- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PanUser
tag
válasz
ANDROID??? #614 üzenetére
Szia, sziasztok!
Én is fűnyírót szeretnék venni, én is a McCulloch-kal szimpatizáltam, és a fórum olvasása közben ezt csak megerősítettétek. Még kicsit bizonytalan vagyok, kell-e nekem önjáró, mulcsozás, de egyelőre a M46-125R
a választásom. Kösz az infókat.
ANDROID??? velem is megosztanád a webáruház linkjét?Kösz.
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #647 üzenetére
okey, köszi! De azért ha van ár/érték arányban kicsit lejjebb,akkro az is jöhet!
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #645 üzenetére
Nem terveztem volna sok költeni rá, de azért jó lenne ha tartós,megbízható és relatív kevés karbantartással üzemeltethető lenne!
Max. 60-70e! -
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #644 üzenetére
Benzines (nem kell vacakolni a kábellel), felesleges széleset venni nem nagy a terület, ha nincs sok egybefüggő terület, ahol nem kell kerülgetni akkor felesleges az önjáró. Érdemea normális gépet venni, mert az olcsó alja gépek 40e körül nem tartósak...
Mennyi a keret? -
balbekk12
tag
Szeretnék venni egy gépet és egyelőre abban is tanácstalan vagyok,hogy benzines vagy elektromos legyen?
Abszolút háztáji használatra lenne! ~4-500 m2 nyírásához, ahol van mit kerülni (fák, bográcsozó hely, stb...) és a telek lejt egy kicsit...
Milyen gépet ajánlanátok???
-
Voice24
őstag
Tegnap ismét tesztüzemben volt a gép, de most kicsit barátságosabb volt a környezet, mivel kedden a nagyját levágtam. Igaz, most lejjebb engedtem. Próbáltam követni, felvenni a gép tempóját, többé-kevésbé sikerült is, és meg vagyok elégedve az eredménnyel. Bár a kissé hepe-hupás talaj, a nyirkos fű és az első hajtás miatt néha érdekesen akar menni (hepétől vagy hupától függően kanyarodna jobbra vagy balra
), a nyírás minőségével semmi gond nincs. Szépen és egyenletesen vágja a füvet.
Tényleg meg kell szokni, de aztán azt is, hogy az eddigi bő két óra helyett akár 1-1,5 óra alatt végzek ugyanazzal a területtel, a gyorsabb haladás és a szélesebb vágási felület miatt. A régi géppel hozzászoktam az öreguras tempóhoz, meg ahhoz, hogy sűrűbb fűben akár vissza is kellett húznom, hogy rendesen levágja. -
Archer
őstag
Ki van az találva, ha nem térdig érő füvet akarsz vágni meg rendszeresen élezed a kést, levágja az rendesen. Sokan abba a hibába esnek, hogy az 50 ezres géppel akarnak kimenni a telekre "bozótot irtani" havonta egyszer, aztán csak szopnak meg még a gépet is gajra vágják. Nincs gond a kisebb gépekkel csak akkor nem kell megvárni, hogy 30 centis legyen a fű, hanem hetente, 10 naponta letolni, úgy nincs probléma.
Persze lehetnek ennél keményebb igények is csak akkor mélyebben a zsebbe kell nyúlni. -
Voice24
őstag
Köszi, így már világos a hajtás működése. Ezek szerint valóban nem szerencsés félig húzni a kart, mert az nem lassabb, hanem bizonytalanabb járást fog eredményezni.
Amúgy nem attól félek, hogy én fogom kiköpni a tüdőmet a tempótól, hanem (ahogy írtam is) attól, hogy ilyen sebesség mellett milyen munkát fog végezni a gép.ANDROID???: valóban mondtad a gépet, de az közel 20 ezerrel több, és nálam ez is számított. De amúgy sem a motor erejével van gondom, a hajtás sebessége pedig valószínűleg egyforma az első és hátsó hajtás esetén is. Mindegy, ki kell tapasztalni, és jó gép lesz ez.
Az már biztos, hogy az eddigi 43 cm-es gépem után ezzel jóval gyorsabb a munka. -
Archer
őstag
Létezik
Be vannak lőve egy adott tempóra aztán azzal használja a delikvens. Azért valljuk be, nem kell kiköpni a tüdődet utána a tempótól
Vannak több sebességes gépek vagy fokozatmentesen szabályozhatók de azok már nem ez az árkategória. Ez ilyen.
A hajtás elég egyszerű egy szerkezet (felépítését tekintve, ha javítani kell, az már zsebbe nyúlós) általában ezeken a gépeken, a motor főtengelyén a kés felett van egy ékszíjtárcsa, azon egy ékszíj, ami viszi előre vagy hátra a hajtást a hajtóműhöz. Alap állapotban az ékszíj laza, az ékszíjtárcsa elforog rajta de amikor behúzod a kart, egy rugós mechanizmussal összébb szorítod az ékszíjat így az már megfeszül a tárcsán és továbbítja a mozgást a hajtóműhöz. Az, hogy csak félig húzod be a kart, ebből adódóan nem szerencsés.
Érdekesség, hogy a Honda csúcsmodelljein meg azt hiszem egyes John Deere modelleken már hidrosztatikus hajtás van, ahol a nevéből adódóan az ékszíj helyett (hidraulika) folyadék viszi át a hajtást, de ez már a 400e körüli kategória, én személy szerint ennek már megkérdőjelezem a létjogosultságát (bár biztos van), ehhez közel már traktorokat lehet kapni. -
ANDROID???
addikt
Ebben nem agyok teljesen biztos, de ha van rá kapacitásod írj husqvarna ügyfélszolgálatnak egy mailt, hogy milyen típusú géppel mi a kérdés, és hohy ettől félsz mint a kuplung csúsztatásnál...
Tuti fognak válaszolni, majd írd meg légy szíves mit írtak kíváncsi vagyok..Fűnyírás: mulcs mondjuk max 10cm fű és 5 cmnél nem lentebbi magasság állítás. Elvileg a fű egy harmadát lehetne mulcsal levágni a hosszát tekintve, de ezt úgy tapasztaltam még belefér...
Gyűjtővel felejtős a 20cm fű vagy felette az önjárózás elsőre, max vissafelé vágva (ha már másodszor tolod át rajta akkor ok) füvet elvileg nem 20-25 cm méretnél kll vágni. 10-15 cm jónak kel lenni az önjárózásnak..
Különben mondtam én az 51-190 típust, az hátsó kerekes stb..
-
Voice24
őstag
Hát ez az, hogy nincs erre semmiféle leírás. Ami van hozzá, az lényegében az összeszerelésre és a karbantartásra vonatkozik, de nagyon szűkszavú.
Amúgy annyit észrevettem (másikotoknak is válaszolva), hogy ha lassan húzom be a hajtást vezérlő kart, akkor fokozatosan gyorsul fel a kerék, tehát elvileg tud lassabban is menni, de mivel nem vagyok teljesen tisztában a hajtás felépítésével, kicsit félek tőle, hogy nem ugyanaz-e a hatás, mint amikor csúsztatom a kuplungot az autón, és nem káros-e ez így hosszú távon (nem teljesen behúzott karral járatva) a szerkezetre. -
BaLee
addikt
Ezek egysebességesek de nem hiszem, hogy túl gyors lenne ha a gyártó találta ki ilyenre.
Ha gyors a tempó akkor ne használd ezt a funkcióját. Ha úgy és egyszerre csak annyit nyírsz mint amennyit a leírás is javasol akkor ezt a tempót bőven bírnia kell a fűnyírónak, ha ilyen sebességgel, fűgyűjtés nélkül nekitolod nagy fűnek (20-30centi) akkor nem fogja bírni és le fog állni. -
ANDROID???
addikt
Amit én használok az hátsó kerék meghajtású, az teljesen rendben van. (A 190ccm-s típus is hátsó kerék hajtásos) Ne tartsd vissza semmiképp, mert azzal el lehet rontani a hajtást. A leírás szerint használd. A sebességén nem tudom tudsz-e állítani, mi van ha nem húzod tövig a meghajtó kart?
-
Voice24
őstag
Hali!
Megvettem a múltkor jelzett gépet, ki is lett próbálva. A motor erejével, a késsel nincs semmi gond, de az önjáró kicsit furcsa nekem. Én túl gyorsnak találom a tempóját, szerintem ezzel a sebességgel nem lehet normálisan füvet nyírni, szinte normál gyalogló tempót diktál. Ha visszatartom, akkor meg elpörög, mivel első hajtású. Létezik ez, hogy a McCulloch szerint ez az ideális fűnyíró tempó, és velem van valami baj? -
BaLee
addikt
Nem csak ennél a márkánál van ugyanez a helyzet én a Husqvarna fűnyírókról érdeklődtem, ott is többnyire ki voltak fogyva és 11.25re ígérték az érkezését rendelésre különböző típusoknak.
Szerintem ugye a fűnyíró-vásárlási szezon tavasztól nyár végéig tart és ilyenkor sok típus már elfogy és nem is feltétlen rendelnek belőle új készletet a gyárból 1-2db-os igényért. -
Archer
őstag
Most azért mert mondjuk 4-5 alkalommal többször kellett nyírni idén, nehogy már gajra menjen egy gép, akkor annyit is ér. Mondjuk eléggé rágyúrtak a marketingre, lehet meghozta az is az eredményét. Tavasszal nézegettem a traktorjaikat, azokat is hogy elkezdték dizájnolni (pont a legutolsó szempont egy munkagépnél, hogy hogy néz ki) pedig szerintem a régi Partneres formaterv is bőven jó volt.
-
Voice24
őstag
Elképzelhető, de érdeklődésemre ezt írta az egyik webáruház:
"A McCulloch sem volt felkészülve erre a fűnyíró rohamra, így teljesen elfogyott a készletük".Lehet, hogy az idei csapadékosabb időjárás miatt gyorsabban nőtt a fű, jobban igénybe voltak véve a gépek, így gyorsabb volt az amortizáció is?
-
ANDROID???
addikt
"Még jó, hogy lehet kapni", szép ára van...
Egyébként a tudását tekintve, lehet ugyanott lettél volna a kisebbik típussal. A kisebbik típus egy kicsit olcsóbb, de ha már ekkora gép egy kicsit kellett volna csak hozzátenni a 190ccm motorral szerelt típusért, az pedig sokkal jobb ár/érték arányú. -
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #623 üzenetére
84.950-. A vasiagrocenter.hu-n az 5% kedvezménnyel kevesebb, mint 77 ezer lett volna, de ez van, kifogytak. Levelük szerint december közepén várható szállítmány a McCulloch-ból, és ezt más forrásból egy Husqvarna kereskedő is megerősítette. Nem tudom, mi ez a nagy felvásárlási láz, vagy minden éven így szokott lenni, hogy őszre kifogynak a készletek?
Érdekesség: az egyik webáruház hirdeti a cetelemes online hitel lehetőségét. Megpróbáltam élni vele, de kiderült, csak helyszíni, személyes áruátvétel esetén működik.
Megkérdeztem tőlük, ez így mitől lesz online hitel, annak pont az lenne a lényege (ahogy pl. az edigital-nál is működik), hogy otthonról mindent el tudok intézni. Azt írták, a visszaélések miatt van így.
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #620 üzenetére
Na, végül hosszas vacillálás után ezt rendeltem meg. Lehetett volna jobb áron is, de már szinte vadászni kellett rá, mindenhol kifogytak a készletekből. Itt is az utolsó darabra csaptam le, már nincs nekik belőle. Egyik fórumtársunknak is ilyen van, az ő pozitív véleménye adta az utolsó lökést.
Elég sűrűn nyírom a füvet, így nagy fűvel erőlködnie biztosan nem kell majd. -
ANDROID???
addikt
Például az Mtd-nek is van jó árban gépe, de amelyik tényleg jó is az viking, vagy Husqvarna vagy más neves gyártó árai felé kacsintgat...
-
Voice24
őstag
Erről a konkrét típusról van valakinek tapasztalata, vagy csak szimplán véleménye?
Tudom, hogy az Al-ko nem tartozik a preferált gyártók közé, de ez elég sokat tud, viszonylag kedvező áron, 3 év garival. -
Archer
őstag
válasz
kicsibeber #617 üzenetére
Kartergáz képződés minden motornál van, kopottaknál nyilván "intenzívebben", az még nem feltétlenül baj. Zörgés, csörgés ezeknél a faék motoroknál szerintem csapágy hibából adódhat többnyire, mástól mitől? Lehet még esetleg retek benzintől, üzemanyag vagy gyújtás problémától a hang nem lesz "kopogós". Más baja mi lehet? Gyűrű kopásnál eszi az olajat, füstöl, üzemanyag problémánál vagy nem megy vagy ugrál a fordulat, gyújtásnál csattog, durrog.
-
kicsibeber
újonc
Helló!
A "traktorost" úgy értettem, hogy kopogós lett a hangja. A fordulat nem ingadozik, ha gázt adok neki felpörög, de a hang marad. Beindítani nem akarom( nehogy nagyobb legyen a baj, de ma annyit kipróbáltam, hogyha meghúzom a berántózsinórt, akkor az olajbetöltő nyílásnál nyomja a levegőt rendesen
.
-
Archer
őstag
válasz
kicsibeber #615 üzenetére
Mit jelent, hogy traktoros lett? Ingadozik a fordulat, hol felpörög, hol visszaesik?
-
kicsibeber
újonc
Sziasztok!
Elnézést, ha sületlenséget kérdezek, de még most tanulom ennek az oldalnak a használatát!
Van egy AL-KO 470B Silver 500 Series 158ccm fűnyíróm (kb. 6éves). Ma délután elkezdtem a fűnyírást, 15-20 percig tökéletesen működött, majd hirtelen vissza esett a fordulata, a hangja "traktoros" lett. Indulni Így is pöccre indul, de ha leveszem az olajbetöltő sapkáját, akkor olajpermetet nyom ki
. Valaki tudna tanácsot adni, hol kezdjem a hiba keresését? Esetleg rögtön szerviz
?
-
ANDROID???
addikt
Hali!
A B&S motor a jobbik fajták közül való, és ár/érték szempontból jók ezek a gépek.
Amennyiben rendszeresen nyírod, elég a 46cm 125ccm, ha az 51cm-t választod és a 140ccm kb ugyanott leszel, csak többet költesz rá...
M46-125R választásra jó, de nem adnak hozzá mulcskészletet, amennyiben megfelel a gyűjtős nyírás, akkor ez jó választás, de az obitól van kedvezőbb választás. Az Önjáró úgy működik, hogy az alsó "kart" is meghúzod és akkor hajtanak a hátsó kerekek, amennyiben az alsó kart nem húzod fel, nem fogja hajtani a hátsó kerekeket.
p.ü.-ben küldök neked megfelelő webáruházat, már lassan járna a jutalék tőlük részemre.
A kerettől is függ, mennyit szánsz a gépre. -
Voice24
őstag
Hali!
Fűnyíró vásárlás előtt vagyok, nézelődök ezerrel az áruházak (főleg webáruházak) ajánlatai, kínálata között. Kb. 1000 m2 a nyírandó terület, lényegében sík, de azért kissé gidres-gödrös, valamint elég tagolt, tehát nem egybefüggő, hogy csak tolom-tolom, és vége a nyírásnak.
Igazából a McCulloch gépekkel szemezgetek, azokon belül is a B&S motorosokkal (Obiban néztem őket, de ott minden modell McCulloch motoros). 46 vagy 51-53 cm-es késsel venném. Kérdezem tőletek, hogy a 46 cm-hez elég a 125 cm3-es, illetve az 51-53 cm-es késhez a 140cm3-es motor? Általában sűrűn nyírok, tehát nem várom meg, hogy térdig érjen a fű. Továbbá kérdezem, hogy az önjárósok esetében a hajtás kikapcsolható vagy állandó? Mert olyan helyeken is nyírnom kell, ahol nem tudom folyamatosan tolni, igazgatni, húzogatni is kell.
Előre is köszi. -
Archer
őstag
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Jobb megoldás, behúzod járatod, az olaj felmelegszik, így folyékonyabb lesz, szólsz havernak faternak tesódnak valakinek, elkapja a "szarvát", te meg az elejét és szépen kiöntitek. Esetleg azt lehet még, hogy fogsz két széket és azon ügyesen ki tudod önteni, de azt frankón kell rögzíteni...
-
yoee
csendes tag
válasz
ANDROID??? #607 üzenetére
Hát igen... Leghatékonyabb egy leeresztő csavar lenne, de a makita pm4110-en nincs (briggs motoros) Megoldás az volt, hogy hátrabillentettem a két hátsó kerekére meg a toló keretére és úgy szívtam ki a pumpával. Ne kérdezd hogy miért így találták ki, hiszen így azért maradhat benne olajforgács, tökéletesen nem lehet leszívni.
-
BaLee
addikt
válasz
ANDROID??? #604 üzenetére
Köszönöm a tippeket itt is meg privátban is!
McCulloch gépre esett a választás, jövő hét elején érkezik!
-
tankal
tag
válasz
ANDROID??? #602 üzenetére
Kösz!
A leírásban csak ez van"ha az olajat az olajbeöntő felüli részen engedi le......" ezét bátorkodtam megkérdezni mert az a "ha" ezek szerint kellene lenni más módszernek is de nem írja úgyhogy marad az olajbeöntő felüli kiöntés! -
ANDROID???
addikt
Nézz körül a Makita, Husqvarna, McCulloch gépei között. Legyen vagy Briggs, vagy Honda motorja pl. Az Önjárót akkor érdemes választani, ha nagy egybefüggő területen kell füvet vágni, és ha nem vízszintes, egyébként ha sok a kanyargós kerülgetős, és nincs 4-500nm egybefüggő terület legalább benne, akkor nem biztos, hogy van értelme az önjáró tulajdonságnak.
Mekkora felület kb összességében a terület? Általában a gépeknél a tulajdonságokban leírják, hogy mekkora területre javasolt a gép. Amennyiben nem nagy a terület 1000nm alatt elég lehet a 41-46cm, felette érdemes 51 vagy nagyobb vágószélességűt választani... -
BaLee
addikt
Sziasztok!
Mit tudtok ajánlani, ha benzines fűnyírót szeretnénk vásárolni és a keret nagyon max brutto 125e Ft rá. Jó lenne minél több gari (2 vagy 3 év).
48-51cem körüli vágásszélességgel, ennyiért már lehetne önjáró is.Olvasgattam vissza elég sokat de konkrét tippet nem nagyon találtam.
Köszi.
-
ANDROID???
addikt
Szia, amennyiben nincs olajleeresztő, indítsd be melegedjen fel az olaj és ahol beöntötted ott ki is fog folyni. Vagy szerezz be egy olajleszívó pumpát 2-3e forinttól lehet már kapni...
Egyébként a leírásban benne kellene legyen az olajcsere módja is.
Azért van szép ára a makitának... -
tankal
tag
Sziasztok!
Egy Makita PM 4110 mellett döntöttem végül 80e-ért lehet hogy nem a legjobb választás volt de eddig meg vagyok vele elégedve!
Kérdésem az lenne,hogy hol lehet leengedni az olajat? Ugyanis 5-6 üzemóra után elvileg az elsőt le kell cserélni és nem találom a leengedő csavart vagy esetleg ahol be ott ki is lehet csurgatni?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest