Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #46891 üzenetére
Szia Maxx.
Nem, mivel ez 4K Oled így csak 1440p 120Hz G-Sync, FHD-n nics G-Sync csak 120Hz!!!!
De itt két jó kis Linus teszt/bemutató: Gaming Bliss - G-SYNC on LG OLED TVs!!! / My End-Game Gaming TV - LG C9 OLED
Nekem is ekkora van csak 77C8-as és arra nem fejlesztettek G-Sync-re. Mocskok -
válasz
MaxxDamage #46920 üzenetére
Én is csak néztem!
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #46901 üzenetére
ha jól sejtem, használtan, mert árukeresőben találtam egyet 1.2 millióért
használtan én biztos nem, 2 géppel fürődtem be újonnan is, amit ugye szerencsére visszaküldhettem, de most kéztől véve már volt rá példa hogy nem jött össze, és az eladó köcsögölt (ez mondjuk 4 éve volt, de na...)
meg olvastam fentebb is hogy itt valaki vett hp omen-t, használtan,és az egyik ventije szar. Bár szériahiba ha jól olvastam, de akkor is, ott már az eladó rendességén múlik, hogy visszaveszi -e.
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #46901 üzenetére
Mennyire volt valós az az ajánlat szerinted ?
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #46898 üzenetére
az hogy most van x keret rá, az nem jelenti, hogy fél év múlva nem lesz dupla ennyi
csak most akartam gépet , de ennyi tapasztalat után rájöttem, hogy ez így nem fog menni.
-
daeyvd44
tag
válasz
MaxxDamage #46890 üzenetére
Hát jobb valóban, de azért ha 5 perc játék után ezt csinálta akkor nem tudom 1-2 óra intenzívebb használat után mit fog mutatni. :/
Még ma újrapasztázom megint, hátha csak keveset tettem rá de nem hiszem. -
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #46886 üzenetére
120 Hz 4K OLED panel van benne ami Firmware frissítéssel G-Sync compatyble lett.
Asztali gépről sajnos nem megy azonban a 4K felbontáson a 120 Hz, csak 60 Hz. Ennek az oka az, hogy az összes jelenlegi NVidia kártya túl elavult és egyiken sincs HDMI 2.1 (a TV-n AZ VAN), csak hdmi 2.0.
Tudna kiadni az NVidia RTX 2xxx frissítést HDMI 2.1-el, hogy menjen 4k 120 Hz+G-Sync is, de tuti nem lépik ezt meg és inkább megtartják az RTX 3xxx sorozatnak, hogy újabb "ok legyen a váltásra". -
daeyvd44
tag
válasz
MaxxDamage #46885 üzenetére
Megcsináltam. A max 78 volt.
De már eléggé jelentősen uv-ztam... az offset -0,135 a "Turbo Boost Short Power Max" is 70, az eddigi 78 helyett. De ugye ha ebből jelentősen visszaveszek akkor már eléggé csökken a teljesítmény is.
Egy játékon belülo benchmark során pedig 84. -
daeyvd44
tag
válasz
MaxxDamage #46881 üzenetére
Hát sajnos az újrapasztázás nem igazán segített... 86 fok volt a max egy 5 perces játék alatt...
-
daeyvd44
tag
válasz
MaxxDamage #46881 üzenetére
Ja hogy undervolt
oké, nem esett le elsőre, bocsi
most épp megvolt az újra pasztázás és stresszteszt meg. eddig 80 a max, úgy, hogy nincs csökkentve semmi. ez már szerintem jó jel -
daeyvd44
tag
válasz
MaxxDamage #46878 üzenetére
Plusz echterion
Köszönöm szépen mind a kettőtöknek az ajánlást, az újrapasztázáson már gondolkoztam és lehet még ma meg is csinálom. MX4-em van itthon. Egyébkét ez most lehet hülye kérdés lesz, de az UV pontosan mit jelent? -
válasz
MaxxDamage #46857 üzenetére
Évek óta ilyen notebookról álmodtam.
Le a kalappal a Panasonic előtt (+Clevo), és rohadjon rá az összes más hegesztett alkatrészű cucc a gyártókra.
https://www.youtube.com/watch?v=x7rt6BZYscs -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #46853 üzenetére
Szia Maxx.
Azt a Belkin kábelt nagyon is jól tudnád használni az OLED-hez, el ne kótyavetyéld.
Hát a te 6307-es az elég belépő szintű 4K UHD Tv, összehasonlítás képp mint a te géped és mondjuk egy régi "gamer-nek" mondott valami.
Nem egy kategória.
Ha egyszer rákapsz, megengedheted magadnak az OLED-et akkor ugyanígy nem akarsz majd másikat.
Mivel a 9-es sorozat megkapta a G-Sync-et, megkapta a HDMi2.1 csatoló felületett így szerintem nem kell több.
Én a helyedbe még várnék, 55"-ban a C9-nek 364K volt idáig az alja.
Most ha véget érne ez a karantén és az árak is realizálódnának, akkor ez 340-350 lenne.
Most jönnek a 20/21-es friss modellek, tehát megy még le az ár remélhetőleg.A bónusz az lenne, ha az újakra tennének Dp/mini Dp csatlakozót és ha igem akkor a régi/jelenlegi 1.4-est helyett már az új 2.0-át.
De ez sajnos csak vágyálom.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #46842 üzenetére
Szia maxx.
Jelenleg csak az LG OLED 55/65/77 C/E/W 9-es tvk tudják a G-sync-et és ami szuper, hogy 1440p és 4k-ban is 120Hz-en(ezt saját szememmel láttam és kipróbáltam) tudja!!! Lenyűgöző brutális élmény volt. Nem hiszem, hogy 4K-ban lesz egyáltalán 240Hz, de nem is kell. Tudod milyen brutális a 4K 120Hz-en G-Sync-el?
Ehhez az élményhez viszont ultra speed 48Gbit/s Hdmi 2.1-es [link] ami viszont elengedhetetlen hozzá. Ja és 4k-n kifekteti a 1080-at mert még a 2080-at is kemény munka elé állította.
Sajnos ami nekem vannak OLED-ek (c8) azok nem kapták meg a frissítést
[link] [link] [link]
Ezt hol olvastad? Elküldöd a linket.FHD vagy 4k Tv-n van meg neked a 120Hz?
Mert 4K Tv-n csak akkor van meg a 120Hz ha natív 1920x1080-ra van állítva a kimenet illetve esetleg ultra speedHDMi 2.1 kábellel van összekötve.LG OLED55C9PLA
Most elég drága, jan-febr. ban 369k volt hivatalos kereskedőnél.
LG OLED55E9pla ez pedig 480k volt. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #46842 üzenetére
HDMI lehet, hogy jó Neked, csak a frissítésnek nem biztos, hogy jó lesz.... MiniDP portról megy szépen a 240hz. Aki nem FPS őrült nem fog észrevenni belőle szinte semmit egy 144hz-es kijelzőhöz képest. Amúgy is az asztali kijelzőknél a válaszidő ami jelentősen jobb és ezáltal érezhető, csak utána lehet kukacoskodni a 240hz-en, mikor az 1ms-et kipipáltuk...
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #46838 üzenetére
Maxx nem a G-sync 120Hz, hanem a kijelződ.
Tehát egyértelmű, jobb és szerintem a GTX1080 ki is tudja hajtani.
Kérdés, hogy van e olyan játékod amit egy 1080-al 120+FPS-el tudsz játszani.A VA panel egy jobb lsd technológia mint a IPS. Nincs olyan bevilágítási anomália mint egyes IPS Lcd-nél.
A dinamikus kontraszt is sokkal jobb, a tényleges fekete szín hatás közelebb ál az OLED minőséghez mint az IPS.
Van mini DP-d, hogy az 1.3 v 1.4 verzió azt nem tudom, de mini Dp to Dp átalakítóval [link] simán tudod használni. -
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #46782 üzenetére
Asust megkerestem, annyit mondtak nem lehet rá venni kiterjesztést, és nem tudják mi van Digiprimenál, azt tőlük kérdezzem meg. Ha megveszed a kiterjesztést, Digiprime elküldi az adataid Asusnak, ők pedig kiterjesztik a garanciát, amit a honlapon is láthatsz majd (1 évvel hosszabbnak mutatja). Arra viszont kérdezz rá, hogy nem tőlük vásárolt készülékre is lehetséges kiterjesztést venni.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #46772 üzenetére
Asus honlapon nem tudtam venni kiterjesztést, de Digiprime-tól igen, ami ua. 21e volt múlt éven a +1 év.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #46777 üzenetére
Ennyit az idei gazdasági válságról. Kicsit beindultunk. Lesz itt sírás rívás.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #46772 üzenetére
Tudom semmi közöm hozzá, de mi a jó francnak? Lesz egy géped, ami annyit tud mint a mostani, melegebben, hangosabban közel 900-ért? Kettőn tolod egyszerre?
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46769 üzenetére
Csak nem grillsütőt keresel? Azt ennél olcsóbban is lehet kapni.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #46769 üzenetére
Ennyiért már majdnem Clevo P775TM-t veszel G-Sync-es kijelzővel és RTX 2080-al
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46758 üzenetére
Nem nagy, de az előző gen csúcskártyáját hasonlítod ugye össze a mostani gen. 3. legjobbjával. Sőt, a superek megjelenésével már a dobogóról is lecsúszik igazából. Nyilván nincs akkora lépés, mint a Maxwell -> Pascal viszonylatban, de azért van itt is, és ugye most egy ma még nem kihasznált új eljáráson van a hangsúly az RTX-ek esetében, nem a nyers teljesítménynövelésen.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #46758 üzenetére
Ray tracingnél jön elő a nagy különbség, ha nem hasznalod felesleges cserélni .
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46752 üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #46728 üzenetére
Szia maxx.
Tudod ezek az eredmények gép "vastagság", hűtési hatékonyság, függő.
Az ilyen összehasonlításokat amikor egy profi gamer gépet hasonlítanak össze egy "vékony" géppel nem releváns, de ettől persze kiindulási pontnak nem rossz.Rengeteget számít, hogy egy gépben milyen hűtés van, milyen vastag (thermodinamika)stb...
A te gépednek a megfelelője te is tudod a G703-as Chimera.
Annak a fs tesztje time spy tesztje 2070-nel jobb mint a tiéd, ezért se jó a tiédet a G731-el hasonlítgatnod.
Egyszer már belinkeltem a gépem teljesítmény tesztjét, aminek rendes, jó hűtése van.
Persze most mondhatjuk azt, hogy fúúúú nem nagy előrre lépés, 3 év fejlesztés, innováció csak ennyit ér?Véleményem szerint sajnos az Intel jóelőre aláírt beszállítói szerződései miatt, nem törik össze magukat.
Persze a gyártók is hibásak, amilyen pasztákat, hűtéseket kreálnak egy géphez de azért a Intel ludasabb.
Sajnos sokszor a fizika törvényeit nem lehet már meghazuttólni, előrre kellene lépni, és a gyártóknak emiatt jobb hűtéseket kellene csinálni és elfelejteni a vékony gamer gépekbe csúcs perifériákat beletuszkolni.Azért megnéznék egy 1080-at egy Time Spy Extreme vagy Fs Ultra illetve Extreme teszten (PLEASE most nehogy neki ess és megcsináld, mert agyba-főbe kínoznád azt a jó kis MSI t), szerintem ott az RTX-hez képest nagyobb eltérést mutatna.
Az Intel próbálkozik az új 10th gen "U" processzorokkal, kipróbálta az Ice Lake 10nm-es eljárást,(Core i7-1068G7, Core i7-1065G7, Core i5-1035G7, Core i5-1035G4, Core i5-1035G1, Core i3-1005G1) de nem úgy sikerült neki ahogy szerették volna és mind a sima U-s vonalon párhuzamosan és a gamer vonalon megmaradtak a 14nm-nél Comet Lake-nél.
(#46731) MaxxDamage Amennyiért azt a 3 hónapos gépet adták ASUS GAMING ROG STRIX G731 RTX 2070 annyit megért de 700-at már kérdéses. Ha részletre akarnád a t-com-tól még talán de egyösszegben?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #46734 üzenetére
Nah igen, sajnos itt nem a gyártok hibája, hogy nincs G-Sync (vagyis de amiért Optimus mellett döntöttek
), hanem a technológia nem volt alkalmas.
Eddig így működött az Optimus:
A kijelző az Intel GPU-hoz van kötve és az vezérli a kijelzőt, az NVIdia VGA csak a számításokban segít és ha még lenne is benne G-Sync license, akkor se működne, mivel az Intel VGA vezérli a kijelzőt.
Ez az alaphelyzet, azonban néhány gyártó az igazán drága szegmensben picit módosít az NVIdia által eladott Optimuson és beleszerel egy Multiplexert a laptopba:
Ennek köszönhetően a kijelző a MUX-ba van kötve és nem a VGA-ba és mindkét VGA hozzá van ktöve a MUX-hoz, így lehet váltani a VGA-k között. Alapfelállásban egyszerre csak az egyik VGA tud működni és a váltás szoftveresen működik, ami után újraindítás kell, hogy történjen, mivel újra kell bootolnia az új VGA-val a laptopnak.
Értelemszerűen G-Sync csak akkor működik ha az NVIdia VGA aktív nem nem tud mindkettő VGA egyszerre üzemelni és vagy csak A megy vagy csak B.A te MSI GT73VR géped is ilyen, van rajta dedikált gomb amivel tudsz váltani az akku kímélő Intel VGA és a gamer NVidia VGA/G-Sync között.
Sajnos nagy hátránya ennek, hogy:
1) minden váltásnál újraindítás kell
2) NÉha bebugol és fekete képernyőt ad mert az előző VGA-t kikapcsolja, de az újat "elfelejti" aktiválni.na jó,valahogy az Alienware fekete mágiával már megoldotta hogy egyszerre menjen az Intel VGA és NVIdia VGA is, de hogy hogyan az egy n agyon jó kérdés (legalábbis mindkettő látszódik az eszközkezelőben, de hogy valóban Optimus módon üzemel e vagyis webbongészésnél kikapcsolja-e az NV kártyát az másik kérdés).
Na de most a finomság. 2020 nagy előrelépés Optimus terén, mert végre az NVidia megunta a sírást (egyik felhasználó azért sírt mert nem kell neki G-Sync és inkább akku idő kell, a másik meg azért mert játszani akar kell a G-Sync) és megcsinálták a saját megoldásukat. Gyakorlatilag összeolvasztották az Optimust a laptopgyártok MUX megoldásával és ennek gyermeke lett az idén érkező Optimus Advanced:
Ezek alapján már NVIdia előírja a gyártóknak, hogy mindenki szereljen be egy külön NVidia chip-et, ami terheléstől függően választ az Intel VGA és NV VGA között. Ez az NVIdia chip fogja kezelni a kijelzőt és mindkét VGA ehez lesz kötve vagyis a korábbi megoldással ellentétben a G-Sync license-el ellátott VGA-nak a kijelzőt nem az Intel VGA-n keresztül kell elérnie, hanem az NVIdia chip-jén keresztül, ezért a G-Sync is működni tud. Az MSI-nél látott MUX kapcsolóval ellentétben itt a váltás hardveresen és szoftveresen is történik valós időben, így nem kell minden váltásnál újraindítani a gépet.
Röviden ezzel az Optimus megoldással végre mindenki boldog tud lenni és ha vonaton utazva dolgozni akarsz akkor az Intel VGA üzemel és ha játszani akarsz akkor pedig az NVIdia VGA kapcsol be automatikusan G-Sync támogatással a megnövekedett terhelést észlelve.Eddig hivatalosan a Lenovo jelentette be hogy az új 7i és 5i laptopok már ezt alkalmazzák és egyszerre lesznek Optimus+G-Sync képesek is, de gondolom más gyártótól is jön majd ilyen gép.
5 évbe telt, de végre NVidia megcsinálta, hogy Optimusos gépen is legyen G-Sync
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #46726 üzenetére
Pont te mondod? Én is akarhatok többet.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
AZéert azt is vegyük figyelembe, hogy jelenlegi Optimus technológia mellett pár FPS-el gyengébben is teljesít a vga a dedikálttal szemben.
Talán majd a már érkező új Optimus esetében ahol már G-Sync is támogatva lesz már nem lesz az a pár elveszett fps -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46731 üzenetére
Kb. annyira éri meg, mint egy Lambo mellé venni egy Corvette-et.
Ha van rá az embernek pénze és tetszik, akkor meg kell venni, de 700k-ból már jobb gépet is lehet kapni (már ha a telekomos ajánlatot nézed), én tuti nem kínlódnék vele. -
echterion
nagyúr
válasz
-
Gergello
addikt
válasz
Rosszul emlékeztem, ez a kártya a GTX1080-hoz áll közel.
-
Balázzs
senior tag
válasz
MaxxDamage #46675 üzenetére
Árukereső-n nem találtam 2070-es verziót, anno amikor ASUS-okat nézegettem és elvetettem, mert ha nem volt itthon forgalmazásban nem foglalkoztak a géppel gariban. Mondjuk ez 3 éve volt, lehet azóta változott az üzletpolitikájuk.
A hőfokokat nézve ráférne egy pasztázás az tuti.
-
válasz
MaxxDamage #46681 üzenetére
Látom elmúlt a ruppótlanság....
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46682 üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46673 üzenetére
Ugye nem a saját MSI-det akarok ERRE lecserélni?
Más téma, mindenkihez: elkelt a procim, így most kellene valami K-s procit szereznem mielőbb, hogy ne maradjak játék nélkül sokáig. Egy 8700k az mennyire jó proci? Úgy értem, 6 mag, meg ht, és az inteles sebezhetőségek miatt kicsit ódzkodok a ht-től, pedig lehet, nem is kellene. Ha ilyet veszek, vajon megjelenik egy olyan opció a bios-ban, ami szokott az asztaliknél lenni, hogy ki lehet kapcsolni a ht-t? Akkor meg tudnám nézni, hogy milyen lehet egy sima hatmagos a gépben. Vagy ne szarozzak és vegyek egy 9700k-t? Az mondjuk plusz 30-35ezer lenne a 8700k-hoz képest.
-
gago1975
őstag
válasz
Szia Maxx.
Csak nem vettél egy ilyet?
Csak nem ezt ASUS GAMING ROG STRIX G731 RTX 2070
Szerintem ha ezt vetted meg vagy ilyet és ennyiért akkor nem csináltál olyan rossz üzletet.
Normál RTX2070 van benne és nem max-q.
Viszonylag jó, szép 144Hz-es kijelzője van, tűrhető közepes hűtéssel.
Eszmecseréltünk itt nemrég erről a gépről
(#46502) echterion
(#46504) gago1975
(#46505) KillHates
még te is valamilyen szinten hozzászóltál.
Itt van teszt is róla : Asus ROG Strix Hero III G731GW Review
Ezek az értékek stock pasztával. Neked pedig otthon úgyis van sokkal jobb amivel jobb eredményeket tudsz elérni.De ez azért van sokkal jobb ajánlat is17" ba, pld ez : Clevo P775DM3-G i7 7700K/GTX 1080/32GB Corsair DDR4, én lehet ezt venném.
-
Balázzs
senior tag
válasz
NVIDIA GeForce RTX 2070GPU frequency/ Core temp (after 2 min)GPU frequency/ Core temp (after 30 min)ASUS ROG Strix G7311461 MHz @ 73°C1398 MHz @ 79°CHP Omen 17 20191483 MHz @ 72°C1474 MHz @ 74°CASUS ROG GL704G1595 MHz @ 83°C1588 MHz @ 83°C
Similarly, the ROG Strix G731 was very loud during gaming as well. What is interesting, though, is that it manages clock speeds that are 130-200 MHz lower than its predecessor. At least the temperature is significantly lower as well and despite being loud, it is nowhere near the hairdryer of a laptop ASUS ROG GL704. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46509 üzenetére
Akkor ezeken az árakon mit ajánlasz neki? Mert azt könnyű ám mondani, hogy szar, azt mindenki IS tudja.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46453 üzenetére
Utólag megnézi, hogy mennyire vágták át vele.
-
válasz
MaxxDamage #46443 üzenetére
Én is ezt mondtam 👏👍👍👍👍
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #46323 üzenetére
Pontosan az. Ha te is így vagy vele van remény.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #46274 üzenetére
Pont azért kell letesztelni mielőtt alap mindennapos használatra tennéd. Nyilván hallottad már nincs két teljesen egyforma cpu egy adott típusból sem. Még az is lehet kis állítással, ha eltalálod, stabilabbá válik, jobban érzi magát mintha gyári paramétereken hagynád. Így jobb is lehet.
Persze ott a korábbi történeted, így érthetően félsz tőle. -
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #46267 üzenetére
En arra emkelkszek hogy alltalanositas volt egy eset alapjan.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #46193 üzenetére
Elég sok volt azon kívül, nem oly rég adtam el 17-est, DamianB-nél teljesít most szolgáltatot épp
-
boff
senior tag
válasz
MaxxDamage #46069 üzenetére
Akkor ennyi
max megy tovább, meglátjuk az új pasztával mit produkál meg egy hűtővel.
-
válasz
MaxxDamage #46052 üzenetére
Talán szeptemberre.
-
válasz
MaxxDamage #46028 üzenetére
Ez egy LVDS-es gép; szerintem a GTX780 ami maximum belemegy.
Más csak egy kérdés, hogy ez mitől SLI-s? -
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #46031 üzenetére
Mint ahogy előttem mondták, nem érné meg neked, sokat fordítottam rá. És vigyázz, ha már linket nem adsz, ezekből semmi sem mindegy, szerencsém volt, ha olyan messzire nézel mint ami most nekem van. Ne vágj bele, beszélj inkább privátban KH-val.
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #46031 üzenetére
Szerintem hagyd.
Mindent venni kell hozzá, hogy fel tudd hozni egy mai technikai szintre. -
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #46028 üzenetére
Csak nem beszereznél egyet? Jó árban árulja valaki?
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #46025 üzenetére
Ne hergelj!
Kb ilyen van nekem is, kinézet 99%.....nekem is Medion Erazer-em van, abból csinált KillHates MSI-t. Akkor te még nem voltál itt aktív a topikban.
Ez amolyan GT70 klón vagy tudom is én.
Szóval mondanám minden ami most nekem benne van. Persze az alaplap nem mindegy, hanyadik generációs i7 stb......ezt nem vágom. Talán a 4.gen az a tuti fejlesztés gyanánt. Kérdezd a mestert. LVDS...eDP. -
Vasy09
őstag
válasz
MaxxDamage #46000 üzenetére
Köszi! Akkor nézelődök, hátha találok egy jót!
De mondjuk egy VS vagy VY is jó lehet, ha az akadna horogra, vagy azokat hagyjam!?
-
Dani3457
tag
válasz
MaxxDamage #45979 üzenetére
Rendben Köszönöm a válaszokat! Ezek közül amiket fentebb linkelt kollega predator a legbarátibb számomra .
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #45885 üzenetére
Ez nem teljeseb igaz azert de ar ertekben mindenkeppen
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #45881 üzenetére
A 1080 mindenre eleg... ha vki megvenne 870em korrekt aron visszamennek 1080ra
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45872 üzenetére
De az ssd-k ilyen idő vagy írás garanciásak nem? Samunál ha eléri a garantált írás mennyiséget akkor már ugrik a garancia hiába van vissza akár a fele a garanciális időtartamnak.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45840 üzenetére
Engem meg a lapos motivál és az amiért van, vagyis értem hogy kiszolgáljon. Jól is néznék ki ha mindig a gari miatt stresszelnék(nem azért vettem), főleg ha ott van KillHates. És igen semmi sincs ingyen, még szép, a gép sem volt.
Futott már át rajtam annyi hdd az életem során, tudom meddig és hogyan bírják a strapát. Arról nem beszélve 1 év alatt már változik minden, mit akarunk, hogyan gondoljuk. Még szép hogy ha kell megbontom a lapost és egy adattárolót simán kicserélek szempillantás alatt, az nem munka és hozzáértés, mint felrakni egy csupasz rendszert. Csak lazán, élvezd ki ami van. -
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #45841 üzenetére
Én se értem hogy minek akarsz hdd-t belerakni, főleg ha van vagy 2 TB SSD-d.
Ha gyűjtögetésre kell (film, sorozat, kecskepornó) (habár ezeket se értem mi értelmi gyűjtögetni), akkor miért nem állítasz már be egy NAS-t? Azt ráadásul mindenről bármikor eléred...(#45843) MR007RM Dolgozd már meg az én gépem, hogy ne 1050Ti legyen benne meg ez a fostos i5, hanem valami jobb. Letérdelek eléd ha megoldod. Azt felejted el, hogy a notik 90%-ban forrasztva van minden.
-
válasz
MaxxDamage #45841 üzenetére
Szerintem is kár de majd látod . Közben megnéztem 512 GB van PM981 ben durva látni hogy már 23 K körül is van két éve vettem a 961 et 45 K körül.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #45829 üzenetére
Bulk tarolasra, jatekokra, torrentre pedig siman jo a WD Blue 3D 2TB vagy az MX500, azt a kb. 230EUR-t siman megeri mindketto hogy ne kelljen HDD-t rakni a gepbe. Amit neztel 7200RPM meg elegge hangos/rezgos is a sima 7mm 5400-asokhoz kepest.
-
válasz
MaxxDamage #45829 üzenetére
Tényleg nem láttál ? Mintha láttam volna aprón de lehet tévedek.
Én már nem veszek a gépbe HDDt torrent is ssdről fog menni . 1+2 tb -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #45797 üzenetére
Szia Maxx.
Ezek között a 2tb-s olcsóbbak 7mm-ek, ezek közül tudnál választani
[link] -
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45816 üzenetére
"Ilyen Barracuda és társaik (ami 7mm magas) meg biztos nem lesz vételezve, mert az kuka kategória kb."
Ja persze
Én erről játszom, tökéletes.
És még annyit az adatátvitel talán a fájlrendszernek köszönhetően gyorsabbnak tűnik ssd-hdd(ha barracuda) viszonylatában, ezt pont tegnap vettem észre. A rendszer ssd/hdd is GPT.
(#45830)MaxxDamage:
Pedig jó az mindenre hidd el.Rendszer ne arra menjen és minden rendben.
Egyébként jól felmentek az árak ahogy nézem.
-
MR007RM
addikt
válasz
-
Raymond
titán
válasz
Pedig annak amit linkeltel ugy sok ertelme nincs 330EUR+ aron ha 2TB SSD-t kapsz 210-240EUR kozott es az sokkal gyorsabb (Crucial MX500 vagy WD Blue 3D).
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #45817 üzenetére
És még a prociban lévő előrelépésről nem is beszéltünk, egy ezer éves GTA V-ben is ég és föld a difi (volt alkalmam ezt is saját kezűleg tapasztalni).
-
MR007RM
addikt
válasz
Nem tudom mit nézel, mérsz, de a kérdésed és aztán a válasz meglepett. Nekem van 2TB SSD és 2TB HDD is és teljesen ugyanaz a méret ha egymás mellé teszem őket. 1 szabvány, megy egymás helyére. A változás a GPT fájlrendszerűnél van 3GB kapacítástól ezek nagyobb méretűek, vastagabbak(ilyenem van most a gépben), és csak GPT fájlrendszer lehetséges rajtuk.....telepítőlemezzel tudtam csak partitionálni, és állítólag jobb, mint az MBR, biztonságosabb adattárolás, és használat szempontjából, ha jól olvastam. Nézz utána!
Szóval a 2TB HDD még jó neked. -
Raymond
titán
válasz
Nem ugy nez ki:
"I opened it up this morning...
It will not support a 15mm tall HDD without modification. It's limited by the space available between the top of the drive and the bottom cover. I suppose one could cut a hole in the cover and let it protrude or design a new cover that gives more clearance."
Innen: [link] legalul, kepek is vannak. -
szapor_v
csendes tag
válasz
MaxxDamage #45721 üzenetére
Szia!
Ebben a gépben is 6820HK proci van? Mit csinál olyan esetben, ha ráeresztesz egy aida stabilitás tesztet, mekkora mértékű a hőmérséklet ugrás? Nekem Asus G752-es gépem van és itt marha nagyot lép a proci 40->95, ha nincs UV és visszavéve 3.00GHz-re az órajel. -
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #45775 üzenetére
Haha.
Na ettől tényleg mindjárt rángatózni fog a szemöldököm.
Kicsit túl sok gépet megforgattam most az elmúlt 2 évben, jó lenne letapadni valahol. -
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #45773 üzenetére
Kérem tőlük ajánlatot G751 alaplapra, kíváncsi vagyok a válaszukra.
-
Vasy09
őstag
válasz
MaxxDamage #45768 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Jó nekem az utángyártott! -
Vasy09
őstag
válasz
MaxxDamage #45760 üzenetére
Köszi, ezt néztem én is! Itthon esetleg?
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45761 üzenetére
Ez most csupasz seggel ment a hűtőpadra. Itt egy régebbi képem a modellről csupasz seggel:
Lehet hogy naív vagyok, de hogy csak meg van emelve a gép és csupasz seggel hűtőpadon van és a difi csak 2 fok, az botrányos. Nem is a hűtőpad cover plate-tel és anélkül között van ennyi, hanem... dzsízösz még a heatpipera is megy a levegő nem csak a ventikre. Ha ezt a gépet beleb@sznám egy hordó cseppfolyós nitrogénbe még akkor se lenne alacsonyabb hőfoka. Nem vagyok mohó g3ci, mert még száraz gittel is korrekt a hőmérséklete, de így a hűtőpad a szememben már kuruzslás kategória.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45734 üzenetére
Én is leszedtem pro verzát most az új rendszerre, megy talonba, jelenleg csak az igpu megy.
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45736 üzenetére
GPU 1 fokkal tért csak el, az teljesen oké. A CPU viszont 7 fokkal melegebb lett a tavalyi 68 helyett most 75 fok volt a plafon és a 4. mag maximális órajele visszaesett 200MHz-t ebben a tesztben. A pontszámok viszont nagyobbak lettek, de teljesen elhanyagolható értékkel. Hát ez pasztázás után kiállt. Később még futtatok pár tesztet, hogy pasztázás után jobb képem legyen az egészről.
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45734 üzenetére
Hát igazából az időjárás ezt nem befolyásolja negatívan, júliusban melegebb volt mint most.
Megcsinálom ugyan azokat a teszteket amiket akkor és megnézem úgy az eredményeket. Most elég lesz nekem a basic verzió is 3dmarkból.
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45732 üzenetére
Pár fokot romlott szerintem a júliusi értékekhez képest és még a gyári paszta van rajt. Leszedem a firestrikot ha steam is úgy akarja, és összehasonlítom aztán eldöntöm mi legyen.
szerk.: steamen már nincs fennt a 3d mark ingyenes alapcsomag? Ami linkről odavitt volna az csak fizetősre mutatott. Techspotom megtaláltam a basicet, de ez akkor is furcsa.
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45727 üzenetére
Csak úgy kísérletezni nem akarok, mert másik paszta nincs itthon és jelenleg max webshopból tudnék rendelni, de csak egy pasztát nem fogok most rendelni. Hát a lekvárt nem tudom, lehet hogy jól hűt, de a hangyák miatt kihagynám.
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45723 üzenetére
Szerintem a matricákra gondolt, a bill. védő első ránézésre fel sem tűnt.
Más.:
Találtam itthon egy kis pasztát és érdekelne hogy a Deepcool Z5-ről van-e valakinek véleménye? Találtam egy régi táblázatot és az alapján nem volt rossz, de mondjuk ezt a pasztát is kb. 5 éve vettem, bontva és használva volt már, de ez gondolom nem olyan romlandó mint a nádudvari majorannás májas.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #45723 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #45721 üzenetére
Gondolom az utolso kepet elnezve Gergello-nek mar rangatozik a szemoldoke
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #45688 üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #45607 üzenetére
Maxx, te a swiss modelleket nézed, én pedig a magyar "nem szürke importost".
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45587 üzenetére
".....,de már egy ideje nem is játszom és van mikor 2-3 napig (vagy 1 hétig) be sincs kapcsolva a noti."
Csak nincs valami baj? Tessék játszani, akinek ilyen gépe van az nem hanyagolhatja. Megérdemli a kényeztetést a gép is meg te is.
Sokba került, be kell hogy hozza az árát.
Próbálj ki valami más gamét.
Mondjuk már én is többet nézek vele sorozatot, sőt, egy szoftveresen haldokló géppel nincs is olyan kedvem játszani, szeretem a rendet, a feeling is oda. Nem tart minden örökké. -
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45572 üzenetére
Messze van még az hogy kevés legyen 16GB. Persze ha már régóta nem volt kikapcsolva a géped, és a háttérben több minden meg van nyitva, lehet kevés, de az nagyon extrém felhasználás. Ha játszol akkor zárj be mindent.
Nálam most jelen pillanat 52% ram foglalt isten tudja mire, mindegy, már több napja fut a gép + valami beállítás is nyomja fel, ha kell újraindítom. Nem foglalkozom vele. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #45572 üzenetére
Alig van ami tobbet hasznal mint 16, epenisz meg
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #45396 üzenetére
Szerintem irónikusan érthette ilyen srgb lefedettség mellett.
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #45396 üzenetére
A serpenyő kijelzőjét idézőjelbe írtam, ha nem vetted volna észre. (62.1% sRGB, 43.2% AdobeRGB) Venne a tök ilyen konyhai segédeszközt.
-
válasz
MaxxDamage #45342 üzenetére
Azért 4.255$ egy kicsit elmebeteg árazás egy MSI-ért...
(meg egy Alienware-ért is
)
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #45347 üzenetére
Jól tetted. Izgalmas idők jönnek, végre. Legalább processzor fronton, ha már vga-szinten elviselhetetlen monopólium van zöld részről.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45347 üzenetére
Miért ne? Anyagiakon kívül mindenben támogatlak.
-
motifator
senior tag
válasz
"Super Max-Q". Főnök, nem kéne ennek a motornak még egy turbó, hogy jobban menjen?
De, rakjunk bele, de a henger leömlőket szűkítsük le 2/3-ra, mert sokat fog fogyasztani. -
MR007RM
addikt
válasz
Ezekben az ínséges időkben ilyet linkelni vérlázító.
Még jó hogy semmi szükség ilyen hardverra, ha csak nem akarok 4k-ban játszani. -
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage #45304 üzenetére
Ez nem vitas, de az msi geped ehhez kepest egy ormotlan lassu tegla lesz nemsokara
nem vagyok oda az asus gepekert se a markaert, de ez a macbook pros design es ilyen teljesitmeny melle igencsak szemre valo.
mellesleg linus videoban 1440 dollaros arat ad meg -
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage #45298 üzenetére
Hat amiutan megkente vassal majdnem hozta az asztali 9900k szintjet cinebenchben, ha neked ez gyenge akkor en kerek elnezest
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45237 üzenetére
Én valójában azért örülök az igp-nek, mert lehet egy biztonsági dolog, ha a dvga beszarik, akkor attól még tudom használni a gépet. Praktikus is lehet.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45235 üzenetére
Azért érdekes.....most a szinte még szűz op-n lefuttattam a Superposition-t és rendesen lement. A másik rendszeren nem ment csak az igp. Talán így is jó lesz akkor, ez van ezzel kell beérni.
Jó, amíg tudom használni mindenre amire megkívánom. -
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45232 üzenetére
Én nem cserélek mostanság drivert csak ha baj van......ja még úgy sem mert crack kell! És persze mindegy is nekem csak menjen minden, egész értékűen funkcionáljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest