Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dhampir #78024 üzenetére
Régebbi 6-ik generációs Intel + R7 370M VGA. Ez utóbbi a halmozottan hátrányos, mert a switchable graphics csak a gyári driverrel működik (2019-es volt a legfrissebb) viszont a 2019-es driver miatt meg már a VLC is nyünnyög... Így összepatkoltam egy viszonylag friss 2022-es Adrenalin driverből és a 2019-es Radeon driverből valamit ami még messze nem tökéletes. Majd még holnap patkolok rajta, aztán remélem menni fog.
Csak olyan gáz, hogy az nVidia még a desktopomban lévő relikviának számító baromi ritka GTX690-hez is ad vállalható support-ot, adig az AMD minden generáció frissítés után valahogy feledésbe taszítja a régi chipset-jeit.
Mentségükre szolgáljon, hogy viszont a Dell G5 5515-ösben a Ryzen5 és a kis VEGA4 tökéletesen működött az nVidia RTX3050-el, szépen kapcsolgatta az oprendszer GPU-kat
Nem erőltetik az AMD-ket az nVidia mellé, hanem nincsen más alternatíva a megfizethető piacon; ha i9-est szeretnél az eleve egy államadósságnál indul és kontrollálhatatlanul tud melegedni, viszont az AMD GPU-knál meg elképesztően nagy a szoftveres kavarodás most; az elmúlt időszakban kijött egy csomó új GPU és alig bírják szoftveres oldalról patkolni a support-ot. Még úgy is hendikeppes az AMD, hogy eleve erre optimalizálják a játékokat a fejlesztők, mert az XBOX-ban és a PS-ekben is AMD szív dobog... -
motifator
senior tag
válasz
Dhampir #77734 üzenetére
Ha megengedsz egy kis pontosítást. Thunderbolt port létezik, thunderbolt csatlakozó szerintem nem
. Intel laptopok esetében az USB-C csatlakozó lehet thunderbolt port is. Ez a legegyszerűbben úgy derül ki, ha a kis villám ikont is látod a csatlakozó mellett feltüntetve.
Intel laptopok esetében sem törvényszerű, hogy egy USB-C port tudja a thunderboltot, ha nem tudja, akkor csak egy "sima" usb adatátvitel ikon van feltüntetve mellette.
AMD laptopok esetén egyelőre nincs Thunderbolt funkciója az USB-C portnak, de ez változhat, ugyanis nem ördögtől való egy AMD-s cpu esetében sem a Thunderbolt funkció megléte. Példálul asztrali gépek esetén a B550 / X570 chipset egyes gyártók alaplapjaiban (pl Gigabyte, ASrock) támogatják a Thunderbolt 3 funkciót, ez idővel beköltözhet a laptopokba is. -
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dhampir #77338 üzenetére
valami régészeti expo van, emagon ez is előkerült:
Lenovo Legion Y730-15ICH 81HD003VHV 345k
15.6" fhd, intel core i7-8750h, 8gb,1tb hdd+128gb m.2, Nvidia gtx1050ti -
válasz
Dhampir #76587 üzenetére
Azt írták decemberre módosult a megjelenés, de a jelenlegi háború mindent módosítani fog nem várt módon.
Mást sem csinálok csak lesem az Ukrán webkamerás állásokat mikor lesz már ennek vége, habár ha megnézem T.L legújabb videóját semmi jóra nem lehet itt ebben számítani. Kedvencem egy orosz propaganda youtub-os cím ahol számomra érdekes dolgokat látok és még tetszik is. Én orosz párti vagyok, lettem....hosszú és sajnos nem e topik témája, meg inkább egyik sem. Lényegében már régóta figyelem mi megy a világban és pont ezért is vásároltam be mostanság.....költöttem a sok pénzt olyanra amire gondoltam nem kidobott pénz...több laptop és hozzávalók ez a videokártya is nem utolsó sorban ezért. Talán túlzottan elméletes ember vagyok, de sajnos eddig minden úgy alakult ahogy számítottam. Az a világ ami nem rég volt nem igen fog már visszajönni. Azért reménykedem hogy az emberek legalább itt kis hazánkban elkezdenek gondolkodni azon ami most megy, nem csak a kormány propaganda hírfolyamot figyelve mint a koronavírus kapcsán, mi érdekes módon hirtelen elpárolgott pár nap alatt, hanem meghallgat sok embert a témával kapcsolatban és csak az után alkot komoly véleményt hogyan menjünk tovább.Hiszem lesz azért Stalker 2 legfeljebb a világ keleti régiója felé fogok utalni érte.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Dhampir #76380 üzenetére
Az a baj az ilyen házakkal, hogy szar a szellőzésük. Lányom gépe egy Alienware X51 R2, abba pl. már egy 1650-et se tudok anélkül beletenni, hogy ne főzné le magát. Egy 1050 még elvan benne vígan, de felette halál. Plusz most még mindig drága azért egy 1650 sztem, legalábbis a teljesítményéhez mérten, mondjuk olcsóbb se lesz mostanság az euro árfolyam miatt.
-
Speedy007
őstag
válasz
Dhampir #75783 üzenetére
Lenovo esetén én azt vettem észre az a hülyeség van bár valamilyen szinten érthető a gyártói szempontból de felhasználói oldalról nem igazán hogy a "fapados" modell is megkapja ugyanazt a funkció gomb kiosztást meg a hozzá való gyártói útmutatást mint az "extrásabb" kivitel peidg haszna nincsen neki a szerencsétlen user meg nemt tudja hogy ő melyik modellt vette mert annyira nem jártas benne néz mint a hal a szatyorban hogy nem működik neki semmi sem ami oda le van írva..
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
Dhampir #75340 üzenetére
Csak win alatt probaltam, ott az elso kb 2-3 evben jo volt, azota van ez.
Rakeresve azert eleg sok embernel elo jott ez, mas Dell modelleknel is:https://www.dell.com/community/Inspiron/Problem-with-INSPIRON-15R-5537-AMD-RADEON-HD-8850M-DRIVER/td-p/7574582
Egyebkent a gep ettol eltekintve jol mukodik mar 8 eve, a megoldas a csere lesz remelhetoen egy Legion 7-reY
-
-
Chaladys
csendes újonc
válasz
Dhampir #75055 üzenetére
Igen, olyan. Nagybátyám vette meg, de rájött, hogy neki a Legion jobban tetszik külsőre. (Csak ezen nem magyar a billentyűzet...)
Teljesítményben neki elvileg elég lenne a gtx1650, csak régi-régi MMO-val játszik, mással nem. Én meg azért néha néha játszok mással is.
Ami nekem gyengének tűnik, az a kijelző tartó zsanérok, minden más, így elsőre úgy tűnik, hogy rendben van.Billentyűzet cserére tudtok ajánlani valakit, illetve, honnan tudnék beszerezni magyar nyelvű billentyűzetet, akár palmresttel? (akkor nem kéne szétolvasztgatni a műanyag kis tüskéket, amik tartják a billentyűzetet.)
-
hito
nagyúr
válasz
Dhampir #74384 üzenetére
Nem csak papíron, a valóságban is érezhetően erősebb az Iris XE (96EUs). Volt egyszerre Aya Neo-m és (Ryzen 5 4600U) és OneXPlayer-em is. Nem véletlenül az utóbbit tartottam meg
Egyébként ha gyengébb lett volna, akkor is ezt tartom meg (mérföldekkel jobb), de szerencsére nem így volt. CPU-ban bizonyos helyzetekben az i7, másban a Ryzen volt az erősebb. Összességében GPU-val együtt viszont egyértelmű az Intel előnye.
Más:
Ma ilyen külföldről megjövős nap van úgy tűnik, mert nekem is megérkezett a Sonnet Breakway Puck Radeon RX 5500XT-m
Hát, mint az álom, úgy működik az OXP-vel. Belső kijelzőre is prímán renderel, ettől kicsit tartottam, mert olvasni rémtörténeteket, miszerint eGPU Radeonnal csak külső kijelzőn működik. Bullshit, ne higgyétek el!A méret valami egészen hihetetlen, szemtelenül apró!
Az egész elfér a tenyeremben. Így van értelme az eGPU-nak, nem úgy, hogy egy noti vagy kis gép mellett ott a behemót, órmótlan nagy dög, ami önmagában akkora, mint egy PC. Majd lövök képeket, meg nyomom a teszteket is, de érzésre nagyon rendben lesz.
Ami kicsit furcsa, hogy mintha indokolatlanul forró lenne. Játék alatt (GoW) 77 fok körül volt és GPU-Z-ben GPU Temperature (hot spot) sorban 95 körül ugrált. Egyébként mit jelent ez a rész? Fölötte egy sorral a sima GPU Temperature jóval kevesebb volt (az említett 77 fok).
-
vakablak93
őstag
válasz
Dhampir #73423 üzenetére
Mivel te csak egy streamet azaz egy VP9 videót nézel, azt mondom röhögve.
Attól függ hogy a proci támogatja-e alapból, de ha nem akkor is Fhd felbontásig meg tudják ezek a régi 2 magos procik is oldani erőből a videó dekódolását nagyon lazán.
Erőlködni fognak alatta mint a fene, értsd egy Chrome ami alapból megeszik 4 magot + ez és már a határain van a szerencsétlen, de menni fog teljesen simán.Amit viszont kétségbe vonok, hogy van/volt-e az adott laposban 5Ghz képes wifi kártya (illetve 5 Ghz router hozzá), anélkül akad mint a fene a Geforce Now, még Fhd-ban is.
-
FőDudu
veterán
válasz
Dhampir #73390 üzenetére
En utobbit hasonlitottam ossze a razeremmel amikor KH-nal jartam.
Kijelzo persze nem olyan (Razernel azert a 300Hz-es szinhelyes kijelzo eleg szep), de a tobbi nagyon rendben volt. Nem egy olcso szarnak tuno gep. Nagyon egyben volt, nincs flex semerre. Minosegileg joval feljebb kategorizalnam mint amennyibe kerul.Raadasul a haz - es ha jol emlekszem akkor a hutes is AW szintu.
Ki nem probaltam, de kezbe veve nagyon meggyozo gepecske volt. -
válasz
Dhampir #73265 üzenetére
Fut az régebbi cuccoson is. Nem tudom hány fps nálam, mert az MSI AB itt nem üzemel, de ultra vagyis maxon a P5200 szépen fut teljesen játszható. Le is foglalt szépen (HW info szerint) 8,5GB VRam-ot, amit nem tudom egy 3060 vagy egy 3070 hogy köhögött volna ki főleg egy 3050Ti ultran.
És mind ezt 4/8 -as procival, pedig 6/12 és 8/16 az ajánlott. Hosszútávon a minőségi megjelenítés miatt kell a 8GB feletti fedélzeti memória, vagyis 3080-as a nyerő sajnos. Vagy egy jó quadro. -
schottgun
tag
-
válasz
Dhampir #73265 üzenetére
Ne haragudj, de akinek FullHD felbontáson nem elég egy 3050 teljesítménye, az játsszon azzal ami vele egyidős
Ott legalább garantált a happy-finish
Azért vicc, hogy már ha valamin nem megy 200 fps-el a fosofgyuti, akkor az már hulladékEz olyan mint a mai autógyártás; ha nicsen egy autó 150 lóerős akkor az már ilyen-olyan fostalicska. Apáinknak meg érdekes módon elég volt a 36 lóerős Wartburg is a boldogsághoz
-
válasz
Dhampir #73257 üzenetére
Bárcsak ne akartam volna a csipeszes írómmal felnyomni a 110W vbios-t a kártyámra, ami sikerült, csak aztán
.....az biztos számomra hogy a Stalker 2 még a régi kártyámon is simán fog futni az Unreal Engine 5 miatt.
A Chernobylite is repeszt még ezen a régi kártyán is, ami megmutatja
kb mire számíthatok azon paraméterek mellett amit használni szoktam. Ha nem akarok "8k, 300fps, 36000000Hz"
mellett élvezkedni akkor nem fog csalódás érni. Bár jós nem vagyok meg követni sem követem ki mit mondott erről-arról, az eddigi tapasztalataimra támaszkodva nem izgulok túlságosan a Stalker miatt. Sokkal inkább mi lesz az elkövetkező időszakban, milyen világ fog felépülni azok részéről akik alakítják.
Nem szeretek korlátok közé szorulni, a régi laposok sokkal jobban bejönnek mint a mostaniak amik lassan megmondják mit hogyan használhatok. Rossz előérzet vesz körül. Mondjuk most hogy beszereztem + 2 Gt70-es lapost a meglévő mellé eléggé lenyugodtam.....na hogy egy egy komplett gépet olcsóbban vagy azon az áron szereztem be mint egy "új" alaplapot magában.Hát érdekes. Nekem csak a játék miatt fontos a bizonyos naprakészség. Amúgy csak netezek, filmet nézek szóval semmi munka. Viszont ha kárt idéztem magamnak az megnyom, nem beszélve hogy nem megy az ego -mhoz, azt vissza kell csinálnom kerül amibe kerül.
Továbbá jó érzés hogy lego hardver birtokosa vagyok, a hibás komponenst külön tudom választani, mint most és azért tudok tovább létezni akkor is ha nagy baj lett. Lesz ami lesz túlélem és ha nem akkor idővel orvosolom. Az a HD 4000 is jó sok mindenre annyira nem szaladt el még a világ.
A lényeg nem mindig a teljesítmény a nyers erő számít, inkább az hogy boldoggá tegyen az ami van. -
-
Picco
addikt
válasz
Dhampir #72055 üzenetére
igen, tobbfele kijelzovel szerelik.
valoszinu ez a 120hz 45% NTSC szutyok van az en legiononba is, de jobban van hangolva mint a amit a razerbe tettek, ami szinten 120hz volt, na ott ertekelhetetlenul rosszak voltak a szinek.#72043grizlisandor: igen, szerintem odabiggyeszthette volna, de evvan, ha nagyon meg akarjuk tudni legalabb keresheto.
-
DonDragonka
őstag
válasz
Dhampir #72035 üzenetére
és amúgy ezt, mármint amit írtál, mégis mi céllal tetted?
Nem szakmai, nem vicces, és semmihez nem kapcsolódik amiről épp csevegünk.
Unatkozol és gondoltad bedobsz egy kis Asus fikázó hozzászólást? Hátha megint elindul egy kis szájkarate. Menő, rangodhoz méltó, gratulálok -
-
echterion
nagyúr
válasz
Dhampir #71595 üzenetére
Írtam én mást? Nem. Amit linkeltem német Dell gépeket, azt azoknak, akit érdekel a kinti vásárlás. Itthon sokkal drágábbak, a G15 10. genes procija meg ugyanazt tudja minimális eltéréssel, mint a 11. gen. De persze lehet venni fancy 11. genes gépet, mindennek csak a pénztárca szab határt.
Az meg, hogy milyen színű, azt a típus száma megmondja, a webshopok képei rendszerint el vannak bacarintva, ezt kb. mindenki tudja és diegho nem is említette, hogy ez neki számítana.
-
Speedy007
őstag
válasz
Dhampir #71488 üzenetére
Hallottam már róla csak azért említettem a Dell vonalat is hogy mutassam hogy jóval drágább mint a közkedvelt Legion széria.. És ne emiatt legyen hajba kapás a hétvégén a csendesen olvasók miatt hogy már megint a Legion folyik a csapból is a szlovák beszerzéssel együtt..
-
Speedy007
őstag
válasz
Dhampir #71460 üzenetére
Lenovo shopnál áfa mentesen vásárolsz csak amelyik országba kérted annak a közterheit számolták fel utána.. Végül is GTX 1660TI-tól jóval "időt állóbb"... De alapból szlovák közterhekkel van hirdetve az adott masina csak külföldi megrendelés esetén játszik az előbb említett lehetőség. Ha jól emlékszem volt itt egy fórumtárs aki az állítólagos külföldi megrendelés stop előtt rendelt onnan de még igy is a szeptemberi itthoni árakkal számolva úgy 60-80k körül spórolt rajta.. 380-390k körül vette szálítással+ magyar áfávál itthon ez 450-460k körül volt a rádiumnál akkor
-
válasz
Dhampir #70914 üzenetére
nmikola keresett meg privátban, és arra reflektáltam itt is a publicban.
Itt a nagy lehetőség számodra is, hogy végezz egy kis kutatómunkát!
De vigyázz, mert a google egyre megbízhatatlanabbGyanítom, hogy ugyanerre az eredményre fogsz jutni Te is; a gyártók fillérb@szása nem ismer határokat!
Milyen géped van most? -
gago1975
őstag
válasz
Dhampir #69228 üzenetére
Szia.
hogy kapható lesz-e még a Lenovo Legion 5 16ACH6H notebook?
1. Ez a 16ACH6H nem legion 5 hanem Legion 5 Pro (nem mindegy!!!!!) és az 600 és 630K környékén volt mindig is elérhető, az itthon soha nem volt "olcsóbb"-an.2. Ha a sima Lenovo Legion 5 15ACH6H kérdezed, akkor most jelenleg 480-ért adja a Mysoft 8LENOVO LEGION 5 15ACH6H 82JU002SHV (spec:82JU002SHV)-t,
A Radium pedig nemcsak a 82JU002SHV-t, hanem a 82JU002THV-t amiben erősebb CPU Ryzen 7 5800H RTX3060 van, is 480K-ért [link] adja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-roller topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged