Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #32942 üzenetére
Inkább vidd el valakinek, jobban járnál. Ott a mester mindent beállítana, letesztelne.
Amúgy Pocok256-nak igaza van. Az ütősebb gamékban csúcson pörög nem csak a cpu, hanem a gpu is(már akinél időnként
). Korábban tesztelgettem annyit a gépemet, volt prime95 és furmark egyszerre. Ilyenkor jobban oda tudunk figyelni hogyan, milyen gyorsan melegszik és bármikor meg tudjuk szakítani akár csak azt a pár perces tesztet, ha muszáj. Az igazi az volna, ha egy ponton akár throttling mellett, de megállna valahol a hőfok emelkedés egy még egészséges ponton.
Mondjuk ilyenről nem tudok.(#32948) kreten67:
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32937 üzenetére
90 fok nagyon sok... vasat rá
- most olvasom, h undervolt még nem volt, akkor van még remény!
-
válasz
MaxxDamage #32942 üzenetére
Én nem nyúlnék hozzá-ahogy nem tettem,mikor ilyen gépem volt.Nincs ott semmi baj a hőfokokkal.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32939 üzenetére
Ja,hát akkor ne csodálkozzál a 90 fokon.Haswell-től kezdve már túl vannak kissé feszelve gyárilag a mobil procik.100mV-ot kapásból le lehet faragni minden kockázat nélkül.
Az 1070-et is lehet finomhangolni,MSI AB-ben CTRL+F nyitja meg a voltage curve-t.
Ezeket megcsinálod,garantált a -10°C. -
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32939 üzenetére
Az Intel XTU kell az undervolt-hoz: [link]
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32937 üzenetére
Akkor mégsem csináltál olyan jó vásárt
Most még hagyján,de lesz idén még nyár is,(ha megérjük
) és a mostani hőfokokhoz alaphangon 5-8°C-kot hozzá kell adni.
Viccet félretéve,UV a procinak és az 1070-nek megvolt már?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32935 üzenetére
De jó vásárt csináltál,jók azok a hőfokok,nem kell rajta stresszelni hogy 85 fok a proci annyi az egész.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32925 üzenetére
Attól hogy ilyen hangzatos a neve meg kapott egy nagy reklámot az a VC,még messze nem a legjobb.
AWM18xR2-be raktam GTX1070-et nem olyan régen,és jellemzően 58-62 fok között megy max load.
A 3920xm 4,3GHz-en magonként pedig nem ismeri a 80 fokot,és az egy 7 éves konstrukció.
A 7700hq (ha tudna annyit menni) 4,3GHz-en pillanatok alatt elvérezne,VC ide vagy oda. -
válasz
MaxxDamage #32930 üzenetére
Alul az nem szellőző nyílás.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32927 üzenetére
Amit még jó figyemelbe venni, h külön nézni cpu-t és gpu-t nem az igazi. Pl Cod BO4 iszonyatosan pörgeti cput és gput is, maxon melegebb mindegyik mint teszt alatt külön nézve. Szerintem is érdemes megnézni pár játékot, fusson háttérben pl hwinfo és nézd meg úgy milyen, ha jól értem amúgy is az lesz a use case.
-
válasz
MaxxDamage #32927 üzenetére
Nem kell az sem.Nem alulról szívja a levegőt a G752.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #32921 üzenetére
Senki nem tesztprogikra veszi de a prime95 csak a cpu t terheli ami semmit nem mond el önmagában a géphűtéséről. Te azt kérdezted jó e a hűtése jó lett e pasztázva stb én erre modntam hgy furmark meg prime 95 ben nézd meg mivel van olyan játék és lesz is a jövőben egyre több ami képes ugyanezt a terhlést hozni. De aztán tőlem nézhetet mario alatt is a hőmérsékletet és örvendezhetsz hogy 65 fokos csapkodhatod rá a e peniszt csak épp semmi értelme nincs
de nekem nem fáj nyílván szóval do it whatever u want
-
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #32923 üzenetére
Szerintem teljesen jó, nem tudom. Melyik hutorendszer de ez akkor is jó, én is azt néztem. 60-65 között változott de a 65 volt szinte végig pár alkalommal ment 71c re, a hűtés itt is gyári, egyedül annyi hogy egy notepal hűtő pad van alatta, de passzív módban, tehát venti nélkül bár azzal is lehet nyerni nyáron 5-6c de télen felesleges ezért leszedtem. A belső hűtés boost funkciót sem szeretem mert hangos, de kétségkívül hatékony. A Vékonyabb gépek között szerintem ennek van a legzoralabb hűtése.
-
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #32914 üzenetére
Igazából az attól függ milyen a gép, alja, hűtés, mennyire intenzíven mentek a ventik, alátamasztva vagy sem stb.
Nekem prime 95 alatt az i7-7700, 66c volt és egyszer egyszer felkuszott 70-71c egy pillanatra, de be kapcsoltam rajta a full hűtés és notepal volt alatta. -
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #32910 üzenetére
Mint mondtam prime és furmark egyszerre úgy probáld ha ott throtthling alatt marad akkor jók vagyunk, az egy bombabiztos gép.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32914 üzenetére
En nem vagyok elfogulatlan a temaban mert nalam az i7-8750H meg -130mV alulfeszel is meguti a 90-et az Ubis jatekok alatt igy nekem a 85 jol nez ki
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32911 üzenetére
Jatekokkal merd mert kulon terhelni nem sok ertelme van. Oszinten szolva a Prime+Furmak kombonak se mert az meg azert durva tulzas. Eleve nincs vagy egyaltalan vagy olyan AVX/FMA load (a legjobban futo) egyik jatekban se plusz egy jatek mindig GPU limites lesz igy a CPU nem fog 100%-on jarni. Tapasztalatom szerint az Ubis jatekok befutenek rendesen. Mar az eredeti The Division is ilyen volt, ott felporognek a ventik mar a menuben is, de a tobbi se jobb (FC5, AC pl.). Vagy a klasszikus Crysis 3, az jo alltalanos tesztnek.
-
válasz
MaxxDamage #32905 üzenetére
Ne teszteket futtass hanem játékokat.MSI AB menjen alatta,látsz mindent.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #32905 üzenetére
Ez még mindig nulla terhelés ha normálisan leakarod tesztelni akkor prime95 és furmark kombo a többi csak gyerekes csíntevés. (már előre szólok ne égessen ki senki sem, hogy ilyen terhelés nincs a valóságban .. igenis van nem hiába füstölt el az aw laptopom
)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #32899 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #32832 üzenetére
Elvileg semmit különös nem kell,majd lemezkezelőben adj neki betűjelet.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32772 üzenetére
En is tegnap update-eltem az Aero-t amit mar 1809-es Win van, a 411.63-as driver felment ra, de en a Giga oldalarol toltottem le.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
MaxxDamage #32768 üzenetére
Ugyan az a hiba. Nem talál kompatibilis eszközt.
-
whited
addikt
válasz
MaxxDamage #32700 üzenetére
Ha egy helyben áll az még ugye ok, amire inkább kihegyezném az az, hogy a hurcolàszást mennyire bírja, mert amelyiknek az anyaghasználat olyan az szeret azért elgyengülni a merevségben és az ugye több szempontból is probléma.
Sajna láttam pár alaplap törést és társai. -
válasz
MaxxDamage #32702 üzenetére
Megérdemli,hogy vigyázz rá,ne teszteld.Én a gyári papír csomagolását is ráhúztam,úgy tettem a hátizsákba.Amikor eladtam,újkori állapotban volt,a vevő alig akarta elhinni.
-
válasz
MaxxDamage #32700 üzenetére
A G752VSK felső kategória.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32687 üzenetére
"Nálam pl.nem tudom hogyan beállítható a 120Hz (TV-n) FHD alatt, miközben 100Hz-s panellal szerelt. Gyártó sem értette,, sokat konzultáltam velük (LG), mert elmondásuk szerint minden felbontáson (3840x2160-ig UHD/4K) 100Hz ami be állítható."
Mert olyan hogy 100Hz panel a TV-kben nincs. 120Hz van, csak mivel TV-rol van szo Europaban az 50Hz/100Hz amit kiemelnek mert az van hasznalva. A panel attol meg 60/120Hz marad.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32687 üzenetére
Szó nem volt arról hogy a magasabb Hz nem jobb,persze hogy jobb,főleg ha ki tudja hajtani belőle a maxot a hardver.
A Hz/FPS-ről szólt a diskurzus. -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32664 üzenetére
[link] Csak be kell állítani és megáll 70°C alatt minden.
-
válasz
MaxxDamage #32545 üzenetére
Nem, inkább kihagyom a dolgaim miatt. De gyorsan visszavarázsoltam mindent. Két hete lementettem az egész HDD-t, az ment vissza. Szerintem valami win frissítés kavart be.
(#32546) echterion: Igen volt az is.
(((
)))
Ezt az oldalt nem rég találtam, de nem hiszem hogy onnan van. Van itt minden, lehet válogatni. Van Japán oktató is. -
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #32484 üzenetére
38-42
-
válasz
MaxxDamage #32506 üzenetére
Ez nem gaming gép,hanem az aláírásomban lévő Zenbook Pro gépecske!
-
válasz
33-35 fok.
és ez a gép érintetlen,gyári állapot!
-
undercover
őstag
válasz
Nekem 6700hq van és ha netezzel és fut még jó pár dolog képes felbögni a ventillátor.
Én a Throttlestop-al oldottam meg feszültségcsökkentéssel meg letiltottam a turbo boost. Egyszerűen ha bekapcsol a turbo boost hőfokban stb elszáll a gép mármint 90 fok felé megy. -
Balázzs
senior tag
válasz
MaxxDamage #32488 üzenetére
2 hónapig használtam gyári pasztával, nem volt azér akkora gáz, de jobb megcsinálni minnél hamarabb.
Nálam is tv-re van kötve, igaz csak FHD, de a gyerkőcök imádják.
-
Balázzs
senior tag
válasz
40-50 fok között
-
nagybá
senior tag
válasz
40-45 fok
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32414 üzenetére
Firestrike még light-os egy fullra feltekert játékhoz képest, mindenképpen vidd el a mesterhez egy újrakenésre
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32367 üzenetére
65-70C 45-55w között....
A _37watt mellett 88C az nagyon sok. Nekem akkor ilyen a CPU, ha a heat sink és ihs közé nem teszek pasztát... Vidd el hozzáértőhöz! -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32397 üzenetére
Küldd, de vissza fogják dobni, hogy ez normális, és még némi manival is lehúznak, mert nem garanciális esemény volt. Killhécc nem barmolja szét, ergo a garival se lesz gondod később, viszont adsz a gépnek némi esélyt a hosszabb életre, ha újrapasztáztatod vele.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32397 üzenetére
Ok bar nem tudom ennek mi koze a hofokhoz, de ok. Ettol fuggetlenul 90 fok nem ok, kapdsz szet es pasztazd ujra
-
válasz
MaxxDamage #32400 üzenetére
Én is a kezébe adtam egy 750 ezres gépet,ami 1 hónapos volt akkor,olyan is lett bele téve,ami gyárilag nincs.
-
válasz
MaxxDamage #32400 üzenetére
Meg!
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32379 üzenetére
Szerintem az nagyon magas, ennel a gepnel en alacsonyabbat varnek. Paszta atnezes megvolt?
-
válasz
MaxxDamage #32381 üzenetére
Ahogy a napkeleti bölcsek mondá' vala; "Jobb később egy alaplap csere, mint soha egy karbantartás!"
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32379 üzenetére
Azt neked kell eldöntened. Nekem tuti nem felelne meg, pláne egy olyan fasza hűtésű gépnél, mint ami neked van.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32367 üzenetére
Nem a procid fog megdögleni a 90-100 fokoktól, hanem a környezete, meg a forrasztása. Minél nagyobb a hőingás, annál hamarabb fáradnak el a kötések, és ez miatt lesz kuka a gép, nem azért, mert a chip megdöglik. A gyártói speckók a chipre vonatkoznak, nem a többire, ami nélkül a proci csak egy veszélyes hulladék.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32366 üzenetére
"Lehet ezt a 256GB-ot kapom ki és rakok be 2x512GB-t (R0-ba)"
Ennek semmi ertelme. Vegyel bele 1TB-t es azt kosd be. Csak NVMe lehet igy nem lesz kifejezetten olcso mert ez olyanokat venni mint Intel 660p, Crucial P1, Adata SX6000, Kingston A1000 stb. nincs ertelme. A Samsung 970 EVO, Adata SX8000 Pro (Gammix S11 Pro) vagy az ujabb WD Black pedig olyan 220EUR.
"Amúgy a PC-hez képest az SSD (amibe sima M.2 van) eszeveszettül gyors ez az nvme! Bekapcs és 2 sec..."
Nem attol gyorsabb mert NVMe hanem mert maskepp boot-ol, a PC-t is beallithatod ilyenre vagy ha ebben M.2 SATA drive lenne az ugyanilyan beallitasok mellett szinten ilyan gyorsan boot-olna.
-
DVlad
őstag
válasz
MaxxDamage #32340 üzenetére
Köszi!
"... a 14 vagy 17 hüvelykes laptopok elhelyezéséhez..."
??? -
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32323 üzenetére
Jol nez ki igy szerintem, jo lett a hatizsak es meg egy hasznalhato gepet is kaptal hozza
-
válasz
MaxxDamage #32329 üzenetére
Utána néztem és rosszul mondtam; amit említettem -az irányváltós tisztítás- az az ACER-nél van, itt egyszerűen kifúj, ha nincsen bedugva az a nyílás: vedejó a itten
-
echterion
nagyúr
válasz
Grat a gépedhez, fasza gépet vettél.
-
válasz
MaxxDamage #32322 üzenetére
Nem kell, de szerencsés, mert ott falsch-ot szív a venti mikor forog. Akkor nem kell, hogy bent legyen amikor befújsz a rácson és az ellenkező irányba megfordul a levegő mozgása, tehát ott fúj ki a gép.
-
válasz
Kategóriájának egyik legjobbgépe,a VC hűtés azért még mindig jó dolog.
Én is csak azért adtam el anno az ilyen gépemet,mert a hordozhatósága nem a legjobb ennek a gépnek-ha biciklire gondolok. -
válasz
MaxxDamage #32316 üzenetére
Baj. Mert ott visszaszívja a venti a meleget amit kifúj a gép.
-
válasz
MaxxDamage #32316 üzenetére
Még szerencse,így legalább nyitva van a csatorna.
-
válasz
MaxxDamage #32314 üzenetére
Ne fújjál csak semmit,nem is kell,portalanító csatorna van a ventiknél!Jó lenne utána néznél,milyen géped is van.
Nem kell az alsó RAM-okat háborgatni,amit bele tudsz tenni így is,az is sok lesz. -
válasz
MaxxDamage #32312 üzenetére
Így van,még rakhatsz bele M.2-es SSD-t.Az a takarólemez a hűtése is.
RAM-ból ha a max-ot nézed,még ha 24 GB lesz is,bőven elég lesz. -
válasz
MaxxDamage #32309 üzenetére
Neked a VSK kell,ha i7 7700HQ-d van.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32306 üzenetére
Milyen proci van benne? Mert a verzional a roviditesek (K es KBL is) Kaby lake-re utalnak.
-
válasz
MaxxDamage #32296 üzenetére
Gratulálok a gépedhez, az egyik legjobb választás!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #32283 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #32281 üzenetére
Csinálj egy helyreállítást(alaphelyzetbe állítás),minden törlést választva.Utána frissítheted a BIOS nyugodtan-de előtte is,a kulcsra nincs hatással.
-
válasz
MaxxDamage #32251 üzenetére
Csak dremel kérdése, hogy hol legyen nyílás!
-
válasz
MaxxDamage #32246 üzenetére
Fixen benne van
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32211 üzenetére
Szerintem jelenetős a különbség, ha teheted 1070-et vegyél. Játékok alatt sokkal nagyobb az ugrás mint pl 1070-ről 1080-ra, ráadásul ott az ár is már jelentős. Szvsz FDH-ra 1070 a legjobb ár érték választás.
-
válasz
MaxxDamage #32218 üzenetére
Eddig csak figyeltem a beszélgetést de bele szólnék. Én a helyedben Matye gépét venném meg. Én Dávid gépét vettem meg nekem is a legnagyobb kompromisszum a 15 méret volt de megszoktam , Rts és rpg nagyon szépen megy tévén és ott használom. Ritkán FPS hez de sajna szar vagyok Pubg be úgy hogy hanyagolom azt is. Hangja van ezeknek a gépeknek nem kicsit nagyon de én füllesel játszom.
-
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #32213 üzenetére
Érezhető a különbség volt alkalmam huzamosabb ideig ugyanazon tipust probálni csak az egyik 1060 a másik 1070-el,látható és érezhető a különbség,cpu limitet én nem láttam,biztos van illetve többre képes az 1070 egy erösebb cpuval,de teljesen korrekt a dolog igy is,de mérlegelni neked kell hogy megéri e a többlet kiadás egy 8xxx cpus verzióra,esetemben nem érte meg a +700eurot föleg hogy 1070-el olcsobb volt a gép mint 1060-al,de én pld nyomát sem tapasztalom 7700+1070el az omizosu assasin creed és tomb raider belassulásoknak mikor megtelik ai-val a játék,bár mint régebben kiveséztük az sem mindegy hogy az 1070-en milyen tipus,és nem az órajelek hanem az egyéb adatok miatt "állitólag " az ujabb alienware,acer,MSI,Asus gépekben már az a tipus van elméletben
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32213 üzenetére
Hát az nem igazán lesz elég,egy csomó játékban CPU limit lesz.Attól függ mikkel játszol általánosságban.
-
válasz
Áááá... dehogy. Csak aljas marketing fogás az a plusz 64 bit, a plusz 512 cuda és a plusz 2 GB 😁
Sokkal nagyobb különbség van a 1060-1070 között, mint a 1070-1080 között; az előbbi határozottan érezhető a játékok alatt, míg az utóbbi inkább csak egy picit simábbá teszi a játékmenetet és inkabb e-pénisz dolog 🤑✌️ -
Muerte
Topikgazda
válasz
Ha az 1070-et hatmagos mobil,vagy komolyabb 4 magos asztali proci hajtja,akkor mindenképpen van egy +20-25%.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32186 üzenetére
már most gyűjtök rá...hmm lehet, hogy kell új heat sink is, igazad lehet Darth R.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32178 üzenetére
Keress rá aprón, van 3 clevo p751tm
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32164 üzenetére
Végy egy Clevo p751tm-et. i9 és. Rtx 2080 menni fog bennük...
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32174 üzenetére
Szia.
Az egy nagyon jó gép csak elkel/elkelt. Most boltoltam le a feketeibiza val.
De ha találsz ilyet és nem sürgős akkor ilyet vegyél -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32171 üzenetére
1-2 óra után nagyon zavaró tud lenni,de ha fülest használsz nem lényeg.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32167 üzenetére
Szia.
Ezt remélem most nem komolyan írtad?
Asus-nál felróni az anyaghasználat/minőség+ szerviz hátteret?Bátor vagy. Semmivel sem jobb vagy rosszabb a szerviz hálózat, mint bármelyik más gyártónak, az anyaghasználat pedig 1st class. Nem recseg, nem ropog, nem csavarodik pld egy G751/G752/G703.
Ne a vékony gépeket nézd mert azok "Fake"Gamer-ek.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32162 üzenetére
Szia.
Na látod ez az amit mondtam, hogy erőművet egy ilyen gépbe i7 Hexa-core + 1060-as izzani, izzadni fog a géped rendesen.
Nem adok sok időt és beállsz a panaszosok sorába.Még az I5-ös 8300-as 1060 Max-Q-val is izzasztja. Keress rá ha nem hiszed.
Google nagyon jó barát. Dell G5 teszt.[link]Gyári paszta????
Ugye viccelsz? Olyan mintha ki se cserélted volna csak a Human Soft zsebét tömöd plusz pénzel.
Torrent szigorúan csak és kizárólag hdd-re telepítve és arra helyezve. SSD-t kinyírod seperc alatt. Ez alap.A te pénzed, te döntöd el mire és hogyan "vered" el, de ennyiért gépet veszek és nem ezt.
Ha Gamer gép akkor féltégla töltő, legalább 4 Kg masszív ház és pöpec halk hűtés. Na ez az ami a Dell-nél csak az Alienware tud.Az az Acer jobban megéri az árát mint a Dell.
Nem kell megfogadni a tanácsot ez az én véleményem.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32167 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #32164 üzenetére
Hát...ha 140 thread-en fog menni a torrent, akkor tuti fog ordítani....
-
válasz
Ahogy Muerte írta;
-youtube, isopropil alkohol, kedvenc pasztád
-íróasztalon helyet csinálni
-csavarhúzó, valami ibrik amibe a csavarokat rakod
-ha leszedted a hátulját, az első legyen, hogy lehúzod az akkut!
-utána már nem lesz nagy ördöngősség; a csavarok meg vannak számozva: kifelé csökkenő, befelé növekvő sorrenben kell csavarni
-utoljára az akku, majd az alsó dekli! -
Muerte
Topikgazda
válasz
Ha a ventizajra érzékeny vagy,akkor ne vedd meg a G5-öt, magas frekvencián 50dB-lel visítanak a ventik terheléskor.A proci csak erősen butítva fog 90°C alatt működni.
A Dell gépeket lehet otthon bontani,pasztázni,nem bukik a gari.
-
válasz
MaxxDamage #32159 üzenetére
Én a "szakszervizes" paszta cserét hanyagolnám...
Hacsak nem akarsz zoknit húzni a kotonra -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32159 üzenetére
Szia.
Volt igen.
Tudod nagyon nem mindegy, hogy azok a bizonyos komponensek(CPU, GPU,SSD,HDD) milyen köntösbe vannak csomagolva, milyen a gép felépítése, anyaghasználata, hűtése.Imádom azt amikor egy vékony gépbe egykörös hűtés mellé betesznek mindenféle erőművet.
Egykörös hűtés mellé soha nem passzol pld. egy I7-6xxx/7xxxHq + GTX1050Ti/1060m vagy nagyobb GPU.
Ezek termelik a hőt, a hő nemcsak a belső komponenseket teszi ki mindenféle ennek-annak, hanem pld a házat, zsanérokat stb...
Rengeteg gépnél leírják user-ek, hogy a zsanér eltört, ház elrepedt, eldeformálódott emiatt cserélhet házat, stb...
A Lenovo-k nagyon hajlamosak ilyenre. Tiszta gagyi műanyag.
Azt is szeretem mikor a "macskajancsi" megmagyarázza, hogy az ő gépébe mi van és minek az ilyen-olyan nagyobb gép "rosszabb peifériákkal", azt agyba-főbe veri. Ja, rövidtávon lehet, amíg bekapcsolja, de mikor igazi munkára fogja az ember a gépet akkor döcög-röfög, melegszik, nem tudja kihozni magából a CPU+GPU a valós lehetőségeit pfffff.Az én gépem hiába úgymond "elavult"-abb mint a mostaniak de iszonyatosan kiegyensúlyozott, nem throttling-ol, nem akadozik amikkel én játszok BF2/3/4, F1 12-17-ig, Fifa18 masszívan elég és most, hogy Killhates jóvoltából újra lett pasztázva, mindent full-ra állítva 78℃ nem megy feljebb se a CPU, se a GPU. A gép nem zajos, nem is hallom, hogy megy. Jó, nem egy mai konfig, de iszonyat stabil és ez gép marad egy ideig.
Jelen esetben a te általad kinézett Dell G5 5587? Azt látom, hogy kétkörös hűtésrendszerű de vékony gép.
Milyen a gép specifikációja? I5/I7? GTX1050Ti vagy nagyobb? Nem tudom, hogy mennyibe kerül? Mi a felhasználási terület, mennyire fontos a mobilitás, milyen játékokra használnád?Nem ismerem, nem tudok olyan pro/kontra érvel szolgálni ami ezzel a gépel kapcsolatban neked segíthetne.
Nekem kiesik a periférikus látásomból mert én ilyen és hasonló gépet elkerülök, "nem az én gépem".
Persze ettől még lehet jó, de csak erős kompromisszumokkal.Én pld G-SYNC 75/100/120/144Hz-es monitor alatt már nem veszek, nem vennék gépet.
Kinlódás a szememnek amikor a régi MSI GS60-ast használom, pedig az se olyan rossz. IPS-es de csak 60Hz-es.Én a helyedben ha olyan 300-320K Ft körül van a te általad kinézett gép, inkább hozzátennék egy 50-80K-t és valami jó használt, de garanciális gépet vennék ami masszív. VAn itt egy-két jó gép amin elgondolkodnék a helyedben.
[link]
[link]
Csak így hirtelen itt van kettő. Killhates fórumtárs tud is tanácsot adni mint hozzáértő notebook szerelő, hogy melyik mitől jobb vagy rosszabb a másiknál. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32096 üzenetére
Szia.
Még 1 megjegyzést engedj meg.
Neked nem volt és nem is lehetett ez a kábeled Belkin HDMI 2.1, max 2.0.
Amit belinkeltél le is írják, hogy ez sima 2.0.Ha a kimeneti HDMI csatlakozó 1.4-es, akkor te bármilyen 2.0-ás (a vagy b) kábelt rátehetsz semmit nem változtat.
Kis magyarázat ha nekem nem hiszel: [link]
-
D@ny7
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32117 üzenetére
Szia.
Ez a cikk talán segít a problémád megértésében
Sajnos a mostanában megvehető tv-knél már egyre inkább titkolják a valódi képfrissítési adatokat, ehelyett pl a lg-nél PMI (Megkérdeztem a gyártót hogy mégis mit jelent, de soha senki nem árulta el) értéket adnak meg.Nem tudom milyen tévéd van, de ha egy másik noti ugyanazzal a kábellel tudja, akkor a most használt géped lehet az oka. Ott nem stimmelhet valami (talán nem támogatja).
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32115 üzenetére
Nem igazán erre irányult a kérdésem. Az relatíve evidens miért jobb a magasabb frissítés, én azt nem értem, ha tudja a 120hz-et akkor miért is 100hz-ről beszélünk
-
válasz
MaxxDamage #32104 üzenetére
Aha!
Akkor ez vakrepülés lesz;
1, mert úgy néz ki nem tudja a TV-d a TrueMotion miatt, csak szimulálja a 100HZ-et
2, ha mégis valami módon lekommunikálja, akkor bezavarhat, hogy melyik lesz a megfelelő kábel ehhez
3, és akkor még nem biztos, hogy meg van a 100Hz legfeljebb csak a kontrol panel mutatja
Azt hiszem véget ért itt a tudományom. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32104 üzenetére
De ha tudja a FHD 120hz-et ahogy írtad, akkor miért pont 100hz?
-
válasz
MaxxDamage #32101 üzenetére
De most nem ezt az eszközt használnád és szeretnél FHD-n 100HZ-et a TV-den? (ha jól dekódolom
)
-
válasz
MaxxDamage #32092 üzenetére
Biztos, hogy így ment a 100Hz? A fícsöröknél FHD 1080p 60Hz-et ír erre az átalakítóra
-
válasz
MaxxDamage #32086 üzenetére
-
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #32092 üzenetére
Akkor én az átalakítóban keresném a hibát.
Viszont továbbra is fenntartom, hogy, ha sikerül is 100/120Hz-re beállítani (tehát a winfos azt írja ki). A TrueMotion 120Hz és a Real120Hz nem ugyan az. Ezt legjobban akkor látnád, ha mellé raknál egy 120Hz-es monitort és összehasonlítanád.
-
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #32086 üzenetére
Egyébként lehetséges az nvidia (de akár az intel vga) beállításaiban létrehozni egyedi felbontást, ahol meg lehet adni az képfrissítést is ezáltal lehet gyakorlatilag "túlhúzni", overclockolni a kijelzőt. Próbáld ki, hogy csinálsz egy fullHD profilt 100Hz-el, ha működik, akkor örömbódottá, ha nem akkor talán végre elhiszed, hogy az a TV csak az LG kamu marketingje miatt 100/120Hz-es.
Ha nem bírja a kijelző a beállított értéket, akkor egyszerűen nem kapcsol be, és ha letelik a 10-15 mp idő, amíg az OK-ra kellene nyomni (amire nem tudsz rányomni, hiszen nem látsz semmit) visszaáll az eredeti beállításra.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32081 üzenetére
Nem kéne fórumoznom ezen a hétvégén, szét vagyok csúszva.
Szóval 100 Hz a HDMI-n, ez kell neked ugye? Ez esetben csak a HDMI tudása számít, mindegy, milyen a lapos kijelzője, a HDMI kimenet nem oda van kötve. A G5-ön 2.0-ás van, szóval tudnia kell a 100 Hz-et. -
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #32081 üzenetére
Értsd már meg, hogy semmi köze a laptop beépített kijelzőjének, ahhoz, hogy külső monitoron mit tud. A HDMI csatlakozó verziójától függ. Az említett lenovonak is tudnia kell, ha nem megy, akkor ott más probléma van.
Bár nekem gyanús amit Echterion írt, csak nem fejtette ki bővebben.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32074 üzenetére
Oké bocsi, újraolvasva már látom, hogy fullhd 60Hz-et keresel.
Mivel a gépen HDMI 2.0-ás port van feltüntetve, ezért ennek a speckónak kell megfelelnie, ami azt jelenti, hogy a 100 Hz-et is tudnia kell fullHD felbontáson. -
válasz
MaxxDamage #32073 üzenetére
Én lehet, hogy nem várnék vele! Most akciós a szett az Ócskányban
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32062 üzenetére
Szia,
Ha még ugyanaz a tv-d van, mint amiről korábban a tv-s topikban szó volt, akkor oda akármilyen laptopot vehetsz, nem lesz 100 Hz-ed, ezt ott megmondták neked, azzal együtt, hogy miért van ez így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- ASUS ROG Strix Scsr 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest