Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) motacilo


motacilo
(senior tag)

Mivel már jó ideje magyar nyelven is elérhetőek a német G Data cég vírusirtó termékei, ezért várhatóan egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni hazánkban is.
A cégről:
"A G Data már több mint 27 éve megbízható partner a vírusvédelemben. 1985-ben cégünk alapítója, Kai Figge mutatta be a világ első vírusirtó koncepcióját, majd két évvel később ő és társa, Frank Kühn készítették el a legelső antivírust Atari ST rendszerre. Az elsők között készítettünk vírusirtót MS DOS és Windows rendszerre is.

A Ruhr-vidékről induló vállalkozásunk szoftverei hamarosan több millió német számítógépen futottak, és azóta is őrizzük pozíciónkat az anyaországban.

Ma több mint 300 saját munkatárssal rendelkezünk, és 9 európai országban önálló képviseletet tartunk fent. Vállalatunkat emellett el­kö­­telezett disztribútorok több ezer minősített szakértő munkatársa kép­viseli az Egyesült Államoktól Ausztráliáig, több mint 90 országban."

G Data Internet Security részletes tulajdonságai:

"Vírusvédelem - Egyedülálló vírusfelismerési képesség két független vírusirtó motor segítségével. Bizonyított hatékonyság a trójaiak ellen.
Védelem a kémprogramok és rootkitek ellen - Az aktív rootkitvédelem még azokat a kártevőket is eltávolítja, melyek a telepítés előtt férkőztek be a rendszerbe.
Személyi tűzfal - Az integrált személyi tűzfal blokkol minden betörési kísérletet és szorosan együttműködik a vírusirtó modullal.
Levélszemétszűrő - A teljes körűen konfigurálható, valósidejű feketelistákhoz kapcsolódó levélszemétszűrő megvédi a levelezőprogramokat a kéretlen reklámlevelektől.
Szülői felügyelet - A funkció segítségével korlátozható, hogy a gyerekek milyen weboldalakat látogathatnak, és az is, hogy mennyi ideig használhatják a számítógépet vagy az internetet egy nap vagy egy héten.
Böngészés közbeni védelem - A felhő alapú webcímvédelem blokkolja a fertőzött weboldalakat, az aktív szkenner pedig még a https kapcsolaton érkező tömörített fájlokat is átvizsgálja.
E-mail forgalom védelme - A felhő alapú e-mail védelem még a legújabb vírusokat is megállítja, a kitöréstől számított egy percen belül.
Biztonságos online bankolás - Az integrált G Data BankGuard egyedülálló technológiájával megóvja a böngészőket a banki adatokra vadászó trójaiak ellen.
Heurisztikus és viselkedésalapú védelem - A szoftverbe integrált felismerő algoritmusok a legújabb vírusok ellen is védelmet nyújtanak, úgy, hogy felismerik azokat pusztán viselkedésük alapján.
Víruskeresés több szálon - Ha a számítógépben több merevlemez található, a szoftver ezeket képes egyszerre átvizsgálni, úgy, hogy ehhez több processzormagot használ.
Fehérlistázás - A téves riasztások száma az optimális védelemnek köszönhetően minimális, a kritikus rendszerfájlok téves felismerését pedig a fehérlistázás kizárja.
Ujjlenyomatképzés - A szoftver eltárolja az átvizsgált fájlok egyedi azonosító értékét, így a megismételt víruskeresések ideje a töredékére csökken.
Víruskeresés pihenés közben - A G Data IdleScan képernyővédőként működik, és hetente egy alkalommal olyankor vizsgálja át a gépet, amikor az pihen
Óránkénti frissítések - A két vírusirtó motor folyamatos frissítése egyedülálló módon lerövidíti a szignatúra alapú védelem reakcióidejét.
Helyreállító lemez készítése - A szoftver telepítése után elkészített helyreállító lemez segítségével azokat a fertőzött számítógépeket is megtisztíthatjuk, melyekre a szoftver nem került telepítésre."

Egyéb G Data szoftverekről bővebben: http://virusirto.hu/g-data/

[ Szerkesztve ]

(#2) Qasam válasza motacilo (#1) üzenetére


Qasam
(senior tag)

Mióta megjelentek a termékek magyarul is, én kipróbáltam a 2014 és 2015-ös GData IS-t is.
Nagyon vártam a magyarítást, de azonnal előkerült két olyan probléma is ami miatt nem lett
hosszú életű a gépemen. Az egyik, hogy sokkal lassabb lett a rendszer, még a Kaspersky-hez
viszonyítva is. A másik pedig, hogy jelentősen megnőtt a boot-idő, az üdvözlő képernyő
és az asztal betöltődése között viszonylag hosszú ideig fekete képernyő fogadott (Windows 7).
Ezeket a kellemetlen bugokat leszámítva - ami lehet csupán egyedi jelenség volt - jó védelemnek
tartom. Ha az erőforrásigénye kisebb lenne, ki tudja... :)

(#3) motacilo válasza Qasam (#2) üzenetére


motacilo
(senior tag)

Be lehet állítani,hogy az AV motorok közül mennyi működjön ill. olvasáskor-íráskor vagy csak végrehajtáskor vizsgáljon, ezzel lehet erőforrást kímélni. Igaz ugyan, hogy a védelem rovására.
Érdemes első telepítés után egy teljes rendszervizsgálatot végezni, szerintem utána kevésbé eszi a rendszert.
Egyébként a win8.1 rendszerem valóban lassabban indul valamivel, mint az eddig fent lévő AVG IS esetén.
Másrészről viszont a GData képes ellenőrizni (Outlookba beépülve is) a titkosított csatornán jövő-menő gmailes és yahoos leveleimet, sajnos az AVG-t képtelen voltam erre rávenni. Dec 21-ig van liszenszem, karácsonyig próbálok bizalmat szavazni neki, majd a mindennapi hsználatban derülnek ki "turpisságok"

(#4) simon7012


simon7012
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Én nem bántam meg, hogy G Data IS-t használok.
Most már két gépen is. A support nagyon jó, nagyon
segítő kész. Nekem például volt olyan,hogy egy-két web oldal
ami nem akart bejönni, illetve csak nagyon soká sokat
bámulva a fehér képernyőt. A support ránézett a gépemre
mert mint látható (adatlap) elég erős gépem van nem
szabadott volna ilyen problémát okoznia csináltak a részemre
agy patch-et amivel a gondom teljesen megszünt...:)
Egyébként mint mondták a következő program frissítésben
benne lesz ez a patch is. Igazat mondtak mert a gép
újrarakásánál már nem kellett használnom.
Kb egy hét kellett a megoldához nekik.
Azóta gond nélkül használom mindkét gépen... :C

G DATA INTERNET SECURITY 2018.HTC 10,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...

(#5) Akelaus


Akelaus
(fanatikus tag)

Halihó!

Nálam az egyik favorit lenne, ha nem zabálná fel a gépemet böngészés közben. :/
Használtam a 2014-es terméküket, észrevehetetlen volt a gépemen, kivéve böngészéskor. Akkor viszont felpörgette a processzort, az meg a ventilátort. Tetszik benne, hogy be lehet állítani a bootoláskor mi mennyi idő múlva töltsön be. Feltettem a 2015-ös terméket is, hátha azzal már a böngészéskor nem jön elő, amit a 2014-es termékkel tapasztaltam. Sajnos ugyanúgy megvolt a "hiba". Feltettem a sima antivírust is, azzal nem tapasztaltam ezt a "hibát". Sajnálom a böngészős dolgot, mert számomra az egyik legjobb védelem lett volna, főleg, hogy van hozzá minden hónapban újságos kód, amit a sima antivírussal nem sikerült elfogadtatnom. Aki egy kis rendszerigényű vírusirtót keres, annak bátran ajánlom. :)

(#6) motacilo válasza Akelaus (#5) üzenetére


motacilo
(senior tag)

Nekem böngészés közben kb. 70-80 MB memóriát fogyaszt az összes folyamata együttesen, bár az igaz, hogy a processzor esetén 7-9% erőforrást használ a filesytem monitor folyamata (CPU kétmagos Celeron, tehát nem egy erőművész).
Egyébként nálam a KIS 2014 sokkal jobban érződött a gépen (böngészés, fájlműveletek), pedig annyira erőforráskímélőnek van beállítva a tesztoldalakon.

(#7) Akelaus válasza motacilo (#6) üzenetére


Akelaus
(fanatikus tag)

KIS 2015 volt fenn előtte, szerintem jobban működött vele a gépem, mint a G Data IS-el. Most Webroot van fenn, észrevehetetlen. Sajnálom, hogy az újságos kód nem multi, mert szívesen használnám az antivírust, de így, hogy van akár ingyenes alternatíva biztos nem fogom.

(#8) motacilo válasza Akelaus (#7) üzenetére


motacilo
(senior tag)

Nálam a KIS nem jött be, viszont a Webroot-tal való összehasonlítás értelmetlen, nem egy kategória. Nekem a Webroot terméke két netbookon van fent, nyilván rendszerterhelési szempontok miatt.

(#10) motacilo válasza Qasam (#9) üzenetére


motacilo
(senior tag)

Ritka mint a fehér holló: a GData ritkán promózik. (Nem egy Bitdefender) :)

(#11) looser


looser
(őstag)

Felraktam a promós (90 nap trial) av-t és megleptésre a buy now gombra feljön az alábbi üzenet:

amely az Order gombra kattintva elrepít arra az oldalra, ahonnan letöltöttem magát az av-t és felkínálja ugyanazt az állományt letöltésre:

INT_R_TRL_AutoTrial_2014_AV_8460_428.exe

:F :)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12) looser válasza looser (#11) üzenetére


looser
(őstag)

És le is töröltem. Kikapcsoltam az 'idle' keresést és mégis folyamatosan tekerte a vinyót. Egyébként szimpatikus lett volna, főképp, mert a Virus Bulletin összehasonlítási listán (proaktív, reaktív) igen jól szerepelt. De a folyamatos tekerés állati idegesítő volt :-/

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#13) motacilo válasza looser (#12) üzenetére


motacilo
(senior tag)

Egyébként elég komoly a rendszerhasználata, főleg a processzor esetében. Nálam nem vészes a jelenléte, monjuk SSD-n van a rendszer.

(#14) LiLxWaYnEx


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)


BETA G DATA SECURITY V26
There are various optimizations and technical changes in the various protection modules.
- USB Keyboard Guard: Protection against devices which log in as keyboard on the system (BadUSB)
- Plugin Cleaner: Disabled / removes unwanted browser extensions and toolbars
- Parental Control: fragFINN integration and SSL lock (fragFINN => Search engine for kids)
- Connection Manager: Update behavior of mobile connections
- Behavior Monitoring: Optional autopilot to reduce demands
- Keylogger Protection: Custom activated for any applications
- BankGuard / Exploit Protection: Display of active applications protected
[link]

(#15) konci79


konci79
(senior tag)

BÚÉK Mindenkinek.
Új év örömére adok egy évnyi esélyt ennek,nekem bejönnek az extra cuccok amik benne vannak,és kulcsot is találtam a világ másik felén nem egészen 7000 ft-ért.

[ Szerkesztve ]

(#16) simon7012 válasza konci79 (#15) üzenetére


simon7012
(fanatikus tag)

Boldog Új évet és sok sikert hozzá...!! :K

G DATA INTERNET SECURITY 2018.HTC 10,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...

(#17) konci79 válasza simon7012 (#16) üzenetére


konci79
(senior tag)

És csak most vettem észre hogy a próbaidőszakot is hozzáadta (mintha úgy rémlene nem minden cég ilyen )
:))

(#18) simon7012 válasza konci79 (#17) üzenetére


simon7012
(fanatikus tag)

Hát nem.
A support hozzáállása is pálda mutató és magyar nyelvü... :K

G DATA INTERNET SECURITY 2018.HTC 10,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...

(#19) Winnie The P válasza konci79 (#17) üzenetére


Winnie The P
(őstag)

Szia!

Tudnál nekem írni egy kicsit bővebben a szoftver használatával kapcsolatban? Mennyit "fogyaszt", mit kell rajta külön beállítani (inkább itt a tűzfalra gondolnék), stb?

ASRock M3A785GM|Phenom II X4 955BE|Deepcool Gammaxx200T|Kingston HyperX 2*4 Gb 1333Mhz|Gigabyte R7 370 OC|Samsung F3 500Gb|Chieftec 450W|Philips 243V7|Windows 7 Home Premium 64bit|ESS10

(#20) LiLxWaYnEx


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)

G Data TP Beta 26.0.1.2

USB Keyboard Guard: Expansion of managed devices information, after the update already shared keyboards must be unique for re-approval.
BankGuard: various optimizations
Keylogger Protection: various optimizations
Exploit Protection: various optimizations
Quarantine and disinfection: optimized workflow
Revised internal security mechanisms and various bug fixes.

(#21) simon7012


simon7012
(fanatikus tag)

Ha esetleg érdekel valakit akkor jó hírrel szolgálhatok a G-Data minden gond
nélkül működik Windows 10 alatt. Verzió szám:25.1.0.7.

[ Szerkesztve ]

G DATA INTERNET SECURITY 2018.HTC 10,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...

(#22) LiLxWaYnEx


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)

A G Data lakossági termékek most megjelenő új generációja a BankGuard mellett tartalmazza a külső alkalmazások sérülékenységei elleni védelmet és a billentyűzetfigyelés elleni védelmet is. Mindhárom technológiára igaz, hogy nem használ hagyományos vírusleírásokat, így nem befolyásolja negatívan a számítógépek teljesítményét.

A termékekbe emellett bekerült a BadUSB néven ismertté vált sérülékenység elleni védelem is, mely felismeri azokat a manipulált USB kulcsokat, melyek tévesen billentyűzetként azonosítják magukat a Windows operációs rendszereken, és így lehetővé teszik készítőik számára, hogy átvegyék a megtámadott számítógépek feletti irányítást. Az új szoftverek kompatibilisek a Windows 10 operációs rendszerrel is.

(#23) simon7012 válasza LiLxWaYnEx (#22) üzenetére


simon7012
(fanatikus tag)

Így van.
Annyiban módosítanám a hozzászólásom, hogy kompatibilis a Windows 10-zel,
de az office Outlook-kal csak félig mert ha egy levelet spam-nak nyilvánítok akkor Outlook hibával leáll hiba üzenetet küld...
G-Data Total Protection. Verzió szám:25.1.0.8

[ Szerkesztve ]

G DATA INTERNET SECURITY 2018.HTC 10,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...

(#24) ot93


ot93
(senior tag)

Hellósztok!

Érdekelne, hogy Norton Internet Security-ről erdemes lenne e váltani G Data Internet Security-re? Érdekelne még, hogy mennyire hatékony vírusirtásban a g data valamint mennyi erőforrást igényel? :)

Előre is köszi :-)

[ Szerkesztve ]

Emax drón csapágy RS2205-2300KV RS2205-2600KV + Canon Mx435 nyomtató donornak vagy javításra + Sony HDR-AS20 akciókamera + MJX Bugs 3 drón + egyéb kínai cuccok eladók... :)

(#25) LiLxWaYnEx válasza ot93 (#24) üzenetére


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)

Szia!

Felismerés: G-Data
Megelőzés: G-Data
Eltávolítás: Norton
Erőforrás használat: Norton
Support: G-Data

Döntsd el mi a fontos :) .

(#26) ot93 válasza LiLxWaYnEx (#25) üzenetére


ot93
(senior tag)

Köszi, ez gyors volt... :-)

Az eltávolítás pontosan mit is jelent? Hogyha talált egyet akkor hatékonyabban távolítja el? :)

Emax drón csapágy RS2205-2300KV RS2205-2600KV + Canon Mx435 nyomtató donornak vagy javításra + Sony HDR-AS20 akciókamera + MJX Bugs 3 drón + egyéb kínai cuccok eladók... :)

(#27) LiLxWaYnEx válasza ot93 (#26) üzenetére


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)

Igen.

(#28) ot93 válasza LiLxWaYnEx (#27) üzenetére


ot93
(senior tag)

Okés, köszi :-)

Emax drón csapágy RS2205-2300KV RS2205-2600KV + Canon Mx435 nyomtató donornak vagy javításra + Sony HDR-AS20 akciókamera + MJX Bugs 3 drón + egyéb kínai cuccok eladók... :)

(#29) Kingcobra


Kingcobra
(újonc)

Sziasztok!
Látom nagy itt a csend mostanság. Ennyire rossz a szoftver?
Tényleg, milyen manapság a Gdata? Win10 64bit re, viszonylag erős laptopra kéne egy normális Internet security.
Tapasztalatok? Hogy szuperál a norton, kaspersky, eset-hez képest?
Előre is köszi a válaszokat!

(#30) Petya XT válasza Kingcobra (#29) üzenetére


Petya XT
(tag)

Szia!

Én most váltottam, előtte két évig Kaspersky IS volt, előtte Norton. A Kaspersky repült, mert volt egy két dolog amit nehezen viseltem( nem akart leállni a gépem, volt egy két verziófrissítés, ami után teljesen instabillá vált a program), így inkább bebukom a licensz témát, de nem kínlódok vele tovább :(

Vettem egy G-DATA szoftvert, a nagy telepítő meg is ijesztett, gondoltam, ez jól ráül majd a rendszerre, de kellemes meglepetés ért, a Kasperskynél pattogósabb a progi, bár én nagyon nem értek hozzá, a gépem gyorsabb lett.

Idáig teljesen jól muzsikál, talált egy pár férget a rendszerben, amin a Kaspersky átsiklott(vagy mit tudom én :DDD ), és ami nagy előnye, hogy nem telepít fel semmi kéretlen vacakot(pl. Secure Connection), és ennek nincsen problémája a titkosított portok vizsgálatával, amivel a másiknak komoly problémái voltak(pedig alapbeállítás volt)... :F

Én elégedett vagyok, ha nincsen nagyon alulméretezve a vas, akkor nem lehet gond, az árán lehetne finomítani még, mert szerintem az első vásárlás drága, de alapjában véve remek szoftvernek tűnik, nem volt még vele problémám.( Win7 64)

(#31) -Morrowind-


-Morrowind-
(fanatikus tag)

Nagyon kellemes meglepetés ez a termék,jelenlegi formájában.A kiemelkedő védelmi képessége mellett mindig az erős,néha a gépet csontá fagyasztó rendszerterheléséről volt híres,nos ennek már nyoma sincs.Egy bay trail procis laptopra tettem fel próbaképpen,10 éve nem használtam a G -data egyik termékét sem fentebbi rossz emlékek miatt,amik évekig nem változtak,de ez már a múlt.Az internet securityt tettem fel full telepítés volt,minden modulját felraktam,csak annyit állítottam rajta hogy tűzfal automatáról kézire lett állítva,hagy döntsek én.Böngészés közben sem és egyéb rendszerfolyamatok közben sem érezni az ég világon semmi terhelést,gördülékeny,gyors és akadás mentes maradt a rendszer.Ahogy fentebb írták egy közel 600 megás telepítőtt kap le és az első vírusdefiníciós frissítés kicsit tovább tart az átlagnál,a 2 motor miatt, gondolom.Bugokat még nem vettem észre,de még csak 2 napja van fen..eddig bőven ajánlott kategória,felismerése és eltávolító képessége miatt,mindig is az volt,csak hát a rendszerterhelése miatt kerülték a népek,ez már a múlt,bátran ajánlom,pár nap múlva még visszaírok hogy változott e a helyzet negatív irányba vagy maradt ilyen mint most. :) Ja és zsaroló vírusok elleni modul is helyett kapott már ebben a verzióban,ami akkor is működik ha a vírusirtó rész inaktív valamilyen oknál fogva.

(#32) -Morrowind-


-Morrowind-
(fanatikus tag)

No így 5 nap után,továbbra sem tudok semmi rosszat mondani a rendszerterhelésre,és másra sem,teljesen kiegyensúlyozottan működött,mindegy hogy pl: bitdefender free volt fenn vagy ez,ugyan az az érzés.Én most csak erre voltam kíváncsi. :)

(#33) GEPESZ66 válasza -Morrowind- (#32) üzenetére


GEPESZ66
(PH! kedvence)

Az Avast IS-hez képest milyen lehet a gépterhelése?
Bár én ebben a kérdésben azon a véleményen vagyok, hogy ha SSD-ről futnak, akkor azért nagy különbség nem lehet közöttük.

(#34) -Morrowind- válasza GEPESZ66 (#33) üzenetére


-Morrowind-
(fanatikus tag)

Hát nálam ssd van,de pl: a kaspersky az nagyon belassított,avast ból csak a free verziót szoktam próbálni,így nem tudok mit mondani,nincs összehasonlítási alapom,de a laptopom egy bár 4 magos de nagyon gyengécske gép(szándékosan vettem,mert csak 20 wattot fogyaszt :) )és ezen vígan tudtam mindent csinálni a G-data mellett,meg sem röccent.A Kaspersky ből a free verziót néztem,mostanában.

[ Szerkesztve ]

(#35) GEPESZ66 válasza -Morrowind- (#34) üzenetére


GEPESZ66
(PH! kedvence)

Én a céges asztali gépemet vettem meg ( 5 éves), i3-2100 processzor, 4GB DDR3 RAM, ami a 10 éves AMD Dual Core 4000+ 4GB DDR2-es gépet váltotta, ami nem tudta a SATA3-at.
Raktam bele egy 120GB-os SSD-t.
A feleségem laptopja szintén i3-as, de újabb kivitel, csak abban nincs SSD.
Mind kettőn Avast IS fut, de a laptop természetesen lassabban indul, de már üzem közben nem fogja érezhetően az Avast.
Szemezgetek én is a Gdata-val.
Esetleg újságos kóddal megoldható lenne a használata.

(#36) GEPESZ66


GEPESZ66
(PH! kedvence)

Gdata esetében a Boot Medium -ot használtátok már?
Ezzel bebootolva lehet keresni, mint a Kaspersky Rescue Disk esetében?
Magyar nyelvű egyébként?
Van róla valami leírás?

(#37) Jenne


Jenne
(senior tag)

Sziasztok!

Valaki használ "csak" G Data Antivirust? Tűzfal nélkülit?
Én Kaspersky AV-ről váltanék hamarosan, és az eddigi évek alatt nekem elég volt a sima KAV és mellé a Windows 8.1 majd most már a win10 tűzfala. Érdemes ennek ellenére a G Data IS-t használni (főleg a tűzfala miatt) vagy védelemnek elég továbbra is a G Data AV és Win 10 tűzfala?
Ismerősömön keresztül valameddig/pár hónapig tudnék szerezni az IS-hez újságos kódot is, de az csak addig lenne amíg jár az újság. Sajnos az meg nem járható út, hogy ha az IS-t teszem fel és abba írogatom be az újságos havi kódot, és később meg megveszem hozzá az 1 éves hosszabbítást, mert nem fogja elfogadni. Csak ha előtte egy teljes értékű ( 1-2-3 éves) vásárolt licensz volt a gépen. (G Data support válaszolta ezt nekem)
Elnézést ha kicsit bonyolultan kérdeztem és előre is köszönöm szépen a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#38) wenton


wenton
(újonc)

Évek óta használom a G-Data IS-t, itthon két gépen (kivéve azt a kb. két évet, amikor nem volt magyar támogatása). Sem az asztali gépen, sem a laptopon (mindkettő úgy a középmezőny alsó része) nem lehet észlelni belassulást - csendben, szinte észrevétlenül teszi a dolgát. Azt, hogy működik, csak onnan veszem észre, amikor valami nem tetszik neki és kérdez, vagy blokkol egy weboldalt, mert az fertőzött. Amit külön szeretek, hogy lehet készíteni boot lemezt, amivel úgy lehet elindítani és átvizsgálni a gépet, hogy közben az esetleg fertőzött op. rendszer nem indul el, tehát egy esetleges kártevő "alszik". Nemrég egy ismerősöm gépét (ingyenes vírusvédelem...) ezzel sikerült rendbe tenni - hát volt szemét bőven. Én a gépeken intézek mindent, online bank, kártyás vásárlás, pay-pal fizetés stb, - azt gondolom, kell egy erős, biztos, de nem zavaró védelem. És a G-Datát annak tartom.

(#39) Bubisati válasza Jenne (#37) üzenetére


Bubisati
(újonc)

Én a G-DATA antivírusát használom win10 tűzfalával együtt. Igaz nem túl régóta, de elégedett vagyok vele. Teljesen renden van, a gépet nem fogja le, teszi a dolgát. Csak ajánlani tudom.

(#40) -Morrowind- válasza wenton (#38) üzenetére


-Morrowind-
(fanatikus tag)

Remek program valóban,méltánytalanul kevesen használják,a sok ostoba hírterjesztőnek köszönhetően,felteszik,leveszik pár óra az egész de már komoly véleményt alkotnak róla,legalább hagyná fenn 5 -6 napig, de nem...és telekürtölik vele az egész galaxist,hogy micsoda hulladék program.Ott a másik zseniállis program a Comodo IS,8 évig használtam,arra is mondanak mindent,de hogy vennék a fáradtságot és ha valami gond van megoldaná,vagy utána keresne,no azt nem, levele és kürtöljük hongosan mindenhol hogy Bugos,ilyen olyan tech gurunak való,én nem tartom magam annak,mégis meg voltam a programmal,és pl: a Comodo tipikusan az a program ha valaki veszi a fáradtságot és kiismeri, összenől vele,akkor egy életre elfelejtheti a biztonsági programokat keresgetni. :)

(#41) Semplar válasza -Morrowind- (#40) üzenetére


Semplar
(fanatikus tag)

Sajnos az őrjáratot nem tudtam kilőni és eléggé zavart, mert csak HDD -m van.:)
Minden másban tökéletes volt, Comodo -val egyetemben.
Jelenleg EAM + Comodo Firewall 5.12.256249, de kizárólag a tűzfal modul fut, abból viszont ez a kiadás mindmáig a legjobb!:)

"A long time ago, in a galaxy far, far away …"

(#42) LiLxWaYnEx


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)

(#43) Jenne


Jenne
(senior tag)

Sziasztok!

KAV után próbálgatom ezt a G Datát, ebből is csak az AV-t. Eddig nagyon beválik. Hamarosan lejár a próbaverziója és azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e a tűzfalas (IS) változatot feltennem/megvennem? A WIN 10 tűzfala és a GData AV elég védelem vagy jobb a G Data tűzfala?

(#44) GEPESZ66 válasza Jenne (#43) üzenetére


GEPESZ66
(PH! kedvence)

A GData állítólag csak erősebb hardverrel rendelkező gépekhez ajánlott.
Nem tudom,hogy tényleg így van-e?

(#45) Jenne válasza GEPESZ66 (#44) üzenetére


Jenne
(senior tag)

Na ez már nekem "kínai", hogy mi az erős meg mi a nem. Nekem egy ilyen laptopon megy a G Data AV 30 napos próba, WIN 10 64 bit, de semmi gond.

(#46) LiLxWaYnEx válasza Jenne (#43) üzenetére


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)

Elég az AV.

(#47) Ted_Beneky


Ted_Beneky
(senior tag)

Sziasztok!
Honnan lenne érdemes ezt a G Data AV-t beszerezni? 4 gépre szeretném, minél gazdaságosabban és magyar nyelven, ha ez lehetséges.
Köszi!

Csillagkaput a Csillag térre!

(#48) GEPESZ66 válasza Ted_Beneky (#47) üzenetére


GEPESZ66
(PH! kedvence)

Az Eset-hez képest nem fogja jobban a gépet?

(#49) Ted_Beneky válasza GEPESZ66 (#48) üzenetére


Ted_Beneky
(senior tag)

Nem tudom, most Kasperskym van és lejár pár nap múlva, és ezt ajánlották helyette.

Csillagkaput a Csillag térre!

(#50) GEPESZ66 válasza Ted_Beneky (#49) üzenetére


GEPESZ66
(PH! kedvence)

Akkor nem lenne érdemes előtte csak a 30 napos próbaverziót felrakni?

(#51) Ted_Beneky válasza GEPESZ66 (#50) üzenetére


Ted_Beneky
(senior tag)

Mi kalózok kockázatosan élünk! :)
(Persze, érdemes!)

Csillagkaput a Csillag térre!

(#52) olasz61


olasz61
(újonc)

Felraktam a Gdata Antivirust.
-gépterhelés alacsony
-az ikon lassan tölt be
-az ikon folyamatosan azt jelzi:E-mailek betöltése

(#53) -Morrowind-


-Morrowind-
(fanatikus tag)

Gépi tanulással a kártevők ellen...[link]

(#54) GEPESZ66 válasza -Morrowind- (#53) üzenetére


GEPESZ66
(PH! kedvence)

A legújabb teszten a "Performance" elég rossz értéket kapott.
[link]

(#55) -Morrowind- válasza GEPESZ66 (#54) üzenetére


-Morrowind-
(fanatikus tag)

Érdekes. :)

(#56) Jenne válasza olasz61 (#52) üzenetére


Jenne
(senior tag)

Szia!

Remélem nem írok nagy hüleségeket, mert már nincsen fent nálam a G Data, így csak emlékezetből tudok írni pár ötletet.

Befolyásolhatja a G DATA betöltődését például a merevlemezen lévő szabad hely nagysága. De gondolom ezzel nem lehet baj.
Lehetőleg más védelmi program ne legyen telepítve, gondolok itt sem védelmi böngésző-kiegészítőre és külön esetleg kémprogramvédelemre. Ha van ilyen, akkor próbáld ki, hogy annak/azoknak az eltávolítása változtat-e a betöltődés sebességén.
Aztán még lehetőség:
a G DATA-ban van egy indítópult-kezelő lehetőség. (remélem még jól emlékszem ezekre...) Itt lehet látni, hogy a Windows milyen más programokat indít el, amikor betölt. Próbálkozz beállítania azokat úgy, hogy a nem fontos programok csak 2-3-4 perc késleltetéssel induljanak el, de akár még ennél több percnyi késleltetési időt is beállíthatsz. Az egyáltalán nem fontos programok pedig akár el sem induljanak. [kép]
Nem tudom melyik az alapértelmezett levelezőprogramod. Ha a Thunderbird, és ha az automatikusan elindul a Windows-al, így ezért a G DATA az indulással egyidejűleg rögtön megkapja az e-mailek ellenőrzésének feladatát is. Érdemes lehet esetleg a levelezőprogram automatikus indulását is késleltetni.

(#57) LiLxWaYnEx


LiLxWaYnEx
(PH! addikt)

A G DATA új MI alapú technológiája a DeepRay


Valós időben véd a kártevők ellen a G DATA új, mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló vírusvédelmi technológiája. A DeepRay célja, hogy felismerje azokat a rosszindulatú kódokat, amelyeket a bűnözők különböző álcázási módszerekkel újracsomagoltak.

Ma egy tipikus kártevő olyan komplex kódból áll, amelyet évekig fejlesztenek a bűnözők. Mivel a vírusvédelmi szoftverek az új kártékony kódokat általában gyorsan detektálják, a fejlesztés a bűnözők számára csak akkor kifizetődő, ha a már ismertté vált vírusokat gyorsan és egyszerűen újra tudják csomagolni, majd az újracsomagolással álcázott kártevőt új verzióként tudják terjeszteni.

Átjutni az ellenőrzésen
Olyan ez, mintha egy terrorista újra és újra megpróbálna felcsempészni egy lőfegyvert egy repülőgépre. Ha egy pisztolyt tesz a zsebébe, akkor egyből lebukik. Ezért különböző technikákat vet be: a fegyvert elkészíti műanyagból, majd részekre szedi, és az egyes részeket külön-külön próbálja meg feljuttatni a gépre. A kártevők fejlesztése is így működik: a bűnözők ugyanazt a kódot különböző technikákkal álcázva újra és újra elrejtik különböző csomagokban, és egy kártevőből akár több száz változatot készítenek el.

A hagyományos vírusvédelem minden egyes újracsomagolt kártevőt új változatként analizál, majd minden új változatot egyesével blokkol. A vírusirtó cégek ezért folyamatosan fejlesztik azokat a technológiákat, amelyek segítségével „általánosan” ismerik fel a kártevőket, jellemzően azok viselkedése alapján. A magatartás-alapú vírusvédelem a gépre letöltött kódok szimulált viselkedése alapján ismeri fel az új kártevőket, és azt a kódot tekinti kártevőnek, amely úgy viselkedik a gépen, ahogyan a kártevők szoktak (például kinyit egy portot, és egy távoli szerverről további fájlokat tölt le). Az ilyen védelem ma már fontos részét képezi minden vírusirtónak, de a G DATA most ennél jóval tovább megy.

A kockázati tényező kiszámításához az új DeepRay technológia 150 különböző jellemzőt vesz figyelembe, beleértve például a fájl méretét, a benne foglalt programkódot vagy a programozási környezetet, amelyet a fájl létrehozásához használtak. Az adatokat egy neurális hálózat elemzi, amely képes a tanulásra, így folyamatosan elraktározza az előző vizsgálatok eredményét, majd az új kódok elemzésében ezeket az eredményeket felhasználja.

Mindehhez a DeepRay 20 különböző gépi tanulási modellt használ fel, és ha az egyik modell kártevőnek jelöl meg egy fájlt, akkor azt mélyebb elemzésnek veti alá. Erre a gép RAM memóriájában kerül sor, méghozzá azért, hogy a kártevő ne tudja érzékelni az elemzői környezetet. A technológia lehetővé teszi olyan kártevők felismerését is, amelyek korábban átjutottak a vírusvédelmen.

„A DeepRay segítségével megváltoztatjuk a játék szabályait, és a bűnözők gazdasági modelljére mérünk válaszcsapást. Azt tesszük lehetetlenné, hogy egyszerűen és költséghatékonyan készítsenek egy meglévő kártevőből új variációkat, és így határozottan növeljük ügyfeleink védelmét” – hangsúlyozza Andreas Lünig, a G DATA egyik alapítója és ügyvezetője.

A DeepRay ellehetetleníti, hogy a bűnözők egyszerűen újracsomagolják a már ismertté vált kártevőket, így például hiába álcáznak rendszerfájlnak egy vírust. A teljesen új kártevőcsaládok felismeréséhez pedig az adaptív tanulást használja. A DeepRay segítségével felépített tudás így a korábbiakhoz képest stabilabb és hosszabban használható a kártevők elleni védekezéshez.

Az új technológia már bekerült a G DATA lakossági szoftvereibe (a 25.5.1.25-ös verziótól), a német cég vállalati termékeibe pedig a következő hónapokban fog.

Hagyományos és új generációs
10 évvel ezelőtt a vírusvédelem még nagyjából azt jelentette, hogy a vírusirtó szoftver egy adatbázis (szignatúrakészlet) alapján dönti el egy kódról, hogy az veszélyt jelent-e a számítógépre, vagy pedig általános jellemzők alapján egy heurisztikus döntést hoz. Ezt a két alapvető módszert az elmúlt években a gyártók számos más felismerési technológiával egészítették ki, amelyekre gyakran „új generációs” vírusvédelem névvel utalnak. A G DATA példáján keresztül bemutatva ma az alábbi technológiák segítségével nyújthat védelmet egy biztonsági szoftver.

A magatartás-alapú védelem esetében a vírusirtó aktívan figyeli, hogy az egyes programok mit tesznek a számítógépen, és blokkolja azokat a szoftvereket, amelyek a kártevőkre jellemző viselkedést mutatnak.

A felhőalapú védelmi technológiák felhasználása lehetővé teszi, hogy egy adott fájl vagy e-mail egyedi azonosítóját a vírusirtó szoftver egy távoli adatbázisban ellenőrizze, és így egy e-mail terjedését pusztán a levél terjedési mintája alapján blokkolja anélkül, hogy a tartalmát ismerné.

A BankGuard technológia a G DATA esetében azt felügyeli, hogy online bankolás és fizetések során a felhasználói adatokat semmilyen folyamat ne tudja kiolvasni a böngészőkből.

A billentyűzetnaplózás (keyloggerek) ellen védelmet nyújtó szoftverek azt felügyelik, hogy a billentyűzet leütéseit ne lehessen kiolvasni a memóriából vagy a különböző programokból.

A sérülékenységvédelem (exploit protection) a harmadik fél által gyártott alkalmazások (szövegszerkesztő, pdf-olvasó) biztonsági hibáit foltozza be úgy, hogy felügyeli, hogy ezek a szoftverek hogyan használják a gép memóriáját.

Az USB billentyűzetvédelem a G DATA fejlesztése. A gyártó védelmi programjai megakadályozzák, hogy egy manipulált adathordozó billentyűzetnek azonosítsa magát a gépen, és így pluszjogosultságokat szerezzen.

A zsarolásvédelem a titkosító kártevők ellen úgy nyújt védelmet, hogy blokkolja azokat a folyamatokat, amelyek tömegesen fájlokat szeretnének módosítani a gépen.

Végül a most bemutatott gépi tanuláson és neurális hálókon alapuló védelem azt teszi lehetővé, hogy a gyártók a védelem során megszerzett tapasztalataikat folyamatosan felhasználják az új kártevők elleni védekezésben.

(#58) Narxis válasza LiLxWaYnEx (#57) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Nagyon jól hangzik ez a DeepRay, elgondolkodtat, hogy Kaspersky-t dobjam és ezt vegyem meg.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.