Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105913 üzenetére
Én örülnék ha csak 15K lenne, [link] 60K a sűrű lapatos venti.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105906 üzenetére
Jobbulást! Emiatt nem érdemes "rohanni" , aztán kíváncsi leszek hogy az I5 mennyire fogja vissza pl az I9 hez képest a 2080S -t , pl timespy/superposition alatt.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105852 üzenetére
Most adták fel az X170 et?
-
válasz
MaxxDamage #105787 üzenetére
Micsoda? Most komolyan mi van ott olyan amit használni tudsz és a másikban nincs?
((Nem is nézted.)) Illetve használnál amit a másikban nem találsz? Csak nem a feszültség állítás? Ezeket szoftveresen illik, akkor biztonságosabb.
Most teszteltem megint a TS 9.6-ot az obsidian control panel korlát miatt ami a bios beállításait is felülírja mikor betöltődik. Ott max -135mV a lehetőség. Ezért kicsit nézegettem. Igazi részletes videó nincs is róla angolul sem, ahol mindent megpiszkálnak, részletesen megmutatnak. A lényeg van ebben is teszt. Ha elindítom egy értelmes beállítással rögtön error.És ha azt sokáig hagyom szaladni kéken újraindul a laptop. Ahányszor mérem mindig mást mutat stb.....rájöttem az a teszt mérés nem kompatibilis valamivel, mivel cpu-z és CB R23 sem fagy ki az adott beállításon. Sőt ha nagyon lekavarom az UV-t akkor is bejelez annál. De itt jön a lényeg, adok neki jó sokat és működik stabilan XTU stress teszt is és a többivel, jóval hűvösebben. Ennyit erről.
Fix voltage már nem is érdekel, meg veszélyes, szerintem nem laptophoz találták ki. Nyugodtabb vagyok nélküle. Kíváncsi vagyok milyen pluszokat fogsz tudni hozni azzal a biosszal, vagyis biztos fogsz ha eddig nem volt Dsanke se nálad, csak nem hiszem hogy azzal többet lehetne elérni. De ha mégis remélem megosztod velünk. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105783 üzenetére
Oksa , KH-val összeraktuk a GTX 1080 at 120W ra akkor ez sem lesz nagy kihívás már .
A bios a 751/775 ben kb olyan szinten öszetett, hogy még a cpu-gpu feszültséget is lehet állítani fixen és ha elrondtod egy 0 val a számot akkor ott valami füstölni fog, ilyen szempontból nagyon hasznos hogy csak a lényeget rakták ki a biosban, illetve olyan dolgok is vannak ami egy asztali biosban sincs.
Nekem is Dsanke volt az rtx es Clevon , tökéletesen használható de az csak egy alap nyitott Bios, nem pedíg Prema... -
válasz
MaxxDamage #105776 üzenetére
Ha megoldható akkor lemented és visszaírod.
Ha nem hagyja szoftveresen, akkor epromíró. -
válasz
MaxxDamage #105778 üzenetére
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105778 üzenetére
Én tuti vinném venném.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105777 üzenetére
Nálam meg NVcleaninstall be adja gyárilag a Hardware id-t , utána jártam, a G-sync lesz a kérdés nálam.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105764 üzenetére
Gratula! És egész jó állapotban van, erre is vigyáztak
.
Ha tényleg a 3080 at is viszi akkor remélhetőleg a G-sync is bele lett írva! -
válasz
MaxxDamage #105769 üzenetére
Na, így talán jut Csupatinak is egy jóárasított 2080S az öreg P751TM-be. 😅
A prema bios-t meg át lehet tölteni a másik gépedbe is
-
echterion
nagyúr
válasz
Szép.
De még mindig nem vágom, minek kell két gép a házhoz. -
válasz
Vidám vasárnap.
Remélem azt kaptad amit vártál. Prema is veled van?
-
válasz
MaxxDamage #105721 üzenetére
Nekem is csak az egyiken van Dsanke bios, a másikon gyári bios lehet, bár arra rá lehetne tenni.
-
válasz
MaxxDamage #105719 üzenetére
Tartsd csak meg mindkettőt, nálam is kettő van.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #105711 üzenetére
Jó áron van, a kérdés hogy mit kezdenél vele? A prema bios ost megtartani és átköltözöl rá cpu 3080 ssd-vel?
Én most a halk ventiket nézem a 751 hez de 60e ft egy pár. [link] -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #105576 üzenetére
Ugyanigy vagyok en is.
Az uj Zephyrus 16 meg tetszene is, erre elkurtak a huteset es hangos. Es teljesitmenyben is kb a legalja.
(mert kb 4070 amire nekem kb. szuksegem lehet - de az se nem VC, es meg a harmadik ventije is idegesitoen hangos). Meg fix ram.
Ehhez kepest a Razerem eleg amire nekem kell, kibirja a 8 orat akkurol ha kell, tok nema a 8 ora alatt, stb. (ja, azt elfelejtettem emliteni, a tegnapi hozzaszolasomban, hogy en csinaltam magamnak W11-et, igy nem defaultbol megy 300 process, a telepites utan volt vagy 120) (mostanra felhizott 250-re - de most torrenttol kezdve a Vmware Workstation-on at a 3 kulonbozo bongeszoig minden megy).(mindezt 0.9 - 3.5 W CPU fogyasztas mellett tolja - meg szep, hogy nema)
Viszont: ha a GPU-t kikapjuk az Zephyrusbol, akkor kapunk egy Zenbook gepet alu haz nelkul, hiszen abban is Core Ultra 155 van, ugyanugy lehet 32GB memoria, 240Hz helyett ugyan 'csak' 120Hz Oled kijelzo (ami szerintem 3K felbontason meg sok is az ARC GPU-nak) - es 1.2kg. Az mar csabitobb (es van TB ha kene egpu vagy dokkolora dugas). Hordozhato, jo kijelzo, hosszu akku ido - szerintem sokaknak ez kellene egy kulso GPU-val es jonapot. Ha hurcolja ugysem jatszik, ha meg hazaert akkor TB dokkolo es van dGPU is.
-
válasz
MaxxDamage #105573 üzenetére
Tudom megvárod még nálam a 4090-et vagy a 5080-at hogy biztosra menj.
(azt olvastam az év végén már érkezhetnek)Ha lesz következő akkor lehet inkább az 5000-es szériából lesz. Szempont az alacsonyabb fogyasztás. Aztán kiderül a PCIe5, mert szerintem azzal jön mit hoz nálam. Mindenképp megnézem, nélküle nem tudnék elaludni.
És akkor az MSI megörökölhetné a 4080S-t.
És lesz + 10 fps legalább.Mindegy az AI-ra gyúrok. Az majd a procit is kiszámolja.
Nyitok egy csatornát a kártya mesterséges interfészéhez és megkérem anyát segítsen be az öreg procinak a számolásba. Cserébe megsimogatom, fogok vele diskurálni. -
válasz
MaxxDamage #105555 üzenetére
Bejön mert tovább tudom használni a laptopjaimat immáron többes számban. Inkább cuccolok többet. Kicsit hasonlóan látom ezt mint te némi eltéréssel. Az hogy egyedi, még rá tesz egy lapáttal, gondolom nálad is.
-
válasz
MaxxDamage #105516 üzenetére
Arra kíváncsi leszek. Már azt hittem eladtad a clevot.
#105528 MikaVejneGI:
Én most (is) külső bill. helyett külső vga-t használok.friss összerakás nekem is.
Nálam mint mindig a jelen és a múlt egyben. Érdekes párosítás. Az egér alá (itt még nincs) toltam újságpapírt. Sima ügy volt az utazás és az összerakás is. Nosztalgia a régi laptopommal. Ez most a második élvonalbeli tartalék cuccos.
Elutazva nincs netem szombatig, majd jön szerelő, telefonról azért megy valami. Összekötöttem a laptoppal.
Mint a másik felállásban itt is leszedtem a vga gyártó programját is. Az MSI AB mellett ez is futni fog.
-
laychi
veterán
válasz
ez a 3080 16GB lenne?
-
Csupati
őstag
válasz
Ezzel már mondhatjuk hogy ki maxoltad a gépet!
Kíváncsi leszek a 2080S hez képest mennyi lesz az előre lépés! -
patyil
tag
válasz
MaxxDamage #105475 üzenetére
Sracok A kolléga csak jelezte elsősorban azoknak akik készülékkedvezményre illetve mindenféle bírálat nélküli kamatmentes részletre akarnak kihozni egy erős gépet (mert ez egy létező igény volt itt többször a topicban is) hogy elérhető újra ez a predator
Nyilván kevesen értenek egyet ugy en bloc hogy 1milláért vegyen valaki gépet akinek közel sincs egyben ennyi pénze
Semmit nem írt az adott gép ár érték arányáról, ne essetek már neki csak mert számotokra ez nem releváns
-
válasz
MaxxDamage #105466 üzenetére
Ez jó hír Neked és nekünk, rossz hír a kórházi bacilusoknak !
-
laychi
veterán
válasz
MaxxDamage #105466 üzenetére
Én is
És szolgálok egy ilyennel a csapatnak.
Nem rossz ez a 13450HX proci
P50(x6) E39(x4) R44 XTU.val OC-zva 1,090V a procinak 1,055V Ringnek
Tesztelgettem a kis rtx 3050 6gb gpu-t is.
TS, Firestrike bench alapján olyan stock GTX1070 szint lehet a "kártya"
Egyenlőre single chanel, remélhetőleg a dualchanel majd gyorsít rajta valamennyit.
Nem egy erőgép, de használható.
A fent említett erő mellé pedig jön még dlss és fsr3_to_dlss FG is, ha elérhető a FG
Screen az meg olyan, amilyen, egyenlőre "jóvanazúgy" -
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MaxxDamage #105420 üzenetére
Jobbulást. Minél előbbi felépülést..
-
laychi
veterán
válasz
MaxxDamage #105441 üzenetére
Nincs asszony, aki felvinné a vérnyomásod?
Mondjuk nekem már az felvitte volna, hogy egy sz*ros "natúr" zsemlét kaptam volna.
Biztos türelmes ember lehetsz -
Dhampir
félisten
válasz
Mielőbbi jobbulást kívánok!
-
capulet75
addikt
válasz
MaxxDamage #105437 üzenetére
Jobbulást és kitartást.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #105434 üzenetére
akkor infúzión vagy? mert ugye enni kell, de ha nem eszel, akkor meg rosszul leszel :/
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #105437 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
Uh, jobbulast!
-
laychi
veterán
válasz
MaxxDamage #105434 üzenetére
Jobbulást! Sok erőt és kitartást!
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #105432 üzenetére
írom azért én is hogy jobbulást
épp most olvastam a szegényes körülményeketde akkor már otthon vagy?
nálunk többnyire pozitív délkeleten, Szegeden, Hódmezővásárhelyen a kórházi tapasztalat az elmúlt 3 évből, mondom ezt úgy, hogy attól tudom hogy mi megy az egész országban. Még a kaja is tűrhető volt
-
válasz
Jobbulást!
-
peet05
aktív tag
válasz
Jobbulást, és kitartást Maxx!
-
echterion
nagyúr
válasz
Jobbulást, Maxx.
-
válasz
Mielőbbi felépülést.
-
Csupati
őstag
válasz
Jobbulást!
Ha már kint van a drain cső akkor szépen gyógyul!
A 2080S meg vagy ebayre tedd majd fel, vagy itthon X170/P870 hez hirdesd meg, a P751/775tm nem fogja tudni ki hűteni. -
válasz
Mielőbbi gyógyulást, és gép közelbe kerülést.
Sajnos a kórházak kevés kivételtől eltekintve nagyon koszosak, pedig a takarítás elsősorban nem pénz kérdése.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #105145 üzenetére
Én is oled-re pályáztam, de Attis lehűtött gyorsan ezzel kapcsolatban.
Így marad az IPS 2k, mint opció, most ezen morfondírozom.KillHates: Köszi szépen. És persze no problemo.
-
válasz
MaxxDamage #105141 üzenetére
Ahhh annyi pénz nincs a föld hátán
Valami budget megoldásban gondolkodom inkább: most Krisztián betette a bogarat a fülembe, hogy a QHD 100%dci p3 felé kellene elmozdulni inkább. Amit neked is ajánlanék, szépen mutatna a 2K az X170-ben -
válasz
MaxxDamage #105137 üzenetére
Ahh, minek? A 1080 is elég midenre IS. Inkább kotrok hozzá valami 120W-os BIOS-t, hogy totál csendben elkocogjon a gép.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #105086 üzenetére
Gyártható -> Nagy tételben, minimális selejt aránnyal.
Szuper, hogy nálad tökéletesen megy a custom kínai vizesblokk, DE:
- Kezdjük azzal, hogy ami neked van, az túl nehéz. 4-6 kg-os gépeket nagyon korlátozottan fog venni bár ki is. Nem véletlenül nincs már XMG Ultra..
- Hatalmas a külső blokkod a XMG-s blokkhoz képest, ez is túl nagy.
- Legyártott az eladó belőle 100-at, kitudja milyen hibaaránnyal, tegyük fel, hogy mind megfelelő. Tudod garantálni hogy tízeres, százeres volumennel is működik ?
- Minőség szempontjából nem az Ali/Ebay/Taobao közönségnek készül, hanem az EU-s/US konzumer piacra. Nem ereszthet, mert akkor annyi meg egy bambi, szarrá perelhető lesz a cég.Nem véletlen, hogy az Uniwill az egyszerű "heatpipe-os vízesblokkal" kezdett. Valahol el kell kezdeni a fejlesztést és ha nincs komoly korrózió, örökké bírja. Az alakját meg egyértelműen próbálgattak, de minden verzió sokat dobott a hűtésen. Nem a leghatékonyabb, de működik. Most már a NEO 16 a tiedhez hasonló blokkot fog kapni.
Akkor még user kérdést nem is feszegettük. Nézd meg, a Lenovo Legion 9 inkább beépített egy icipici pumpát a hűtésben, minthogy a felhasználó csatlakoztassa a külső egységet..
Imádom a DIY dolgokat, de legtöbb felhasználó lusta és buta hozzá. Főleg lusta, hogy megértse.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #105082 üzenetére
Azt hiszem neked is itt az ideje feljebb lepni a mostani vizhutes toronyrol [link]
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #105082 üzenetére
Egyszerűen próbálnak egy olyan vízhűtést összehozni, ami gyártható, egyszerű a használata és nem hozzáértők is tudják kezelni.
Nem mondanám szemfényvesztésnek (NEO 17 2024):
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #105070 üzenetére
Nem ind olyan ám, az enyém pl. negyvenpár fokos csak most is, miközben eme sorokat pötyögtetm és ebből semmit se érzek az ölemben. "Csak" jól kell választani.
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MaxxDamage #105035 üzenetére
Hi.
Wow,div2 szeruTps,Moba, stratégia (coh3, stb).
Egy R52600+gtx1070 16gb asztali gép helyett lenne. -
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MaxxDamage #105035 üzenetére
Szia. Csak T !Csak részletre !
-
válasz
MaxxDamage #104885 üzenetére
Igen, ehhez kellene egy "kis" likvid tőke.
Szívesen -
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104889 üzenetére
Örülünk is, meg nem is.
1440p-n több lesz az fps!
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104886 üzenetére
Szóval akkor egy aktív jel atalakitora van szükség hogy működjön, de akkor miért irja a kábel gyártója hogy működik 4K 120hz amikor nem.
De akkor ha tovább viszed, mivel a laptop alaplapra van integrálva a HDMI port és valószínű van rajta meghajtó chip, hiába raksz be 3080 at , ugyan úgy 2.0 marad.
Akkor viszont az lenne a kérdés hogy TB3 -HDMi megoldással vajon menne. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104885 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #104880 üzenetére
Ne tökölj, vedd meg ezt a gépet, ebben megy a 3080 G-Sync, álomszép 4K-s kijelző van benne (az is G-Sync-es) de ezen már 2.1-es a HDMI. A vízhűtést, a RAM-jaid, az SSD-id egy mozdulattal át lehet pattintani bele és a régi géped azzal a memóriákkal és SSD-vel ami ebben a K-ban van meg el tudod adni a régi géped alsó hangon 550-ért.
De szerintem 600-ért is elmenne
Ennek sokkal több értelme lenne, mint most berendelni a 3080-ast 200-ért, szopni vele, ha nem működik, 99% hogy a G-Sync akkor sem fog menni, ha minden klappol és még kompatibilis v-BIOS-t is sikerül írni bele.
Ez újabb konfig, jobb kijelző, újabb chipset, erősebb proci és karcmentes gyönyörű állapotban van. A magyarosított billentyűzeted meg átrakható -
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104880 üzenetére
Nna erre kíváncsi leszek, hogy mit mondanak!
Engem is, azért nem engedtem el csak egy "legyintéssel"!
-
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104878 üzenetére
Akkor az valszeg' csak HDMI-HDMI-vel lesz..
Kifogytam az ötletekből.
-
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104876 üzenetére
VRR:
Win 11 - [link]
Nvidia vezérlőpult - G-Sync beállítása -
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104872 üzenetére
Ez eddig sem volt kérdőjel, hogy melyik verzió, melyik felbontáson mekkora Hz-et tud.
Itt most az a kérdés, hogy ezzel az átalakítóval meg lehet e játszani a 4K 120Hz-et, de egyelőre úgy néz ki a helyzet, hogy nem.
Próbálgatjuk/próbálgattuk a lehetőségeket, hátha. VRR be van kapcsolva?Rendben, de a nem hinném, nem is próbáltam, meg a kipróbáltam és nem működik között van egy kicsi kül.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104872 üzenetére
De lehet csak az egyik port a kimondottan 4k 120hz port pc/konzol hoz,arra még kíváncsi lennék a gyári Tv leírásban mi szerepel.
-
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104869 üzenetére
Igen a TV-n. Ott a 2-es (ARC) feliratúban próbáld meg.
-
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104865 üzenetére
Még egy, hátha:
A HDMI melyik csatiban van? Hátsó panelen, vagy hátsó-oldalsó 2-es (2 ARC) csati? -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104865 üzenetére
Mi a tv típusa? Biztos tudja a 4K 120hz et?
-
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104863 üzenetére
Megpróbálhatod, hogy a TV-n pc mode, vagy game mode-ra állítani, és utána babrálni a felbontással, beállításokkal.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104858 üzenetére
[link] még HDMI 2.0 val is megy RTX 2070 el a 4K 120HZ .
-
Raymond
titán
válasz
A 2080 csak HMDI 2.0-at tud, ott nincs 4K@120Hz, csak 60.
Szerk: @Csupati csak 4:2:0-ban megy 120Hz, azt meg inkabb ne.
-
Csupati
őstag
válasz
Mennie kell rajta másnak is megy 20XX el a 4k 120hz, biztos beállítás kérdése lesz.
A két alsó képen a frissítési idokozt is nézted azis csak 60? -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104856 üzenetére
A 4:4:4 színt vedd le 4:2:2 ra, és úgy nézd meg fel tudod e venni.
Illetve DSC opciód van? Illetve ne NV panelban akard a 120hz et hanem a windows képernyő beállítások alatt. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104854 üzenetére
Mármint megjött a kábel, de továbbra sem megy a 4K 120Hz?
-
válasz
MaxxDamage #104836 üzenetére
Köszönöm az ajánlást
De van, hidd elFőleg azok a gépek amiket már valaki kókányolt.
Adrian1111-től megkaptam a régi rossz Clevo GTX1080-as kártyáját, ami spaceinvaders-ezik. No problemo: GPU csere és meg tudom végre csinálni a nálam kallódó P751-est.
Aztán mikor le szerettem volna venni a GPU-t ez bújt ki alóla:
Majdnem elbőgtem magamNem értem ha valaki milliókért vesz egy BGA-zó gépet és felépít egy szervizt, akkor miért nem tellik még pár ezer Forintból rendes folyasztószert venni? Miért kell a bádogosoknak való fenyőgyantát használni mikroelektronikához használni?
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #104834 üzenetére
" Csinált már emberfeletti dolgokat!
"
csak azokat csinál
-
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #104825 üzenetére
A 4K 120Hz az nem HDMI 2.1?
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104825 üzenetére
Amúgy kíváncsi vagyok a 2080S hogy fogja bírni a 4k 120hz et.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104807 üzenetére
Lesz kép minden, csak annyit látsz az eszkozkezeloben, hogy Microsoft display adapter. Elinditod a driver telepítőt, ha szerencsés vagy és benne van a hardver id akkor felmegy a driver, ha nem akkor kiírja hogy nem talált kompatibilis eszközt.
Ha nem talált, akkor kb 2 perc megírni a drivert.
A boost órajelet nem fogod elbukni, az megmarad. -
válasz
MaxxDamage #104807 üzenetére
Ilyen felvezetés után én már rég megvettem volna a kártyát.
Sőt nem emlékszem volt-e olyan egyáltalán hogy előtte kikértem volna valakinek a tanácsát ilyen esetben.
Valamit úgy is lépned kell, mert foglalkoztat a kérdés hogyan tovább. Vedd meg aztán segítséggel vagy anélkül össze lesz dobva a dolog. Gondolj a 16GB vramra, most még nekem sincs annyi.
dlss 2 is többet fog hozni. A procid többet érdemel.
((Más: A nemrég meghalt egerem felébredt....újból elemet cseréltem.
))
Tegnap jött valami frissítés és a firefox nem hozta be a freemail fiókomat. Ma reggelre megjavult. Tud ez a Windows egyes mást. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104804 üzenetére
Ha már odáig eljutottál, hogy újra pasztázd, akkor kb 2 csavar és egy kábelt kell lehúzni , és kint a kártya.(Gondolom akkut lehuzod mimden esetben)A berakni meg a fordítottja, kábel, 2 csavar, és ha jól emlékszem a hűtőd tudja a 30xx et fogadni mert a gpu nál vannak közelebb és távolabb csavar helyek . Ha nincs/nem akarsz a bios hoz hozzá nyúlni, akkor simán csak elinditod a gépet, egy nv driver telepítést és kiköpi ha nem talált kompatibilis hardvert, az annyit tesz hogy 1 db fájlban 3-4 sort módosítani kell, kb összesen 8-10db karakterről beszélünk. Újraindítás driver aláírás megkövetelése nélkül és máris telepíthető, utána már csak egy gyors teszt hogy alakulnak a hőfokok és lehet nyúzni.
-
válasz
MaxxDamage #104786 üzenetére
Én.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104786 üzenetére
Ment PM.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104781 üzenetére
Jó az,az SM hez is! Sőt RM gépében is megy még akár driver mokolas nélkül is! Csak akarni kell
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104776 üzenetére
Attól függ melyik cím, nálam a 2080 simán hozott 4k 60 at.
Wildlife Extreme Nálam Graphics Score 19740
Legjobb Wildlife Extreme 2080S Graphics Score 23771 Ez egy X170SM-G
Legjobb Wildlife Extreme 3080 Graphics Score 30542 Ez egy X170KM-G
Szal lenne bőven előre lépés. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #104772 üzenetére
Tuti lehet hozzá máshonnan is biost szerezni, a gsync-et meg ki tudod váltani egy vsync on-nal a legtöbb esetben. Az a gpu a legtöbb mai játékot is tudja stabilan futtatni 60 fps-sel. Az meg téged ismerve elég is lenne neked.
Én most azon agyalok, hogy ha nem megy el a gépem a kiírt áron, akkor tök jó lenne bele egy 4k-s, sőt, oled kijelző. Gyárilag csak 2k-ssal volt ez szerelve, meg azzal, ami benne van, de már láttam olyan bejegyzést, hogy valaki egy Lenovo-ba való 4k 60hz kijelzőt pattintott a gépbe és ment vele hibátlanul. De valami oled lenne az igazi, ilyenről sajna még nem találtam semmit viszont.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104772 üzenetére
Notebooktalk fórumon előbb kapsz biost hozzá, de csak a mikro kódot kell beírni biosba és megy driver inf mod nélkül, a G-sync az tényleg kérdéses, de a boost az maradni fog , az vbios téma és azt gondolom nem fogod piszkálni.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #104770 üzenetére
A kérdés mindig az, hogy mennyit kellene rádobnod pluszban. Van olyan teszt, ahol 21%-ot is dob a sebességen, ha olyan játékkal játszol, ami ezt a részét kihasználja az új gpu-nak, akkor akár meg is érheti (szigorúan az anyagi szempontokat nézve). Persze az mxm-es gpu árakat ismerve ez kevéssé valószínű.
-
válasz
MaxxDamage #104743 üzenetére
Az én öreg és csapágyasra hajtott vesémért már nem adnának annyit sem mint egy rojtos szélű egérpadért
-
zsolti75
senior tag
válasz
MaxxDamage #104737 üzenetére
Oké, de a tv és laptop paneleket nem lehet így összehasonlítani.
Az oled hátulján van egy hőelosztó lap, hasonló anyag mint a memóriákon lévő gap-pad, az oszlatja el a hőt, illetve ezzel megakadályozza a hotspot-ok kialakulását. Ez a laptop kijelzőkön kb.1mm vastag, a tv kijelzőkön ennek többszöröse. -
válasz
MaxxDamage #104728 üzenetére
Ez nettó hülyeség. Adott órajelen a fogyasztás a mérvadó ha azt nézzük milyen hőfokokat produkál. Én is állíthatnám 5Ghz-re a procit ugyanannál a játéknál nem fog jobban melegedni mint 4.2Ghz mellett, ha ott sem dolgozott szinte semmit. A benchmark az mutatna nagy különbséget kihasználva. Ettől még lehet pár fps különbség a hardverek egymáshoz viszonyított felállása miatt(nálam), de melegedni nem fog számottevően, mert az alkalmazás keveset kér be tőle, így az 5Ghz csak névlegesen lenne ott.
Ugyanakkor a HWInfo egy összesítés. Játék alatt lehet pörgött a proci 25% és volt mikor egyszer eldurrant az agya 60%-ra rövid időre a kimutatás nem tesz különbséget a max sávban pontosan mi volt végig. Maga a játék amúgy nem eszik túlzóan sokat. Régen játszottam vele nem volt vészes simán fogom futtatni az Intel 4.gen procimmal is 4Ghz-el a későbbiekben bármikor mert már régebben megvolt sok fps mellett, nem kevés.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #104704 üzenetére
49-re beállítva a szorzót már más amit mutat Forza Horizon 5 alatt (kb. 1 óra+ Game)
Így sokkal barátibb és a magok hőmérséklete is nem kimagaslóan eltérő. -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #104557 üzenetére
régen ugye a munkából kellett megélni...ezért mindet is vittek haza onnét
meg is maradt még sok emberben ez a mentalitás
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #104557 üzenetére
Remélem már nem sokáig kell panaszkodni a népnek. Végül is mit panaszkodás ez a keserű valóság.
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #104552 üzenetére
Régi trend hogy csak az online játszásra alkalmas játékot veszünk meg mi magyarok. Minden másra ott a közösségi oldal.
Amúgy lehúznak minket mindenhol ebben a csodálatos országban.
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #104525 üzenetére
Nekem az lején 5000-5400 körül megy a proci aztán vissza veszi magát 3600-4000 körül. Az összes mag egyenlően dolgozik a terhelés 20-25% körül van.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #104502 üzenetére
Nálam egész baráti ahhoz képest, hogy milyen gépem van. Minden max-ra tolva, 1920x1200-as felbontáson, FSR quality-re állítva a legalacsonyabb fps 35 volt, a maximum meg valahol 70-80 között volt. GPU fix 99%-on, cpu meg malmozott, néha elérte a 15%-ot is egy-egy másodpercre.
Volt pár jelenet az első két órában, ahol észre lehetett venni, mikor beesett a sebesség, így valamit nyilván visszább kellene venni, ha játszani akarnék vele. De így is bőven a játszható kategória volt, ami elég meglepő, figyelembevéve mindent. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #104502 üzenetére
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104456 üzenetére
Nekem azt mondták otthon , hogy a maszturbálás látás romlást okoz!
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #104456 üzenetére
Szedni kell nagy dozisu luteint. Nem ilyen 5-10mg-os tablettakat, hanem 50-60 mg-os tabibol napi 2-3.
Nekem 1 ev alatt fel diportriat javult a szemem. A szemesz is ertetlenkedve nezte az eredmenyeket, de amit a gep kiszamolt azt a szemem ele rakosgatott lencse sor is igazolta. Nem igazan banom, hogy -2,5 helyett mar csak -2.0 kell.
(masra nem tudom fogni, mint a nagy dozisu luteinre)(Synvitnek van olyan lutein tablettaja ami eleg sokat tartalmaz es nem ilyen fekezett habzasu adag van benne mint a sokat reklamozott Occutein es hasonlo keszitmenyeben, na en olyat szedek.)
(masik megoldas: ket pofara zabalni a budosket. Mert abbol van a lutein.)
-
válasz
MaxxDamage #104431 üzenetére
Sok napja a hűtésem miatt, tuning miatt elkezdtem jobban strapáltatni a vasat. Emeltem az órajelen is, (de még előtte) és az UV-t is piszkálgattam. Nálam az órajel emeléssel azt is emelnem kell az egyensúly miatt....ne legyen túl magas a vcore (XTU szépen mutatja). Egyszer csak volt egy olyan kombináció mikor az órajel bizonyos időközönként 3.6Ghz-ra esett egy időre, majd vissza aztán elölről váltogatta a felállást szabályosan. Különösen 160W fogyasztás felett kezdte el csinálni. Megpiszkáltam, adtam még neki UV-t mínuszba és eltűnt. Ez nem hiszem hogy vírus. Valami elmászhatott emiatt az alaplap nincs kiegyensúlyozva fogyasztás és feszültség tekintetében egymáshoz viszonyítva.
Szóval a proci max pörgésre van állítva, mert ha leteszem normál powerre akkor elkezd problémázni az órajelre és gondolom az adott feszültségre, ami nálam alapból túl magas. Olvastam a core voltage nem jó ha 1.3V főleg ha nagyon 1.4V-ra tendál. Ezért is fixálják asztalin a procinál a feszt minél alacsonyabbra, sem jó ha ugrándozik. Persze terhelésnél kb beáll egy szintre, alapon ugrándozik nagyon. Én most adva jó nagy UV-t (-135mV) elkerülöm azt hogy 1.400V-ba és fölé nyaldosson. AZ XTU monitorán alapon látni is a javulást...Menő Manó távol van, szép kiegyensúlyozott 4.7Ghz mellett.
-
grizlisandor
veterán
válasz
MaxxDamage #104431 üzenetére
Már jó a jófogás, napokig nekem se akart bejönni.
Én is gondolkoztam rajta, hogy benyaltam valamit a rendszerrel, de szerencsére nem. -
válasz
MaxxDamage #104365 üzenetére
Köszi. Akkor erről ennyit.
-
válasz
MaxxDamage #104363 üzenetére
Tehát a hirdetésbe sem lehet berakni, még utalni sem lehet rá?
-
válasz
MaxxDamage #104277 üzenetére
Az a probléma, hogy az elmúlt években szinte minden gyártó - tisztelet a kivételnek - elment a mókusvakítás irányába. Felesleges eye candy dolgokra pazarolják a meghatározott R&D időt, aztán a végterméken meg lötyög a fedlap; de legalább LED csík az van.
#104278 Juhaszatti
Valamennyire értem a LED csík meglétének a mögöttes indokát, mintegy brand felismerhetőségi design elem (MacBook esetén az alma, Razer esetén a kígyók), de akkor inkább csináljanak szerintem valami elegánsabbat. Szerintem egy sima Armoury Crate-ből ki-be kapcsolható fehér világításos ROG logó valamelyik sarokban elhelyezve sokkal jobb lenne. Bár nálam a non-plus ultra ilyen megoldás az Y540-es Legion volt, ahol függőben ott volt a Legion felirat és az O betűben hivalkodás mentesen ott világított fehéren az Y.
#104280 FőDudu
Same here. Lehet az a baj, hogy nagyon magasra tettük magunknak a lécet Windows (Razer) meg macOS (MacBook) fronton.Innen minden más csak visszalépés, összeszerelési minőség tekintetében legalábbis biztosan.
Jut eszembe, végül megvetted az ASUS Zenbook S 13-at? -
válasz
MaxxDamage #104265 üzenetére
Tegnap este megnéztem a szóban forgó videó review-t, valamint ma elolvastam a Prohardveren készült írásos teszt anyagot is.
Látszik, hogy próbál az Asus is bekerülni a prémium szegmensbe (unibody aluminium ház), de azért van pár dolog, amit nem értek/nem tetszik:
- a komplett palm-rest rész egy Razer Blade palm-rest koppintás egy az egyben, minimális változtatásokkal. Nincs ezzel semmi gond, de egy Asus kaliberű cég kitalálhatna saját letisztult design-t szerintem
- amit szintén nem értek, hogy miért van ugyan azon a terméken belül szegregáció? RTX 4050/4060/4070 sima hőcsöves hűtés egy kiegészítő plusz ventivel, míg a 4080 és a 4090 vapor chamber megoldással plusz venti nélkül. Ha a spórolás volt a cél, akkor szerintem amit nyernek a réven (sima hőcső vs. VC hűtés) azt elvesztik a vámon (+1 db venti, teljesen más kialakítású alaplap, ami miatt vagy két külön gyártósoron kell készülnie ugyan annak modell család GPU-ban eltérő tagjainak, vagy folyamatosan állítgatni kell az 1 db gyártósort függően attól, hogy épp melyik verziót gyártják)
- 2022-ben az összes létező teszter anno porig alázta a Blade 14-et a Zephyrus G14-el szemben amiatt, hogy az előbbinek forrasztott RAM-jai vannak, ezért nem bővíthetőek és azt javasolták, hogy mindenki inkább a G14-et vegye.
Ebből tanulva a Razer 2023-tól már megoldotta, hogy cserélhetőek legyenek a RAM-ok. Most meg az Asus kezdi el ugyanezt a hülyeséget, de érdekes módon most csak egy enyhe ejnye-bejnyét kaptak a teszterektől emiatt (na aztán ezek után higgyem el azt, hogy nincsenek lefizetve bizonyos gyártók által). 14-es variánsban még azt mondom, hogy oké valahol érthető, de egy 16-os verziónál semmivel nem tudják nekem megindokolni, hogy miért vannak forrasztva a RAM-ok
- személy szerint ezt a fedlapba implementált LED értesítési átlót sem értem, hogy mi haszna van. Ez számomra teljesen irreálisnak tűnik: "Ennél hasznosabb, hogy különböző értesítésekre is felhívhatják figyelmünket, például levél- vagy chatüzenet érkezésére; mindezt a megszokott Armoury Crate szoftverben tudjuk beállítani." Ha gép előtt ülök, akkor a kijelzőn úgyis látom a bejövő értesítéseket, vagy esetleg egyeseknek van olyan perverziója, hogy egy tükörrel szemben dolgoznak és akkor annak a segítségével szeretnék látni, ahogy a fedlap is villog amikor jött egy újabb értesítés? Szex közben még azt mondom van értelme a tükörbe nézelődni
, de itt? Ha meg lecsukom a gépet, akkor az azért van, mert nem akarok egy darabig, mail-ekre meg egyéb értesítéskre reagálni, szóval megint semmi értelme, hogy villogjon. Ha meg megint odaülök és kinyitom, akkor szintén látni fogom a kijelzőn, ha jött valami
- az meg, hogy olyan a zsanér egy több mint 1,5 millás gépen, hogy egy kisebb mozgatástól 2-3 másodpercig lifeg, akkor el sem merem képzelni, hogy mit csinálhat egy intenzívebb gépelési session alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Crypto Trade
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest