- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
Én nem azért használok erős lapost mert "cool a mobilitás",hanem mert muszáj a mobilitás,nagy a különbség
Két helyen vagyok naponta 12-12 órát, 2 asztalit meg aztán végképp baromság lenne összerakni,meg állandóan ide-oda másolgatni a cuccaimat...nálam ez kényszer megoldás,nem azzal van a baj hogy nem tudok számolni,mert pont egész nap azt csinálom szinte 20 éve...
-
Yeffy
veterán
nem tudom.. ajj.. de olyan jó lenne egy Aw-t birtokolni...
meg mégiscsak mobil.
de persze, így nem túl sok értelme van. akkor már inkább egy PC. csak az ölembe vevős dolog meg sokat számítana.
igen, olyan nehéz lenne? hmm...Még nem jött a clevo marketinges user a topicba - ezt most nem teljesen értem, mi ez a clevo?
mindegy, majd úgyis kiderül holnap, most megyek elteszem lassan magam. holnap visszanézek -
cuebler
senior tag
köszönöm szépen a szíves válaszokat. sajnos sokat utazunk, muszáj neki laptopnak lennie
k-adi: nem volt az olyan nagy teljesítmény, a saját érdeke is, hogy jól tanuljon. szülőként ennyit tehetek ezért. igazából a félévi bizonyítvány után megígértem, ha év végéig 0,25-öt javít a tantárgyi átlagán, kap egy játékra alkalmas notit. jelenleg ott tartunk, hogy két tantárgyból dicséretes, 0,6-ot javított és jobb az átlaga, mint általános iskolában. úgy gondolom, ennyi biztatás kijár neki... amúgy meg ha nagyon visszaesne, kezemben lesz egy eszköz arra, hogy tanulásra sarkalljamez itt? [link]
-
Jazz
veterán
Válaszolok helyette: Szerintem a "játszani is lehet" alatt azt értette, hogy mediumon fut mondjuk a gta 5 25-30fps-el, hiszen ezzel már vígan lehet játszani is. (Kielégítő, hisz lehet vele játszani is. Ellentétben egy 150k-s notival ahol vagy el sem indul, vagy 5fps-el szaggat tehát játszhatatlan.)
A high-end kompromisszumokat nem ismerő kategória meg a "max beállítással fut minden 60+fps-el" fanatikus szint.
-
Dhampir
félisten
A Strix egy ősi vámpírszövetség neve.
-
-
Bjorngolf
tag
Őőőő igen. azt az egy infot elfelejtettem mondani hogy azért kell notebook mert PC-re nincs hely. A szoba amiben lakunk párommal nem nagy, 2 notebook elfér az asztalon és ennyi nincs több hely. Szóval ezért nem lehet PC. És későbbiekben várhatóan munka miatt is kell majd a laptopot hordozzam.
remélem igy érthető már
-
phg
csendes tag
Tudom már lejárt lemez a kérdésed
, lehet már saját tapasztalatod is van, de azért megírom ; a p771zm hűtése teljesen korrekt módon 80C alatt tartja az i7 4790K-t(4,4Ghz). Engem meglepett hogy a 88W-os TDP és ilyen teljesítmény mellet Játékban 76-78 fokon , stressz teszt alatt 83-86 max. Throttling-nak nyoma sincs , furcsa de igaz
, vagyis miért lenne furcsa - hisz erre találták ki
-
capulet75
addikt
Hagy kérdezzem már meg, de neked mi abban a visszás hogy fetrengsz a fotelben, vakarhatod a ballst miközben összekonfigurálsz egy gépet olyanra amilyenre akarod, nincs az hogy "most csak ez van, talán a jövő héten jön másmilyen". Kihozza a postás, és max ha nem tetszik, hát visszaküldöd, és money back.
-
Sidorovich
senior tag
Valóban a Lenovo felé húz a szívem, de közel sem annyira, hogy az esetleges szar garanciát bevállaljam érte. Azért egy 300.000-es gépnél, ha baja van, nem szeretném 1-2 hétnél több időre mellőzni, meg idegeskedni miatta, hogy megcsinálják-e rendesen. Ezért érdeklődöm most utána, hogy netán volt-e valakinek a közelmúltban Lenovos garanciális ügyintézése, javult-e már a dolog, vagy aktuálisak még az 1-2 éves rémtörténetek?
A Dell is nagyon tetszik, amennyire én tudom, elég jó minőség is és komoly szervizük van, az összes hátránya az i5 és DDR3 memória, ezekből viszont úgy, ahogy én használom, valószínűleg nemigen vennék észre semmit. (Maximum ha épp töltő nélkül, IGP-vel játszanék valami régebbi játékot valahol, úgy tudom ott számít a memória sávszélesség
De ez sem egy túl életszerű eset)
Ráadásul a Dellnek elvileg jobb kijelzője is van elvileg.
-
Sidorovich
senior tag
Nos igen, ezek jó hardcore gamer gépek, végül is a topic témája is az, de nekem a játék másodlagos lenne.
Ezért gondolkodom inkább a 15 colos és kecsesebb Lenovoban vagy Asusban. Persze hébe hóba játszanék rajta, ezért is ide írtam, de csak DiRT Rally, Kerbal Space Program, War Thunder és hasonló gépigényű játékokkal, kb. heti nagyon max 10 órában. A maradék időben netezésre, 1080p (később talán 4K) filmezésre és hobbi szintű programozásra (Visual Studio 2015) lenne.Az előző gépeim egy Lenovo Y580, utána pedig egy ASUS G551 (csak régebbi kiadása) volt. Többnyire meg voltam velük elégedve, főleg a Lenovoval.
Amennyire nézem, ez az új Y700 is megfelelő lenne nekem ez a teszt alapján, csak a Lenovo garanciális ügyintézésnek rossz híre tart vissza egyelőre.
-
-
Muerte
Topikgazda
Nem tudom most hol tart a dolog,de tavaly hallottam panaszokat,hogy nem akar sikerülni a honosítás és akár számlát is kérhetnek,az ebay-es számlák nagy része meg khm...Most ha én eladok neked magánemberként tegyük fel egy még garis AW-t,számla meg már nincs meg (vagy nem is vót
) akkor az kapufa,ha gariztatni kell.2 éve még bediktáltad a ST-et a supportosnak és csak annyit kérdezett milyen alkatrész kell,vagy hogy kit küldjön a lakásodra és mikor lenne jó neked.
-
Muerte
Topikgazda
Ez a része abból a szempontból kényes mert hiába vásárolod meg akár hivatalos cégtől ebay-ről,mostmár hogy éljen a garancia itthon is ahoz honosítani kell a gépet és ez nem minden esetben jött ösze a vásárlóknak,vagy csak nagyon nyögvenyelősen.Amikor nekem volt egy hasonló esetem akkor meg a supportos erősen pedzegette a témát hogy ezentúl majd csak az itthoni cégektől vásárolt gépekre fog élni az NBD gari,azt hogy azóta mi lett,hol tart ez a dolog azt nem tudom.
spyduck: Az ebay meg a paypal is még von az eladóknak a végén az árból vagy ~10%-kot összesen és még így is féláron adják
-
x_o_n
veterán
Igen
, az egy teljesen korrekt hangfal,és jó hangkarival gyönyörű extra hangzása van , igazából a következő lepcsőfok amit érdemes megvenni az már az 40-60k közötti kategória,így ez szerintem nagyon jó vétel.
Igazából az anyaghasználat, hűtés, konstrukciós hibák miatt nem ajánlott a lenovo,régebben azért voltak jó modelljeik, bár a hibák ott is jelentkeztek.
-
x_o_n
veterán
Én elhiszem,és egyet is értettem volna ha nem hallottam volna egy másik gyártó jbl-hangszórós modelljét...
Mellesleg lássuk be...jbl,onkyo..teljesen mindegy,hangszóró kell mind mellé.Pld a genius fadobozos kis hangfala megszégyenit sok mindent,és megfizethető kategória..prima hangminőséggel -
Dhampir
félisten
Na ez az, hogy olyan laptop kellene, ami "megbízhatóbb", mint egy kimondottan "gamer pecsétet" kapott laptop, de néhanapján játszani is lehessen rajta, tudjon egy kis "multimédiát".
Eddig a legjobb videokártyám egy AMD FirePro M5950 volt, legalább annak a teljesítményét hoznia kellene.
A Lenovo Y700 AMD-vel még jó is lehetne a szörnyű kinézetét nem számítva, ha nem lenne egy árban az Intel+Nvidia laptopokkal.
-
Dhampir
félisten
Csak érdekelt, azért kérdeztem rá.
Szerintem 30-40 ezer forintot ne próbálj meg így spórolni
Ha csak annyi gondom lenne.
Esetleg egy felnőtt, dolgozó emberen keresztül 0%-os THM-el lehetne boltból venni, ha újra lesz olyan hitellehetőség és ez a gép is szerepel majd benne.
Az a baj, hogy a K501LX i3 proci és a G/N 551JW között nincsen semmilyen játékra is használható alternatíva, a K501 pedig optikai meghajtót sem kapott és sok olcsó alkatrészt tartalmaz (gyenge webkamera, mono mikrofon stb.)
-
-
x_o_n
veterán
Melyik support volt ez
Nézd ha éppen csucskarival veszed tényelg csak amiatt érdekes,amit lentebb irtam,könnyen cserélhető és nem maradsz gép nélkül mig a garizás tart.És a másik,mire megérné cserélni...addigra mindent kell,én emiatt nem is erölködtem skylake+980+ips +ddr4 el ,mint lentebb olvashatod méd a haswell+880 is sokmajd cserélem 2 év mulva másra,ilyesmin amugfy is kár agyalni,a gyártok mint lentebb irtam nem erre álltak be,nekik nem éri ez meg...sajnos
-
x_o_n
veterán
Igen ,segitőkészek.
Nem ez a gond amugy hanem mikor érdemes váltani,elég sok változóra lehet számitani,cpu,gpu,bios stb,igy vagy minimális felfelé váltás(ami nem biztos hogy megéri)vagy új gép vásárlás,senkinek nem célja a gyártók közül hogy te majd belerakhassad a 2 év mulva kijövö 1020gtx titán 4 m-et vagy a core Z x10es cput vagy a ddr6-otmindig van és lesz változó,nem éri meg zöldnek lenni nekik,abban nincs profit
-
x_o_n
veterán
biztosan van különbség..
Én azt vettem észre itt kint pld a sláger godolom az ára miatt is a p177sma ,én is azt vettem,nem bántam meg,másnapra itt volt,árban ennyiért más gyártó max 940-950el kézforraló gépeket ad...
Amugy a predator visszhangja elég negativ eddig,hiába állitottal standot az mmben,ahol eddig az asus volt... -
Mydgard
tag
-
Jazz
veterán
És itt nem űrhajót kell építeni, vagy irodaházat, klímarendszert, vagy motort tervezni...sz*os laptopról van szó ami egyszerű mint az ék, úgy kell összelegózni, nyavajás pár centis csövekkel, meg két pici ventillátorral. Egy vicc az egész. Kizártnak tartom hogy ez "elbaltázás". Direkt ilyenre tervezték a mérnökök. De hogy miért...azt csak a termékmarketing istene tudhassa...
-
Jazz
veterán
A laptopmedia mindig így tesztel. 100% CPU jó sokáig, majd ráküldik a GPU-t. Így lehet látni hogy van egy egyik a másikra befolyással, és hogy milyen mértékben.
(Döbbenet, hogy ilyen túlárazott gép ilyen *hűtéssel....ááá...no comment)
Hogy ki fogja ezeket a gépeket megvenni? Aki vakon vásárol, vagy nem is ért hozzá. "Kívülről jó is, meg pofás, meg jó drága, akkor biztos nagyon jó..."
-
vandor01
senior tag
-
ZuziqHUN
csendes tag
Sziasztok!
Hát köszönöm a gyors válaszokat. Igen, németországban élek és a korlátozott hazajárási lehetőség miatt szóba se jöhet az otthoni vásárlás. Én is beleszaladtam a tipusba, itt viszont azok 1.9K-tól kezdődnek. Találtam egyet 1.8-ért abba ugyan csak 970M van de ugy érzem nekem az is megfelelne ráadásul 980M-es alig akad. Nem tudom vannak e ilyen gépek a fórumlakók tulajdonában, arra lennék kíváncsi hogy tisztességes használat mellet meddig élnek ezek? Sajnos manapság már nem élnek a minőségi cuccok sem olyan sokáig. Az otthoni gépembe egy 9 éve gyártott q6600 duruzsol 3gigára húzva és csak úgy hullanak el mellőle az újabban gyártott vga-k. Ha számolnom kell vele hogy 2-3 év és beadja a kulcsot akkor szívesebben kötnék esetleg kompromisszumot és 2 év mulva vennék inkább újat. Annyira gyenge lenne a 960M hogy érdemes kiadni érte azt a kisebb vagyont? Azért valljuk be, 5Killa az rengeteg lé vannak otthon emberek akik azért 4-5 hónapot dolgoznak. Na mind1. Egyszerüsítsük le... q6600+660gtx+4giga ram, ezt hajtom otthon és nem vagyok elégedetlen. Hozna az általam említett g771 egy picivel jobb teljesítmény vagy inkább felejtő...?
Üdv. Zsolt
-
Fücsök007
őstag
Ez így túlzás azért. Létezik TN panelből is használható kijelző mobil és asztali változatban is, függetlenül attól, hogy notiknál elég sok gagyi TN panellel szerelt gépet árulnak. Egy minőségi TN panellel ha nem akarod profi képszerkesztése használni(oda már 100% sRGB panel kell amúgy is), akkor lehet alternatíva jó áron egy mezei IPS panelhez képest. És az IPS panelek között is nagy a szórás képminőségben, hisz az sRGB és kontraszt arányok nagyon eltérőek is lehetnek.
-
Darth_Revan
veterán
Annyibol mar jobb a laptopba rakott GTX980 az asztalihoz kepest, hogy mig az asztali varians eseteben max 4GB memoriaval vasarolhato, addig a laptopba rakott varians eseteben lesz 8GB memorias is. Sot, a Clevo P870DM -G eseteben jelenleg csak 8GB memoriaval szerelt varianst lehet vasarolni.
A Clevo elerheto lesz 980M SLI-vel is, 980-bol jelenlegi tervek szerint nem lesz SLI peldany.
GTX980 eseteben keves lesz az MXM csatlakozon kapott aram, igy az asztalihoz hasonloan meg egy kulon csatlakoztatott kabelen keresztul fog kapni egy kis extra kakaot.
Clevo P870DM-G eseteben eltero lesz a GTX980 es M SLI hutese, nehany kep a GTX980 huteserol: [link] 1 ventillator az lga1151 tokozasu asztali CPU-nak es 2 ventillator a cserelheto asztali 980 VGA-nak.
Az hogy tobbe kerul e a 980 az M-eshez kepest es mennyivel pontosan azt nem tudom, meg utana nezek, azonban osszeallitottam egy Clevo P870DM-G gepet EU eladonal Intel Skylake 6600k procival, GTX 980 8GB VGA-val, fullHD kijelzovel, 8 GB Ram-al es HDD/SSD nelkul az ar 750.000 Ft-nal allt meg. Ez 1 bolt ara, par het mulva mas bolt lehet lentebb nyomja az arat.
Update: meg egy kep a P870DM-G 980 vga hutesrol:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged