- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #33672 üzenetére
Már írni akartam,annak a gépnek alapból semmi baja nem lenne,addig állítgatod,míg hazavágod.
Az enyém tökéletes volt minden mókolás nélkül,Experience állított be mindent.Aki megvette,ugyanígy csinálta,semmi gond nincs azóta sem azzal a géppel-a tieddel viszont,hogy valami nem stimmel,hogy mi,nem értek hozzá. -
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #33672 üzenetére
Ha le bírod írni milyen beállításokkal használod, le tesztelem
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #33670 üzenetére
Hat ha más nem akasztja meg akkor ne foglalkozz vele sztem! Crysis amúgy is sok desktop gépet is megfektet, vedd lejjebb a grafikát, vagy használj v-syncet, vagy riva tunerbe lődd be 60-fps-re és cserébe nem fő szét a lapos...sztem
De pár napon belül le tesztelem én is, kérlek írd le milyen beállításokkal használod, próbálok segíteni -
válasz
MaxxDamage #33666 üzenetére
A cpu feletti részt kivágod a hátlapból. Mehet rá a laptophűtő hideg fuvallata, sőt a gpu felettit is. Az a legjobb hogy senkit sem zavarna. Szépen is meg lehetne oldani, fantázia kérdése. Eladni úgy sem akarod, ha meg igen veszel hozzá egy hátlapot. Na ne hagyd magad.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #33661 üzenetére
Beállítod az értékeket majd Profile-ba elmented...
Aztán legközelebb ha az XTU nem csatolja egyből a beállításokat indításkor, stb... akkor azzal a profillal 2 kattintás. -
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #33657 üzenetére
Én alapvetőleg nem értem minek piszkálod a vga t az fűt a legkevésbé teljesen felesleges hozzányúlni.
Itt a gpu t kell alulfeszelni ha nem elég akkor 100-200 mhz el a max turbot visszavenni 4 core esetén és úgy simán bírni fogja a 0.1v olt undervoltot.
RM007 nek kókány gépe van nála azért van leszabályozva a gpu mert nem erre lett tervezve az a gép csak megerőszakolta így máshogy nem bírná tartani. De nálad semmi ilyesmi nincs csak egyszerűen a cpu elfőzi magát ennyi. -
válasz
MaxxDamage #33655 üzenetére
Igen így. Jöhet a teszt üzemmód.
Megnézhetnéd hogy így a múltkori xtu beállítás mellett összeomlik-e vagy sem. Kíváncsi vagyok.
Végül is le kell verni a cpu melegedést. Ha tudsz akkor még feszelj lejjebb az xtu-ban.
-
válasz
MaxxDamage #33647 üzenetére
Gondoltam. Persze én is csak a saját verziómat tudom mondani. Szerintem az a gpu UV nagyon sok. Spórolj meg egy csomó időt és tedd 850mV -től 1600Mhz magasságába végig. Előtte minden maradjon gyári. Próbáld ki.
A gép energetikája nagy terhelésnél beadja a kulcsot(mint nálam volt korábban). Minden gépnél más az a szint mikor már sok úgy cappak minden. Nem biztos hogy a cpu úgy a hibás. Inkább a vga oldaláról szedj le. Nem fogsz sokat veszíteni, csak nyerni. -
válasz
MaxxDamage #33642 üzenetére
És mit futtattál közben? Csak az XTU úgy magában fagyott ki? Tedd 3,4Ghz -re (34x)mind a 4 magot, úgy bírni fogja. Mivel alapon nálad annyi.
-
matyee
őstag
válasz
és 0,9V-nál érje el először az 1800-at
-
matyee
őstag
válasz
Igen, 1800 felettit egyesével húzd le 1800-ra... addig a cpu-hoz ne nyúlj. Futtas egy firestrikét ha minden ok, nézheted feljebb, v. esetleg ,875V-tal. Ha találtál ,9V körül stabil frekit, akkor menj cpu-ra.
-
válasz
MaxxDamage #33629 üzenetére
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33638 üzenetére
Milyen órajelet állítottál be? Próbáld meg 0,9V-et 1800mhz-en... ha crash, 1750... aztán ha meg kicsit feljebb... és így tovább... Nekem 0,9V-tal megy 1923-on, az 1800 csak meglesz 0,9v ott is....
nálam ilyen a curve, ilyesmit állíts 1800m-hzre, tehát 0,9V-tól legyen olyan mint a hallott EKG-ja
így csinálj hwinfo képet, de a gpu is legyen ott - a sok felesleges cpu szart takarítsd el (hide)
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33635 üzenetére
Már rég volt ilyen cpu-m (hála az égnek
) de 1,1V körül ment stock-on. Persze ettől ez a chip lehet még gyengébb... xtu -100-120, ott stress teszt ha lefut, lehet game alatt tesztelni... ha nem akkor lehet tényeg 95mV a vége... esetleg akkor gyere lejjebb órajellel és újra próbáld az undervoltot... 100-200mhz nem oszt nem szoroz, de ott lehet tudsz nyerni újabb 50-60mV-ot. Jobbat nem tudok mondani...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #33635 üzenetére
ha mind a 4 mag terhelve van, akkor csak 3.4 Ghz
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33632 üzenetére
Nekem soknak tűnik a 1,2V ilyen órajelen....
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #33629 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #33620 üzenetére
Annak úgy jónak kellene lennie. A core csak pluszba megy az offset a nyerő, vagyis az összes egyszerre. Ezek a dolgok nagyon távol állnak a szakmámtól, mélyen nem tudnék belemenni.
A magok szerintem jó ha egyformára vannak állítva, jobban szereti a cucc. Esetleg tehetnéd lejjebb 3,6 vagy 3,7 -re. Nem nagy különbség de érezhető melegedés terén.
-
válasz
MaxxDamage #33576 üzenetére
Jézusom! Mi alatt lett ennyi?
szerk: most látom Crysis3 alatt
-
válasz
MaxxDamage #33604 üzenetére
Az AB-nél is profilt kell készítened. Ott vannak a számok 1-5..lemez ikon a szélén katt és villogás, majd az egyik számra kijejöl...pipa beállít majd lakat. Ha beállítottad alacsonyabb értékre akár lakat mellé a baloldali startup is kijelölésre kerülhet és akkor úgy fog bootolni a lapos.
Én mondjuk még ennél is alacsonyabbra állítanám be, de ezzel lehet egyedül vagyok. Sőt mivel azt mondtad újraindult a gép egészen alacsonyra, mint nálam, aztán mehetsz feljebb később ha stabil a cpu-val.Nálam is voltak újraindulások korábban valami áramellátás lehetett az ok, nem volt összhang a beállításaimban(cpu gpu együtt). Az is lehet hogy csak a gpu egyedül volt ludas, túl boostolt 1900Hhz fölé ment (látszik is az eredeti görbén hol a határ), amit nem bírt a cpu mellett úgy ahogy volt.......mindegy már most momentán nem kísérletezek, meguntam jelenleg, jó így.
Hát igen, ha nem minuszólnék még ennyit sem az XTU-ban akkor stabilabb lenne a gépem, viszont melegebb is. A 4-4,1Ghz így nálam stabil, sőt -0,120V esetén is még teljesen jó úgy kb visszaesés nélkül tartja az órajelet mindig. Itt a határ nálam.
Illetve ha nincs minusz akár 4,5Ghz is talán mint Muerte-nél de ezt hagyom, nem éri meg. -
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #33613 üzenetére
Hát ez tényleg érthetetlen számomra is... Ugyanaz a procink, -0,12-nél vagyok folyamat, bár néha elfelejtem be lőni, de akkor se nagyon melegszik max 4-5 fokot, igyekszem azért figyelni rá, de sose volt semmi stabilitási problem.. Metro exodust teszteltem ma, high, meg ultra beállítással de az istenért se ment fel 74-fok fölé, furcsáltam is hogy annyira nem kajálja a procit,(Vsinc off 120 hz) ac-nél előfordult a 81-82 stream-nél
Pedig a tiédnek azért nagyobb a kasznia, na mind1, thermal grizzlyt neki -
válasz
MaxxDamage #33599 üzenetére
Látva a kínlódásod-pont egy G752VSK-val,szerintem annyira akkor nem is olyan rossz gép a kis Zephyrus,2 cm vastag,i7 8750H és GTX1070......melegszik,ahogy már írtam,de amiket láttamafölé nem megy soha,azt tartja trotty nélkül,simán tolok egy félóra játékot vele.A venti is hangos,ez is igaz-de van füles a játékhoz.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33610 üzenetére
Egyszerre csak egy dolgot allits mert ha a GPU OC/UV is megvolt akkor lehet amiatt fagyott.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33604 üzenetére
Sztem egyszerre egyet csinálj. lődd be cpu-t ha stabil jöhet gpu...
-
válasz
MaxxDamage #33596 üzenetére
Nem tudom pontosan mire gondolsz.
Az AB-ben csak a két alsó csúszkát tudom állítani, nincs más hókusz-pókusz. Akinél van azt irigylem.
A legfelső Core Voltage lehetne még....egy betolt fájlal, de az csak tuning esetén érdemes és veszélyes játék. Ezek birizgatását inkább asztali téren szokták szerintem.(#33590) matyee: Így ahogy van most sokkal hűvösebb. Egy szintre behúzva minden még előnyösebb egy korábbi tesztelgetésem kapcsán jöttem rá. Azért lehet hogy tévedek.
Még annyit, azért annyival nem lett gyengébb így a vga teljesítménye, mint azt gondolná az ember a látottak alapján.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33555 üzenetére
Én ezzel tuti nem lennék elégedett. 85 fok, hat mag ide vagy oda, nekem ez erősen átlépi az ingerküszöbömet. Nem is valószínű, hogy lesz nekem 8. genes 6 magosom. Esetleg ha valamelyik gép hajlandó lesz normálisan lehűteni.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #33582 üzenetére
1 nyisd fel mert anélkül nem kap levegőt.
2 0.01 az semmi. Simán elmegy elsőnek 0.08 vagy 0.1 ig is
3 persze hogy normális, hogy egyik oldalon melegebbet fúj -
Muerte
Topikgazda
válasz
Az nem jó úgy... 10-szer annyit kell lehúznod,hogy 100mV UV legyen. RM007 linkelt képén nézd meg.
-
matyee
őstag
válasz
Dehat ez loszar! Csak ennyi uv-t bir? Atlag sztem 100mv szokott lenni, jobb chipeknel 150 is....
-
válasz
Gondoltam benyomom nálam mi a helyzet. Az igazság az hogy mostanában komoly elvonási tüneteim vannak ezzel kapcsolatban.
A cpu nem -0,010v hanem -0,100vAz AB pedig nálam ilyen. Durván megnyirbáltam a teljesítményt. Momentán nekem ez megfelelő. Többet ésszel mint erővel. (Ctrl + F)
Remélem valamit tudtam segíteni.
Ja a szellőzésre figyelj. A laptop fedő fel.
-
Raymond
titán
válasz
Azok a CPU VID-ek eleg durvak, majdnem ott van mint az asztali i7-6700K-m, azert gondolom megy az lejjebb is.
-
matyee
őstag
válasz
botrany
Gpu-nak adj 0,9v curve-t
Cpu-val meg max gyere lejjebb orajelben es 100-100mv (persze ha elbirja) nem fogod annyira eszrevenni de legalabb nem lesz ennyire meleg. Ez van ez a gep ennyit tud sajnos -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #33574 üzenetére
A pro jelent meg először a piacon,kb.2-3 évre rá jött az Ultra.A pro-nak lényegesen jobb a hővezető képessége 79W/mK,szemben az Ultra-val 38W/mk,de nem véletlenül lett majdnem fele olyan viszkozitású a továbbfejlesztett Ultra.Annak idején én ennek utána jártam rendesen és nem egy képet,meg panaszt láttam hogy laptopban felszakította a chipet szétszereléskor.Ez pedig már nem most volt,de ott is leírtam:[link]
Gyanítom a szervízben a legjobbat szerették volna nyújtani neked,abban biztos vagyok hogy nem szándékos kitolás miatt használtak pro-t,de ha lehetséges 1 éven belül cseréld majd le,vagy Ultra-ra,vagy TG Conductonautra.33576:Jobb oldalon van a proci azért fúj ott melegebbet.Nem tudok mást hozzáfűzni sajnos,az elején is írtam,hogy nem hiszem akármilyen pasztázás megoldja a kérdést.
Egy masszív UV a GPU-n is CPU-n is,talán segít. -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #33571 üzenetére
Gond nem most lesz vele,hanem ha valaki 2 év múlva akarja szétszedni majd.
C3-ban a hőfokok milyenek lettek? -
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33571 üzenetére
Es legalabb mail is van rola hogy nem te kented ra
-
válasz
MaxxDamage #33560 üzenetére
Nekem azt mondta Muerte, hogy a Liquid PRO-t hanyagoljam, mert összerohad tőle a chip meg a hűtés
-
válasz
MaxxDamage #33564 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #33567 üzenetére
És akkor kb 3 havonta ezt cserélni, kezelni kellene......mondjuk ha nagy gamer vagy akkor biztos. Nálam már van 4+ hónap mióta..., de mostanában csak a filmsorozat nézés terheli a vasat, azzal meg elvagyok szépen.
Most megnyugtattál baj nem lehet, ha kb nálam is valami ilyesmi van fent. A mester tudja.
-
KZP
őstag
válasz
Remélhetőleg a szervizes kolléga jobban ért a szakmájához, mint "Gábor" a magyar nyelvhez.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #33560 üzenetére
Az szinte kizárt
Egyrészt elég régi, annál már sokkal újabb is van, másrészt hivatalos szervíz nem hiszem, hogy bevállalna folyékony fémet újrapasztázáshozTe küldted a laptoppal vagy ők írták, hogy ezt tettek rá maguktól ?
-
wanted5
őstag
válasz
Ez már sokkal jobban néz ki, még esetleg ráküldesz egy kis UV-t és még jobb lesz.
szerk: meg a fene tudja milyen pasztát raktak rá... szal még talán azzal is lehetne javítani
-
matyee
őstag
válasz
Nem a cpu hofokkal volt gond? Csak mert itt a gpu hofokot latom. Adj neki egy massziv cpu+gpu terhelest es kiderul, de van remeny
bar a 85 nekem meg kicsit soknak tunik...
-
válasz
MaxxDamage #33488 üzenetére
Szerintem cseréltek benne alaplapot is...
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33490 üzenetére
En nem latom ertelmet, mire nem jo a 32GB? Add el azt a 8GB meg most mielott a felere esnek megint a RAM arak nyarik (lasd eheti hirek) es inkabb vegyel abbol SSD-t. Az AIDA64 megmondja (Motherboard -> SPD alatt) szamszerint melyik slot-ba vannak a 16GB-os modulok es abbol tudod hogy dual vagy nem ha kiveszed a 8GB-t.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33488 üzenetére
Maradj a 2x16GB-nal.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #33456 üzenetére
Szerintetek rendben lesz így a notim?
Azért pár dolgot csináltak rajta, bár az érdekelne, hogy BIOS-t hogyan Updatelték, mert a letölthető legújabb van/volt rajta "Version 302" (én tettem fel)a 4/3DIMM RAM használat az min ront(hat)? 4/2 ajánlottabb, vagy a 4/3 is megfelelő, vagy nincs jelentősége? (2x16GB+1x8GB - mind3 Samsung egyforma fajta) [kép]
1TB HDD to 1TB SSD (Samu 860 EVO 5 év gyártói garis 50k lenne) cserén még gondolkodom... (lehet elég lesz a 2 db NVMe (256GB+1TB) SSD is... (fene tudja) bár a HDD-t jó lenne kivenni és nem kellene HDS-el korlátoztatnom a *merevlemezek automatikus leállását - csak az az 1 van, mind "tányéros" merevlemez/meghajtó.
Az az 1TB HDD jó lenne akár USB-s dokkolóba is néha (sok HDD-m már kezd tele lenni...és a + hely mindig jól jön) -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33405 üzenetére
A kóláskupaknál tuti nem lesz szebb
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33399 üzenetére
Rakj alá két kupakot és kész, kár bonyolítani...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #33398 üzenetére
Vagy akár ez is jó/hasznos lehet?
-
kreten67
senior tag
válasz
MaxxDamage #33209 üzenetére
A latitude e6420 és e6430 Hd+ 1600×900 vagy a sima HD 1280×800 kijelzője között szinte semmi különbség a pixelek számán kívül ,mert mindkettő a legalja színtelen fakó hányadék ,pont arra jó amire kitalálták "dolgozni".
Ami még az 1600×900-as (samsung gyártmány) ellen szól (csak ebben a kettő dell gépben) ,hogy a win10 telepítésnél amikor még nincs fent a vga driver és a tálcán az akku ikonra kattintasz és %-osan állítod a fényerőt nem 4 (25% -50% -75% - 100%) hanem egy ötödik lehetőséget is ad (ez egy anomália) a 0% és ha erre rálépsz akkor a kijelződ háttérfénye a led-sor elalszik teljesen és ÖRÖKREcsak a kijelzőcsere a javítás. Érdekes ,hogy az LG 1280×800-ast nem vágja haza ez a helyzet!
A dell e6420 és 30-as gépekhez gyakorlatilag jó minőségű kijelző elérhetetlen! -
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #33195 üzenetére
Az szép...
i7-8750?
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #33192 üzenetére
Ez is meg volt 😊
Az a válasz jött már nemtom kitől, hogy ha nem jó küldjem vissza
Nem baj, nem történt baj, el vagyok így teljesen, szeretem imádom, tudom sokan nem szeretik a Hp-t, de nekem ez a 2018-as Omen eddig mindent visz, egy kis pch tuning (hűtőborda) (Killhates) és még lejjebb ment a hőfok, plusz folyekony fém, meg egy kis uv! 77-kb, odussey alatt stream közben nagy ritkán 79-81 egy pillanatig, úgyhogy nekem be vált! -
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #33190 üzenetére
Hát ha tudom nyilván én se erőltetem, de semmi pontos infót nem találtam róla, és a gyári honlapon hozza hozzá a 2666mhz-s modult,...na min1, ki érti ezt..
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33141 üzenetére
"Crysis 3 nem mai game, de kicsit túl meleg lett tőle a gép."
A javitas utan is futtathatod, nem veletlenul hasznalja tobb tesztoldal is a fogyasztas tesztelesere
-
válasz
MaxxDamage #33137 üzenetére
Van a gépeden vírusirtó? Nálam nincs, csak a win dolgok. A múltkor bekaptam valamit, még az alap órajeleim is magasabbak voltak. És rémlik már volt korábban is hasonló. Hát nálam most már ez is számításban van. Zombi gépet nem szeretnék még egyszer látni.
-
válasz
MaxxDamage #33135 üzenetére
Vagyok annyira kíváncsi hogy mi sül ki a dologból, mint mindenki más itt. Ettől függetlenül én az elküldés előtt még, persze ha van olyan ember a közeledben, haver, akárki....megmutattam volna valakinek, hogy szoftveresen, meg amiről itt szó volt ő is szerencsét próbáljon a beállításokkal, mert van az hogy benézünk valamit, nem jól csináltuk. Ezzel nem akarlak megsérteni, nem is ismerlek, szóval mindegy. Az a baj hogy ez a posta oda vissza jó kis idő szokott lenni. Nekem nem lenne türelmem kivárni, de ha muszáj akkor nincs mit tenni.
Egyébként ha hibás valami és attól melegszik, akkor új alaplap vagyis új gép?Az én alaplapom is szét volt szedve és volt ott csere jó pár dolog. Mondhatni egész nyugodt vagyok a laposom nem olyan komplikált, nagy előnye a szétszedhetőség, a hardver elemek könnyű eltávolítása, egyszerűbb cseréje.
(bios chip, fetek..halálból visszahozás.
a mester mindjárt megöl miket beszélek
) Az biztos Darth Revan vásárolta gép nekem is bejönne, mert olyan mint a mostanim, csak jóval ütősebb példány. Telik az idő. Talán majd jövőre kinézek valami tutit, addig meg figyelek mire essen a választásom.
(#33134) Pocok256: Furmark Prime95 páros könyörög érte.
Viccet félre téve jó hogy van ilyen, csak emiatt i7 8gen picit sem hiányzik. i9 az jöhetne telenyomva hűtőfolyadékkal.
-
válasz
MaxxDamage #33132 üzenetére
Az enyémet meg én viszem a jövő hónapban a mesterhez folyékony fém kezelésre. Már el kellett volna vinnem, csak nem érek rá utazni. Remélem nem lesz baj, látszólag még minden rendben.
-
válasz
MaxxDamage #33122 üzenetére
Ha szarul jön vissza akkor is meg lehet oldani valahogy, ebben egészen biztos vagyok.
(#33126) KillHates: Én meg ha nem lesz turing mxm számomra nyárig, akkor egy hordó szauna a nyaralóba.
[link], vagy valami hasonló. -
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33116 üzenetére
Akkor ot komolyabb gondok voltak mert -300mV-vel tuti fagyni kellett volna neki. A zome mar -150mV felett is fagy. Ha ezt tulzasba viszed akkor nem az van hogy nem boost-ol olyan magasra hanem rendesen lefagy a gep. Ha nem fagyott le akkor ott vagy rosszul csinaltal valamit vagy mas problema van.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33114 üzenetére
GPu-nak is kellett volna adni 0.9V-os curve-ot, mert az is odafűt a cpunak. Szerintem azzal lehetett volna nyerni jópár fokot. Ettől függetlenül jól tetted, hogy visszaküldted.
-
válasz
MaxxDamage #33100 üzenetére
Nekem is ilyen gépem volt,azzal nem volt semmi gond.
-
válasz
MaxxDamage #33091 üzenetére
Azért nem hinném, hogy a Vapor Chamber technológia akkor nagy sz@r lenne.
-
kreten67
senior tag
válasz
MaxxDamage #33084 üzenetére
Valszeg a 27-30 fokos szobahőmérséklet augusztusban volt egy klima nélküli lakásban,mert ha ez a jelenlegi állapot a lakásban akkor elég mély lábnyomot hagy maga után az ökológiában.
A te géped a feltételezhető 22-23 fokos szobában produkálja a 95 fokot akkor az majd nyáron 28 fokban bőven 100 fok felett trottyol majd ha így marad. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Szerintem egy picit fog tudni javítani rajta a szerviz HA szándékukban. 95C sajnos még az az ertek amire rá tudjak mondani, hogy "Gyártó által még elfogadott".
Viszont csodára nem szamits, sokan panaszkodnak hogy 90-95C a proci nekik.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Alul kellett volna feszelni a vga-t is és úgy megnézni.10 perces meló.A szervízben mit fognak tudni csinálni vele,a semmin kívül? Eleve az sem normális hogy nálad 1936MHz-ig boostol az 1070.
-
válasz
MaxxDamage #33080 üzenetére
Kellett volna hoznod a töltőjét és akkor jobban meg tudtuk volna nézni, mert a 180W-os Dell töltő hamar ledobta a láncot
-
válasz
MaxxDamage #33074 üzenetére
Ne izgulj! Szerintem nem lesz gond. Viszont lehet majd újra pasztázni... De az már menni fog Neked is.
Szerezz IC Diamond-ot vagy NT-H1-et, azok nagyon jó paszták! -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33059 üzenetére
Megpróbálhatnád AB-vel lehozni 1070-et 0,9V körülre, akkor az sem fűtené a cpu-t, hátha segít. Amúgy ez (már elnézést), de értékelhetetlen egy laptoptól...
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #32993 üzenetére
Tuti ami tuti én fényképet is csinálnék a gépről,mindenhonnan,hogy sehol nincs rajta egy karc se,mert utána már bizonygathatod,tojni fognak rá. De reméljük nem lesz rá szükség.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #32990 üzenetére
És biztos javítani fogja azt az ASUS alaplap vagy heatsink cserével?
Nagy spórolás korszakában nehogy cska újrakenjék vagy még azt se és ráfogják, hogy 100C-ig "minden rendben"
ASUS szervíz jobban vigyáz rá mint a Lenovo szervíz, de túlterheltek ők is és sokszor nincs kapacítás arra hogy minden gépet úgy kezeljenek, mint a hímes tojást, szóval előfordulhat hogy apró karc lesz rajta.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32975 üzenetére
Biztos jól van rögzítve az a hűtő? Én megnézném a helyedben, mert ez alig terhelve, ilyen ventifordulat mellett nem normális, ez biztos. Ott valami gikszer van sztem, én szétkapnám, az biztos.
(#32984) Tsa-bika: Melyik win10 bulid van fent neked? Muerte ennek a nagy szakértője, nála mindig van valami gikszer a build-ekkel, szóval ő biztos fog tudni egy tuti tippel szolgálni.
Rosszabb esetben bekrepált a vga a gépben. -
válasz
MaxxDamage #32979 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32979 üzenetére
A ventik kapcsolnak csak vagy mennek rendesen? Mert akkor lehet hogy a venti profil valami csendes vagy normal mod es akkor felmehet a CPU homerseklet ahol latod.
-
válasz
MaxxDamage #32975 üzenetére
Ez így alapon sok,nézz már egy feladatkezelőt,pörög-e a proci,mennyivel megy (%)és ott meg is tudod nézni,mi pörgeti.Valami beakadt,vagy hivatlan vendéged is lehet.
A Zephyrus is pár programmal 40-42 fok körül megy,a ventik mennek nagyon lassan,alig hallani. -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32973 üzenetére
Nem tudom mi lehet,nem kéne neki 95 fokon mennie azzal a hűtéssel.
A ventik kapcsolnak rendesen? Forró levegőt fúj ki hátul a szellőzőn? -
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #32970 üzenetére
elhiszem,de csak kéne tudni mi van,amugy ha csak web meg zene akkor mennyi? nekem 38-44c között gondolom a teljesitmény modja válogatja mert van hogy leveszem a ventiket meg az gamer modot/webmodra és akkor ugye leveszi az orajelet
-
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #32955 üzenetére
60 fok, de passzívan megy a gép, nem mennek a ventik
-
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #32966 üzenetére
A cpu az furcsa,föleg hogy ujra volt pasztázva....a gpu szerintem rendben van
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32964 üzenetére
Akkor nem csináltál semmit,annyi a fesz mint előtte volt.Kérnie kell a beállítások után a gép restartját a programnak.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32960 üzenetére
"Apply"-"Save" után kérte a gép újraindítását?
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32960 üzenetére
Hat, a "semmi" azert picit meglepo. Vagy a homerseklet szokott lejebb menni eszrevehetoen vagy az boost orajelek fel ha elotte nem erte el a maximumot.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32957 üzenetére
-0.100 -al kezd, annyit talan az osszes chip elbir. Aztan mehetsz 5-10-ekent tovabb lefele, de tobb programban es jatekban is tesztelni kell mert nem az hogy az egyikben mukodik nem jelent sokat.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32955 üzenetére
Intel XTU -> Advanced Tuning -> All Controls -> Core Voltage Offset
Ennel vegyel a kis bal nyillal vissza olyan 100mV-t kezdetnek aztan Apply jobbra lent.
-
válasz
MaxxDamage #32942 üzenetére
Inkább vidd el valakinek, jobban járnál. Ott a mester mindent beállítana, letesztelne.
Amúgy Pocok256-nak igaza van. Az ütősebb gamékban csúcson pörög nem csak a cpu, hanem a gpu is(már akinél időnként
). Korábban tesztelgettem annyit a gépemet, volt prime95 és furmark egyszerre. Ilyenkor jobban oda tudunk figyelni hogyan, milyen gyorsan melegszik és bármikor meg tudjuk szakítani akár csak azt a pár perces tesztet, ha muszáj. Az igazi az volna, ha egy ponton akár throttling mellett, de megállna valahol a hőfok emelkedés egy még egészséges ponton.
Mondjuk ilyenről nem tudok.(#32948) kreten67:
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32937 üzenetére
90 fok nagyon sok... vasat rá
- most olvasom, h undervolt még nem volt, akkor van még remény!
-
válasz
MaxxDamage #32942 üzenetére
Én nem nyúlnék hozzá-ahogy nem tettem,mikor ilyen gépem volt.Nincs ott semmi baj a hőfokokkal.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32939 üzenetére
Ja,hát akkor ne csodálkozzál a 90 fokon.Haswell-től kezdve már túl vannak kissé feszelve gyárilag a mobil procik.100mV-ot kapásból le lehet faragni minden kockázat nélkül.
Az 1070-et is lehet finomhangolni,MSI AB-ben CTRL+F nyitja meg a voltage curve-t.
Ezeket megcsinálod,garantált a -10°C. -
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32939 üzenetére
Az Intel XTU kell az undervolt-hoz: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- DELL T40 EMC Szerver
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest