- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Espla
aktív tag
nem tudom milyen a motor fajtája
MTD OPTIMA 42 E ugyanaz és ahhoz lehet venni külön mulcsbetétet.
megkockáztatom, hogy a Fieldmann-hoz is jó lehet: MTD mulcskészlet fűnyíróhoz 42 cm (196-587-678) -
ANDROID???
addikt
3-5 cm, a felett a mulcsozás nem ok. Viszont, ha az a cél, hogy kirohaszd akkor 15 cm is mehet
Kirohasztásra meg nem az kell neked, hogy mulcsozzon, hanem a felsoroltak közül valamelyik, kapa, vagy rotációs kapa, esetleg növényirtó vegyszer + permetező, benzines vagy pumpás -
CalibRasta
tag
"Maga a penge van úgy kialakítva hogy használható legyen."
Itt arra gondoltam hogy azok a fűnyírók amik nem mulcsolásosak, azoknak lehet ilyen pengét hasznélni, ami jobban aprítja a fűvet mint a hagyományos pengék, mert azoknak csak a vágás a feladatuk, no meg hogy a fűgyűjtő felé dobják a fűvet. Viszont mulcsolás közben ahogy írtam cirkulációt kell elérni, hogy a fűnek legyen elég ideje ,,lebegni" a penge körül, hogy az apróra legyen vágva. A mulcsozos pengéknél ez a fűdobás tulajdonság van kicsit visszafojtva mert nem kell neki a fűgyűjtőbe dobni a fűvet, hisz majd az visszahullik a földre.
%cmnél azért nem érdemes nagyobbat vágni, mert akkor hirtelen akkora mennyiséget viszel a taljra hogy szó szerint be fog rohadni alatta az élő füved! Jobb esetben csomósra-hézagosra kiég majd és az utána meg fenomenális élmény olyan fűvet vágni ami az Andrásy útra hasonlít -
ANDROID???
addikt
Nem azért nem csendes a környék, hanem mert sokan veszik az olcsó gépeket, mert már lehet kapni fűnyírót 30-ért is újonnan, és úgy döntenek inkább megveszik mint a hosszabbítót húzzák. Hidd el, ha nem lehetne kapni csak 80-100, vagy felette gépeket, csendesebb lenne a környék. Azt bírom a legjobban amikor elkezdi az egyik lakó, aztán sorban mellette a két szomszédja..
Naná hogy teljesen más időpontban nyírom napok eltéréssel mint ők -
CalibRasta
tag
A mulcsuzó betét csak annyi hogy lezárja a hátsó kidobó nyílást és egy szép szabályos kört kapj a vágókés körül. Lényegében nem más mint a fűszálak lebegtetés közbeni apróra darabokra való aprítása.....ez a mulcsozás. Az érdemi lényege hogy elvileg ezt a technikát 5cm alatti fűnagyságra ajánlják. Ekkor még nincs annyi fű amit ledarabolva ne férne bele trágyaként a füvedbe. A mulcsolós típusból 2féle van, van olyan fűnyíró amibe ezt egy terelő lapáttal érik el, van ahol meg neked kell ezt a betétet bele rakni. A lényeg a cirkuláció. Annak hasznos akinek a fűve kicsit szellősebb, jobban elbírja a komposztnak valót, és ahol nem járkálnak sokat....ugyan is főleg frissen rohadt mód tapad az ember lábára ez a szmötyi. Amúgy segíti a fűvet hogy ne száradjon ki illetve egy természetes saját ,,trágyát" adsz a pázsitodnak. Ahol nagyon homokos a talaj oda én mindenképpen ajánlom hogy néha-néha érdemes a mulcsolást használni. Bár én ezért a technikáért olyan sok pénzt nem adnék pluszba, mert nekem a régi AL-KO gépemnél kivettem a fűgyűjtőt és a lecsukódott hátsó ajtó mellett lassan tolva, kb ugyan az az eredményt értem el. A mulcsozós pengét annak érdemes venni akinek a gépe nem gyárilag olyan. Maga a penge van úgy kialakítva hogy használható legyen. A mulcsozásnál egyre kell figyelni hogy nagyobb fűben NEM szabad használni! Mert a végén az ellenkezőjét éred el mint amit akartál, mert a rengeteg nyesedék ráfekszik a fűvedre és befolytja azt.
-
dellfanboy
őstag
koszi, volt par alkalom hogy otthagytam ahol levagtam de amikor masnap, harmadnap elkezdett az eso esni (es utana folyamatosan) akkor nem ugy szaradt ahogy terveztem, ezert probaltam ki a lemezkadas metodikat de az se mukodott az elkepzelesem szerint.
a legoptimalisabb az lenne, hogyha levagom 2-3hetig nem esik hanem szepen megszarad de keves alkalommal volt iden ilyen. -
Archer
őstag
Meg persze, mert nem árasztották még el a piacot az olcsó kínai gagyi fűkaszák. Volt a Stihl, a Husi, meg talán a Partner (de még az sem volt kifejezetten olcsó), aztán kb. kifújt. Csak az vett ilyeneket, aki visszakereste velük az árát. Most meg 20-30 ezrekért 40-50 cm3-s gépeket adnak, aztán azért zümmög mindenki ilyenekkel. Majd ha csak 100-150-200-ért lehetne gépet venni, ne aggódj, nem kellene egész nap ezeket hallgatni.
Olcsóbb gépeket között az Oleo Sparta sokkal jobb választás egyébként, mind a Straus, Hecht meg mittudomén milyen kínaiak még.
-
z123456789
addikt
Röhögsz, de ezt fogom tenni. Aztán megtanulok kaszálni. Testmozgás sosem árt. Sajnos ez a 60e Ft is sok most. Sőt, igazából azt a 130 €-sat is már sokalltam. Nem azért mert sajnálom a minőségre, hanem mert most ez van.
A topicnak viszont nagyon örülök.
Pár áév múlva visszanézek, ha már futja kerti gépekre, mert tényleg nem vagyok híve a pénz kidobásának.
-
ANDROID???
addikt
Pl. Lidl-ben láttam valami ilyesmit 1-2hete, nem vagyok benne biztos, hogy az elektromos volt-e.
Pl.: http://www.vasiagrocenter.hu/2705,gardena-elektromos-suhano-f%C5%B1nyiro-380-ec-%28-4028-%29.html
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Posta, csomagküldés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest