro és 7-el
-
válasz
vakablak93 #63432 üzenetére
Szerintem ez legtöbbünknél így van, aki jobban magába néz és valós adatokat közöl. Ha nincs semmilyen throttling mialatt a procit megküldöd max fogyasztáson csúcson járatva 5-10 perc után bizony felkúszik rendesen a hőmérő. Több órás gémelés is megküldheti ha van munka ott......
És számít még az adott hely levegője. Pár napja még ezt nyomtam fullban, ami elég kiváló tekintve hogy az adott beállítást tudta stabilan tartani, vagyis nem csökkent, nem esett be az adott fogyasztás. Momentán egy zártabb, melegebb, rosszabb szellőzésű környezetben ennél sokkal többre jön ki nálam is "hátlap mellett". (vaspasztával ez -10C lenne legalább tapasztalatom szerint!)Vaspaszta után ez maradt kb 2 év után. Csak esztétikai. A mostani hűtőmmel sem jobbak a fokok.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #63432 üzenetére
Tesztek alatt neztem a hofokokat. Cinebench (ami ugye AVX utasitasokkal terheli a procit), Timespy, stb.
Jatek kozben igazabaol sosem nezem, nem akad es eleg a framerate is.
Amugy Razer nem hagyja megfoni - elso kb 1 percben engedi bekapni kb 90 wattot, aztan ha eleri a 95 fokot akkor belimital 55 wattra. Azt meg rohogve tudja 70 fok kornyeken tartani.
Onnantol max 55W amit enged.GPU-t nem nagyon nezegettem meg - ott ugye az Msi Afterburnerrel lehetne uj profilt csinalni. Meg nem jutott ra idom. Probaltam, fel is raktam sikeresen az OSD reszet is. Aztan hagytam.
XTU szepen lehuz 110mV-ot a Core es Cache feszultsegbol, aztan azzal atom stabil a gep.
Ha jol tudom XTU eseten a Core es Cache szinkronban van - Throttlestop tudja kulon-kulon szabalyozni a kettot. A Core az birja a -250 mV-ot is - addig merheto eredmenye van az UV-nak (-400mV is megy, de azt nem tudom valos ertek-e vagy csak kiirja). A TS fejlesztoje vilagositott fel, hogy kb Cache-100mV az a hatar ameddig a 10.th gen Intel procik merheto kulonbseget produkalnak a Cache feszultseghez kepest. Ezt kis is mertem, mert cache kb 115mV a core meg 250 mV koruli UV-nal van a legnagyobb mert Cinebench teljesitmeny (4300 korul ha jol remlik).Lehet nem is kellene figyelnem a hofokokat - megoldja a Razer vedelme. Jol trottyol - foleg power trottyal operal.
Majd tolok egy hosszabb CS:GO meccset aminel be lesz kapcsolva a Hwinfo. Alapbol csak az XTU megy, de azt meg nem neztem logol-e min/max ertekeket. Ha jol tudom a CS is foleg proci igenyes.
-
válasz
vakablak93 #63379 üzenetére
Természetesen befedem. Beleteszem egy nagy zsákba, szatyorba és úgy a táskába külön rekeszbe mint mindenkinél. Az a kis lyuk a hátamon a táskában nem tud benyomódni.
-
válasz
vakablak93 #63338 üzenetére
Az biztos, hogy résen kell lenni mert van pár amiben nyilvánvaló hibákat vétenek de ez még nagy neves youtube csatornáknál is igaz 1-2 példát leszámítva. Összességében azért ebben is él az az igazság, hogy megnézed mindet amiben nincs nyilvánvaló hiányosság és átlagot vonsz.
Az eredeti felvetéshez viszont tartom magam. Egy átlag felhasználónak ez a gép és egy desktop hasonló konfig (10400, 3200-as ram, 3070 belépő kari) nem megkülönböztethető játék teljesítményben. (MUX, magas boost VGA és CPU-n és kiváló hűtés miatt).
+1:
Hőfokról tettem be a hirdetésbe egy részletes képet. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #63203 üzenetére
Ugyan, nekem a 90 wattos kartyanak is volt 142 wattos fogyasztasa.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #63175 üzenetére
Mar emlitettem, hogy a TS direktben eri el a CPU regisztereit, ezert az azzal belott erteket csak a full shutdown torli. Se sleep, se restart nem segit.
-
válasz
vakablak93 #63196 üzenetére
Őszinte részvétem, de ez adja a Clevo szépségét, hogy expert-et csinál a mezei user-ből
-
válasz
Nagyon jó eredmények!
Viszont nem gondoltam volna, hogy még manapság is ennyit lehet a szopni a szoftveres beállítások összehangolásával. Én is nyomtam az X170-nek a Clevo Center-ben egy default-ot, mert a MSI AB hőbörgött, hogy vissza van véve a GPU, lett is egyből random fagyás. Már frászt kaptam, hogy valami besz@rt, de aztán kiderült, hogy nem csak ott, hanem másol is kell állítani. Kilőttem ezeked a rezidens szoftvereket és egyből jó stabil lett a gép. Aztán az az érdekes, hogy visszaállítottam az "indításban" a szoftvereket, hogy ne gányoljam szét Maxx szftveres felületét és érdekes módon "megjavult" minden. Hogy egy kiberlelkész barátom szavait idézzem; "a Windows útjai kiszámíthatatlanok" -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63178 üzenetére
Biztos van más is, de én az MSI AB-el csináltam.
-
motifator
senior tag
válasz
Szerintem nem rossz
Még egy jó görbével tudod csökkenteni a GPU feszt és ott is nyersz néhány fokot, ha jól emlékszem én 0,925V - 0,95V környékére lőttem be. Kicsit lassú, mire a pöttyöket belövöd, de egyszer kell. CPU UV esetén én nem durvultam, a 8086K -0,095V ofszettel ment, a 9900KF -0,110V, nem tudom hol a határ, de most szépen ketyeg.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63165 üzenetére
Én nem bántom a technikát
Vigyázok rá.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63160 üzenetére
Nem hiszed el, de éjfél körül írtak az Obsidiantól, korrigálták a szerverükön az UUID-t, működik a cucc
Öröm, bódottá.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63148 üzenetére
Én a CC-t sosem használtam, előtte konkrétan nekem volt az "auto" meg az Fn+1. Nagyon örültem az obsinak, tök jó profilt lőttem be játékhoz, meg összességében nagyon bejött. A hang engem sem izgat különösebben, de fan controlos profillal nem spinningelt a venti játék közben. Nem tudom milyen a fékezett venti, nekem TM-1 van. Az auto mód is jobb, mint a semmi végül is, csak jobb szeretem ha konstans hűt és nem ingadozik a fordulatszám, ha mondjuk lejjebb megy a hőmérséklet.
Ezt találtam ideiglenes megoldásnak [link] De messze van a tökéletestől, manual módot nem lehet elmenteni, 40 °C alatt nem kapcsol be a venti, ez is elég furcsa, ha ingadozik 40 alá, felé, akkor ki be kapcsolgat... Szóval... Ja,és ha nem rendszergazda módban futtatom, akkor nem lát cpu hőmérsékletet, konkrétan be sem kapcsol a venti. Na ez az öngyilkos mód.Én azt hiszem a negyedik levélnél tartok a support felé, szóval még kb. kettőt kell írnom és talán célba ér.
-
válasz
vakablak93 #63149 üzenetére
Az "Maxx Venti Stop" ahogy érteni kell! -
válasz
vakablak93 #63144 üzenetére
Nekem első mailemre pikk-pakk jött válasz, de azutáni üzeneteimre már nem....
Érdekes banda az, de nem tudhatjuk mi van a háttérben.
PCS is tegnap még este 8 után is írtak választ, én írtam ők meg vissza. Voltak olyan hetek mikor 7-8 nap telt el mire kaptam választHa megveszem a "Gold" garit, akkor pontosan így lesz:
"Your coverage will take you up to - 31-07-2022"22k-t így megér?
Bár ha Attisnak küldöm el akkor gyorsabban megfordul és talán nem is kerülne sokba.
Bár ha alaplap vagy kijelző csere kéne akkor az mélyen zsebbe kell nyúlniLehet az lenne a legjobb, hogy megveszem ezt a 2 év teljes garit, ha bármi lenne vele, KH megnézi és utána lehetne jelezni RMA-nak hogy jöhetnek érte, de ha KH is megoldja okosba akkor az az elsődleges!
/így addig a dátumig duplán védve vagyok, gyártó/forgalmazó és KH által is!
/
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63144 üzenetére
Külföldi oldalakon olvastam, hogy az obsidian felhagyott a biznisszel, sajnos a supporttal is. Többen írták, hogy semmi reakció a megkeresésre. Viszont van egy jól működő alkalmazásuk, ami nekem nagyon bejött, örülnék, ha a supportját nem hagynák el. De sokat nem tudok tenni ellene, szóval marad a türelem. Én is nagyon belaktam az win-t és tök jól műkszik. De azt sem értem, hoyg egy újrahúzástól mitől lesz aktiválható a szoftver?
Mind1, találtam egy nagyon alap fan control a clevohoz, de utálom és annyira nem is bízom benne, szóval kéne a megoldás az Obsidian részéről.
Nem beszélve arról, hogy az alkalmazás még mindig megvásárolható az oldalukon, de az aktivállásra is fittyet hánynak, vagy csak randomra segítenek egy két felhasználónak? -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #63142 üzenetére
Erre várok én is, mármint, hogy megszánjanak és válaszoljanak. Tuti nem rakom újra a rendszert, procicsere óta nix rendes manuális fan control. De ezek szerint még van esélyem
-
válasz
vakablak93 #62828 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #62826 üzenetére
Hány adagot érdemes rendelni? /jusson/maradjon is/ -
válasz
vakablak93 #62824 üzenetére
Igen, gondoltam rá!
Sajnos nem mostanában érkezne meg china.... -
alces
tag
válasz
vakablak93 #62792 üzenetére
Lassan old timer lesz, azokat pedig meg kell fizetni
. Sajnos a 4940mx nagyon silicon lottery, de leginkább szarul sikerült, míg a kisebb 4930mx nem véletlenül kerül annyiba, mivel minden Haswell gépes arra cserélne...
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #62682 üzenetére
Szia.
Miért kellett a RAM-okat visszaküldeni?
Mi volt a bajod velük? -
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #62682 üzenetére
De kapós ez a gép, már ki is nyomták, hogy NICHT sofort versandfertig, Artikel ist im Rückstand
20 perce kb még elérhető státuszban volt -
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #62587 üzenetére
Szia.
Privátban küldtem neked az AIDA-hoz licence key-t és légyszi úgy futtasd már le a RAM tesztet ahogy én küldtem neked.....
Itt elméletileg van RTX 3070-es 1799€-ért raktáron, Legion 5 Pro WQXGA Notebook 40,6 cm (16 Zoll) 32 GB Ram 1 TB SSD Windows 10 Home AMD Ryzen 7 3,2 GHz (Schwarz, Grau)A Legion Slim 7-be pedig nem teljesértékű RTX3080 lesz szerintem, és a VC hűtés se lesz hozzá, mint a sima Legion 7-nél.
Illetve a Sim 7-est jó ha 3-3500€ környékén meg fog állni. -
válasz
vakablak93 #62540 üzenetére
Az szokott lenni a rafinéria a Clevo-éknál, hogy a kisebb CPU-val szerelt masinákba gyohárabb hűtést raknak, azaz mondjuk az i7-esbe 4 hőcsövest az i5-ösbe meg három hőcsövest.
Mintha kötelező lenne az ordító venti a gépekben...
De nem értem mit variálsz? Ha hangosnak találod a vasad, akkor még ott a delid és a direck die lehetősége. Egy példa rá: Matyee 870-ese a fenti opciókkal 8700-as CPU-vel PRIME alatt 66 fokot produkált alig hallható ventikkel...
Most fog hozni 7xx-as gépet amin megcsináljuk a fenti moddokat és akkor be tudok számolni számodra releváns adatokról is -
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #62502 üzenetére
Ja, azt nem néztem még meg csak a cpuZ-t , de majd lefuttatom azt is.
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #62495 üzenetére
Nincs mit.
Tedd már fel ide légyszi a kapott AIDA64 RAM bench eredményt ha nem okoz problémát.
Kíváncsi lennék az eredményedre. Köszi+MaxxDamage légyszi te is. Hozzád kérdés, hogy te milyen HDMi ULTRA kábelt használsz, milyen hosszút vettél? A tiéd 3M-es vagy hosszabb?
-
válasz
vakablak93 #62495 üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #62466 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #62450 üzenetére
Megerősítették külföldi fórumon, nem fog menni 99%-ra benne, mert 1.2v helyett az 1.35v -t kér (3200MHz CL16) így 2666MHz amin menne alapból nagy valószínűséggel. Viszont a Kingston az megy (ez a legjobb bele és ezt meg is erősítették) ami jelenleg is benne van, CL20 ami CL18-ra letornászható (gondolom Prema BIOS-al)
-
DonDragonka
őstag
válasz
vakablak93 #62456 üzenetére
Amazon.de-ről rendeltem még tegnap este... Már úton is van. Európából...
Vagy te úgy értetted, hogy ezt a konkrét notit nem hozzák? Én nem notit rendeltem -
válasz
vakablak93 #62450 üzenetére
Jó az bármire!
De ha már lúd, legyen kövér!(CL16)
Egy próbát megér, max. elállok a vásárlástól, vagy a Kingston-t választom helyette...(csere) -
válasz
vakablak93 #62448 üzenetére
Én meg mire összeáll, lehet pattintok bele 4x32GB 3200MHz CL16 memóriát is. (ha nem megy benne akkor marad a CL20 Kingston 3200MHz és a 2x16 mellé kerül még 2x32GB ugyanaz a type,KIT)
/r*h*dt drága a memória.../
-
válasz
vakablak93 #62430 üzenetére
Jelenleg használni sem tudom, fene tudja már mióta ha ez megnyugtat.
Padek nem igen érkeznek hozzá.
Vettem +pasztákat amik elvileg kifogytak (hazai nagykereknél) és azt se tudták megmondani mikor érkezik ha egyáltalán... ez a vicc!
Na majd 1x összeáll és adom az ívet a delidelt i9-nek! -
válasz
vakablak93 #62425 üzenetére
Én bill.+egérhez hubot használok
/így 2in1/
-
Pocok256
veterán
válasz
vakablak93 #62384 üzenetére
Az ugye megvan hogy most csak azért esik mert adóoptimalizálás miatt így éri meg.... tessék utna járni Biden kicsit megkavarta a fekáliát, de ezt a folyamatot nem lehet megállítani. (szerencsére)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xbox Ultimate előfizetések
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest