- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Most a Honor 400 Prón a sor
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #85834 üzenetére
így van ez, átérzem a dolgot. Amikor épp együtt edzek egy gyorslábúval néha elkap egy fajta bizonyítási kényszer. Apa vagyok, 12 évvel idősebb is, nem is futóalkat, de dolgoztassam már meg egy kicsit és lesz az egész futásból egy élező edzés
Most már látom, hogy nem annyira könnyű elérni a túledzett állapotot, ezért ha legközelebb Papival hoz össze az élet edzésen, akkor alap lesz egy 91-93% közötti terepezés
Tom: tegnap futottal fejben 90 km-ert!
-
Peetta14
tag
válasz
Peterhappy #85823 üzenetére
Kikúrálod, aztán várunk vissza. Nekem a derekammal volt gond még a futásaim első évének végén, 2 talán 3 hónap kihagyás, gyógytorna, otthoni torna, aztán elmúlt.
Ma egy 8*3 perc 4:00, 5:00 váltó ment. 6. után már gondoltam rá, hogy elég lesz, aztán mégis csak oda kellett verni
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #85706 üzenetére
A napokban hallottam a kötelező napköziről! Ki voltam akadva rajta! Az oviban gyakran nutellás kenyér és lekváros kenyér a reggeli, tehát kellemes táplálék
A gyerekek első tünete 7 napja volt, nekem még mindig light a dolog, ha a 10. napon is így áll, akkor megúsztam ennyivelA glutamin egy csoda! "A glutamin egyike a kevés aminosavnak, amely fokozza a test saját növekedési hormontermelését, emellett számos biokémiai folyamatban szerepet játszik. Részt vesz a fehérjeszintézisben, a vese sav-bázis egyensúlyának szabályozásában. Továbbá a glutamin növeli a nitrogén visszatartását, csökkenti az izomleépülést és a regenerációs időt. Fokozza az immunfunkciókat, vagyis erősíti az immunrendszert , az izomnövekedést és a teljesítményt, a koncentrációs és megfigyelőképességeket" - mi lenne ha nem szedném? Még az öltözőbe se engedett volna be Tom
"Ugy hallottam ott mar nem olyan nagyok a padok, 90kg felett nem fersz be" - mi ez a mondat? 90 felett kezdődik az élet, addig csak növekedési fázis van
Megállj egyszer a nyakadba ülünk tisn-nel
Lesz remegő láb
Hiába gyúrsz 50 kg-mal core-ra kevés lesz!
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #85706 üzenetére
Ugy hallottam ott mar nem olyan nagyok a padok, 90kg felett nem fersz be
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #85705 üzenetére
Jól értem, hogy 7 év és 364 nap múlva vége a futó karrierednek?
8 ev mulva meg a szemeteknek
szerintem max 1-2 ev es vagy a jarokeretes vagy a nordicos brigadot fogom erositeni.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #85703 üzenetére
meg tízórai, uzsonna...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy #85550 üzenetére
Én még soha nem voltam ilyen tömeg futórendezvényen de pont gondolkodom rajta hogy jövőre elmennék egyre a hangulat miatt kipróbálni. De csak valami nem túl drágára.
Bringával már van tapasztalatom (Velence 10X, Bakony200, Tour de Balaton) és ezek nekem mindig is kifejezetten tetszettek. Még a nevezési díjak se voltak elszállva.
-
tisn
addikt
válasz
Egy budapesti maraton nevezési díjából meg kiviszem kétszer a Családot az Atlétikai VB-re, vagy mondjuk most vasárnap az Úszó VK-ra
annyi penzbol 20 megyei meccset is megnezhetnetek -
HKorn
veterán
válasz
Peterhappy #85542 üzenetére
Én pl az instantokat preferálom több okból is.
- Nem szeretem a tömeget kerülgetni, meg azt sem ha engem kerülgetnek
- Nem vagyok hajlandó tizenezreket fizetni egy futásért
- Érmet instant is ad, póló meg van már elég (de az is van néhánynál pluszpénzért)
- Akkor megyek amikor nekem megfelelő az időjárás és úgy érzem jó formában vagyok hozzá
- Nincs a "jaj most épp beteg vagyok/nem vagyok formában, de el kell menni, ha már befizettem" stressz -
Studi
veterán
válasz
"...mert a verseny napján tuti bal lábbal kelek, kialvatlanul, úgy, hogy mindenem fáj és még az idő is pocsék..."
Ezért érdemes befizetni a siófoki félmaratont. Ott november közepén lehet 20 fok és nyári napsütés, viharos őszi eső, vagy hó is akár. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Majd tartunk meghivasos klub versenyeket
batyubal,mindenki hoz enni-inni amit akar (persze ugyis megosztod a masikkal).
Nem kell polo,erem semmi...csak esetleg egy fuggetlen idomeres. -
Studi
veterán
válasz
Mondjuk ha választanom kell, hogy az 50EUR-ba kerülő pozsonyi, vagy a kétszer annyiba kerülő budapesti maratonon futok-e, akkor lehet megint az előbbit választanám. Iszonyatosan elszállt árak vannak sok helyen, főleg BSI, Maratonman vonalon.
Példa: Kékes Csúcsfutás. K... jó móka volt. De 13e Ft-ot fizettem érte. Azért még le kell utazni, ha jól emlékszem póló se volt, tatyót kaptunk talán, meg némi apró sz@rt. A hegyről lejutásra sem ajánlottak megoldást ebben az árban. 3-4 frissítőpont, érem. Imádtam a hangulatát, de kib@szott drága.
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #85452 üzenetére
Most én is parkolópályán, sikeresen megfáztam. Nem akarom feszegetni a határokat, jó lenne rendbe jönni, és utána folytatni a felkészülést, ha már csak 1 hónap van hátra. Nem lenne jó most egy 2-3 hetes kiesés. Már ez a három nap mindenféle sport nélkül is kicsinál, és szerintem ma lesz a negyedik. tegnap 20 körüli body batteryvel keltem, Garminosok sejthetik ez mennyire jelent csúcsformát.
Amúgy nagy gond nincs, kicsit fájt a torkom, de az orrom olyan szinten van tele turhával (hölgyektől elnézést), hogy nem vágyom ki. -
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #85192 üzenetére
A tape jó ötlet
A kettlebell pedig viccnek jó
Télen, vastagabb felsőn is hordani akarom.....szóval még az M is kicsit necces, de működni fog. Az S már tuti túl kicsi lenne rám....178-179cm-hez
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #85188 üzenetére
Ma így indultam el
de mire megérkeztem kívül volt
Szerencsére 10kmh-s szélcsend volt. Lassú tempónál nem is érdekel ha kint van, de sprintnél pofaszélben már lehet igen. Na, majd kiderül
-
zzola
titán
válasz
Peterhappy #85155 üzenetére
Természetesen, de még nagyon az elején vagyok...illetve beteg is vagyok a héten, szóval nuku sportolás...
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #85130 üzenetére
Köszönöm, lassan kezd fogyni a méretsor, hátha olcsóbb lesz akkor ebből is veszek két párral.
-
törölt tag
válasz
Peterhappy #85084 üzenetére
A széttaposás miatt kell több. Eddig egyet nyűttem, hamar vége is lett a párnázásnak.
Nagyon megszerettem az esti futásokat is, nem elég egy cipő. Napi kétszer futok közepes távokat. Az egybe hosszúkhoz most puding lettem.A rotálás miatt ez így négy cipő.
A mérete vált be a Decásnak, meg a kopásállósága, más nem.
Belecsapok, amíg van pénzem. Aztán hiába sír a szám, hogy elfogyott a pénz, mert már megvannak a csukák.Meg itt vannak az új futótársak is, az őzek, valahogy partiban kell velük lennem.
Ránéztek a cipőmre, röhögtek, majd elugrottak, most majd nem fognak.
-
bencze
senior tag
válasz
Peterhappy #85046 üzenetére
Szerencséje volt, 8-10 fok az kb az ideális idő, semmi veszteség nem volt benne
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Ma volt a Chicago marathon?
Bakker erről lemaradtam
-
Fred23
nagyúr
válasz
És még csak 23 éves.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84971 üzenetére
oké, utánanézek.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84946 üzenetére
Nehéz néha elfogadni, hogy nincs logikus magyarázat, és megoldás dolgokra.
Csak óvatosan! -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84946 üzenetére
Jó hír
Nekem serv volt a tippem, szoval nem vagyok jo doki
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84907 üzenetére
épp akartam írni, hogy végre jól döntöttél szerintem a 1-2hónap kihagyás mellett erre zúztál egy olyan résztávozást (12x400@3:45) 1óra múlva ami sérülés nélkül is ccmbosnak számít
Gondolom a Rebel lehet az oka.....követeli a gyors tempót
igen, ezért írtam, hogy "is okozhat"
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84929 üzenetére
Nyáron soxor irta hetekig, hogy pihi. De most betegen itthon ulok, most mar van ugyan napi kis futas keves bicaj. De 5 napig semmit se csinaltam.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy #84893 üzenetére
Ti legalább tudtok úszni én még azt sem.
Nekem a triatlon így ki is van lőve pedig bringázni nagyon szeretek. Ma is kerékpáros nap volt a két futós nap között. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #84902 üzenetére
Te csak gyere le hozzam egy csutortoki mokara,mint pl a mai:
bemelegites + nehany repulo fokozos gyorsito + 6x 1000m tempos 800m konnyed valtogato folyamatos futas + 3db repulo gyorsito + kifutas
Ma csatlakozott ket tini lany is,14-15evesek nekik csak a 800m resz volt,pihenhettek amig romboltam a tempot. Egy tini fiu is jott,O egy kort porgetett a gyorson es futotta a 800-at is.
Ha jo napod van ennyi pihenovel talan meg birod csinalni a tinilanyos resztutana uszhatsz is tolem
-
Never79
tag
válasz
Peterhappy #84902 üzenetére
Ja jövőre én is Kazinczy 200-at akarok futni
-
norby_42
aktív tag
válasz
Egy hónapja még nem ment volna, 11 métert tudtam összefüggően "úszni".
Egyértelmű, hogy az IronMan a következő lépcsőfok
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #84897 üzenetére
Once a Runner tudtommal csak inglishul van,es nem is konnyu olvasmany a sok szleng vegett,de megeri
"Acelemberek"-et kaptam az asszonytol ket eve karacsonyra,azt is szeretem -
tomcica
Topikgazda
válasz
Once a Runner-t olvasd,az ad motivaciot...igazi old school... Murakami csokat valahogy en se komaltam
(Jurek konyvet elveztem,Born to Run-t szinten...A Felhok felett etioposat is nagyon
)
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84889 üzenetére
Ha háttal, kinyújtott testtel "fekszel" a vízen és a tüdő fullra szívva levegővel akkor kevés oldalirányú kézmozdulat is elég ahhoz, hogy ne süllyedj el.....sósvízben még ennyi mozdulat sem kell. Mondjuk ettől még nem haladsz, de addig kitartasz míg a vízimentők rádtalálnak és kihúznak
Csak egy medúza ne találjon rád előbb
-
parandroid
félisten
válasz
Peterhappy #84889 üzenetére
Amúgy nekem is meg kéne tanulnom rendesen úszni, mert rohadtul nem tudok. Viszonylag magabiztos vagyok a vízben, csak szét van esve a mozgásom. Pedig nekünk a tanítóképzőn egy félévnyi tantárgy is volt az úszás, asszem 6, vagy 7 alkalmat sikerült rászánni, de abból 2-3 alkalommal ovisokat úsztattunk. Némelyik jobban úszott, mint én.
p
-
HKorn
veterán
válasz
Peterhappy #84886 üzenetére
Egész életemenet úgy éltem eddig, hogy annyira tudok úszni, hogy ha kiesek egy csónakból 25 méterre a parttól még pont kiérek, ha 30 méterre esek ki már nem biztos
Persze eközben úgy elfáradok, mintha 100kg-mal nyomtam volna fekve. Szóval arra tudok gondolni, hogy nem jó a technikám
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #84886 üzenetére
Pont egy hónappal előrébb jársz akkor, mint én.
-
Hi!King
őstag
válasz
Peterhappy #84862 üzenetére
Nagyvárosi tömegversenyen az csak a szubjektív része, hogy fejben visz a tömeg, de konkrétan objektív előnyei is vannak, bár ez nem kerékpár, de maratonon már perceket jelenthet hogy egyedül futottad, vagy nagyrészt voltak előtted, csökkentve a rád ható légellenállást. Mert pl. tavasszal Kis-Duna Maratonon majdnem végig egyedül futottam, ami főleg a szembeszeles felén a pályának volt hátrány ahhoz képest hogy tömeg lett volna, ellenben ott dobogóra kerültem, Budapest Maraton meg ilyen szempontból nagyon nem az én játszóterem.
Ironmant én is szeretnék egyszer, de fél ironmant is inkább versenyen csinálnék előbb, de mindenképpen nyílt vízen csinálnám az úszást, mert uszodában annyira nem szeretek úszni.
@tisn
Gyerekkoromban a kosárlabda edzőm szombatonként olyan erőnlét fejlesztő edzést csináltatott velünk, hogy Sopronban a Lővér uszodától futás, néha sípályán dombozással egybekötve, aztán úsztunk az uszodában. Volt olyan, hogy biciklivel érkeztem az edzésre, illetve távoztam onnan, olyankor végülis triatlon volt. -
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84870 üzenetére
Isten ments 😁 ...úszás után amúgy sem menne már semmi komoly teljesítmény....miattam meg nem tennék azt utoljára 😁
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84866 üzenetére
amilyen makacsnak (jóértelemben) ismertelek itt meg csak a 'mikor' a kérdéses.....a teljesítése nem
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84864 üzenetére
hat, 4 olyan langossal nem futsz te sehova
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84862 üzenetére
de épp azt találtam ki a minap, hogy valamikor egy fél Ironmant letolok csak úgy - reggel 2km az uszodában, onnan valamerre eltekerek egy nagyot, ~90km után meg még futok egy félmaratont, ha bírok (most biztosan nem menne)
nem rossznyaron szoktam ugy, hogy lefutom a kis 5-6kilcsit, kitekerek morahalomra (20-25km), uszok 1-2km-t, benyomok egy langos es hazatekerek.
akkor ez egy negyed-nyolcad ironman
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #84858 üzenetére
Azért óriási gratula, hogy egyedül képes voltál ennyit lenyomni.
Nekem másfél óra után már dögunalom minden, egyszerűen nem tudok annyira kikapcsolni, hogy élvezni tudjam ezeket a hosszú távokat.
Viszont a maraton már az a táv, ahol érdemes a célvonal környékén elidőzni egy picit. Én a sajátom után vagy fél órát álltam a célvonal után, és néztem a beérkezők arcát. Fantasztikus, egész egyszerűen elképesztő érzelmek szabadulnak ott fel az emberekből, nagyon pozitív töltése van az egésznek. Tudom, persze, vannak sokkal nagyobb teljesítmények is, de tán épp a maraton az, ami sokaknak "once in a lifetime", és biztosan senkinek nem a heti megszokott rutin része. Legalábbis a mi szintünkön.
-
Hi!King
őstag
válasz
Én a másodikat futottam meg úgy, szintén virtuális NY maratonon, 2020-ban.
De egyébként az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy látom, hogy ha rekordot akarok dönteni, akkor nagy tömegrendezvény, elsősorban Budapest Maraton (csak hülye időpontban van, áprilisban jobb lenne), ha pedig dobogóra akarok kerülni, akkor kis verseny, azért meg nem utazok el más országokba, hogy nagy városi futóversenyen fussak. Terepfutás, hegyi futás, tájfutás az más, mert ott pluszt ad egy teljesen más jellegű terep, ha meg külföldi nagyváros, inkább egyedül nekiállok kocogva felfedezni.
-
HKorn
veterán
válasz
Átélem az írásod, ez így király lehetett
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #84846 üzenetére
Peterhappy köszönöm, hogy jót akarsz
Ha nem lennék munkára kényszerülő droid, akkor oké, de úgy érzem erre a szekérre nem tudok többet pakolni
Egy finn szauna ilyenkor csodákra képes... csak a kályha pattogó hangja és a tisztító meleg... -
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #84724 üzenetére
Akkor nekem mákom volt a téliesített deviate-tel, mert arra pont vitte, más meg most nem izgatott különösebben. Bocsika, ha felpiszkáltam valakiben a cipőgeeket feleslegesen.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #84721 üzenetére
Le bizony,most epp maszott az alpokban a grand paradiso-t
el es virul... ha barmikor kell neki "futos" energia johet,tolunk csak olyat kap
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #84623 üzenetére
Nagy gratula mindenkinek aki végig ment, meg annak is aki megpróbálta, az sem semmi, hogy eljut valaki idáig.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pali most ért be, élete első Spartathlonján. Pontos időeredményt még nem tudok, de 32 órán belül gyűrte le a legendás 243km-t.
-
tisn
addikt
válasz
a mai puskas futi nekunk elmarad, kohoges, torokfajas, rossz kozerzet, kihagyjuk inkabb
szerencsere csak ~5k volt a 3 nevezes.nektek jo mulatast, biztos jo moka lesz.
meg csak masodik nap, hogy nem mozgok semmit, de mar kurvara elegem van mindenbol
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #84610 üzenetére
Köszi szépen! Meg mindenkinek is!
A maraton utáni időszak kicsit kedvetlenül indult, de végül lett belőle nagyon sok rövid, viszont alacsony pulzusos kocogás. Úgy tűnik ez szép lassan kifizetődik, tényleg erősödött annyit az alap, hogy most már új szintet lehet rá építgetni. Úgyhogy a terv a félmaraton után (az esetleges 5kPB, 10kPB próbálgatása mellett) újra ugyanez, csak hosszabb távokon.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84569 üzenetére
Tisztára, mint a fiam. Elesett bicajjal, meghúzta a csuklóját. A rögzítősínnel bicajozva nekiment egy eresznek., szétvágta az ujját. Tegnap megcsípte egy méhecske is a lábát, de már lassan vége a hónapnak, remélem a következőre nem viszi át.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84577 üzenetére
vettem, nem megy ra a fulesre.
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #84577 üzenetére
nekem az egyik fülesemhez van memóriahabos és szilikonos fülpárna is, klasszisokkal jobbnak bizonyult számomra a szilikon, a memóriahabos már sétánál is problémás.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Mert nem megfeleloen hasznaltad az illemhelyet
-
LanyUs
senior tag
válasz
Ne foglalkozz Tom trollkodásával! Odateszed magad a körülmények ellenére
Ő is Grönlandig evezett a sérülése után... Hajnalban nem lehet vele futni, mert túl lassú, délután meg a meleget nem bírja. Úszni csak lefelé tud, de a squash-ra azért felkapta a fejét
-
Agony
aktív tag
válasz
Peterhappy #84500 üzenetére
Nekem amit írtam, hogy hasonló probléma volt, ott három hónapra teljesen offolni kellett a futást, de még bringázni is csak két hónap után lehetett elkezdeni, addig csak séta, max úszás.
Én a helyedben továbbra is beneveznék egy ultrahangra. "Filléres" vizsgálat és legalább a környékbeli izmokat végig lehet nézni, hogy nincsenek-e mikrosérülések, valahogy szabad folyadék gyülem, stb... Szerintem 10-20K, szemben egy kontrasztos régiós MRI-vel, ami ~100K, aztán a kontroll még egyszer 100K.
-
törölt tag
válasz
Szóba állnak és az alap vizsgálatokat megcsinálják, aztán a szokásos RTG vagy MR-re küldés, utóbbi állami alapon hónapokba telhet.
Eleve én úgy mentem dokihoz, hogy kezemben volt a magán MR képanyag CDn radiológus kiértékeléssel. Úgy meg könnyen kitalálta, hogy csípő-keresztcsont ízület ödémás, combnyaknál apró labrumszakadás. Mert lábcsavargatasbol csak torpedózna…
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84517 üzenetére
ha latsz egy kover hemuveges csavot gyok kettovel "kocogni" az leszek en
asszony nyilvan lehagy a francba -
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84517 üzenetére
Céges hétvége lesz, azzal a kajával/piával nem bírsz versenyezni
De majd futok egyet az erdőben -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84504 üzenetére
uhh, ez nagyon jo.
irtam is az asszonynak -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84513 üzenetére
igen, volt itt a ciporotalas, de en azt hittem azert, hogy maskepp terheljuk a lab mindenfele reszeit, mert minden cipo geometriaja, felepitese, csillapitasa mas.
ha kell 24 ora a habnak, akkor azert szigorubban rotaltam volna eddig. altalaban a kedvenc cipomben futok, es 3. vagy 4. alkalomnal rakok be egy masik cipot.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84504 üzenetére
Ez jópofa, mennék, kár hogy messze van (meg nincs kaja :)
-
tisn
addikt
válasz
jo az az ora bicajra es uszasra is
jobbulast... -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84499 üzenetére
Függően attól, milyen gyakran és mennyit jársz futni, de tipikusan érdemes 48 órát várni adott cipővel két futás között, hogy a csillapítás teljes egészében helyreálljon (ez persze nem szentírás, csupán unofficial javaslat). De ha két futás között utcai cipőként akarod hordani - az talán nem túl szerencsés.
ezt eddig miert nem mondtatok? -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #84505 üzenetére
"Azért ugyfelhez jobb szeretek szolid szinut" -erre irtam neki
-
la_cc
addikt
válasz
Peterhappy #84499 üzenetére
"AboutYou, Zalando, BestSecret hármast szoktuk javasolni, de jó a Top4running és a Sanasport"
Pontosan ezt csinálom + Spuri és Nyúlcipő, de ezek általában a legdrágábbak az összesközül.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #84451 üzenetére
Nem a 180ezer a durva,vagyis nem csak az,hanem hogy egy (1) versenyt bir ki
-
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy #84374 üzenetére
+ norby_42: Neki mindenképpen élmény volt, múlt hétvégén pedig gyerekfutamon futott a nagyapjával, azt is élvezte. Végigfutotta az 5-600 méteres távot. Tavaly már kérdezősködött, hogy miért járok futni, miért megyek versenyre, idén pedig többször kérdeztük, hogy szeretne-e ő is részt venni a versenyen, s mindig igen volt a válasz.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84345 üzenetére
Akkor mondom: volt friss tócsni, finom babgulyás (2 tányér), meg vadmalac és marhapörkölt tarhonyával (ez már nem fért belém) Meg persze linzer karika számolatlanul...
Ja, a futás. A terv az volt, hogy első 5 km-en behúzom a lányom 30 perc köré, aztán igyekszem beférni 2 órába. Ehhez képest 28:00 lett az 5 km (4. helyre volt jó neki) én meg mentem tovább, igyekeztem nem lassulni. Maradt az 5:20 körüli tempó, az utolsó 5 km erősen szembeszeles volt, ott megtoltam kicsit, az 5:10 alatt volt (éreztem, ahogy Tom Yoda-ként ül a hátamon, és mondja, hogy ezért a tempóért el se kellett volna indulni
)
A vége 1:51:06, ez PB, kb 3 percet javítottam.Ja, az időzítés annyira jó volt, hogy 10 km után volt 300m, ahol szembejöttek a bicajosok, ott pont tudtam pacsizni a fiammal, akkor ért be 25 km után.
Szuper idő volt, felhős, 20 fok körül,bár pára az volt rendesen. De a rendezés 10+, kedvenc versenyem -
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84321 üzenetére
-
válasz
Peterhappy #84172 üzenetére
Jesszus, el is felejtettem, hogy volt ilyen
nincs nagy sikerem ezzel a topiknyitassal, se az uszosat, se az ausztriasat nem aikerult felporgetni…
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84171 üzenetére
Chuck Norris nem foglalkozik a dugóval....
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84174 üzenetére
valld be, IM-re készülsz
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84174 üzenetére
az eleg durva. legalabb 10 eve uszkalok, es kb. 2x usztam ennyit
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #84172 üzenetére
Mi az irány? Szabadmerülés?
Bocs, nem tudtam kihagyni
Nemrég láttam a dokumentum filmet róluk. Elég meredek sport...
Norris meg már elérte ha fut 10k-t lecseszik
Fura egy világ van itt
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #84165 üzenetére
Természetesen volt, csak nem húztam. Viszont volt egy sporttárs aki úgy járt mint én a múltkor, neki meg adtam egy sallert 😀
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #84161 üzenetére
Az új barátnőmet kellett elvigyem víkendezni mert már nagyon követelőzött, hogy mindig csak otthon vagyunk.
@tisn köszönöm -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84161 üzenetére
es eleg lassan tekert, es a topikot is eltevesztette
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84136 üzenetére
Néztem a versenyt......2-3k-nál mikor a led nyúl megelőzte nem sok esélyt adtam a WR-nek, aztán piszkosul begyorsult a csaj. A halandó hobby futó (én) 4:00-nál már azt érzi repül, de ha ott kéne velük futni akkor csúnyán mutatna a tv-ben
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #84117 üzenetére
Végigpörgött a szomszédon ( oktató ) és amikor a legszarabbul volt elhívta a feleségem 3 órás vezetés gyakorlásra ( most teszi le a jogsit ). Ő elkapta és leszórt minket is. Idén még oviba nem is jártunk... Ezeknek a vírusoknak semmi köze a futáshoz, itt csak annyi a kapcsolódás, hogy beírom ide és magyarázkodok miért fosom össze magam 04:15 tempó körül.
Szép volt ma is. Majd én leszek az aki... Aki a 8. ismétlés 1km/400 edzésen simán futja az utolsót 03:45-re. Na ez 600m-ig megvolt, aztán úgy rúgott le a tempó a lóról, hogy 04:18-ra estem be a vonalon. Szerencsére ideje volt hazamenni
Na azért mentségemre legyen mondva én legalább megcsináltam az edzést. Tök egyedül voltam a pályán vasárnap nyolckor. -
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84113 üzenetére
Néha tényleg 80nak érzem magam
Nem egy Lanyus féle Tom approved felkészülést toltam, de a jövő heti verseny előtt ment egy felmérés. 12.8 km, 5:08 átlag, 155 pulzus. Még fogom érdemelni a keszeget
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #84102 üzenetére
23 évesen mindent is kibír az ember...
Been there... -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84098 üzenetére
Bárcsak olyan bmi-m (futosebessegem, havi kmem) lenne mint neked
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84102 üzenetére
Kaja oké, de az alvás rendszertelenségéhez egy anyagcsere sem tud könnyen idomulni....plusz a leghatásosabb alvás éjjel történik
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #84098 üzenetére
Na jah.....pl akik nappali és éjszakás műszakban is dolgoznak azoknál ez szinte lehetetlen küldetés
-
itouchfan
senior tag
válasz
Peterhappy #84099 üzenetére
Köszi, valójában 2* futottam fel, először az Arborétumtól a Telki úttól, onnan indultam az ilyen 290 m-ről 557-re 3,3 km alatt (csak nem mentem fel a kilátóba), aztán lementem egy másik irányba 430-ig kb és onnan fel még egyszer, és akkor mentem fel fotózni. Amúgy nagyon jó futóterep, ajánlom mindenkinek.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #84011 üzenetére
nem, en egy nappal oregebb vagyok
-
SirRasor
addikt
válasz
Peterhappy #84002 üzenetére
Juteszembe, Szegedre is jöhettek félmaratonozni
VIII. Szegedi Jótékonysági Félmaraton
2023. 11. 26. 09:00 - Erzsébet ligetLesznek rövidebb távok is.
Na van még 2+ hónap a felkészülésre: a 30km után ezt megpróbálom gyorsabban futni. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #84002 üzenetére
Rendes sorrel esetleg tudod csabitani a "nepet",ja meg fiatal lanyokkal
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #83998 üzenetére
Á, már megfutottam az éves kvótámat Pesten
-
Peetta14
tag
válasz
Peterhappy #83996 üzenetére
8k-ért a 10km nem túl csábító, arra a távra frissítés sem kell, csak utána. Útvonal is a sablon kb, így nem is értem a létjogosultságát ennek a versenynek
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #83996 üzenetére
Egy nappal a Keszi maraton után?
-
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy #83963 üzenetére
Szoktam mondani, hogy ne akarjatok megoregedni, en kiprobaltam, nekem nem jott be
Sajnos azok, akik nem öregedtek meg, azok sem mondanak sok jót a választott opcióról. Igaz, rosszat sem. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #83978 üzenetére
Jol van teged nem nehez lekorozni,mert eleve elfelejted hanyadik kornel tartasz
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Amikor mar elfelejtesz akkor kiirom a polomra,hogy "Tom vagyok,az aki epp most korozott le 800-on"
-
norby_42
aktív tag
válasz
Nálunk felmerült, hogy valami emlékezet javitót családi kiszerelésben kellene venni. De aztán elfelejtettük
-
Troy.
addikt
válasz
Peterhappy #83798 üzenetére
Meg is jöttek a cipők. Elsőnek egyel nagyobb számot rendeltem, de féltem, hogy nagy lesz, majd rendeltem még egyet a méretemben. Nagyon úgy néz ki, hogy szűkös a méretem, de az egyel nagyobbin is gondolkodok. Kisebb holnap megy vissza, nagyon agyalok hogy még egy fél mérettel nagyobbat is rárendelek.
Egyedül ami zavar, hogy ebben álljon/forogjon 100e Ft. -
válasz
Peterhappy #83829 üzenetére
pedig majdnem visszafordultam az elejen
tenyleg nem jo jel, hogy 65-os pulzussal alszok es ebredes utan mar 80-85. de mivel kolleginaval es baratnoivek mar le lett beszelve ugy voltam, hogy vegignyomom, ami azert sikerult szerencsere, de ezt most nyilvan nem futva hanem turazva. ahogy Alg is irta, szuperek voltak ma a becs kornyeki hegyek, de azert volt jopar ember es persze dogmeleg. szerintem 4 liter viz tuti lecsuszott ma, plusz egy sor
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #83824 üzenetére
bandus ma a szomszed hegyen ment egy hasonlot
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest