Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
Bedepi #73977 üzenetére
igen, nem lesz olcsó és igen jó lenne úgy kiadni rögtön gen1-et hogy minden klappol... de mint látjuk korábbi tapasztalatok által, sajnos nem így megy más gyártóknál se laptop iparban, az autó iparban meg főleg nem... sőt ott néha még visszafelé is sikerül fejlődni 1-1 szériának..
Annyit tudok ennél a konkrét modelnél, hogy lehet elvileg lesz külön kit hozzá utólag, illetve még javában tart az igényfelmérés, user feedback... szóval ja, ez egy prototype, próbálkozás de ezt valamilyen szinten ők is elismerik.. aztán ha bejön azaz sok jó visszajelzést kap, akkor a gen2 már jo(bb) lesz (remélhetőleg).
Ezért is, én pl. akármennyire is cool-nak tartom ezt a megoldást, gen1-t nem vennék, de látom rajtuk az igyekezetet és van bizodalmam benne, hogy ha most nem is javítják már nagyon a terméket, mert már úgymond "kész", a gen2 már jobb lesz valószínűleg és azt már talán valóban megéri majd megvenni akinek ilyesmire fáj a foga. A mostanit meg azoknak akik szeretnek béta-tesztelők lenni
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #73938 üzenetére
Tavaly év vége felé elég jó akciókat láttam a német Dell-nél rájuk, 2000€ körülire jött ki egy 2080S gép a kuponjuk elsütése után. Gondolom, futtatják ki erősen.
Mod: most 2100-ért látom náluk 10700-zal meg 2080S-rel. Ram meg ssd kell még bele az összképhez. Ennyiért szerintem már meggondolandó vétel lehet, ha valakinek elég ez teljesítmény, mert ennél fentebb nem lesz ez a gép.
16GB ram és 512 SSD-vel 2054€ -
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #73936 üzenetére
Nem tudok rosszat mondani rá, mert bármi nyavaja volt vele, szinte azonnal jöttek és javították, ráadásul sikerült a teljes vételárat visszakapnom tőlük, mikor jeleztem neki, hogy kicsit sok lesz már a javításból. Szóval ha legközelebb ennyi pénzt szánok laptopra, szinte biztos, hogy megint AW lesz, jó eséllyel az R2-es A51m, aminek már sok gyerekbetegségét javították, így egy 2080S-rel elég jó gép.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #73929 üzenetére
Nyilvan nalam sem fullra terhelve bir egy munkanapot. Igazabol sosem probaltam meg mit is birna 2-3 futo VM eseten jol megterhelve.
Nekem foleg tavoli eleres, kozben zene (web radio vagy spotify), radugva vagy BT-on egy DAC (attol fuggoen fules vagy fejes szol eppen) - a fenyerovel es a vilagitassal nem vacakolok, ami jolesik. 1 vm altalaban fut.
Szoval mondjuk ugy 'lajtos' office taszkok. De ott viszont nema.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #73926 üzenetére
Most puhatolom en is ki - ugy tunik 2 fele megoldas is van. Az egyik a PS now elofizu - amikor PC-t tudod jatszani a PS jatekokat. Mar ha jol ertem.
A masik meg a tavoli eleres amikor PC vagy epp mobil telefonon tolod a jatekot amit a PS futtat.
Engem mindketto erdekel - ha rajottem mi kell hozzajuk akkor majd kiprobalom.
Egyelore itt a PS5, gyerek nyomja a jatekokat lemezrol. Aztan az elofizu majd kiderul. [link] -
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #73924 üzenetére
Na ezert jo a Razer
Prociban eros, grafikai eroben szerintem felso kategoria.
Osszessegeben a jol hasznalhato kompromisszum. Es meg nem jardalap.Jo kijelzo, jo uzemido - persze teljesitmenyben a jardalapok lenyomjak, de ez el is varhato ha mar vagy 2x nehezebbek es 2x vastagabbak. VC hutes, alap dolgoknal nema.
Az enyem nagyon bevalt - arra amire kerestem tokeletes. 1 munkanapot lazan kibir akkurol - es ha kell teljesitmenyben is ott van.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #73922 üzenetére
En arra tippelek, hogy jonnek majd a MAC procihoz hasonlo, jol skalazhato, irdatlan teljesitmenyu de kis fogyasztasu procik - ahhoz nem kell majd komoly hutes.
Akkuidonek is jot tesz majd.Kulso GPU meg jol el lesz majd TB4 vagy egyebb kulso hazban.
Tok felesleges tobbszaz wattot disszipalo GPU-t egy 2 centinel vekonyabb hazba beeroltetni.
Sokkal egyszerubb kulso hazba rakni. Ettol meg hordozhato marad - es legfokeppen 2x lehet lehuzni a usertVagy konzol. Ha nem FPS, akkor streaming is jatszik. Konzol otthon ul a nappaliban, user meg akarhol jatszik tavolrol. Errol szol az egesz 5G mizeria, nem?
Nekem is befigyelt a PS5 a nappaliba, lassan majd kisakkozom hogyan megy a tavoli jatek.
Hogy PS now vagy mi kell hozza az majd kiderul. -
Astor22
tag
válasz
Bedepi #73454 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, a teljes értékű 2070 található a gépben, őszinte leszek nem vagyok nagy fps huszár, sem a grafika nem izgat annyira, csak hogy élvezhető minőségben tudják játszani más nem. Egyébként csak szinte warzone ra lesz használva... Az eszi a vásár rendesen, egyébként nemrég adtam el a gépem, i5 9600k és gtx 1660 volt benne 16gb ram kíséretével, ha azt a teljesítményt hozza bolog vagyok
-
k-adi
nagyúr
válasz
Bedepi #72213 üzenetére
"az összes predatort kb 1 kalap alá veszik"
Igen ez a probléma, kicsit vásárló-megtévesztés is (persze aki ennyiért néz gépet az remélhetőleg jobban utánanéz, blabla). Az meg egyértelmű, hogy nincs vélemény az 1,7 millios gépről, mert új még de ami lényegesebb, annyiért azt senki (legalábbis épeszű) nem fogja megvenni csak elég mókás látni hogy van "81 vélemény" és az oldal tetején ahol csak annyi látszik: "Predator Helios tulajdonos" de hogy melyik az már nem, az már csak a vélemények szekcióban van jelezve.. de itt inkább a termék ára a gond, de az nagyon
Mondjuk a 3D bolt-séta jópofa, hogy mondjak valami jót is a site-ról -
Darth_Revan
veterán
válasz
Bedepi #59046 üzenetére
Nah hát akkor aki olyan hülye az vegye is meg, én akkor se fogok ha fejre állnak előttem. Ha ugyanannyiért érkezik új G733QS készlet (RTX 3080+300 Hz FHD kijelző), mint amennyibe most került, akkor talán veszek egy másikat (amit első körben vettem vissza kellett vinni, mert pár napon belül pixelhibás lett), de ha rádobnak az árra és már 1.2-1.5 misiért akarják adni, látva, hogy a hülye kriptohuszárok megveszik a lassabb 2080S-t is 1.6 misiért, akkor inkább áttérek PS5+ Series X-re és még akkor is ha veszek egy jobb fajta IPS HDR monitort+munkalaptopot, még akkor is marad bőven pénz ...
Nagyon felháborító már amit művelnek és a szégyen az, hogy az emberek még ezt támogatják is. Felkerül kétszeres áron egy RTX 3080 dekstop vga egy boltba és nem az van, hogy mindenki hátat fordít és bojkottálja, hogy a boltok lássák, hogy ennyi volt a lehúzás, nem, élő emberek+botok százai habzó szájjal klikkelget, hogy megvehesse mert annyira megszállottan kell neki és fél, hogy nem lesz több esélye ...
Ezzel a pixelhibával is rohadtul kezdhetnének valamit, főleg a prémium kategóriában ... új AW gép esetében is sok felhasználó pixelhibásat kap, hiába kerül netto 1 misibe...volt olyan is aki visszaküldte, mert pixelhibás volt, majd amikor pár hét múlva megkapta a csereterméket az is pixelhibás volt
-
2018
senior tag
válasz
Bedepi #58915 üzenetére
Nem tudom hol kell kikapcsolni hogy csak a windows hoz jöjjön update. 5let? Nos a win updatét is használtam. Meg az asus saját szoftverét hogy minden fel legyen frissitve. Nem segit semmi új chipset driver rátelepitése a régire stb. Hogy ne ragadjon be 500 mhzre le kell hajtani a fedelet készenlétibe küldeni majd vissza vagy újraindulás. De hideg inditáskor teljes kikapcs után beragadva marad az rtx 3080 szuper lassú igy.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #58855 üzenetére
TS nalam nem indul automatikusan - sot nem is feltetlenul lenne jo, ha vissztoltene egy olyan allapotot amikor valami nem atombiztos.
A Razer Synapse progijaban lehet a profilokhoz mindenfele dolgot beallitani - ott majd belovom az energia takarekos beallitasokhoz, egyebkent meg mehet stock beallitason.
Mivel van hardveres programozom es a bios tartalmat el is mentettem (meg a gep elso inditasa elott), igy a gep halala eseten is vissza tudom irni a Bios tartalmat a chipbe.
Nekem igazabol mindegy mivel oldom meg, a lenyeg az energia takarekos mukodes.
Minnel kevesebbet fut el, annal tobb lesz az akkuido.Meg nem probaltam az akkus uzemidot. De azt majd kiprobalom default es javitott fogyasztassal is. Csak kellene 1-2 nap amikor lesz 6-8 oram netezni
Teszterek szerint 6-6,5 orat bir a gep mindenfele mokolas nelkul - ha ezt jol kinyujtjuk kijohet a munkanap siman.Egyelore esely sincs az irodai munkara az elkovetkezo 1 honapban - Covid gondoskodik a tartos tesztuzem itthoni kiprobalasarol.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #58853 üzenetére
Igen, azt en is eszrevettem, hogy leallitas utan eltunik a beallitott allapot - sleep vagy ujrainditas utan viszont nem.
De:
- ezek szerint direktben a CPU regisztereibe beirva az ertekeket a chipset nem feltetlenul tud rola.
- lehet a Bios megfelelo mezoit hasznalva mas lenne a helyzet.Razer forumon is azt javasoltak a tuningosok, hogy TS-el ki kell kiserletezni a stabil ertekeket, majd azokat a Biosba beirva kiprobalni. Majd ha ott is stabil, akkor a TS ini fajljat torolni kell.
-
válasz
Bedepi #58833 üzenetére
Ahogy írtam, azoknak akiknek BGA-s gépük van!
Nekem M15R3-am van, amiben a legkeményebb BGA sparhelt fűt egy 10980HK képében. Nem is lehet lehűteni, de folyékony fém nélkül IDLE is trottyolt, ami azért már erősen vicc kategória, Cryo-tech 3 ide vagy oda... Szóval vasalás nélkül élhetetlenek az anorexiás gépeink.
-
isti0308
csendes tag
válasz
Bedepi #58824 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, amíg a normál jó minőségű kerámia pasztával is nekem tetsző hőfokokat produkál a gépem, addig nem akarok bele folyékony fémet!
Ha nem is hozza a -15 fokot, szerintem ha már 80 fok alatt megáll terhelés alatt és ezt tartja is tartósan az már elég jó!
Látod, az aida is olyan mint a benchmarkok, nem igazán életszerű...
Bár mondjuk az előző notim egy g752vs-nél a need for speed heat tudott csinálni játék közben a vapor chamberes hűtés ellenére a 6700hq-nak 83 fokot amire az aida sem volt képes! -
isti0308
csendes tag
válasz
Bedepi #58810 üzenetére
Ezt örömmel hallom!
Sajnos a mai világba már első dolgok között kell hogy legyen a pasztázás, az új noti vásárlása után!
Ha megnézed én is azzal kezdtem, és csak superposition alatt hozott -10 fokot a GPU-n valamint javult picit a teljesítmény a proci meg persze trottyolt a francba!
Nézd
Szörnyű ahogy kinézett!És az a baj, hogy sajnos nagyon sokan bedőlnek a marketingnek, pl az asus elvileg így helyezi fel a folyékony fémet....
Gyakorlatban meg így néz ki egy 2 milliós mothershipen:
Ez pedig egy i9-es Chimera gyári folyékony fém pasztázása:Szóval a folyékony fém pasztára is rá kell nézetni, és nem kell mindent feltétel nélkül vakon elhinni, amit mond a gyártó!
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #58790 üzenetére
Eleg sokat meregettem ma a GPU-t, MSI Afterburnerrel - ott ha nagyon leveszem a feszt, akkor visszalep a desktopra, vagy Superposition alatt csak zene van es nincs kep.
De az nem a proci miatt van.
Stabilan megy, de itt mar nem csendes a gep - ez a performance profile ahol mar hallhatoan mennek a ventik meg akkor is ha semmit nem csinal a gep.
Meg dolgoznom kell rajta, mert 4,2GHz folott megy a proci meg uresben is.
Azaz be kell allitgatnom az energia takarekos dolgokat itt is.Ha meg nem performance profilban van, akkor megy rendesen a speedstep, ott teljesen nema a normal dolgokhoz.
-
gago1975
őstag
-
isti0308
csendes tag
válasz
Bedepi #58752 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy az én GPU-m a legf@szább ever, mert biztos vagyok benne, hogy a 2080s-s Clevok, vagy gago új 2080s-es helios 700-asa többet hoz nála! Csak arra akartam reflektálni, hogy az én 2 generációval “elavultabb” és kb 2 évvel ezelőtti GPU-m grafikai teljesítménye alapján nem látom azt a hatalmas előrelépést amit már másodjára promóz az nvidia!
Persze lehet hogy csak én látom így, de egyelőre én nem érzem azt hogy bármelyik jelenleg a piacon lévő 3000-es GPU-val szerelt notira szívesen váltanék a jelenlegiről!
De azt azért némi kétkedéssel fogadom, hogy a 2070s-ed legalább ennyit hozna grafikai pontszámokban mint az én 2080-am...
Esetleg tennél fel pár screenshot-olt eredményt, (superposition 1080p extreme, fire strike és time spy) hogy láthassuk?
Persze nem mondom, hogy lehetetlen, csak meglepődnék rajta de nyugodtan cáfolj rám tényekkel! -
echterion
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #58574 üzenetére
A Razer bolondbiztosra csinalja a gepet. 55W tartos CPU, 90W max.
55w az power es thermal limit eseten lep eletbe.Na a 90W tegnap ki is jott - aztan undervoltolva mar csak 70 volt a max, de az is elerte meg a 95 fokot durva hajtas eseten.
Visszabb kell venni a turbo es egyeb beallitasokat, akkor (a hasznalok szerint) tartos 4,2GHz tarthato a limit alatti erteekekkel. Nem olyan rossz az. De nekem nem ez a celom, csak most kivancsisagbol ramentem a gep hataraira - tudjam merre az elore.
Ugy tunik kifogtam egy eleg takarekos CPU-t. A tobbi meg keplekeny.
Persze a limitek kiiktathatok, a hutes megtamogathato cooling paddal, stb.
En nem mennek ebbe az iranyba. -
-
-
motifator
senior tag
válasz
Bedepi #58504 üzenetére
Én most csak csendben olvasgatom az új szériás noti teszteket, a jelenlegi konfigom még valószínű kiszolgál legalább 3-4 évig, ha a gép is úgy akarja. Addigra már nvidia a 40xx szériánál fog tartani, ha a dtr vonal is megmarad a clevonál, akkor nagy esélyel ott látok egy feljebb lépés lehetőséget. Van gép, ami tetszik bga-s vonalon, de én az X170-en kívűl most nem vennék mást. Sőt, most Kdavid23 gépe a legütősebb ajánlat, ha nem lenne gépem, már neki sem lenne X170-e. Most per pill. kormány csere lebeg a szemem előtt, egy Fanatek szettre nagyon csorog a nyálam...
-
Pocok256
veterán
válasz
Bedepi #58494 üzenetére
Hát aki keres talál most 15 sec keresés után már 400k ért találtam egy ilyet ...
Szerintem 300-350k körül sem lehetetlen ... -
motifator
senior tag
válasz
Bedepi #58496 üzenetére
Persze, akad jó áron is gép, de azon az egyen megakadt a szemem. Mellesleg én használtan nem biztos, hogy vennék bga-s gépet, garival még talán, de egyszer felültem a clevo vonatra, nincs kiszállás. Csak ezért vizslatom a piacot, hátha jön szembe valami jó vétel, akár cpu, vga nélkül.
A családban is van egy G5, de a Dell-től, kíváncsi vagyok mit bír majd ki, még van rajta 2 év gari. Eladva nem lesz, majd megy a fiúknak amíg bírja. Így, hogy meg van kenve fémmel + NT H2-vel egész jól muzsikál, de teljesen más világ, mint egy barbone. Ehhez is 250 körül van egy alaplap, idővel talán olcsóbb lesz, vagy nem. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Bedepi #58423 üzenetére
Én már csak azért se vennék 144 Hz-es kijelzővel szerelt gépet ha nem muszáj, hogy V-Sync ne okozzon mikroakadást.
P775TM1-G esetében figyeltem meg, hogy RTX 2080 mellett Rise of the Tomb Raider már elérte a 144 FPS-t néhány helyen. G-Sync mellett is szükséges a V-Sync bekapcsolása mivel ha 144 Hz-es kijelzőn 144 FPS fölé ment a játék, akkor kikapcsolt a G-Sync.
RoTTR esetében tökéletesen ment, azonban amikor elérte a 144 FPS/144Hz-et akkor V-Sync korlátozta, hogy továbbmenjen, azonban az látható mikroakadást okozott.
240/300/360 Hz-es kijelzőnél nincs ilyen baj, mivel a legtöbb játék nem fogja elérni azt a felső határt, így nem kell, hogy V-Sync beavatkozzon és ezzel mikroakadást okozzon. (V-Sync nélkül még rosszabb lett volna). -
válasz
Bedepi #58417 üzenetére
Nézd ennél minden paraméter ugyanaz mint egy rtx 2080 super esetén, csak ugye tudjuk hogy az adott órajelektől ennek mentén fogyasztástól függ végül mit hoz. A notebookcheck -ről nem lehet mindent pontosan levenni, mert egy adott típusból is több van.
Jelenleg a mostanim a vram sebességen(kb a fele) bukik egy 1080-hoz képest, meg is látszik a méréseken....+ - a cpu nem olyan izmos, bár ez a rész elhanyagolható szerintem ameddig a mutató nem akad ki, vagy nem szól bele annyira.
Ennél a kártyánál már kapnék GDDR6-ot is több cuda mag, dlss......stb
Biztos hogy valamit nyernék vele. Talán az alacsony órajelek szopathatnának, viszont talán ha a kártya bírja tudok rajtuk emelni, mint ahogy a mostanimba is bele tudok szólni valamelyest, vagy később mehet rá más jobb bios.
Abban reménykedek hogy az új vbios felhasználóbarátibb.Én nem a 30-asok sebesség rekordjára törekszem, csupán csak a mostani helyzetemnek a javításán, előrelépésén fáradozom, mert még egy jó ideig hosszabbítást szeretnék ennél a laposnál azon elgondolás mentén, hogy a grafikán ne kelljen a legújabb játékoknál,(amik majd most fognak megjelenni), még kicsit se butítanom. Valszeg nem akarok túl sokat.
Másodsorban hatalmas kíváncsiság, izgalom is övez erre az ízre.
Csak jobb lenne mint egy 300e ft-os poháralátét? -
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #57736 üzenetére
Persze, hogy nem lesz meg. De nem azért, mert nem elég, hanem mert ráunok.
Ez a széria már az R1-gyel arcul lett köpve, mikor benyögte a Dell az R2 bejelentése körül, hogy az R2 Super vga-i sem fognak menni benne. Ebből következik, hogy az R2-ben nem fog menni a 3xxx-es széria, sőt, jelenleg úgy néz ki, nem is lesz ilyeg gpu-juk. Ezért egy kicsit értetlenül állok azok előtt, akik anno megvették az R2-t, mert tudták, mit vesznek, tudhatták, hogy a Dell őket is átcseszi, mint sz*rt a palánkon, csakúgy, mint az R1 tulajokat. Annyi különbséggel, hogy az R1 tulajok ezt nem tudhatták előre, de az R2 vásárlói igen. -
válasz
Bedepi #57728 üzenetére
Valami történik és már nem lelem benne örömöm, akkor fogom azokat a belsőségeket, vga-t, amit tudok és átköltöztetem egy másik hiányosan vett mondjuk akár használt laptopba. Nem a gyártó által vett garanciális terméket követve, hanem hasonlóan mint addig új alapokról kiindulva, de itt még nem tartunk.
Más: Az előzőekhez hozzátéve, mennyire melegszik az mxm kártya másik oldala?
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #57728 üzenetére
Azért Clevo vonalon van olyan gép, amit generációkon át lehet fejleszteni, a proci vonal meg azért 90%-ban elég a 4c8t 4 GHz körül.
A cserélhetőségnek amúgy gariidő lejárta után lehet igazán jelentősége: nem kell a procit meg alaplapot is kukázni egy gpu hiba után. Meg amint azt Killhates is írta, a gyártók nyírják ki szándékosan ezt a vonalat, mert jobban megéri nekik az egybetojássütőt gyártani. -
Pocok256
veterán
válasz
Bedepi #57710 üzenetére
Ezért is jó az eu ! Nemsokára minden EU államba kötelező lesz feltüntetni lapotopknal is a szerelhetoseg és javithatosag és cserelhetoseg értéket. Ugyanúgy mint az energiahatékonyságot. Továbbá fel kell tüntetni majd az előre kalkulált elettartamot és supoortot is. Szóval a bagy fogyasztói tarsadalom lassan de biztosan változni fog hála az EU nak.
-
válasz
Bedepi #57710 üzenetére
Mindennel egyet értek, de maga a cserélhetőség nem rossz opció még akkor sem, ha a procit csak generáción belül tudod változtatni. Mind javíthatóság, mind felhasználás terén. Több mint 4 évvel ezelőtti játék használat mentén ma ugyanazt hozom a mai felhozatallal. Mindent alapon kezdtem aztán jött az upgrade. Sok komponenst eladtam, mint mindenki gép váltás esetén jól jövő segítség. Az akkori és a mostani igényem nem változott, az előre felvázolt cél mentén haladtam. Anyagilag pedig úgy gondolom ez ideáig megérte.....egy vga csere után mindig úgy éreztem mintha új gépen folytatnám, csak pozitívan.
Ha nem a benchmark pontoknak akarna megfelelni az ember és nem 1-2 évente kényszer cserélni mindent szerintem sokkal szebb lenne. Pl Egy jól berendezett, kialakított lakást sem célja az embernek rögtön feladni és másikba költözni hogy aztán mindent újból kezdhessen teljesen feleslegesen, örök mozgásban lenni nyugalmi pont nélkül, csak mert a reklámok, hírek a média azt mondja, vedd meg ezt és ezt, mert az menő, trendi, le fogsz maradni....korszellem, szóval az élet. Érdemes feltenni a kérdést mi mit szeretnénk és azért tenni amit lehet, nem pedig csak azon az úton haladni mit nekünk szánnak. Sok a felesleg amiért olykor fizetünk. Lennénk többen és lenne szavunk.
(A cserélhető komponenses laptopok hamarosan mehetnek a múzeumba és felbecsülhetetlen értékük lesz mint ritkaságoknak. pl Amiga család)
-
válasz
Bedepi #57345 üzenetére
Én ezért örülnék inkább egy 150W kategóriás fogyasztású vga-nak, abból szépen visszaveszek annyit amennyit akarok, kell, szükséges és minden király. Szerintem a laptopok többsége max-q lesz a vékonyság miatt és a sebességük sem lesz nagyon számottevően kiugró az előző generációhoz képest. Automatizált leszabályzás lesz a stabil működés érdekében, emellett gondolom minden tuning lehetőség letiltva. Szép kis világ, én ebből még kimaradnék.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #57203 üzenetére
Hát, 2070-ről 2080s-re azért észre lehet venni a váltást, nem csak benchmarkokban. Én se vagyok benchmark huszár, de nem tudok sokáig a valagamon maradni, hajt a kíváncsiság, hogy más gépeket is kipróbálhassak. Ez az AW közel egy éve van meg, lassan ő lesz a rekorder nálam.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #57173 üzenetére
Nekem 2070-es gépem van, így 2070s semmiképp sem játszik. Sajnos nincs róla semmi teszt, ez igaz, de azért rosszabb csak nem lesz, mint az előző hűtése volt. A proci nem érdekel annyira, a 9900k is csak 99%-on van hajtva nálam, ez se járna sokkal másképp, csak kézzel kellene bekonfigolni, nem lenne elég a 99%-os energiagazdálkodási beállítás, mert azért 2,4GHz elég kevés ma már.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bedepi #56958 üzenetére
Ami nalam hallomasbol megmaradt az a szakmunka - azaz szamla legyen a munkarol - es az alapanyag. Ennek felet/felet allja bizonyos osszeghatarig.
Azaz elvileg ingyen penz. Bolond aki nem hasznalja ki amikor lehetosege van ra.
(az mas kerdes, talal-e ra megbizhato szakmunkast) -
gago1975
őstag
válasz
Bedepi #56945 üzenetére
Szia.
Most levelezem le velük, a 2 év gyártói garin felül + 3 év garanciát ők adnak.
Ha nem itthon veszed a gépet, akkor ezekre a gépekre él az 1 év ITW (International Travel Warranty), amin belül, mivel Magyarország tagja az ITW programnak, így itthon a vásárlástól számítva 1 évig gariztatják, viszont azon felüli időben, illetve refund esetén, a vásárolt országba kell visszajuttatni.
Ennyi. -
gago1975
őstag
válasz
Bedepi #56835 üzenetére
Szia
Nem biztos, hogy kell, szerintem a heatsink ugyanaz az összesben, de látni kellene egy ilyen gépet
Az RTX2060/2070s/80s hűtésénél nincs különbség.
Egyedül a régebbi AW 51mR1-nél volt, hogy az utolsó széria kiadásokat már az R2-es hűtéssel adták ki.
Nem mintha az első verzióval gond lenne, nem lenne elég, nem azzal voltak ott a gondok, hanem az első szériás RTX2080-at cseszték el, de azt is módosították a végére. -
gago1975
őstag
válasz
Bedepi #56818 üzenetére
Szia.
Ha én ajánlok egy gépet, akkor azért szeretném, ha minden előnyével és az esetleges buktatókkal is tisztába lenne akinek ajánlom.
Engem a jó szándék vezérel, nem szeretném ha nem lenne tisztában ezekkel az infókkal és később ebből problémái lennének.
Nem kekeckedek, nem irigykedek mert valaki olcsóbban hozzá tud jutni egy ilyen jó géphez, de azt se szeretném, ha bármi baj lenne vele, akkor én legyek a hibás mert én ajánlottam, nem hívtam fel a figyelmét különböző dolgokra.Mi itt egy kis közösség vagyunk, és szerintem tök normális ha segítünk a másiknak.
Ne az vezéreljen minket, hogyha velünk megtörtént már valami negatív dolog, akkor a másik is szívjon, majd megtanulja.
Tudod ha megdöglik a tehenünk, ne kívánjuk a szomszéd tehén halálát is, ne legyünk ennyire tipikus "magyar mentalitásúak"Direkt megkerdeztem a tagtol, azt mondta, hogy Angliabol jott, es mar honositva lett. Viszont akkor errol kene bizonyitek is, igaz?
Mondok erre egy nagyon jó pld-t.
Van ez a gép DELL Alienware Area-51M i7-9700K/16GB/1TB+256SSD/cam/FHD/2070 WINDOWS 10 PRO és a hirdetésben szerepel, hogy 1 ÉV GARANCIA , meg szerette volna Ryan1318 venni. Megkapta az s/n számát is, hogy ellenőrizze a garancia időt stb...
Az eladó, azt mondta, hogy a lánya kapta a cégtől ahol dolgozott, de már nincs ott és a gépet elhozta, megtartotta/megtarthatta, viszont semmilyen cégnevet, magánszemély nevet nem tudott, vagy nem akart megadni, hogy a honosítást meg lehessen csinálni.
Ha ezeket nem tudod letisztázni, nem tudod megadni, akkor elméletileg a Garancia nem él, nem tudod honosítani, így a javítások önköltségűek lesznek.
Mint látható a fent említett gépnél az s/n alapján lekérdezés szerint a warranty infó nem elérhető.Tehát akkor így valahol az a hirdetés becsapás, a garancia időt nem tudja semmivel sem bizonyítani.
Na én ezért hívom fel minden jószándék mellett a figyelmeteket ezekre a dolgokra, hogy később ne akkor szembesüljön a jószándékú vevő, hogy "én" vagy aki ért hozzá az nem bagatellizálja el ezeket a dolgokat.
Ráadásul mikor van egy ilyen gép, kecsegtető árral, akkor az olyan eladó szenvedheti meg a tiszta, tisztes vásárlású gép eladását mint pld. Csabi barátom, Alienware Area 51m Lunar White, i9 9900k, RTX 2070, 16GB ram, itthoni Dell gari, beszámítok, de... aki első tulajdonos, tisztességesen vett és tisztességesen, hivatalosan honosított gépét szeretné eladni, és nem a béka segge alá lenyomott áron.
-
Ubul86
őstag
válasz
Bedepi #56822 üzenetére
igen, direkt úgy választottam tavasszal, hogy ez még az a pénzkategória, ami nálam belefér, meg valamilyen szinten acer párti vagyok és a kártyát is úgy néztem, hogy nekem bőven elég, nem vagyok az, hogy minden fullra felvéve , legyen meg a 60 fps. Tény, hogy lett volna talán olcsóbban is 1660ti-s gép 450 helyett
(meg ahogy nézem, a mostani nitro 5-ösök elszálltak az árakkal), 2060-ast meg nem éreztem annyival plusznak, hogy még ~70-80K-t hozzátegyek akkoriban
ha munkát nézem, és pl most is dolgozok (webfejlesztés, netbeans, chrome jópár tabbal, meg most app fejlesztés megy inkább), konkrétan hangosabb az alatta lévő hűtőpad, a gépnek nincs hangja
persze mikor játszok, az megint más kérdésDe valami oknál fogva úgy éreztem január 2.-án hogy nekem bios update kell, amit meg is csináltam, viszont valami oknál fogva vitte magával az indító partíciót, és újra kellett raknom a wint is. Azóta kb 5 fokkal hűvősebb terhelés alatt is.
Persze az is benne van hogy előző win-t már belaktam, vagy akár driverek outdate-ek voltak, meg Mx4-el van bekenve május óta, az már lehet cserés lenne (bár ha az, akkor inkább melegedne)
Killhatesnek kéne már látnia, ha sikerül megbeszélnem vele egy időpontot folyékony fémre való áttérésre, csak az a 200 km-es utazás , főleg most így vírushelyzetben nem a legjobb és nem is szeretek kimozdulni.Eddig Szegeden laptopszalonnál megcsinálták, de hát az már egy ideje bezárt véglegesen :/
-
Ubul86
őstag
válasz
Bedepi #56819 üzenetére
hát, 2 év gari után akarom eladni, és alapból 3 van rajta, szóval igen. De ugye 1660ti, meg 9. genes i7, meg a hűtése hagy kívánni valót maga után az egymás mellett lévő ventik miatt
ha marad ez a 2022 január környéki eladási ötlet, akkor remélem hogy már a 2070-esek ára azért megcsappan addigra, mert az lenne a következő terv. Csúcskategóriában nem gondolkodok, mármint ha a most kijövő 30x széria annak fog számítani és a 2070 már inkább a mid level lesz mellettük
mondjuk ha az 1660ti kitart még jövő évig az addig megjelent játékoknál, azért elgondolkodok az eladáson, de jobb egy jobb hűtésű gépre váltani, mint megvárni a gari végét ennek
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #56292 üzenetére
Én is ezeket olvastam valahol, hogy ezek lesznek a teljesítménybeli dolgok. Egy 2080-as (még inkább 2080s) gépről nem lesz sok értelme váltani, talán csak a 3080-asra, legalábbis ha az ár/érték arányt vizslassuk.
Arról lehet tudni valamit, hogy a Dell mikor akar kijönni a 3000-es Alienware-ekkel? Az ottani infók alapján fogom eldönteni, hogy 2080-ast veszek vagy új gépet.
-
Ubul86
őstag
válasz
Bedepi #55610 üzenetére
viszont a gameplay-el meg megölöm az élményt (nem szeretem nézni, ahogy mások játszanak, ebben kivétel volt a Gameday iroda, de sajnos annak meg már lőttek Gergő kiválása óta). És akkor ennyi erővel én is mondhatnám, hoyg te meg tört áron vetted meg, hát az is kárt okoz a fejlesztőknek (természetesen viccelek, nem szoktam day one venni én se, kivétel a Horizon Zero Dawn volt, azért képes voltam 40000-ret kiadni
de meg is érte!).
Borderlands 3-at most vettem meg 1 év után Ps4-re, bontatlanul, 6000-ért itt. Nekem (is) ennyit ér meg.maradjunk annyiban, hogy ha a játékipar is tisztességesen állna a dolgokhoz, kevésbé lenne szükség ilyen megoldásokhoz azoknak, akik esetleg kiakarnak próbálni egy-egy címet. De ez kb amúgy tényleg bétatesztelés az első nap, mint most a Ps5,Series X. Majd kicsit olcsóbban, kb 1 év múlva utóbbiból akarok venni egyet, addig meg hadd teszteljék azok, akik megvették borsos áron
-
Ubul86
őstag
válasz
Bedepi #55603 üzenetére
ez olyan, hogy számomra nem érdekes játékot miért vegyek meg azért, hogy megnézzem, jó -e vagy sem. Ha lenne demo, más kérdés, de ugye nem erre tendál már a játékipar (de pl Resident Evil 3-at így vettem meg konzolra is, beszippantott a 2-vel együtt a remake)
Hogy van refunding? Van amelyikre nem elég 60 perc játék (főleg ha már szerepjátékról van szó, dialógusok elvették volna kb a Cyberpunknál az elején + a karaktergenerálás)emiatt nem is mondanám sose, hogy na, akkor ne próbáljuk ki a virágbolti verziót (és van egy olyan érzésem, hogy akik ezt írják, sokuk közöttük amúgy ugyanazt teszi, kipróbálja)
Na most ha konzolra megvettem volna, akkor valószínűleg buktam volna 5K-t minimum, mert 14-15K között mennek most bontatlanul a fórumokon. Persze a CDPR volt annyira rendes, hogy visszaadta pénzt xy-nak, de az se mindenkinek.
A félreértések elkerülése végett nem reklámozom ,hogy húdejó hogy van torrent, de arra viszont jó, hogy az ember kipróbálja, hogy nála jó -e, és érdemes neki pénzt kidobnia rá. A többi úgyis a becsületén múlik. (Más kérdés, hogy pl védelem se volt a játékban, de már rég megtérült a fejlesztés még így is)
-
válasz
Bedepi #55567 üzenetére
Én ezért is várok éveket mire kijátszok egy játékot . Megveszem a fullos kiadást harmad áron 3-4 év múlva . Annyi játék van sztem fölösleges egyből megvenni és játszani vele.
Nagyon meg döbentet AC OD gép adaptive beállításokkal 2k ba nagyon szépen megy jó kis gép ez
és a hőmérsékletek se nagyon katasztrófák . Kellene minden játékba egy ilyen beállítás.
-
gago1975
őstag
válasz
Bedepi #55564 üzenetére
Szia.
Na ezt azért nem hiszem el. Hogy egy közel 1M gépnek ennyit essen az ára azért mert 1 évesPedig sajnos de, így van. Ami akkor£2200-2400 kb mostanra ennyit ér. Ebbe is "csak" sima 2070 van és csak amiatt, hogy kijött a super verzió, ennyit esnek az árak.
Ez a realitás sajnos.
Az, hogy neked vagy nekem ha lenne ilyen mennyit érne, az már más kérdés.Én se tudnám 600K-nál drágábban eladni a Helios 700-at már, sőt, lehet annyiért se!!!!!!
Mivel nekem sokkal többet ér, én emiatt se adom el, hanem megy a fiamnak a Helios 500 helyett.Használt Chimera 800-ért van fent aprón gari nélkül.
Na várj, mert az a KOMPHONE több mint fél éve próbálja eladni, azt a gépet, 900-ról indította az árát és még ennyiért se tudja eladni. AKCIÓ! Asus ROG Chimera G703GX GAMER - i9 8950HK/32GB DDR4/1TB SSD/RTX 2080/Win 10 - 27% áfás
Hogy miért?
Mert
1. 8th. genes csak, i9-8950HK ami köztudottan elég melegedős egy CPU.
2. Két tápos és féltégla is, ami sokaknak nem tetszik, rajtunk kívül nem szeretnek, mert nem "sexy, nem vékony" nem oly könnyű a hordozhatósága.Emiatt ez nem jó ár, ezt az árat már akkor benézte a srác, mikor először feltette.
Ez a gép rajta fog még egy darabig maradni, amíg le nem viszi 600K alá az árát, mert annyi a reális ára, ráadásul tudom, mert ismerem, hogy ő (és írja is), refurbished ( újraértékesített, újracsomagolt, felújított ) termékek,-et árul és itt a javított a megfelelő kijelentés.
Mindegyik Asus gépe amit árul/árult, azok egytől-egyig már javítottak.
Garancia pedig van rá "Minden notebookra 1 év gyártói ASUS HÁZTÓL HÁZIG garancia vonatkozik!"Az hogy anno meg lehetett venni akcióban hasonló áron azt elhiszem. Ennyiért a filléres gagyikat kapod, szóval ez egy igazán jó ár.
Én sehol nem írtam, mondtam azt, hogy az nem jó ár. Én erre a mondatodra reagáltam "Nekem mondjuk kicsit gyanúsan olcsó.", hogy Nem (és itt a gyanúsan olcsóra értettem), kb ennyi az ára használtan. 1éves gép. Alap SSD-vel 1 terrás HDD-vel 16GB RAM-al adja csak.Intelnél biztos voltam benne, hogy a következő gen nem megy majd bele(asztalinál is ez van)
Ez csak most van, mert foglalatot cserélt az intel. 6-7-8-9 gen-nél végig a FCLGA1151-est használták, és emiatt simán lehetett 6-ról 9-re fokozatosan feljebb lépni.
A Clevo gépeknél csak ki kellett nyitni a BIOS-t és ott kellett variálni, illetve ha nagyon alap hűtés volt benne akkor azt kellett a teljesítményhez igazítani.
Lásd ahogy #55345vakablak93 is csinálja most.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Bedepi #55567 üzenetére
Hát nagyra fújták a lufit mielőtt kipukkantották. Szerintem kár lenne ha elveszne a studió, mert már nagyra nőtt és talán kis verseny lehetne a játékosokért ha piacon maradna. Én inkább csak próbálgattam a játékaikat, de az pozitívum szerintem, hogy ők még kiegészítőkben gondolkoznak a DLC-k helyett és jó lenne ha a játékipar arra állna vissza.
-
válasz
Bedepi #55567 üzenetére
Én is olvasok mindenfélét, főleg panaszkodást a híres torrent oldalon.
Vazze örülne neki a sok birkája hogy ingyen feltolták neki még panaszt mer emelni.
....kevés az npc, nincs elég autó az utakon stb is
Én miért nem találkozom annyi és olyan hibával ami elrontaná a játék élményt? Úgy konkrétan feljön időnként valami a választott karakteremnél mikor felülök a motorra, ruházati bug, aztán visszaáll....nagyon apróságok, és alig volt eddig a belé tolt hirtelen meg nem mondom hány óra alatt valami fura, amit észrevettem. Mióta kijött a játék napi szinten több órát nyomom annyira tetszik.....ma is 3 óra után feküdtem.
(Talán mert quadro-m van és pontosabban számol? , vagy mert mert nem kalózzal játszom?)
-
echterion
nagyúr
válasz
Bedepi #55564 üzenetére
Itthon nehéz ezeket eladni, kicsi a felvevőpiac. A cserelehetőségnek gari lejárta után jön elő az értelme: pl. vga hiba vagy valamilyen alaplapi hiba esetén nem 1 milla a lap cseréje, csak a hibás cuccot kell kicserélni. Nem mindegy, hogy pl. 1500 dolcsiért cserélsz egy 2080-at, vagy 3000-ért komplett alaplapot, vga-val, procival együtt.
-
gago1975
őstag
válasz
Bedepi #55549 üzenetére
Nem, kb ennyi az ára használtan. 1éves gép. Alap SSD-vel 1 terrás HDD-vel 16GB RAM-al adja csak.
echterion barátom £2200-2400 körül vette sima i7-9700+RTX2070 csak G-Sync+ Toobi EYE-val kérte, 2020 március környékén ugyanilyen alap SSD/RAM konfigurációban.Most megkérdeztem tőle, hogy G-Sync paneles vagy sem, Toobi EYE benne van e vagy nincs, mert ebből van ilyen is és olyan is. Várom a válaszát.
-
gago1975
őstag
válasz
Bedepi #55547 üzenetére
Szia.
a vékonyabb gépek, mind ilyen visítósak
Semmivel nem visít jobban, mint egy vastag gép szerintem. A dB az dB.
Egyszerűen nincs hozzászokva.Ha vékony gépről lenne most szó, én mindenképp amit ajánlottam is neki, ezt Asus zephyrus gx701gvr-ev021t +1tb ssd ( 1 év gari ) venném meg. KillHates
mester barátomnak is volt ilyen gépe, igaz be kellett állítani 3Ghz-ra a magokat, TGC-vel is meg kellett kenni, de ez egy viszonylag csendes gépnek lehet mondani, nem visított neki.
És a mesternél a hőfokok is rendben voltak, CPU Aida alatt 2,5Ghz-n simán megállt 65°C nál, 3Ghz-nál pedig 70°C-nál.
#47049 #47404 #47668És a 2080 max-q sokáig elég lenne neki.
Egy RTX2080 max-q simán hozza a mostani RTX2070s eredményeit, teljesítményét, sőt.
#47659Igazából, most felkerült egy szörnyeteg, DELL Alienware Area-51M i7-9700K/16GB/1TB+256SSD/cam/FHD/2070 WINDOWS 10 PRO és ha olvassa Gawamatsu akkor rámozdul.
Ezért beajánlani 630K-t és vihetné is.
A 9700K+2070 kombó is jó, 3,6 ra belőni a magokat, ahogy echterion is csinálja-csinálta, és csendes, viszonylag hűvös volt a gépe. de erről ő tudna bőven nyilatkozni. -
ricogsm
őstag
válasz
Bedepi #55476 üzenetére
Jól megfogalmaztad amit én gondolok
Bocsánat de rosszul írtam a hsz-ben , 1650Ti vel van szerelve a noti.
A következő gép ez lenne de ez is fogadjunk gyenge anyagból van és max Q-s
[link] és madjem a duplája a nitro 5nek.esztelen gépvásárlásnak a TUF-okat tudom be, amitől itt sokan a kardjukba dőltek.
Én is Tuffal kezdtem aztán a topic óta nem lettem STUFFOSse TUFFFF
mert ügye csábító az ára.
Igaz szórták is az aprón 250-280 körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest