Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • motacilo

  aktív tag

  Mivel már jó ideje magyar nyelven is elérhetőek a német G Data cég vírusirtó termékei, ezért várhatóan egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni hazánkban is.
  A cégről:
  "A G Data már több mint 27 éve megbízható partner a vírusvédelemben. 1985-ben cégünk alapítója, Kai Figge mutatta be a világ első vírusirtó koncepcióját, majd két évvel később ő és társa, Frank Kühn készítették el a legelső antivírust Atari ST rendszerre. Az elsők között készítettünk vírusirtót MS DOS és Windows rendszerre is.

  A Ruhr-vidékről induló vállalkozásunk szoftverei hamarosan több millió német számítógépen futottak, és azóta is őrizzük pozíciónkat az anyaországban.

  Ma több mint 300 saját munkatárssal rendelkezünk, és 9 európai országban önálló képviseletet tartunk fent. Vállalatunkat emellett el­kö­­telezett disztribútorok több ezer minősített szakértő munkatársa kép­viseli az Egyesült Államoktól Ausztráliáig, több mint 90 országban."

  G Data Internet Security részletes tulajdonságai:

  "Vírusvédelem - Egyedülálló vírusfelismerési képesség két független vírusirtó motor segítségével. Bizonyított hatékonyság a trójaiak ellen.
  Védelem a kémprogramok és rootkitek ellen - Az aktív rootkitvédelem még azokat a kártevőket is eltávolítja, melyek a telepítés előtt férkőztek be a rendszerbe.
  Személyi tűzfal - Az integrált személyi tűzfal blokkol minden betörési kísérletet és szorosan együttműködik a vírusirtó modullal.
  Levélszemétszűrő - A teljes körűen konfigurálható, valósidejű feketelistákhoz kapcsolódó levélszemétszűrő megvédi a levelezőprogramokat a kéretlen reklámlevelektől.
  Szülői felügyelet - A funkció segítségével korlátozható, hogy a gyerekek milyen weboldalakat látogathatnak, és az is, hogy mennyi ideig használhatják a számítógépet vagy az internetet egy nap vagy egy héten.
  Böngészés közbeni védelem - A felhő alapú webcímvédelem blokkolja a fertőzött weboldalakat, az aktív szkenner pedig még a https kapcsolaton érkező tömörített fájlokat is átvizsgálja.
  E-mail forgalom védelme - A felhő alapú e-mail védelem még a legújabb vírusokat is megállítja, a kitöréstől számított egy percen belül.
  Biztonságos online bankolás - Az integrált G Data BankGuard egyedülálló technológiájával megóvja a böngészőket a banki adatokra vadászó trójaiak ellen.
  Heurisztikus és viselkedésalapú védelem - A szoftverbe integrált felismerő algoritmusok a legújabb vírusok ellen is védelmet nyújtanak, úgy, hogy felismerik azokat pusztán viselkedésük alapján.
  Víruskeresés több szálon - Ha a számítógépben több merevlemez található, a szoftver ezeket képes egyszerre átvizsgálni, úgy, hogy ehhez több processzormagot használ.
  Fehérlistázás - A téves riasztások száma az optimális védelemnek köszönhetően minimális, a kritikus rendszerfájlok téves felismerését pedig a fehérlistázás kizárja.
  Ujjlenyomatképzés - A szoftver eltárolja az átvizsgált fájlok egyedi azonosító értékét, így a megismételt víruskeresések ideje a töredékére csökken.
  Víruskeresés pihenés közben - A G Data IdleScan képernyővédőként működik, és hetente egy alkalommal olyankor vizsgálja át a gépet, amikor az pihen
  Óránkénti frissítések - A két vírusirtó motor folyamatos frissítése egyedülálló módon lerövidíti a szignatúra alapú védelem reakcióidejét.
  Helyreállító lemez készítése - A szoftver telepítése után elkészített helyreállító lemez segítségével azokat a fertőzött számítógépeket is megtisztíthatjuk, melyekre a szoftver nem került telepítésre."

  Egyéb G Data szoftverekről bővebben: http://virusirto.hu/g-data/

  [ Szerkesztve ]

 • motacilo

  aktív tag

  Be lehet állítani,hogy az AV motorok közül mennyi működjön ill. olvasáskor-íráskor vagy csak végrehajtáskor vizsgáljon, ezzel lehet erőforrást kímélni. Igaz ugyan, hogy a védelem rovására.
  Érdemes első telepítés után egy teljes rendszervizsgálatot végezni, szerintem utána kevésbé eszi a rendszert.
  Egyébként a win8.1 rendszerem valóban lassabban indul valamivel, mint az eddig fent lévő AVG IS esetén.
  Másrészről viszont a GData képes ellenőrizni (Outlookba beépülve is) a titkosított csatornán jövő-menő gmailes és yahoos leveleimet, sajnos az AVG-t képtelen voltam erre rávenni. Dec 21-ig van liszenszem, karácsonyig próbálok bizalmat szavazni neki, majd a mindennapi hsználatban derülnek ki "turpisságok"

 • motacilo

  aktív tag

  Nekem böngészés közben kb. 70-80 MB memóriát fogyaszt az összes folyamata együttesen, bár az igaz, hogy a processzor esetén 7-9% erőforrást használ a filesytem monitor folyamata (CPU kétmagos Celeron, tehát nem egy erőművész).
  Egyébként nálam a KIS 2014 sokkal jobban érződött a gépen (böngészés, fájlműveletek), pedig annyira erőforráskímélőnek van beállítva a tesztoldalakon.

 • motacilo

  aktív tag

  Nálam a KIS nem jött be, viszont a Webroot-tal való összehasonlítás értelmetlen, nem egy kategória. Nekem a Webroot terméke két netbookon van fent, nyilván rendszerterhelési szempontok miatt.

 • motacilo

  aktív tag

  Ritka mint a fehér holló: a GData ritkán promózik. (Nem egy Bitdefender) :)

 • motacilo

  aktív tag

  Egyébként elég komoly a rendszerhasználata, főleg a processzor esetében. Nálam nem vészes a jelenléte, monjuk SSD-n van a rendszer.

Hozzászólok Aktív témák