- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vakablak93 #89671 üzenetére
Nálam 2 tüske le van takarva, vagyis pontosabban mondva kivakarva a foglalatból.
Mondanám nem tehetek róla, de sajnos igen és így is megy minden szerencsére.
#89670 echterion: Azért nem egészen ez a helyzet. Nekem is volt linkem 300 ezerért mindennel felszerelve, azt mondjuk átalakítva olyanná mint ami az enyém töredék ár egy mai új féle annyit sem tudó csúcs laptopnak ami 2 millióért sem tudja azt amit az enyém, ráadásul ami belül van nem üti meg azt a minőséget, strapabíróságot, alakíthatóságot mint amit egy Clevo tudhat.
Ezekkel a laptopokkal lehet bármelyik asztali vga kártyát hibátlanul futtatni. Egy jól kihasznált i9-9900K procival messze van a vége játék szempontból, és van aki kukázza a clevo lapost olcsó ajánlattal és akkor nagyon megérheti megvenni annak aki figyel.Más:
Ma megjött a második kínai mxm adapterem most egy fekete kábellal, csak sajnos nem Kínából.A mai időkben már nem biztos hogy megérős európai raktárakból kívánni a megvett árút. Az adapter szemmel láthatólag használt ami a kisebbik gond, a nagyobb hogy hiányos. A tartó részt tartalmazó 2. tasak nem volt a csomagban, csak 1 tasak tartalmat kaptam.....kilopta valaki, vagy be sem csomagolták a Holland raktárban. Lehet persze gondolni itt mindenre, nekem ez az első ilyen vásárlásom eddig külföldről. Üzentem az árusnak hogy küldje a hiányzó másik tasakot. Még nem reagált, de azt fogom neki mondani hogy egyenesen Kínából postázza nekem.
A kábelen látom hogy nem olyan tiszta habár látszólag nincs baja, majd tesztelem.
Itt pedig jobbra a 2. tasak tartalma ami hiányzott a postázáskor.Mind ezt visszajeleztem a fotókkal együtt. (
Azt a rohadt usa barát európai vezetést.) -
válasz
vakablak93 #89674 üzenetére
Ha 6xxx, vagy 7xxx genes procis Clevo-ba BIOS mod után berakod a 8xxx vagy 9xxx procit és nem takarod le a két érintkezést, akkor elég az alaplapon két láb. Működni fog minden, viszont utána már nem fog menni benne a két régebbi fajta CPU.
-
echterion
nagyúr
válasz
Maszkolni kell hőálló, szigetelő anyaggal, hogy ne érjen hozzá az alaplap lábához. Ahogy Csupati is írta, legtöbbször azért, hogy ne égjen el az érintett láb, mert az később "hiányozhat" majd. Anno a 771-es Xeon-okhoz még lehetett is venni Aliról / innen-onnan (de lehet, most is lehet) ilyen méretre vágott kaptonszalagokat, hogy belemenjenek a 775-ös lapokba. Ilyesmire kell gondolni.
-
Csupati
őstag
válasz
Anno énis csak bedobtam a km be a 8700 at(ugye ezek Z170/Z270 chipsettel rendelkeznek) a 8 gen cpu nak a lábkiosztása más azzal a 2 pinnel( lehet többel is) és ha nem takarod le a proci foglalatban a 2db láb "elég" és hányozni fog a foglalatból. De sok "pletykát" is halottam hogy csak K-s cpu nál kell csak , meg hogy van akinél megtörténik van akinél nem . Nem tudom pontosan az igazságot mert csak beraktam a procit és használtam, soha nem szedtem ki utána igy nem is néztem meg. Énis csak mostanság hallottam róla igy foggalmam sincs hogy elégett e a 2 láb vagy nem . Én amugy egy i5 ES cput kaptam asszem 7400 nak az ES verzióját kaptam hozzá "Gratis" -ba. Igy megy a mod után a 6-7-8-9 gen is.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #89668 üzenetére
Azon az áron nyilván nem, amennyiért pl. linkelve volt, mert mire beszerez hozzá az ember mindent, vehet egy új, hasonló tudású gépet, igaz, nem olyan vastagot.
Ez csak akkor éri meg, ha kevesebből (jelentősen kevesebből) kijön. -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #89668 üzenetére
DMx/DMx-G KM/KM-G hez elérhető a modbios TM szintre hozza , csak a procin egy pár pint le kell ragasztani és megy is a 8-9gen cpu egészen 9900k-ig , és a biossal együtt lesz rtx támogatás is, a hűtőt kell beszerezni hozzá(ha rtx re vált az ember) , ha marad 10xx nél csak cpu upgradet csinálnak , akkor meg semmi extra. Volt 870KM gépem TM modbiossal , semmi extra nem volt benne .
-
Speedy007
őstag
válasz
vakablak93 #87570 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi majd hogy teljesítményben "nem fog többet tudni" mint az RTX 3060/3070 szériánál a 4060/4070 kvázi ugyanaz a csúcs teljesítménye 140W de már a 3070 tudja a 150W-t is emellett ha jól emlékszem a korábbi szivarogtatásra kisebb lesz a memória sáv szélesség is vissza állnak a korábbi ősidők beli rendszerre hogy ehhez képest mivel fog tudni majd az AMD-hez képest akik valószínűleg maradnak az eddig megszokott dolgoknál illetve az előző generációhoz képest is mennyivel fog többet tudni majd függetlenül attól hogy a új generáció esetén CUDA magokkal illetve az óra jelekkel szórakoznak majd. Illetve vicc az is hogy a 4070/4060 között csak a teljesítmény lépcső valamint a CUDA magok és az órajel különbség de ugyanazt fogja közel tudni a csúcs verzió mint egy 4070-s. 4070-s esetén illet volna egy 8GB-s verzió helyett egy 10GB-s verziót ki dobni hogy legalább megérje a 4060-hoz képest a felárat.
-
consono
nagyúr
válasz
vakablak93 #87570 üzenetére
De 35W-on mi értelme a 3050-nek???
-
válasz
vakablak93 #87331 üzenetére
-
Pöttön
őstag
válasz
vakablak93 #87327 üzenetére
Clevo P770ZM- el szemezgetek, ez már nem annyira drága.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #86800 üzenetére
Fullhd. De ha 2070-nek akad, akkor 3050ti-vel még inkább, az jelentősen gyengébb. De majd megosztom tapasztalataim, már ha az a pár perc, amit próbára szánok, számítani fog. A masszív teszt majd csak karácsonykor fog megtörténni, mikor megkapja a kisasszony a gépet.
-
válasz
vakablak93 #86344 üzenetére
Elkapkodták, mint kisgyerek a szaloncukrot!
-
válasz
vakablak93 #86339 üzenetére
Egyértelmű, hogy külön vennék a RAM-ot (is) de az is 70k+ volt mikor a +2x16GB-ot vettem
(akkor a 4x32GB 300k+ lett volna)
Kereskedőnél (akik össze szerelik/gyártják készre) nagyon nincs készleten pl. a GPU (3080-as pl) így az ilyen "eBay" hirdetés sem ritka... (elszált árak)
Ubul86: Nem ám!
RM007: CPU/GPU IS cserélhető.
-
válasz
vakablak93 #86336 üzenetére
Azért na...az egy kicsit már tényleg sok (ár) !
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #86217 üzenetére
24-est váltottam, szintén hajlított Samu. 27-es volt itthon, egy sima Dell, nem gaming. Gondoltam 100K-ba beleférünk a 32-essel, csak hát hülye voltam, van itthon 40 col-os meg 55 colos tv is, hozzámérhettem volna
itt igazából még nem is feltétlen a méret, hanem a közelség, hogy mennyire ártalmas a szemnek ilyen távolságból nézni akár 12-14 órán keresztül (persze megszakításokkal).
Mondjuk van pár profil ami közül lehet váltogatni, lehet van szemkímélő is
visszaküldeni nem akarom, tudom, van lehetőség , de már még is használom. Max olyan dolgot küldök vissza, ami már tényleg olyan, hogy kellemetlen a mindennapi használatban (jó, ez is lehetne akár, ahogy te is írtad....), anno egy hp oment küldtem vissza, mert alapállapotban is süvített mint a szél, még 99%-ra levéve is.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #86157 üzenetére
Eleve only Germany a hirdetese, szoval maceras egy magyarnak megvasarolni.
Nem akkora kuriozum, hogy megerje ezt kuldozgetni meg hasonlok... -
válasz
vakablak93 #86153 üzenetére
Én nem ahhoz mérem hányan vinnének ilyet, mennyiért tudna elkelni mondjuk itthon, hanem hogy mit ér a szememben. rtx 2070-nel ne is mond.
Ha megnézzük az Ebay kínálatát maguk az elemek szétszedve, alaplap, töltő, hűtőegység, vga-k-ért mit kérnek akkor megállapítható hogy barim drága külön-külön. És gondolom azt is mivel használok egy ilyet, hogy nem véletlenül. Ha valaki csak kereskedni szeretne vele már akkor is jó vétel lehetne szerintem, ha csinál ilyet.
Maga a kiszerelés szerintem mindent vinne az a rtx 2060 sem lehet annyira kevés, lefogadom egy rtx 3050-et simán verne a magas TDP-je miatt. Na mindegy én ezzel már többet nem erőlködöm, látom felesleges. Csak erősen gondolom hogy a mai vékony túlmelegszem laptopokkal szemben egy ilyen jóval időtállóbb lehet nem csak az alakíthatósága miatt, ennyiért nem mondanám rossz vételnek játékra és másra sem. Ugyan mit lehet kapni manapság ennyi pénzből.Amúgy érdemes figyelni 360-al kezdett, most 300, majd 240-nél esetleg visszatérhetünk.
Vagy közben módosult a szállítási költség. -
válasz
vakablak93 #85341 üzenetére
[link] Hát ennyiért én is csalódott lennék.
Ez most vicc?
-
AcélAgyar
tag
válasz
vakablak93 #85135 üzenetére
Köszi, videók alapján én is néztem, hogy kritikán aluli a kijelzőjük, pedig itt aprón is van pár jó ajánlat, de ennyi pénzért azért egy fokkal normálisabb kijelző elvárható lenne. Hihetetlen mekkorát ugrottak az árak, és hogy mit kap érte az ember, egészen elképesztő összehasonlítani az öt évvel ezelőtti keresésemhez képest
-
válasz
vakablak93 #85135 üzenetére
Azert nitrobol is van szebb kijelzos! Még alacsonyabb szeriaban is.
-
válasz
vakablak93 #84969 üzenetére
Hát igen azért szaladtak fel mert szeparálódott a vásárlói kör. Egy adott vga kártyát (ügye a tápcsati, meg azon belül is milyen tápcsati meg bios) csak abba a laptopba lehetett már csak tenni és használni ergo majdnem ott vagyunk mintha rajta lenne az alaplapon. A gyártók összebeszélve csináltak egy lassú kivonulót ebből a világból. A minden egyben magasabb bevételt eredményez nekik, gyorsabb elavulás és elévülés miatt.
A legtöbben használják 1-2 évet és aztán máris keresik a következőt. Ahogy jön a következő vga széria meg lesz rohanva az apró a sok használt Legion 3060 és 70-es laptopokkal, mert muszáj az egészet lecserélni egy komponens miatt.Hát megéri vagy sem (persze a komplett vasra gondolok) én jó pár évre meg vagyok ágyazva vele amíg a proci tudja hozni az általam elvártakat. [link] Fogja tudni.
És ha így nézem bizony nagyon megérte.
Megy még a gépbe majd +32GB ram és csókolom. Jövőre meg egy rtx 4090 Ti akár.
(Hiába elavult a gépem mégis én leszek a leggyorsabb legkevesebb ráfordítással) -
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #84858 üzenetére
Az én monitoromon is csak ez a kompatibilis mód megy és DP-on, de a hdmi porton ez nincs, ezért kellett beszereznem anno egy DP kábelt. Kicsit több infó erről a témáról itt van, akit érdekel.
nggabi:
Nyilván, ami natív g-sync-es kijelző, ott ez nem pont így van. -
válasz
vakablak93 #84666 üzenetére
És eddig tartott. Benéztem a bioszba órajelet fixálni majd mentés újraindítás és volt bill. világítás. Nem tudom mi itt a bugos, talán bios?
Nincs valami ötleted mit keressek ott? Megpiszkálnám a világításra vonatkozó opciókat csak nem igazán láttam olyat, vagy nem tudom hogy van elnevezve.
Kellene egy igazi sokk a biosznak, amolyan igazi ébresztő pofon.
De nehogy én kapjak sokkot.
-
cs.zs.
veterán
válasz
vakablak93 #84677 üzenetére
Legion súlya?
Nem azzal van a gond, hogy megemeld, és körbeforgasd. Amikor a kocsi csomagtartójától az első asztalig kell vinni, nincs jelentősége a súlynak/méretnek.
Akkor számít, amikor fel vagy cuccolva, egy laptophátizsákot megtömsz egyéb dolgokkal is (1,5 literes üdítő, némi kaja, stb), és ezzel tömegközlekedsz. Ott már igencsak számít, hogy 1,4 a laptop, vagy 2,3-2,5 (Legion), és a töltője további 0,25 , vagy 0,6-0,7 kg, és mennyire feszül a hátizsák...Legionok a töltőjükkel együtt 3,2-3,3 kg körül szóródnak.
Amikor szeptemberben az egyetemista gyermekem pont emiatt panaszkodott, kinevettem.
Na most ezt visszakaptam.
-
Speedy007
őstag
válasz
vakablak93 #84677 üzenetére
Gyakorta szoktam hurcolászni az L7-t 300W-os buzogányával és hűtőpaddal DeepCool WindPal FS társaságában nem laptop táskával hanem egy szimpla kínais hátizsákban de egyáltalán nem tűnik nehéznek pedig nyaralni is eljött velem a sok cucc ellenére sem tűnt annak. Mikor eladtam az L5-t a vevő(k) is Miskolcról jött diákok voltak és csepet sem zavarta őket a súlya
-
válasz
vakablak93 #84643 üzenetére
Az ehhez a laptophoz kiadott gyári. Control Center v5.0001.1.68 ...azon belül, Flexikey.
MaxxDamage is küldött nekem progit, az meg egyáltalán nem működött, azt kikapcsoltam. Jelenleg igazán csak a megvásárolt gyári ventilátor programot használom, és akkor ezt.#84646 ricogsm:
"Lehet a pwr reset miatt tért magához a bill világítás. (amikor kinyomtad lehet akkor elvette egy pillanatra tápot? ) "Az lehet. Most kapcsoltam megint be a laptopot és tökéletes. Legutóbb vga cserénél volt egy indítás erejéig jó a bill. Most valahogy megmaradni látszik. Az a helyzet, mint tudjátok, az ACPI le van tiltva, csak úgy indíthatom a laptopot különben a vga nem jön fel megfelelően, vagyis az akku is le van tiltva, nincs is a start tálcán jelen. Érdekes, mindent próbálgattam, semmi sem segített. Remélem megmarad.
Egy biztos, úgy nem állítom le a lapost hogy közben a világítás ki van kapcsolva.
-
Speedy007
őstag
válasz
vakablak93 #83494 üzenetére
Én a páromnak és a gyereknek hoztam "koca" gamingre 3050-t azt hittem hogy nem lesz elég rá sőt a vírus ami megszivatot is erre erősítet rá de miután sikerült végére járnom a dolognak eléggé meglepődtem. A harmadik ok meg a hordozhatóság ami miatt 3050-t szoktak választani mert nem melegszik annyira még a legkisebb méretben kapható laptop esetén sem mint pl. a 3060-s
-
válasz
vakablak93 #83065 üzenetére
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #82784 üzenetére
Talan hardveres dekodolasrol at kene allni szoftveresre... Vagy vicaverza.
Input/Codecs alatt Disable HW accelerated decoding.Egy probat meger. YT videok lejatszasanal is ez szokott lenni a gond - csak ott a browserben van ugyanez.
(ha valoban a procidat eszi meg valami, akkor tesztkent nyomnek egy Cinebench R20-at es ha kozben akad, akkor a procit leterhelo AVX utasitasok miatt van.)
-
válasz
vakablak93 #82298 üzenetére
Nekem nem, de második levélre nem is válaszoltak és azóta sem semmire.
Van a programba is "Support Online Chat" ahol mailt lehet küldeni ha épp nem elérhetők, de arra sem jött válasz. -
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #81562 üzenetére
Az én 2070-esemnél, amit pár éve használtam (Area 51m) 5-600 ponttal hozott kevesebbet a TS tesztben, amit a neten láttam, azért írtam. De persze abból is van ezerféle noti, amikben elég nagy szórást mutat a 2070 teljesítménye, szóval jah, lesz, aminél jobb, de lesz, aminél rosszabb lesz, plusz azért a driverek már inkább támogatják a 3060-at, mint a 2xxx-es szériát.
-
válasz
vakablak93 #81229 üzenetére
Igen üres és barebone pont úgy ahogy 2016-ban megvettem az MSI-t. 2. nekifutás.
Talán IGP nélkül is menni fog. Az adapterem kikapcsolja a kompatibilitási problémákat, legalábbis részben. Elég ha feljön a Windows hiányos GPU-Z kimutatással, csak legyen képem és akkor onnantól sima liba.Pont úgy képzelem mint az MSI laptopjaimnál pl a gen 3. mikor nem tudta kezelni az mxm kártyát de kép azért volt,
meg termelés, meg film nézés csak amolyan csökkentett módban, alapjáraton.
#81232 motifator:
Nem fogom szétfaragni csak a hűtést kicsit felhajtom a vga résznélnémi vágás után, mert kell a másik venti is a cpu-nak 1 cső miatt. Úgy képzelem hogy minden megmarad. VGA-ban már nem tudnék visszalépni. Persze az rtx5000-et attól még mindig várom a mestertől mert kell az utazgatós MSI-be, az egészen más. Holnaptól folytatódik a szabi, utazás stb kellene az erősebb vas. Ezt meg asztalinak akarom beállítani.
Van nekem érintésre képernyő kikapcsoló is, arra gondoltam. Sebaj megleszek nélküle, ez legyen a legkevesebb kompromisszum.Még annyit.
A töltő teljesítménye így tökéletesen elég lenne mivel a vga nem zabál belőle. -
kopi72
aktív tag
válasz
vakablak93 #81230 üzenetére
Szia, koszonom, ezt nem ismertem, megirom neki : "tower of fantasy"
Taxis vagyok, nem ertek a nethez :-) -
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #81052 üzenetére
Mux switch erre a megfelelő megoldás, olyan gépet kell venni és akkor nem rák, hanem igazi megváltóvá válik az igp.
-
válasz
vakablak93 #80822 üzenetére
Csak egy kérdés.
Hogy lehet akadásba küldeni a procit? Elvégzi a munkát azzal a sebességgel amivel tudja. PS, videókonvertálás stb nálam is van, mi az hogy beakad?
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #80797 üzenetére
Raadasul a VM az valami Virtualbox alapu megoldas (Macrioum Reflect mentese a ViBoot kiegeszitovel nativban bootolhato Virtualbox VM-kent. Azaz a mentest meg lehet nyitni, automatikusan csinal belole VM-et. Arra pont jo, hogy a mentesbol kihackeljem az adott user certjeit mimikatz vagy hasonlo megoldassal.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #80797 üzenetére
Ez csak egy sima laptop mentese, w7, igy 4GB memoria is boven jo.
A masik egy sima W10, a regi macbook Pro gepem bootcamp mentese.
Azon van par dolog ami nem konnyen mozgathato. Az is elmegy 4GB rammal.
A harmadik egy ures w10 - ceges dolgokkal felspecizve - tavoli kapcsolodas celjara.
Igy a sajat vasrol is tudok ceges kornyezetben dolgozni (ahol mindenfele biztonsagi cucc megy a VM-en es a halozaton is)..A benti cuccaink kozul nekem sem igazan menne egy sem a gepemen, ott nem makettkodunk 16GB-nal kevesebb memoriaval.
Hostonkent van 1TB, SSD-bol is van 27TB. Kis cegnek eleg. -
válasz
vakablak93 #80468 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #80463 üzenetére
Konkrétan erre KH tudná a választ.
Nekem azt mondta PK1 és PK3 amit használjak és azt is használom (azokat vettem 5g kiszerelésben) de akár jó lehet a vaj, lekvár, ketchup vagy bármi más is...bár a tartósság is fontos! -
cs.zs.
veterán
válasz
vakablak93 #79972 üzenetére
-
Speedy007
őstag
válasz
vakablak93 #79972 üzenetére
Legion Fancontrol nem jó hozzá ?
-
Benir8
senior tag
válasz
vakablak93 #79848 üzenetére
Köszönöm.
Akkor maradnék a Legion 5-el, az sem baj ha gyengébb.
350 ezer ft keretre melyik a legjobb választás? Ahogy nézegettem annyiféle variációk vannak. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #79826 üzenetére
Azt azonban nem art tisztazni, hogy a hulladek, muanyag hazas gepek valoszinuleg nem birnak ki 4 ev napi hasznalatot. Legalabbis nagy a valoszinusege, hogy az olcso muanyagbol keszult gepek haza nem ilyen jellegu igenybe vetelre van tervezve. Zsanernal torik, mashol kopik, nehez megtippelni melyik birja majd az igenybe vetelt.
Udito szinfolt a Dell 5515 (vagy 5511) ami eleg robosztusnak tunik - csak a kijelzoje nem egy vilagbajnok.
Azaz jol meg kell nezni mit vasarol hosszu tavu hasznalat celjabol.
Lehet 10-20e Ft a valaszto vonal a minoseg es a gane kozott.Persze en IBM/Lenovo vonalon kezdtem (uzleti gepekkel), aztan alu Macbook pro, majd ezutan jott a Razer. Nincs is ahhoz hasonlo gep. A mart aluminium haz az mas kategoria.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
vakablak93 #79826 üzenetére
Egyet értek, RTX 3050 Ti , azért egy 2060 szint (gpu bench) adatai szerint legalábbis. FHD/60-ig bőven elég lesz. Ameddig a gari tart mindenképp. Barátnőmmel játszunk: Diablo, COH, Valheim, New World, WOT röhögve. Aki maxed out boy természetes másképp látja. De ebben a tartományban nem hiszem, hogy gondot okozna az A17-nek bármi is jelenleg.
Én gyönyörűen be tudom konfigolni FHD/60-ra 24/7 eddig bármit amit feltettem, természetesen kompromisszumokkal. Ami ebből az egészből kimaradt.
Kompromisszumok.Aztán lehet, hogy írtok egy játékot, hogy tegyem fel, és össze fossa magát
Smithy87: Pontosan, komolyabb címekhez Series X, natív 4k. Nem esek kétségbe. -
válasz
vakablak93 #79527 üzenetére
Azt hittem hasonló mint az X170 , de látom messze van tőle.
-
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #79203 üzenetére
Ahha, az egyik razer blade-em is ezt csinálta, az akksi csere oldotta meg a problémát.
-
válasz
vakablak93 #79203 üzenetére
Igen
-
válasz
vakablak93 #79018 üzenetére
Nekem anno a 6T égett be éppenhogy láthatóan de nekem az a tapasztalatom ezek a modern új oledek nem égnek be túl van parázva .
-
k-adi
nagyúr
válasz
vakablak93 #78951 üzenetére
"Mintha nem tudnák eldönteni mi a jobb nekik
"
a profit
-
válasz
vakablak93 #78894 üzenetére
A Zephyrus S17 is 17.3", de mivel alig van káva, maga a gép olyan "kicsi" lett, hogy egy 15.6"-os gépnek való hátizsákban is simán elfér, én abban hordom.
-
válasz
vakablak93 #78891 üzenetére
Igen, de az a "GT" széria is nagyon jó volt, bár nekem a Clevo X170-es az eddigi legjobb (ami tetszik) és a GT73VR is oda*aszott!
"Nekem kb kőbe van vésve már hogy mi lesz legközelebb
"
Talán az új MSI GT77 vagy egy X170-es Clevo? -
válasz
vakablak93 #78884 üzenetére
Az ára is odacsap majd...!
-
válasz
vakablak93 #78473 üzenetére
Ezért mondtam, hogy a "Clevo" (X170-nél pl.) gondolt erre és alapból tiltva van.
-
válasz
vakablak93 #78454 üzenetére
Nálam gördülékeny váltás van vagyis észre sem veszem mikor melyik és ehhez állítanom sem kell semmit, magától észreveszi mikor melyik kell. Inkább úgy látom itt a mostani gépeknél szoftveres elégtelenség okozhat zavart. A gyártóknak el kellene dönteniük mit akarnak, ha van ott iGPU akkor a váltást, használatot csinálják meg jól úgy mint régen.
-
válasz
vakablak93 #78454 üzenetére
Igen, de azért jobb ha gyárilag "Disabled" és csak nem is állítható "Enabled" -re (vagy tiltható/engedélyezhető)
A Clevoéknál tudják mi a lényeg! -
nggabi
félisten
válasz
vakablak93 #78380 üzenetére
még 3060-on se volt egy vajsima. szétteker az bármit
-
válasz
vakablak93 #78286 üzenetére
G-syncet nem láttom hol lehet kapcsolni tvn a freesyncet persze az arcomba tolja .
Nekem a HDMI csere kábel segített. Hiába írják rá hogy aranyozott semmit se ér . 12900 volt akcióba a Pearl 2.1 de amivel elsőnek próbáltam 1900 és az is aranyozott. -
Bedepi
tag
válasz
vakablak93 #77878 üzenetére
Egyre gondoltunk
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #77869 üzenetére
Asztalinál is ugyanezt a logikát követem, de ott nálam esély sincs megközelíteni a "kritikus" hőmérsékleteket, fontos a jól szellőző ház is, a GPU nekem 60 fok közelében van, CPU szintén 60-65 fok környékén játék alatt. Kevésbé hardver igényes játékoknál pl Assetto Corsa (pont ma szimulátoroztam) 50 fok alatt volt mind a kettő, vicces. Szerintem egy normális hűtéssel rendelkező asztali GPU simán tudja 70 fok alatt max. terhelésen is.
-
válasz
vakablak93 #77567 üzenetére
Valóban kissé szomorú, hogy 2,4 GHz-es funkciót nem tud az érintett bill. :/
Tudtommal a Keychron cuccok azért elég jók, szóval nem nevezném kínai kacatnak. -
válasz
vakablak93 #77562 üzenetére
Ha az Orbweaver-re vagy a Tartarus-ra gondolsz, akkor azokat inkább offolom.
Bár azt mondják baromi jó, meg baromi ergo, de nekem fontos volt, hogy azért gépelni lehessen - ha kompromisszumokkal is- , valamint az asztal felületből a lehető legkevesebbet foglalja maga a billentyűzet.
Igazából a Huntsman Mini maradt volna, ha nem lenne kábele. De mivel vezetékes, így cseréltem a BW V3 Mini Hyperspeed-re, ami kicsit bumfordibb, de legalább wireless.
Vártam, hogy idén bejelentik a Huntsman Mini wireless-t, de ahogyan azt több külföldi fórumon is írták, sajna elég kicsi rá az esély, mert ugye alapból alig van hely a billentyűzet házában az akkunak, valamint az optikai kapcsolók jócskán többet fogyasztanak idle állapotban is, mint a sima mecha switch-ek a BW V3-ban. Szóval az üzemidő lehet nem lenne még 24 óra sem egy töltéssel. Azért reménykedek, hátha a kígyósok valahogy megoldják a dolgot.
-
válasz
vakablak93 #77048 üzenetére
Képzeld el vesz vki egy db 3080-as félét, pici áfa még rá és otthon beüzemelésnél véletlen lesarkazza.
-
válasz
vakablak93 #76971 üzenetére
Oda is csak azért jelentkeztem be, mert kipróbáltam egy PS-t
-
Smithy87
senior tag
válasz
vakablak93 #76422 üzenetére
Igazából fingom sincs hogy mire kell
1440p scalinggel.
Ehhez kellene egy jó ár/érték arányú mxm kártya.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #75801 üzenetére
Köszi szépen
Igen, tulajdonképpen ez is hasonló, mint RM007 esetében, de nekem nincs akkora sávszélességem, mint pl. egy MXM csatlakozó, tehát elvieg az jobb megoldás, ha működik. A TB3 porthoz képest előnyöm, hogy nem a TB kontrolleren, PCH-n keresztűl megy az adat. jó esetben, ha a videó memóriában a munka nagy része megvan, akkor egy X4 sávszélesség is sok mindenre elég, de veszteség egyértelműen van itt is és a CPU is lehet gyenge láncszem. Az m15 R3 esetében még harcolok, mert ott nem igazán akar működni a plug and play, ami számomra kicsit furcsa, összeveszik a dedikált és a külsü GPU aztán a windows letiltja vagy az összeset, vagy a külső eszközt. Pedig ott 6 mag / 12 szál van komolyabb teljesítmény mellett, egyelőre még harcolok.
-
válasz
vakablak93 #75510 üzenetére
Tényleg!
Úgy van ahogy írod...ezt már el is felejtettem, bár a képeken is ott van, látszik. -
Speedy007
őstag
válasz
vakablak93 #75368 üzenetére
Ráadásul ha jól emlékszem annyira jól van optimalizálva hogy egy 1660TI-s laposon meg van a 100-s érték ha jól tudom
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #75250 üzenetére
Lemaradt: én szívesen viszem a clevot, akár hegynek felfelé is bringával, engem sosem zavart a mérete/súlya. Normális hatizsak kell és észre se veszem
De ahol nem férek el és nincs konnektor ott ugye halott pl:busz. -
válasz
vakablak93 #75233 üzenetére
Én is ilyesminek néztem szolgálatban be vinném és szabad órákban kicsit játszanék azokkal a régi steames jazekaimmal amik kimaradtak .Clevot már én se szeretem hurcolászni csak ha két hétre lejövök melózni. Uplay Epic menni fog rajta ?
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #75233 üzenetére
Ne viccelj, nem vagyunk egyformák, mint ahogy az igényeink se
Arra, amire neked kell, tökéletes lesz a Deck, ez vitán felül áll. Az én szűrőimen nem ment át, nekem ez így kevés, valószínűleg azért, mert nem másodlagos gépként tekintettem rá, mint ahogy az OXP-re sem. Az OXP-t mindenre, de tényleg mindenre be lehetett fogni, pláne eGPU-val. A CPU egyébként pont nagyon erős, renderben legyorsulta a 9. genes 45W-os i7-et. Nyilván nem egérmozin utómunkáztam, dokkoltam a munkaasztalon lévő monitor, egér, bill. kombóra. Úgy jobb volt mint egy erős noti, mert a monitor nagyobb volt, egér + bill meg ugye jobb, mint notin. A touchpad egyébként szerintem tök fölösleges ezeken, hiszen ott a touchscreen rögtön az ujjadnál és az analóg karok és gombok pedig egy dedikált gombnyomással egérként funkcionálnak.
Na egy szó, mint száz, teljesen eltérőek az igényeink és a prioritásaink, ezért van az, hogy téged maximálisan kiszolgál a Deck, én viszont nem adnék érte pénzt. Másodgépnek egyébként valószínűleg én is azt választanám az ára miatt. De ha AIO kell, akkor labdába sem rúg.
MaxxDamage: köszi az infót! Az enyém CC és 1TB-os
Úgyse tennék bele +1 SSD-t (most magamat nyugtatom
).
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #75223 üzenetére
Lemaradt, igaz a nagy One X player nincs benne most látom csak a mini, nem szóltam
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #75223 üzenetére
Mármint mi nem jobb semmivel mitől?
Bocs, csak az egészből lehagytad az alanyokat.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #75221 üzenetére
Mondd vissza azt a vackot, inkább nézd meg a hirdetéseimet
Ubul86:
-
válasz
vakablak93 #75040 üzenetére
Semmit.. simán nem foglalkozni a notival, vagy nem tudja, hogy összegyülhet. Plusz ha jól sejtem, esélyes, hogy volt az a laptop ágyban is... vagy olyan helyen, ahol nem vol megfelelő alátámasztás, és szedte össze a szöszöket.
-
válasz
vakablak93 #75040 üzenetére
Jó pár évnyi szösz volt benne.
Nem tudta a gazdája, hogy ezt néha ki kell pucolni. -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #75011 üzenetére
Ha most egy generáció alatt ilyet ugrottak CPU szinten, ki tudja mi lesz 2-3 év múlva. Tényleg meghazudtoló mérettel lesznek olyan számítási kapacitásra képes gépek in the future, hogy csak pislogok majd.
Öhm. Én nem a P751-re gondoltam, mint halk gép, persze tud halk lenni, ha nincs kimaxolva a power Viszont ez ugyanígy igaz az vékony kis fosi m15 R3-ra is. Mindkettőt be tudom lőni élvezhető FPS cap-el, ügyesen beállított ventiprofillal, teljesítménnyel, hogy ne visítson, de azért hangosabb maxigázon a P751, illetve más az akusztikája. A ventillátor zaj viszont engem sosem zavart (játék közben). -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #75008 üzenetére
Engem nem izgat a plusz - minusz 1-5 fps vagy a render előny - hátrány. Egyszerűen csak a kék jobban "tetszik", mint a piros
Csak egy gép van ami nem visít, de nem ismétlem önmagam.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #75006 üzenetére
Egyetlen egy típus maradt, az X170, ami MXM, nekem ez már kihalás. Ezeket a hibrid gépeket én elengedném, főleg az N960-t. Nem nagy durranás, a hűtését is beleértve, messze van a régi P sorozattól ráadásul csak non-K 65W CPU-kat támogat, ez mindent elárul.
Nálam csak intel verzió jöhet szóba, mindegy, hogy a kékek, vagy a pirosak járnak előrébb éppen teljesítményben. Az a 20-25 FPS nagyon sok, ekkora különbség nem lehet két 165W GPU között. Hol láttál ilyet? Nem mondtam, hogy Legion 7 kell, csak, hogy kíváncsi vagyok az új inteles változatára. A Ryzenes felejtős nekem. Hamarabb lesz valószínű újabb generációs AW-m, mint LegionomAz MSI GE66 vonal is szimpatikus, csak egy kicsit ráncfelvarrhatnák a hűtést. Abban továbbra is a top az XMG Oasis.
2018 #75001
Most néztem egy videót X17-el, 1440P-ben szépen fut 3070-el is. -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #74998 üzenetére
Nálam a P751 lesz az utolsó DTR, mivel kihalt a 15,6 vonal. Nekem a 17,3 már nem játszik, gpu-ban már nincs előnye a 30xx szériában egy komoly bga-hoz képest és nincs az az upgrade potenciál benne, mint a régi sorozatoknál. Az MXM felett is elment az idő. Az X170 3080-a pl. ugyanúgy 165W, mint egy Legion vagy AW. Akkor meg minek az atom hűtés, ha nincs kihasználva? Kíváncsi vagyok azért mit hoz a jövő a Clevonál, de megmondom őszintén az ufók mellett nekem az XMG Neo / Oasis a kedvencem a kis vizes blokkjával. Per pillanat jobb hőmérsékleteket és teljesítményt produkál csendben barátságos méret mellett, mint az atom X170.
-
válasz
vakablak93 #74843 üzenetére
Nem baj ha nem tudja kihajtani magát, egyszerűen csak annyira jó ajánlatnak tűnt. Ami a laposomból még kipréselhető az meg fog történni.
Ez volt amit még figyeltem hátha a végén olcsón meg tudom csípni. [link]#74844 alces :
Igen emiatt görcsöltem majd fél napot. Még a mesterre is ráírtam hátha mond valami nagyon negatívat. Az a igazság az eladónak ez a első eladása, mellesleg legutóbb az rtx5000 kártyámat is így vettem mint első eladásút referencia nélkül....semmi baj nem volt vele átvételkor akármit is művelhetett vele. Ami lett később az a én hibám, és ha most menne lehet ezt kihagyom, habár ennyiért...reménykedek hogy nem lesz semmi gond.
Tegyük fel baj esetén, gondolok arra hogy nem menne ez a kártya az adapteremmel, de hibátlan a cucc meg simán el tudnám adni akár nyereséggel is. A legutóbbi két kártya vásárlásom során megtanultam néha tényleg az van aminek látszik, nem csak trükk.
-
válasz
vakablak93 #74771 üzenetére
Hogy én is hozzászóljak ehhez, szeretem kicsit megdöntve használni a lapost, szóval egy kólás kupak helyett biztos stabil hűtőpad támasz minek nem muszáj folyton tekernie pont megfelel erre a célra. És ez természetesen asztalon. Ágyból simán lehetne (és nekem van is) egy [link] ilyen. touchpad billentyűzet egyben és ezzel nem is veszélyeztetem a lapost ha már mindenképpen ágyból navigálnék.
-
Whysperer
addikt
válasz
vakablak93 #74771 üzenetére
Nem az már bevált a dolog csak az asztal nem hordozható Én meg sokszo rnem otthon dolgozom szóval olyan kell ami id emeg oda. Szóval most vettem egyet megnézem milyen. a másik 7 évig stabil volt csak elromlott,mert a kislányom ledobta és a kitört a venti... Na nem baj ezt jónak mondták . Spirit of Gamer AIRBLADE 600 notebook 5500ft megnézem. köszi köszi..
Ahog yírtam nem fütyül a laptop,mert minden játék lefogva megy nem amxon és telejsen jó ,de akkro is ,ha az ölemben van és 50 fokso akkor is meleg egy idő után. de ezekkel meg kényelmes és még -5 fok akkro csk 45 . szóval ne tőlozzunk légyszives. -
Gawamatsu
senior tag
válasz
vakablak93 #74767 üzenetére
Ilyet vettem L5Pro-hoz...sztem nem éri meg.
Ha fütyül a gép mint állat akkor ez sem segít, hiába megy pl az összes ventije, sőt.
Mivel jó rácsos a teteje az alja meg nem nyílt hanem, jobb körülményeket nem teremt, csak szinten tart, ráadásul annak is van hangja és rezonál.Mikor meg kb filmezés van akkor meg nem kell. Kb egy hónapja vettem és 2 hete be se kapcsoltam.
Többet ér a quiet mode és ha meg van emelve a gép hátulja.
Szerintem. -
Silverboy
aktív tag
válasz
vakablak93 #74758 üzenetére
Abban javítanálak, ki hogy belpiacos nagyon erősen a notebook szegmense, de offical xiaomi. Xiaomi MI Gaming Notebook 15", Mi és Redmi jelölést csak offical Xiaomi termék kapja meg, ha az nincs akkor csak terjesztő a xiaomi (lásd rengeteg noname okosóra Xiaomi terjesztéssel)
-
denko
senior tag
válasz
vakablak93 #74738 üzenetére
+ 1 fáradt ember, oda se neki, már olvasni sem tudok már
-
denko
senior tag
válasz
vakablak93 #74735 üzenetére
Ez a Razer..< -- (L)
bár 1600 eur kint, plusz áfa, megáll majd vagy 800k-ban, ennyiért mégsem kell -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #74733 üzenetére
Valahogy az aron atsiklottam.
Kicsit szetszort vagyok mostanaban.Egy jo kis Dell 5515?
Nem 14", viszont jo kis gep.
-
denko
senior tag
válasz
vakablak93 #74733 üzenetére
amugy ugy kezdödött az egész kellene venni plusz ramot thinkpadba VM-ek miatt
De ha már ram, akkor ssd-t is cseréljük le nagyobbra mert már szük az 512-es, és ha ez megvan jólenne garit is meghosszabitani, és lásd már 130-t költönék VGA nélküli laptopra
Igy jött az ötlet hogy akkor miért is ne adnám el inkbb és rálocsolnék pluszban x forintot és veszek valami mást, 3 év garival, amin néha lazulni is lehetne, a 14-es méret bejön, nagyon praktikus.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #74687 üzenetére
Szerencsere en nem videozok, meg amugy is latok az orromnal tovabb is.
Nem csak Final Cut meg Premiere Pro meg Vegas letezik - egyik ismerosom egesz jol boldogul az ingyenes szoftverrel (D.R.) is Nvidia rasegitessel. Mondhatni a Mac sehol nincs hozza kepest sebessegben -
k-adi
nagyúr
válasz
vakablak93 #74650 üzenetére
várok is, én érzem hogy az a 40xx széria jó lesz
talán addigra (nem a bejelentése hanem a tényleges megjelenésére) rendeződnek a dolgok és ez a készlethiány-chipválság-covid stb. tragikomédia a múlté lesz (aztán valószínűleg nem)
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #74631 üzenetére
Fiam siman parositotta a PS5 kontrollert a laptopjaval es ugy nyomja a Cs-t. Szerintem nem jo a celzas kontrollerrel, nem eleg gyors, nem eleg preciz. De neki megfelel.
Nem vagyunk egyformak.
-
Pocok256
veterán
válasz
vakablak93 #74631 üzenetére
Van átalakító hozzá elvileg, meg van cloud gaming ott leht bill egérrel csapatni ha nagoyn akarod gépeden annak meg elég egy rapsby pi teljesítményt hoznia.
Egyszerűen mostani vga árakkal hülyeség lenne gamer gépet venni kivéve ha a cég fizeti
-
válasz
vakablak93 #74538 üzenetére
Csak úgy találtam. Neked nem tetszik?
Ott van minden róla miért kérdezed? Gondolom 3070-el lehet egy szinten. Megnyugodhatsz biztos nem fogok ilyet egyhamar venni, meg mást sem szeretnék mostanában.
Jó látni hogy van választék csak pénz kérdése.
-
válasz
vakablak93 #74527 üzenetére
Olyan szép a Dragon MSI, hogy ver minden csicsás Alienvare-t és karácsonyfa ROG-ot, és a többi modern gamer gépet. Nem lakkozás ami rajta van, hanem a topcase és a kijelző hátlap műanyaga van anyagában színezve
-
válasz
vakablak93 #74460 üzenetére
Ahogy kivezették a divatból úgy vissza is hozhatják, mint a 16:10 -es képméretet, főleg ha lassacskán Kína kezd dominálni az élet minden területén mint új gazdasági "vezető" világhatalom.
#74461 2018:
Vagy fillérekért vagy újonnan. Tőled biztosan nem fogok venni ilyet.
Amúgy ha úgy vásárol az ember hogy előtte megmutatja szakembernek úgy ki lehet szűrni az előéletet. -
válasz
vakablak93 #74449 üzenetére
Okés, de ha elromlik még lehet javítható mint egy asztali vga, kvázi időtállóbb, biztonságosabb használni. És ha megunod lehet külön árúba bocsátani. Flexibilisebb annál amit egy alaplapra forrasztanak.
Azok vesznek akiknek ez a vonal még bejön, megtartották a régi gépüket.....esetleg mókolják mint én hogy az új kártyák is fussanak. -
válasz
vakablak93 #74449 üzenetére
De jó, hogy rábeszéltelek!
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #74399 üzenetére
Nem tudom, azt nem ismerem
Egyébként valószínűleg hasonló, kisméretű, izmos eGPU
-
válasz
vakablak93 #74292 üzenetére
ÁÁÁÁáááá.... pont a lényeg!
hogy egy klasszikust idézzek: 3.14csába !
-
kdavid23
aktív tag
válasz
vakablak93 #74149 üzenetére
Clevo pb50-em még megvan, használom is rendesen....szuper 4k oled!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged