- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
zsolti75 #93562 üzenetére
épp kérdezni is akartam, hogy hát hogy éri meg akkor egyáltalán egy webshopnak elküldenie a gépeket, ha ilyen sokba kerül / gép. Gondolom azért átlagosan megfizetik ők is azt a 3-4000 ft-ot per rendelés, vagy rosszabb esetben ugye a vásárlóra tehelik.
De szerintem a használt gépeket se küldik sokan 20000 ft-ért a vásárlónakamúgy zsugorfóliával szoktam körbetekerni a dolgokat, xboxot, ps-t is úgy adtam fel eddig.
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #93538 üzenetére
Masik virusirto?
Feltesz egy proba MBAM-et es akkor elvileg a Defender kikapcsol, nem?Amugy Defender kiirtasara nekem van egy registry bejegyzesem amit s ceges gepek telepitese kozben nyom rajuk a GPO. Ez pl. arra valo, hogy a masik vedelmi cucc tuti ne akadjon ossze vele.
-
echterion
nagyúr
válasz
zsolti75 #93486 üzenetére
És FőDudu, köszi szépen.
Akkor kell venni valamiket majd, mert ami benne van, azt már sehol se látom egyik aprón se nagyon, boltba meg sztem sose volt ez az oem cucc.
Nincs olyan adat, amit féltenem kellene a tömbszéteséstől, ami fontos, az mindig beszinkronizálódik a felhőbe, a többi meg max. bosszúság, így nekem megérné a raid0, ha reszponzívabbá válik tőle a rencer'. -
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #93486 üzenetére
Vagy csak szimplan szar lesz. Maskor fut le a GC (garbage collection), meg az is lehet, hogy mas az adatok kezelese (queue length es hasonlok), stb.
Foszabaly: ha raid, akkor meg a FW is egyezzen, alverziora is.
Nalunk a HP cserelt ki ezert komplett tarolot (osszes diszket), mert a gariban hozott uj lemez nem ugyanaz az alverzio volt es doglodott 1 het utan, az uj megint , vegul mindet ujra csereltek, hogy egyforma legyen.Szoval a megleevo megy mashova es vesz bele 2 masikat. Ha mar ilyenre adta a fejet.
(Raid0-t max akkor hasznalnek, ha lenne rola napi mentesem. Mondjuk en csinalok olyan dolgokat amik nem jo ha elvesznek.)Utolara talan a Shuttle XPC-ben jatszottam ezzel, akkor meg 2db WD Raptor volt a csucs sebesseg.
-
laposonly11
senior tag
válasz
zsolti75 #92684 üzenetére
Mit kapsz 50 E ért??? 2 magos dedikált kártya nélküli nehezéket? Gondolom nem véletlenül nem linkeltél semmit.
Rendes fémházas, FÉMHÁZAS húúú. Persze majd nekiáll renderelni egy 4 éves, 2 gigás Quadro kártyán és nézi majd a képernyőt 2 órán át hogy egy alap renderrel végezzen, ami egy 3050 + RTX magok + 6/8 magos cpu nak ma kb. 20 perc. Bőven elég lesz az elkövetkező 3-4 évre, egy alapjáraton kb. 4 éves cucc? Te mit szívsz? 6-8 év alatt egy WS is tönkre megy. Meg ugye szempont hogy odaverje, leejtse? Mai gépekben amikor már HDD sincs, magyarul az utolsó olyan eszköz megszűnt létezni ami mozgóalkatrészekbőll áll össze és leejtésnés sérülhet, így ha nagyon kétbalkezes, jelenleg max a burkolat repedhet meg, de az sem nagyon. -
laposonly11
senior tag
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #87267 üzenetére
Gondoltam, hogy kepesek ra, hiszen a Legion 5 Pro es Legion 7 kijelzoi mar eleg jok.
Cegnel kell majd uj laptopokat rendelnem jovore - eleg nagy dilemma mi is legyen.
Gondolkodtam meg Asus Zenbook szerian is - az elvileg ugyanugy MIL-STD810, Oled kijelzo, stb. Valoszinuleg alom az egyszeru felhasznalonak az a kijelzo.
Es megis csak kb 1,4kg.A mostani HP cuccok is a korul vannak. A kerdes a garancia.
Uzleti felhasznalokent kellene rendes NBD onsite megoldas.Nem tudom hasonlo melyik gepnel lenne. Talan Lenovo Yoga meg letezik OLED verzioban.
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #87265 üzenetére
Thinkpad verziokat az utobbi par evben nem kovettem.
Van mar beloluk elviselheto minosegu kijelzovel szerelt verzio?(mult heten is volt egy meetingem, ahol egy jo nevu tervezovel talalkoztam (Ted eloado, nemzetkozileg elismert epitesz) - aztan orommel nezte a Razerem kijelzojet, mert a Thinkpadjen meg mindig nem ilyen a kijelzo)(nem mentem bele milyen gepet hasznalnak tervezesre).
Mondjuk a HP Zbook gepek - ami nalunk a cegnel hasznalatos mondjuk Photoshop felhasznaloknak - mar hasonlo kijelzot hasznal. Az nem rossz. Csak azok meg melegszenek mint az allat.
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #86699 üzenetére
En is ilyenen gondolkodom. Veszek magamnak masikat, gyerek meg megkapja a Razert.
Hp 840G6 utan jobb lesz. 11 evesnek gamer gep csak alom jelenleg.
Minecraftra meg Robloxra meg sok is.
Eladni nem lenne ertelme, annal tobb haszna lesz a gyereknel.
Kis HP gep jo lesz tartaleknak. Vagy megy mashova a csaladban.Asszony kap uj Oled-es gepet. Az legyen konnyu, hordozhato, stb.
Van meg 2 het karacsonyig. -
-
bzs73
őstag
válasz
zsolti75 #83707 üzenetére
Igen engedi a +400Mhz-t is. Pár percre feltettem a 11800H-t 5ghz-re, de nem terheltem, csak kíváncsiságból hogy menne-e. Valószínű a pl2-t is meg kéne még kicsit emelni 135w-ról, azt meg végképp nem akarom. Így is 4.2Ghz-re korlátoztam a maxot, nekem bőven elég, és így 80fok alatt vagyok mindenben,kényelmesen, természetesen hűtőpaddal, és kis uv-val. Szóval ez érdekes, hogy újabb biosba meg ezeket feloldották, előtte meg tiltva volt gyárilag.
-
bzs73
őstag
válasz
zsolti75 #83707 üzenetére
Fődudunak 10. gen-es procija van, nekem 11, és 11-nél állítólag engedélyezve lett az uv. Az utolsó előtti biosnál, az enyémnél is tiltva volt, és a mostaninál meg gyárilag feloldották. Én is csak lestem, hogy nem kellett biost mókolni, nem is tettem volna fel, mert csak valami wifi dolgot javítottak, aztán olvastam hogy német fórumon hogy megy gyárin az uv, így feltettem.
-
bzs73
őstag
válasz
zsolti75 #83705 üzenetére
Nekem 11800H van a Razer Blade-ben, idei, legújabb biossal, nyáron adták ki, és van uv. Semmi mókolás nem volt a biossal. XTU és ThrottleStop is tökéletesen működik, mindent tudok állítani. Pont most, 1-2 napja jártam KillHates-nél, vaspaszta került a procira.
Köszi utólag is KillHates. Eddig sem volt olyan rossz a hűtés, most még jobb lett, így játékok alatt megy szépen 4.2ghz-en, és 70 -75 fok közt vagyok, úgy hogy hűtés nem megy maxon. -
válasz
zsolti75 #83701 üzenetére
Folyamatosan frissítik a szoftvert akkor mire? Csak asztali vonalra? MaxxDamage 10 genes procija is tudja az UV-t igaz az is K-s asztali procis. Én azért a helyében kipróbálnám hátha lehet ott valamit állítani aminek hasznát vehetné. Mindig úgy vagyok a dolgokkal hiszem ha látom, pont ezért csináltam már annyi kárt magamnak.
-
Tim82
félisten
válasz
zsolti75 #82476 üzenetére
Bevallom, sokkal kevesebb Latitude fordult meg a kezeim között, mint ahány Thinkpad, de FőDudu D820-ával egy generációs D520-at nem olyan régen próbáltam meg korszerűsíteni, ott nem volt semmilyen recovery opció a gyári XP-nél.
A másik Lati, ami még van rendszeresen a közelemben (E5450), sem mai darab, de az eleve nem gyárilag telepített OS-szel van használva.
-
válasz
zsolti75 #81615 üzenetére
Szerinted nem lehetne átverni valahogy a rendszert? Mondjuk úgy hogy egy döglött kártyáról levágnánk a csatlakozót vagy valamivel többet és azt dugnánk rá a gépben lévő csatira mi ezáltal érzékelné a használatban lévőséget minek örömére szabad utat engedhetne az mxm slotnak?
-
válasz
zsolti75 #81383 üzenetére
Akkor az összes ilyen céges gép beteg nálunk.
Teljesítménnyel nincs gond, és halk, cserébe szétfőzi magát.Szerintem csak annyi van, hogy valaki okos a HP-nál kitalálta, hogy ennek halknak kell lenni, még akkor is ha a teljesítmény rovására megy.
Volt egy olyan hiba is nálunk 8-ból 5 gépnél, hogy a töltő kihúzása után átvált integrált VGA-ra, majd újra töltőre téve se kapcsol be újra a dedikált nV Quadro. Ugyanez volt ha Dell dokkolóra dugod, bye-bye Quadro az újraindításig.
Mondanom sem kell, ez roppant jó feature arra, amikor hónod alá csapva a laptopot mész egy meetingbe prezentálni egy 3D modellt, majd az Intel grafikus lassítóval egy felület kijelölése vagy nézetváltás percekbe telik.
A megoldás az volt, hogy az integrált VGA-t bios-ból le kellett tiltani.Ilyen gond sose volt G2 és G4 gépekkel. Tiszta visszafejlődés van a HP-nál az elmúlt 6 évben.
Nem az ő hibájuk, hogy az Intel és nV is amperrel pótolja a hatékonyságban való fejlődés hiányát, de ne kelljen már külön billentyűzetet használni azért, mert sütőlap forróságú a palmrest.Mj.: G7 Fury 15" lesz az, de majd írok S/N-t vasárnap, ha érdekel valakit.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
zsolti75 #75752 üzenetére
Pont az a(z egyik) gond, hogy nem FHD, hanem WQHD (2880*1800). FHD esetén legalább lenne elég helyem és nem lenne béna egy csomó program az átméretezés miatt.
Volt régen egy 10-bites Dreamcolor kijelzős Elitebookom, az is hasonlóan kontrasztos volt, kicsit fura volt elsőre, de megszoktam. Szóval ha nem kéne a windows scaling-gel szórakozni és nem lenne fényes, akkor szerintem maradna gép.
-
Diák66
őstag
válasz
zsolti75 #75077 üzenetére
A verziószám miatt nem szedem szét a gépet az biztos. Másképpen meg nem tudom megnézni benne sajnos.
391-BFUY : 15.6 inch FHD (1920 x 1080) 165Hz 300 nits WVA Anti- Glare LED Backlit Narrow Border Display
PART NUMBER 184X2 DESCRIPTION LCD,15.6FHD,165HZ,LBL,AUO
PART NUMBER XNHVP DESCRIPTION INFO,SWSI,LCD,15.6,NON-TCH -
2018
senior tag
válasz
zsolti75 #74867 üzenetére
Egy rakás melltartót fog kapni szerintem.
Én nem vennék tuti ebayről semmit amazonról sem. Aliexpressről vettem dolgokat de az se volt egy ilyen komoly számtech cucc mint pl vga kártya. Nem hogy egy totál random webshopból.
linkeltem neki 4x xxx ft-ért 3090-es kártyát, nem kellett neki.
Lapost meg minden ami számtech, én csak és kizárólag Magyarországról vagyok hajlandó venni. Mert a garanciális ügyintézés itt megoldott. Míg egy távoli országba macera és nem két fillér kiküldeni, el is veszhet a csomag stb.
-
válasz
zsolti75 #73622 üzenetére
Jó de itt külön mxm kártyáról beszélünk, kiveszed-beteszed változat. Én úgy tudom sehol sincs ilyen még abban a formában mint az elődje. Elég sokan keresik. PCIe 4-es szabvány már amit használsz?
RTX 5000-ből is van több szabvány mxm-ből. Drága és nehéz beszerezni, általában ezeket nem teszik közszemlére. Gyanítom ilyet újonnan csak tömeges rendelés esetén teljesítenek, mondjuk cégeknek. Aztán onnan tudunk róla, mert valaki árulja használt kártyáját. -
válasz
zsolti75 #73413 üzenetére
Nincs. de elmondható, hogy kb az egésznek semmi értelme, újat venni sincs értelme, mert kihozod a boltból, és buktál 30%ot az árából. 25 éve kezdtem el a gépekkel való kreténkedést, és ha valamire rájöttem akkor az az, hogy igazából az egész "gépfejlesztgetés" csak pénzpazarlás.
Viszont retro rulez.
Meg eleve, hogy adott egy tíz éves gép, ami még mindig ápgrédelhető. Ez a mai gépekről már nem mondható el.
Ez meg nekem elég ok. Szerintem -
LZs?!
aktív tag
válasz
zsolti75 #68902 üzenetére
@zsolti75
Kevésbé 'műanyag' a P52, így van. Bár nominálisan a L5 fele annyiba kerül most, mint a P52 '19-ben kisker-áron.
@Speedy007
Remek!
@KillHates
Köszi, ma is tanultam valamit. Már megérte AMD-t venni...
Egyébként a Windows 10 perc alatt feltelepült, viszont jelenleg nem reagál semmire.
A touchpad-ra az egér mozog és a billentyűzet jeleit veszi a gép, de az OS annyira reagál rá, mint ha a villanykapcsolót nyomkodnám
-
válasz
zsolti75 #68884 üzenetére
Ezt a kört lefutottam egy W140-es (azaz bálna) Mercivel. Aztán beültem egy új S-be és a régi ezek után olyan volt ahhoz képest mint egy guruló tyúkól.
El is adtam a bálnát és nem sírom vissza... Nagyon sok kényelmi extra addig felesleges marketing-maszlagnak tűnik amíg ki nem próbálja az ember; régen mekkora szopás volt egy hálózati nyomtató felkonfigurálása (IP címmel b@szakodás, hálózati paramáterezgetés, tartományokkal sz@rakodás és még kismillió vacakolás) most megnyomom a WPS gombot a routeren és a nyomtatón, azt csá'. Ilyen a parkolóautómata is; nincsen kormánykurblizás, meg gépészkedés a váltóval és a pedálokkal, hanem odaállok a lyuk elé és megnyomom a gombot: a kocsi meg bepaszírozza magát oda....
A régi motorosok tudják, hogy mi volt 15-20 éve a 3D-s játékokkal; amikor még nem volt DirectX! Sőt akkor mi volt amikor még nem volt Windows!! Ha egy teljesítmény igényesebb játékot akartunk futtatni ki kellett gyomláni a Confis.sys-t és az Autoexec.bat-ot, hogy legyen elég memória a Wolfeinsten-nek!! -
válasz
zsolti75 #67928 üzenetére
Én is hosszabbítottam garit az 5 pro-m ra, amit német amazon ról rendeltem, és nekem a tmx ben azt mondták nekik csak az a lényeg hogy legyen számla, elvileg ők küldik tovább ha már nem ők javítják, de volt itt egy srác akinek a hangszóróval volt baja, és az övét a tmx svájcba küldte tovább nem ?
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #66354 üzenetére
Ezekhez nem lehet alkatreszt vasarolni a Spare Stock Handlertol? (Budafoki ut 60, valahol az Ujbuda centerrel szemben).
Anno ott az utolso csavarig mindent meg lehetett venni, siman kineztem a Hardware Maintenece Manualbol ami kellett, FRU szamot kertek es mar rendeltek is.
Fura lenne, ha a, uj modellekhez mar nem adnanak el alkatreszt.
Itt a hmm.
[link] -
raklo1
csendes tag
válasz
zsolti75 #64817 üzenetére
[link] 19. - 20. oldalak alapján pedig azt mondanám, hogy igen is lehet tölteni
Írja is a konkrét specifikációkat. És ez a manual vonatkozik az alzához most érkezett Legionökre, kikerestem a modellkódom a végéről. Szóval elvileg lehet tölteni, ha jól értelmeztem, akkor 45 és 65 watt között alvó módban lehet tölteni, 65 felett pedig üzemelés közben is, és 100watt a max, amit befogad
(forrás: [link] )
a 2020-as modelleket nem lehet C-vel tölteni, ez egy új feature. Nem elég, hogy az ő laptopjaik messze a legolcsóbbak, de még többet is tudnak.
Leggyengébb láncszem a zsanér, nem tudom másnál mennyire mozog felnyitáskor, nem a legszebb látvány, de remélem kibír pár évet. -
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #63303 üzenetére
De mondok jobbat
Adott a PCS
Ha az Angol kirendeltségüktől közvetlenűl rendelsz, akkor csak a nettó árat látod, és azt is kell fizetned + az áfát utólag pld a futárnak.
Ha Németországba rendelsz Angliából, akkor szintén csak a nettó árat látod
Viszont, ha a Német oldalukról rendelsz, akkor már ott a Bruttó és a nettó ár is.
-
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #63300 üzenetére
Nekem így nézett ki az egész:
3499€-300€ plusz kedvezmény amit a bekérőre nem tüntettek fel, 3199€+ 3év gari149,99€
és így lett 2688,24€+142,77€ azaz 2831€Sajnos viszont Ryan1318-től megtudtam, hogy már ők már nem szállítanak hozzánk.
Annyit még hozzátennék az általad linkelt rendelésre, hogy email-en lehet nem ezt az árat fogják feltüntetni, ott levonásra kerülhet majd a 231,35€. De az is lehet, hogy a teljes összeget lehet csak befoglalják, rendelés véglegesítése alkalmával majd vissza kapja a mókus az Mwst-t, vagy ha nem, akkor csak az áfa különbözetet kell itthon fizetni. -
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #63297 üzenetére
Szia Laptopnál lejön az Mwst ha boltból veszed.
Én az Alternante-tól vettem most nemrég egy Helios 700-at 10980HK RTX2080s-el és élből levonták a német áfá-t, nettóban számlázták ki és itthon kellett a futárnak kifizetni a magyarországi 27%-ot élből.
3499€ lett volna a bruttó ára+ gari, erre kaptam egy 300€-os további jóváírást, rájött a 3 év gari és 2831,01€-ot vontak le a kártyámról. Úgyhogy ezt most így meg tudom cáfolni. -
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #63295 üzenetére
Szia.
Nincs vámkezelés, hisz az eu-ból származik, konkrétan Németországból, az eredeti árból lejön az Mwst ami visszafelé -15,9% (19%) és arra rájön a magyar áfa 27%.
Nem tudom melyik banknál vagy, de a deviza eladási árfolyam 358 és 372-között van, banktól függően.
Hol élsz te, hogy van esetleg neked vám????
Mert EU-n belül nincs vám kezelési költség. -
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #62979 üzenetére
Abban igazad van, hogy inkább munkaállomás mint gémer, de a leovo oda pozicionálta, azt takarja a nevében a G betű.
Lenovo's current naming scheme can be pretty confusing. Our test unit, the ThinkPad T15g for example, has nothing in common with the regular ThinkPad T15 or the T15p. The ThinkPad T15g is basically the mobile workstation ThinkPad P15, but it lacks the Quadro GPU and therefore the ISV certifications. It is therefore not a gaming notebook (which you might think when you see the T15g designation), but a mobile workstation with a regular GeForce GPU from Nvidia. We want to find out whether the T15g is a good choice when you do not need the (expensive) ISV certifications and have a bigger focus on 3D or VR applications.A fedlap szénszálas, a ház az magnézium ötvözet.
The advantage of the bulky construction is definitely the stability. Lenovo uses a plastic glass-fiber combination for both the base unit as well as the lid. The base in particular is very sturdy and cannot be twisted or pushed in. The keyboard is also very sturdy and does not flex even under a lot of pressure. The lid itself is a bit more flexible when you twist it, but there are no problems and we cannot provoke any picture distortions. The two hinges keep the display well in position and allow a maximum opening angle of more than 180 degrees, but you can still open the lid with one hand.A normálisabb konfigok ára inkább 2-2,5M
Én ebből az árból indultam ki:1,86M. Lenovo ThinkPad T15g laptop i9-10885H, 3840 x 2160, 32 GB RAM, 1TB SSD RTX2080 Super Max-Q, Windows 10 Professional -
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #62968 üzenetére
Szia.
A ThinkPad T15g nem gamer gép, hanem alapvetően a mobil munkaállomás, de hiányzik belőle a Quadro GPU és ezért az ISV tanúsítás.
Épp ezért nem lehet se tervezőgépnek se "gamer" gépnek nevezni, se ide se oda nem tartozik.
Ez egy egyszerű munkagép. Csak drága de semmi különös nincs benne. Jó szénszálas műanyagból van, de ezenkívül semmi.A kijelző paneljei is csak 60Hz-esek, igaz HDR400-as 500Nit-es FHD, de legalább lehet 4K LCD és 4K OLED is.
De a 60Hz-es FHD-s HDR panelek még tervezésre se jók, 1M-ért pedig főleg nem.
A 4K 60Hz-es OLED biztos jobb választás mint a FHD 60Hz-es de nem ér 1.8M-et mint amennyiért adják.A hűtése se jó annyira mint pld egy Legion 5Pro / 7-nek de nem is egy a célcsoport.
A Legion 5Pro&7-esek gamer gépek, a T15G pedig munkaállomás.
Egy Legion 5Pro&7 16"-os 165Hz-es QHD panel sokkal jobb választás gamer gépnek.
Árban pedig sokkal jobban megéri egy Legion 7 16" 2021-es 900-1M-et 165W-os RTX3080-al, mint 1-1,8M-et egy ilyen gép RTX2070/2080super max-q val.Ha már tervező, munkagép kell 1-1,5M-ért, akkor inkább már egy HP Zbook studio G7/ Zbook Fury 15 G7 vagy Acer ConceptD 7Pro RTX5000 Quadro kártyást választanék.
-
válasz
zsolti75 #62574 üzenetére
Én ezt az egészet nem értem, látom hogy sok száz fps meg 1300fps fut és a végén ilyen alacsony pontszámot kapok. Laptop belső kijelző (optimus)......külsővel lenne a sokkal jobb, de akkor sem érteném jobban miről beszélsz.
A P5200 átlag jobban teljesített pontszámilag. Itt is annál is horror sok fps futott végig.
Geforce driver van fent, és teljesen mindegy mit hol állítok érdemben semmi nem változik. Korábban néztem teljesen mindegy volt, hogy geforce vagy quadro driverrel futtatok, kb ugyanazok az eredmények. -
Darth_Revan
veterán
válasz
zsolti75 #59063 üzenetére
Megnézném én hogyan adsz fel egy 500e+ értékű laptopot 2000 Ft-ért postával, értékbiztosítás és törékeny biztosítás nélkül
500k laptopnál 11000 Ft, 600k 13000 Ft és így növekszik tovább. És ez csak oda!
Azt nem is említve, hogy hiába van biztosítva a 600k értékű laptop 13.000 Ft postaköltség mellett, ha összetörik vagy elveszik, tuti, hogy olyan nehezen fizetné ki a kárt a posta, mintha a fogukat húznák és tuti hónapokig húznák a dolgot bízva benne, hogy hátna találnak valami kibújót, hogy ne kelljen fizetni.Szóval az a 2000 Ft max akkor valós (csak oda), ha te mazoista vagy és szeretsz veszélyesen élni és bármilyen biztosítás nélkül küldöd vagyis nem zavar, hogy ha elveszik a csomag vagy bezúzzák, akkor csak a postaköltséget fizetik ki
-
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #58591 üzenetére
Valami hasonlo lesz majd nalam is a megoldas.
Lehet kiprobalom -110mV UV-val Cache/Core parost, plusz ugye turbo kikapcsolva.Ugy mar nem fog annyit futeni, a limitalt freki pedig megint csokkenti a holeadast.
2,3GHz 8 maggal tuti eleg lesz atlagos dolgokra - ha meg kell a power, mehet a Performance profile.El kell olvassam, hogyan fer ossze a TS es a Synapse (a Razer sajat teljesitmeny allitgato progija). No es a BIOS. Mert ugye unlockoltam, de nem latom az UV menujet.
Azaz USER eleri TS-bol, de BIOS-ban nem tud belebarmolni. -
FőDudu
veterán
válasz
zsolti75 #58548 üzenetére
Csinaltam ujabb kepeket, valamiert ott valoban nem volt bekapcsolva.
3dmark TS es Cinebench R20 loopolva is stabil.
-250mV Core es -110mV Cache. Azaz valamiert ez a proci birja. Ts kikapcsolva a max belenyal a 90 wattba, bekapcsolva a 70 wattot sem eri el.Core-t nem probaltam lejjebb, cache -120 mV-on mar a ts testben is errorozik, alatta meg csontra fagy.
Ezt az egyszalas dolgot meg kiprobalom.
Igazabol nem linearis a TS teszt eredmenye sem.
Elindultam valahonnan 58s kornyekerol, aztan elertem 52-ig, majd meg lejjebb veve a feszeket ismet 54 lett.
Persze a tesztek kozott megvartam mig visszahul 40 fok korulire a rendszer. Azaz bo 10% ami ido kulonbsegben az undervolttal kijon.Viszont 20 wattal kevesebbet fogyaszt max terhelesen.
Az minimum 20A kulonbseg az 1V koruli Core feszen.
Az mar szep kulonbseg. -
válasz
zsolti75 #57974 üzenetére
Értem, de látod egy mezei geforce lapos mennyibe kerül manapság, olyan amit félve vennék meg. Jajj csak azt ne hogy beszarjon és postázhassam külföldre javítani komplett, eddig nem ehhez voltam szokva. Eléggé tanácstalan vagyok, tudom játszom az okosat, nem nagyon szeretnék változtatni elgondolásilag, kell a minőség, egyediség, KH mellett minden lehetséges mint tudjuk.
Nem tudom mit lehetne variálni, de biztos az eladóval megbeszélném mennyit tüntessen fel árú érték néven. Részemről lenne csalás.
A P5200-nál is volt.
Még....a bios persze lehet gond mint tapasztaltam, volt az mikor driver feltétel után jött a feketeleves. Van pár féle, talán nem lesz gond, lesz olyan amivel kijövünk.
-
válasz
zsolti75 #57970 üzenetére
Megfogtál mert hirtelen most nem találom(lehet megvették). Dedikált vga hiányában volt hirdetve, de itt egy másik... [link] ha ebből levonod az rtx 3000 értékét megkapod.
Nekem, ha jó a vga-m hozzá majd természetesen üresen fog kelleni. Az is lehet a G5 is megfelelne csak le kellene tesztelni valahogy.
-
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #55901 üzenetére
A Német XMG is forgalmazza, csak a PCS-nél olcsóbb volt.
Pld egy
17,3" RECOIL IV
- FHD 240Hz G-Sync
- i9 -10850K (i7-10700k-val -103€)
- RTX 2070s
- 128GB Adata
- Win 10
- 1 x 8Gb Ram Crucial 2133
- Hun billentyű
- Rivet Networks Killer Wi-Fi 6 AX1650x | Bluetooth 5.0
- 36 / 18 Warranty
2645€-ból megált, míg az XMG-nél ugyanez csak SSD nélkül 3160€-ból állna meg most.
500€ difiből pedig itthon telerakod 32GB(4x8GB) G.Skill Ripjaws 3000Mhz CL16-os RAM-mal és 2db 1TB-s SSD-vel, és akkor lennél ott mint most az XMG ULTRA 17 lecsupaszítva. -
Tonycs
csendes tag
válasz
zsolti75 #54939 üzenetére
Nem, azt írja HUNGARY, ahogy a termékkódja is, és hivatalosan magyar piacra gyártottnak jelzi a psref.lenovo (81SX00YYHV). Magyar billentyűzet rendesen.
Amikor rákattintok, hogy gari hosszabítás, feldob egy olyan ablakot, mint amiről te is beszélsz, válthatok magyarra, vagy amerikain csinálom.
Az amerikait választva, minden egyszerű és simán kattint/kijelöl mit hogyan mennyivel, és írja az árat.
A magyart választva, magyar nyelvű oldal jön be, de onnan továbbkattintva már angol az oldal, és pontokba szedve írja, hogy mit lehet tenni az ügyben, írni/telefonálni/intézni... ez az amit nem értek teljesen, erre mondtam, hogy elvesztem, mert nem ezt vártam.
De majd ránézek még frissebb fejjel, valszeg én néztem be valamit, már 3x is. -
Tonycs
csendes tag
válasz
zsolti75 #54917 üzenetére
Köszi Zsolti75!
A magyar oldalon elvesztem, többször is.
Az angol nyelvűn később vettem észre, hogy van egy View details "fülecske", és ott látszik a Ship to Location.
A gari hosszabbításnál a magyar nem világos nekem, de az amerikai oldalon simán ki lehet választani, hogy milyen és mennyi + garit szeretnék, és írja rá az árat is egyből ($).
Bár biztos van ennél egyszerűbb megoldás is, csak én vagyok most villamos... -
gago1975
őstag
-
gago1975
őstag
-
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #54137 üzenetére
Hát Zsolti, a majd kiderül, azért nem túl bíztató kijelentés, mert ha nem, akkor addig semmire nem tudja használni rendessen a gépet, kétszer szétszedni meg nem túl szerencsés.
Én azt tanácsolnám q2w3-nak, hogyha nincs a KIT ben, akkor inkább rendeljen olyat is.Nem lett volna neki jobb a a gyári 240Hz-es Sharp SHP14D3 (LQ156M1JW09) eDP (4 Lanes) , eDP1.3 , HBR2 (5.4G/lane) , 40 pins Connector Remarks :eDP1.3 rendelte volna meg amit a i7-10750h- RTX2070max-g verzióba is tesznek????
Üdv gago
-
gago1975
őstag
válasz
zsolti75 #54135 üzenetére
a grádiens résznél nem volt olyan szép az átmenet, illetve nézet váltáskor kellett egy pillanat mire kitisztult a kép.
Ok, akkor lehet azt mondani q2w3-nak, hogyha azt akarja, togy teljessen tökéletes legyen minden, rendeljen hozzá mindentől függetlenűl eDP1.4 40pin-es szallagkábelt és akkor a kettő közűl a B156HAN08.2 typ° jó lesz. -
válasz
zsolti75 #53455 üzenetére
Mi az a TGC? Az internetes böngészőm semmit nem talált erről, hiába írtam hozzá, hogy notebook vagy tuning.
Visszakeresném, ha ebben az új prohardverben nem tudok fórumon belül keresni. (tényleg, miért vették ezt ki, mire volt ez jó?) - még pl. RM007 összes hozzászólását is ki lehetett listázni anno.Én gyári cuccokat nem nagyon szeretek módosítgatni, avagy inkább úgy mondom, hogy életemben nem csináltam, nincsen megfelelő tapasztalatom és nem akarom elcseszni - ide az alulfeszelést értem. Fémmel is csak akkor kenném, ha én lennék a jövőbeli tulajdonosa, s tudnám hogy kell csinálni, de azt inkább KillHates-ra bíznám egyelőre, első pár alkalommal biztos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest